Monday, June 11, 2012

Sense Of Humour

Hi y'all. Masih ingatkah kalian-kalian di luar sana pada diriku iniewwwww?? Terima kasih sebab masih lagi datang menjenguk blog ni walaupun dah seminggu lebih tak berupdate. Saya yakin anda semua tertunggu-tunggu dengan update saya yang va va voom itu (sila muntah!). I rasa DIVA sangat you!! *matilah feeling~

Anyway, saya dah selamat balik from Paris last week. Saja malas nak kecoh. Low key la konon. Padahal dok kompang serata facebook dan instagram. Sesiapa yang terpedaya dengan statement pergi umrah tu, jangan marah nah. I gurau-gurau je. Kepada yang mendoakan agar I adapat pergi umrah yang betul-betul, AMIN YA RABBAL ALAMIN. Jangan kata umrah, doakan sekali dengan haji. InsyaAllah. Speaking of umrah, Izzu and Am sekarang kat Tanah Suci Mekah mengerjakan umrah. Sama-sama la kita doakan semoga diorang dapat melakukan ibadat umrah dengan sempurna dan selamat pulang. Turn I tak tau lagi bila. Kalau boleh biarlah mak dengan abah pergi dulu. Saya kemudian tak apa.

Gambar untuk tatapan peminat!! *petirrrrrrr~

About Paris pulak, that was my second time to Paris. Mind you, walaupun I duduk kat UK ni dekat je nak pergi negara-negara eropah, tapi tidak la pula rajin nak berjalan sana sini. Sebabnya adalah duit dan masa. Eh mahal ok kalau travel around europe. Those Malaysian yang datang bercuti sakan (with or without AirAsia) must have spent (or earned) a fortune!! Unless you don't mind to couch surfing, maka selamat lah duit-duitmu tu dari membayar harga hotel 2 bintang yang maha azab with the price of Hilton KL Sentral.

And as for me, I don't mind the hotel, asalkan bersih and I don't do sharing bathroom/toilet. So, kirim salam la nak duduk hostel segala ni. Besides, I ni dah dekat-dekat 30. I am too old for that. Unless kalau bilik tu dikongsi with kawan-kawan yang dikenali, that is a whole different story. Anyway, kali ni I bukan nak cerita pasal Paris, sebab too many things to tell about my trip that I decided to just make a short post. Tapi nanti lah ye. Gambar pun I tak transfer to my laptop yet. Ada la dekat 2000 gambar Kali ni I nak cerita pasal sense of homour.

I don't how to categorised my sense of humour. In fact I never find myself funny pun. Some people memang sangat pandai melawak. Kadang-kadang too much sampaikan kau rasa macam nak lempang je laju-laju. I ni pulak kadang-kadang mulut macam teh uncang yang tak payah pakai penapis tu. So my sense of humour most of the time filled with insults and vulgarities. Tapi tengok orang jugak la. If someone have no problem menggunakan my body flaws sebagai bahan nak buat lawak, that person pun kena la mempunyai daya ketahanan yang tinggi if I said mukanya seperti taik burung merpati sebagai counter attack kan? Hish never let people kurang asam with you ye. If he or she can make fun of you, maka dia pun kena la ada kekuatan mental untuk menahan cercaan you balik!!

I must say that most of the time I got caught in the situation where things that supposed to be funny turned out to be not so funny. Banyak sangat especially dengan kawan-kawan. You think they know you well and you know them better, turn out a simple joke can make them turned bitter. Yang tak paham tu, why oh why it is so ok for you to mengata aku, but when it comes to my turn memulangkan paku buah keras (if you know what that means), tiba-tiba nak sentap bijik. Menyampah betul!

Yang omputih-omputih kat sini pun satu hal jugak. I tak paham lah dengan diorang punya sense of humour and joke. There were the time when they said things like 'oh just piss of' or 'you're being an arsehole', and it is a joke to them. But when I did the same and suddenly it turned out to be something that is not nice to say. How the hell that thing happened?

