Sunday, February 28, 2010

Apalah dosa budak-budak tu...

Astagfirullahalazim. Dah gila ke gamaknya manusia sekarang?? Anyway, I'm still in shocked with what I read over utusan meloya online pasal kes Syafiah Humairah yang brutally abused to death by her mum's boyfriend. She just 3 years old!!

I'm not sure what kind of pranks can a 3 years old do to make someone so furiously angry that resulted in her death from brain hemorrhage and internal organ damage. The incident happened at a football field where 2 witnesses witnessed the suspect kicking and hitting the girl brutally at the abdomen and head. Seriously I don't understand how can a person be so cruel at heart killing an innocent kid.

Tu belum masuk part yang kena rogol dengan liwat segala. Macam ada satu kes tu, bayi baru berusia 5 bulan kena liwat dengan kekasih ibunya yang merupakan seorang warga Afrika. Can you imagine that? Even a real woman can't afford to have their 'Mr. Happy' through their vijayjay, inikan pulak budak yang baru 5 bulan. And apa la yang budak umur 5 bulan ada yang membolehkan barang kemas dia tu mengeras? Hish tak faham betul aku. Ni la baru namanya betul-betul binatang!!

Kat sini pun sama. Bila bercerai berai, mula la masing-masing berebut anak. Disebabkan tak puas hati, seorang bapa sanggup bunuh anak-anak dia. Hasilnya? Yang menang jadi arang, yang kalah abu.

Anger. Bila dah marah sangat, mula la buat yang bukan-bukan. Aku pun sama. It is normal nak naik angin. Tapi takde la sampai nak membunuh orang. Rasa nak bunuh tu ada la. Paling teruk pun, update blog about my anger and get over it. Kenapa sampai nak bunuh budak yang tak berdosa tu?? I just hope that mahkamah jatuhkan hukuman yang berat ke atas jantan tak guna tu.

Al-Fatihah untuk adik Syafiah Humairah.

Wednesday, February 24, 2010

Kisah Makcik Somali dan Miss Ganu Kiterr...

Ramai orang kata kerja jadi sonographer ni senang. Bak kata pakcik la, "You just sit and move around the probe around that fat belly and nget nget nget...you don't even need to run around and dealing with f*cking crazy yet demanding people". Kan?? Yeah right!! Banyak kau punya senang. Sakit woo tangan nak buat kerja-kerja scan ni. Kau bukan setakat check baby tu hidup ke tidak Leha oi, but the job is to investigate, to diagnose and to make sure whatever I've seen on that black and white screen is well interpreted on the report to make the doctor or specialist understand what they are dealing with and plan what is the next step.

Sounds easy??

Cuba bayangkan kalau yang datang tu perutnya melimpah ruah with lapan lapis lemak tepu ditambah dengan bau-bauan kari semerbak bersama-sama anak-anak pinak yang bising nak mampus dok melompat dalam bilik kau (dengan lagu tema 'sepuluh budak hitam main lompat-lompat'), pastu boleh komplen kenapa dia tak nampak baby dia on the screen. Bley?? Tak ke laju je mulut kau nak jawab, "BECAUSE YOU'RE FAT!!!". Off course la aku tak boleh jawab selancang itu. Nak mampus? Instead of saying that, I have to twist the truth by making a white lie contohnya, "Well, that is because of your bowel gas. Sometimes it made the image a little bit blurry, but don't worry I still can see your baby and everything looks perfectly fine at the moment". Pastu, bila nak explain result and discuss next step for the pregnancy, you have to keep on repeating the same words over and over again sebab dia tak faham. English dia extravaganza sangat jadi dia hanya faham beberapa kerat je dari apa yang kau cakap. Tak ke kau sakit hati?? Kita suruh buat ABC, dia pergi buat XYZ. Pastu orang blame kau sebab salah bagi arahan, padahal mangkuk tingkat tu yang tak faham sepatah haram!! Dah la tak faham, tak nak tanya, pastu buat-buat faham lagi la sakit hati. So, salahkah I meroyan??

