Thursday, June 30, 2011

Cerita Hot Dari Malaya

Hi uols!

Semenjak dua menjak ni aku makin jarang pulak membuka website utusan meloya tu ha. I couldn't even bother pasal cerita-cerita yang predictable pasal harga minyak naik, harga ikan kering naik, harga kondom and what not naik. Yang tak naik-naik tetap la gaji minimum kan?? Kau hengat aku datang kerja UK ni for no reason ka??

IF...if je la eh. If my previous employer aku tu offer gaji beribu-ribu lemon, probably aku akan fikir 5-6 kali jugak la before migrate. But, since diorang couln't even bother jugak, so hi hi bye bye.

At that moment, I have to be very 'jual ikan'. Walaupun working experience and environment memang tip top, tapi kita pun ada mulut yang kita kena suap setiap bulan. Dengan endless utilities bills, agak-agak bila la dapat menabung or beli rumah or kumpul harta??

Lain la kalau kau kerja Petronas. Walaupun kau tu bengong macam keldai pun, kerja 3 tahun gaji kau dah mencecah setinggi twin tower tu. Kan Leha?? Sentap mak nak!!

Eh aku tak mengata sapa-sapa kat Petronas tu ye. Awas!!! Sapa-sapa termakan cili, jubur kau la yang pedih time berak...gituh!

Anyway, berbalik kepada topik asal (sebelum aku melalut benda yang tak berfaedah).

Antara isu yang aku agak tertarik untuk tulis kat sini adalah pasal filem Gangster yang kisahnya disaman or hampir-hampir disaman ke tak jadi disaman oleh satu pertubuhan orang baik-baik (KONONNYA) la. Aku tak tahu la hujung pangkal ceritanya sebab aku baca pun kat SINI, SINI dan kat SINI.

Kan?? Sejak bila la perkataan ayahanda tu menjadi milik ekslusif depa?? So what if I decided to call my dad as ayahanda, adakah depa nak saman aku jugak?? What about mahasiswa-mahasiswa UM yang selalu panggil TNC HEP sebagai ayahanda tu?? Mau saman UM jugak ka?? Pirahhhhhh.

Yang korang terasa sangat dengan filem tu kenapa?? Kau macam tak tahu je konsep filem Malaysia ni. Mana ada pakai research-research. Mostly pakai main hentam je kan. Kalau tak, takkan la bila Saripah Eja tu bila dia mati dalam drama Seputih Kasih tu, mascara very der. Orang mati mana ada pakai mascara?? Orang jepun je yang solek mayat sebelum dikebumikan. Takde dalam adat melayu dan ajaran Islam.

Tapi aku setuju dengan kata seorang blogger ni la. Dia kata, daripada depa ni dok marah pasal orang kaitkan persatuan depa tu dengan samseng, ada baiknya depa membanteras ahli-ahli samseng yang MEMANG wujud dalam persatuan tersebut. Nama persatuan dah sedap. Ada dakwah bagai. Tapi sayang, ahli tak serupa nama persatuan!!!

Pastu, pasal Bersih pulak. Bersih kata depa nak buat perhimpunan. Lepas tu Perkasa kata, kalau hangpa tak batalkan perhimpunan tu, macam-macam boleh berlaku. Korang baca la kat SINI sendiri. Malas aku nak expelain.

Lepas tu, confirm akan muncul pihak itu dan ini yang menangguk di air keruh. Ada saja tangan-tangan monyet yang cuba mengganggu-gugat keamanan negara. Tak kurang jugak yang akan ambik kesempatan untuk kepentingan politik masing-masing.

Orang-orang macam ni la yang kita katakan sebagai 'takes thing for granted'!! Nanti bila dah jadi macam negara-negara bergolak seperti Angola, Sudan, Somalia dan yang sewaktu dengannya, menyesal pun dah tak berguna!!

Politik sucks!!! Aku memang tak suka. Baik pembangkang, mahupun kerajaan. Dua-dua kepala otak tak boleh pakai. Kerja depa membesarkan perut buncit masing-masing. Kehidupan rakyat takde berubah pun. Yang miskin kekal miskin. Pastu ada hati nak projek besar sana sini. Menjana ekonomi katanya. Sudahnya jadi projek gajah putih.

Pastu mengata sesama sendiri kafir. Ape daaaaa. Kita ni bukan Tuhan. Kafir ke tak, dia tu tetap makhluk Allah. Allah tu kan Maha Kuasa. Kalau la kafir-kafir (yang korang kata tu) betul-betul jahat dan tak berguna, korang rasa kenapa Allah masih bagi peluang diorang tu bernapas kat muka bumi ni??

Daripada kita dok hitung dosa orang, baik kita hitung dosa sendiri. Lagi berpekdah betul dak??

Lagi satu yang buat aku rolling my hazel eyes ni adalah pasal video si Gambit tu la. First and foremost, lagu tu ermmmm lirik dia boleh buat aku muntah kejap. Apa yang mari ke mari di bawah bulan purnama tu eh?? Pastu video dia aiyoohhhh. Setakat menari menggelitis terliuk terlintuk kat tepi peti ais macam lipas lepas kena spray ridsect, nenek aku pun boleh buat sambil berkemban ok. Tak unik langsung.

