Saturday, July 26, 2008

Siapa lagi DIVA??


*pose profile tunjuk cheekbone*

Hey korang semua!!
Masih bermuram durja kah?? *motif soalan

Come on la...hari ni kan hari Sabtu. Apa kata bring your pretty ass and hang out with your friend?? Jangan la memerap kat rumah. Keluar la window shopping ke. Window shopping membakar kalori okeh!! Kalau korang feeling-feeling nak dapat BETIS BUNTING PADI macam aku ni, rajin-rajin la keluar window shopping selalu. Katanyerr!!

Lagi best kalau mesin ATM bergerak korang a.k.a laki korang punya duit MERIAH kan?? Perlu la sangat berjimat cermat di hari tua?? Hakktuih!! *matila ajak orang membazir

Premis 1: Membazir amalan syaitan
Premis 2: Aku ajak orang membazir
Kesimpulan: Aku setan ke? *nanges

Aku hanya buat perjanjian syaitan jerr! *tetibe
Amir, Zuhaili dan Irwan sila diam!! :p

Ok lah, sebenarnya takdak apa nak update pun. Weekend-weekend macam ni tak rajin nak keluar. I duduk rumah sambil baca jurnal jer.. *zasssssss

Pastu, buka wikipedia. Actually wiki ni quite good source tau kalau nak cari maklumat. Even masa aku belajar dulu pun, aku search info pasal penyakit kat wiki. Lagipun explanation dia mudah sikit berbanding baca jurnal. Yelah, set-set lambat bulih macam aku ni mana la layak menghadap jurnal direct science segala. Sekali sekala boleh la. Kalau hari-hari baca...mak pitam uols!!!

Sambil-sambil tu, aku search la pasal artis kesayangan aku ni, tak lain tak bukan akak MARIAH CAREY!!! *tepuk tepuk


"I la rama-rama, kawan si kunang-kunang....korang ada tetek macam mak??" *petirrrrrr

Saja je nak baca perkembangan terkini pasal Diva kesayangan aku ni. Sejak-sejak kelaur album E=MC2 ni, senyap jer pondan ni. Aku pun gatal-gatal la search pasal perkembangan album dia ni.

By the way, jualan album sekarang (bukan jualan album Mariah Carey jer) sangat lembab seperti Khatulistiwa. Kalau dulu set-set Norah Jones boleh la kembang tetek dapat jual sampai 18 juta unit!! Dalam seminggu dah cecah sejuta unit. Sekarang ni sangat la slow. Sekarang ni, jualan yang nampak okey pun, album Coldplay, Viva La Vida yang dan nak cecah sejuta unit selepas 2 minggu dipasarkan. Mak Donna pun sentap dengan jualan album dia, Hard Candy (tajuk sangat lucah *ops) yang dikhabarkan lebih BUSUK dari jualan Confession On The Dance Floor. Kat Amerika tak cecah sejuta unit pun walaupun dah dipasarkan beberapa bulan. Penat je berkolaborasi dengan Adik Justin Timba Terbalik tu. Dinch memberikan hasil. Tapi jualan world wide dia not bad jugak la, dah cecah 2 juta lebih.

Tapi takpe la. Betina ni kan dah kaya raya dengan konsert dia yang sold out di situ sana sini. Belum sampai 6 bulan lancar album, dah buat concert Hard Candy seluruh dunia!! Mesti akak Mariah sentap bijik macam nih!!

Album Mariah worldwide pun not bad jugak. Kat Filipina, dalam tempoh lapan hari je, jualan dia dah mencecah Gold. Do I need to say more?? Pinoy kan ramai Mariah wannabe. Tak payah la aku elaborate pasal mende ni. Nanti jadi isu pulak.

Kat UK pun not bad jugak. Jualan dia kali ni adalah yang terbaik selepas album Daydream dia yang dikeluarkan pada millenium lepas.

So, grossly jualan album Mek Yah anak Pak Mat Kari ni dikatakan lebih kurang 1.7 juta unit. Jualan tu makin meningkat sejak-sejak dia lancarkan single ketiga dia, I'll Be Loving You Long Time.

Honestly, I like this album more than Emancipation sebab album ni lagi happening. Walaupun killer song macam Fly Like A Bird tu takde sangat, tapi semua lagu aku layan la. Sedap la telinga nak dengar berbanding lagu-lagu dalam album dulu.