Tu belum masuk part nak breaking bad news. Part ni memang aku lemah. Always berbelit-belit explain padahal nak sampaikan satu benda jer iaitu, "You're baby is dead. I'm sorry". Yang tak dapat terima hakikat tu, terpaksa la kau kena layan jer and suruh diorang bersabar. And sometimes, I thought that I gave them good news, but it was a bad news for the parent. Dalam kes ni, anak kembar la. Most of the parent ni memang suka sangat kalau dapat twin. Siapa ada patient tu, siap peluk aku lagi (husband dia la). Happy sangat katanya and keep on ucap terima kasih kat aku seolah-olah aku yang bagi baby twin tu kat diorang. Ada satu couple Caucasian ni, aku baru jer cakap, "Congratulation!! You're having TWIN!!". Terus minah tu mencarut macam-macam,"F*ck!! Oh my f*cking god. Shit!! How this thing happened? F*ck!!". Pastu, partner dia pulak cakap, "Thanks for giving us the worst heart attack ever!!". Kann?? Salah mak ke uols dapat twin??

Tapi, BF dia cando uols!! <--- sempat nih!!

Paling tak tahan kalau patient late booker. Baby dah masuk 26 minggu pun tak tahu yang empunya diri tu mengandung. For me that is irresponsible. Alasan, "I didn't feel like pregnant". Bila aku tanya period last bila. Tahu la pulak jawab back 3-4 months ago. Dah tau 3 bulan tak red-cross, tak reti-reti nak check ke?? Pastu, bila aku tanya whether dia rasa breast dia swollen or not. Dia kata swollen and she thought it is because of the cold weather, bley? Yang paling best ni bila aku tanya, "What made you so sure that you're not pregnant?? Do you take any precaution or contraceptive?". Jawapan TIDAK. Hoh?? Dah tahu pancut dalam without condom or contraceptive, berani ni nak assume that you will not get pregnant.

Lain la macam kisah seorang makcik somali ni. Baru je 6 bulan pasang IUCD (intra-uterine contraception device), tup-tup mengandung 3 bulan. Tak ke haru namanya. Niat hati nak jarakkan kandungan, sekali termengandung kau. Macam mana la si ikan-ikan bilis kecil (sperms la) dapat menempuhi segala pancaroba demi mensenyawakan ovum yang diidam tu kan? So, I assumed that IUCD not functioning properly la kot sebab positionnya dah no longer in-situ. Dah jatuh ke cervix (pangkal rahim) dah ha. Tapi, kalau diikutkan reputasi lelaki-lelaki somali dan afrika ni yang sememangnya terkenal sebagai high sexual drive atau dalam erti kata lain kuat mengongkek partner masing-masing, jangan kata IUCD, dengan rahim-rahim tu pun boleh jatuh!! *pengsannnn~~

Aku rasa orang yang ada tahap kesabaran yang tinggi je la kot boleh buat kerja macam ni, instead of PASSION. Yup, PASSION and PATIENCE. This 2 things la yang keep me motivated to go on and on and on. And with passion and patience jugak la is the reason I am standing where I am now. And with that 2 thing jugak la, I keep on moving on and bertahan sampai hari ni.

And sometimes, with passion jugak la, kita boleh buat or terbuat benda yang kita tak jangka kita akan buat. Or maybe kita ada plan nak buat tapi belum ada rezeki. So, you stick with your plan and keep on dreaming to fulfill it for year. Berkat kesabaran, akhirnya mimpi jadi kenyataan. And you're no longer living in your dream.

That is what I believe had happened to our Miss Ganu (merangkap ketua muslimat Doha), Sharifah Lukmarina Hakimah Al-Qatariah yang akhirnya telah sampai hajatnya untuk sambung belajar setelah lama terbang di awan biru, to persuade his dream to become something that he always want to be. Judging from his blog title and dah baca blog dia years ago, tak payah bagitau pun, I dah boleh agak dia nak buat apa. Besides, dia pernah mention it before kat profil blognya. So, I can roughly figured it out. Good for her...eh him and I wish you ALL THE BEST!! Semoga success selalu yer.

By the way Lukman, one of my uni senior yang aku panggil Abang Acab (or should I say scandal?? LOL matila kena pukul. Ampunnnnnn Shikin!!) adalah pelajar kat situ. Aku rasa tempat yang sama kau nak masuk la sebab tu jer yang aku rasa ada kat KB. Kalau salah harap maap la yer. Kalau jumpa dia kirim salam yer... *ttbe~~

Oklah, last but not least, semoga impian kau tu tercapai la hendaknya. Always believe in yourself and DON'T GIVE UP no matter what happen.

Daaaaaaaa~~

Monday, February 22, 2010

Ibu Tunggul..

I think la kan, since I started working kat my current place, this is the first time I ever seen lots of single mum in my entire career. Dan kebanyakkannya berumur bawah 20 tahun. No wonder la UK ni antara negara with highest number of teenage pregnancy. Kalau dah kerja ke hape ke takpe la jugak. Ni high school pun tak habis lagi, gatal fefetrina nak beranak nih.