Buat pasaran Amerika?? Phuihhhh!!! Nak buat apa?? Obama pun belum tentu nak buat stock dia tumbuk sambal.

Patutnya, polish lagu tu betul-betul. Bagi lagu tu mesra dengan pendengar radio, baru la pikir nak buat video macam mana. Nak buat video tungging buyung ke, video main congkak tu tak kisah. Yang penting lagu kena la meletop pom pom dulu.

Tak payah nak maki orang yang komen. People ought to comment and bagi pendapat masing-masing. Itu dah memang lumrah manusia. Kalau benda bagus, dapat la pujian. Kalau benda jelik, mrasa dapat kejian.

Pada pendapat aku la, the best yet music video by local director adalah Puncak Kasih - Ziana Zain. Yang tu memang terbaik. Dalam studio tapi tak nampak macam dalam studio. Memang stunning!! Tak payah nak gi buat kat Indon kan Cik Siti??

Kadang-kadang bila dipikir balik, music video yang dibuat oleh Indon tu jauh lagi bermutu dan menarik berbanding Malaysia. Sila lah malu ok. Baik dari segi lagu, muzik mahupun filem, kita memang jauh ketinggalan. Kalau setakat Yuna dengan Aizat tu, celah-celah kaki diorang jer.

Ok lah. Aku dah penat taip benda alah ni. Makin banyak aku tulis, makin banyak pulak dosa aku (tahu pun kan??).

Can cin cau~

PS: Saya tau saya ni ketinggalan zaman. Jangan marah na.

Monday, June 27, 2011

Dasar Tak Reti Bahasa

Di suatu petang damai, ketika Cik Kunang-Kunang (CKK) sedang gigih buat anomaly scan, seraya dia bertanya;

CKK: Do you wish to know the baby's gender?? *sopan gituh!

Patient: Huh?? *sambil bunyi cengkerik~

CKK: Do you wish to know the baby's sex?? *dengan intonasi sedikit garang berbanding sebelumnya~

Patient: No. We don't have sex.

*Tepuk dahi*

CKK: (Menjerit dan mencarut dalam hati). Ok. What I'm trying to ask you is do you want to know your baby's sex?? Do you wish to know whether it is a boy or a girl??

Patient: No no no!!

CKK: Ok then. We've done now. Your baby is fine and you can wipe your tummy.

Patient: Err sorry Sir.. <-- bila masa tah Queen Elizabeth bagi tittle ni kat aku~

CKK: Yes?

Patient: Is it boy or girl??

CKK: %*<#!!! *mencarut dalam hati~





Ayoyo kadewaley!!! Kenapa la kau bingai sangat?? *sambil cakar tanah~

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, June 23, 2011

Dijamin Tanpa Lemak

Ops mrasa update guna title lemak lagi bley??

Ko tahu Leha, ada sorang patient aku ni kan, ko tahu berat dia berapa? Cer teka, cer teka?

26kg uols!!! <-- berat mak masa umur 9 tahun nyehhhhhh!!

BMI dia pulak 13. Ni memang super duper under weight. Tu baru berat tapak aku okey!!

Dia pun dah ada anak sorang. Albeit on previous pregnancy dia IUGR (baby kecik), tapi sekarang anak dia bukan main tembam lagi mengalahkan mak dia. Entah la, depress kot.

Nak kata eating disorder, hmm dia bukannya orang sebarangan. Dia tu paediatrician you!! Super superior dari aku ni ha. Tapi dia sangat nice dan baik. Takde pun nak over-rule. Siap confess lagi yang her knowledge pasal obstetric ni dah jadi zero since dia dah lama gile tak buat benda ni.

Risiko for this pregnancy sama macam orang overweight yang mengandung. Bukan senang ye nak mengandung bila kurus keding macam tu. Silap haribulan boleh patah pinggang.

Kadang-kadang aku kagum dengan semangat ibu-ibu ni. They will put themselves through anything just untuk mengandung.

I wish her all the best!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Lemak Tepu Bahagian 2

Ops matilah tak habis-habis meroyan kan??

Ni bukan nak mengata, tapi kenyataan.

Ada la sorang patient gagak tu kan uols, datang booking pregnant. Tapi dah mengandung masuk 7 bulan dah pun. Ni jenis yang mengandung tapi tak sedar. Dia ingat yang bergerak-gerak dalam perut dia adalah digestion problem. Bley??

Tapi tak boleh nak salahkan dia jugak. First time mengandung and dia pun dah umur 40 lebih. Unexpected la kot kan??

Dia memang saiz besar. Standard la mak-mak gagak kat sini. Kalau kat Malaysia, kita selalu quote orang-orang yang kurus ni as kurus as kanak-kanak aprika or orang somalia. Term tu dah tak leh pakai sebab mostly diorang kat sini adalah overweight.

Mana taknye you, nama pun pelarian lah katakan. So dapat makan free, rumah free, dapat duit, tak payah kerja. Kerja diorang cuma beranak, beranak dan beranak macam ibu kucing. Yang membayornye sapa?? Weols yang taxpayer ni lah. Pastu anak-anak kalau perangai elok takpe. Ni sekor-sekor macam syaitonnn nirrajim!! Orang hantar gi sekolah (for free), bukannya nak belajar betul-betul. Ni pegi sekolah dok main tikam-tikam orang. Dasar tak tahu diuntung!! *matilah emo ttbe~

Balik ke topik asal, berat makcik ni 173kg you. Nasib la dia pun agak tinggi. Tapi BMI memang over 30.

