Friday, August 29, 2008

Tagged by Datin Seri NIS *LOL~


Ni sorang lagi yang tak habis-habis TAG aku, kan Makcik NIS?? Chihihihi. Selamat membaca!! Jangan muntah sudehhhh!!~

1) What were you doing 5 years ago?

- Masih belajar kat UM, bertungkus lumus dengan buku dan customer *ops
- Identity crisis...tak tahu apa yang dicari dalam hidup
- Mula rapat dengan seseorang yang akhirnya telah buat aku makan hati berulamkan jantung, limpa, buah pinggan dan macam-macam lagi
- Terlanjur dan melunjur with my junior dengan menggunakan notes sbg umpan!! *petirrrr
- Aktif berpersatuan, projek kolej, join tarian kreatif, teater, boria, wakil UM dalam pantun dan macam-macam lagi.

2) What were the 5 things on your to do list today?

- Ultrasound scan with Dr. M kat Kajang Pusrawi
- Meet up with Dr. R kat Kajang Specialist
- Semayang Jumaat
- Update blog
- Update facebook

3) What are 5 snacks that you enjoy?

- Cheese cake!!
- Chocolate
- Nips
- Kerepek
- Keropok Super Ring

4) What are 5 things that you do if you are a billionaire?

- Settlekan hutang belajar dan hutang-hutang yang lain
- Guna untuk break my bond kat tempat ittew...bail myself out!!
- Bagi kat Mami and Abah and adik-adik, pastu hantar diorang pergi Haji
- Shopping benda-benda yang aku tak mampu beli sebelum ni
- Bukak Screening Centre aku sendiri ataupun Medical Centre ke??

5) What are 5 jobs you've had?

- Waiter dan tukang bancuh air, buat ais kacang, tukang sediakan makanan dan tukang goreng pisang goreng kat pasar malam kat rumah aku kat kampung dulu. Aku tolong jiran aku berniaga. Masa tu baru tingkatan 4.

- Customer Service cum Waiter cum Kuli Batak kat Coffee Club Express, atas Kinokuniya KLCC. My very first job masa belajar kat UM.

- McD krew KL Sentral ~ pengalaman yang best dgn orang-orang yang best!!

- Marketing kat Aquaria. Best giler masa nih!! Setiap kali habis kerja mesti aku jalan-jalan dulu dalam Aquaria sebelum balik :)

- Current job: Clinical Sonographer

6) Who are 5 person you want to tag?

- Mazri
- Pisa
- Addy
- Megat
- Jai

Tagged by LUKMAN!!~


Mrasa update tag si LUKMANG ni yang dah berkulat dalam PC aku ni..LOL. Sori na Lukman. Aku busy dengan customer la...bleyy?? chihihihihi~

So, here we go!!!

1. Nama-nama timangan oleh orang tersayang

a) Wan / Abang Wan

Abang katanya!! Ni nama yang mami, abah dan adik-adik aku panggil. Family je okeh. Korang jangan nak gatal-gatal mulut panggil aku macam tu pulak. Cili mulut kang!! Tapi some of my friend do called Wan macam Ijad and Dr Apitt. Dari masa belajar kat UM lafi diorang panggil aku nama tu, sedangkan bebudak lain panggil aku nama...nak tahu nama apa?? Scroll la ke bawah bangsat!! *ops

b) SAM

Hmmm...ni kisah tragik betul kalau aku cerita pasal macam mana aku dapat nama SAM ni. Ni semua gara-gara malam Senior Freshie kat Second College, UM dulu. Ada ke Betty (mak hayam masa tu) telah menunding jari panggil aku naik atas kerusi yang dijadikan sebagai podium, pastu pegang penyapu sebagai mic, pastu aku disuruh perkenalkan diri aku DIKHALAYAK RAMAI!!! Macam bangsat jer. Tak pasal-pasal aku diberi nickname oleh Abang Apai yang tak cukup sifat tu!! (Tapi ciknek dia nalla *ops). Kisah ni pernah aku tulis dalam entry aku yang dulu. Click HERE!!!

Maka bermulalah ceritera zaman glemer aku dengan nama SAM tu. Kat UM tu, mana ada orang tak kenal SAM?? Wahh matila riak. Tapi betul korang. Fofular aku sekejap masa tu. Tu la yang dapat anugerah masa kat UM dulu...populariti punya pasal la..muahahahaha *gelah takbur

Until now, kalau aku terserempak dengan junior aku, diorang panggil aku Abang Sam. Macam PANTAT jer aku dengar!!