It kind of trend kat sini to have a baby pada usia belasan tahun I must say. Macam sorang patient aku ni. Baru umur 17 tahun and she is pregnant for a second time!! Ayo, budak lagi ni. Macam mana dia jaga anak dia yang sulung tu aku pun tak tahu. Judging from her look, she don't even take a good care of herself. Inikan pulak nak jaga anak kan?? Pastu, datang check pregnancy dengan kawan dia, I bet classmate la kot. Pastu bila aku tunjuk baby tu on ultrasound screen, menjerit la sakan budak-budak. SO CUTE katanya. And after that, kawan kepada si pregnant tu kata dia pun nak get pregnant jugak. Bleyyy?? Role model kah?

One thing about UK ni kan, government dia sangat menjaga kebajikan ibu tunggal nih. Memang la baik, tapi kadang-kadang melampaui batas. Sudahnya, ramai yang ambik advantage atas allowance ibu tunggal. Ye lah, asalkan ada sorang anak and ibu tunggal, busuk-busuk dapat la seribu pound sebulan. Pastu kalau diorang ada BF, mrasa la jantan tu tumpang sekaki sebab tak payah kerja membanting tulang kan?? Tu baru seorang anak, kalau ada lapan?? Tak ke kaya raya mengalah I yang kerja macam nak mati berhadapan dengan makcik si Pari-Pari tu setiap hari?

Macam ada sorang mak arab yang baru bercerai berai dengan laki dia. So dia ni dapat la bantuan untuk menyara hidup dia dengan 7 orang anak dia tu sebab laki dia kan ala-ala lahanat lagi tidak bertanggungjawab sebab tak bagi nafkah. Kata mak arab tu la. Dalam dok kata hidup susah ni, sempat ni pergi survey and sewa rumah yang besar with 4 bedrooms yang sewa dia about 1500 seminggu. Seminggu!! Bukan sebulan ye. Rumah sewa aku yang sewa seribu sebulan macam nak nangis bayar yer. Pastu, dia boleh komplen lagi kata yang dia perlukan rumah besar sebab anak ramai, but they don't have enough perabot katanya. Tapi, ada dua flat screen ni. Kelas tak??

Geram?? In away memang la geram. Sebab semua tu duit taxpayer uols!! Sometimes, I think diorang buat semua ni on purpose to get that money tanpa perlu bersusah payah just because diorang tu ibu tunggal. Masalahnya, kalau diorang tu dah kawin and then kena tinggal laki tak berguna tu sehelai sepinggang ok la nak memohon bantuan . Tu bukan salah depa sebab dapat laki yang tak berguna.

Ni masalahnya sendiri cari penyakit. Sekolah tak habis lagi tapi dah gatal vijayjay nak merendek. Or diorang dari suku sakat pemalas. So, what is the best way to earn money tanpa bekerja? Get a guy to donor his sperm and get pregnant la kan?? Kalau macam tu, I pun nak jadi ibu tunggal lah. Boleh tak Leha??

Daaaaaaaaaa~~

Thursday, February 18, 2010

Liebe in München...

Yes, I telah selamat pergi dan balik dari Munich, Germany after went through perjalanan yang hazab bersama BA(bi) yang gampang itu. Memang gampangrina nok!!

First of all, we've been delayed for about an hour before take off. Biasalakan. Runway sesak yaamat. Since BA ni literally owned Heathrow itu, in any case, BA la yang akan delay flight diorang. Perjalanan selama dua jam tu was safe and sound.

In flight service?? Hmm bukan I nak kata la. Kalau naik MAS gi Sarawak yang tak sampai 2 jam tu, nasi ayam dia jamu kau Leha. Naik BA?? Harammm la nak dapat semua tu. Dibaginye kita ni nibbles sahaja. Kacang-kacang ibarat biji benih untuk para petani bercucuk tanam tu. Mungkin sebab tekanan recession, ni kira cut cost la kaedahnya. Sabar jelah.

So, bila dah nak sampai Munich tu, tiba-tiba pengumuman yang weols akan di'divert'kan pergi Frankfurt instead sebab bad weather. Fine!! Half an hour later, we arrived at Frankfurt. Masa semua orang tengah sibuk-sibuk dok angkut barang nak keluar, tiba-tiba...PENGUMUMAN lagi!! Katanya, diorang tengah cuba dapatkan update from Munich about the weather, runway bla bla bla. If it getting better, we might divert back to Munich. So, diorang suruh weols duduk diam-diam dalam plane yang sempit tu. Pulak dah. Pakcik dah mula muncung semuncung paruh burung kenyalang sambil membebel dalam bahasa German on his phone. Report kat mak dia la tuh!!

