Saturday, September 27, 2008

Selamat Hari Raya 2008


Di Aidilfitri yang bakal tiba ni, maaf dipinta seandai;

Terkasar bahasa...
Tersilap bicara...
Termarah yang tak kena...
Tertanya tak tentu hala...
Tersasul tak sengaja...
Terpukul kat mana-mana...
Terpekik di telinga...
Terhantuk di kepala...
Terpinjam harta benda...
Termoody tak semena-mena...
Terumpat bila-bila...
Terusik yang sengaja...
Dan macam-macam lagi yang ada....

Selamat hari raya aidilfitri, maafkan saya zahir dan batin...

*rasa macam poyo la pulak bila baca balik :P

Sepi hati seorang WANITA~~


Nota cinta lama
Kujadikan lagu
Walau tidak seindah
Bisik kata yang kau beri

Tetap dalam hati
Siang malam menanti
Tak jemu aku dibuai kerinduan

Belum pernah ada getaran sebegini
Memang pernah aku dilanda
Cinta kepadamu

Bercahaya hidupku
Dalam taman cinta
Sehingga segalanya seperti pelangi
Kau sambutlah rinduku
Jangan lepas lagi
Ku pasti setia seteguh kasihmu
Buatku...

Kini ku temui
Insan yang ku sayangi
Sentiasa di sisi
Bagai bintang yang berseri

Tetap dalam hati
Siang malam menanti
Tak jemu aku dibuai kerinduan

Apa jawapan engkau berikan
Tak bisa ku rasa segala rahsia
Kau pesona cinta yang membawa
Bahagia....

____________________________________


Orang selalu kata cinta pertama tu adalah cinta yang paling susah nak dilupakan. No offense. I think if my first BF (hmmm yang mana satu ek? **ops) datang melutut mintak ampun kat aku and ask me to accept him back, for sure I will melt away in his sweet words. Kalau dia melutut la..chihihihihi :P

Eii...benci la bicara pasal cinta ni!!

Today is the most loneliest day I've ever felt!! First of all, all my housemate dah balik semalam. Second, 2 my favourite guy, Arab and Spin balik pagi tadi. Yang tak tahan tu, both of them hantar aku pergi tempat kerja pagi tadi, pastu dok buat lambaian kasih segala..mana aku tak emo. Rasa macam nak breakdown jugak bila masuk dalam bilik aku. Huhuhuhu. Sedih tau!! Orang semua dok enjoy sakan nak beraya, aku dok sibuk check puki orang *petirrrrrrr

Pergi cari food untuk berbuka kat Bazaar Ramadhan yan lengang. Berbuka ditemani Shin Chan kat TV. Pastu melayan cerita dalam hard disk, tengok ANTM, khatam cerita Dr House, pastu tengok cerita Kekasihku Seru kat webTV....ahh sunyinya hari ni!! At this point, I really feel so lonely....

Oklah, nak siapkan packing my stuff. Pagi nanti, my turn pulak untuk tinggalkan kota sucheee aka City of Angel nih....

Daaaaa~~~~

Thursday, September 25, 2008

Mungkinkah??


Seperti ada yang tak kena
Di saat melihat ke arahmu
Saat kau berpaling dan tersenyum
Dunia jadi luar biasa

Maafkan andainya ku mengganggu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin mengenalimu
Dan tahu ku menyukai kamu

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Kucinta kau tidak terasa
Pedih saatnya

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah


******************************************

BENCINYA!!! Benci benci benci!!!
Bencinya ada perasaan macam nih!!!
Not again!! *matila gila

**matila korang semua tak faham

Biarlah....
Korang takkan faham.

Biarkan aku membisu...
Sepi tanpa kata......
.
.
.
.


---------------------------------
Now playing: ANUAR ZAIN - MUNGKIN
via FoxyTunes

Tuesday, September 23, 2008

Confession of the Bitchiness..


