Saturday, December 27, 2008

I Don't Love You...

----------------
Now playing: Evanencense - My Immortal
via FoxyTunes

I'm so tired of being here
Suppressed by all my childish fears
And if you have to leave
I wish that you would just leave
Because your presence still lingers here
And it won't leave me alone

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

When you cried I'd wipe away all of your tears
When you'd scream I'd fight away all of your fears
And I've held your hand through all of these years
But you still have all of me

You used to captivate me
by your resonating light
But now I'm bound by the life you left behind
Your face it haunts my once pleasant dreams
Your voice it chased away all the sanity in me

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

When you cried I'd wipe away all of your tears
When you'd scream I'd fight away all of your fears
And I've held your hand through all of these years
But you still have all of me

I've tried so hard to tell myself that you´re gone
And though you're still with me
I've been alone all along

______________________________________________


*matila gambar nampak nipple...AWAS~~

Wah, lama sekali tak buat update kat blog ni. Bukan takde benda nak update. Ada...banyak sangat!! Tapi, masa nak menulis tu takde. Off course aku tidak akan sesekali update blog kat office. Cukup la aku kantoi buka Facebook.

It is not a big deal pun sebenarnya. Masalahnya, masa tu aku tengah view FB si Amirul ni ha. Ya ampunnn, letak gambar topless sambil memuncungkan mulut konsepnya kan? Sedang aku dok seronok berbalas komen dengan Mummy kat status Amirul, entah macam mana tah muncul Dr H yang kendo kat tepi aku.
Mencikkkk!!
Dia ala-ala tengok aku atas bawah, pastu tengok skrin PC, pastu tengok aku balik ala-ala tergamam gituh. Kantoi la pulak.
TIDAAKKKKKKKKK!!!!

Tiba-tiba aku rasa SENDU....

Entah mengapa hati ini rasa sendu sedangkan aku rasa kalau dinilai dari apa yang orang kata, aku ni adalah orang yang paling happy kat dunia.
Tak pernah nampak ada masalah....

Ah..itu luaran je kot...
Dalam hati yang sedang hujan ni, sapa la yang tahu kan?? Hanya orang-orang yang terdekat je tahu gelora dalam hati ni.

Cakap pasal hati dan perasan ni, rasanya dah muak nak didiskusikan dekat sini.
Nanti orang kata blog aku ni blog sendu pulak.
Ye la, most of my readers datang sini nak cari keseronakan duniawi (matila budaya hedonisme adalah budaya orang yahudi <-- mak aku yang bilang!!).

Jadi, aku tak nak la serabut kepala hotak korang yang tengah baca ni dengan perihal hati dan perasaan aku.
Tapi, kalau difikirkan balik, tujuan aku create blog ni adalah sebagai medium untuk tulis dan curahkan apa yang terbuku dihati aku ni....so, let be it.

HATI...apa dah jadi??
Kalau translate dalam bahasa Hindi, 'Dil kya kare??' *tetibe
Kalau mandarin??
'Chong ceng er cibai!!' *petirrrrrr

Susahnya bila kita dah mula suka kat seseorang.
Dan ia menjadi lebih susah kalau kita nak melupakan dia, apatah lagi nak menidakkan yang kita pernah menyayanginya.
Well, at least I try to be a good friend.
Rileks arr...semua orang pernah kena reject.
So, aku dah tak ambik hati atau makan hati dengan dia.

Dah tentu la hubungan atas dasar kawan ni menjadi bertambah pelik sebab aku telah cuba sedaya upaya untuk menjadi kawan yang terbaik dan dalam masa yang sama aku cuba untuk lupakan hakikat yang aku masih menyukai dia.

Jadi, usah ditanya kenapa aku berubah.
Sepatutnya kamu bersyukur yang aku telah cuba sebaik mungkin untuk tidak menyukai kamu dan menerima kamu sebagai kawan seadanya.
Jangan ditanya kenapa aku tidak seperti dulu.
Dan jangan ditanya mengapa aku berubah laku.

What do you expect??
To love you like I did before??
Or stay in love with you??
Please!! It is very hard for me to move on and you should be glad that I did.
Bukankah itu yang kamu mahu??
Hanya sekadar kawan bukan?

Maaf, aku dah tak mampu nak menyayangi kamu seperti dulu.
Kerana aku takut...takut aku tidak mampu menanggung sengsara kerana terlalu menyayangi kamu.
Ketahuilah bahawa kamu masih aku anggap sebagai teman istimewa di hati aku..
Terlalu istimewa...
Cuma..berikan aku sedikit ruang untuk melalui perubahan ini.