Yang aku pelik tu, makcik ni adalah VEGETARIAN okey!!!

Ha, kau jangan feeling-feeling sebab nak kurus sampai tukar diet jadi vegetarian ye. Ye lah nok, kalau vegetarian dok feeling makan french fries and chips 24/7, memang la. Dah la tak seimbang, berat pulak bertambah.


So agak malu la dengan orang yang karnivor macam you Kak Fahya kan?

Diet kena seimbang. Exercise ke, sexercise ke...kena consistent buat. At least 3 kali seminggu ye (which apply untuk exercise).

Part yang nak senggama tu sila discuss dengan pasangan masing-masing. It is a good exercise ye. Asalkan bukan yang pasif ler. Kena bagi active sikit. Buat senggama atas, senggama tepi, senggama tungging buyung dan macam-macam lagi. Sex tu kan nikmat perkahwinan. Pandai-pandai la korang nak mewarnai hidup korang. Saya belum kawin lagi. Hanya mampu tumbuk sambal je. Giling rempah pun tiada yang sudi!! *matilah lucah~

Sebenarnya tak susah pun nak bakar kalori ni. Tak payah bazir-bazir gi gym unless kalau free la. Cuba bawak-bawak mop lantai, cuci tandas, berkebun..tu semua membakar kalori.


Nak lagi best, gi buat window shopping. Tawaf la Pavillion tu buang 7-8 kali.

Ingat, kalau nak makan tu, makan la sekuat hati. Janji lepas tu exercise yang setimpal dengan pengambilan makanan.


Aku pun nak kena turunkan berat badan ni ha. Sejak-sejak dok rajin pi makan nasi lemak every weekend, terus naik berkilo-kilo lemon you. Kena kuruskan badan sebelum balik Malaysia. Barulah cantik kalau pakai kebaya!!

KANNNNNNNNN??

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, June 21, 2011

Lemak Tepu

Hari ni saya sangat stress.

Sebab??

Hari ni adalah hari Selasa, which mean klinik hari ni adalah untuk mak-mak buyung yang diabetes. Let it be diabetes sebelum mengandung atau semasa mengandung, semuanya akan dicampak masuk ke sini. Well, obviously la not literally dicampak kan??

Takde benda yang lebih stress daripada buat ultrasound scan untuk makcik-makcik ni.


Yeah, my job can be very joyful. Kadang-kadang boleh buat kepala ni macam nak meletup.

Personally memang la saya tidak suka dengan klinik diabetes ni kerana patientnya mostly besar macam ikan paus. Standard sekor-sekor perut labuh sampaikan saya percaya, kalau diorang nak cukur pubic hair tu, they have to ask their partner for help.


Ni memang jenis yang gemuk sampaikan kaki sendiri pun tak nampak. Macam mana depa ni boleh put themselves in such state kan??

Saya memang anti sikit dengan set-set ikan paus (baca: yang mengandung) sebab most of the time I will end up dengan sakit tangan dan bahu. At the same time jugak, mata saya akan jadi sakit sebab tak dapat melihat imej ultrasound dengan jelas akibat lapisan lemak yang tebal. Macam mana nak buat diagnosis?

Bila mata saya dah sakit, kepala saya pun akan turut menjadi sakit dan sedikit mereng. Bila kepala dah sakit, hati saya pun menjadi sakit sekali.

Bila hati dah sakit, mulalah mulut saya ni tak henti-henti berzikir segala mala perkataan carut yang terlintas kat kepala saya. Maka bertambah-tambah la dosa saya yang dah sedia banyak ni.


How I wish yang saya ni dari golongan yang mempunyai kesabaran dan keimanan yang tebal, bukannya senipis kulit bawang.

At the moment, saya memang rasa seperti untuk breakdown and cry.

Oh saya memang stress hari ni.

Sekian.

PS1: Entry ni ditujukan untuk mereka yang menyusahkan hidup saya. Takde kena mengena dengan perempuan-perempuan kat Malaysia. Sila jangan perasan atau sentap ye.

PS2: Laki pun menangis jugak. There's nothing not normal about it. Emosi saya bukan sebesar sudu teh. Kadang-kadang serapuh biskut merry!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, June 15, 2011

Rasa Sayang, Rasa Benci

Hi uols.

Aku nak mencarut ni.

Hari tu kan, aku keluar la gi late lunch dengan Nizam and Ste kat centre London. So, Nizam suggested kitorang gi mentekedarah kat restoren Rasa Sayang kat Tottenham Court Road tu.

Aku tak pernah makan lagi kat sini. Aku pernah gi yang dekat Chinatown je. Takde la impress mana pun. Typical 'cha ya' punya style berniaga kan? Tapi kedai tu halal ye. Kau jangan nak laser aku gi makan kedai jual babi pulak!

So restoran ni punya style pelik sikit sebab order kat kaunter. Yang kat Chinatown tu diorang datang ambik order. Kitorang order 2 nasi lemak and special fried rice for Ste.

Lepas duduk beberapa minit, order pun sampai. Tapi Ste punya order lain macam. Tak macam dalam gambar. So Nizam selaku ketua muslimat Paddington ni pun bersuara la yang diorang salah ambik order.