Ermmm...am I a BITCH?? *tu diahh soalan

Nah...I don't think so!! *matila penafian

Frankly, I don't think myself is, though all of my friend think that I am. Ngeee!! Sometimes I do think I am. Terus feeling Beyonce,

"I'm a bitch in afternoon...." *afternoon jerr okeh~~

Ok!! I do have some negative behaviour which is I always said something which is at the end I will feel regret with what I've said. Maklum la, aku ni set-set teh tak pakai penapis. Tak kuasa la nak pakai yang uncang-uncang ni. So bila dah mulut tak berfilter tu, cepat jer keluar kata-kata yang menyakitkan hati.

And I do hurt my orang-orang tersayang at the same time, with my BITCHY behavior and attitude, BITCHY critiques and BITCHY philosophy. Ok, don't let me start with philosophy. I think Frid already had enough philosophy lesson from me. Sorry nah Frid. Dah jadi tabiat kot nak selalu mengatakan yang my opinion tu betul. I just can't help it!! It such a selfish statement when I was whining about this and that. Actually deep down, the truth is I feel insecure. Thats it!! Kadang-kadang dengan menyakitkan hati orang or makes other feel guilty does makes me feel better. But off course I didn't make it for no reason!! *tetap tanak mengaku salah

Every now and then, I keep telling myself that I'm the best, I'm better dan macam-macam lagi. I'm always think yang apa saja aku buat adalah betul. And if it salah pun, I will turn and twist to make it right. It's a shame for me to do something wrong, or something that show that I'm kind of dumb ass! Biar memperbodohkan orang lain, jangan diri sendiri nampak bodoh!



My insecurities!!

I do have a lot of insecurity. Everyone does!! My biggest insecurity is...err I'm not going to share it here!! Huh??

Ok fine!! Can I just say that I hate everything about myself. I always want to change. Everyday before I went to sleep, I keep telling myself to be a better person tomorrow.

Nah!! When it's come tomorrow...it never happen!! The surrounding never allowed me to change!

Uiks...still put the blame on others!!

Ye lah, when you are surrounded with nasty people. I can't just keep my mouth shut and turn to a complete BITCH again!!! Contohnya macam hari tu, masa aku tengah menaip email to 'si polan', so biasa perkataan baby, honey semuanya keluar. And to my surprise, sorang assistant nurse yang dari golongan 'gagak hitam' ni telah membaca tulisan aku itu, pastu siap dok ulang-ulang perkataan yang ada honey..love..baby itu!! Tak ker kau hangin?? I try my best to be as nice...as charming...as possible!! Tapi bila ada binatang yang cuba menjolok sarang gue....harus la terpacul kata-kata nista yang merendah-rendahkan education orang!!

"School je high-high, but stupid never finish!!" *gituh~~

Tu pun tak 100% expressing my rage. Sebab aku ni susah nak marah..kan Amirul?? Frid?? Baik korang cakap yer...cefat!!

"Aku insan yang lemah...hanya mampu berserah", kata Rohana Jalil

Afterall, berdiam diri adalah perkara terbaik. Tapi mulut macam aku ni, mana reti diam!! Asyik nak bercakap jerr....nak pulak bila masuk sesi sentap-menyentap sesama sendiri, so masing-masing akan keluarkan statement jahanam masing-masing!! Maka si polan ini akan menyingkap kain si fonen itu, dan si fonen itu akan membukak pekung si polan ini. At the end, so fonen tu sentap dengan statement tak sengaja si polan ini, maka terputus la sudah tali persahabatan yang mereka jalin itu. Sungguh hebat kuasa lidah. Ia lebih tajam dari mata pedang!

*matilah karangan cik kunang-kunang mula terpesong dari tajuk sebenar

Back to the topic...

After all, friends are our reflection. So, the person yang know us the best adalah kawan-kawan kita juga kan?? So I nak tanya uols semua...


AM I A BITCH??

Hehehe....mrasa buat survey :P

PS: Walau apa pun komen korang semua, I'm still going to be divalicious wherever I'm at!! *matila nasihat tak berkesan

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~

------------------------
Now playing: The Nolans - I'm In The Mood For Dancing
via FoxyTunes

Saturday, September 20, 2008

Berarak mega mendung....


