Wednesday, February 27, 2008

Long way to go...

KANN?? *tudiah mukadimah...dah la tak bagi salam =p

First of all, I nak bagi korang semua jealous dan makan hati tengok gambar I dengan Dayang, especially Amirul sebab tak dapat pergi tengok Dayang atas masalah-masalah yang tak dapat dielakkan... *matila aku kena pukul lepas ni

Walaupun I terpaksa berdiri selama 2-3 jam untuk tengok perempuan ni melalak, tapi takpe. Minat punya pasal, I tak kisah. Matila khutbah jumaat yang setengah jam tu pun dah complaint dalam hati, kan Frid?? *petirrrr!!

Persembahan Dayang malam tu sangat MALATOP!! Yang penting malam tu dia nyanyi lagu favourite I, Hakikat Cinta iaitu lagu yang mula-mula memperkenalkan Dayang kepada dunia seni tanah air. Dan pada malam tu jugak, Dayang telah nyanyi lagu rock yang berjudul Home, lagu Chris Daughtry. Sangat best okay!! Suk suk sukaaaaaahhhhh!!~~


I sangat suka baby!!! They are so C-U-T-E!!

Oh come on!! How on the hell you can deny that this baby isn't cute. He does make me feel like a mom errrrrr father for awhile LOL!! Nak anak....nak anak!! *sambil hentak-hentak kaki

Tapi, I tak boleh beranak uols!! Kalau I implant uterus pun sia-sia sajork!! Kan Imah?? *ops

Psttt Bella, nanti aku nak jadi anak kau punya godfather bleyyy?? Aku booked dulu ek!! =p

Ohhhh, it has been such a LONG week!!!


Sapa lagi sedap?? Kak Big atau Ais Krim?? *larikkkkkkk

Akhirnya, I menikmati ais krim NZ natural setelah sekian lama tak makan. Paling best sebab makan pada waktu malam. Thanks for my BIG sister sebab sudi temankan I melantak ais krim. Nak tunggu Frid belanja?? Ermmmmm....kalau ada batu belah tu gamaknya, dah lama I tolak dia dalam batu belah batu melingkup tu sebab buat I kempunan *ops

My fav flavour adalah mango and raspberry, berry berry whatever!! *matila beri-beri. I tak pernah try flavour lain dari 2 nih (except chocolate), sebab I dah jatuh cinta dengan penjual aiskrim tu, eh dengan rasa aiskrim tu yang LUNAK, DINGIN dan MENUSUK KALBU serta PENUH EKSTRIM!! *matila korang


Khusyuknya budak ni makan ais krim kan??

Malam-malam yang I hadapi sangat bosan lately!! My BIG sister pun bosan. So I telah bagi cadangan yang bernas sekali, iaitu pergi ke Bukit Ampang untuk tengok view KL waktu malam sambil skodeng orang berasmara...leyy??

Sorry la ye. I tak pergi tempat-tempat maksiat macam Tasik Permaisuri dan port-port gay yang lain. Tak best la skodeng gay main. Tengok awek main dengan pakwe diorang baru syok.....kan?? lalalalala *larikkkkkkkk!!


Permandangan dia?? OMG..stunning!!

I yang tak berapa siuman sebab baru lepas perkena nasi lemak, terus ala-ala tak ingat jalan nak pergi tempat nih. Mrasa la kitorang sesat sampai ke kilang batu kapur mana taktau. Nasib baik tak kena sergah dengan mak cik pakai telekung putih mintak hantar ke rumah kan?? Ayooo *tetibe rasa seram pulak

Actually, this the place yang I selalu datang with my friend time belajar kat UM dulu untuk release tension....gituh!!! Tapi tempat nih dah jauh berubah. Dulu mana ada lampu-lampu jalan macam ni. Dulu gelam gelita okay...kalau main pun, hanya Allah saja yang nampak!! *matila korang~~


Kak BIG pose-pose tepi tingkap kereta sambil nyanyi lagu Kak Melah, Zapin Yang Tinggal untuk Mak LEEmah~~

Finally, I have my own copy of Sophie Kinsella's Shopaholic and Baby. The story as hillarious as ever. I just can't stop giggle everytime I read about how paranoid or stupid Becky can be. And sometimes, I do think she kind of like myself, except the shopaholic thingy. Dia macam seorang yang sentiasa nak nampak lebih hebat, lebih bagus dari orang lain.