After waiting almost an hour, diorang pun update la kami dengan latest info they got from Munich. Orang sana dah bagi permission untuk weols landed. So, semua orang bersorak sakan la. Sebab tak payah bermalam kat Franfurt and back to Munich on the next day. TETAPI, ada dua orang MANGKUK TINGKAT YANG BONGOK NAK MAMPUS ni, insist nak turun kat Frankfurt jugak!! KANNN?? So, sah-sah la luggage kena angkut keluar sekali kan?? Mrasa la weols menjadi tunggul kayu menunggu luggage dipunggah keluar, then punggah masuk balik. Disebabkan dua orang BODOH ni, we have to wait for another 2 hours sebelum berlepas and landed kat Munich. Siyal betul!!

Yang paling siyal sekali bila cabin crews BA ni langsung la takde courtesy nak offer air ke, sandwich ke..or at least datang and calm us down, especially budak-budak yang upset sebab tak boleh bergerak pi mana-mana tu. Seriously, at that moment, rasa macam serik nak naik BA lagi... (padahal flight return pun BA jugak..hiks).

Munich sangat sejuk. Masa sampai sampai kat Munich (after duduk terperuk dalam plane for more than 7 hours), sejuk yaamat la tempat nu. Suhu masa tu -6 Celcius. Salji pulak tebal. Sampai tenggelam kaki I yang hobbit ni.

Kau tengok la beskal ni Leha. Tenggelam dalam salji gituh!!

Since cuaca yang ala-ala kat Kutub Utara cenggini, memanglah koser kan nak pergi jalang-jalang tak tentu hala. Time-time sejuk macam ni, even beruang kutub pun tahu nak berhibernasi. Tak gitu AMIRUL?? Kau kan pakar hibernasi ni kan?? Sampaikan dapat hadiah alarm clock from Mr. L satu ketika dahulu..LOL *opss~~

Tapi sempatlah jugak menjengah kuil-kuil serta gereja-gereja yang wujud kat Munich ni. Tetap kan melawat tempat suci katanya. Koserrr!!! Sambil-sambil tu jalan-jalan kat town teman pakcik shopping. Orang tu dapat seribu euro for his birthday. Hadiah dari mak dia la. Sapa lagi yang tak happy kalau bukan I?? Tapi pakcik kedekut nak mampus. Kekwat nih. Dia shopping barang-barang dia jer kat Munich tu. Nak pulak masa tengah jalan-jalan tu, terjumpa Maggi Studio yang menjual pelbagai barangan Maggi, terus naik tanduk pakcik tu borong tak hengat. Macam kat London ni takde jual je benda alah Maggi ni.

Sapakah yang berani mati snap bumper I nie??

On the next day pulak, hari Sabtu adalah birthday pakcik. So kakak dia ada la buat surprise gathering kat rumah dia. Just a small gathering.

On Sunday, weols semua gi park kat Uterfohring nih. Actually kat sini ada tasik and the lake frozen during winter. So, pakai la ramai-ramai penduduk kat Munich ni datang situ berjalan-jalan atas tasik beku. Ada yang siap skating main hoki bagai. Buatnya permukaan tasik tu retak seribu, tak ker naya. Hahahaha.

Sempat lagi buat snow angel atas tasik tu.

It was a great experience to be able on the frozen lake. Dengan salji yang fresh memutih tu. I'm so coming back to this place during summer.

Tapi, tetap la tidak sempat pergi ke Istana Cinderella tu. Lagipun, dalam keadaan sejuk kejung tu, kowser la aku nak pergi sana. Summer nanti mai la lagi sini. Masa tu, boleh la buat pose-pose cinderella kat sinun.

Ok lah, penat nak taip panjang...terimalah pose dari I...

TADAAAAAAA!!!!~~

Thursday, February 11, 2010

Jalan-jalan cari gaduh....

Since Mak LEEmah dengan vangganya mempropaganda sakan tentang lawatan muhibahnya ke Malaysia dan Phuket, maka I pun rasa jealous yang meluap-luap melihat gambar-gambar yang indah permai di sana. Jealous you!!