Life is about changing.
I'm changing...
Hidup ni kan macam roda...
Kadang kat atas...
Kadang kat bawah...

Kenangilah saat-saat indah dahulu, kerana masa yang berlalu itu tak akan berulang kembali...
Kita kan dah dewasa, so deal it like an adult.
Aku memang marah dengan kamu, tapi marah aku hanya sekejap.
Aku dah ok...sekarang terpulang kepada kamu untuk mainkan peranan kamu.
Bukan niatku untuk membenci....
Tapiku rasa berjauh hati...

Kedatangan kamu dalam hidupku sangat ku alu-alukan
Always and forever....



Friends Forever!!!~~

Monday, December 08, 2008

Just like a star....

I'm just listening to this song while watching Nancy Drew. I just don't know why I feel empty today except my stomach of course. With all the ketupat and lontong, how could I resist for not eating it at least for a second round? So you can imagine how bloated I'm not. But that's just my tummy. But deep inside my heart, I feel empty and bloomy as the day. Rainy and bloomy.

It suppose to be a happy day. But I just don't feel that way. I'm kind of missing something. Something that I can't explain. Something that I don't know whether it's exist or not. Maybe I just think too much. But I can't help not to think about it. It just unexplainable and complicated.

I feel like a star. Not that star diva or something. But a dark star on the sky that watching down and look at the people activities.....ahhh time moving so fast...

[Just Lika A Star - Corinne Bailey Rae]

Just like a star across my sky
Just like an angel off the page
You have appeared to my life
Feel like I'll never be the same
Just like a song in my heart
Just like oil on my hands
Oh..I do love you

Still I wonder why it is
I don't argue like this
With anyone but you
We do it all the time
Blowing out my mind

You've got this look I can't describe
You make me feel like I'm alive
When everything else is a fade
Without a doubt you're on my side
Heaven has been away too long
Can't find the words to write this song
Oh...your love

Still I wonder why it is
I don't argue like this
With anyone but you
We do it all the time
Blowing out my mind

I have come to understand
The way it is
It's not a secret anymore
Cause we've been through that before
From tonight I know that you're the only one
I've been confused and in the dark
Now I understand

I wonder why it is
I don't argue like this
With anyone but you
I wonder why it is
I wont let my guard down
For anyone but you
We do it all the time
Blowing out my mind

Just like a star across my sky
Just like an angel off the page
You have appeared to my life
Feel like I'll never be the same
Just like a song in my heart
Just like oil on my hands....

Selamat Hari Raya Aidiladha everyone!! I don't know what to wish here. But every Aidiladha, I always keep on listening and humming 'Berkorban Apa Saja' song.

Daaaaaaaaaaaaaa~~

Sunday, December 07, 2008

Tagged oleh MAK CIK FRID again!!!

Macam pantat la kan bila weekend kau kena spend untuk buat tag kat blog!! What a waste!! *sambil molot berkumat kamit maki Frid...jgn marah naaaaa~~

1. Snap pic wallet korang skang dalam dan luar.
2. Perkenalkan wallet anda, nama die, kat mana beli, berapa hinggit.
3. Keluarkan apa yg patut, snap puas2, minimun 5 (lima) k.
4. Snap wallet bersama empunya diri.
5. Tag plak 5 (lima) kenalan anda....

WALLET SAYA


Ini wallet saya. Nama dia Pak Itam sebab warna dia hitam la ngekkk!! *ops


Pak Itam saya beli beberapa tahun lepas kat KLCC Isetan. Ia berjenama SEED dan berharga RM 89.90. Murah jer sebab masa tu baru kerja.

Pak Itam sangat penting dalam hidup saya. Kenapa??

Sebab:


Dalam dia ada kad-kad penting seperti MyKad, pass LRT, Medical card dan juga my Touch n Go. Kalau takde benda ni, susah saya dibuatnya.


Ia juga mengandungi kad-kad bank dan kad kredit saya.


Tidak dilupakan kad-kad keahlian MPH, Celebrity Fitness dan juga Redbox. Jom karaoke!! Hiks *tetibe teringat PISA menyanyi lagu Mercy - Duffy sambil menari atas sofa


Oh tidak dilupakan...money money money!! I don't carry a lot of cash with me. Sebab takut kena rompak. Aku ada habit pelik sikit iaitu aku suka susun duit aku mengikut urutan dari note kecik sampai ke note paling besar. Dan setiap duit itu disusun pada arah yang sama dan tidak berlipat-lipat.