Tapi, cina yang hantar order tu kata, ni la special fried rice.

Rupa-rupanya kat situ ada dua jenis nasi goreng.

1. Nasi goreng special - Malaysian style yang siap ada satay bagai.

2. Special fried rice - Singaporean/Chinese style fried rice yang putih pucat.

KANNNNNNN???

Cuba korang bagitau kat aku apa bezanya nasi goreng special dengan special fried rice tu?? Bukan direct translation from BM to BI ke?? Ape ke bodo diorang ni.

Dah la nasi goreng yang so-called special tu takde apa pun yang special. It just nasi goreng pucat with kobis yang dihiris halus-halus macam bunga rampai sebagai decoration yang tak ubah macam sampah and prawn cracker. Patut letak je nama nasi goreng bunga rampai kan senang!

Lepas tu kan, perempuan cina biol yang ambik order kitorang tu kata, kitorang yang salah sebab tak baca menu betul-betul. Bleyyy?

Selama aku gi makan kat restoran or mana-mana kedai makan, tak pernah aku jumpa kedai/restoran yang refuse tukar order let it be salah pelanggan or salah tukang order.

Tapi, cina biol tetap la dok kata weols ni salah and suruh weols makan ke apa yang weols order. Hish aku hempuk jugak pompuan ni. Hello, mana la kitorang aware yang special fried rice dengan nasi goreng istimewa adalah two different thing?

Kitorang pulak order in English. So rasanya appropriate la kot kalau sebut nasi goreng special as special fried rice. Tu pun nasib baik aku tak order nasi lemak as coconut milk rice. Kalau tak confirm diorang kata takde. Maklum la, biol katakan!!

Aku yang memang menyampah ni terus ambik pinggan nasi goreng sampah tu, pastu aku tolak gi depan cina biol tu, aku cakap, 'Ko gi tukar sekarang!! I don't want this!'. Baru dia mengalah and gi tukar order.

God knows la kalau dia pi kencing dalam nasi goreng tu. Nasib bukan aku yang makan hiks.

That's it. Itu la the first and the last aku pi kedai hangpa, unless kalau semua kedai kat London ni tutup, hangpa la the last resort.

Servis memang out. Mana-mana kedai kalau waiter dia cina, memang jenis takde adab kalau ambik order. Buat malu kat orang putih je. Dengan English tungging-terbalik. Pastu tak reti nak greet and senyum.

Satu lagi kedai yang servis nauzubillah adalah Jom Makan. It's more like Jom Berambus Makan Dari Sini. Nasib la waiter dia banyak Eastern European. Boleh akak cuci mata. Except English diorang la azab sikit. Aku mintak serviette, dibaginya aku pinggan!! Tak ke kau tercampak Leha??

Aku rasa so far yang servis tip top adalah Tuk Din dengan Melati. Kafe Makan dekat Portabello market tu pun not bad. Nasi lemak dia sedap you!!

So, kirim salam la aku nak datang balik ke kedai azab ni. Baik ko tukar nama kedai ko tu daripada Rasa Sayang kepada Rasa Taik Anjing ke, Rasa Semput Nak Beranak ke, tak pun Rasa Pepet Bernanah!!

Larikkkkkkkkkkkkkkkkk~


- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, June 13, 2011

Saya Masih Dara, Saya OK!

Hi all.

Budak-budak Malaysia sekarang hebat kan?? Semua benda dia nak confess kat internet. Let it be blog or YouTube la. Memang berani mati. Dulu pasal saya gay, tapi saya ok (dan bodoh serta sedikit sengal-sengal ubi).

Now muncul pulak pasal budak perempuan buat confession pasal dia dah pernah senggama tepi, senggama atas, senggama tepuk bintang bagai dan off course dah takde dara.


Kesah ape aku bukan virgin.

Ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita ade MARUAH DIRI ! thankyou :)


Ok!! *sambil tarik nafas dengan hidung kembang kempis~

Adik, dengar sini abang nak carut.

Adik ni memang bodoh la. Sebab kalau adik pandai, adik tak tulis macam ni. Sebenarnya abang peduli hapa adik ada dara ke tak. Benda-benda dalam kain macam tu, tak payah nak tulis dalam blog untuk tatapan 6 billion penduduk dunia!!

Kot ye pun adik bengang dengan balak adik yang asyik dok tanya whether adik ni masih dara ke tak, dia sebok nak tahu pehal? Jaga kote sendiri sudeyh!

Pasal dara ni sangat taboo dalam masyarakat Malaysia. Tapi, kalau dah suka, sapa peduli kan?? Kot tak takkan la ramai orang tergila-gila kat Rozita Che Wan yang dah terang-terang ditebuk tupai jantan? Nama pun janda!

I do applaud your honesty walaupun tak bertempat, but then at the end of your sentences you talked about maruah diri. Tang mana maruah diri tu dik oi kalau dok jaja cerita yang adik tu pernah main?? Cuba habaq mai sat??

Just because orang lain takde dara, kenapa adik nak ikot diorang jadi takde dara jugak?? Some people macam Slodovan Milosovic tu think that killing other people is funny. So adakah kita patut bunuh orang jugak just because this people think it is funny??

Lagi pun adik, apa la sangat nak dibanggakan kalau dah pernah main sekali pun. Dengan sapa adik main?? Dengan jantan kote kecik bawah ni??


