Thursday, May 29, 2008

Where's my feeling??

----------------
Now playing: Aaliyah - Miss You
via FoxyTunes

It's been too long and I'm lost without you
What am I gonna do?
Said I been needin' you, wantin' you
Wonderin' if you're the same and who's been with you
Is your heart still mine?
I wanna cry sometimes
I miss you...

Off to college
Since you went away
Straight from high school
You up and left me
We were close friends, also lovers
Did everything, for one another
Now you're gone and I'm lost without you here now
But I know I gotta live and make it somehow
Come back...to me
Can you...feel me (Callin')
Hear me...callin' (For you)
For you...'Cause it's

It's been too long and I'm lost without you
What am I gonna do?
Said I been needin' you, wantin' you
Wonderin' if you're the same and who's been with you
Is your heart still mine?
I wanna cry sometimes
I miss you

Now I'm sittin' here
Thinkin' 'bout you
And the days we used to share
It's drivin' me crazy
I don't know what to do
I'm just wonderin' if you still care

I don't wanna let you know
That it's killin' me
I know you got another life you gotta concentrate baby
Come back...to me
Can you...feel me (Callin')
Hear me...callin' (For you)
For you...'Cause it's

It's been too long and I'm lost without you
What am I gonna do?
Said I been needin' you, wantin' you
Wonderin' if you're the same and who's been with you
Is your heart still mine?
I wanna cry sometimes
I miss you

I...can't...breathe...no...more
Since you went away
I Don't really feel like talkin'
No one here to love me
Baby do you understand me
I can't do or be without you

It's been too long and I'm lost without you
(Tell me what I'm gonna do)
What am I gonna do?
Said I been needin' you, wantin' you
Wonderin' if you're the same and who's been with you
Is your heart still mine?
I wanna cry sometimes

I miss you...

I miss you....


____________________________________________

Perasaan, mana tah hilang.....

Sorry Frid, I'm not in the mood untuk update my blog with your TAG thingy..bleyy?? Nanti, people thought yang I buka blog ni semata-mata untuk buat TAG pulak.

Where I'm supposed to start??

First of all, I'm kind of have no feeling. Actually, I don't really know what is my feeling right now. I feel like floating in the deep ocean alone. Mana entah perasaan tu pergi??

Currently, I'm in the mood of listening to classical songs from Sarah Brightman and Enya. I think my emotion can relate with that type of music. That is the reason why I put their song on my profile.

Feel alone?? Out of place??

Not really...with the bombastic friends that I have around, my life is like a roller coaster, going up and down with screaming of joy and fun!!

It just I don't know how to react when Amirul finally resigned this morning to persuade his dream job as a lecturer in College of Radiologi, JB. What?? JB??



I've known her err him whatever (LOL!!) since 6 December 2006 when he joined the 'company' and together with him and KAZZIE as well, we built our 'Pink Team' in our own Babylon (our company). Early this month, Kazzie already left. And now it is Amirul's turn to left *matila to the left, to the left


I can imagine when I'm back to the office on next week after my outstation to Jitra. And I know this for sure....I will feel more lonely than ever in the office. No more funny jokes. No more giggles and laugh. No more 'funny' beautiful figure who's always rush at the front door with his furious+moody face by 9am, not at 8am as what have been ruled out, then he will said to everyone that he late because of traffic jammed, while the actual reason was he had turned his alarm clock OFF at the time that he suppose to wake up!!


*Amirul with the gift from my boss...an ALARM CLOCK!! lol~~

I don't know whether I have to be happy or sad...I don't know how to react...yet~

Yes, I'm happy because he got what he want. I know he will become a very good and dedicated yet divalicious lecturer! You know dear, you deserved it!! Don't forget to bring your chihuahua along during your teaching classes lol~~

Sad?? Off course. I never thought that I'm going to lost him one day. Ohh how am I going to survive without his jokes, his funny quotes, his funny gestures, his flip fringe trademark. And yes, I'm going to miss someone who always be my good listener! My dear Amirul is such a darling. I think there's almost zero secret that I didn't share with him. I shared almost everything with him. He's also my adviser and always keep me motivated.

It is very hard to replace someone like him and I now for a fact that I will never for one...I will never find a second Amirul.....best bitch friend and crime partner!!~~


I wish you well and hope you will do the best. Top of that, thanks to God because I found you...

**********************************************


To my dearest sweet Amirul,

I never thought that one day you will gone. Although JB is not that far, but I can't imagine what my daily life will be without you. You always be an angel of the day. Lift me up from my sadness and bring out the happiness. You always be my umbrella that I can stand under. Keep me motivated and always encourage me to do be better.


