Saturday, February 23, 2013

Update Dari Alam Barzakh

Alam barzakh katanya!!

Ya ampun! Ni memang konsep update sebulan sekali gamaknya. Memang alam barzakh sangat uols!! Hari-hari dok berazam nak update blog, tapi haram. Kalau online pun steak at check FB and bebird twit twit tu jer. Tak kuasa dah nak update semua. Kalau dapat duit takpe la jugak khen?

Lagipun, sapa yang nak baca blog merapu ni? I ni bukannya famous amous pun ha.

Tapi kan uols, dalam-dalam tak famous tu, ada jugak la orang sanggup datang all the way from JB cari sonographer terlampau kat London ni ha. Dah Le datang dengan tangan kosong. Kotnya nak bawah belacan ke, tempoyak ke...hmmm haram!




Taraaaaaaaaa!!

Hangpa kenai dak sapa ni? Kalau tak kenal, sila lah kenal-kenalkan. Kalau pompuan jaga-jaga sikit sebab dia ni spesis buaya darat haha. Jangan marah na Bro Hazrey.

Anyway, kami hanya kawan biasa haha. Bye!

- Posted using BlogPress from my iPad Mini

Friday, February 01, 2013

Chickenpox

Di suatu petang yang damai, ketika angin sedang bertiup sepoi-sepoi bahasa Tamil, kelihatan seorang sonographer yang chumel sedang mengambil latar belakang (patient's history in English) sebelum memulakan pemeriksaan ultrasonik (or ultrasound screening in English).

Sonographer: So, have you ever had chickenpox?

Patient: ....

Patient's husband: Sorry my wife speak little English. What is the question?

Sonographer: Have your wife ever had chickenpox?

Patient's husband: We only eat chicken. We don't eat pork.

Sonographer yang chumel terus tercampak dan jatuh terjelupuk atas lantai.

Sekian, terima kasih.

- Posted using BlogPress from my iPhone