Saturday, January 30, 2010

Quick update!!

Kann?? Amboi-amboi, suka suki je PRAMUGARI terlampau cantik ni nak kick my arse off depan bas E8. Tak baik taw!! Anyway, thanks na kerana sudi melawat teratak buruk I ni. Ahahhahaha. Teratak I ke teratak pakcik?? *matilaaahhhhhhh buat harta sendiri~~

Hope you enjoy nah juadah yang tak seberapa tu walaupun uols makan sikit je. Jaga badan katakan. Kang senget pulak kapal terbang Qatar Airlines tu. I'm so pleased to meet you that day. Maklumlah, Ketrua Muslimat Doha jarang singgah lama-lama kat London. Dapat jumpa sekejap pun I dah sujud syukur. Next time mai la lagi nah.

Sorry ye, muka tak cantik sebab baru balik kerja. Bukan macam orang tu, cantik sokmo walaupun tak tidur 24 jam *hiks~~

Diam tak diam, dah sebulan lebih noh aku kat bumi Inggeris nih. Kekok and awkward tu..still. Naik terpeleot lidah ni kena speaking memangjang. Tripping over the tongue gituh. Nak pulak bermacam-macam slang ada kat sini. Mai hat yang set-set Irish tu, terpinga-pinga I dibuatnya. Tapi tetap la ada adegan ayam dan itik kan?? I think out of 70 percent of my patient kebanyakkannya yang ada nama Kaur kat belakang, tak pun set set middle east yang laki depa ni dok demand nak doktor perempuan sokmo (padahal bini depa bukan kisah pun!) atau set paku pakis dan yang sewaktu dengannya. So meriah la bau bilik prosedur tu dengan bau rempah ratus uols!!! So, mrasalah kena cakap ala buat-buat paham gituh.

Si betina tua pari-pari lahanat bilik sebelah tu, rupa-rupannya dia orang Trinidad & Tobago nyah. Patut la makcik cleaner tu dok bergossip sakan kata that she feel so shameful untuk mengaku yang dia tu orang Trinidad & Tobago disebabkan betina tu la. Kan?? It proved that orang yang perangai cam kesiyal ni, takde tempat dalam masyarakat kan?? Matilah assumption sendiri nih. Kau ada tempat dalam masyarakat tak Leha? *ops

Betina tu sangat la insecure kau. Ada sekali tu I dok bergelak sakan dengan budak-budak midwife ni over lunch kat pantry, pastu dia tiba-tiba masuk. Off course la weols tiba-tiba diam, sebab weols tengah kutuk dia. Bley?? Lepas habis lunch je, betina pari-pari tu mai bilik I and tanya I apa benda yang kitorang gelak mrasa lunch tadi. Mrasa putar alam kan Yuri??

That bitch really get to my nerve. Menyibuk je kerja dia. Patut la orang situ kata yang dia tu takde life. Ye lah, dah tua-tua umur 62 tahun pun masih lagi sibuk membanting tulang nak kerja bagai. Padahal dok kompang kat aku yang anak dia tu kerja doktor bagai kan?? Takkan la dia tak mampu nak bela kau kot? Dah la bossy tak tentu pasal. Agaknya kan, hidup dia tu miserable lah kot gamaknya. Sebab tu la dia nak drag us sekali to live in her miserable life by making us living in hell kot?? She even warned sorang budak ni (yang comolot dgn aku kat situ) supaya jangan bercakap dengan aku. Katanya, it distracted me from doing my job. BABI tak nok? Padahal, aku pergi sembang dengan KB aku tu bila aku free. Takde kerja aku nak menyusahkan hidup aku dan patient aku dgn biar diorang tunggu aku berjam-jam kan?? Bagi aku, lagi cepat aku habiskan my list, lagi la bagus sebab boleh balik awal hehehe. Kat tempat aku ni no such thing punch in and out bagai.

Oklah, nak sambung tengok cerita Bride and Prejudice nih. Aishwarya Rai sangat meletop kebabom dalam cerita ni. Mata dia buat I berdebar-debar you... *faint~~

Tuesday, January 19, 2010

Addicted to FB. Am I??

Pakcik selalu kata yang I ni addicted to FB. Hehehe. Ye la sangat. Tapi dua tiga menjak ni dah macam jarang menjalang kat FB. Mungkin sebab dah sibuk dengan kerja. Lain la macam masa mula-mula sampai London dulu. Boleh kata 24 jam mengadap FB. Sampaikan pakcik naik tension sebab aku ignore dia. Hahaha. AMPUNNNN!!