So, I pun tak nak kalah nih. Sebab esok I akan pergi ke Munich uols!! Adik-adik sangat kan?? YESS!!! Gila tak nok?? Orang time-time winter ni gi tempat lagi panas kan. Tapi I pergi tempat sub-zero. Nak pulak hometown pakcik tu kat Bavaria. Mrasa!!

Kalau dah sejuk kejung macam dalam peti ais, tak dapat la nak berjalan menengok istana cinderella (Neuschwanstein) ittew. Tak pa lah, tunggu summer jer lah noh?? Boleh la feeling-feeling nyanyi Beauty and The Beast keliling menara castle tu... *ttbe beauty and the beast~~

Neuschwanstein

Since Heathrow dengan rumah weols ni ala-ala sekangkang Amirul jer jaraknya dari rumah, maka weols decided untuk naik BA sahajork. Sebabnya, pakcik ni malas nak jalan jauh-jauh pi Stansted. Pakcik ni OCD sikit. Nak gi airport 3 jam awal. Gila tak nok?? Mrasa melangut tengok muka bangla sorong troli kat situ. Kalau aku, takde la kesah sangat naik apa. Janji murah. So after survey punya survey, dapat la hok ni for £230 untuk 2 orang. Ok la tu. Lagipun, orang tu yang bayar...tralalalalalala~~

I dengar macam-macam orang komplen pasal BA. Tak mesra pax la. Selalu delay la. Ye la, Heathrow tu kan macam diorang punya. So kalau nak delay ke hapa, mesti la delay hat sendiri punya dulu kan?? Hopefully, takde la delay-delay. Dah la snow tengah turun lite-lite sekarang ni.

Ok lah nak pack barang. Have a good weekend guys!!!

Daaaaaaaaa~~~

Monday, February 08, 2010

Owhhh Habang Normang!!!

"Memey ubah hidup saya" - Normang Hakim (bukan Lukman Hakim yer... *larikkkkk)

Kata Habang Normang lagi,

"Saya harus akui kehadiran Memey telah banyak membawa perubahan dalam diri saya kerana bagi saya dia umpama air yang mampu memadamkan api tatkala saya cuba bersikap emosional. Dia juga banyak bersabar dengan kerenah saya selain membantu saya untuk menjadi seorang yang lebih baik lagi".

Kata Habang Izuan,

1. Mana la tak ubah kan?? Dulu kan dapat yang 'luas' seluas Gua Mulu akibat delivery secara Spatial Vaginal Delivery. Nak pulak anak-anak semua macrosomia belaka kan?? Sekarang dapat yang sesempit liang lahat tu, harus la GIRANG kan Mak LEEmah??

2. Umpama air memadamkan api katanya. Hmmm sesuatuh sangat statement. Ye lah nok. Laki kalau marah kan, kau masuk je bawah meja. Confirm kemarahan dia hilang seperti menjirus kompenan cecair berbusa yang terdapat dalam fire extinguisher. Gituh!!

3. Off course la dia bersabar. Awak kan duda pujaan terseksi kat Malaysia nun? Dah la berbadan taste. Barang?? Memey je yang tahu!!

Kesimpulannya??

For me, Normang tu makin mengancam dengan body dia yang boleh buat perempuan mahupun pondan pengsan lite-lite. Memey?? For me, she such a labah-labah black widow.. *larikkkkk

Matilah entry kali ni sangat tak berguna kan?? Tak pasal-pasal kena saman. Aiyohhh. Kalau takut kena gossip and kutuk, jangan jadi artis..betul tak Leha?? Sometimes, I just don't get it kenapa la ada orang yang sanggup jaja cerita sensasi sendiri semata-mata nak populart Wartawan pula, macam dah takdak cerita lain nak tulis. Balik-balik Memey-Norman. Balik-balik Siti Nurhaliza. Macam takde benda lain. Juling mata ni asyik baca cerita pasal artis yang sama. Tu belum masuk part budak-budak AF yang suam-suam taik kucing tu.

Hat kat sini pun sama. Tengok la si Peter Andre dengan Katie Price tu. Si Peter kata si Katie ni jalang (memang pun!!). Si Katie balas balik kata si Peter tu plastik and now he show his true colour. Ha?? Cemana tu?? Pastu, sorang buat reality TV. Sorang lagi tak nak kalah, keluar album. Tak ke ni semua namanya mencapub nak popularkan diri masing-masing? Yang untung sapa? Orang yang kutip hasil jualan album tu la kan?? Yang jadi mangsa sudahnya, anak-anak diorang. Kesian diorang dapat mak bapak macam tu. Patut la makin ramai orang meroyan kat Britain ni. Alahai....