Knowing you for more than a year, it such a magic how we became close friend. I still remember the first day I saw you at office, and after that we went to Sembahyang Jumaat together. Shortly after a while, we start to show our true colour to each other (hahaha).

I always have a good time with you. You kind of having a joyous aura that made me happy everytime I'm with you. Frankly, there is no single time with you that I'm not happy. Sometimes I wonder, how am I going to live without you?? I think I should learn how to stand on my own.






I'm really appreciate the friendship that you gave to me, and I thank to God for blessed me with such a good friend like you.
I will never find a way to repay for what you've done, but at least God does appreciate your kindness. I will always pray to God and ask him to bless you, give you the best for your life and protect you from any harm.

I hope that you always remember me as I do you. If you come back during holiday or weekend, just let me know. Besides, our house is not that far right?? And don't forget about your raya plan!!

Oh ya, there's a few more thing I want to tell you....

1. Be strong and always think that you are the best damn FAGS lecturer!!

2. Always make sure that you put alarm at correct time, and please please...no more late to work.
3. Don't be naughty and always take a good care of yourself.

4. Be the best, do the best and always think what is the best for yourself.

5. Always keep your place and your car tidy.

6. Jangan lupa sembahyang and jangan ponteng sembahyang Jumaat :p

7. Make sure you sleep at least 6 hours a day, because you will be lousy and look messy if you didn't get enough sleep.

8. If you find a difficulties, you can always call me. I might not be a good person but I will try :)

9. Jangan PECAH LOBANG depan student!!


And last but not least, DON"T FORGET TO REMEMBER ME.....



I'm going to miss my not-so-virgin VIRGO!! Take care and have a good time in JB~~


Lots of love....

XOXO

Izuan

Tuesday, May 27, 2008

TAGGED lagik!!!~~

Okeyy!! Entry TAG yang ketiga ni adalah dari pada Deen Phuntort!! Mrasa korang muntah baca entry TAG bertubi-tubi nih!! Hohohoho~~

************************************

1 minit yang lalu, ape anda buat?
Hantar skandal perjanjian syaitan balik!! *matilamak~

1 jam yang lalu, ape anda buat?
Kalau dah namanya pun perjanjian syaitan, perlu ke I bagi tahu apa yang I buat?? lol~~

1 hari yang lalu, apa anda buat?
Semalam hari Isnin, so buat apa lagi instead of bekerja, check email, update blog yang bersawang, then pergi gym dengan spin. Lepas tu pergi Pavilion, celebrate besday Amir...happy besday dear!! Semoga sentiasa bahagia di samping orang tersayang. Pastu pergi NZ Wangsa Maju bersama Sam dan Fendi untuk update gossip bleyyy??

1 jam lagi, apa anda akan buat?
T I D O!!!~~

1 hari lagi, ape anda akan buat?
I have to give a lecture kat Klinik O&G, Hospital Sungai Buluh.

1 orang yang terakhir sms kamu?
Skandal perjanjian syaitan, bagitau yang dia dia baru habis kerja and on the way ke sini *petirrrr!!~~

Orang yang terakhir menelefon kamu?
Skandal perjanjian syaitan, bagitau yang dia dah sampai kat area rumah aku.

1 makanan yang baru dibeli?
Nasi kukus ayam dara kat LRT Wangsa Maju yang berharga RM5. Ayam goreng dia sedap uols!!

1 barang yang baru hilang?
Entah lah...jiwa dan perasaan kot?? Sebab lately ala-ala macam lepas laku sket....tu diah, bukan selalu ker??

1 cerita yang baru ditonton?
Ugly Betty dan Desperate Housewives. Tengah tunggu PS I Love you habis download. Tak sabar nak tengok.

1 hal yang terakhir digosipkan?
Bergossip perihal budak-budak technical kat company aku bersama dengan Nyonya Amirul. Memang menyampah gile dengan budak0budak nih. Nanti aku akan buat satu entry pasal mende nih!!

1 kata yang ingin diluahkan?
Kepada budak-budak technical yang bodoh ittew; So what if I'm wearing pink shirt?? Like I asked your money to buy it!! You should feel sorry for yourself because you only can wear a shirt with boring and faded colour, which is really suit your STUPID face!!

1 buku yang sudah dibaca?
Reaching The Star yang ditulis oleh adik Sheikh Muszaphar, Sheikh Mustapha. Foreword yang ditulis oleh Sheikh Muszaphar dalam buku tu sangat sedih huhuhu. Ohh Sheikh Muszaphar.... *sambil berangan kawin dengan dia....petirrrrr!!