c) Izuan

Ni nama yang most of my friend panggil la. Kan senang panggil nama ni?? Walaupun nama sebenar Sharifah Nurlaila Mashitah Ashabul Khafi Al-Abrar kan?? Tapi panggil je Izuan. Tak payah panggil nama panjang aku tu...LOL

d) Kunang-Kunang

Nama ni si Frid dengan Dino jer panggil and some of my reader kat blog ni. Entah la masa bila terpacul nama Kunang-Kunang ni. Yang pasti sebab kitorang bertiga (Frid, Dino and Me) ada nama binatang masing-masing kan?? So, Frid adalah Kelawar (sebab dia tak cantik *larikkkkk), Dino adalah Kupu-Kupu Malam (sebab dia ni PELACUR!!) dan aku adalah Kunang-Kunang berbontot seksi...sebab dia sah-sah la sebab bontot mak seksi kan?? Baik korang mengaku cepat!! LOL~

Kalau Amirul...CHIHUAHUA. Sebabnya?? Tu aku nak suruh AMIR yang explain!! *hiks

e) Izz

Nama ni, nama manja masa kat Maxisegar dulu. Most of budak laki panggil aku Izz. Entah kenapa aku pun tak tahu. Tapi kawan-kawan yang rapat dengan aku lagila siyal sebab panggil aku Liza Hanim..bleyy?? Motif?? Ada ke dia kata rambut aku yang ikal ni ala-ala rambut Liza Hanim (masa dia potong pendek) dulu?? Koser!!

2. Anda seorang yang....

a) Full of action!!

Apa yang full of actionnya pun aku tak tahu. Tapi kalau korang perasan, bila aku bercakap, dengan tangan-tangan sekali akan aktif bergerak menjiwai percakapan aku tu. Maybe dah terbiasa sebab masa dolu-dolu gigih masuk debat pidato segala!

b) Kelakar


Kelakar ke mak?? *LOL~

Haishhhh...susah sebenarnya aku nak panggil aku ni kelakar ke tak. Orang yang kata aku ni kelakar. Tapi takde la sampai tahap clown yang buat lawak memperbodohkan diri sendiri untuk buat orang ketawa. And I really hate class clown masa belajar dulu. Mencari publisiti sangat orang-orang macam ni. Daripada aku buat aku kelihatan bodoh, baik aku buat orang lain nampak bodoh..betul tak?? *ops

c) Mulut longkang
*nanges

Ni pun satu lagi sifat mazmumah yang ada kat diri aku ni yang aku kena akui sendiri la. Or should I say,
"Aku ni sebenarnya baik...mulut tak jahat...unless provoked!!"

Kan?? Tapi kalau orang yang first time kenal aku mesti ingat aku ni sombong, cold dan tak banyak bercakap. Aku akan start cakap lepas bila aku rasa comfortable. Dan cakap lepas tu akan bertukar menjadi unsur-unsur kata kejian yang berbaur perang jika aku diprovoke dengan ayat-ayat yang membuatkan aku menghamburkan kata-kata kejian tersebut!!

d) Cool, Calm dan Tak mudah marah

Percayalah yang aku bukan jenis orang yang cepat hot tempered! Baik korang angguk kepala korang cepat!!

When is the last time I let go my anger?? Susah nak cakap sebab aku bukan jenis yang suka marah-marah, tengking-tengking atau protes sambil hempas pintu segala. Most of the time aku rileks jer.
"Tapi, sarang tebuan jangan dijolok yerr. Jolok benda lain boleh??" *petirrrr

Ada jugak time-time tak diduga aku akan explode. Macam aku pernah sekali tertengking Amirul. Rasa bersalah sangat-sangat!! Lepas tu aku gila-gila minta maaf kat dia sebab tertengking. Orang kata kemarahan tak elok disimpan lama-lama. So, aku lepaskan kemarahan aku dengan menulis kat blog nih. rasa kurang la sikit marah tu.

3. Insan teristimewa.. describe apa yg membuatkan dia terlalu istimewa di mata anda..

a) Mami, Abah dan Adik-adik

How can you not love your parent and family. Mereka ni lah tulang belakang aku selama ini. Apa saja yang aku buat, bukan semata-mata untuk diri aku sendiri tapi untuk diorang jugak. Diorang jgak la penyokong aku. Ala sentap-sentap kecik tu biasa la. Sedangkan lidah lagi tergigit kan??

b) My Friends


You know who you are. Terlalu banyak untuk tulis. Off course paling utama my childhood friend, Irwan aka Iris Dealova, yang berkawan sejak dari bangku sekolah, sampai la kitorang jadi housemate sekarang ni. Terlalu banyak memori indah zaman remaja yang dilalui bersama yang tak mungkin dilupakan.

My Uni Friends ~ Geng 6 Jahanam, Marcus, Betty and the geng, Hamdan Gebu, Shasha, Spin, housemate tersayang Ijad Gedik, Geng-geng Biohealth class of 2002, Wanita-wanita from my Post-grad Medical Ultrasound class....mana korang semua sekarang ni eh?? I hope you guys berjaya dalam apa jua yang korang buat!

My blogger friends ~ yang sentiasa menyemarakkan semangat aku untuk menulis dengan memberi kejian dan pujian. Thanks a lot!!