"Adik...adik dah sunat ke?? Kalau belum meh abang kasi potong terus. Pubic hair pun jarang-jarang, ada hati nak main anak orang".

Lagi satu adik, abang tak benci pun adik sebab adik cantik. Ketahuilah adik, adik tak cantik sebenarnya.


Walaupun abang kagum dengan tahap confident adik yang tinggi melangit, tapi ingin abang tekankan sekali lagi yang adik tak cantik ok. Kalau adik tengok, muka adik saling tak tumpah macam Amir Raja Lawak tu!!


Kalau la adik tak buat statement bodoh ni, at least abang boleh la jugak psiko diri abang untuk menerima yang adik ni boleh tahan. Abang ni rengsa sikit dengan orang-orang bodoh dan 'seng seng ub' (sengal-sengal ubi) ni.

Tapi itu tetap tak dapat mengubah hakikat yang adik tu sebenarnya hidung kembang!! *matilaahhhhh~

Adik hidung kembang, abang menjadi lebih tak boleh blah bila adik letak status kat FB mengatakan yang adik dirogol.


Apa yang adik buat ni cuma menampakkan yang adik ni lebih bodoh dari apa yang orang sangkakan and desperate for attention. Pastu dah salah, baru la nak buat statement ala retis kan??

Setahu abang la kan, takde dalam sejarah Malaysia ada orang kena hukum gantung sebab rogol. Waklu!! Lain la zaman kesultanan melayu Melaka dulu. Diorang sula je perogol.

Kemudian, adik cakap, "Ex I rogol I...dia main dengan I sebab terpaksa?"

Eh apakah?

Abang pun blur jap. Siapa paksa siapa? Siapa rogol siapa? Adakah adik yang rogol balak adik tu? Gegurl confius la! Adik jangan la nak troll abang ye. Lempang mau?

Yang tukang like dan tukang komen tu pun sama bodoh. Apa yang chill tak tau. Aku cili kote tu kang!!

Dah dah la tu adik. Tak payah la nak putihkan susu yang dah biru akibat nila setitik. Lagipun adik masih muda, perjalanan masih jauh. Jadikan ni sebagai pengajaran.

Baik adik tumpukan pada pelajaran.

Adik tak payah risau sama ada orang akan terima adik ke tak. Sure ada punya. Yang penting, jangan ulangi kesilapan lepas dan bertindak lebih matang.

Abang nak bagi ceramah agama pun, abang bukannya baik sangat. Pandai-pandai la adik nak hidup.

Jangan kau pi google KB Mall tu kat mana pulak. Berdosa tau bunuh diri ni!

Sekian.

Ikhlas dari Abang Sri Siantan Si Bunga Kantan

PS: Sorry entry ni banyak mencarut dan agak judgemental. Suka hatilah aku nak tulis hapa!! *ops~

- Posted using BlogPress from my iPhone

Saturday, June 11, 2011

Layan Macam Pelacur Kelas Atasan

'Layan Macam Pelacur'

2011/06/05

Dr Rohaya Mohamed
Isteri ‘dingin’ di ranjang punca lelaki cari kepuasan di luar

KUALA LUMPUR: Seorang isteri mesti patuh dan melayan suami seperti ‘pelacur kelas pertama’ bagi memastikan pasangan mereka tidak terjebak dalam pelbagai gejala tidak sihat, termasuk mencari hiburan di luar, keganasan rumah tangga dan pembuangan bayi.Malah, kegagalan isteri melayan kehendak seks suami adalah antara punca utama kegagalan rumah tangga apabila pasangan mereka sebaliknya beralih kepada teman wanita, perempuan simpanan serta pelacur bagi mendapatkan kepuasan itu. Peringatan itu disuarakan Naib Presiden Kelab Isteri Taat yang baru ditubuhkan di negara ini, Dr Rohaya Mohamed.

“Tanggungjawab isteri bukan saja untuk memasak, mengemas rumah dan menjadi ibu malah turut membabitkan aspek seksual. Lelaki berkahwin dengan wanita yang menyamai atau jauh lebih bagus daripada pelacur (di ranjang), sudah pasti tidak akan curang".

“Nafsu lelaki jauh lebih besar daripada wanita dan tidak boleh diketepikan. Daripada membiarkan mereka bergelumang dengan dosa, seorang isteri itu harus melakukan apa saja bagi memenuhi keinginan nafsu suami".

“Justeru, tanggungjawab kami adalah untuk membantu isteri menjadi lebih taat kepada suami. Seorang isteri hanya perlu memenuhi empat syarat untuk masuk syurga – menunaikan solat wajib, berpuasa ketika Ramadan, melindungi maruah dirinya serta taatkan suami,” katanya selepas majlis pelancaran kelab berkenaan di Kelab Golf Perangsang Templer dekat sini, semalam.

Kelab Isteri Taat mempunyai 1,000 ahli di seluruh dunia termasuk 800 orang di negara ini. Ia ditubuhkan Global Ikhwan Sdn Bhd yang sebelum ini dikaitkan dengan kumpulan al-Arqam. Kelab pertama dilancarkan di Jordan pada 1 Mei lalu, cawangan Malaysia semalam dan diikuti kelab di Jakarta, Indonesia pada 19 Jun depan.