I rasa, buku nih takde la baru sangat dalam pasaran. Baru jer keluar dalam tengah tahun lepas. Tup-tup dah keluar buku baru by her, tajuk 'Remember Me'. Tapi yang kuar tu yang hard cover dan besar gedabak. Yang bersaiz kecil dan berharga RM32 belum keluar lagi, so I have to wait la, because I don't think that I'm going to spend my money on novel ringan-ringan lagi lite-lite ni untuk beli yang hard cover. Baik I beli buku pasal Obstetric and Gyneacology Ultrasound!! Tapi, tak bermakna I tak akan beli la. For sure I akan beli sebab, dah la kumpul buku-buku Sophie Kinsella nih. Rasa dah jadi habit pulak. Pastu buku-buku dia best. Once dah baca, susah nak letak and buat kerja lain.

Sedang I dok mentelaah buku ni dengan lekanya, tiba-tiba ada call....


"Hello girl!!"

OMG, it is Tyra Bank!!

"Pack-up your bag and stuffs girl, because we are going to Korea!!"

Yeah yeah...I'm going to Korea, I'm going to Korea!!~~

So, I akan pergi sana next month. I'll take a flight a day after election. Actually I tak pergi sana untuk makan angin or cikcur. Tapi, I pergi sana untuk attend cardiac ultrasound short courses. Seminggu sajork...huhuhu. Nape la company I tak hantar lama sket *nanges

Tapi kan korang....I takde passport lagi, bleyyy?? Maklumlah, this is my first time ever untuk keluar dari Malaysia nih. Paling jauh I pernah pergi pun setakat Sabah jer sebelum nih. Tak pun pergi kat sempadan Siam kat Betong. Tu pun sebab nak pergi beli toto uols. Bukan toto sport toto nombor ekor tu. Ni toto comforter. Ye lah, nenek-nenek kita dulu mana la reti sebut comforter kan?? Dia dengar bunyi ala-ala lebih kurang jer, tu la yang jadi toto tu.

So, I tanpa berlengah lagi pergi la berlari-lari anak seperti membuat sai' dari Bukit Safa ke Marwah, pergi siapkan segala dokumen tu.

Tiba-tiba....

"Encik Izuan, cip IC awak nih dah rosak la. Ni mykad yang first batch nih. Encik Izuan kena buat IC baru kat blok sebelah, dapatkan IC sementara, pastu datang balik sini dengan surat beranak.."

*tak sempat nak pekop mulut*

"Oh fuck!!"

*lepas tu baru I pekup mulut*

"Err surat beranak saya kat kampung. Dah reput dah pun. Macam mana ni??"

"Nampaknya, encik kena buat surat beranak baru la. Kalau tak silap saya, it takes time jugak la. Setahu saya, kalau nak dapat siap hari ni jugak, encik kena pergi buat surat beranak tu kat Putrajaya".

*motif??

So, aku pun pergilah ke bangunan sebelah tu untuk buat IC baru. Pastu aku explain la situation aku kat akak yang buat IC baru aku tu. Dia kata,

"Awak isi borang ni".

Tak lama kemudian, instead of dapat IC sementara, I dapat surat beranak baru sekali. Yay!! I'm so happy. She saved my life. Thank God. Bless her...


Tada!! IC sementara dengan surat beranak I~~

Pastu, aku pun bergegas balik ke Jabatan Imegresen, kat Pegawai yang sama yang uruskan aku tadi.

"Ok, Encik Aziem, this is the IC dan surat beranaknya".

*dia terkejut*

"Eh tak sangka pulak awak boleh buat semua sekaligus ye. Bertuah la awak ni. Sebelum ni takde pun orang yang dapat buat surat beranak kat sini. Dah la awak ni lahir kat Pulau Pinang. You must be so lucky".

*dia pun bagitau kat kawan-kawan yang aku dapat surat beranak aku kat situ dan semua pelik sebab belum pernah orang dapat kat situ leyy??*

"Yes...I know. I'm soo lucky". *ni dalam hati jer nih~~

Alhamdulliah, semua berjalan dengan baik....


Anyway, Pegawai tu boleh tahan jugak *wink

*ni sebenarnya takut nak mamarazzi nih*


Tada!!! Dah siap dah!!

Yang penting, I boleh claim balik duit yang I guna untuk buat passport ni. Kau ado?? Hiks

Dengan ini, saya nak memberi setinggi-tinggi penghargaan kepada 2 pegawai kerajaan ini, iaitu Puan Zaneza dan Encik Wan Aziem kerana telah menjalankan tugas dengan baik dan cekap. Mereka berdua sekaligus telah mengubah persepsi saya terhadap kualiti perkhidmatan awam yang selama ini dipersoalkan oleh masyarakat umum. Terima kasih banyak-banyak atas pertolongan anda berdua.....


Like I said earlier, it has been a long long week...catch up with you soon guys, and jangan lupa mengundi!!