*sambung tengok GLEE~~

Sunday, February 07, 2010

After a while...

Another weekend passed by. Another week is coming. Clock is ticking and yet, there are still lots of thing I haven't done. For example my National Insurance (NI) and the e-learning thingy.

As for NI, semua borang sudah dihantar with a pile of evidence. My pasport, visa and sponsor later from my employer. Actually this is my second attempt since my initial application has been refused due to lack of evidence katanya. Salah aku jugak sebab tak bagi photostat copy of my visa. Hampeh betul. Pakcik kata sometimes this country can be a little bit funny. Ye lah, punya la banyak illegal immigrant kat sini bermaharajalela gituh, tapi nan ado tindakan apa pun diambil. Tapi hat yang datang secara sah with secure job ni, banyak la pulak songeh and red-tapes in order to get benda-benda macam NI ni lah. Not to mention perangai azab kelly yang kerja kat job centre Ealing tu. He treated me like I'm kind of moron or something equivalent. Babi sangat!! Blonde sangat ke aku ni??

But I do admit, in a way, banyak sangat la blonde moment masa I kat sini. Ye lah, sebelum ni kan being surrounded with malay speaking people and 'manglish' and some nyonya-apek english speaking. Kat sini?? Mana ada nok!! It kind of hard to understand what came out from their mouth. Their accent is just difficult and strange for my ears to absorb and process. Maka banyak la scene-scene akak blur terutamanya ketika berurusan di pusat membeli-belah dan kedai-kedai runcit. Languange barrier kata orang. Tu belum masuk bahasa pasar yang sangat popular dikalangan teenagers kat sini. So, you end up by asking them to rephrase what they just said. Annoying yet embarrassing. Tapi, it is something yang aku kena telan la kan? I took it as a challenge and a learning curve for me. Sometimes rasa cam best pulak sebab terasa macam dalam movie Harry Potter gituh. Yeah, I do admit yang aku ada jugak terikut-ikut dengan style bercakap tak tentu hala ni. Pak cik kata, it doesn't matter. Yang penting, pronounciation and grammar tu kenalah betul. Huwaaa nanges. Memandang English ku yang tunggang terbalik ni, maka he suggested that I should take an english course instead. Hmm, at the moment, aku idok le bercadang nak menghabiskan duit gaji ke arah itu. Unless dia nak sponsor la. It is bloody expensive. Minah Polish ni ada bagitau kat yang kelas English yang dia dok di pi tu, ada la dalam £500 for the whole course yang ada berapa session tah selama beberapa bulan, which is not bad. Tapi, memandangkan priority adalah untuk mendapatkan camera DSLR pojaan hatiku, maka I have to postpone my mission to perfected my english skill. Apa pun DSLR come first!! Muahahaha...

Anyway, mission untuk mendapatkan license for 1st trimester NT screening is accomplished!! Yeszaa!! Walaupun, tak dapat full mark untuk 3 images yang I submit for their audit, tapi 13/15 is not bad kan?? One image tu dapat full mark, 5/5. The other 2 images dapat 4/5 jer. Tak pe lah. Janji dapat license until 2011.

Selain itu, I managed to get vaccination for H1N1 and common flu as well. Semua orang kata aku gila sebab inject 2 vaccine at the same time. Natijahnya?? I'm not well on the next 24 hours, which is expected. I can't move my arm much, but I still managed to do my job and finished my patient's list. Walaupun sebenarnya I am quite confident with my immune system, but you never know kan?? Nak pulak aku yang selalu travel with public transport and kerja dengan bermacam-macam orang, it worth the shot. Lagipun, benda FREE!!! Kalau kerja kat HUKM belum tentu lagi dapat. Ni dah ada peluang, why not?

Makcik Si Pari-Pari tu dah kurang annoying. Maybe sebab mulut jahat ku yang menjawab bagaikan bertih jagung everytime dia soal siasat aku dengan benda yang bukan-bukan. I asked her to hand over kunci my kabinet and drower yang dia ada simpan. I told her that I don't want to accuse her if I lost something valuable from my cabinet. She gave me the key without hesitation. Besides, dia ada jugak tolong aku dalam push people from feto-maternal foundation to put my name dalam sistem untuk calculate risk for NT screening. So, like I said before, setiap orang tu mesti ada at least sebesar kuman of golden heart.

Ok lah, nak sambung tengok CSI. Hehehe.

Daaaaaaaa~~

PS: Rindu nak makan nasik lemak Mali.... *sigh*