Organisasi syarikat itu juga merancang untuk menubuhkan cawangan kelab sama di Eropah termasuk London dan Rome pada masa depan.

Rohaya berkata, penubuhan kelab itu terbuka kepada semua golongan isteri tanpa mengira kaum dan agama serta menawarkan latihan dan khidmat nasihat termasuk pendidikan seks supaya golongan isteri dapat memberi perkhidmatan terbaik kepada suami masing-masing.


Ok tarik nafas..lepas...and tarik nafas balik.

Perghhh memang lawak la statement aku baca ni? Isteri kena layan suami macam pelacur kelas atasan? Erkkkk!! For real? I can't believe that this came out from a woman yang ada title doctor kat depan which I assumed dari golongan bijak pandai. Lain la kalau yang buat statement ni adalah bohsia ataupun Fasha Sandha. Boleh la aku punggai heels Manolo Blahnik kat batang hidung depa!

Aku takde la totally against article ni tapi come on la, PELACUR? Takde ke istilah yang mulia sikit untuk describe perempuan-perempuan yang bergelar isteri ni selain dari pelacur?? Apa taraf wanita ni sampai diorang perlu letak taraf diorang seperti menatang tu??

In a way, I think most people kena paham yang sex ni adalah hubungan dua hala. Kalau one way sex je, tu yang jadi tak best. Mana taknya, kalau hari-hari laki kau suruh menonggeng, tak ke kau exhausted Leha?? Cuba buat bagi ada affection sikit. Contohnya suami tu cuba la romantic sikit macam Aaron Aziz. Then, faham la kehendak isteri sama ok. Jangan la main tujah je. Cuba hantar bini tu gi spa ke as a treatment before kau hentam dia malam karang?? Gituh!!

Zaman sekarang ni, mostly people agak open minded pasal sex discussion. Mustahillah korang tak tengok citer porn kan?? So instead tengok cerita porn sambil korek-korek fefet or usap-usap punai korang, apa kata korang bawak keluar buku nota, pastu take note posisi-posisi dan teknik-teknik nak bersenggama. After all, apa guna kamasutra kan??

And if si isteri nak jadi kinky ke, bitchy ke kat dalam bilik tidur, sapa peduli kan? Korang kan dah sah kahwin, kenapa nak malu? Lain la kalau perempuan yang konon innocent nak mampus sampaikan tak tahu apa itu pornografi kan?? Jenis yang kayu sampaikan nak keluarkan bunyi ohh dan ahhh pun malu-malu taik kucing. For them sex tu apabila faraj bertemu dengan zakar dalam satu posisi semata-mata, yang diakhiri dengan air mani dipancut dalam faraj and viola, 9 months lepas tu diorang pun dapat baby!! Kalau aku, mak pun tak rela nyah hey!

Tapi come on la, dalam agama and Al-Quran pun ada bincang pasal berjimak ni. Tak semestinya kau kena tengok video lucah Maria Ozawa je.

"Datangilah isteri-isteri kamu dengan cara yang kamu kehendaki kecuali melalui dubur (anal sex) dan ketika haid"
Faham ke tak?? Suami tu boleh tujah isteri-isteri diorang mengikut kreativiti masing-masing. Ko nak tuju style superman ke, xmen ke, ultraman ke, tu terpulang kat korang asalkan korang tak main pungkok dia atau main time dia tengah haid. TETAPI, korang kena ingat jugak yang berjimak ni ada adab-adab dia mengikut Islam. Ada bagi salam, baca doa hembus-hembus bagai. Pastu, sex tu tak semestinya kena ada intercourse je, cuba bawak-bawak mandi buih sama-sama ke, oil massage ke, buat yoga ke...KREATIF sikit please!!

So, korang jangan cepat melatah. Basically apa yang Dr. Rohaya ni cuba nak sampaikan bila dia kata 'layan macam pelacur' adalah pelacur ni selalunya ikut kehendak pelanggan, which in this sense pelanggan tu adalah suami, yang mana dia boleh mintak apa saja yang dia wish...nak kuak lentang ke, nak tungging terbalik ke, nak buat kiambang bertaut ke, tepuk bintang ke...dan macam-macam lagi yang tercapai oleh fikiran sebab lelaki kan mostly gila seks kan?

So, bila everything dah spiced up, si isteri sekali sekala boleh la cuba ambik alih pemerintahan. Terpulang la nak buat secara baik atau secara rampasan kuasa, sebab ada je perempuan yang suka jadi dominan kann?? Awas jangan tipu!! And tipu la kalau lelaki tak suka jika tiba-tiba isteri dia jadi agresif bak harimau kumbang. Sangat tipu ye. Lelaki ni jenis yang imaginatif. Aku jamin yang diorang actually suka jika sekali sekala diorang kena rape. Sebab mak sker kena rape-rape bagai nih. Lagi best kalau korang gari dia kat katil, pastu bawak cemeti bagai....kannnnn?? Asalkan korang tak jolok jubur diorang dengan dildo sudeh. Kalau tetibe lelaki uols bertukar jadi mak nyah atay gay boy, mak tak bertanggungjawab yer!! *matilahhhhhh~

Yang aku tak berkenan pasal suruh jadi macam pelacur tu ye. Apa kelas sangat sampai nak kena layan macam pelacur?? Besides, confident ke semua pelacur tu boleh bagi layanan first class?? Kaedah sangat!! Nak-nak pulak kalau laki jenis pemalas macam lembu tu kan. Nafkah zahir bulan-bulan pun nak kena mintak baru nak bagi, tu pun tak cukup, motif la nak demand layanan macam prostitute kelas satu. Mampu ke nak bayar cik abang???

