Friday, October 31, 2008

Kerinduan....


Dikala sepi...
Angin lalu menjadi teman

Dikala sepi...
Malam siang pantas meniti rintangan

Dikala sepi...
Kerdipan bintang seperti berpesan

Dikala sepi...
Amaran rindu menghijrah malam
Berbingkiskan senyuman
Tiada seri atau keributan

Jauhkan dirimu...
Tetap ia kan teguh
Agar dirimu, cinta kan wujud

Biar ku teman meniti kedewasaan
Bertepuklah aku dengan kedua tangan

Hendak ia menjadi lagenda
Bukan dosa yang menjadi raja
Sempurnakanlah aku
Penuhilah aku....

-AMIN-

****************************************************


"Bukalah sedikit hatimu, kenali siapa daku.
Perit ku pendam rasa hati...malu mengakui..."

-Cerita Cinta by Jacklyn Victor & Rio Febrian-



--------------------------
Now playing: Sheila Majid - Kerinduan
via FoxyTunes

Wednesday, October 29, 2008

Mari dengar ini cerita!!!!


YEEHAAAA!!! Akhirnya berjaya jugak aku menonton cerita Mamma Mia ni. Giler la kelakar Meryl Streep dalam cerita nih. Tak padan dengan tua kerepot. Mantap gila lakonan!! Dengan lagu-lagu dia yang memang best. Walaupun my expectation a bit higher than what I saw (especially bila pergambbaran dalam studio kelihatan sangat seperti dalam studio), tapi kira berbaloi jugak la if ada orang ajak untuk tengok second time.


Berjaya jugak aku memujuk dan PAU my best friend, Cikgu Ijat yang datang all the way from JB untuk berlibur di OU yang penuh dengan manusia. Thanks noh. Aku tau hang tak berapa suka musical, tapi aku punya pasal hang pun seronok je kan?? Huhuhuhu


Ye la, kalau tunggu si Arab ni, jawabnya berjanggut la aku macam pak arab badwi panjaga unta tunggu dia untuk pergi tengok yang ditunda memanjang. You still owe me one movie and birthday present okey!!

Anyway, thanks sebab belanja kat Burger King tadi. Walaupun you tak berniat nak belanja, tapi disebabkan you nak tutup mulut I yang asyik membebel ni, you dengan tidak sengaja telah belanja I...huhuhuhu. Sentap!! Hehehe...anyway, thanks banyak-banyak. Next time, belanja la lagi. I suka orang belanja I selalu..hiks.

Oklah, tujuan aku tulis entry di awal-awal sebelum subuh ni bukan nak bercerita pasal sapa yang kena pukul laki, atau sapa yang meriah cikcuran, atau siapa yang baru bercouple dengan si polan bin si pondan itu.

Tapi, apa yang aku nak cerita ni adalahuntuk memberi peringatan dan pengajaran kepada semua pembaca, tentang penyakit seksual yang dipanggil Gonorrhea.

Baru-baru ni adalah seorang budak (yang hampir jadi scandal aku, tapi aku dinch sebab umur dia bawah 20 tahun), ada mengkaborkan tentang masalah 'alat sulit' dia tu. Berikut adalah fakta kes:

Nama: Dirahsiakan *motif??
Umur: 19 tahun (ayoooyo)
Orientasi: Versatile Top *matila tak perlu

*muda-muda lagi dah gaygeh cikcuran kan?? mrasa kena tulah dengan makhayam

Simptom klinikal:
- keluar nanah dari saluran air kencing
- terasa pedih bila buang air kecil
- bahagian kepala penis terasa pedih dan sakit (burning sensation)

Apabila nanah keluar dari saluran kencing, ini bermakna budak ni telah dijangkiti bakteria penyebab Gonorrhea. That is classical clinical symptom for Gonorrhea.

