Tuesday, October 27, 2009

Languishing...


If you could only see
That I was not put here for you
To judge me and dispute my inner most truth

And after all these years of enmity, envy and tears
It's a shame you don't know me at all

I was wondering
Would you cry for me?
If I told you that I couldn't breathe
If I was drowning, suffocating
If I told you that I couldn't breathe

Those ancient buried recollections
We transform them and select them
You have yours, I have mine
That's fine
While we're too torn to heal
Our stitch has never disappeared
I have mine, you have yours
I'm sure

I was wondering
Would you reach for me
If you saw that I was languishing
I was wondering would you cry for me
If I told you that I couldn't breathe
If I was drowning, suffocating
If I told you that I couldn't breathe

Aku rasa serba salah sekarang!

Part of me rasa marah sangat for what had happened. For what he had accused me. I've tried to understand you, friend. But, have you ever try to understand me?

While other part of me filled with HUGE guilty for not trying to make this situation better. I gave him a silent treatment. Not only for him, but other friend pun terkena tempiasnya. I don't even wish him good luck on his most important day. I feel BAD for not being a good friend. I feel TERRIBLE for threating him that way.

I feel languishing...

PS: I know my sorry won't fix anything...

Wednesday, October 21, 2009

Mari Mengumpat...

It is sooo funny when I'm stumbled to this blog yang rasanya dah ages aku tak jejak. It's tuan tanah punya fault la because the content adalah the least to my liking. Cerita-ceriti perempuan gila kat situ sangat la tak menarik, BOSAN dan keseluruhan page si blogger itu sangat la semak-samun dengan segala mak neka iklan kat penjuru kiri dan kanan. What a mess!! <--- matilahh ayat berunsur dengki khianat~

Excuse me?? Dengki?? Tak kuasa la aku nak dengki. Aku cuma menyampah bila dia keep on mentioning diri dia as a TOP BLOGGER sambil memperlekehkan blogger2 yang baru nak naik ni kononnya PR tak bagus. Ayo, enkau punya tatabahasa pun ke laut, ada hati nak komen pasal PR orang ke?? Dah la tulis entry main redah je. Kau tahu tak lepas titik noktah kena guna HURUF BESAR?? Tak cukup dengan segala kekusutan yang sedia ada, dia siap buat entry, How to be on the TOP like ME. Siap ada kronologi bagai bagaimana dia bermula dari bawah. Tu diahh!! DIVA tak?? *bukan blog Imahlenggok yerr hiks~~

Padahal dia tak tahu yang Imahlenggok tu pun sebenarnya TOP!! *matilahh takde kena mengena..larikkkkkkkkkkk!!~~

Halo?? Halo?? Halooo?? *ala-ala Beyonce~~

Bermula dari bawah kimak kau!! Yang tak tahan tu, tak habis-habis claim diri dia sebagai blogger terkenal. Yang dok baca tu pun bukan main seronok la mengampu bagai.

"Wahhh..akak sungguh hebat".

"I'm so want to be like you!! Brava!!".


Such a arse licker!! *ops

Sebenarnya, aku memang dah lama bermasalah dengan si Darah Kotor ni. Not to mention pasal drama catfight dengan one of my blogger's friend yang dijaja sana-sini. Ohoii perempuan, kau dah hilang akal ke?? Walaupun fan kau ramai, tapi tak bermaksud kau tu hebat. Ada aku kisah kalau pembaca kau mencecah jutaan orang?? Tapi perlu ke nak mention? Orang gila kuasa macam Firaun je mengaku dia tu Tuhan. Tak ker kau pitam Bedah??

Kaedahnya, kalau dah tak suka, kenapa aku pergi baca blog dia?? Ahahahaha..ops matila tercarut diri sendiri. Orang kata, kalau tak suka, tekan je la Alt-F4. Hayooo, pernah dengar tak pepatah yang menyatakan, "Keep your friends close, keep your enemy closer". Tu diah, idok le aku ni gila nak lancarkan perang saraf kat dia. Tak membawa faedah pun. It just luahan hati aku je. Korang tak nak percaya, tak nak terima dengan pendapat aku tu, suka hati la. Takkan aku nak paksa korang ikut perintah aku kot??

Ala, hebat-hebat dia pun, boleh ke dia pose lompat macam ni?? Boleh?? Boleh?? Confirm tak boleh!! Dia kan KATIK!! Ahahahahaha *matilahahhhh~~

Tuesday, October 20, 2009

Kisah Open House

Gambar kat atas ni takde kena-mengena pun dengan entry ni. Saja je nak buat makcik Shahida Mumuk tersayang jealous. Shahida, gambar ni ambik kat Teluk Cempedak ye..hehehehe :P

Orang Malaysia memang suka makan FREE kannn?? Teringat aku kat watak Adam Sandler in Bedtimes Story. Kan ada satu part tu ada dialog dia... "And I can get this FOR FREEEE??", sambil buat muka comel.

