Monday, September 23, 2013

Yang Mana Satu Idaman Mak Piah?

Musim haji yang menjelang tiba, maka akan busy mereka yang bakal menjadi tetamu Allah mintak ampun, mintak halal makan minum segala.

Nowadays, lagi la senang. Mintak ampun maaf kat FB jer. Eh I takde la nak mengata sapa-sapa. Untunglah mereka yang dipilih menjadi tetamu Allah tu. I ni...errr ermmm tak tau lah. Semoga mereka mendapat haji yang mabrur lah ye. Jangan balik nanti, perangai sama je setan.. *ops*

Si cantik Lukman dan Mak Piah pun akan busy jugak membawa tetamu-tetamu Allah ni ke Mekah. Semoga kerja mereka dipermudahkan. Untung-untung, terjumpa bakal laki yg ada title haji. Tak gitu Mak Piah? I ada 2 calon untuk you Mak Piah.

Calon yang pertama..



Tu dia. Hang tengok lengan dia Mak Piah? Kusss semangat. Ni memang calon pilihan mak bapak. Gagah perkasa. Beriman. Gituhhhhh.

Calon yang kedua...



Ish...yg ni tak tau nak kata apa. Depan kaabah pun perlu la pose-pose muncung mulut kan?

I ni takde la tinggi ilmu agama. Tapi kan, artis-artis Malaya ni, nak pergi umrah pun pung pang sana sini. Dok kata nak pergi beribadat segala. Tapi, tetap la tak lupa update twitter, FB instagram bagai. Kalau nak beribadat tu, focus je la nak beribadat. Takdenya peminat uols nak lari kalau uols tak update.

So, siapakah pilihan Mak Piah? Jeng jeng jeng....

- Posted using BlogPress from my iPhone

5 comments:

Liyana Sohaime said...

calon no 2 tu tak menahan, mak piah pon tak rela kot..ahahahahahaha..:D

Irfa said...

hehe,tak terkomen ;)

captainlukman said...

Aku rasa kitaorang chocking tgk no 2 punya suggestion.hahahaha .....
Pst ok jgn tataw MP punya pilihan lagi wowwwwwwwwwww ok ye

Mak Piah said...

Wan........
TErsemburrrrrr air sirap Mak Piah tgk Johnny Bravo pakai ihram...
Haruslah awak kena carut selama 17jam mendatang!!!!!!!!

Calon nomot 2 ok..cuma Mak Piah tak tau leh ke dak beriparduai dengan dak Ummi pilda...:P:P

x x x

Awak sangat jahat WAN>....tunggu pembalasannya!!! U wait!

Nisak Mazlan said...

hamboi mulut nak rasa betis mama Ros ke pe.... HAHAHHAHAHHAH