Dan juga name cards orang-orang penting.....


Inilah tuan punya wallet ittew...hiks~

Orang-orang yg saya nak TAG adalah:

1. Auntie Nis
2. Lukmang Hakim
3. Arep
4. Shandye
5. Shahida Mumuk

Selamat membuat TAG!!!!~~~~

Tagged by Frid...

Lahanya rasa sebab tak dapat update peminat dengan story baru. Ada ke?? Hiks. Sorry la deknon-deknon semua sebab tak update blog ni dengan story mory terbaru. Sebab aku sangat la busy menjalang sekarang ni. Koser la nak update-update ni. Lagipun kalau setakat update hanya dengan co-paste lagu SETIA KASIH tu, kau hengat aku HERANNN?? *matila Frid..

Kali ni pun update sebab nak jawab tag. Gara-gara tag ni habis delay program update aku!! *sambil carut Frid dalam hati...matila FRID lagi~~


So, since aku takde gambar kasut aku secara solo, terpaksa la aku letak gambar kasut aku bersebelahan kasut Shah Andrew ni. Besar kan kasut Shah Andrew (warna coklat)?? Size 14 uols!! *sambil imaginasi benda lain...boink boink boink

Ok la, kasut tu adalah kasut last season from Anak Hanjing Diam (Hush Puppies) yang memang dah sizen!! I bought it for 4o hengget jer and what I like about the shoes, ia sangat la comfy seperti berjalan atas bulu-bulu anjing!! *petirrrrrrr

5 Things About Izuan Kunang-Kunang

5 Things In My Bag

1. Books
2. Ipod
3. Camera Sony DSC-H1

4. Toilletaries macam facial wash, berus gigi, perfume, PAD (ops..jika ada emergency..LOL), anti-bacteria wipe dan losyen tangan.

5. Kunci-kunci rumah, locker dan macam-macam lagi.

5 Things In My Wallet

1. IC!! Tak kuasa aku dituduh sebagai pendatang haram macam Frid walaupun muka aku Pan Asian gituhh...bukan PANTAT okehhh *matilaaaaaaaa
2. Duit - sama ada duit orang atau pun duit sendiri. Maklum la ceti katakan...chihihihi~

3. Kad kredit yang sangat diperlukan disaat-saat tak berduit.

4. Pass LRT!!!

5. Segala mak nenek kad ATM, kad MPH, kad gym, medicard dan banyak lagi.


5 Favourite Things Dalam Bilik


1. My lappy - a gift from my Dad bila aku dapat masuk UM. Still using the same lappy for past 7 years and it still in good condition.
2. My bed yang sangat selesa.
3. My book-shelf - dah macam library dah rak buku tu

4. My study table
5. My lampu tido - untuk menghidupkan suasana romantik. Tak kuasa la nak main bawah lampu kalimantang macam AMIRUL... *ops


5 Things yang Ingin Dilakukan


1. Hidup mengembara seluruh dunia secara back-packing tanpa perlu risau masalah kewangan dan hal-hal duniawi yang lain.
2. Ada medical centre sendiri.

3. Buka rumah untuk anak-anak yatim dan yang kurang bernasi baik

4. Make my parent happy and proud of me (because I still feel they didn't).
5. Menunaikan haji.. (Awas ye kalau ada mulut pukimak yg kata aku poyo!! I'm a bit sensitif when it comes to religion and family).


5 Things yang Sering Dilakukan

1. Can I say my work?? Check puki orang, check perut orang, check ovari orang, check tetek orang, check testis orang dan macam-macam lagi.
2. Surfing internet. I'm currently addicted to facebook.
3. Jalan-jalan kat shopping complex sambil cuci mata tengok orang.

4. Makan nasi lemak kat Mali's Corner.

5. Ambik gambar tak kira tempat. Pendek kata camwhore la.


**********************************************

Now, tag kedua oleh orang yang sama jugak.....