Rakan sekerja ~ AMIRUL!!! Dan Queen Kazzie, Elina, Rachel...without you guys, I will go crazy at that place. You guys rock the boat!! I really miss the time when we were working together...outstation...the Kelantan trip...gosh!! I miss you guys especially Amirul...tempat aku mengadu nasib malang. Dia lah aku punya Fairy God Mother..so sah-sah la aku Cinderella kan?? Hehehehe~

Rakan-rakan sepelacuran ~ Amir, Zuhaili, Ikhsan, Lona, Wawa..dan juga AMIRUL (matila 2 kategori dicalonkan..LOL). Best sangat dapat kenal korang semua!!

SDV!! The Spicy Divas..but can you handle the spicy words that came out from my mouth?? LOL. Great to know you guys!!

And tak dilupakan kepada adik kembar, Frid. We do look the same heyy?? Poyo jer mak cik Habib Jewel tu accused kita twin..LOL

Dan jugak rakan-rakan Myspace, Friendster mahupun Facebook!! Banyak kan nak sebut?? So, aku sebut secara umum je lah yerr!! Hiks~~

4. Makanan Favourite

a) Masakan Ibu

Kan?? Berani kau nak menafikan yang air tangan ibu kau tu sedap?? Dia masak la sencincai macam mana sekalipun, tetap LICIN!! Especially sambal belacan dengan air asam dia, memang takdak orang boleh lawan punyalah. If aku nak cari isteri, she must be good at it...Tu diah statement!! LOL~

b) Nasi Lemak

Hidup aku tak lengkap kalau tak makan nasi lemak at least sekali seminggu. Kalau Lukman suka Char Koew Teow Malinja, aku addicted gila kat Nasi Lemak Malinja tu!! Simply addicted!! Sampaikan ada satu time tu, boleh kata hari-hari gi makan. Hiks

c) Thai food


Bukan Thai's FOOT yer..LOL!! Aku suka gila la dengan tom yam, paprik dan macam-macam lagi!

d) Masakan kampung


Segala mak nenek ulam-ulaman, gulai kari, sup tulang, sup daging, masak lemak ikan masin dengan nanas!! Yummy

e) Sorong goreng tepung

My favourite adalah kat restoren yang kononnya terapung kat Bagan Lalang. Simply the best!!!

f) Cheese Cake!!

5. Favourite Colour


a) Green - Akulah penggemar hijau yang ekstrem!! Macam bagus jer chihihi.

b) Biru - Mentang-mentang la pengawas dulu, sampai sekarang pun dok pakai baju biru jugak pergi kerja. Tapi dah kurang dah sekarang

c) Pastel colour - Suka sangat tone-tone lembut ni, walaupun tak berapa sesuai dengan kulit aku yang GULITA ni, at least aku apply untuk warna cadar aku.. :p

d) Hitam and Putih - Must have in wardrobe. Penyelamat untuk keadaan-keadaan yang tak dijangka.

6. Favourite Song

Kalau pasal lagu ni favourite ni, sampai esok aku cerita pun tak habis sebab lagu tema selalu tukar ikut keadaan emosi. Tapi ada a few song yang kira tak lapuk dek hujan dan tak lekang di jiwa aku, such as

a) Hero by Mariah Carey
- Lagu yang menaikkan semangat juang aku. Hari-hari aku dengar lagu ni. Dan ni jugak la lagu yang buat aku anggap Mariah as the greatest singer ever!!

b) Seandainya Masih Ada Cinta dan Hakikat Cinta by Dayang Nurfaizah
- Lagu masa putus cinta bleyy??

c) Then You Look At Me by Celine Dion
- Lagu masa feeling-feeling cinta.

d) Life by Des'ree
- Suka gila dengan lagu ni. Dari zaman sekolah menengah sampai sekarang, never get boring with this song.

e) Anything But Ordinary by Avril Lavinge
- Lagu ni dengar time rasa stress. Make me feel so good!!

f) Easy Silence and Not Ready To Make Nice by Dixie Chicks
- Love the lyric to the max!!

g) Break Me and Goodbye Alice in Wonderland by Jewel
- Suka sangat!!

h) Only Time, One by One and Wild Child by Enya
- Tenang je dengar lagu-lagu ni.

Dan lagu-lagu yang mempunyai lirik-lirik yang bagus, jujur dan penuh makna, accompany with simple music and melody. Tak payah la nak mixing dengan bunyi-bunyian pelik macam lagu Beyonce - Ring The Alarm tu. Sakit otak aku dengar!! And a big NO NO to Eddie Hamid songs yang banyak sangat lagu-lagu putus cinta. Poyo jer aku dengar!