Kalau di Amerika, album Mariah Carey ni kira antara top3 (setakat ni la). Terjual kira-kira 1.1 juta unit. Perangkaan ni adalah untuk album yang diterbitkan tahun ni. Album yang diterbitkan tahun lepas tak kira yer. Hujung tahun masih lambat lagi, jadi perlumbaan untuk mendapat title Jualan Album Terbaik masih jauh untuk dikejar.

Apapun, for me, there's nothing pun yang pompuan ni nak kejar sebab rasanya apa yang dia nak, semua dia dah capai....

Best Selling Artist of the Millenium
Artist of the Decade
Best Female Performer
The Best Comeback Ever
The Worst Actress
The Worst Dress
Best Singer, Songwriter and Producer
Pendek kata, dialah A Valedictorian of the First Class Diva...

She is a REAL DIVA!!


"Betul uols...walau apa pun, mak tetap DIVA SEJATI!!"

Enough about her, satu lagi artis yang ala-ala Sparkling Diamond adalah Adik Leona Lewis kita ni. Sejak-sejak graduate dari X-Factor, bukan main meriah lagi adik kita ni. Nak pulak bila berjaya menembusi pasaran America, jualan single pertama dia, Bleeding Love bukan main meriah lagi. Sampai naik BLEEDING bernanah telinga aku asyik dengar lagu ni kat radio.

No offence la, sebab lagu tu dah jadi the Best Selling Single kat US setakat ni, and dah masuk Guiness Book of Record pun sebagai the Best Selling Single of The Year. Part ni, aku bagi standing ovation la, sebab bukan senang nak pecah masuk America especially for newcomer. Pak cik Robbie William pun dinch berjaya masuk. During first week dijual di UK, album dia dikatakan dijual dalam 200 unit per minute!! Bravo!!

Tapi yang peliknya, lagu ni dapat anugerah Record of The Year and Leona Lewis ni dapat anugerah Entertainer of the Year 2007 kat luar UK. Tapi dalam UK, hanya meriah dapat nomination kat Brit Award je, dinch menang pun. Kalau aku, dah sah-sah la aku baling gelas kan? *ops

Apapun, tolonglah jangan pasang lagi lagu Bleeding Love tu. Dah tak tahan dah telinga aku ni mendengornyerr...tolong!! Lagu dia ada banyak lagi yang best. I still prefer lagu Better In Time dan Footprint In The Sand. Nothing special la pasal lagu Bledding Love ni. For me, it just lagu kampung ala-ala lagu Siti, Nian Di Hati...ayo statement!! *ops

Yang paling tak tahan tu bila mai tang part hampir-hampir ending lagu tu, masa dia tarik

"You cut me open and I................"

Pastu ada suara latar ramai yang ala-ala kumpulan Al-Jawaher menyanyi;


"Keep bleeding, keep keep bleeding love...
I keep bleeding, keep kep bleeding love..."

*sambil pegang tangan ala-ala orang nyanyi nasyid

Kan??
Korang tak pernah rasa macam tu ke?? lol *matila statement dengki



"Awas yer dengki!! Kau bole buat pose flamingo ala-ala ballerina macam mak??"

Pastu ada la pulak yang gatal-gatal mulut kata kata Leona Lewis ni The New Mariah Carey. Paling best, ada yang kata she can sing better than Mariah Carey kan??

My opinion la, dia dengan Mariah at different level. In future, dia mungkin akan jadi someone macam Mariah or even better. Cuma for the time being, dia kena cari identiti muzik dia yang tersendiri macam Amy Winehouse atau Duffy. Diorang ada identiti muzik sendiri. Even Mariah ada identiti muzik sendiri. Tu je kekurangan dia.

Tapi she will improve in future kalau dia tahu apa jalur muzik yang dia nak bawak. Album dia kali ni macam rojak sikit, remind me of Mariah's first album yang too comercial. Main letak je lagu apa yang sedap didengar. Takdak identiti langsung! Tapi by the time dia produce Music Box dan Fantasy, dah nampak muzik dia yang lebih terarah kepada R&B yang ada Hip Hop flava. Tu aku punya interpretation la...hehehe :p


"Berani kau nak menafikan keDIVAan mak Leona?? DIVA ke kau?? DIVAnagaran A/L Muniandy adalah!! ops!"

"Jom Amirul!!", kata Mariah, seraya mengheret anjingnya yang bernama Amirul itu sambil flip fringe.

