Wednesday, January 30, 2008

Arghhhhhh tensionnya!! Bila la nak dapat gaji nih...huhuhuhuhu *nanges~~

So, since aku takde mood nak update apa-apa hari ni, apa kata korang semua layan video show pondan nih dengan lagunya 'Nasib Seorang Janda'. Lagu nih ditujukan khas untuk FRID yang 'kununnya' masih menjanda bleyyy?? *larikkkkkkkkkk!!

Dan tidak dilupakan jugak kepada mereka yang baru jadi janda, yang telah lama menjanda dan untuk mereka yang verangan janda macam DINO *ops


Monday, January 28, 2008

Izuan dan cerita Juara Lagunya....

----------------
Now playing: Jaclyn Victor - Ceritera Cinta Ft Rio Febrian
via FoxyTunes

Bertanya sang bayu pada ku
Mengapa kau masih disitu
Tiadakah jemu kau menunggu

Dan buat seorang perindu
Penantian hanya lah waktu
Dikamus hati ku
Tiada istilah jemu

Hentikan lah saja
Jenaka bermadah
Biasa terlalu sering ku dengar
Ceritera cinta tiada berubah
Hanya mimpi yang indah
Akhirnya nanti kecewa

Bukalah sedikit hati mu
Kenali siapa daku
Beri ku pendam rasa hati
Malu mengakui

Hentikan lah saja jenaka bermadah
Biasa terlalu sering ku dengar
Ceritera cinta
Tiada berubah hanya mimpi yang indah
Akhirnya nanti kecewa

Tanpa mahu mengakui kau pun dihati
Diluar sedar kau ku rindui
Penantian hanya ruang waktu
Tiba masa kan terbukit cinta ku

Tak mudah percaya pada pengakuan
Aku di hati mu yang tersayang

Hentikan lah saja
Jenaka bermadah biasa terlalu sering ku dengar
Ceritera cinta tiada berubah hanya mimpi
Akhirnya nanti kecewa

__________________________________________


Yeah!!! I don't know whether I'm happy or not with the AJL result, but kalau tengok dari persembahan semalam, memang Estranged layak untuk menang kategori Pop Rock. Tapi untuk menang Juara Lagu, I still prefer lagu Samudera walaupun malam tu Nora nyanyi sangat la HAZAB!!!

Persembahan Estranged bagi aku memang bertenaga dan luar biasa. Persembahan yang lain sangat la HAZAB aku tengok, kecuali Jac dengan Lah, Bob dan Sahri. Lagipun, Rich nampak sangat comel dengan rambut pendek dia, and pemain drum dia...WOW!!! *ikut style dlm crite P. Ramlee, 3 Abdul* sangat hansamu yer!! Biasalah, model katakan....if korang pernah nampak la dalam mags.

Persembahan Aishah biasa jerr, tapi lagu tu macam susah jer nak menyanyi. Dah la tempo cepat, pastu tinggi pulak. Tak ker semput perempuan tu. Tu belum kira konsep persembahan ala-ala baca buku cerita untuk kanak-kanak tadika yang very der hazab *ops*

Kak Melah?? Motif tarian mak yong tetiba ada konsep tarian kipas sempena Chinese New Year?? Nasib baik tak buat tarian singa kan?? Konsep persembahan very the RTM!! Vocally.....hmmm tang intro ok...masuk je korus...hayo hayo, suara kepit tak menjadi ok!! Gegendang telinga aku macam nak pecah. Kalau ada pontianak harum kat-kat area berdekatan, mesti diorang tercabar dengan kehebatan Kak Melah ittew leyy?? *ampun Mak LEEmah!!

Jac!! What a flawless performance *katanye*. Tapi untuk semalam, persembahan Jac dengan Lah adalah yang terbaik. Their vocal mix well with the music and their vocal compliment each other. Jac pulak, tak over the top sangat semalam. Overall, aku sangat terpukau tengok persembahan mereka. Simple yet nice. So memang patut menang Vocal Terbaik malam tu..

Siti??

Hmm.....segi persembahan ok, walaupun aku tak pasti apa motif penari-penari dia bawak panji-panji ala nak pergi Perang Badar jer. Dengan pakaian yang entah hapa-hapa tu, nak tersedak air oren aku bila tengok pakaian yang menampakkan betis dia yang gedabak ibarat ROTI JOHN itu *larikkkkkk!!

Vocally, I'm surprise because this is her worst ever. Sebelum ni, kalau konsert, walaupun dah nyanyi more than 30 songs, dia bole maintain vocal dia. Tapi semalam kelihatan sangat tidak bertenaga bila dipertengahan lagu!!

Nora menang untuk kategori Etnik Kreatif seperti yang dijangka. Maybe persaingan tak berapa kot?? Tapi lagu Samudera tu ada kekuatan dia tersendiri, dari segi gubahan lagu dan lirik dia yang sangat bermakna dan puitis.

Aku memang target lagu nih akan menang Juara Lagu. Tapi, dah nasib la kot lagu nih tak menang. Lagipun persembahan Nora sangat teruk. Antara yang teruk. Dengan suara pecahnya, key tak sampai...siap part yang last lagu tu, kedengaran seperti dia menjerit!! Kedengaran seperti dia tidak selesa untuk menyanyi semalam.