Masa mula-mula sampai tu, mungkin rasa rindu kat kengkawan tu masih tebal. Masih dok terbayang keseronokan berpeleseran kat Pavillion sambil menggonggong ais krim..ye ke?? Kat sini mana nak berpeleseran dah uols. Orang kat sini gila-gila belaka. Asal tension je, gi Tesco, beli pisau. Pastu pi tikam orang jogging kat park. Tak ke kau pitam Leha? Baik I duduk rumah makan Haagen Dasz. So, sekarang ni rasa rindu mencakar-cakar tanah tu dah kurang. Sebab tu la jarang online kot. Lagipun kesian tengok pakcik cakap dengan dinding. Kang gila pulak. Nanti sapa yang nak masak kat rumah ni?? *matilahhhh lagii~~

Mrasa makan salad jerrr..ni jer yang mak mampu buat uols!! *nanges

And lately pulak, makin ramai my ex school-mate dan matrix-mate add aku kat FB. Kalau yang long lost best friend tu, memang dialu-alukan sangat. Mula la acara pecah lobang masing-masing kat FB. Padahal, mak bapak adik abang kandung semua ada kat FB tu. Tapi at the same time kau maintain add abang-abang muskul kannn Pian?? Gampang sangat!! *OPS

Ha ni satu lagi best. Ada satu budak pertempuan yang aku pernah suka masa sekolah rendah dulu, tapi I kena reject over this guy yang merupakan football player and athlete kat sekolah I masa tu. Ayooo GLEE sangat kan?? Masa tu I belum puberty nyah oi. Sebab tu la minat kat perempuan. Bila puberty jer, terus minat jantan boleh? *penggggsaannn~

So, common sense la kan?? Sapa yang nak berboifrenkan a boy (boy kerhh?? LOL) who is lemah gemalai like me?? Being genius (as if la kan??) is not cool at all. I thought perempuan suka a wise descent guy. Tapi dia suka jugak kat mamat yang bangang tu sebab kejantanan terserlah githoo sebab main bola bagai. Mak ni main apa senah oi?? Gimrama boleh la!! Dah la mamat tu tak hensem...phuihhhh!!

The crush I got over her tu berlanjutan la sampai sekolah menengah, tapi tak lama la. Setakat form 1 je la kot. Beside, at that time I discovered that I'm more interested in guy than girl. So, hi hi bye bye la kat that girl. And she is not as attractive as she was in primary school. Tetap memandang rupa paras nih. Hahaha. Tapi kan, dia pernah hantar surat kat aku to make a clear statement that she is not into me whatsoever. Siap guna pen merah you!

Tiba-tiba dia add aku kat FB nyah!! So aku approve la. Sebab aku kenal dia, walaupun after that incident, we barely talk to each other. It was so embarrassing okay! So, rasa segan la, even when we stumble to each other. Bila dah approvekan, yang kelakarnya, dia boleh message kat FB tanya whether aku kenal dia ke tak. Daaaaa..nak je aku jawab, "If I didn't know, I wont bother to approve". Gituh!! Tapi, since dalam diri aku ni masih ada saki baki perangai Romeo murahan, maka aku dengan ayat sungguh poyo bak jantan murahan pun reply message tu. Lepas tu kan, asal aku online FB je, mesti dia muncul kat chatbox tanya khabar aku. Sibuk je tanya duduk mana, kerja apa, gaji berapa..ayo desperate kah dia Leha??

Tapi Leha dah pesan kat aku awal-awal. Jaga-jaga sikit dengan minah ni sebab Leha pernah ada kes dengan dia. Ni semua gara-gara friendster la. Kat FS tu, Leha letak la gambar-gambar dia berpeluk-pelukkan dengan colleague dia. Leha dulu satu kelas dengan minah ni, so dia ada la dalam friendlist Leha kat FS. Dalam gambar tu, Leha pakai subang uols. Yang kelakarnya, gambar tu sangat cinonit. Rajin la pulak minah ni pi scan gambar tu zoom bagai kan?? Nak dijadikan cerita, mak minah tu satu tempat kerja dengan mak si Leha. So, minah ni pi la bagitau kat mak dia yang Leha tu sejak kerja kat KL dan berubah...siap pakai subang segala. Pastu, mak that girl dengan mulut celuparnya pergi la bercerita sakan kat kawan-kawan tempat kerja dia sambil makan mangga bagai...DAN AKHIRNYA, cerita tu sampai la ke telinga mak si Leha ni. Lepas tu, mrasa la Leha dapat panggilan hangit dari kampung kan?? Apa lagi, drama spektra pukul 7 petang pun start. Start hari tu, Leha kata kalau dia balik kampung and terjumpa minah tu, dia nak koyak burit minah tu. Ayooo sungguh takut aku tengok Leha masa tu..hahahha... *matilahhhh korang pening baca~