Penyakit Gonorrhea ini disebabkan oleh bakteria Neisseria gonorrhea. Incubation period dia dalam 2-10 hari


Sanggupkah uols mencikloi ciknek yang keluar nanah ni..ha Kakak Red Kebaya?? *ops

CHOYY!!!!

Bagi lelaki, simptom dia lebih straight forward, berbanding wanita yang kebanyakkannya asymptomatic. Namun begitu, terdapat juga tanda-tanda seperti vaginal discharge. Tapi itu hanya berlaku jika terdapat jangkitan lain pada vagina seperti Chlamydia.


Jadi, jika Encik ZAKARia anda ada mengeluarkan cecair seakan nanah ini, segeralah berjumpa doktor, kerana rawatan awal boleh mengelakkan komplikasi yang lebih teruk kerana jangkitan bakteria ini boleh merebak sehingga testis.

Rawatan (kos dalam RM100++):
- suntikan Spectinomycin 2g, intramuscular
- antibiotik (Ampicillin or Ofloxacin or Ciprofloxacin)

*DBI (Abg Yus) tolong betulkan saya jika rawatan ini adalah tidak tepat, maklumlah bidang saya ni more to O&G. Tak peka sangat rawatan untuk general medicine nih. THANKS!! :P

Apa pun, rawatan awal dapat mengelakkan kesan yang lebih buruk. Dapatkan rawatan di klinik-klinik berdekatan sekarang!! *matila ala-ala jualan murah

Ada kemusykilan yang ingin anda kemukakan??

Apa kata kita tinjau sejauh mana pengetahuan masyarakat kita tentang penyakit seksual ini.


"Choyyy la penyakit-penyakit macam ni. Nasib baik I tak suka main heavy-heavy. I suka main cikloi-cikloi. Selaaaamaaaattttt I!!!" *sambil urut dada - Encik Frid, 23 tahun, Sentul

Untuk pengetahuan semua, jangkitan Gonorrhea tidak terhad kepada Encik ZAKARia sahaja. Ia turut menjangkiti oral (mulut) dan juga mata. Untuk pharyngeal gonorrhea (mulut), simptomnya adalah sore throat, yang hampir sama dengan jangkitan yang lain. Jadi agak sukar untuk dibedakan antara jangkitan sore throat biasa atau disebabkan gonorrhea.

Bagi gonococcal conjuctivitis (mata), tanda-tanda yang biasa kelihatan adalah discharge daripada mata, severe inflammation on conjunctivae (di mana mata kelihatan kemerah-merah dan bengkak).


"Kan?? Selamat la mak ni bottom!!" (katanya!!)
"Orang bottom tak kena kan?? Lagipun mak always guna protection tau, mesti selamat punyalah!!".
- Amierul, JB

Tidak juga!! Kerana jangkitan ini sangat mudah berlaku dengan hanya contaminated finger. Mana la tahu uols ada membelai-belai Encik ZAKARia semasa memasukkan kondom, kan dah terkena jangkitan. Pastu uols pulak pose-pose gigit jari sebab tersipu-sipu melihat Encik ZAKARia yang makin tegang, membesar dan gagah kan?? Tak ke dah masuk infection kat mulut??

Lagipun, jika berlaku jangkitan pada bahagian anus (jubur hang la Amirul oii!!), tanda-tanda yang menunjukkan jangkitan jarang ditunjukkan, tapi it may present with anal discomfort, discharge dan rectal bleeding. Bila dah dapat rectal bleeding, jangan la uols girang pulak sambil menjerit, "Mak datang bulan uols!!!". Takde maknanyerrrrr!!! Cepat-cepat la dapatkan rawatan doktor.



Apapun, orang kata mencegah lebih baik dari mengubati kan? Jadi berhati-hati sebelum melakukan hubungan intim. Know your partner sex and life behaviour and always use protection!


Semoga 'PISANG' uols dijauhkan dari jangkitan itu....