7. Sikap yg membuatkan anda stress.

a) Tergopoh-gapah - Hayo stress betul dengan orang macam ni. Dari kita tak tension boleh tension jadinya.

b) Cakap besar - Pantang Mak Limah betul aku dengan orang yang cakap besar ni. Kalau betul takpe. Ni semua PROPA je uols!! Perlu sangat bercerita kau baik dgn artis tu, kau kenal artis ni, kau pernah main dengan model tu etc etc...ENOUGH!! If betul pun, cuba guna ayat-ayat yang down to earth sikit. Aku ni pulak bukan jenis yang suka serang secara terang-terangan depan muka. Aku lagi suka guna reverse psikologi. Biar orang tu terperangkap dengan CERITA BOHONG dia sendiri.

c) Pengotor - Set-set pengotor macam Kelly ni yang aku tak tahan sangat ni. Orang kata biar mulut longkang..jgn badan bau macam LONGKANG!! Jenis-jenis OC yang tak mandi pagi macam kat ofis aku tu, bawak-bawak la pakai perfume ke, deodorant ke...BOLE PINGSAN MAMA dengan odour bebudak tuh!!

d) Pondan - Tu diah!! Tak suka pondan la?? LOL. Sebenarnya aku menyampah dengan adik-adik yang memondan tak kira tempat. Rasa macam nak tampar jer. Boleh tak jangan over kat tempat-tempat awam?? Macam mana la pondan tak kena hit crime kalau perangai macam tu uols?? Ada ker jumpa aku dalam tren yang sesak, pastu jerit dengan suara kepit;

"Makhayam!! Baru balik kerja ke uols!!" *pengsan

Tak ke kau rasa nak bagi flying kick kat pondan mcm tu?? Jatuh air muka aku okeh!! Agak-agak la nak memondan pun. Lain la kalau aku dragon kan? Ni dengan office attire bagai..keji tau!!

8. 3 benda yg mesti ada dlm handbeg


a) Handphone
b) Perfume
c) Ipod


9. Kali terakhir anda menangis beria-ia dan kenapa?

2 bulan lepas, masa majlis perpisahan dengan Amirul kat Delicious. Perlu ke aku bagitau kenapa?? Click HERE for more details...

10. Mangsa yang berikutnya untuk diTAG?

a) Mazri
b) Napisa

Sekian dulu dari saya!! Selamat Hari Jumaat dan Happy Merdeka!!!!~~

Tuesday, August 26, 2008

I cry over devastating ideas......

Alamak, takde idea nak menulis la huhuhuhu..Benci!!!
Agaknya macam mana la agaknya all those musician dapat idea tulis lagu ye Mazri??
It's seem like they just macam pegang gitar in the middle of the night, and then VIOLA!! Dah dapat tulis satu lagu yang berjudul Duhai Malam, ataupun On The Night Like This or One Night Only.

*apa aku membebel ni?

Mariah Carey dapat idea tulis lagu Fly Like A Bird dan I Wish You Well masa dia baca Bible.
So, marilah kita membaca Al-Quran.
Lagipun dah nak masuk bulan Ramadhan kan?
Apa kata kita khatam Al-Quran ramai-ramai..nak Pisa??
Huhuhuhuhuhu~

Since lagu tu ada quote a few from Bible, ada la orang kata kat aku tak elok nyanyi lagu-lagu Gospel tu.
Rosak akidah katanya.
Tapi, I take it positively la.
First kalau kita tengok quote-quote dalam lagu tu;

He says he will never forsake you
Or leave you alone
Trust him

Dalam Islam, Rukun Iman yang pertama adalah Percaya Kepada Allah.
Manakala Rukun Iman yang ke-6 adalah Percaya Kepada Qada' dan Qadar.
So, in whatever we do, we have to trust His judgement.
Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.
Dan sesungguhnya Allah Maha Pengasih.
Sekiranya kita berdepan dengan kesusahan, kita pohon lah dengan Dia.
Sekiranya kita di dalam kesusahan, percayalah Allah itu sentiasa bersama dengan orang-orang yang sabar.....
Jangan kau dok puja and berzikir lagu tu sudehhhh!!

Love your enemies
Do good to those who curse you

Pray for those who mistreat you

Psalms 129:2

Bukan dalam Islam pun kita digalakkan bermaafan-maafan, berdamai dan tidak bermusuhan?
Tidak berdendam? Tidak membenci?
Malah kita digalakkan mendoakan orang yang membenci kita supaya diampunkan dosanya oleh Allah dan dibuka kan pintu hatinya supaya menerima kemaafan kita?

Maybe when you're cursing me
You don't feel incomplete

But we've all made mistakes

Felt the guilt and self-hate


Jadi, sempena bulan Ramadhan yang bakal hadir ini, saya ingin sekali memohon kemaafan sekiranya selama ini saya ada melakukan kekasaran.....
Sekiranya saya mengecilkan hati individu-individu yang saya sayangi dengan tulisan saya yang tidak 'berfilter'...
Sekiranya saja ada menjatuhkan air muka saudara saudari...
Ketahuilah, saya hanya manusia biasa yang sering melakukan kesilapan....

