Pelik...memang pelik. Nora selalunya memberikan persembahan yang memberangsangkan. Pernah sekali dia rakamkan lagu, iaitu lagu Hanya Satu ketika dia masih mengandung. Beliau menyanyikan lagu itu dengan baik walaupun key lagu itu sangat tinggi!!

Tapi, kira ok la menang kategori. Dari tak menang langsung. Lagipun dia kan tak pernah menang. Walaupun lagu-lagu dia, seperti Menyemai Cinta Bersamamu pernah menang Lagu Terbaik AIM, tapi gagal menang Juara Lagu. Akhirnya semalam menang jugak dia setelah 6 kali mencuba....

Izinkan Aku Pergi pula telah menang kategori Balada. Kategori yang selalunya ada persaingan hebat. Tahun ni macam kureng sket. Nyanyian Sahri boleh dikatakan baik. Tapi aku prefer lagu Ceritera Cinta menang. Bukan sebab penyanyi lagu tu bagus, tapi sebab lagu tu sendiri memang antara yang terbaik dari segi susunan musik dan lirik yang bagus. Except, baju si Sahri tu yang ala-ala tak siap *ops

Fiq!! Kenapa dia kelihatan seperti pondan semalam?? *ops

Fazli Zainal?? Konsep yang sama seperti Cikgu Mimi dia yang suka sangat konsep pentomen. Dengan koir yang tidak berkesan. Bunag duit jer upah diorang. Baik sedekah kat anak yatim!! Tidak dinafikan lagu ini memang antara yang terbaik. Tetapi persembahan Fazli Zainal semalam not really up to par. Dengan low keynya jelas kedengaran suara dia yang bergetar. Nervous barangkali. But it's consider OK for newcomer like him. Susunan music lagu ni semalam sangat fantastic dan mengagumkan. Sayangnya vocal Fazli Zainal tidak konsisten dengan music itu. Tak ada chemistry katanya!!

Kemudian ada satu part di mana beliau beremosi menghayati lagu kelihatan tidak natural. Kelihatannya seperti seorang janda mati laki *ops

Bob?? Perlukah saya menafikan kehebatan vocal dia? Walaupun dari segi rupa paras, siapalah Bob yang bak kata Iris seperti 'Patih GAJAH Mada' itu *ops* kalau nak dibandingkan dengan Ally Iskcandar yang jambu lagi comel itu....suke suke suke. Tapi bole ke Ally Iskandar menyanyi sebaik Bob yang mendapat jolokan MESRA ALAM tu?? *matilakau analogi tak kena..

Persembahan yang lain-lain tu biasa jerr. Misha...my oh my, suara dia tidak jelas kedengaran dan persembahan seperti syok sendirik *larikkkkkkk!!

Jinbara?? Sofaz?? I don't know what to say....I leave that untuk orang lain komen leyyy??

MAWI!!!!! Perlu ke aku komen apa-apa pasal si botak ni?? Asal ada undian SMS jer, percayalah...takde orang lain boleh menang selagi ada undian SMS nih. I'm not surprise kalau Anugerah Bintang Popular yang akan datang dia bolot semua award. After all dah nama pun paling popular kan?? But it doesn't mean yang dia tu bagus. Dan aku tak rasa pun lagu dia tu layak masuk Juara Lagu.. *ampun sifu M. Nasir

Oh ya...what about persembahan malam tu?? Dayang and Hattan?? Are you crazy?? Sorang terbawak-bawak gaya Jazz dan sorang lagi rockers habis!! Not a very good combination. I'm just wondering kalau tempat Dayang tu digantikan dengan Dia Fadilla. Mesti gempak gile. Apa pun, aku tetap diehard fan Dayang!! Dan Hattan memang ROCK!!!!!

Akak Ziana...ayo!! Macam tak pernah nyanyi kata LELE!! *matila kau kena pukul dengan Izzu.

Nikki??Ermm ok je la. Kalau ada Zahid mungkin lebih FUN!!

The Lima!! Kenapa persembahan seperti buat show kat LaQueen?? Dengan dressing yang very the cik gayah...ayooooo!! Aku pitam jap tengok diorang...

Apapun...tahniah pada yang menang. Pada yang kalah, cuba lagi tahun depan. Biar kalah Juara Lagu, janji album meletup, jualan album meletup!! *larikkkkkkK!!

Lastly, Al-fatihah untuk Allahyarham Suharto yang meninggal semalam. Semoga roh beliau tenang dan diletakkan di kalangan orang beriman....

Have a great Monday!! *Ohh I hate Monday!!!

Friday, January 25, 2008

The story of Izuan and irritating SMS...

Apa habaq hang pa semua?? *ni gambar edit ye...bukan si Frid pakai betul-betul ;p

Kak Bedah nak ucapkan selamat hari Jumaat kat hangpa semua. Ni hangpa pi semayang Jumaat ke dak ni?? Amboih hangpa semua, sakan no.....berangan la jantan-jantan tu semua datang haid, deswai tak pergi semayang Jumaat kan??