1 penyakit yang sering datang?
Penyakit hasad dengki?? Aku sangat dengki melihat kejayaan orang lain. Aku tak boleh lihat orang lainlebih berjaya daripada aku. I always want to be number one. Tapi takde la aku hantar santau dan guna-guna kat diorang tu. Aku gunakan ia sebagai senjata untuk move myself forward and strive for the best!!

1 keinginan?
Berjaya dalam hidup, dunia dan akhirat *amin

So, mangsa aku yang berikutnya adalah, ADDY!!! =p

Monday, May 26, 2008

TAG lagi!!! Laha betul....

PANTAT betul la!! Berkali-kali aku diTAGGED konsepnya!! Kau hengat aku nih RATU TAG kah?? *ops

Mrasa aku tgh gigih buat entry tag ni LAHA!! Kali nih aku ditagged oleh NIS dan SDV. Nasib baik benda sama, mrasa publish serentak...hiks~


*************************

Name 4 Things Need To Be Invented

1. Mesin Cahaya ala-ala teleport machine

Supaya senang untuk cheq sekejap di Paris, sekejap di Milan, sekejap di Tokyo, untuk memenuhi undangan fashion show..bleyyy?? Ala-ala chipsmore gituh lol~~

2. Magic closet that can give any dress or outfit that I want to wear

Ni sangat penting yer because I'm not an outfit repeater. Hah kau berani?? LOL~~

3. Robot teman sosial yang hensem

So kalau takde orang nak teman I pergi tengok wayang, bole la I ajak dia temankan I. Kalau I gersang, I boleh suruh dia loi I *matila lucah!! larikkkkkkkkk

4. Kenderaan Tenaga Solar

Matila poyo jawapan kan?? Disebabkan I pencinta alam, I sangat menyokong sebarang penciptaan yang melibatkan tenaga solar...hiks~~

Name 4 Things Should Never Have Been Invented

1. Nuclear Bomb!!

Tu diah, I dah mula pose-pose Miss World bagi jawapan. Perlu ke I mention sebab apa?? Uols sendiri pun tahukan jawapan dia apa. To the world peace!!~~

2. Cigarettes

You know I hate people smoking anyway. Sorry to say, I didn't see the reason why they need it. Stress?? Hmm...there's a lot of thing that we can do to ease the stress. I'm also stress, but I deal with it not with smoking. And I hate the fact that, secondary smoker get a worst effect compare to primer smoker!! And I don't want to mention about those cancer stuff. Enough said that smoking is ain't good for anyone!!

3. Liquor

This is another evil thing!! First of all, I don't mind if you want to drink as long as you can handle the hang over. I hate to see some of my friend start to merepek yang bukan-bukan, then muntah-muntah when they get soo drunk. Mereka ni susah lagi menyusahkan!! If they datang with friend, at least their friend can drive them home, but if dia datang sendiri, kang tak pasal pulak accident, pastu yang mati bukan dia, tapi the person yang dia langgar!!

4. MyCard

Matila aku kena rejam lepas nih!! Hehehe. Well, sebab mycard totally useless because we are not fully utilize that thingy!!

Name 3 Things I Don't Know About You

1. Observer

Ha...mrasa la I akan scan uols top to toe dan segala perbuatan uols akan diperhatikan kalau uols dengan I. Kalau yang baik, I akan puji dalam hati, kalau laha, I akan keji dalam blog...bleyy?? *matila kena rejam

2. Suka backpacking and jungle tracking

Korang jangan tak tahu, disebalik wajah I yang nampak ala-ala lemah jer, I sangat suka backpacking dengan jungle tracking ye. I tak berapa suka sangat percutian ala-ala luxury 5 star ikut tourism punya package ni. Lain la kalau disponsor kan?? Harus la melompat keriangan. Tapi one thing kalau pergi backpacking ni, dia punya feel tu lebih sket. Ye la, aku pergi bercuti bukannya nak pi try sauna kat sana ke hapa..kan Mak Leemah?? Just nak tengok tempat orang, nak tengok tempat-tempat bersejarah, dan menyelami budaya masyarakat tempatan...tu diah...skema tak jawapan?? lol~~

Jungle tracking adalah satu lagi aktiviti kegemaran. Masuk-masuk hutan, panjat bukit gunung bagai ni memang la aktiviti kegemaran. Tu belum masuk lagi bab-bab picnic dan camping ni!! Kan Amirul?? Hahaha~~

3. Suka memendam perasaan

Sometimes, it is hard for me to let go my emotion especially bila marah. Cuma bila betul-betul pissed off, baru la aku akan mengamuk sekuat hati. But most of the time, I just keep everything to myself especially emosi-emosi yang I don't think tak perlu untuk tunjuk kat orang. I just keep quiet and listen to my favourite song. Kadang-kadang tu aku guna jugak ayat-ayat reverse psychology, just nak bagi orang tu sentap...hiks suka!! *matilaaku

Even dalam hal cinta pun, selalunya, if I like one guy, I just keep it quiet and doesn't make any move until he approach me.