Take care!! Toodles!!~~~


-------------------------
Now playing: Meryl Streep (Mamma Mia OST) - The Winner Takes It All
via FoxyTunes

Monday, October 27, 2008

Selamat Hari Deepavali!!!~~


Happy Deepavali uols!!! Cantik tak I?? *tetibe

I sebagai rakyat Malaysia bertuah kerana dilahirkan dalam masyarakat majmuk berbilang bangsa yang meraikan pelbagai perayaan. Sebab tu la bila orang wish I 'Happy Deepavali..', I cuam senyum sinis jer sambil terfikir, "ada jugak orang nak wish aku....". Tak macam sesetengah tu, bila I wish Happy Deepavali, mula la nak sentap bijik, kononnya I perli dia sebab kulit dia GELAP GULITA. Motif?? Tak baik tau!! Tak kira walau apa pun warna kulit uols, KITA TETAP ORANG MALAYSIA OK!!!!


Dalam kesibukan uols memasak muruku dan membuat kolum, jangan la dilupa mereka yang tidak berkemampuan dan tidak upaya. Berilah mereka merasai nikmat kemeriahan Deepavali ini uols!!


Semoga Deepavali ini dapat membuang segala kesedihan yang pernah uols alami dan memberikan uols kegembiraan. Ye la, ini kan hari gembira, so all of us have to be happy!! Right?? Lupakan segala kesedihan dan biarkan ia berlalu seperti mengalirnya air Sungai Gangga dan Sungai Jamuna... *tu diah


Raikan Deepavali ini dengan suasana aman dan damai...


Lupakan segala sengketa sesama uols. Yang jauh kita dekatkan, yang dekat kita mesrakan dan yang mesra, kita raikan. Raikan Deepavali ini tanpa sebarang sengketa yang tidak membawa sekuman faedah!!

Terimalah diri uols, rakan uols dan keluarga uols tanpa mengira darjat dan pangkat. Terimalah mereka seadanya...


Sama ada mereka 'kurang' cantik...


Atau terlebih cantik....


Tua mahupun muda.....


Raikan Deepavali ini dengan penuh kesyukuran, kerana dalam saat kita gembira masih ada mereka yang berduka....

So, I want to wish all Malaysian especially my fren Jay dan semua rakyat Malaysia yang berketurunan India dan beragama Hindu,

"HAPPY DEEPAVALI!!!!"

-SEKIAN-

Saturday, October 18, 2008

Kelakar la...


Kelakar la aku rasa...
Kenapa??

Ye la, orang yang aku mention dalam entry yang sebelum ni tanya aku, siapa yang aku maksudkan dalam entry aku sebelum ni...bleyyy??
Dia memang tak tahu atau kura-kura dalam perahu? *kau faham tak Nis??

"Kura-kura dalam perahu,
Pura-pura tak tahu..."

Ha?? Ada faham Mak Cik Nis?? *matila nama diseru lagi...LOL~~
Tak faham takpe la nok.
I faham masalah perempuan menopause macam uols tu.
Memang cepat jadi pelupa.. *ayooo motif Nis kena attack je hari ni??
Ampunnnnnnnnn uols!! Hiks~~

Kelakar la aku rasa...
Kenapa?

Ada ke patut one of 'scandal' kata, dia suka tengok mata aku.
Dia kata mata aku ni cantik and there's something special about it.... *blush
Padahal, aku tak pernah pun rasa anything yang ada kat aku ni menarik, tertarik, jauh sekali da bomb!!
Lain la AMIRUL....
Dia memang THE BOMB!! BOM ATOM lagik!!!! Kelas tak?? *larikkkkkkkk sebelum kena bom

Yang menambahkan kelakar, bila ada one of my patient yang sangat peramah and funny kata mata aku ni cantik sebab nampak outline mata macam pakai eyeliner walaupun aku tak pakai.
Yes!! Aku memang sering kali dikeji kerana mata aku macam tu.
Mana taknya, bila aku pergi sekolah, budak-budak bangang kat situ kata aku pakai celak.
Then faham-faham je la, one thing lead to another...