Dengan nasihat Leha sebagai pedoman, aku pun agak berhati-hati la bila message or chat dengan dia, I try not to reveal everything. Just so so jer. Buatnya dia pi bercerita satu kampung pasal aku, confirm aku tak balik sana..hohoho.

Before I go, there's a few things I want to ask...

Firstly, please pray for my friend, Fauzan yang kat ICU sekarang. She has been diagnosed with Lymphona non-Hogkin (kalau tak silap) a month ago. Kalau tak silap, they decided go with chemotherapy walaupun at that time she had on and off fever. So, masa tengah chemo, tiba-tiba dia crush and kena masuk ICU. At the moment, she still in ICU and baru extubated tapi kena masuk tracheostomy. Marilah kita sama-sama berdoa semoga Allah bagi what's the best for her, semoga dia terus kuat dan tabah menghadapi dugaan ini.

Sec0ndly, hero kesayangan saya, Muhammad Afiff Eshan akan menjalani pembedahan hari Jumaat ni. Pembedahan yang telah banyak kali tertangguh akibat keadaan kesihatan Afiff yang tidak mengizinkan. Akhirnya, Allah perkenankan jua permintaan hambaNya yang kerdil ini.

My little superhero, Muhammad Afiff Eshan

Sama-samalah kita berdoa kepada Allah semoga semua berjalan dengan lancar, semoga Afiff selamat menjalani pembedahan dan juga memberi kekuatan kepada Afiff dan kedua ibu bapa Afif untuk menempuh segala ujian yang mendatang.

Amin...

Friday, January 15, 2010

Second Week...

Finally, I'm survived through the second week. It was a quite a busy week I had and I'm started to get used with system, EXCEPT that makcik si pari-pari yang masih menyibuk with my business as always. So, whether I like it or not, I have to cope with it. After all, she is not that bad. Banyak la jugak dia tolong aku. At the end of the day, I still believe that, sejahat mana pun orang tu, mesti ada sikit kebaikan dia. So, I believe that she still have a golden heart, walaupun at the same time annoyingnyer Allah saja yang tahu.

But she does made me piss off once. Masa tu ada this one lady yang dah mengandung for 35 weeks. And she had a high RI (resistance index) and PI (pulsatility index) reading on her baby's umbilical artery (UA). So, it is normal (in any O&G centre) to check on her MCA (mid-cerebral artery) to see the sign of redistribution. Her MCA reading was normal. So, since I have a little bit of time (ye lah, setakat check MCA dgn UA ni, kacang jer uols... *matilahhh riak neh), maka aku pun decided untuk buat extra kerja dengan buat doppler study on ductus venosus baby tu. Instead of nak make sure yang everything is fine, at the same tima aku nak la jugak practice my ability to do doppler study on that particular vessel (ductus venosus). Kalau dibiarkan lama, mau berkarat skill tu nanti.

Bila dah sudah scan semua, aku pun buat la report dan print, siap dengan gambar dan graph bagai. Tah macam mana, ribut takde, taufan takde, masuk lah mak cik si pari-pari ni ke dalam bilik aku menyibuk.

"What are you doing, Iruan?" *I don't know why on earth she keep calling me Iruan~

"Oh just finished writing report for this lady from ward. A doppler report".

"What is this?", tanya mak cik si pari-pari tu.

"Err...ductus venosus?"

"Why you do ductus venosus? Is there something abnormal?", tanya dia lagi.

"Nope, I just want to do something extra to show that everything is fine".

"You don't do ductus venosus here. I know you're clever. But, the consultant and registrar are stupid you know. They will get confuse and next time, they will demand all of us to do ductus venosus!!", kata mak cik pari-pari tu sambil mengoyakkan reportku ittew to small pieces!! *NOOOOOOOOO*

OH NO SHE DIDN'T!!! Mau jer aku terkam kat betina tu macam harimau lapar. Tapi, ada faedah ke?? Dia suruh aku buat report baru and asked me to exclude my comment on ductus venosus doppler.