Name 5 Snacks You Enjoy

1. Anything that have chocolate
2. Ice cream!! NZ Natural and Paddlepop!!
3. Cucur udang dengan kuah kacang....ermmm yum yum
4. Rojak buah kat Padang Kota Lama, Penang
5. I'm a fan of segala mak nenek keropok, daripada keropok supering sampailah keropok ikan parang dan keropok lekor!!

Ok, next person yang akan jadi mangsa I adalah:

1. Diva Deen Phuntort
2. Mama Coki yang rocker!!

Selamat menjalankan tugas uols!!

Sunday, May 18, 2008

Sepi itu INDAH....

----------------
Now playing: Carrie Underwood - Praying For Time
via FoxyTunes

[originally performed by George Michael]

These are the days of the open hand
They will not be the last
Look around now
These are the days of the beggars and the choosers

This is the year of the hungry man
Whose place is in the past
Hand in hand with ignorance and legitimate excuses

The rich declare themselves poor
And most of us are not sure
If we have too much but we’ll take our chances
‘Cause God stopped keeping score

I guess somewhere along the way
He must have let us all out to play
And turned his back
And all God’s children
Crept out the back door

And its hard to love
Theres so much to hate
Hanging onto hope
When there is no hope to speak of

And the wounded skies above
Say its much too late
Oh maybe we should all be praying for time

This is the year of the empty hand
Oh you hold onto what you can
And charity is a coat you wear twice a year

These are the days of the guilty man
The television takes a stand
And you find that what was over there
Is over here

So you scream from behind your door
Say whats mine is mine and not yours
I may have too much
But I’ll take my chances cause God stopped keeping score

And you’ll cling to the things they sold you
Did you cover your eyes when they told you
That he cant come back
‘Cause he has no children to come back for

And its hard to love when theres so much to hate
And hanging onto hope
When there is no hope to speak of

And the wounded skies above
Say its much, much too late
Well maybe we should all be praying for time


. . . . . . . . . . . . . . .

*Really love to listen to this song, so I've decided to make this song as a main song on my profile. Hope you enjoy it!!
___________________________________________


Sepi itu INDAH.....

Entah dari mana la aku dengar ungkapan tu. Dari Pisa kot?? Tapi, yang pasti, I keep using the same phrase for my shout out in Frienster and MySpace. It kind off relate with my current emotion mode. Rasa sepi yang kadang kala aku rasa lebih baik walaupun kadang-kadang rasa sepi tu bisa membuatkan aku sedih.

But I do enjoy the moment. Especially rasa sunyi di tengah-tengah keheningan malam. Rasa tenang. Yang dengar hanyalah bunyi deruan angin, dan sesekali kedengaran bunyi salakan anjing mana tah yang sememangnya banyak kat area rumah aku. Rindunya nak dengar bunyi cengkerik, unggas dan bunyian alam yang lain di tengah-tengah malam, yang merupakan antara muzik yang paling indah didengar, ditemani cahaya kunang-kunang yang berkelip dalam malam yang pekat.

*motif berfalsafah??


My current most played song, which is I keep on playing them over and over again, especially Leona Lewis, Better In Time and Easy Silence by Dixie Chicks. Really suit me right now...

*tetibe ada terselit Lelaki Ini - Anuar Zain

Ok enough about this cerekarama...

I've been sicked this whole week, dan right now masih lagi batuk-batuk. Benci ok!! Sebab, once aku kena batuk, sangat susah nak sembuh.

So, basically the whole week sangat la bosan due to my sickness, and I'm struggled to wake up early and reach office on time. Last few days I felt very lazy to go for work. My body against all my daily routine, and all I want is to stay in bed. But I have to work. I hate to take MC or waste my annual leave yang tak seberapa tu untuk emergency leave.

Tapi dalam-dalam tak berapa sihat, I still continue pergi gym. Sebab aku rasa no excuse untuk aku tak pergi excercise bleyy?? Matila malas gi kerja, tapi rajin gi gym mencuci mata hehehehe. Heyy yang penting niat aku adalah untuk menyihatkan tubuh badan. Dan at the same time enjoy the view yang very the divine gituh kat gym...tak gituh Mak LEEmah?? Hiks~~

Most of the time aku pergi sendiri la since my 2 bodyguard, Frid and Spin memanjang je tak available. Bila ada Frid, Spin takde....bula Spin ada, Frid takde. Kadang-kadang tu dua-dua sekali hilang. Mrasa la terkontang-kanting ala-ala lone ranger kat gym.