Undilah PAS!! *larikkkkkkkk~~

Selingan sket:

Mengundi opposition is not a bad idea anyway. Walaupun I'm not confident enough for them to rule the country yet, but we need them in parlimen. At least, we have a bunch of people yang akan mengekang, membangkang, bukan mengangkang dan mengawal tindak-tanduk yang tak bertimbang rasa oleh kerajaan. Sekurang-kurang, ada suara-suara dalam parlimen akan pertikai tindakan kerajaan berhubung dengan sesuatu isu, sebab for sure ahli-ahli lain akan tutup mata and say YES walaupun atas benda yang salah sebab mereka dari satu parti.

Sekurang-kurangnya bila kita letak ramai sikit pembangkang-pembangkang yang kuat membangkang dan lantang membangkang, kerajaan akan aware dengan setiap tindakan yang diorang ambil and if they want to do something, they going to do it...do it...do it..do it WELL!! *tetiba JLo

For example, I didn't see the point kerajaan naikkan harga petrol. Like Dato' Seri Anuar Ibrahim said, kenapa nak compare harga petrol kita dengan Singapore?? Dah sah-sah la diorang tu import, dan kita pengeluar. For sure negara pengeluar akan dapat harga yang lebih murah dari negara pengimport kan?? Kenapa tak bandingkan harga petrol dengan negara pengeluaran yang lain?? Macam Iran, Brunei atau Kuwait??

Lagipun subsidi tu pun datang dari mana?? Bukan dari duit rakyat ke??

I'm not saying yang I give up dengan segala kemajuan dan kesenangan hidup di bawah kerajaan sekarang. I appreciate dengan apa yang diorang telah buat, walaupun at the same time, I do see some of them adalah pembaziran semata-mata.

Negara kita buat untung besar dalam eksport petroleum. Apa kata, kalau ambik sedikit keuntungan tu untuk cover harga minyak yang tinggi tu, instead of guna wang subsidi, duit rakyat whatsover?? Walaupun untung tu akan jadi tak banyak, tetapi masih untung kan?? we are not talking million here, but billion!!! Contohnya, kalau untung hasil jualan minyak mentah itu adalah 60 billion, why not kalau kita ambik 30 billion daripada keuntungan tu untuk cover or subsidi harga petrol. Walaupun keuntungan dia dah kurang menjadi 30 billion, tapi still untung kan??

Just my 2 sen =)

I'm just wondering kalau Nurul Izzah berjaya kalahkan Dato' Sharizat untuk Lembah Pantai...

Apa pun, jangan lupa mengundi yer. Tunaikan tanggungjawab anda.

PS: I kesian kat Ayie, sebab tak dapat cuti untuk balik mengundi. Keji betul boss dia!!

Monday, February 25, 2008

Surat untuk sahabat.....maafkan aku!!

Dear best friend,

First of all, I want to apologize if I'm over reacted. I just want you to know that I hate it when you give me a silent treatment. Especially when I don't really know what was the cause. I hope you understand. I just a person, manusia....who is scared to be alone. I always telling myself not to be too dependent of others especially you, my best friend. Tapi I tak boleh. I tak kuat untuk hadapi semua tu sendiri. I always want someone to talk with me, listen to my same lame problems with my work or bitching around.

Sorry for being selfish. I know I am. I never think about your feeling or your problem. Sometimes I rasa bersalah kerana tak pernah fikir or ambil tahu apa masalah you. I know...I'm not a good friend...

I'm sorry for burdened you with something that you should not be burdened with. Sorry kalau I dah mengusutkan hidup you dengan benda-benda yang tak sepatutnya. I tak pernah ambik tahu apa masalah you, and in fact if you ada masalah, I bukannya nak membantu menyelesaikan masalah you, menambahkan masalah adalah....I feel so bad dear!!

Sorry kalau selama ni I ada menyusahkan you dalam melayan kerenah dan kehendak I...

Sorry if caused you troubles...

Sorry if I ada menggunakan kata-kata kasar yang tak sepatutnya...sampai you rasa berkecil hati. I tahu mulut I ni kadang-kadang agak longkang dan sukar dikawal perkataan yang keluar dari mulut I ni. Really sorry for that....

Sorry for being too childish, cheeky and mengada-ngada...

Sorry kalau I ada membabitkan you dalam segala tindak tanduk I yang boleh dikategorikan sebagai bodoh dan tak masuk akal...

Sorry kalau I ada memalukan you dikhalayak ramai...

Sorry kalau I ada terpecah rahsia you kat orang yang tak sepatutnya...

Sorry kalau selama kita kawan ni you rasa I kawan yang menyusahkan...