Izuan pakai celak + lenggang mak limah
Kesimpulan = Izuan adalah pondan!!
*nanges

*matila gambar sotong

Paling tak tahan bila Guru Al-Quran aku accused the same thing.
Padahal kalau ikutkan, takde hal pun pakai celak sebab sunnah kan??
Yang penting sekarang aku tak pakai pun celak la sundel!
Motif kaitkan aku dengan cuba menyerupai perempuan yang HARAM katanya!!

Salah ke kalau mata aku macam tu??
Janji bukan mata keranjang macam...ermmm nak seru nama sapa eh??
Frid?? Frid bukan mata keranjang...tu mata juling!! *matila kena cincang
Ha!! Janji tak mata keranjang macam Papa Noel!! *petirrrrrr

Tu belum masuk part ada jantan gila mana tah kat friendster yang tak habis-habis dok message kata bibir aku nih seksi.
Rasa macam nak gigit-gigit katanya!!
Nasib la muka dia NAUZUBILLAH...nurakas sangat!!
Kalau tak, dah lama aku kata, "Nak gigit? Gigitlah!!".

Ironinya, I never feel good about myself!!
I self-proclaimed yang diri aku ni cantik just to boost up my confident.
Ala-ala motivasi gituh!

Tapi yang kelakarnya, cantik tak semestinya SEMPURNA kan??
Dan aku tak rasa diri aku SEMPURNA.
Kenyataan yang klise, tapi itu la hakikatnya.
Tapi takde la sampai ke tahap that I wish I was somebody else.
I still want to be me!!

Kelakar, kelakar....
Kenapa kelakar?

Ye la, ada sorang mangkuk tingkat ni attacked aku kat facebook.
Topiknya?? Apa lagi kalau bukan about me being Gay and about him being straight.
I'm so f*cking sick dicussing about this topic.

Yang menambahkan kelakar dia, aku langsung tak kenal dia.
Tiba-tiba boleh message aku, panggil aku tranny..faggot and so on.
Pastu kata aku ni menjatuhkan martabat lelaki.
Martabat??

Kelakar...kelakar!!
Apa la yang kau tahu pasal martabat ni LAHANAT??
Mana dia letak martabat dia agaknya bila dia serang aku secara membuta-tuli.
Mana lagi bermartabat??
Lelaki yang isap dadah, pastu pukul perempuan, rogol kanak-kanak, merompak dan membunuh?
Atau lelaki yang dah kahwin beranak-pinak, tapi senyap-senyap di belakang isteri dia, dia makan luar...bukan setakat dengan perempuan, tapi dengan lelaki sekali!!
Siapa yang lebih bermartabat??

Kelakar...kelakar!!
Lebih kelakar lagi, lepas aku bahasa-bahasakan dia, dia terus tutup akaun facebook dia, then bukak account baru.
Apa motif dia buat macam tu?
Biasalah...lelaki BERMARTABAT katakan!!

Kelakar betul bila melihat orang yang selalu mengeluh tiada cinta yang hadir dalam hidupnya.
Sedangkan bila cinta itu hadir, dia abaikan cinta tu dan buang ke tepi.
Bila diapproach, kata belum bersedia.
Tapi setelah cinta dia terhadap si polan bin si pondan yang dia tergila-gilakan itu ditolak, dia kembali menagih kasih yang pernah kita ucapkan dulu.

Kelakar...kelakar!!
Sesal dahulu pendapat sayang ku!!
Sesal kemudian tidak berguna, seperti anjing dengan bayang-bayangnya *matila takde kena mengena

Oh stop whining!!!

Yang kelakarnya, aku pun sama jer!!
Tapi aku ada alasan kenapa dan mengapa.
Setiap orang ada taste masing-masing kan?
Bak kata seorang perempuan yang terkenal bitchynya pernah mengeluarkan statement,

"Lelaki ni uols macam makanan. Kena try dulu, baru tahu kurang asam ker, terlebih masin ker...kalau tak sedap, kena la try yang lain..."