Kelas tak gambar terbaru?? Hiks~~

7 Fakta Tentang Saya

7 fakta tentang saya:

1. Nama penuh seperti yang tertera dalam IC adalah Mohd Izuan Bin Abdul Halik. Tiada perkataan Kunang-Kunang dalam IC saya yer...
2. Dilahirkan pada 2 October 1983, Tahun BABI mengikut kalendar lunar cina. Menurut Lillian Toh, orang yang lahir tahun babi ni sangat kuat makan. So I'm kuat makan. Bak kata Ford, aku ni kawan yang menggemukkan. Keji!!
3. Anak sulung dari 4 beradik.
4. Rasional dalam buat keputusan yang berkaitan dengan hidup, tapi kadang tu hilang pertimbangan dan suka ambik tindakan drastik bila dalam keadaan kurang waras atau tertekan (which include HORNY *petirrrrrrr).
5. I'm sellfish. Bukan maksud penjual ikan yer. Maksud dia pentingkan diri sendiri. Sentiasa mendahulukan kepentingan diri berbanding orang lain (kecuali orang-orang tersayang la seperti family dan kawan rapat). I used to mementingkan keperluan orang lain dulu, tapi I think it's nonsense to be that untuk orang yang tak tahu menghargai apa yang kita buat. Dari makan hati, baik biar dia makan hati... *matila falsafah giler
6. I love music!!
7. Selamba, spontan, bermulut lancang tapi CUTE.. *sambil pose cumil

7 perkara menakutkan saya di dunia:

1. Takut mati. Kau tak takut ker??
2. Takut kehilangan orang tersayang especially my family and best friend.
3. Takut gagal dalam hidup.
4. Takut menghabiskan sisa-sisa hidup di rumah orang-orang tua.
5. Takut ular dan haiwan berbisa yang lain.
6. Takut mati pucuk dan hilang keupayaan seks.
7. Takut lemas.

7 lagu buat masa skrg:

1. Goodbye Alice in Wonderland - Jewel (lagu tema buat masa sekarang ni...)
2. Interlud - Nora (lagu lama Nora and really love the lyric)
3. Ku Teruskan - Suki (My new fav song. Bagi kekuatan untuk teruskan hidup...)
4. Fighter - Christina Aguilera (I'm a fighter!!!)
5. Easy Silent - Dixie Chicks (love the lyric and music..)
6. I'm Alive - Celine Dion (lagu yang memberi semangat and move my body to dance...lagu yang didengar pagi-pagi on the way berjalan pergi LRT)
7. Life - Des'ree (never get enough with this song.....)

7 perkara selalu sebut:

1. Pantat!!
2. Cam siyal
3. Motif??
4. Kannnnn??
5. Oh My God!!
6. Lahanat
7. Ha??

7 perkara yang amat bernilai:

1. Body and soul...nyawa la...dan diri sendiri. Kerana diriku begitu berharga...bleyyy??
2. Family (worth more than money or anything...)
3. Sahabat sejati
4. Education. Tanpa good education level, you are nobody. Trust me honey, no matter how good you are, people will look down at you if you didn't have a good education background, macam Siti Nurhaliza. My opinion might be sceptical, so be it!!
5. Time!!! Time is money...
6. My career. I love my job...I love my job...I love my job...
7. Simpanan untuk hari tua....

7 pertama kali dalam hidup saya:

1. Pergi oversea last March to Korea. Very exciting experience.
2. Resign current job for better offer.
3. Kerja kat goverment secara tetap, padahal sebelum ni tak nak kerja kat government (hambikkk kau!!).
4. Sleeping with the guy, who slept with my other 2 frens...and after that we discuss about how good it was...hehehehehe *blush*
5. Tengok akak Mariah Carey punya concert long time a go, a day before my exam and yet I manage to pass with flying colours!!! (Tetap nak bagi tau secara detail!! LOL)
6. Buat independent diagnosis on fetal chromosal anomalies. Gler kagum dengan diri sendiri masa ni sebab nampak apa yang orang lain tak nampak. Nak pulak orang tu terbentang kat depan pintu tulis FRCOG..specialist gituh. Bangga siyal!!!! *sambil brush bahu sendiri..
7. Drag masa pergi Malam Anugerah Kolej, pastu dapat anugerah, terpaksa tebalkan muka pergi naik stage ambik anugerah depan ayahanda TNC, pastu gambar ambik anugerah tu masuk dalam majalah kolej...malu siyalll!! That is the most stupidest thing I've ever done. That is the first and the last!!

7 org bertuah menjawab tag ni:

I tak suka tag orang sebab I tahu diorang mesti tertekan macam I bila kena buat tag macam ni. Kooooserrr tau!! *matila

Sekian, terima kasih dan Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha...

Daaaaaaaaaaa~~