Sorry for not being a good friend. I'm failed to be one!! Aku gagal menjadi seorang sahabat yang baik.....aku gagal menjalankan tugas aku sebagai sahabat...

I hope it is not too late for me to ask your apology...berilah saya peluang untuk berubah menjadi yang terbaik...because, you for me is my BBF, Best Friend Forever. Bagiku, dikaulah teman terulung.

I'M SORRY, FORGIVE ME.....MAAFKAN SAYA.

Dari kawan yang menyusah,
Izuan

Sunday, February 24, 2008

Teardrops on my cheeks...




----------------
Now playing: Taylor Swift - Teardrops On My Guitar
via FoxyTunes

Drew looks at me, I fake a smile so he won't see,

That I want and I'm needing, everything that we should be,
I'll bet she's beautiful, that girl he talks about,
And she's got everything that I have to live without...

Drew talks to me, I laugh 'cause it's just so funny,
But I can't even see anyone when he's with me,
He says he's so in love, he's fin'lly got it right,
I wonder if he knows he's all I think about at night...

[Chorus]
He's the reason for the teardrops on my guitar,
The only thing that keeps me wishin' on a wishin' star,
He's the song in the car I keep singin', don't know why I do...

Drew walks by me, can he tell that I can't breathe?
And there he goes, so perfectly,
The kind of flawless I wish I could be,

She better hold him tight, give him all her love
Look in those beautiful eyes and know she's lucky 'cause...

[Chorus]
He's the reason for the teardrops on my guitar,
The only thing that keeps me wishin' on a wishin' star,
He's the song in the car I keep singin', don't know why I do...

So I drive home alone, as I turn out the light,
I'll put his picture down and maybe get some sleep tonight...

[Chorus]
Cause he's the reason for the teardrops on my guitar,
The only one who's got enough of me to break my heart,
He's the song in the car I keep singing, don't know why I do...

He's the time taken up, but there's never enough,
And he's all that I need to fall into..

Drew looks at me, I fake a smile so he won't see...

_____________________________________


OMG.....I'm sooo in LOVE with this song and the singer!! Lagipun aku memang suka lagu-lagu genre country dan adult alternative nih. Currently, I'm crazy about Taylor Swift. So, skrg ni sibuk la download lagu-lagu dia.

Video lagu ni mengingatkan kenangan masa kat sekolah dan masa kat universiti dulu...

*suka pose-pose gown hijau dengan gitar atas katil...tapi i pose-pose pakai kain batik sambil peluk pooh atas katil ops

Well, semua orang ada yang dia suka masa zaman sekolah atau masa kat uni dulu kan?? Aku sama. Tapi hanya sekadar suka dari jauh la. Nak pulak kalau kita kawan dengan orang tu. Walaupun takde la rapat macam best-friend, tapi cukup untuk buat kita gila everytime kita dgn dia kan??

Lagi menyakitkan bila orang yg kita suka tu, bila kita dengan dia, dia sibuk dok bercerita pasal perempuan yang dia suka....leyyy?? Tak ker kau sentap macam tu??

Yang lebih menyakitkan jiwa dan bakul raga kau adalah bila orang yang kau suka tu, kau berjaya perangkap dan ransang dia untuk 'terlanjur' dengan kau *ops*, dengan harapan lepas tu dia akan suka dengan kau. Tapi yang kau dapat, he come back to ask for more and that's it!! Hanya untuk sex semata-mata. Pastu lepas main segala, dia dok sibuk bercerita pasal awek itu, awek ini, perempuan itu dan perempuan ini... *nanges

*matila reveal kisah benar

Dan yang buat kau rasa macam nak bunuh dia adalah bila kisah kau dengan dia terbongkar, dia hantar sms maki hamun kau dan kata "I HATE YOU!!!!". Pastu, untuk pertahankan diri dia, dia bgtau kat orang yang kau goda dia...padahal benda tu suka sama suka!! *nanges

Tapi tu semua kisah lama....

Dulu, haruslah aku macam orang gila meratapi nasib kan?? Nasib baik takde batu belah batu terlingkup. Kalau tak dah lama aku tolak dia dalam gua tu *ops

Tapi yang best tu, dalam dok gaduh and benci sesama sendiri tu, bole pulak ON sekejap leyy?? hiks

After all, I have to realize that he never really love you. He just take an advantage from me...just take me for granted. And that time I feel so stupid...really really stupid!!

Cerita lama tak elok dikenang selalu. Tapi, tak salah kalau kita kenang, jika ia mengajar kita untuk menjadi better person.

Tapi cinta tu akan aku kenang sebagai antara kenangan yang indah dalam hidup aku, walaupun cinta aku pada dia dah aku buang jauh ke dalam lubuk lautan yang dalam dan biarkan ia berkubur tak bernisan....