**matila aku kena BUNUH lepas nih.....cha alif BUT!!!!!!!~~

Have a great weekend!!! Daaa~~
----------------
Now playing: Mariah Carey (E=MC2) - I Wish You Well
via FoxyTunes

Tuesday, July 22, 2008

Men Are Like Shoes

Men are like shoes!!
Tu Shahida Mumuk kesayangan aku la kata.
Entah la pasai apa dia kata lagu tu.
Maybe dia ada kisah silam atau pengalaman sendiri berkenaan hal tu....
Entah-entah dengan aku kot?? LOL~~

I have nothing but second dia punya statement.
Betul sangat-sangat!!
Ok, can we just put aside the fact yang aku ni memang lelaki. Kenapa?
As a man, aku tak boleh ke meng'ia'kan tuduhan yang dilemparkan??
Apa-apa hal pun, why not kalau kita selami dulu maksud yang tersirat disebalik statement tu.

First of all, I like say that yang aku sangat jealous dengan perempuan sebab kasut diorang ada banyak macam pesen. Yang tumit tinggi la, platform la, wedge la. Pastu ada tali ikat la, heels diamond la. Tapi kasut lelaki?? HETU-HETU JUGAK!!

One good things, kita tak payah beli banyak-banyak kasut. Contohnya, kasut formal untuk pergi kerja. Perempuan sure kena beli banyak punya, at least dia kena tukar la hari-hari. Takkan nak pakai heels yang hetu-hetu jugak kerja. Buatnya heels dia tu warna merah, takkan hari pakai baju hijau pucuk pisang pun nak kena pakai heels merah tu?? Macam lelaki senang je la. Tak payah susah-susah. Pakai je kasut hitam or brown dengan semua jenis warna baju. Kebanyakkan lelaki ada sepasang je kasut formal except aku dgn Amirul yang ada 3 pasang buat masa ni..LOL~

Ok berbalik kepada topik asal.
Analogi dia cukup mudah.....


Contohnya, kasut Miu Miu Diamond Heels kat atas ni. Nampak cantik bukan?? Tapi bila pakai, seksa uols!! Tak cukup dengan tumit sakit dan blister di situ sana sini, si pemakai juga berhadapan dengan kemungkinan archilles tendon tear. Tu belum masuk bab osteoporosis dan sakit belakang segala. Silap-silap haribulan boleh jadi bongkok sebab nak nampak cantik punya pasal.

Sayang kasut yang cantik macam ni, macam-macam masalah pulak. Tapi nak cantik punya pasal, redah je la!! Plus, pain is beauty konsepnya. Macam kata Paris Hilton,

"I run faster in my heels..."

Kan?? Hotak dia!!


Apalah nak dibandingkan kasut selipar Croc ni dengan kasut Miu Miu kat atas?? Rupa dia memang totally out la. Tapi, sangat selesa dipakai kan?

Tapi takkan kau nak pakai kasut buruk tapi selesa ni ke majlis-majlis formal?? Tak sesuai kan?

Kesimpulannya, sama la macam lelaki.

Yang muka hensem memang la best kalau nak buat tayang-tayang or show off kat kawan-kawan dan sanak saudara termasuk mak long, mak lang, tok ndak segala. Tapi selalunya laki-laki hensem sangat la menyakitkan hati. Betul tak?? Perangai tak boleh pakai langsung!!

Tapi selalunya laki-laki yang baik, mesti muka buruk. Baik budi, comfortable to be with dan 'sedap' dipakai errr (no komen).......selalunya muka diorang tak berapa hensem sangat kan? Kan?

Sentap betul!!

So, tepuk dada, jangan tanya selera. Sebab kalau tanya selera, sah-sah la korang pilih yang hensem kan?? Tanya la iman baru betul. Mintak doa kat Tuhan supaya kurniakan korang dengan lelaki yang baik-baik, soleh dan boleh menjadi wali!!! *zassssss~~

Kan Amirul?? *ops

Kata kawan aku, Ella (bukan nama sebenar):

"Aku dah jumpa lelaki yang baik, hensem, hormat orang tua, caring...pendek kata baik serba serbi la....tapi, dia GAY!!!!"

Tu aku no komen!! *meks lari dulu naaaaaa

Monday, July 14, 2008

Chemburu mungkin?


Bila orang lain mendapat sesuatu yang bagus
Sesuatu yang lebih bagus dari aku
Aku tumpang gembira atas kejayaan kawan-kawan aku
Tapi dalam hati Tuhan je yang tahu
Tertanya-tanya, apa la keistimewaan diorang?
Layak ke diorang?
Entah la kenapa aku rasa macam ni
Cemburu mungkin?