----------------
Now playing: Simon Webbe - Grace
via FoxyTunes

Saturday, August 23, 2008

I'm Back!!!!!!~


Hi semua!!!
Just nak buat pengumuman yang aku dah balik dari berchoti-choti ke Thailand. Dah balik minggu lepas, hari ni baru nak bagitau leyyyy?? Hiks~

Nanti la ye aku update pasal cuti di Thailand tu.
This time i think I just want to do a short entry about my vacation.
Sementara aku nak draft benda alah tu, apa kata kalau korang browse tgk gegambar aku kat Facebook. Mrasa klik SINI!!!

Penyakit malas datang menyerang kembali.
By next month, it going to be a busy month.
Plus aku telah diarahkan oleh my Boss untuk permanently kerja kat this Medical Centre kat Taipan USJ. Mesti Wahdi tahu punyalah kalau aku sebut nama dia.
Working hour dia sangat la tak best (balik pukul 9pm uols!!!).
And I have to work half day on Saturday.
Plus, I'm the only sonographer kat sana, so tak boleh la nak ambik leave selalu or half day...huhuhu :(

Kalau kat tempat sekrang I sangat DIVALICIOUS yang masuk kerja sesuka hati.
Kat new place ni mrasa kena jadi pekerja contoh.
Still under the same company, but different place.
Then, have to travel jauh.
Kena bangun awal!!!

But, good thing is no more outstation.
No more travelling ke utara selatan timur barat.
Tak payah mengadap muka PUKIMON!! (Kat tempat Nis, DIGIMON..LOL)
Kata Sam, "You lose some, you get some....."
I bet this is a good chance for me to breakaway!!

















----------------
Now playing: Kelly Clarkson - Breakaway
via FoxyTunes

Monday, August 11, 2008

Away.....

Amboii bukan main lagi Amirul yer kat TB aku nih!! Hang tunggu..nanti aku 18 entry pasal hang!!

Ok la korang semua, aku nak pergi berchoti ke Phuket nih. Jumpa uols next week!!

Lalalalalalalala~~

*pose Thai Massage

Thursday, August 07, 2008

Berbicara tentang TESTIS!!~~


Entah kenapa hari ni, on the way balik tiba-tiba teringat pasal TESTIS!!
Huh!! Gile ke hapa??

Tiba-tiba teringat kenangan lama masa student dulu, masa first time nak perform testicular scan. Susah nak dapat patient or volunteer untuk buat scan ni. Nasib la kawan kepada my senior, Collin, offered himself to be scan. Not exactly an offer but it was me who persuaded him to volunteer.

There's always a problem to get volunteer or PATIENT for testicular scan. Men tend get a little bit shy when we point out that their little 'adik' ada problem. Konsepnya, kejantanan aku sudah tidak menyerlah lagi. So, most of them rather to keep it quite than jumpa doctor to solve the problem. Lepas tu, bila testis tu dah membesar macam bola boling baru la nak cari help. Tapi malangnya dah terlambat. So, KASI POTONG SAMA ITU TESTIS!!! *ayoo

So, masa first case, memang menggeletar bijik uols!! Masa nak pegang 'KERANDUT ZAKAR' tu, masa tu la jugak tangan aku ni menggeletar macam kena hypoglycemia!! Ye la, nak memegang 'alat sulit' orang ni, not something I'm expert at....hiks (matila korang semua ragu-ragu kan?? LOL)!!

"Aku ni takde pengalaman pegang testis orang macam AMIRUL!!!" *larikkkkkk

Ya hampun!! Berpeluh-peluh aku dibuatnya. Nak pulak kawan Collin, ermmm boleh tahan, tapi sayang penis dia SEDEYYY!!! Ayo..tak bersyukurnya!! *sambil pose-pose syukur

All went well. Kawan si Collin tu takda apa-apa.



Microcalcification in testis~

So, bila dah terror ni, riak la sikit kan?? Maka ramai la budak-budak perempuan kelas aku suruh aku ajar diorang buat testicular scan. Mind you, aku seorang je 'KOMBANG' dalam kelas tu.

One day, ada la this pak cik yang berumur dalam 70 macam tu, referred from hospital next door for testicular scan. Actually, dia ni patient kepada my classmate, Wendy. Tapi perempuan tu, dinch expert macam aku kan (tu diah angkat bakul...), maka aku la yang kena take over and VIOLA...proses pun bermula.

Aku pun suruh la pak cik tu stripping one by one *petirrrrr

Well, it is part of the preparation ok. Bila part dia buka seluar tu, then tinggal la dia dengan celana kecik warna putih (yang dah kusam tu..ops) dia tu, macam nak jatuh bijik mata aku melihat bulge dia yang sangat YA HAMPUNNNNN!!! Besar uols (motif girang??)!! Aku pun mula la dup dap dup dap bila saat dia menanggalkan celana putih kusam dia itu.

Jeng jeng jeng!!!