Takutnya dengar statement nih!!
Yang kelakarnya, dalam dok takut tu, tetap ada perjanjian syaitan setiap minggu...kan Amirul??
Chihihihi

Hmmmmm~~

Tu je nak cakap!! Happy weekend korang semua!!
Daaaaaaaa!!

-----------------------
Now playing: Colbie Caillat - Realize
via FoxyTunes

Monday, October 13, 2008

It's Not Over....


----------------
Now playing: Keith Urban - You'll Think Of Me
via FoxyTunes

I woke up early this morning around 4am
With the moon shining bright as headlights on the interstate

I pulled the covers over my head and tried to catch some sleep

But thoughts of us kept keeping me awake

Ever since you found yourself in someone else's arms

I've been tryin' my best to get along

But that's OK

There's nothing left to say, but


Take your records, take your freedom

Take your memories I don't need them

Take your space and take your reasons

But you'll think of me

And take your cat and leave my sweater

'Cause we have nothing left to weather

In fact I'll feel a whole lot better

But you'll think of me, you'll think of me


I went out driving trying to clear my head

I tried to sweep out all the ruins that my emotions left

I guess I'm feeling just a little tired of this

And all the baggage that seems to still exist

It seems the only blessing I have left to my name

Is not knowing what we could have been

What we should have been, so


Take your records, take your freedom

Take your memories I don't need them

Take your space and take your reasons

But you'll think of me

And take your cat and leave my sweater

'Cause we have nothing left to weather

In fact I'll feel a whole lot better

But you'll think of me


Someday I'm gonna run across your mind

Don't worry, I'll be fine

I'm gonna be alright

While you're sleeping with your pride

Wishing I could hold you tight

I'll be over you

And on with my life


So take your records, take your freedom

Take your memories I don't need them

And take your cat and leave my sweater

'Cause we have nothing left to weather

In fact I'll feel a whole lot better

But you'll think of me


So take your records, take your freedom

Take your memories I don't need them

Take your space and all your reasons

But you'll think of me

And take your cat and leave my sweater

'Cause we got nothing left to weather

In fact I'll feel a whole lot better

But you'll think of me, you'll think of me, yeah


And you're gonna think of me

Oh someday baby, someday


**************************************************

Sejak-sejak bekerja kat tempat baru ni, boleh kata almost everyday, the first thing yang aku akan buat before start bertugas adalah menjenguk bayi-bayiku kat nursery. Rasa yang sangat menyentuh kalbu bila dapat tengok muka-muka bayi yang suci dari dosa itu, seolah-olah itulah permandangan yang paling cantik. Maha Suci Allah, Pencipta alam semesta. Merasakan genggaman tangan mereka yang menggenggam jari jemari kita tak tatkala sentuhan diberikan. Menghidu bau bayi yang harum, dan mendengar tangisan mereka yang seolah-olah irama terindah.

Terlalu banyak benda difikirkan. Well supposely not just my work because I'm kind of use to the schedule and management here. So, no big deal about it. Just about my life. I don't know how to call it. Miserable but not really miserable. Happy but not so happy. I'm easily get upset lately but I don't cry. I'm already forgot when is my last cry.

LOVE??


Uhh I hate it when I'm started to think about his. Sometimes, the complicated part in this thing makes me turn off. Thing that we want to be has become twisted the other way around. Effort seems effortless. Even though I didn't show him much, but I guess it is enough for him to know how I feel about. I know he knows about all of this. I can sense that. I don't know whether he's just pretend not to know or not give a damn at all. Or maybe I'm not good enough for him, or maybe too good. Apapun, aku tak kisah la. That is something yang aku tak boleh paksa. I just hope that I'm more than just 'Teman Bicara'. Not that I don't like to talk with him. Kalau boleh hari-hari aku nak dengar suara dia. Kalau boleh hari-hari aku nak dengar segala rungutan yang keluar dari mulut dia. I just wish I was worth more that that!!