**Kelas tak pose aku?? LOL~~

HA? Motif tajuk macam ni?? Chihihihihi

Mesti ramai yang tertanya-tanya tentang hari pertama aku di tempat kerja baru kan?? Hmmm, macam mana aku nak cakap ek?? Ok first of all, you have to know that kat sini, 90% adalah Kelly, 9.9% adalah Malay and 0.01% adalah OC. So, you know how does it feel to be a minority in such a huge group of Kelly right?? Some of them seems overuled with their little power. But, no biggie for me since they've got nothing to do with me and I'm kind of don't bother as long as I do my job and I did it nice!!

Just one thing that bothered me when the meeting was held in English, then this Kelly nurse come out with this issues and she start to talk in 'their' language. I'm like.. "What are you deaf??" (masa ni sangat sesuai kalau guna simpulan bahasa telinga kuali....sesuai sangat dengan orang dia...LOL!!). Even thought the person who is the chairman for the meeting reply back in English (Oh he seem not very good in talking in 'that' language), but she keep on whining in 'that' language. So, I decided to label her as an IDIOT!!

I made new friend too. Not much, but this one girl named Jaja, really fit me like a glove. Ala sekepala gituh. She's seem loudmouth too when she named one of the HR that she dislike as PANTAT HITAM. I'm laughed to death when I heard it. Hilang pahala puasa aku. Oh ya, I don't know why out of blue she had asked me whether I have BF or not. Nak terkeluar sisa sahur aku dengar. Pecah lobang sangat ke mak, nok??? Good thing is, I don't have to pretend like a freaking straight in front her anymore!

Job wise, I don't have any problem. I can cope with it. The only thing I hate is to travel all the way from my home to here. If I'm working in the morning shift I have to wake up as early 5am for sahur then straight away out to work after Subuh. So, I end up arrive 1 hour early at the medical centre. I'm still okay with it. Tapi part nak menunggu bas ni yang stressed me out!!

First of all, Pak Cik RapidKL don't really bother their schedule. I've waited for like bloody half an hour for God sake!! Padahal, bas scheduled every 15 minutes!! Pastu kena naik dengan pendatang-pendatang yang tak reti bahasa nak beratur. Diorang ingat ni Jakarta or Dhaka yang berpenduduk 10 juta orang. Padahal, tak payah berebut pun, sure semua dapat tempat duduk. Pathetic!! Bau tu jangan cakap la. Luckily it is still early in the morning, so I the odour is not that bad....but still makes me what to vomit!!

Enough with the complaint!! Orang cakap tak baik complaint bulan-bulan puasa ni. Itu semua ujian Tuhan.

Sekejap je dah tinggal lagi 10 hari lagi Ramadhan akan meninggalkan kita. I'm not that excited pun pasal raya. Entah la, raya sejak akhir-akhir ni macam bosan. Except I'm so excited to get back to my hometown and really miss my mum's food, my dad's coldness (oh he is freaking cold person...), my annoying sisters and my brother. Part balik kampung tu yang malas sikit. First of all, I hate people ask me this marriage question. Second, I hate my cousin and my cousin-cousin yang bermolot puaka tu. Nasib la budak-budak. Tapi cepat jugak la tangan aku naik ke muka diorang. Like I care what will their parents think. I don't give a damn as long as my anger gone!! I'm good with decent kids and I don't mind if they naughty, but I hate disrespectful bastard!! Tak kisah la muda ke tua ke teen ke. When it's come to respect, there is a certain line that they can't just simply cross it!! Urghhh!! This people really get to my nerve sometimes!! *matila tragedi raya tahun lepas berulang lagi...kan Acai?? Lela?? Jai??

Apapun, I hope it is not too early for me to say selamat bersiap-siapan untuk hari raya. I guess this year, no more baju raya for me. I'll just recycle baju yang aku beli masa sepupu aku kawin awal tahun dulu. Lagipun kalau beli, bukannya aku pakai sangat pun. Even hari Jumaat, I still wear the normal office attire. Kalau pakai sampin segala mak nenek kang, susah pulak aku nak buat kerja.

Last but not least, jangan lupa bayar zakat fitrah and berbelanjalah seadanya ikut kemampuan!! Perlu ke dress Oscar de la Renta untuk hari raya ha Amirul??

Daaa~~~


This one of my fav photo. I took this during my trip to Korea last March. Tiba-tiba rasa macam cantik pulak..hiks *matila angkat bakul~~

Wednesday, September 10, 2008

Hari-hari terakhir......