PS: Walaupun dalam lagu tu ada nama Drew, tapi I tak berscandal dgn Shah Andrew yerr!! Motif??

Saturday, February 23, 2008

Ipoh Mali~

Tu diah!! Masuk ni dah kali ke berapa tah aku turun ke Ipoh. Last week dah datang. Sebelum and after CNY pun ada datang jugak.

Sorry yer Apau. Lupa nak bgtau kat hang kata aku turun Ipoh. Lagipun hang kan jauh nun di UTP. So, I bgtau Acai jerr...ley?? Jangan marah naa. Next time aku bagitau kat hang ek...

So, kali ni aku kena pergi ke Pusat Rawatan Islam, Ipoh. Puas la aku cari segenap pelusuk Ipoh cari tempah ni dengan si Harith. Aku pun call la sorang doc yang bertugas kat situ, Dr. R. Landmark yang dia bagi kat aku hanyalah Hotel Casuarina. Kan?? Macam la aku tau kat mana tempat tu kan?? Aku dengan Harith pun memandai la sendiri cari ikut Jalan Gopeng. Akhirnya sampai la kat tempat tu. But, wait.....


Tempat ni tak nampak macam medical centre pun??

Ha jangan korang tak tau, medical centre ni nampak macam medical centre zaman perang dunia pertama!! LOL

Aku masa first time sampai kat sini tergamam kejap....betul ke ni tempat dia?? Aku tak dapat bayangkan la macam mana pompuan-pompuan tu semua boleh beranak kat sini...SCARY ok!! Mrasa ditengah-tengah malam buta nampak askar jepun dok berkawat kan?? *ops

Habis jer kerja aku kat situ, aku pun calling-calling la Acai Kebede ni untuk jumpa. So, kitorang pun keluar dinner that night.


Acai Kebede Keledek *larikkkkkk!!

Mula-mula tu plan nak pergi makan nasi ayam yang paling famous katanya kat Ipoh. Tapi kedai tu tutup la pulak. So, kitorang pun makan la kat kedai Pak Wan ni.


Kedai ni terletak kat Gugusan Perkampungan Manja, kalau tak silap aku la. Aku bukannya ingat sangat nama yg dimentioned oleh Acai ni.

Acai kata makanan yang famous kat sini adalah Nasi Goreng Ikan Rebus. Aku pun try je la. Anyway, aku nih tak cerewet sangat pasal makan. Mana-mana dia bawak aku pergi, aku makan jer. Jangan dia bagi aku makan Nasi Goreng Babi Rebus Tomyam sudeh!!! *larikkkkkkk!!

Nasi Goreng Ikan Rebus

Tapi kenapa ikan dia macam digoreng jerr?? Tak macam di rebus pun?? *ops...matila complaint kan?? LOL

Sementara nak tunggu makanan sampai, macam biasa. Upacara cikpat anyam ketupat pun bermula!! *petir!!

Takde la cikpat apa sangat. Cikpat orang tua meja sebelah kitorang la. Acai kata, masa kitorang sampai jer kat situ, pakcik kertu tu dah bisik-bisik kat kawan dia yang kitorang ni gay...leyyy?? Sentap tak kau dgn gaydar pakcik kertu seko nih??

Tengah dok mengumpat nih, tetiba Boss aku call. Aku pun angkat la dan macam biasa la, since my Boss pun bukannya faham sgt Bahasa Melayu, so I have to speak with him in English. Pastu, pakcik sebelah nih pun sibuk-sibuk la angkat phone sambil speaking english yang lintang pukang dengan kuatnya...MOTIF???

Pastu, dok perli-perli kitorang speaking. Kelakar betul la diorang. Benda-benda macam tu pun nak jadi isu. What the fuck?? Macam ni ke masyarakat HADHARI yang diwar-warkan?? Macam ni ke bangsa melayu baru?? Macam ni ke sikap orang melayu yang katanya penuh adat sopan dan santun?? *tu diah..kempen pilihanraya pun bermula

Bangun la wahai bangsa ku....jangan biarkan bangsa melayu terus meLAYU dan LAYU dalam erti kata yang sebenarnya...

*selingan jer tuh*

Sedang kitorang dok ummmmmmmm dan pattttttt, tetiba ada orang baca doa dan diaminkan ramai. Rupa-rupanya, kedai tu meraikan ulang tahun yang keberapa entah. Yang ke-30 kot?? Aku pun terus ambik tudung bawal yang aku bawak dalam beg aku tu...nak cover rambut uols!! hiks =p


Disebabkan, that day adalah hari ulang tahun kedai tu, maka semua orang yg datang makan dapat makan free. Ni kira memang langkah kanan la.....Alhamdulillah =)

PS: matila perangai typical melayu, suka makan free *ops

Thursday, February 21, 2008

Experience the ridiculous??