Aku macam nak pengsan bila melihat kerandut zakar yang besar ya amat!!! Tapi penis dia kecik sajork!! Ayo motif la sangat complaint pasal penis orang LOL~

Kawan aku, si Wendy kata;

"So small la his penis. How come he can get lot of kids ha??"

Motif???

By the way, pak cik tu punya problem tu adalah hydrocele, ia adalah disebabkan oleh accumulation bendalir badan (body free fluid) dalam tunica vaginalis yang coating testes. So, it will cause painless enlargement of scrotum (kerandut zakar laki hang pa cik leha oii). It is quite common la. It can be normal variant. Tapi kalau dah banyak sangat cecair tu, might be something to worry la. Nak pulak kalau ada infection, so progrosis dia tak berapa bagus. It can be a sign of infection (orchitis), or cancer or trauma (inguinal canal herniation). Pembedahan perlu dilaksanakan kalau disebabkan oleh inguinal canal herniation untuk betulkan balik saluran tu. Barulah boleh flow body fluid normal balik, tak tersekat di testes.


Even in baby pun boleh kena hydrocele since dalam pregnancy. Tapi normally it will resolve upon delivery or masa dia jadi infant.

Ni kira ok sikit la punya kes. Macam kawan aku yang kena scan kelly, GELAP MATA MEMANDANG okeyyy!! Berpeluh-peluh dengan pipi kemerah-merahan. Kesian aku tengok!!

One thing about laki-laki ni, aku pun tak tahu la kenapa dioprang ni malu sangat bila 'benda' diorang tu ada problem. Kind of ego yang tak nak orang tahu yang dia tak sempurna something like that.

But I hope, in future they more concern about their punya little thingy especially bila ada rasa ngilu kat testis, tapi saiz normal. Pastu air mani ada ketul darah. Better go for check before it too late.


Jadi saya sebagai Duta Kempen Menangani Kanser Testis peringkat kebangsaan, menyeru agar pembaca-pembaca semua yang mempunyai testis agar membuat pemeriksaan sendiri testis (PST). Ha Amir?? Zuhaili?? Pisa?? Korang jangan nak feeling feeling woman datang period ada vagina ovari bagai!! Korang tak payah feeling feeling buat PAP SMEAR macam Nis dan Bella okeh!! Pastu kepada wanita-wanita yang dah berumah tangga tu, macam Amir, Lele, Kimi...ambik la bahagian sama. Bagi support kat suami korang tu untuk buat pemeriksaan.

Tak pun korang periksa la sendiri. Tu pun aku nak kena ajar ke??

Masa korang tengah 'loi' laki korang tu...korang raba-raba dan gentel-gentel la testis laki korang tu, picit-picit sket....mana tau ada rasa ketul-ketul yang tak normal. Tapi jangan la gentel kuat sangat, melompat laki korang nanti....kang tak pasal-pasal korang MAKAN KAKI laki korang tu pulak!! LOL *petirrrrrrrrr


Ok lah, aku nak sambung berimaginasi pasal testis!
Daaaaa~~~~
















----------------
Now playing: KT Tunstall - Suddenly I See (Ugly Betty OST)
via FoxyTunes

Wednesday, August 06, 2008

Minda yang kosong...

Boring katanya!!
SENTAP tau Amirul!!
Kau ingat senang nak memerah idea dalam keadaan aku yang dah seminggu takde perjanjian syaitan ni?? *petirrrrrrrr
Diva pun ada zaman kegemilangan, ada zaman kejatuhan jugeks *nanges

Yang blog kau tu apa kes??
Langsung dibiarkan bersawang berbirai macam jambang kau tu kan??


Apa ni NOK??

Perempuan mana boleh bermisai berjambang bagai nih?? *sambil betulkan tudung bawal
HARAM tau kalau perempuan menyerupai lelaki!! MasyaAllah!!
Ustazah doakan uols balik ke pangkal jalan hendaknya...
I miss my old Amirul yang tak segan silu betulkan cup bra 38DD dikhayalak ramai.... *petirrrrr


Bila nak balik sini uols??
I rindu nak gomol-gomol nasi lemak uosl yang meriah tu huwaaaaaaaaaa....
Balik la cepat!!! *sambil cakar tanah

Aku tengah buntu ni nak menulis pasal benda apa. Tak kuasa la aku nak menulis pasal si Saiful coffee boy yang kena liwat tu. Entah betul, entah tidak. Kalau betul dah diliwat berkali-kali, motif baru sekarang nak bukak pekung tetek? eh pekung di dada?? Aku ni bukannya penyokong DSAI pun, tapi senang cerita la, orang tua yang sakit belakang dengan segala masalah kesihatan mak nenek...mampu ke nak menujah uols?? Penat tau jadi TOP (macam ada pengalaman jer aku ni..hiks). MAK PUN TAK MAMPU OKEHHH!!! *matila pengakuan

