Tuesday, September 24, 2013

Beri Laluan Kepada VIP Adalah Budaya Kita




Ye tuan-tuan dan puan-puan. Nowadays, kita kena bagi laluan tidak terhad kepada ambulance, kereta polis dan kereta bomba sahaja. Kereta VVIP pun kena bagi laluan jugak. Kesian mereka sentap sebab kita rakyat tak bagi laluan kat mereka. Darjat mereka tinggi. Tak layak sangkut dalam kesesakan lalulintas.

Kita kena faham, urusan mereka lagi penting dari urusan kita.

Oh how I wish that our politicians akan fikir panjang before coming out with such a disgrace statement. If you say people need to give u way because you have very important things to do, you're implying the business of others aren't as important lah kan?

Respect is earned, not given!

- Posted using BlogPress from my iPhone

7 comments:

Anonymous said...

i totally agree with you.
banyak cekadak sungguh mereka ni!
since when beri laluan kepada mereka budaya kita?

Ammi Sahil said...

omg.. apasal our menteris/politician nowadays all 'bijak' pandai sgt.. masa isu minyak aritu.. yg abang bung tu sibuk cakap minyak wont effect most of people.. since yang kat kampung x pakai kenderaan sangat? apa ke bangang nye statement..

then menteri mohr rasanya.. kuar statement harga gula naik n the gud side of it the diabetic people wont be able to consume sugar at all? adoih hai..

Anash said...

bila deme dah lalu
terpaksa bagi laluan
dah dok nenoneno dekat belakang kete
nak buat camneh dah..

Bitt (double IS) said...

nak kasi laluan pakai escott polis la...

Anonymous said...

Bila nak update

Nowa Miyabi said...
This comment has been removed by the author.
Joyah Kebaya Ketat said...

ini la ye yang dikatakan pemimpin berjiwa rakyat tu haa