Aku benci tengok perempuan gedik
Nak pulak kalau BF dia hensem
Yang menambahkan lagi benci aku adalah
Muka perempuan tu alahai....cantik lagi Auntie Meenachi yang kerja estet
Buruk nak mampus
Dia takde buat salah apa-apa pun kat aku
Entah la kenapa aku benci dia
Cemburu mungkin?

Bila aku tengok orang bercinta
Aku rasa menyampah
Perlu la sangat public display affection
Rasa macam nak kahak jer muka diorang
Tak tahu la kenapa aku rasa meluat sangat
Cemburu mungkin?

Aku sangat suka tengok keluarga bahagia
Ada mak, ayah dan anak-anak yang comel
Bestnya kalau aku ada keluarga macam tu
Ada suami yang penyayang
Huh? Suami?
Ada anak-anak yang comel dan tak banyak meragam
Kenapa la aku rasa macam ni?
Cemburu mungkin?

Bila someone yang aku suka keluar dengan someone else
Padahal orang tu bukannya BF aku pun
Tapi bila dia keluar dengan seseorang
Aku jadi tak tentu arah
I feel threatening and intimidate
Kenapa aku rasa macam ni?
Cemburu mungkin?

Tapi bila aku keluar dating dengan orang lain
Dia akan merajuk
Dia akan tanya macam-macam
Dia juga berkelakuan pelik
Kenapa ye?
Adakah dia juga CEMBURU?
Mungkin.....

*Pasang music player kuat-kuat dengar lagu Cemburu - Erra Fazira

Cemburumu

Apa sebenarnya??

Cemburumu....
Mindaku bercelaru


lalalalala.......

Thursday, July 10, 2008

G O N E ~

----------------
Now playing: Mariah Carey - Bye Bye
via FoxyTunes

This is for my peoples who just lost somebody
Your best friend, your baby, your man, or your lady
Put your hand way up high
We will never say bye (no, no, no)
Mamas, daddies, sisters, brothers, friends and cousins
This is for my peoples who lost their grandmothers
Lift your head to the sky 'cause we will never say bye

As a child there were them times
I didn't get it but you kept me in line
I didn't know why you didn't show up sometimes
On Sunday mornings, and I missed you
But I'm glad we talked through
All them grown folk things
Separation brings
You never let me know it
You never let it show because
You loved me and obviously
There's so much more left to say
If you were with me today face to face

[Chorus:]
I never knew I could hurt like this
And everyday life goes on like
"I wish I could talk to you for awhile"
Miss you but I try not to cry
As time goes by
And soon as you reach a better place
Still I'd give the world to see your face
And I'm right here next to you
But it's like you're gone too soon
Now the hardest thing to do is say bye bye

(Bye Bye [3x])
Bye bye

And you never got the chance to see how good I've done
And you never got to see me back at number one
I wish that you were here to celebrate together
I wish that we could spend the holidays together

I remember when you used to tuck me in at night
With the Teddy Bear you gave to me that I held so tight
I thought you were so strong
You'd make it through whatever
It's so hard to accept the fact you're gone forever

[Chorus]

(Bye bye bye bye bye bye [3x])
The hardest thing to say bye bye
Bye bye

This is for my peoples who just lost somebody
Your best friend, your baby, your man, or your lady
Put your hand way up high
We will never say bye (no, no, no)
Mamas, daddies, sisters, brothers, friends and cousins
This is for my peoples who lost their grandmothers
Lift your head to the sky 'cause we will never say bye

[Chorus]

I never knew it
Everyday on my life
My wish, my wish, I wish
I wish as time goes by
And soon as you reach the better place
Still I'd give the world to see your face
And I'm right here next to you
The hardest thing to do is say bye bye
If I can say bye bye
Bye bye, bye bye
So come on somebody say with me
We'll waving hand so high
This is for my people who just lost somebody
This is for everybody
Put your hand up to the sky
We will never say
BYE BYE


____________________________________________


This one goes to our beloved friend, Adha yang baru kehilangan kakak beliau akibat unknown viral infection.

Semoga Adha dan keluarga meredhai pemergian ahli keluarga yang disayangi mereka.



Sama-samalah kita berdoa agar rohnya diletakkan dikalangan orang-orang yang beriman dan disayangi Allah.

Al-Fatihah~

Tuesday, July 08, 2008

Sepi sekuntum mawar merah....