Matilah takde kena mengena kan. Speaking of makan free ni, orang Malaysia memang tak kedekut kalau nak buat open house. Aku pun suka gak open house. Since aku ni boleh la diibaratkan Alam Flora yang berperut stokin, whe it comes to free (and delicious) food, I'll eat like pig!! Tapi yang aku tak suka tu, perangai orang yang gi open house tu.

Nak dijadikan cerita, last week, hospital tempat aku kerja ni (ala yang dekat dengan Tasik Permaisuri tempat AMIRUL melachur tu..ops) ada la buat open house untuk staff. So, since my clinic memang busy tak hingat seperti biasa, I was late for the open house. Ye, konsepnya patient comes first, makan comes second. Sesampainya aku disittew, sungguh ramai sekali umat-umat manusia yang kebulur bertungkus lumus berebut-rebut makanan as if there's no tomorrow. Keadaan mengalahkan refugees camp kat Darfur kau!!

Buat penat je aku beratur baik-baik bagai nak rak, ketupat hanya tinggal pembalut ketupat je. Kuah kacang pun licin. Tu belum masuk sate segala mak nenek la sampaikan aku ni dah masuk tahap give-up. Nak makan kat cafe, cafe pulak tutup. CILAKA betul!!

Nasib la ada akak-akak buah hati pengarang jantung yang sudi berkongsi-fa-chai food diorang dengan aku yang muka dah senget benget sebab sakit hati. Mana aku tak sakit hati apabila melihat makanan yang sedikit itu yang disauk dengan meriahnya oleh makcik-makcik durjana dengan menggunakan pinggan mangkuk yang sedia ada. Pinggan uol...PINGGAN!! Tetap ni taknak kalah, padahal dia tahu yang beratur tu ramai. Orang kata makanan yang sikit, kongsi-kongsi la. Ini tak, makanan ambik mengalahkan dia ada bela hantu raya. Sampai empat lima pinggan. Nak bagi mak long, tok nek dan cucu menantu dia makan sekali. SIYAL betul!! The only thing yang aku dapat ambik ada APPLE!! *makan sambil pose bersyukur~~

Dah la ambil makanan TAMAK HALOBA, pastu makan pulak bersepah-sepah macam kambing biri-biri. Tak cukup dengan itu, ambik banyak-banayk, pastu makan tak habis kan? Tu la, tamak sangat. Kan dah membazir. Hishh, pantang betul aku!!


Anyway, kepada yang menjemput saya pergi open house tu, thanks a lot ya kerana sudi invite si tong sampah ni. For those yang I tak sempat pergi tu, many sorry ye. Bukan sebab tak nak pergi, tapi tak dapat pergi atas sebab-sebab teknikal yang tak dapat dielakkan. Gituh.

Daaaaaaaa~~~

PS: Mierul, rumah hang bila nak buat open house?? *ops

Tuesday, October 13, 2009

To judge or NOT??

Kisahnya nak update cite pasal kenduri kawin adik aku tu, tapi rasa malas nak membebel pasal tu pulak. Dah la time kenduri tu penat aku dibuatnya. Penat buat senyum fake kat semua orang. Penat buat-buat mesra alam sambil jemput orang duduk makan. Paling TAK BEST sekali, penat menahan telinga pertanyaan orang..

"Abangnya bila lagi??"

"Dah ada calon ke??"

"Laaaa....ingatkan abang yang kawin, rupanya adik..".

Korang ni BODO ke hape?? Dah sah-sah la dalam kad jemputan tu tulis nama adik aku. KOWSEERRRR nak menjawab!!

Anyway, hari aku menulis bukan la nak rambling about the kenduri kendara tu, but I want to talk something, which is really common. It is about judging people.

I think, most of people akan kata yang dia bukan jenis yang judgemental or judge book by its cover and bla bla bla. Honestly, aku pun cakap macam tu bila mengayat jantan untuk ONS uols!! Cakap kononnya, I tak kisah sangat rupa paras, asalkan hati baik. Tapi kalau jantan tu muka macam Accapan, pastu badan gedabak macam Kuman, sanggup ke kau nak bersenggama dengan dia Lukmang??

Honestly speaking, as much as I don't want to judge people, tapi kadang-kadang tu, there will be a time yang kita akan judge orang dari segenap aspek. Contohnya, bila kau nampak hadek-hadek yang membuat bising dikhalayak ramai untuk menarik perhatian bohjan-bohjan yang tengah lalu-lalang. Tak ke kau rasa kau akan automatik buat judgement yang diorang tu mencapub, bimbo dan tak tahu malu, instead of buat judgement yang diorang tu mempunyai sikap berdaya saing dan berani mencuba?? Ayoo macam mana la masyarakat tak anti-pondan kalau kebanyakkan pondan perangai macam ni?? Kita kena ingat yang masyarakat Malaysia ni memang suka menghukum membuta-tuli. Bagi diorang pondan tu semua anasir -anasir yang tak baik. Padahal cikgu yang mengajar anak diorang subjek Biologi kat sekolah tu pun drag di malam hari kannnnnn?? *matilahhhhhhh~~

Hai kenapa la topik ni aku bangkitkan wahai kengkawan semua??