Kalau set-set macam Amir, Ikhsan, Amirul, Kimi, Lela, Pisa ataupun [Y], boleh la jugak aku percaya. Konsepnya;

"Walaupun patah gemeratap secara fizikal, bukan alasan untuk tewas sebagai ABANG TOP kan??" *pengsan

Kalau masuk SPA, berduyun orang nak LOI kau, perlu ke menolak...ha Amirul?? Kau selalu pergi Otot-Otot untuk menenangkan fikiran kan?? *larikkkkkkkkkk

Tapi aku lagi berminat pasal kisah dia yang tak habis belajar semata-mata nak jadi Coffee Boy kepada DSAI. What the heck!! Orang lain susah payah nak dapat peluang belajar, dia senang-senang je give up semata-mata jawatan coffee boy tu. Ada jugak yer orang yang sanggup buat macam tu ek? Pelik...pelik!

Or maybe dia ada hidden agenda buat macam tu kan??
Just wait and see je la....

Well dunia politik sangat kotor. Mami aku awal-awal lagi dah pesan kat aku jangan dok gatal-gatal masuk politik segala ni. Like I interested pun kan?? KOSERR la semua ni! Biarlah mereka yang arif dan mereka yang gila kuasa je buat benda-benda ni. Aku cuma ada mata untuk melihat, telinga untuk mendengar, akal untuk menilai dan mulut untuk menyuarakan sokongan atau ketidakpuasan aku...serta jari jemari aku yang cantik berfrench manicure ni untuk menulis blog yang menjadi tempat aku untuk bebas menulis tentang apa saja.

BUSUKlah orang yang suka tuduh bloggers ni bukan-bukan. Kalau rasa dia menipu, memfitnah, perlu ke kau gigih bukak baca tulisan?? Kalau kau tu pandai sangat, kenapa kau percaya apa yang dia tulis? Dah namanya pun dari sumber yang tak dikenal pasti...

"Ada otak guna, bukan letak kat kepala KONEK, yang kerjanya membelasah tak kira vagina mahupun lubang jubur asalkan puas!!" *ops...matila peribahasa lucah~

Eh panjang pulak bebelans aku ni. Can cin cau dulu la sebelum aku terbuai dengan perasaan ingin menulis pasal benda mengarut ni...

Daaaa~~~















----------------
Now playing: Dixie Chicks [Home] - Top Of The World
via FoxyTunes

Jangan Tinggal Daku....Pak Cik Driver Bas!!!


Pak Cik Driver Bas RapidKL!!!
Kau memang keji kan?? Bukannya kau tak tahu yang aku memang selalu naik bas kau.
Kau tahu je la aku ni bukannya kaya sangat nak naik teksi hari-hari.
Walaupun boleh claim, sekali-sekala, nak jugak jadi rakyat biasa naik bas *ayoooo macam keturunan raja je bunyinya

Hari ni aku sangat geram dengan kau OK!!
Kau bayangkan, dah la aku lambat.
Mula-mula aku ingat nak naik teksi, tiba-tiba aku nak kau punya bas datang, maka dengan tanpa berlengah lagi terus melupakan teksi yang que panjang mengalahkan orang beratur nak beli nasi kandar. Aku pilih nk naik bas kau..kau tau tak??



Que bas kau pun tak kurang hebatnya!
Tapi ok lah sebab bas kau boleh sumbat macam sardin kan??
Lagipun aku tak kisah sangat bergesel-gesel dengan orang asalkan orang tu hensem dan taste aku.. *tetap memilih katanya

Yang buat aku menyirap hari ni, belum sempat bas tu jadi sardin, belum sempat aku naik kau dah jalan!!
KEJI PUNYA PAK CIK DRIVER BAS!!

Padahal masih banyak ruang untuk disumbat. Ohh time depart nak ikut time la konon. Tapi time datang, motif arrival time kau tak follow??
Kata setiap 15 minit, tapi HARAM!! Satu jam sekali adalah!!
Babi taw!! *ops

Ni satu lagi yang buat aku MURKA!!!
Budak-budak UNI**R yang tak reti-reti nak penuhkan bahagian dalam bas yang masih kosong!!
Korang ni nama je student U kan?? Tapi school je high-high, stupid never finish!!
Apa salahnya kalau korang penuhkan bahagian dalam bas tu?? Motif korang nak pose-pose kat tepi pintu keluar tu? SENTAP!!

Korang bukannya tak tahu yang korang punya puak je yang penuh dalam tu??
Sah-sah la bila sampai kat uni korang tu, BERDUYUN (ikut suara sengau Juliana Banos) yang turun kan??
Dah tu, perlu ke korang kisah kalau korang duduk jauh dari pintu keluar tu?
Macam la pak cik bas tu tak tahu yang budak-budak korang ramai dalam bas tu!!
GERAMNYERRRR!!!!

Tak pasal-pasal, nama aku jugak yang kena seru....