----------------
Now playing: Yuni Shara - Sepi
via FoxyTunes

Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
Namun ini hanya ada di bibir
Di bibir saja...

Aku ini yang bisa mengerti
Walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
Biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri

Ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
Aku tetap diam

Oh..sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
Aku tetap diam

_____________________________________


Korang dah tengok filem SEPI?
Pergilah tengok kalau ada masa.....
It's such a great movie!!
Aku dah 2 kali tengok cerita tu.

First time dengan Pisa.
Second time dengan Spin.
2 hari berturut-turut!!

Merajuk pulak si Spin bila tau aku dah tengok cerita tu lebih awal dari dia. Yelah, aku dah janji nak tengok dengan dia sebelum ni. Tapi masalahnya si Spin tu busy je memanjang, jadi aku takut nanti cerita tu dah tak ada kat wayang. Lagipun aku dengan Pisa boleh dikatakan berkongsi minat yang hampir sama especially when it comes to seni artistik bagi sebuah movie mahupun genre muzik. Orang kata 'FEEL' dia sama. Ye lah, mana ada orang boleh layan Norah Jones, Corrine Bailey Rae ataupun Dixie Chicks seperti kitorang dua. Tu belum masuk part cerita macam Hairspray, Chicago, Moulin Rouge dan lain-lain lagi.

Jadi, it is good to watch cerita ni dengan orang yang tak payah kita paksa, sebab whether it is good or not, it doesn't matter. Sebab tujuan kami menonton pun adalah untuk menilai cerita itu. Kata orang, belum cuba, belum tahu kan?

Cerita SEPI ni memang buat aku rasa sepi.
Ha? Macam mana tu?

Oklah, senang cakap cerita ni memang lain dari yang lain. My prediction, cerita ni maybe macam cerita CINTA juga. Ye la, pengarah dia sama. Jadi, garapan dia mungkin akan sama.

SAMA!! Memang sama dari style permainan plotnya, tapi diolah dengan baik terutamanya apabila pengarah cuba membuatkan penonton terfikir hubung kait di antara 3 cerita yang berbeza, yang jelasnya cuba menunjukkan persamaan di antara manusia yang berbeza itu adalah mempunyai rasa CINTA.

Ada 3 kisah cinta yang dipaparkan:

Kisah 1 - Adam, Ilyana, Suzy
Kisah 2 - Sufi, Khalil, Ean
Kisah 3 - Imaan, Marya, Zain

************************
Kisah 1

Adam (Afdlin Shauki), Ilyana (Vanidah Imran) dan Suzy (Nasha Aziz). Ketiga-tiga mereka adalah superb dalam membawa watak masing-masing especially Nasha Aziz. Wataknya yang ibarat perempuan yang tak berapa betul tu memang kelakar dan menjadi.



Afdlin sangat best!! Watak tu memang Adam tu memang sangat Afdlin! Bila tengok lakonan dia, you can just not love him. He's great!! Afdlin, I don't mind if you gain few pounds, but I still love you!!





Vanidah, first thing I have to say here, you're so GORGEOUS!! Kecantikan wanita melayu yang sukar untuk digambarkan dengan kata-kata. Lakonan Vanidah rasanya tak perlu saya komen kat sini sebab saya memang peminat dia daripada dia berlakon drama sampai lah dia jadi movie star. Tapi, lakonan dia yang terbaik tetap dalam Red Kebaya.

Rasanya tak perlu la aku huraikan jalan cerita filem tu kat sini. Nanti jadi spoiler pulak!

*******************************
Kisah 2

Dalam kisah ni, watak utama dia, Sufi (Tony Eusoff), Marya (Eja) dan Zain (Reizman). I have to say that, lakonan Tony dalam cerita ini adalah yang terbaik yang saya pernah tengok. Kalau sebelum ni, I just thought that he just a handsome (Gosh!! He made me melt during the movie!!) with ordinary talent. Kira OK je la sebelum ni. Tapi bila melihatkan lakonan dia dalam cerita ni, I have to give him an A++. Part dia menangis tu buat aku sama menangis. Ye la, aku nih pantang sikit tengok lelaki hensem menangis, mulalah hati aku ni meronta nak menangis sama di bahu dia. Wah gituh!!





Eja sememangnya pelakon yang berbakat. Nothing much I can say about it. I just love her!!

Reizman for me just average. Lakonan drama dia lagi baik. Maybe watak dia tu menyebabkan nothing much he can do to make it outstanding.