Hish sabar je la. Memandangkan aku masih baru and I have to keep my good reputation, aku ikut je la yang dia suruh. Tak guna nak gaduh benda yang tak menguntungkan. At the end of the day, it is better to have her on my side than against me kan?

Last weekend, sempat la jugak aku pergi menziarah ke rumah Hajah Esah yang cantik tak terperi tu. Happy belated birthday ye Hajah. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. And thanks sebab menjemput I and menjamu I dengan Lee dengan nasi minyak. Waaaa part ni yang rasa macam nak nanges mengenangkan dah lama tak makan masakan Malaysia (padahal baru 3 minggu..LOL). Ye lah nak buat macam mana, aku ni bukannya pandai sangat masak-masak ni. Makan pandai la. Hari tu ada masak rendang ayam dengan Ralph, sudahnya jadi masak masakan english contemporary pulak. Hahaha. Takde rasa macam rendang pun?? Macam mana nak rasa kalau pakcik tu campak segala bijirin seperti cashew nut, red bean segala kan?? Buat penat je aku tumbuk segala rempah tu!!

Last week jugak la salji turun dengan lebatnya on Wednesday. Nasib bas still beroperasi. Kalau tak mras jalan kaki ke tempat kerja.


Dalam dah lambat gi keje tu, sempat lagi ni snap gambar. I just can't resist it!!! I ni kan ala-ala jakun gituh bila nampak salji. My colleagues semua pelik sebab diorang kalau salji turun je, mulalah mulut masing-masing mencarut tuhan depa. Aku pulak pantang nampak salji. Terus girang!!

Ni view jalan depan flat yang I duduk tu. Masa ni salji masih fresh lagi. Ala-ala belum tercemar lagi. Hang tunggu la petang sikit. Salji yang putih ni terus jadi hitam. So far, aku takde la jatuh terkangkang lagi. Ada sorang staff nurse baru habis shift kerja. Dia jalan keluar dari A&E, terus jatuh terkangkang dan admit kat A&E bleyy? Dengar ceritanya broken hip. Ayo!! Mintak simpang!!

Ok lah, hope you guys have a good weekend. I'm looking forward to go to Food of London kat Regent's Park hari Ahad ni. Tapi yang peliknya, dalam utusan kata festival tu start Ahad ni. Tapi bila I check internet, dia kata start bulan Jun. Humm, takpe la. Kalau takdak, I pergi shopping la!! Hiks~~~

Daaaaaaaaaaaa.....

Friday, January 08, 2010

Alahai...


"Beginilah nasib diriku yang malang..OH TUHAN.."


Hai nasib-nasib. Kenapalah ke mana saja aku pergi mesti ada bangsat-bangsat yang GILA KUASA dan suka OVER-RULED?? Dari tempat OC yang cilaka itu, ke tempat gagak-gagak kat USJ....dan kemudian ke HUKM. Mesti ada punyalah suku sakat jin yang perangai cam gampang. Adakah aku memang dah ditakdirkan untuk kerja dengan orang-orang macam neh?? *nanges~

Ok. Maybe I expect too much kot?

Anyhow, I managed to survive my first week kat sinun. Obviously sistem dia memang different dari tempat aku sebelum ni dan tanggungjawab aku bertambah jugak la dik nun because physician kat sini macam rely almost 100% dengan sonographer interpretation and impression. Which mean, I need to be more careful in what I do. Nasib la tempat aku tu bukan feto-maternal or referral centre. If ada outstanding case, we all akan refer pergi Queen Charlotte Hospital.

As for staff, most of them I get along very well. They are really nice and welcoming. Off course la. Kot tak takkan la diorang refer aku as 'a long waiting sonographer'. Lama sangat menunggu katanya.

Cuma ada sorang je yang sangat annoying Yuri oi!! Ni mak sebut nama uols ni!!

Minah ni ada aku punya ketua, so called Lead Sonographer la kalau ikut yang tertulis kat name tag dia. Dia ni geng GAGAK HITAM you. Ayo matilah racist. Bukan hat yang mai dari Afrika nu uols. Ni hat yang mai dari kaum-kaum yang ada kasta bertingkat-tingkat tu. Tapi biasa la, set-set yang lupa asal usul ni kan, they tend to over ruled people bila pangkat tinggi sikit. Kat Malaysia banyak contoh macam tu. Tak caye? Tanya la orang-orang yang pernah kerja dengan geng-geng gagak ni.