Nah!! Hambik pantun 2 kerat dari cheq ni!!

Mak Limah push-up tetek,
Puuuuuunnnnnndeeekkkkkkkkkkkkk!!

Di pagi raya makan kuih tart,
Paaaaaaannnntattttt!!!

Pergi ke kuil memukul loceng,
Hannnnnnnnnjeeeeng!!
*sambung Jing jing jingle bell, jingle bell...

Hmm, puas rasanya dapat mencarut bertubi-tubi *petirrrrrr
Sekian daripada saya yang CANTIK nih!

Mode: Gila meroyan

----------------
Now playing: Liza Hanim (Nostalgia P.Ramlee & Saloma) - Jangan Tinggal Daku
via FoxyTunes

Tuesday, August 05, 2008

Happy Birthday Adik!!


My dear sweet little sister,

First of all, sori sebab lama tak contact atau jumpa. You know that I'm busy with work and study (and buat-buat busy hehehehe). But it doesn't meant I forgot your birthday. Thank God we managed to meet last Saturday. Ala tu pun sebab abang janji nak belanja kan?? Kalau tak, HARAM!! Hehehe. I hope you like that Clinique Happy perfume and Clinique Lip Gloss that I gave to you. Abang tak tahu nak beli apa. Kalau abang beli kasut nanti takut salah saiz pulak.

So, how was your life adik? I know life as a student not that easy. I've been through that. But work it out girl. You know you can do that walaupun I'm always better than you hehehe *matila angkat bakul.

But, you did good job my dear. I'm proud with you. Mana ada lagi orang dalam family kita yang managed to get A in physic and additional math?? Abang pun just kredit je. Tapi adik tetap tak boleh lawan abang dengan subjek lain kan?? Bila masuk topik menghafal ni, mesti la abang lagi terror kan?? *ayo angkat bakul lagi..

Enough about the past. Look at yourself now. You are no longer little girl that I used to carry on my back. Now you're a grown up to a woman!

Masa adik baru lahir dulu, abang rasa pelik bila satu hari abang balik dari main, abang tengok bawak balik adik dengan abah. MAsa tu abang tak faham apa yang berlaku. Abah bagitau yang abang dapat adik perempuan. Abang takdak apa-apa perasaan pun masa tu. Yang abang ingat, masa tu abang melompat-lompat depan rumah sambil jerit, "Yeah yeah, dapat adik! Yeah yeah dapat adik!"

Adik sangat comel masa kecik. Kulit putih, rambut blonde. Tak macam abang yang kelabu asap ni.

Ingat tak masa kecik-kecik dulu kita selalu gaduh. Perang mulut sampai tarik-tarik rambut segala. Funny kan? But that was ancient la. Abang mengaku, I'm not a good brother, but I always try best to be a good one. Sebab tu, masa kat sekolah kat kampung dulu, bila ada orang kacau adik, abang tak teragak-agak nak pukul orang tu. Walaupun abang tau, abang ni bukannya superhero pun. Penumbuk pun lembik. Tapi I'm just being protective. Abang sakit hati bila adik datang mengadu sambil menangis kat kelas abang. They can make fun of me, but they can't do the same thing to you!

I do care about you adik. Apatah lagi memang tanggungjawab abang to protect adik. I don't want you did the same mistake macam abang. Lagipun both of us jauh dari keluarga. Kat sini cuma kita berdua je. So, you will always have me and I always have you...shoulder to shoulder.

Thinking about you, satu benda jer yang abang risau, iaitu keselamatan adik. Well adik tahu je la kan. Adik tu perempuan. Dalam keadaan dunia yang kejam ni, abang takut jugak if berlaku benda-benda tak elok. Mintak adik dijauhkan la hendaknya.

Abang memang betul-betul percaya yang adik tak akan buat benda-benda yang tak senonoh yang memalukan keluarga. You get my trust. Tapi abang takut orang yang buat 'benda-benda yang tak patut' terhadap adik. Orang sekarang bukan boleh percaya sangat. Banyak 'enemy in the blanket'.

Lelaki zaman sekarang ni bukan boleh percaya sangat. Abang sangat takut adik tertipu dan terpedaya dengan janji manis lelaki buaya darat. Sebab tu la abang concern about dengan sapa adik keluar dating, dengan sapa adik bercinta. Bukan nak menyibuk. Abang just nak tahu.

Bila abang baca pasal kes-kes rogol dan bunuh, abang sangat risau if the same thing happen to you. Nauzubillah, mintak dijauhkan hendaknya. Abang tak dapat bayangkan jika benda ni berlaku. Mungkin abang akan jadi gila!!

Abang berdoa semoga Allah melindungi adik dan kita sekeluarga.

To my lovely sister, Happy 21th Birthday!! Maybe you don't read this, but I hope you know that I love you so much!!

Yang benar,
Izuan H.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

----------------
Now playing: Mariah Carey (Rainbow) - Petals
via FoxyTunes