Cuma hari Khamis lepas jer Spin pergi gym. Tu pun selepas dia paksa aku. Actually aku yang malas pergi sebab badan aku rasa sakit-sakit. Meanwhile, aku memang tak berapa sihat pun. Tapi dengan kuasa pujuk rayu si Spin ni, cair jugak la hati aku yang ala-ala kerak nasi nih. Tu diahhhh statement!!~~

Lepas pergi gym, both of us pergi gemukkan badan balik boleyy?? Sangat tak berbaloi hahaha. Like we care *tetibe*. Well, kitorang pergi makan nasi lemak kat Mali sebab Spin dah lama tak makan kat situ.

Actually, according to plan asal, malam tu memang nak gi clubbing dengan Amirul, Ikhsan and a few friends. Dan aku memang plan nak heret jantan ni (Spin) sekali pergi ke LQ dengan aku selepas he made me to go gym petang tu. Tapi after makan, rasa macam letih pulak nak pergi LQ, and Spin promised untuk tengok movie if kitorang tak pergi clubbing that night.

*ingat ye Spin...kalau kau lupa siap!!

Ok lah, so kitorang tak jadi pergi clubbing malam tu. Kitorang just lepak in my room and bersembang-sembang instead. Tetibe di tengah-tengah malam buta, kitorang dua dok berkaraoke kat bilik tu.....bley?? Dah takde kerja sangat gamaknya.


Spin tengah baca blog aku dan tengok benda-benda naughty...hiks~

Spin, it is not my fault if you were horny that night! *larikkkkkkk!!~~

Tetiba, awek dia pun call tanya dia kat mana, and she macam freak out bila tau yang Spin tengah melepak kat bilik aku. It is so funny to see how he always use me to offense his girlfriend. Dan entah la, aku rasa girlfriend dia tu rasa terancam bila aku selalu sangat dengan Spin. Kalau tak masakan dia pernah kata;

"I rather you cheat on me with another girl than Izuan.."

Ha?? Macam mana tu?? Aku tak bersalah uols!!~~

Actually that night aku tido rumah Spin, because he promise me to sent me to Shah Alam sebab aku ada kerja kat sana. Tahu jelah, doktor-doktor ni suka je buka klinik hari Sabtu. Yang sengsaranya aku la nak kena pergi klinik diorang tu *matila komplen

_______________________________________

Then, hari sabtu malam tu, Ikhsan ajak pergi ke The Market kat Jalan Yap Kwan Seng. Such a nice place to hang out. Honestly, I'm not a fan of house music. Susah untuk aku appreciate music yang gedabang-gedebung tu. Tapi bila pergi situ aku enjoy sesangat. Nak pulak bila DJ dia pasang lagu Mercy by Duffy versi remix punya (which is sound nice...). Apa lagi, high la aku. Menari tak ingat dunia hahaha. Pastu keluar pulak lagu aku, Touch My Body versi remix, lagi la aku menggila kat situ. Tempat itu sangat sesuai untuk orang yang suka OC sebab ramai gila OC yang badan meletup kat situ, siap menari tak pakai baju lagi...

Tapi I tak taste la cheese cheese nih...bleyyy?

*motif bagitau??


Me and Ikhsan *matila expose dada

Oh ya, Ning dengan husband yang OMG, hensem tahap cipan. Cipan pun tak hensem macam tu. Ning pulak as gorgeous as ever dengan dress paras lutut yang meletop. Jovian dan Micheal Ong pun ada that night. Lepas tu, pergi lepak kat mamak kampung pandan kat sebelah club tu.

We have so much fun that night, and I'm totally forgot the fact that I'm not feeling well that night!!

Came home around 4 in the morning, I not straight away to my bed. I talked (or chat to be exact) with my long-lost friend from my prep school (sekolah menengah la sundel...) on YM, potong kuku kaki, kemas and lipat baju-baju. Around 6.30am after subuh baru aku tido.

I woke up around noon. Tu pun sebab dah janji dengan Amirul and Kaz untuk pergi lunch. Tapi biasa la Amirul, like Kaz always say,

"It is a challenge to wake him up..."