*************************************
Kisah 3

Kisah ni more to cinta munyit or cinta remaja. But still CINTA kan? Watak utama digalas oleh Imaan (Zura), Khalil (Pierre Andre) dan Ean (Syed Hussein). First of all, Syed Hussein tu sangat la COMEL!! *ops

Kedua, boleh tak jangan guna wig kejung yang tak natural untuk watak Imaan tu. BURUK!! Wig yang pondan lorang pakai lagi cantik!! Ni adalah satu lagi masalah dalam industri perfileman kita. Gaya tak kena tempat. Yang kelakarnya kalau kita tengok dalam drama, katanya wanita kampung yang miskin, tapi rambut ada highlight, kuku panjang berkilat, pastu kening pantis rapi. Wanita kampung ke macam tu??



Watak Pierre Andre sebagai lelaki romeo yang cool, dan ala-ala lurus bendul sket, plus soft spoken, agak memualkan aku!! He's too good untuk bawak watak macam tu. Entahlah, aku macam menyampah pun ada jugak.



Hussein pulak masih banyak kena belajar. Watak dia sebagai remaja nakal tu memang dah dapat. Tapi bila part sedih tu tak berapa nak menjadi, kecuali part dia baca puisi untuk persembahan. Yang tu agak menyentuh jiwa aku.



***********************************

Secara keseluruhannya, aku sangat suka kisah 1 dan 2. Sebab dia, aku dapat rasakan cinta mereka. Walaupun ia lakonan, tapi rasa seolah-olah mereka memang menyintai in real. Jadi bila part yang bercinta itu real, bila berpisah, babak sedih tu memang terasa.

Contohnya, Afdlin bila sedih dia buat kek. Memang nampak biasa, tapi rasa sedih tu aku dapat rasa. Macam kalau dalam cerita Desperate Housewives, Bree bila dia rasa sedih dia akan buat kerja rumah seperti berkemas, memasak dan lain-lain lagi. Nampak kelakar, tapi sedih tu dirasi oleh penonton.



Begitu juga dengan part Tony Eusoff sedih. Memang menyentuh. Untuk hilangkan rasa sedih tu, dia berlari. Berlari sekuat hati untuk meninggalkan belenggu yang menghimpit beliau.

Kerana cinta dia kepada Marya (Eja), Sufi (Tony) sanggup tunggu di tempat pertama kali mereka berjumpa sehingga akhir hayat. Ditambah pula dengan lagu latar Sepi yang dinyanyikan oleh Yuni Shara dan Mungkin, oleh Anuar Zain, menambahkan lagi kesedihan dalam babak tersebut terutama sekali part yang penghabisan.

Sinematografi sangat lawa. Pandai diorang cari lokasi sampai ke Taman Tasik Taiping. Tempat tu memang cantik dan tenang.

Soundtrack??
Ohh, itu tak payah cakap. Memang best!! I keep on playing lagu Yuni Shara yang berjudul Sepi tu. Memang SEPI la lagu tu!! Dengar je bunyi gesekan biola kat intro lagu tu, suasana yang bising tiba-tiba jadi sepi...sesepi hati aku...ewah!!

Lagu Mungkin, Anuar Zain yang dah lama bersawang dalam lappy nih, terus aku selongkar dan nyanyi balik sekuat hati dengan penuh perasaan!! *matila anjing jiran asyik menyalak jerr...

Mungkinkah bersama dua jiwa ini, dalam mencari cinta sejati
Mungkinkah segala derita dijiwa, akan terubat kini....

"Cinta tak hadir hanya sekali..."

So, jangan tunggu lama-lama lagi. Terjahlah panggung wayang yang berdekatan!!
Sekalung tahniah untuk Kabir Bhatia!!

Daaa!!~~

Thursday, July 03, 2008

Sembang-sembang petang bersama IZUAN~

HEY UOLS!!

Akhirnya aku telah kembali berblogging. Ibarat sirih pulang ke kangkang eh ganggang, aku ada banyak isu nak dibincangkan kat sini. Wah..ala-ala persidangan negara-negara G-8 pulak. Kau tahu negara-negara G-8 tu negara apa??