Hmmmm....I've got nothing to write actually. I have a lots of thing on my mind right now but I can't translate it into words. Maybe I just need a little bit of to figure out what I really want to write. Too many stories and issues on my head for the time being.

I just came back from Ipoh. Yes again!! Ipoh is like my second home now. *Apau jgn gelak!! =p

Anyway, I hope you enjoy this video. It is about the ridiculous things that Beyonce have done during her concert (well you can see those on her latest stuff, Beyonce Experience, taped from her last around the world concert). Well man, I can say that she is one of the most talented person on the planet. No doubt about it.

The dance?? OMG, I wish I can dance like her hahaha =p

And what with the saxophone imitation thing?? That was awful...really really awful.

The birthday cake surprise?? Gosh, she is soo FAKE. Such a FAKE bitch!!

When I watch the whole performance, I didn't feel entertain at all. It's like a show from Beyonce to entertain herself. She's not really intimate with her fans. It is all about her. I don't even heard she say the word like "I Love You" to the crowd. And sometimes I feel like she just want to show off her ability, her cloth, her dance etc etc and she sound arrogant to me though..

I like how Celine Dion interact with her fans. I can't wait to see her this April!! Yay!!

The outfit?? Y-U-C-K-S!! What's wrong with her?? Why suddenly she lost her sense of fashion?? Konsepnyer selagi tak terdedah segala mak nenek lurah dendam memang tak sah kan??

But vocally?? Two thumbs up....after jumping all around and shake the body like crazy, she still delivered her song very well!!

Not a bad experience after all, but I just hope that she'll done better. Plus, I'm still SENTAP tahap dewa when she decided to cancel her concert in KL, just because our government didn't allow her to wear those ugly and awful but sexy outfit!!

Hmmm...if I'm not mistaken, she did said in E!! The Hollywood Story,

"I love my fans and I will do everything for them!!"

Ya right!!!

PS: Who's the bitch in the afternoon?? KIMIE!! *larikkkkkkkkkk!!

Sunday, February 17, 2008

Save the last dance for ME~~

----------------

Clock strikes upon the hour
And the sun begins to fade
Still enough time to figure out
How to chase my blues away
I've done alright up 'til now
It's the light of day that shows me how
And when the night falls
The loneliness calls

[Chorus]
I wanna dance with somebody
I wanna feel the heat with somebody
Yeah I wanna dance with somebody
With somebody who loves me

I wanna dance with somebody
I wanna feel the heat with somebody
Yeah I wanna dance with somebody
With somebody who loves me

I've been in love and lost my senses
Spinning through the town
Soon or later the fever ends
And I wind up feeling down
I need a man who'll take a chance
On a love that burns hot enough to last
So when the night falls
My lonely heart calls

[Chorus]

Somebody who? Somebody who?
Somebody who loves me
Somebody who? Somebody who?
To hold me in his arms

I need a man who'll take a chance
On a love that burns hot enough to last
So when the night falls
My lonely heart calls

[Chorus]

Ooh don't you wanna dance
With me baby
Don't you wanna dance
With me boy

Hey don't you wanna dance with me baby

With somebody who loves me

Don't you wanna dance
Say you wanna dance
Don't you wanna dance

Don't you wanna dance
Say you wanna dance
Don't you wanna dance

Don't you wanna dance
Say you wanna dance
With somebody who loves me

_______________________________________



So, I went to LQ last friday night since the last one after new year. Huh well, LQ getting kind of boring lately. Same LAME song!!! How I wish I can take over the DJ place hehehe *sorry Ivarn~

Sorry I have to say this....but the songs are S-U-C-K!!!

And then, I accidentally saw my underage ex-BF!! Shit!! So I HAVE to put a fake smile on my face, and friendly gave him this 'cheek to cheek' hi.

I also saw 'ketam' there but I don't think that he even bother whether I'm there or not. Yup, I have to accept the fact that we can't be friend anymore. That's my fault. I just hope that I can turn back time and fix it *sigh*

The crowd?? Goshhh...where's the hell this people coming from?? I'm not saying about those PLUs. I'm talking about an underage girl (I guess la...) with their sneakers, short pant, singlet and tight cardigan...dance with their so-called 'Rempit' boyfriend...what those kids doing in LQ?? They dance like crazy!! Like they owned the place. They don't ever bother about the other's space, yelling between themself and make stupid noise yang entah apa-apa....what the hell?? I just hate to see them. Don't you think that this kids should stay at home and do their homework, or do something beneficial with their time, instead of clubbing with their BFs?? Then rempit here and there....and the last thing you know about them is being rape or having sex, record it on the phone cam and post it on YouTube!! This is soo fucking annoyed me!!