Apa pun, kahwin ni is more than just sex semata-mata. Macam korang dengan best friend korang la. Korang kawan baik dengan diorang sampai berpuluh-puluh tahun, korang ada main ke dengan diorang to sustain the friendship? Tak kan?? It takes satu persefahaman yang tak boleh diucapkan dengan kata-kata.

Lagipun, dalam ajaran agama Islam sendiri menyuruh kita kalau nak cari pasangan hidup, carilah mereka yang beriman dan dari golongan baik, bukannya pandai main ke tak. Takde sentuh sikit pun pasal seks. Tak ke kau rasa kalau seks tu adalah kunci kebahagiaan rumah tangga, tak ke agama kita ni akan membenarkan seks sebelum kawin?? Ibarat membeli kereta, you have to test drive before you agree to purchase it kan??

Sebab tu bila orang kata seks dingin sebagai punca penceraian tu sukar aku nak terima. Sebab jantan, kalau dah gatal kote nak mengheyam dengan perempuan lain, kalau kau layan macam Maria Ozawa pun, takde apa yang boleh halang dia kan??

Pastu, pandai la complaint kata wanita ni lepas kawin dan beranak pinak dah kurang libido, bentuk badan tak lawa dan bergetah macam Rozita Che Wan. Eleh, yang dia tu boroi bagai macam Ali Mamak, muka macam Salih Yaakob, takde la pulak dia kata apa kan? Dia ingat kita ni selera sangat ke?? Cuba kalau muka macam Aaron Aziz, badan ketak-ketak macam Hugh Jackman. Kalau aku jadi bini depa, hari-hari aku mengangkang menabur benih. Jangan kata suruh tepuk bintang, suruh buat gimrama dengan gimnastik pun aku sanggup okeyh!!

Ada setengah pasangan tu, suami atau isteri dia buta la, lumpuh la, gila la, tapi cinta dan kasih diorang berkekalan sampai ke akhir hayat. Mesti ada something yang buatkan diorang kekal macam tu. Love perhaps?? Kalau tak, masakan Siti boleh pilih Datuk K sedangkan ada semedang jantan yang jauh lebih MANTOP dari Datuk K ittew?? <-- tetap la nak charot kenzzz?? *matilahmak~~~

If sex was an issue, kau kawin la dengan pelacur!! Habis cerita!!

Sekian.

Thursday, June 09, 2011

Menjemur Kain Putih di Tengah Malam

Hi all.

Aku dua tiga menjak ni kan macam begitu taksub menonton cerita-cerita seram ni. Habis cerita hantu aku borong kat Amazon. Tapi cerita hantu orang putih la. As all of us know la kan, cerita orang putih, klimaks dia boleh tahan, tapi ending kadang-kadang cam haram sikit. Aku mostly ok je kalau cerita hantu ni. Takde la sampai cover muka dengan popcorn kan Ford??

So far, cerita yang buat aku menjerit sampai bergegar satu Gurney Height Apartment tu masa aku tengok cerita Indon yang bertajuk Pocong. Pergh, cerita memang gampang tahap tinggi. Especially part bila perempuan yang kena kacau tu, lari masuk bilik pastu peluk dia punya bantal peluk yang tiba-tiba bertukar menjadi pocong. Siyal betul!!

Bantal peluk kan??

At the same time, buat aku teringat cerita masa aku duduk belajar kat UM dulu.

Aku ni jenis yang suka buat laundry malam-malam. Sebab selalunya malam tak ramai orang guna washing machine yang macam cilaka selalu telan duit aku tu. Guna washing machine okeyh. Bukan pose-pose tepi sungai macam cik peacock tu uols.

Cik Peacock tengah memukul kotoran degil~

Anak-anak Itamrazali yang berkeliaran kat sungai..

So, bila dah siap aku pun terus la pi sidai.

Masa tu aku duduk kat blok D. Kat blok yang aku duduk tu jugak ada rumah penyelia dan student master. Masa aku tengah sidai baju tu memang aku dah rasa semacam sikit. Meremang je bulu tengkuk aku ni. Rasa macam ada orang berdiri kat belakang aku. Mak aku pesah dah, kalau rasa-rasa seram tu jangan pandang belakang. Tapi biasa la, aku ni jenis degil, aku pun pusing la tengok belakang.


Aku nampak la ada sorang makcik ni tengah sidai kain kat ampaian tak berapa jauh dari aku. Aku rasa dia tu must be one of the relative of penyelia yang duduk kat blok aku la kot. Tapi at the same time kan aku pelik, kenapa dia sidai tengah-tengah malam. Pastu kan, benda yang dia sidai tu semuanya kain putih. Ish makcik ni bikin suspen betul la.

Aku pun memberanikan diri la nak pi tegur. Tetap la kan?? Kang tak tegur kata kurang ajar pulak. So, aku pun jalan la gi kat makcik tu.