The other day masa tengah makan, one of my friend (yang maknya pun my kawan baik) kata kat I yang makan tak habis ni (sebab food rasa macam whiskas makanan kucing tu!), 'Is that all you eat you skinny bitch?'. I pun reply la, 'Bohoooo. Shut your fat face'. Ok, I know I'm not supposed to say that (nak pulak since tuan punya badan tu memang gems seperti tertelan ibu roti), tapi as I said la kan, both of us bukannya baru kenal sehari dua, so memang dah terbiasa dengan gurau-gurau kasar ni. For someone yang ever so often called me names like slut, tart dan banyak lagi (atas nama bergurau), in fact she once joked and called her mother bitch, I assumed dia akan ok la bila I panggil her fat face, fat cow and so on. Well apparently not. Walaupun semasa kejadian, dia tak kata apa-apa. TAPI, perempuan tu pergi mengadu dekat maknya you and the next thing I know, I get this text from her mother yang berbunyi, 'Sometimes you need to be a little tactful. Telling a lady she looks like she has put on weight isn't the best way to have a conversation'. POMMMMM!!

I pun cakap la kat maknya yang I didn't mean to hurt anyone's feeling and it just slipped out from my mouth (which is true). Lepas tu maknya going on and on about anaknya yang vulnerable and depress segala. So? Just because she is depress, doesn't mean that she have a licence to be horrible to people ye dak??

Kadang-kadang, berdiam tu lebih baik.

11 comments:

Anonymous said...

betul2 izuan...bru lega arini x boring sbb ada gak entri lawak yg boleh dibaca. ni bukak blog je, tertunggu entri drp izuan..teruskan update ye.

bukankosong said...

besela tu

kdg ok, kdg tertouchng lak

xpe, belajar berhati2 bila berkata kata

pok amai-amai said...

Manusia mcm tu mmg boring. Klu sy, sy ignore. Klu kat Msia sy jumpe org mcm tu, sy akan terus cakap, KAU NI MEMBOSANKAN.

Mmmm....

Anonymous said...

haaahha.. patutnye uols kene jawab before mencaci dia.. "first of all, thanks for calling me SKINNY".. secondly,.. baru uols cerca dia hahahaha.. *masuk dlm keranda"

jiji said...

hahah tertelan ibu roti muahaha u never fail to lighten up my dull day at the office

book seller said...

kalau yang jenis tu, biarkan aje..dia cakap orang, tu balasnya, so, kalau dah kenyataan diri tu gemuk, kenapa nak feel offended?..takkanlah badan gemuk nak panggil kurus?..

kak rose baru je kena pagi tadi..haha, saja bergaduh dengan anak sedara umur dua tahun++, penghabisannya dia jawab "alang to gumok!!.kacau aja.."

sentap kejap akak, haha..tapi it's turn out funny la kan, budak selalu cakap yang benar, tak de la nak lempang ke apa, cuma akak geget betis dia sikit!..geram sangat!..haha.. :D

Anonymous said...

izuan.. mana u tau i tunggu2 post u ni? feeling banyak peminat yer dgn gambar kat depan eifel twr tu? glad u are back..

Anonymous said...

eiii.... geli n meluat org cm 2. org cm 2 patut tumbuk je tetek n ovari dia 2. feeling je lebih. x kose! klau ckp mulut mengalah kn pondan tp bile bls ape yg dia wat, sentap lak kn. arrrhhhh..... slalu alami cm ni. klau dh x thn dgn kata2 cm 2, knape dia mula kn. x ke gitu p'baca sekalian.......

p/s: sungguh tidak adil. knape kite je kne pura2 x t'luka dgn kata b'baur longkang 2.

Izuan Kunang-Kunang said...

Anon1, insyaAllah kalau masih ada kudrat, saya akan keep on update.

BukanKosong, tu lah. Ni la masalahnya kalau mulut takdak insurans lol.

Fara, hahaha. Tak berani nak kata orang boring :-p

Anon2, her compliment sounds more like an insult. Dengki la tu sebab pinggang I 28 inci, pinggang dia darab 2... *petirrrrr

Izuan Kunang-Kunang said...

Jiji, tu baru sikit ye. Belum lagi I cakap pasal makan tepung naik sendiri.

Kak Rose tak gemuk la. Sedikit chubby je hehehe.

Anon3, feeling je. Yang baca blog ni berapa kerat je. Tak boleh buat duit pun! Hahaha.

Anon4, macam mana nak tumbuk ovari?? Hahaha.

Karl Ismile said...

hahahah!

"boohoo! shut your fat face!"

aku penah ckp kat member aku lebih kurang mcm tuh.

"boohoo! you whore!"