So, I'm GIVE UP!!! It seems to be pretty good resolution after all. Last Resort and at least makes me feel better. So, I'm give up!!! Whatever happen, just let it be.

Yes, I'm give up!!

Anggaplah semua ni tak pernah berlaku.
Anggaplah yang both of us was meant to be friend not lover.
Anggaplah yang aku takde jodoh dengan dia.
Anggaplah yang aku ni terperangkap dalam khayalan cinta ciptaan aku sendiri.
Anggaplah semua ini adalah mimpi terindah.

Ctrl+Alt+Delete!!!!

The song's lyric that I put on this entry really suit my situation right now. I keep on playing the song over and over again. Don't ask me why I'm always relate my current situation with any songs. Music is my middle name!! *katanya..bukan BITCH ker?? ops

Someday he will remember me...at least as one of his best friend hopefully!!

Working is one thing. I just hate the people there. They seems love to back-stabbing each other. And the clinical assistants are BIG R-U-D-E. I think the main reason is, they don't have a proper clinical training because most of them doesn't have clinical background. Simply tangkap muat jer. And all of them are KELLY (clarkson)!! Dari receptionist sampailah ke nurse dan doctor, most of them KELLY clarkson. Tak ke kau stress. If good takpe. Ni hampeh macam lahanat!! Not behave in front of the patients, kerja lembab macam sifut vavi, then PEMALAS!!!

I think, now is the right time to show my divaness. Ye la, aku ni bukannya jahat sampaikan nak bitching around tak semena-mena. Tapi, memandangkan situasi keadaan yang sangat mencengkam macam ni, it is good to be a little bit bossy. Hah tengok la lepas ni, Aku baik korang pijak kepala kan. Siap korang lahanat!!! Nantikan kebangkitan dari kubur, Diva Bertanduk Yang Memakai Stilettos Heels from Prada!!

Ok lah, I nak beradu di khayalan. Daaaaaaaa~~~

Tuesday, October 07, 2008

Kerana hati ini telah dilukai....


Semalaman...
Terkenangkan diri mu

Mengalir air mataku membasahi pipi

Mengapa kau sanggup meninggalkan diriku?

Sedangkan kau tahu

Perasaan ini.....


_________________________________________


Cinta memang la indah...
Tapi kalau cinta tu tak berbalas INDAH ke??

I'm not the type of person yang akan confess rasa cinta to anyone. Sebabnya adalah aku takut kena rejecte and I hate to feel rejected. But for sure I will do other thing to show to that guy that I have an interest towards him. So, I just give a hint and it is his job to find out. Kalau dia tak nampak, tak rasa, not feel the same way with me, it's mean that he has no interest towards me at all.

Then, FINISH...FINITO!!

Regret and sad?? Off course la!!
Nak pulak bila si dia sedang berbahagia dengan cinta baru. Tapi, nak buat macam mana. I've done what I should do.

I thought he knows what I feel...
I thought he feel the same way...
I thought he is going to tell me that he love me...
Tapi....
PUNAH SEMUANYA!!!!!

Good things is takde la aku tergila-gila kat orang tu. I'm easily recover okay. Nak pulak bila dah masuk dalam kes syok sendiri ni, perlu la bermuram durja. Baik aku bukak IRC dan E-LACH!! Bukannya luak pun!! *petirrrrr

Bukan sedih, tapi SENTAP!!! Ah..malas la nak fikir.

Nanti aku update kisah raya aku yer. Yang penting tahun ni, semua anak-anak buah aku behave sesangat..hiks!!

Daaaaaaaa~~~




-----------------------
Now playing: Norah Jones [Feels Like Home] - What Am I To You
via FoxyTunes