Dia suka sangat menyemak kat bilik aku nyah. Every 2 second, she keep on checking on me. And then, suruh aku ikut style kerja dia, style report dia. Eh, aku punya patient, suka hati la aku nak report macam mana. At the end of the day, if anything, yang kena sapa?? AKU KAN?

Pastu, kau tahu la, bila kerja dengan sistem baru, banyak benda yang aku tak faham. Especially cara diorang handle patient. Off course la aku akan tanya orang yang aku comfortable nak tanya. So, aku tanya la midwife-midwife yang ada kat situ. Dia boleh kacau weols and cakap kat aku,

"Izuan, if you want to know anything, always come to me first. ME. ME. ME!!"

Lah, pehal mak cik ni? Suka hati la aku nak tanya sapa kan? Pastu kan, banyak betul DO's and DON'Ts dia. Sampaikan tong sampah aku pun dia nak check kau!! Ye la, aku ni suka mengumpul sampah sampai betul-betul penuh, then baru la aku buang. Dia kata kat aku, every day before aku balik, aku kena kosongkan sampah dalam bakul sampah aku. Hmmm, bukan dia kata ke yang it is my responsibility to keep my room tidy? Jadi, kenapa dia sibuk tak tentu pasal? Sampaikan coffee aku minum pun dia nak sibuk. Dia kata, aku waste too much money sebab beli coffee kat Costa, instead of bawak coffee and bancuh sendiri. Ayo, tensen tak kau Leha kalau ada colleague kau macam ni?

Apart from it, I do miss the time masa kerja kat tempat lama. Ye la, kat sana, ada assistant yang tolong buat itu ini. Kat sini, kerja sendiri je kau. Even panggil patient pun kena panggil sendiri ye. Ambik file kat kaunter, hantar fail kat kaunter...semua buat sendiri. Bukan aku je, specialist pun buat benda yang sama jugak. Dah takde dah orang datang hantar file bagitau petient kau dah sampai. You're on your own. Sungguh tak best, but I can cope with it. No big deal pun sebab bilik aku kat depan-depan tempat patient menunggu.

Overall, it was pretty good start.

By the way, I am pretty upset with what had happened kat tanah air. BAKAR GEREJA?? Dah hilang akal ke?? Ok seriously, orang melayu (yang off course Islam kan??) ni suka sangat besarkan benda-benda remeh. Sorry la if I said the fight over nama Allah ni perkara remeh. My bad. I'm not a religious guy, mahupun alim ulama. Tapi dalam yang dok fanatik menentang bagai nak rak tu, entah-entah sembahyang pun tak pernah. Tapi bila cuit bab agama, mulalah semangat jihad meluap-luap. For me, perkara yang paling penting adalah akidah kita, kepercayaan kita atau dalam bahasa orang putihnya, FAITH. Itu perkara pokok. Kenapa nak takut orang terkeliru ke hapa mak nenek. Kalau ada strong faith pada Allah Maha Esa, datang la apa benda pun, kepercayaan tu tetap utuh ye. Sembahyang dalam gereja pun tak jadi hal macam aku kat tempat kerja aku, chapel tu dikongsi oleh semua agama. Situ la tempat sembahyang orang Islam, dan situ la tempat sembahyang agama lain.

Kita buat hal kita sudah la. Orang Islam kat tempat lain dok sengsara kena tindas, sampaikan masjid kena roboh, kita kat sini dok fight over nama Allah.

And at the same time, aku pun tak faham dengan masalah Herald apa menda tah nama penuh dia. Why now? Kenapa baru sekarang sibuk-sibuk nak guna nama Allah tu? As for years, you know diorang/kitorang (Muslim) guna nama Allah, and off course after being in Anak Malaysia for a very long time, you should know yang orang melayu ni sangat over sensitif over this issue, kenapa berkeras sampai nak naik mahkamah segala. Kita dah meletakkan martabat nama Tuhan ni ke tahap rendah sampai perlu bawak ke mahkamah segala!!

Please..grow up. Keganasan ni bukannya nak menyelesaikan masalah. Menambahkan masalah. Where is the love people??

Ok la. Aku bukannya orang ahli nak discuss pasal benda sensitif ni.