Sebab Amirul, kalau dia dah tido, gempa bumi 7.9 skala Ritcher pun dia tak akan terjaga. Dia cuma terjaga bila dia lapar jerr... *matila spekulasi

Dalam pukul 1 lebih macam tu, Amirul datang and pick me up. We went straight away to Kaz's house. Initially our plan is to makan at Bambu Bali (an Indonesian restaurant) at Puchong. Known for it super delicious fried chicken, we are so excited to go there, until Kaz decided to try another Indonesian restaurant. Since, she is the one yang nak belanja kan?? So, tak perlu la weols nak demand yang bukan-bukan.

Selepas puas drive di sekitar Puchong mencari restoran yang dikatakan Kaz itu, akhirnya sampai jugak kitorang.....


Restoran Anggerik Kuring


Kaz and her boyfriend, Ali

She look so excited when she see the menu lol~~


Gado-gado


Prawn and petai


Sotong goreng tepung *tak sempat aku nak snap, dah licin

Kaz is such an amazing woman I ever met. Very open minded and the most important thing, she likes to eat (and aku sangat suka perempuan yang pandai makan *tu diah statement...). Kau letak la apa benda pun depan dia, kalau sedap, semua dia telan, especially malay and indian food. Sebab tu, everytime keluar dengan dia, we always try new place for makan. If we like it, for sure we will come back to that place for makan.

She's also a photographer, so I get to play with her camera stuff and most of time, aku la yang jadi mangsa eksperimen dia untuk try new technique. But I do enjoy it. If you guys perasan, gambar profile aku yang tengah melompat nak menangkap bulan tu adalah hasil kerja dia. We took this pic masa pergi Pantai Irama kat Kelantan tahun lepas.

Dan siapa lagi orang paling gembira that day kalau bukan Amirul hehehe. Dia kalau dapat makan, happy jer....macam dapat batang gituh, kan nok?? *matila kena rejam lepas nih~

Oklah, Puan Seri Kunang-Kunang nak memanjakan diri kejap. Take care guys and have a good rest. Oh ya, tidak dilupakan kepada mereka yang menyambut Wedak Day, Happy Wesak Day!! Jangan lupa bayar nazar uols kat Dewi Kuan Yin yerr *larikkkkkkk

Daaa~~



Sepi itu INDAH....

Thursday, May 15, 2008

Mengejar layang-layang yang putus talinya....

Haluuu frens!! Dah lama rasanya tak menulis. Actually I've been very busy dan penat since last week, then sakit lagi. Even right now ada cam tanda2 nak demam. Tapi, since I'm quite free sekarang, ingat nak sambung balik la apa yang aku dah draft sebelum ni.

Apa-apa hal sebelum mulakan cerita yang aku nak cerita kat blog ni, cuba korang tengok gambar bawah nih....


Ms Izuan katanya!!! *matila pechlobs masa order

Keji taw abang yang ambik order ni *nanges

Ok lah, actually ari tu masa lunch, aku pun macam biasa la bloghopping ke sana ke mari, then aku terbaca review pasal The Kite Runner. Actually Pisa pernah mention pasal cerita ni kat blog dia kot. Tapi masa tu aku tak berapa ambik peduli sangat. Biasa la...pendekatan yang digunakan oleh Pisa sangat lemah. So tak berminat nak ambik tahu *matila aku

Entah macam mana, selepas aku baca blog budak bekas student UIA tu, tiba-tiba rasa macam nak tengok. Sebab aku suka movie-movie adaptasi buku ni. Nak pulak kalau movie ni ala-ala indie punya genre (indie ke?? cost dia 20 juta je, kira filem budget la untuk Hollywood), memang aku suka la sangat.

Lepas tu terus aku search kat GSC punya website, and thank God, movie tu masih dlm tayangan. Apalagi, terus aku book untuk 2 orang, dan paksa kembar aku, Frid untuk temankan aku tengok. So since aku yang ajak, aku la yang kena bayar kan?? Keji betul la GENDUT tu!! *larikkkkkkk


Gambar terbaru, Datin Kunang-Kunang *matila promo

Awas carut kulit I yang tengah hazab tu. Hormon I tak balance lately, so byk breakout. Tension tau bila dah tua-tua baru nak dapat breakout!! HUwaaaaaaaaa~


Kembar I, Frid *ada ke makcik kat Poh Kong tu bagitau kat Mama Frid yang kitorang ni nampak macam kembar??

Kembar melekat ke mak cik?? Matila melekat kat KULUP!! *petirrrrr

Matila melalut kan??

So, since cerita tu pukul 6.40pm macam tu, maka aku pun cruising la sorang-sorang dalam MidValley tu. Mana tau terjumpa scandal lama ke, boleh la aku activatekan ON CURANZ kat situ. Matila aku pernah rembak kat tandas JJ *petirrrrr!!

