Thursday, September 19, 2013

Cerita Pancut Dalam

Disclaimer: Post ni adalah untuk bacaan orang yang dah kawin. Kalau yang belum kawin, tapi gatal vagina nak baca jugak, who am I to stop you guys kan? Tapi baca at your own risk la ye.

So, apa yang I nak cerita ni sebenarnya?

Ok, I have a friend yang tetiba out of blue tanya kat I on facebook pasal pregnancy. His question was:

"Kalau buat urine pregnancy test, bila dia akan mula detect whether positive or not"

I told him, kalau ikutkan by day 1 after the egg was fertilised by the sperm dah boleh detect dah. Sebab, as soon as telur disenyawakan oleh sperma, the thropoblast cells of fertilised egg tu akan menghasilkan hormon yang dipanggil human chorionic gonadotrophin atau nama pendek dia hCG, yang merupakan marker untuk detect whether uols mengandung ke tak from urine or blood.

Tapi, you all kena ingat yang urine test ni ada false negative if you do it in very early pregnancy, unlike blood test which is more accurate. So, most of the urine pregnancy test, it cannot be detected until after the implantation of the embryo kat dinding uterus (or dalam bahasa melayu dia rahim, but I dislike to use the word rahim sebab it mengingatkan saya kepada orang yang bernama Abdul Rahim..so tak sesuai tau!). This implantation will occur 6 to 12 days after the ovulation (or lebih kurang 8-9 hari after fertilisation), not after you having intercourse ye dik oi! Sebab sperms boleh hidup dalam uterus up to 5 days after kejadian terpancut di dalam akibat suami lambat tarik or terlupa pakai condom.

I tanya la dia, why do you ask?

Dia cakap la yang last month dia main dengan bini dia and pancut dalam. And bulan ni, period wife dia dah lewat 4 hari. He told me that they did few times urine pregnancy test, but the test came back as negative. Dia kata, dia risau kalau bini dia mengandung sebab bini dia baru je bersalin by c-section 6 months ago.

KANNNNNNN?

I told him, kalau dah risau bini kau mengandung, why pancut dalam? Hish, ni kalau patient I, mampus kena cekik. Dah kau pancut dalam, of course la akan ada possibility untuk mengandung. Lain la kalau kau pancut dalam bontot. You think your wife's uterus will magically digesting you sperms ke cik abang oi?

Then, I tanya dia kenapa tak ambik precaution? 

You all tahu dia kata apa?

Dia gelak 'Hehehe' (rasa macam nak lempang je) and then dia kata wife dia yang tak nak. Bley? Bini jugak yang salah. 

You know, I can give you 100 cara to avoid from getting pregnant. Like guna condom, contraceptive pills, spermicide, implant, IUD, pancut luar, main ketika bukan waktu subur...dan baaaaaaanyakkkk lagi I boleh list. Cuma nak or tak nak je. Tapi tahu je lah, being bangang like this jantan, mana la nak ambik tau semua benda ni. Risau bukan main, but it will never stop you from doing stupid things la kan?

So I cakap kat dia, technically speaking his wife is most likely not pregnant la kalau ikutkan dari jarak masa from the intercourse and the day dia buat urine test tu. But then again, ujian air kencing ni ada flaws dia. Sebab tu la ada false negative and false positive. So, the best way to find out adalah dengan buat ujian darah to check the hormon level. Kalau level hormon beta-hCG around 600, tahniah la. Tu tandanya mengandung. Maka redha je la dengan ketentuanNya ye? Sebab nak buat apa-apa pun dah tak sempat.

To those yang plan nak tambah anak, I told you once and I will told you again..silalah jarakkan kandungan tu for at least 3 tahun. Bagi uterus tu kecut and bagi badan you all yang kembang akibat mengandung tu kurus dulu. Sebab nanti asyik dok mengandung beranak mengandung beranak like ibu kucing, maka badan you all pun akan kembang dan mengembang dan tak turun-turun. If laki you cari bini lain, jangan nak meroyan ye.

Sekian.

11 comments:

ZuNas77 said...

I pregnant every year. Now no 4. And yes badan kembang mcm almari dua pintu. Tapi dah request suami bergitu. Kawin lambat, beliau nak anak berderet2. Dia ckp lepas beranak berderet, pastu terus tutup kilang and jaga badan balik. Dari kembang kuncuup kembang kuncup penat juga. Hahahaha...

zara said...

tu la..jantan kann..aku yg baca ni pun rase nk bg mkn maki bebanyak..
ms main x ingat lgsung..tau nk mjolok je..puiii..

Kak Zie said...

As salam tuan tanah

Pertama sekali nak ketawa kha kha kha....tahniah n3 ini sgt bagus nak nak org lelaki yang baca

Kedua sama cam pertama atas tu

Ketiga pun sama cam kedua

Sekian, tq

Anonymous said...

ayooo disclaimer tak agak mcm dia dah kawin 4

syok hapa pancut dlm...org yg kawin saja yg tau nikmat tuh tau wakakakakakak

noel

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Terfikir sesuatu lepas baca ni. Sama ada hari tu terlepas pandang masa berbual dengan doktor, ataupun dia terlupa beritahu saya benda yang sepatutnya.

Hohohoho.

Terima kasih, sir!
:D

Irfa said...

perkongsian yg menarik,sy ambik pil dan natijahnya badan saya sudah kembang tak susut.skrg dah stop pil, nampak sikit susut.huhu tp kena berjaga2 la sbb xnak menandung lg buat masa sekarang.kalau ada jugak,terima jelah
#baby kecit pun dah 3 tahun setengah

hamiDahRecKs said...

Mentality family planning mmg gitu..semua bini yg salah.

hamiDahRecKs said...
This comment has been removed by the author.
Joyah Kebaya Ketat said...

well, kak Joy tak salahkan dia..
meibi betol gak bini dia tak kasi "tarik"..dan biasa la kan lelaki ni bila kepala dan kepala da kompius, memang susah nak pikir mana bole mana tak bole kan?



jadi, kita gelak je la..hahahah

Anonymous said...

Cik PeaCOCK: KEJI TAUUUU.. lama mak tak sergah blog uols.. sbb mak pun busy dgn confinement hahahaa

misha.w said...

nasib baik mak tak sentap baca ni.

tp part mengandung mcm kucing tu kelakar okeh. hikhikhik