And the weather is getting colder and colder. Habis kejung hero berot muka aku. Hahaha. Thank God esok weekend. So, have a good weekend semua!!

Sunday, January 03, 2010

Annoyed!!

Semalam aku telah berchatting dengan one of my uni friend kat FB. It all started well. He asked me whether I'm doing good or not over here, how I get the job offer and bla bla until he said something that really really annoyed me.

Mangkuk Hayun: I yakin kau akan masuk paper nanti.
ME: Apesal pulak?
Mangkuk Hayun: Sebab jadi macam Fatine..hahaha.

Ok guys!! Seriously aku dah menyampah dengar such comment like this. Tak ke kau marah Leha? Masuk ni dah berapa orang keep on saying the same thing. Nanti kau jadi macam Fatine. Nanti kau jadi macam Fatine. Mak aku kata, kalau banyak orang dok sebut-sebut benda yang sama, nanti jadi doa kau tau tak??

Lagipun, apa kena-mengena si Fatine tu dengan aku?? As if aku datang sini nak buat sex-change bagai kan? Besides, apa salah si Fatine tu?? Sebab dia kawin (oh by the way, it just a civil partnership...correct me if I'm wrong) dengan white guy ke?? KAU KENAPA?? Jeles dengan Fatine ke? Aku cakap ni sebab 50% yang cakap pasal ni adalah PLU yang terang-terang..ehmmm you know what am I going to say kan?

Dah takde benda lain ke nak cakap. Apa salahnya cakap something nice kan? Ni tak, asyik bagi komen gampang yang turn off!!

Macam one of the specialist from my previous workplace, she mentioned how she hate London/England so much during MY FAREWELL!! She keep on membebel about her being called Muslim Bitch. About her being a victim of racism, prejudice and bla bla bla. I'm like COME ON..you were there during GULF WAR for God sake and you wore hijab!! Dah sah-sah la kau kena attack kan?? Off course that was a stressed period for muslim all over the world. Kotnya nak bagi galakan or good advice. Ni tak habis-habis nak condemn and bagi negative comment. Maybe she is upset because I'm leaving that crumbling dynasty..LOL *matilaaaaaaaahhhhh~~

I know how to take care of myself la dear. Tak payah risau pasal aku jadi macam Fatine ke, FATIMAH ke. Just keep on praying that I'm going to do well here. Besides, kalau aku nak buat jahat, tak payah tunggu aku datang sini, kat KL pun boleh buat. Masjid ada depan mata, tapi kau tak pernah pikir pun nak jenguk masuk dan sembahyang kan? Aku yang kat sini kena Google bagai nak cari masjid ni la yang korang sibuk-sibuk dok tanya dah jumpa masjid ke belum. Thank to Qibla Application in my Iphone. At least aku boleh guna nak tahu mana arah kiblat tak kira aku kat mana.

Seriously people, stop talking RUBBISH!! If you don't have anything nice to say, don't say anything at all!!!

Saturday, January 02, 2010

Kisah meroyan tak sudah...

Yosh!! Update dengan pantas nih. Nampak sangat I dah takde kerja nak buat kan?? Ahaks. Anyway hari I nak meroyan lagi kau!! YES!! Meroyan pasal jantan boleh??

Al-kisah mamat kucingtaik ni. He was my scandal before masa belajar kat unicersity dulu. Seriously, it was a BIG mistake. I shouldn't get involve with that guy (i mean emotionally). Because I believe, to him I'm just a place untuk dia melampiaskan nafsu naga dia tu. Tapi orang kata, kalau dah suka kan..lautan api daku sanggup renangi. Pooodaaahh!! Padan muka aku. He almost gave me an emotion breakdown during my final year in UM. Tapi, I'm a selfish and very kiasu person. I jenis yang tak boleh tengok orang lain lebih sikit dari I. So, aku berjaya buang rasa kuchewaku itu ke dalam bakul sampah and concentrate with my study and finish my thesis. He on the other hand telah diflying-kick keluar dari universiti. YES!! Agaknya, itulah berkat mulut masin aku menyumpah seranah dia kot?

Tapi lama mana sangat la kita nak benci orang yang pernah kita sayang..ye tak? So, dengan adanya Friendster, MySpace dan Facebook, silaturrahim yang terputus pun terjalin balik..bolehhh?? So, tanpa kita sedari, kita menjadi obses dengan si dia dengan menjadi stalker kat FB. Kita tengok setiap status yang dia update. Kita tengok semua gambar-gambar dia??