Motif bagitau???


Frid tengah pose ala-ala Latifah Omar untuk movie Nora Zain *matila pose zaman perang

Ye la, kan tempah online katanya, so I la yang kena pergi ambik kan?? Nak harap kan kembar I tu, BUSY katanya!! Padahal MidValley tu bukannya jauh pun. Kalau tandas kat menara telekom tu fully occupied, sempat jer nak lari pergi ke tandas kat MidValley time-time emergency kan??

Kalau dah namanya kena ambik tiket, sah-sah la kena pergi awal. Benci!! Nak kena tunggu pak cik tu datang. Pukul 6.30 katanya baru datang.

Jadi, untuk memanfaatkan masa yang ada, I pun pergi berikhtikaf kat Gloria Jeans, kacau Ijal yang comel buat kerja bleyy?? Takde kerja sangat!! Nasib baik la customer Ijal tak ramai, boleh la aku jual minyak urut, minyak dagu dan minyak lintah bagai kat dia.

Akhirnya, dapat la Mint Chocolate Bomb satu!! Hiks~~


Ijal yang rambut kerinting ala-ala Adam Brody tengah buat MCB kat aku~


Coklat tu lebihkan sikit yer...hehehe =p


Tadah!!! Dah siap pun MCB aku...

Dalam 6.40 mcm tu, aku dengan Frid pun masuk la ke dalam wayang tu. Like I expected, tak ramai pun yang tengok. And surprisingly, hanya kitorang je yang Melayu, the rest are Chinese. Padahal cerita tu berlatar belakangkan Afganistan. Agaknya, orang-orang Melayu ni suka lagi tengok cerita Prof Razak Moheidin (matila tak tahu nak eja nama dia macam mana)?? Aku ni memang ANTI GILA dengan cerita yang ada guna perkataan JARUM dihujung judul filem dan scene menari dan menyanyi lagu ala-ala Bollywood. Macam takde idea sangat. Padahal dia seorang professor. Orang yang takde title Prof can do better thank that!! Contohnya, Erma Fatima. Dia takde ijazah pun dalam bidang perfileman hatta teater atau seni lakon. Dia hanyalah pelajar undang-undang yang separuh jalan from UM jer. Tapi bila tengok filem Jimi Asmara dan Embun arahan dia, she is way way BETTER dari Prof. Madya yang suka curi skrip student dia tu!! *matila ada org bagitau~

Cerita ni bagi aku sangat bagus. Kira 5 star la aku bagi. 5 over 5 gituh. Tak sangka pulak aku boleh tersedu sedan tengok cerita ni. Frid yang masa mula-mula masuk dah ready macam nak tidur boleh stay tengok sampai habis. Siap orang tu bila balik rumah, sanggup tak tidur malam sebab nak tulis review pasal movie ni kat blog dia!! [Click Here]

Rasanya tak payah la aku komen panjang-panjang sebab korang boleh tahu cerita dia dari A sampai Z kat blog si Frid tu. One thing, cerita ni pasal ikatan persahabatan. Ada cemburu dan iri hati yang membawa kepada fitnah, sehingga menyebabkan putusnya tali persahabatan itu. Dan penyesalan berlaku dihujung cerita bila si sahabat itu sudah tiada lagi. Jadi, hargailah apa yang kita ada sekarang.

Bak kata Kak Mariah Mimi Kari;

"People out there...don't ever take granted on anybody. Because you never know when you might loose them..."

Cerita ni pun ada jugak la tunjuk sedikit tentang perangai orang Afghanistan yang bersikap berpuak-puak (assabiyah sangat!!), serta perangai Taliban yang kejam. Mereka menjatuhkan hukuman sesuka hati kepada penzina (bukan aku tak terima hukum hudud, tapi hukuman dijalankan tanpa perbicaraan!!), tapi dalam masa yang sama, mereka turut melakukan zina. Dan yang lebih keji, mereka melakukan dengan kanak-kanak LELAKI!! Ha, korang jangan tak tahu adat jahiliah orang Afghan yang suka simpan pretty boy untuk memuaskan nafsu diorang!! So kalau korang semua nak popular, pergi la pose-pose kat tepi stadium bola kat Kabul tu, sure ada orang nak liwat korang!! *petirrrrrr!!

Apa pun, satu ayat dari movie tu yang melekat dalam kepala aku adalah;

"For you, thousand times over..."

Ini adalah ayat yang diungkapkan oleh seorang sahabat yang setia dalam cerita tu.

Nak tahu lebih lanjut, pi la tengok sendiri na.....