Al-kisahnya petang tadi sewaktu Klinik Remaja (klinik O&G khas untuk perempuan berumur bawah 20 tahun, so called Juvana Clinic). So, ada la satu patient ni yang baru umur dalam 17 tahun. Ya hampun, dengan rambut kusut masai with heavy fringe. Pakai baju-t sendat warna hitam, seluar pendek hitam. Tak cukup dengan itu, she wore thick kohl on her eyes, konon smokey eyes ala-ala black metal gituh. Then, aku selak file dia, aku nampak ada UPT stripe yang menunjukkan dia positive mengand nyahhh!! Mengand tu mengandung la. Pastu, selak punya selak file dia, aku ada jumpa report polis yang menyatakan dia dirogol. Bleyy??

Yo yo lah tu. Kalau macam ni punya gaya, aku rasa macam dia sendiri yang pi offer diri untuk kena rogol. Kaedah sangat!! Police report dia pun macam kelakar. Lebih kurang macam ni la:

Saya ikut kawan saya pergi jumpa abang angkat dia. Bila sampai kat apartment abang angkat kawan saya itu, abang angkat dia suruh kami naik. Kemudian dia suruh kami masuk dalam rumah sebab taknak jiran tetangga syak yang bukan-bukan. Saya lihat dalam rumah tu ada lebih kurang 20 lelaki sedang tidur di ruang tamu termasuk sepasang suami isteri berbangsa India. Saya dan kawan saya pun masuk la ke dalam bilik abang angkat kawan saya itu. Kemudian kawan saya keluar pergi ke bilik sebelah untuk berjumpa kawannya. Kemudian, abang angkat kawan saya masuk ke bilik dengan hanya bertuala. Dia menutup lampu dan cuba merogol saya. Pada mulanya saya cuba melawan, tapi dia mengugut akan mencederakan saya. Oleh sebab takut, saya biarkan dia rogol saya.

KANNNN?? Yang kau berani mampus masuk rumah bujang lelaki tu kenapa. Nasib baik tak kena kenduri dengan lagi 20 orang bohjan yang kat luar tu.

Tapi, entah la. Judging for her look, aku tak rasa kesian pun kat dia ,boleh?? Ye la, I'm not saying yang pakai bersopan tu semua baik. It just first impression. Besides, she doesn't even look like she care pun pasal tu and pasal kandungan dia yang dah masuk 11 minggu tu. Nah, do I sound like typical malay now??

For me kan, apa-apa hal pun, perempuan kena la pandai bawak diri. Jangan ikut jantan sebarang je. Kalau setakat kena sodomized tu, ok la. Esok lusa dah boleh recover. Tapi bila the big V tu dah takde, buat hymenoplasty pun tak guna uols. Unless kau kaya raya la. LELAKI sekarang sangat picky yer. Dia boleh main bohsia beribu-ribu, tapi kalau nak kawin TETAP la nak yang masih suci kan konsepnya, walaupun dia tu dosa berkoyan!! Korang ni perempuan, jangan la mudah terpedaya dengan pujuk rayu jantan ni uols. Dia kata je nak bertanggungjawab bagai kan. AISHAH SANGAT!! Tapi bila dah terkena 'cucuk', merasa SEPAH tu kena buang setelah habis madu diisap kan nok? Aku ni risau tengok. Aku pun ada adik perempuan jugak. Dia tu merenyam sikit. Dok berSMS dengan balak dia dok panggil PAPA sayang MAMA bagai. Muntah hijau aku baca SMS dia tu. Nauzubillah..mintak dijauhkan dari benda-benda tak baik...

Hat yang laki (si perogol tak guna) tu pun satu. Apa la yang dia nampak kat budak perempuan tu aku pun tak tau. Ish tak berselera aku tengok. Baik melancap lagi best (sorry for my words). Tapi nasib la kau lepas ni. Ye la, kalau main dengan budak under age, whether suka sama suka ke, paksa rela ke...tetap la kena sebat kannn. Mrasa la kau kena liwat dengan abang-abang kat penjara yang horny to the max tu. Diorang pantang sket kalau ada orang baru masuk. Mana-mana yang baru masuk, confirm akan jadi mangsa pemuas nafsu diorang. I wish you all the best ya sebab kat sana diorang tak dibekalkan dengan KY jelly. Matilahkau buasir!! *petirrrrrr

Hopefully, this thing won't lead to abortion ataupun buang anak. Kalau tak nak anak tu, bagi la kat orang-orang yang tak boleh mengandung. Bersepah nak buat anak angkat.

Apa pun, yang baik tu dari Allah. Yang buruk tu daripada orang yang tengah baca..hohohoho *ops~~

P.S : Maaf kalau terkasar bahasa.