Menyampah tengok budak-budak nih!!

Walaupun bukannya ayah cheq yang owned that place, but I just don't like it. Shouldn't it be GAY bar?? Shouldn't it be the last place for straight or kids to go??

Seriously, I don't feel like going there anymore!!

And by the way, I saw this picture of Chris Brown on Google. My eyes almost come out when I saw this....


Look at the the bulge. Don't you think that it is too big for 18 years old boy?? *blush*

Now, who can resist this HOT Chocolate??

And I think he's CUTE though *wink*

PS: I tunggu la Si Megat datang. Kata nak ajar tarian kodok gersang...tapi hampeh. Tak datang pulak si katak tu. Katanya kaki cramp sebab selalu clubbing...ayo =p

Thursday, February 14, 2008

Apalah ertinya Hari Kekasih tanpa si dia di sisi.....


Song lyrics | With You lyrics

Lately I memang suka dengar lagu ni......

It's remind me of him...

Seperti lirik lagu tu,

I need you boo, I gotta see you boo....

Except, part yang ada sebut girl tu je la. Obviously he is not a girl kan?? Tapi the feeling yang cuba nak disampaikan dalam lagu tu, that is what I feel right now.....

Miss you so much sayang.... *nanges

Tapi apakan daya, si dia jauh di Pulau mutiara...waaaaaaaa

Tu la, sapa suruh bercinta dengan orang jauh. Long distance love ni, tak boleh kekal....

Ala nak seribu daya kan?? Kalau dah jodoh....mana tahu kau punya BF nanti orang eskimo kat Alaska ke?? Dah jodoh kan??

Ye la tuh...tapi takde la sampai Alaska, ngok!!

Ohh cintaku tak mengenal sempadan occay!! Chihihihi~~


Menghitung hari untuk kembali bersama si dia...hmmmmm

La la la la Kerjalah.....

Yup, cuti definitely dah over. I just come back from Ipoh. Yes, from CNY holiday, straight away went for outstation in Ipoh Hospital. Penat occay....

So, bermulalah hari yang malas untuk masuk office.

Kerja la wei!!!

Ye ye ye saya tahu. I just need a courage leyy?? =p

Banyak la alasan kau...cakap je la yang kau tu pemalas.

Keji taw!! I'm not lazy. Aku cuma menggunakan falsafah "I work hard, I play hard".
Okay focus now!!

Apapun, kita nyanyi dulu. Jom Megat!! Kau tak suka aku seru nama kau kan?? Meh sini aku nak sebut berkali-kali...Megat megat megat megat megat. He he he =p

1...2....mula!!!

Lompat si katak lompat
Lompatlah tinggi-tinggi

Cepatlah Megat cepat

Cepat kita bangun pagi


Kalau kita lambat

Nanti kena POTONG GAJI!!


*matila takde kerja lagi..hiks


*Motif nama aku jugak yg kau seru??

Apapun, Happy Valentine's Day kepada yang meraikannya. Merasa dituduh kafir oleh orang yang ekstrim *ops*. Yang penting niat kita sambut tu untuk apa. For me, everyday is a Valentine's day *matila cliche~ (betul ke aku eja ni?? ada aku kesah??)

Aku ajak Botak turun KL sambut Valentine. Dia kata;

"Sorry, I tak sambut Valentine..."

Sentap!! Cheh...katanya!! Keji taw....huhuhu. Miss you Botak Bucuk!!

I nak sambung balik kerja....

PS: By the way, rumah I dah ada internet balik....tapi I tetap gigih update kat office kan?? *larikkkkkkk!!

Tuesday, February 05, 2008

Ku mahu kau berambus!!! *larikkkkkkk~~


Ok semua!! Ikut I nyanyi ramai-ramai yerr...Jom Megat!! =p

Wo...
Saya...

Wo yau..
Saya mahu...

Wo yau ni....
Saya mahu awak...

Wo yau ni ti....
Saya mahu awak punya...

Wo yau ni ti LANCAU!!!!!!! *larikkkkkkkkk

*matila xde kerja!!~~

___________________________________

Oh ya, dikesempatan ini, I nak wish all malaysian....