Oh ya, anak angkat aku (wah, mengaku anak angkat nih!! LOL~), Ayil dah pandai berjalan!! Suka suka suka!! Dia dah berlari-lari keliling rumah. Siap menari lagi. Tapi, dia hanya menari bila dengar lagu Paula DeAnda yang bertajuk Easy tu. Dengar je lagu, mula la dia goyang-goyang badan dia. So Cute!! Pastu dah pandai bercakap sikit-sikit dengan mengajuk percakapan orang.


Sempat lagi snap gambar dia masa dia tengah tidur. Sangat COMEL~

Nanti Uncle Kunang-Kunang bawak Ayil gi jalan-jalan kat KLCC dengan Uncle Frid yer (uncle ker??) *LOL

Ni satu lagi nak promo kat hangpa semua. Kalau rasa-rasa dah pecah dara tu, jangan risau. Teknologi sekarang ada menyediakan rawatan pemulih dara yang dipanggil Hymenoplasty. Tapi korang jangan la datang kat aku suruh aku buat yer. Tak kuasa la aku nak pulih-pulih dara korang nih. Dara aku pun tak terpulih lagi...bleyyy?? Kalau ada lelaki yang nak merasa hilang teruna bole la datang kat aku *petirrrrrrr!!

Oklah, tu jer nak cerita. Nanti bila-bila aku free aku update yerr.

Daaa......

Wednesday, May 07, 2008

I'm sooo SICK~~

Sick sick sick!!!

Well, sapa yang tak benci sakit kan??

I baru je kena cold, stuffy nose, running nose, sore throat bla bla bla late petang semalam. Benci!! Ni mesti gara-gara bertapa kat Az-Zahra Medical Centre sebab sejak keluar dari situ, aku dah rasa simptom-simptom yang aku akan sakit..bley??

Dah lama rasanya tak kena selsema or demam. Lagipun orang kata sakit ni menghapuskan dosa-dosa kecil kan?? *nanges

Tapi dalam dah ada simptom-simptom tu, aku tetap la gigih pergi berjoget kat gym sambil mata meliar mencari potential mangsa untuk di'NGAP' (matila kedaung...hehehehe). Frid jangan gelak!!~

Tapi yang paling penting, nawaitu aku pergi ke gym tu adalah untuk menyihatkan tubuh badan pemberian Tuhan Yang Maha Pemurah *sambil pose syukur

Apapun, I'm so grateful bila Spin muncul di saat-saat yang tak terduga. Yay!! At least, takde la aku terkontang-kanting sorang-sorang kat gym tu. Ada la teman untuk temankan aku masuk steam room...LOL!!



*Spin, sori aku letak gambar kau yang paling tak hensem kat sini. Nanti ada orang taste pulak...kan Dino??~~

Spin kata, dia tak akan baca blog aku selagi aku tak tulis pasal dia kat blog aku ni...bleyy?? Demand la?? Sekali aku hempuk kang!! Takpe, don't worry, nanti aku akan karang 18 muka surat pasal skandal kita ek...chihihihihi =p

Ok la, I nak mandi gi kerja ni. Uols nak tahu, I tido dari petang semalam and only bangun pukul 5 tadi bleyy?? Rasa sakit belakang badan la pulak....

Tetiba rasa cam malas nak gi kerja.....

*sigh

(matila mengeluh lagi....)

PS: Apa pun, I tetap bersyukur sebab masih bernyawa lagi hari ni. Jom semayang subuh!!~~

----------------
Now playing: Nurul - Tangis Syukur
via FoxyTunes

Friday, May 02, 2008

I get so emotional....

Early in Saturday morning, I'm sitting in front of my laptop. I'm rarely wake up this early especially on weekend. But today is different. Because I have to work today and tomorrow as well. It suck hey!!~~

Last night at LQ was boring as ever. Not really enjoy the song and the crowd except the show. It was so much fun, include one of the entertainer felt off the stage, which is I thought it was a gimmick, but actually she err he whatever betul-betul jatuh that time. The last performance ala Whitney Houston sang 'One Moment in Time', with the dancers came out with sport theme include rhymatic gymnastic and synchronize swin, really bring out the Olympic spirit in me.

After came back, I have to stay awake till morning. If I go to bed..trust me, I will pass out and only wake up at 3 in the afternoon. LOL~

I'm just finished doing my laundry. Afterward, I'm going to take a shower and go to work. So, for those who's not working to day, have a great weekend!! huhuhuhu *nanges

Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

----------------
Now playing: Stephen Gately - I Believe (OST Billie Elliot)
via FoxyTunes