Makin dekat dengan makcik, bau harum makin kuat menusuk hidung aku. Aku bagi salam kat makcik tu dengan ramah tamahnya.

"Assalamualaikum makcik. Amboi putih dan harumnya kain basuhan makcik ni...", kata aku dengan sedikit gementar.

Makcik tu diam. After few seconds, makcik tu menoleh dan memberi jelingan yang paling tajam kat aku sambil berkata;

"ITULAH KELEBIHAN FAB!!!!"


KANNNNNNNN??? *matilah takdak idea~

*terus duduk tahiyat akhir atas batu..mampiewwwww???

Wednesday, June 01, 2011

Bicara Agama bersama Ustaznyah

Kannnnn tajuk??? Sapa nak jadi ahli panel? Gituh.

Hari tu kan, aku dapat la sorang patient. Muslim you. Dia ni born and bred in UK la konsepnya. She already told her midwife that she want a female consultant. Tapi yang midwife ni pun boleh tahan la jugak bengongnya. Kalau dah patient tu request nak consultant perempuan, sah-sah la dia nak female je all the way kan? Which include nurses, sonographers, HCAs...semuanya kena perempuan la. Gituh. Dah la eja beautician as BEAUTITION. Tak ke mak yang bukan english native speaker ni gelak terbahak-bahak baca patient's background history? Over tau!!

So, aku yang masa tu terlepas pandang pasal patient's request yang nak perempuan belaka, pun panggil la patient ni masuk mengadap. Bila patient masuk, patient tu pun kata;

"Aik, isn't it supposed to be woman who do this ultrasound scan?".

"Well, not really because you were booked for a scan with me. In fact, there's only one female sonographer. We can't book everyone with her can we? She is not available at the moment I'm afraid",
kata Cik Kunang-Kunang dengan penuh sopan santun persis Embun.

"The thing is I don't want male doctor. It is a religion thing!!", tegas perempuan yang muka ada iras-iras Malika Sherawat tu.

KANNNNNN??

Macam tu la mostly muslim patient kat sini. Selalu guna muslim's card kan?? Selalunya aku cool je kalau patient nak yang female ni. Dah orang tak mau, buat apa aku nak paksa kan Leha?

Tetapi, ada je tetapi nih. Masalahnya uols, perempuan ni pakai pun MasyaAllah. Pakai summer dress yang ala-ala berkemban macam Tiara dalam Puteri Gunung Ledang tu uols. Berani dia guna religion sebagai alasan sedangkan dia terang-terang dok tayang half of her breast kepada jantan-jantan miang siamang yang bukan muhrim di luar sana tu?? So, memang salah lorong la kan. Walaupun aku ni bukannya alim sangat. Alim-alim taik kucing je. Maka, mak pun sangsang la secara sinis.

"Not to worry sweetheart. I'm Muslim too. I do understand women's aurat. I do understand what's wrong and what's right". POMMMM!!! *sambil ada efek guruh dan kilat sambung menyambung*. Kalau ikutkan, aku takde hak or tak boleh cakap macam ni kat patient. Dah alang-alang menyeluk pekasam kan?

"Well, in that case, if I burn in hell, you will be responsible for it", kata perempuan tu tak nak kalah.

Pehal pulak aku nak kena tanggung kalau kau masuk neraka. Ada aku suruh kau pakai seksi meksi bagai ni?

Ok, actually patient memang ada hak nak memilih sapa yang dia prefer regardless and as a service provider, kita akan cuba memenuhi kehendak patient sedaya mungkin. Unless kalau memang dah terdesak sangat, then baru la kita ambik bidan terjun. Yang aku tak berkenan tu bila patient bagi alasan agama macam ni lah. Let it be yang tutup aurat ke tak. For me alasan tu tak munasabah. Kalau tak nak tu, cakap je la tak nak. Jangan guna alasan agama.

Sebabnya, kalau orang tu faham betul-betul pasal agama ni, mende-mende macam ni takkan timbul. Islam tu mudah. Jangan la sampai satu hospital dok mengumpat pasal patient yag beragama Islam ni as demanding dan macam-macam lagi. Macam ada kes, bini dah sarat nak beranak, kena buat emergency C-section and sorang doctor on-call and dia lelaki. Sanggup ni tunggu sebab nak doctor perempuan jugak yang buat C-section. Macam ni punya idiot pun ada ke?? Nasib la baby tu tak meninggal kan?

Sampai aku pun pelik jugak. Yang pakai purdah bagai tu ok je kalau kena dengan aku. Siap buat transvaginal bagai. Ni yang terang-terang pakai mencolok mata ni, tak ok pulak. Off course la kita tak boleh ukur tahap keimanan dan kefahaman pasal agama based on luaran je kan. Tapi regardless, kalau diorang tu betul-betul faham, I don't think that male doctor with female patient ni will be a problem.

Satu lagi yang aku tak faham pasal jantan-jantan Afghan ni kan, kat Afghanistan tu bukan main lagi menentang bila perempuan minta hak untuk pergi bersekolah bagai. Takut sangat perempuan ni lagi pandai dan lagi ke depan daripada lelaki katanya. Tapi, bila kat UK ni pulak, diorang whinging and whining bila weols tak dapat provide doktor perempuan. Apakah? Such a complete arsehole!

Ok lah. Aku nak sambung tengok cerita hantu. Bye dolls!!