Hayooo, kalau tak tahu, aku dah tak tau nak cakap apa kat korang. Mrasa korang jadik pondan yang tak informative, aggressive mahupun attractive!! *larikkkkk

Jadi, bertempat di restoren yang menggunakan nama aku untuk mengkomersilkan restoren diorang, Restoren Kunang-Kunang, maka berkumpullah kuasa-kuasa besar dalam dunia PLU, duduk berbincang meja bulat, membincangkan isu yang dah basi tapi masih lagi berleluasa dan sukar dihapuskan, iaitu.....

SINDROM MAKHAYAM!!

Sebagai pengerusi majlis, I dibolehkan untuk pakai seksi sket...hiks~~

Pengerusi:

Bismillahirrahmanirrahim.
Saya mengalu-alukan kedatangan ratu-ratu sekalian untuk membincangkan isu yang selama ini menjadi barah dalam golongan kita iaitu Sindrom Makhayam.

Sebagai mukadimah dan pembuka kata, biar saya huraikan apakah itu Sindrom Makhayam. Menurut kamus pondan yang diterbitkan oleh Allahyarham Prof. Imah, Sindrom Makhayam itu secara literasinya bolehlah ditafsirkan sebagai seorang yang berangan bagus sehingga merasakan dirinya layak dipanggil ratu segala pondan. Pendek kata syok sendiri la ni.

Jadi, apa kita dengar pandangan dari ahli panel kita yang pertama, tak lain tak bukan, Sharifah Irwana Iris Duramina, yang juga merupakan Mamasan Rumah Tanglung Merah (RTM). Silakan Mamasan....


Sharifah Irwana Iris Duramina:

Thanks uols!! Apa khabar Bukit Jalil!! *matilah Siti

Well, what can I say. Memang ada banyak orang berangan macam tu. Tapi nak kata dia hebat takde la sangat. Education level pun hetu-hetu jugeks. Tetap la kuih samperit. Orang-orang macam ni memang patut kita rejam!! Memalukan jerr.... *matila extreme

Dah la mengaku makhayam, persoalannya, uols ada ke anak ayam?? Ada ker bila hadek-hadek jumpa uols tengah shopping kat KLCC, berebut-rebut diorang lari ke arah uols sambil jerit "Makhayam!! Makhayam!!". Pastu pakat berebut-rebut minta autograph uols sambil tanya tips nak jadi pondan berjaya dari uols?? Ado? NAN ADO!!

Cuba tengok macam I. I tak pernah panggil diri I mamasan. Diorang yang bagi gelaran tu kat I atas kredibiliti I menjalankan urusniaga di RTM *sambil betul tetek

Satu lagi, jangan la uols ukur skala makhayam uols tu dgn jumlah jantan yang uols pernah main. Sampaikan ada yang sanggup main dengan Bangla dan buruh kasar semata-mata untuk tunjukkan betapa makhayamnya dia sehinggakan seorang buruh kasar pun terkulai di tangan dia. Koser maknyah!! Bagi I, biar sedikit, takpe, sebab lama-lama jadi bukit uols *ops. Yang penting, dari jumlah yang datang tu, berapa orang yang kembali dan merayu untuk main dgn uols sekali lagi. Kalau ada baguslah. Kalau takde, it means uols tu tak bagus...hampeh okeh!!

Pengerusi:

Terima kasih mamasan. Tu diah, sungguh emosional sekali mamasan kita. Seterusnya saya nak persilakan tetamu undangan kita yang kedua. Ini kira debut kemunculan beliau kat blog saya yang tak seberapa ni. Dipersilakan, Siti Zuhaili Rahayu atau Zuhaili yang juga merupakan seorang pensyarah. Beliau pernah belajar, bekerja dan mengajar kat New York. Kelas tak uols?? Beliau juga pernah ditawarkan untuk berlakon porno oleh Lucas Entertainment sewaktu belajar di sana kerana figura yang sangatlah TWINK. Tapi beliau menolak tawaran itu kerana bayaran yang ditawarkan terlalu rendah, katanya "kerana diriku, begitu berharga". I like!! Silakan...


Zuhaili:

Lucas Entertainment?? Sangat tak perlu yer introduction tu.

My opinion senang je. Ada ker orang panggil uols makhayam?? Kaedah la sangat nak mengaku makhayam walaupun tak diiktiraf!! Keji!!

Macam I, I tak kisah pun. I can just live my life and don't bother kalau orang gelar I makhayam ke tak. Yang penting, kat padang masyhar nanti, uols akan dipanggil dengan gelaran makhayam ke?? Segala gelaran makhayam itu tidak berguna lagi okehh. Segala nama drag, nama melacur dan yang lain-lain lagi hanya sekadar tinggal nama je.