Dan kita bertambah geram bila melihat dia bersama kekasih baru and then he announced his engagement with that girl. Rasa macam nak strangle that girl kan?? Gila tak mak, Yuri?

Entah la. That is how I feel. Tapi this siamang sememangnya menyakitkan hati at the same time. Ye la, I know that his mum just passed away. Takde la recently. It was last Ramadhan. I know that he is in grieved at that moment, and aku pulak tak tahu nak cakap apa. Ye la, orang tengah sedih and sometimes, I don't have a good words to console orang yang tengah bersedih ni. After a few weeks, bila aku tengok dia dah boleh move on, barulah aku send a long email kat dia. Just tanya khabar, how everything going on, is he doing well or not...those kind of stuff. At the same time, off course la aku ucap takziah and gave him courage and bla bla bla kan??

Tapi, yang buat aku bengang adalah selepas punyalah panjang email yang aku hantar tu, the reply was only 10q. Just thank you?? Oh no you didn't!! Tak ke kau rasa that you meant nothing to him all this time? He don't even ask whether I'm doing well or not. And I believe he don't fucking care!! Dulu beria-ia minta ampun, minta maaf dengan aku and lama mana sangat la aku nak marah kan? I forgave him and try to accept what had happen between us tu adalah takdir kan? Tapi deep down sebenarnya aku masih berharap. Tapi with this recent incident, aku rasa macam nak DELETE je dia dari FB aku. Or even worse, aku email je pompuan tu bgtau yang that guy adalah bekas aku?? But is it worth it to do such stupid thing like that?

I think I'm slowly giving up!! And why should I still think about him sedangkan aku dah punya pojaan hati kan?? *sigh*

Friday, January 01, 2010

Kisah Beyonce dan bikininya...

Kuss semangat aku Leha!! I never had a chance to watch a full video clip si Beyonce dengan Lady Gagap ni. Maklumlah, kat rumah takde MTV. Even kat sini pun, Ralph exclude channel MTV from Sky. Tiba-tiba masa online tangan ni gatal je search VC lagu tu. Ye la, back in my rumah lama, haram la aku nak tengok YouTube segala sebab internet P1 yang iklan dia dok suruh orang potong-potong ni, HARAM ZADEH betul la lembabnya selembab iklim khatulistiwa. Sempat main dua tiga round pun belum tentu the whole video dah habis load.

Aku sebenarnya tak berapa faham dengan motif lagu Video Phone ni. Ditambah dengan kebolehan berbahasa inggeris yang limited ni, inda la aku faham sangat lirik lagu tu dengan sekali dengan. Honestly, muzik suck big time. And video dia, ayoooooo boleh sakit jantung kalau bapak aku yang tengok.

First of all, video tu nampak sangat murahan. Second, betina dua ekor tu pun nampak murahan especially Beyonce la. Minah ni aku tak tahu la semenjak dia keluar album I Am..Shasha Fierce tu, asyik berbikini sahaja ketika buat show. Why so cheap B? Dah habis baju nak dipakai ke sampaikan depan Nelson Mandela dan show depan anak-anak yatim pun nak kena pakai bikini dik oi?? Kalau tak pakai bikini, tak sampai ke key nak nyanyi lagu Single Ladies tu?

Ni lah masalahnya perempuan. Kalau kita panggil dia sex object, tahu la pulak nak meroyan kata kita ni takde pikir mende lain insted of sex for every six second. Marah kalau perempuan dieksploitasi, tapi diri sendiri pakai macam nak tercampak keluar buah dada tu, bukankah ke tu namanya sendiri cari penyakit dengan mengeksploitasi diri sendiri?

Orang kata sexy biar bertempat. And tak semestinya kena dedah sana sini. Tak elegant sungguh. Sebab tu la I suka Taylor Swift. Comel dan sopan gituh. Hiks.

Anyway, tahniah kepada Harlina yang bertunang dengan Sheikh Mudzaphar. I believe ramai wanita-wanita (dan lelaki-lelaki) di luar sana meroyan sambil cakar-cakar tanah (termasuk la I..hohoho) melihat angkasawan idaman mereka dah menjadi milik uols. Dan I pun ala sentap lite-lite melihat gambar Dr. E berposing sakan dengan Sheikh Mudzaphar dalam FB masa majlis pertunangan tu boleyyy??

PS: I still not giving up my oh-not-so-straight life..LOL~~