Happy Chinese New Year!! Gong Xi Fa Chai, Xin Yen Quai Ler...

maaf zahir dan batin *tetibe


Korang semua tak sambut ke?? Well ni kan perayaan orang Malaysian, so kita sama-sama la sambut dengan rakan-rakan kita yang berbangsa Cina dengan penuh perasaan muhibah... *gituh* Undilah saya!! *larikkkkkkkkk!!~~

To all my chinese friends, may this new year bring you a lots of happiness, 'ong' and prosperity and more money, money, money and MONEY!! Kalau ada extra ang pow tu, hulur-hulur la...boleh la I pow sedas!! *mutif??

Untuk Chinese New Year tahun ni, sempena tahun tikus kan?? So, cheongsam I akan I buat dengan menggunakan tema pelacor zaman Dinasti Manchu!! *larikkkkkkkkk!!~~


Ada ker orang nak bagi ang pow kalau aku pakai macam ni?? *petirrrr!!

Have a good holiday and take care everyone. I akan balik to my hometown this Thursday. Last but not least, drive carefully. Berhati-hati di jalanraya and please please please, DON"T DRINK AND DRIVE!!!

And watch out your diet. Don't consume too much sugar, salt and alcohol...

Kalau ada duit lebih tu, sumbangkan kepada mereka yang memerlukan. Bagi mereka rasa erti sebenar Tahun baru Cina... *cheh ala-ala sambut raya pulak~

Oklah korang semua. I nak feeling-feeling Aishah jap sambil nyanyi lagu Pulanglah kejap...

Apakah suratan....
Chinese new year suatu titik akhir...
Sekian lama bercinta...
Kau tiada di Tahun Baru Cina...

Duit angpow aku pohon...
Sekiranya aku yang bersalah *leyyy??

Pulanglah ku merindui mu sayang...
Ku menanti dengan cheongsam terbuka *larikkkk!!

PS: Song, takde angpow ke untuk saya?? =p

Friday, February 01, 2008

Pergi Tak Kembali.....suatu tragedi~

[Pergi Tak Kembali - Rabbani]

Setiap insan pastikan merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang akan dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayu alunan suara
Cemas di dada lemah tak bermaya
Terbuka hijap di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baiklah atau sebaliknya

Amalan dan taqwa jadi bekalan
Sejahtera, bahagia pulang...kesana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kanangan
Diiringi doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi

__________________________________________



Mati?? Rasanya semua orang takut mati, except mereka yang ambik jalan mudah dengan bunuh diri.

Or mereka yang suka sangat buat aksi bodoh yang menjadikan nyawa mereka sebagai gadaian.

Or mereka yang berjuang di medan perang demi maruah, agama, bangsa dan negara.

Jika tidak masakan ada sesetengah mereka begitu berani memasang bom di tubuh badan mereka dan meletupkannya di tempat awam.

Tak kurang yang begitu berani menggantung diri akibat rasa kecewa...

Mudah sungguh mereka buat keputusan sedemikian rupa. Adakah mereka tidak menghargai hidup ini??

Atau dah cukupkah bekalan mereka untuk kehidupan di akhirat kelak??


Minggu ni menyaksikan banyak kematian yang berlaku. Antaranya ialah penulis lirik terkenal Loloq yang meninggal dunia akibat pendarahan otak.

Dan juga tokoh ulama' terkenal dan jugak seorang mufti, Ustaz Ishak Baharom.

Dan tidak dilupakan rakan kepada Amirul, yang kembali ke rahmatullah semalam akibat kemalangan di Jalan Duta. Allahyarham yang cedera teruk di bahagian dada (hatinya pecah kepada 3 bahagian) gagal diselamatkan oleh doktor yang bertugas di HKL.

Aku kalau boleh tak nak cerita macam mana kemalangan tu boleh berlaku, but I have to and please...jadikan ini sebagai iktibar. So, listen and learn people....don't you ever ever drink and drive. Nak pulak untuk mereka yang beragama Islam, tolonglah jauhkan bende-bende ni...

Semoga Allah mengampunkan Allahyarham dan kita semua.

Al-fatihah untuk mereka yang telah kembali ke rahmatullah. Semoga roh mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang dikasihi Allah....

Amin~~

Motif aku gigih datang kerja hari ni sedangkan hari ni Hari Wilayah?? *sigh*

Apsal aku kena kerja hari ni? Keji taw....

Dude...tempat kerja kau tu kat Kelana Jaya, which is Selangor. Selangor doesn't celebrate Hari Wilayah. Daaa~~

Tak kira la. Aku kan stay kat KL. So aku ni boleh dikira sebagai warga KL. So warga KL kena la sambut Hari Wilayah kan??

That doesn't count dear!! Kalau nak cuti ambik la leave...

Mencikkkkkkkkkkk!!! *sambil hentak kaki

**Oh I'm so need a caffeine right now~~