Pengerusi:

Hayoo sentap!! Tetap la keluar renungan di Era!!

Baiklah. Apa kata kita bersiaran langsung menggunakan 3G dengan salah seorang yang tak kurang glamernyerr dikalang geng chubby dan chaser!! Dipersilakan Mariah Tunku Perut atau Amirul!!!


Amirul:

Pantat betul!! Err kita tengah live ker ni?? *sambil betulkan fringe

Pengerusi: Yer la mangkuk!!

Amirul:

Oppsie!! I tak sengaja. Apa isu yang korang bincang ni?? Sindrom Makhayam?? Well salah ke kalau orang tu nak feeling makhayam? Salah ke??

Memang salah uols!! Engkau kalau takde tetek sejambak 36D macam mak, kau jangan nak mengaku makhayam okeh!! Kalau leher kau tak jingjang macam macam mak dan berfigura plum macam mak, kau jangan berani mengaku makhayam!! Cantik ker kau?? Kau ada cheekbone macam mak?? Kau ada gigi yang sempurna macam mak?? *matilamak

Mak adalah gadis plum urban yang bersopan santun!! Mak top okeh!! Kau pernah jadi top?? Pernah ke orang berebut-rebut nak loi kau bila kau masuk spa?? Ada?? Zass~

Irwan Iris:

Betul tu uols!! Mak yang ada tetek mariah kari nih pun tak pernah mengaku mak adalah makhayam walaupun masa mak kat UTM dulu punyalah ramai hadek-hadek panggil mak dengan gelaran Mak Iris, Mak Leha, Mak Lampir dan lain-lain lagi...hiks~

Amirul:

Deswai uols!! Macam la ada orang sembah dia sambil bakar colok dan sembelih kambing bagai!! NAN ADO!! Orang tak nak iktiraf uols sudeh!! Get a life BITCH!! *oops

Pengerusi:

Wah Puan Sri Amirul kita nih. Bukan main kuat mencarut lagi. Tak takut siksaan kubur ker?? *larikkkkk

Seterusnya saya nak menjemput panel yang terakhir, tak lain tak bukan, Zass Amirul Radzi atau lebih dikenali sebagai Amir. Jantan siot nama *hiks


Amir:

Celaka!! Walaupun mak flex bottom, mak pernah ada girlfriend okeh!! *petirrrrrrr

Nok, pada pendapat mak la kan, kalau mulut kau tu tak celaka dan longkang, jangan kau mengaku kau tu makhayam. Kalau tak macam mana kau nak menempis kata hina nista dan cercaan makhayam-makhayam yang lain?? Makhayam kena bermulut gampang okeyy. Lagi bagus bila dia mengamuk, serta merta keluar ayat Queen English. Kau berani nak menafikan kuasa makhayam macam ni?

Lagi satu, makhayam kena berani. Kalau kena kacau dengan rempit dan dia panggil uols "Pondan!! Pondan!!", jangan uols berlari-lari anak sambil menagis!! Kau pergi je tampar sedas mat rempit tu, pastu korang ketuk kepala mat rempit tu dengan heels uols tu. Lagi bagus, kalau korang berjaya LIWAT mat rempit tu dengan wig blonde masih lagi melekat atas kepala uols. Baru la makhayam kalau macam tu!! Barulah mak sujud kalau macam tu!! Hiks~~

Pastu, makhayam ni kena la ada akal fikiran yang kreatif dan kritis. Jadi boleh la anak-anak ayam uols mengadu masalah kat korang, then uols boleh bagi pandangan dan cadangan katanye!! Tapi kalau uols pun kuih samperit, hidup pun tak tentu hala, berangan la uols nak jadi makhayam!!


Pengerusi:

Liwat mat rempit katanya!! *pitamm

So, I hope u guys have an idea what this issue really is. Makesure uols betul-betul berpengaruh if you really want to become makhayam. Tapi penting ke?? Kalau korang berpegang kepada pepatah, "Harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan nama", maka terpulang la pada uols semua!! Matila nanti keluar headlines dalam paper...

"MAKHAYAM SHIMA MATI DIGILIS KOMUTER!!"

Err...siapa makhayam shima tu?? *larikkkkkk

Whatever it is, yang baik jadikan teladan, yang buruk dan busuk tu jadikan sempadan!! Bulat air kerana pembentung, bulat manusia kerana muafakat.. *tetibe

Daaaaa~~