*matila tajuk macam orang dah nak mati

Hari ini merupakan hari kedua terakhir aku akan berada kat office aku ni.
Lepas nih, aku dah kena bertugas kat tempat baru.
Masih di bawah company yang sama..
Dan dibayar gaji oleh orang yang sama...
Cuma tempat je yang berbeda.
Kind of new environment for me.
Walaupun tempat tu bukannya tak pernah pergi, pernah...
Cuma this time, I'll be working there for full time from Monday till Friday starting this 12 Sept.

Meninggalkan office lama, hati aku rasa berbelah bagi.
Walaupun aku mungkin tidak perlu mengadap muka Digimon, Pokemon dan segala m0n-mon yang lain, tapi aku takde kawan kat sana.
Yes, that is the fact that I have to face.
Breakfast alone.
Lunch alone.
Gosh!!

Bukannya tak pernah bersendiri.
Tapi ada masanya yang kita need time on our own.
Dan adakala kita nak bergembira bersama-sama kawan-kawan.
Just now, one of the staff kata, bila aku takde nanti sunyi la office ni.
Aku tanya dia kenapa?
Dia jawab, kalau tiada aku, tiada la orang yang nak melala menyanyi dalam office ni...boleyy??
Which is true....
Aku memang suka bikin havoc dalam office.
Rasanya, semua ni tak akan dapat aku nikmati kat tempat baru.
Sedihnya....

Berpindah ke tempat baru, satu benda yang mengganggu fikiran aku.
Will I survive??
Hey, I'm a superwoman!! I can face anything!!
Gituhhhh....
Ga ga ga ga ga ga

Oh ye, someone said I should put nasyid on my playlist sempena Ramadhan.
Ha Arep? Koser mak tau!!
Mak tak layan la nasyid-nasyid ni..hiks.
Frankly, aku layan nasyid-nasyid lama macam kumpulan Al-Jawaher ke, Nada Murni ke....
Rimas la dengan lagu-lagu nasyid moden ni!
Tapi aku letak lagu-lagu Arab from my favourite singer, Nancy Ajram.
Hope you guys enjoy the song, walaupun lagu tu bukannya ada kena mengena dengan bulan Ramadhan pun..chihihihihi~

Selamat berpuasa korang semua!!
Daaaaaaaaa~~~~

Saturday, September 06, 2008

Berpuasalah sayangku.....

Kan?? Mrasa update masa bangun sahur!!
Kau ado Nis??
Mak tengah tunggu Subuh nih....riak tak?? *matila aku
LOL~~

Sudeh!!
Takde maknanyerr aku nak update time-time puasa nih..
Dah la tak boleh mencarut...gatal lidah mek okehh!!
*matila complaint

Astagfirullahalazim....

Selamat berpuasa korang semua!!
Nanti la aku update dengan cerita-cerita yang bersesuaian untuk mengisi bulan Ramadhan ni okeh??
Yang pasti, update pasal pergi Thailand tu kena la tangguh dulu, sebab terlalu hedonistik!!
Tak sesuai untuk bacaan umum di bulan Ramadhan ni.
Kang tak pasal-pasal ada yang berair dan terus cikcapan, sapa yang berdosa??
Korang jugak kan??
Pastu, sah-sah la mak dapat saham masuk neraka sekali kan??
*pengsan

Hopefully korang semua puasa penuh la ye.
Yang perempuan tu, aku faham la...tapi kalau pun uols tu red-cross, perlu la sangat tayang makan aiskrim depan orang yang berpuasa kan Nis?? *matila aiskrim apa tatau
Kang tak pasal-pasal ada makan KAKI pulak!! LOL~

Hat yang JANTAN tu, tak payah la nak verangan perempuan datang haid bagai..ha PISA??
Kau ingat kau ada implant uterus, kau boleh mimpi datang period??
TAKDE MAKNANYERRRR!!
Nek Mah yang WOMAN pun tahu puasa penuh okeyy....tu pun sebab dia dah menopause!! *pitam

Last but not least, KAU PUASA KE AMIRUL???
*terus larik ke surau