Apa nak jadi dengan hang ni DINO?? *ops matila sebut nama...larikkkkkkkk!!

Hmmm suka hati hangpa la. Orang kata;

"Sendirik makan makan pengat,
Sendirik mau INGAT!!!"

Kak Bedah dengaq si Izuan tu dok meroyan. Tu la...laki dok jauh kan?? *ops

Ok lah, sebab nak mengumpat kan konsepnya, Kak bedah nak cabut buang sat tudung bawal Kak Bedah yang berharga 12 hengget nih...sat na...


TADAAAA!!!! Cantik tak janggut Kak Bedah?? larikkkkkkk *ampunn Frid

Kak Bedah leyyy?? Hehehehe. Cantik jugak yer si frid nih bertudung. Macam makcik-makcik yang nak pergi party tupperware gituh!!

YES....memang aku tengah geram lagi meroyan. Tapi semalam la, bukan hari ni...

Al-kisahnya, ada la sorang hamba Allah yang aku pun kurang pastu sapa dia tetibe telah menghantar SMS kat aku malam tadi. SMS dia berbunyi macam ni:

"Sekom....Laki gay, kote kecik, doktor je tapi gay. Awat dah tak dak perempuan dah ka yang sampai jadi gay tu?? Pala bapak hang. Tak tau dosa ke layan laki?? Eee gelinye. Saya kawan adik angkat awak dulu......

Eiiii keji taw!! Ade ke dia kata kote aku kecik?? Anjing punya budak!! Macam la dia pernah tengok. Siyal!!

Ish ish ish...tak sangka la pulak ada orang yang menyibuk macam nih?? Dah takdak kerja gamaknya. Tapi kalau ikut daripada struktur ayat dia ni, I can figure out yang budak ni baru habis sekolah gamaknya. Koser la aku....

Aku rasa ni mesti kerja bekas adik angkat aku tu. Tah bila masa aku angkat dia tah...tiba-tiba je mengaku aku ni abang angkat dia..kan Apau?? Ewwwww tak kuasa la aku. Aku nih dah ada berlambak adik yang aku nak angkat. Tak perlu la nak beradik-angkat bagai.

Bila aku tak layan, tau pulak dia marah. Dah tu, budak tu sangat annoying sampaikan aku nak buat kerja pun susah. Sikit-sikit call, sikit-sikit call. Mula-mula tu aku layan je la. Ye la, dia tu nak exam SPM katanya. So, kita nih bagi la semangat kat dia, bagi nasihat, bagi tips semua. Tapi bila nak melebih-lebih sampai nak datang sini time cuti nak menumpang kasih kat rumah aku...ohhhh sorry yer!! Tak kuasa aku nak berbakti pada orang yang aku tak kenal sangat!! Kalau dah awal-awal aku rasa annoying, inikan pula nak tumpang kat rumah aku??

Hah...IN YOUR DREAM!!!



Awas yer kamu!! Jangan sesekali buat aku marah!! Buruk akibatnya!! *ttbe

Oh ya, gambar-gambar yang beredit sakan ni semua adalah hasil kerja BF aku. Keji taw!! Bukan setakat gambar aku jer, dengan gambar-gambar kawan aku pun dieditnya sekali...


Korang tengok apa yang dia buat dengan gambar aku ni?? Nasib baik cantik...hiks *matila angkat bakul~


So, sebagai balasan...kita letak gambar dia yang tengah sengih macam kerang busuk tak siap nih!! Hehehehe

Jangan marah sayang!! =p

PS: Abang Faizal...bole tak aku nak saman orang yang sms aku tu di a=bawah akta mengganggu ketenteraman dan menyebarkan fitnah?? Chihihihihihi~~

Thursday, January 24, 2008

Mana gaun hitam vintage collection saya??

Morning semua!! Sorry la lama tak mengupdate. Maklum la, asyik outstation jerr, ditambah pulak dengan masalah tenet di rumah....terpaksa la update di office jerh...boleyy?? *matila makan gaji buta =p


So hari ni nak buat muka berkerut sket sebab tetiba rasa moody!! Moody yang entah apa-apa..

Tapi apa-apa hal pun, I nak menyarung I punya gown hitam from Elie Saab Spring Summer 2007 collection.


Mula-mula ingat nak pakai yang ni. Tapi rasa macam tak sesuai la pulak sebab ye la kan...nak pergi kubur katanya ops!! Motif nak pakai mcm pegi wedding nih...


So, terpaksa la I call Valentino. Akhirnya dia hantar I gown dari vintage collection dia...

Yes korang semua. I nak berkabung hari nih sebab Heath Ledger dah kembali ke rah....errr dah pass away...HUWAAA!! TIDAKKKKKKK!! *sambil tarik rambut Frid


Heath Ledger yang ditemui mati dalam keadaan bogel kat bilik. Spekulasi awal menyatakan dia overdose drug sebab he is user of anti-anxiety drug (ubat tidor) yang digunakan untuk mengurangkan tekanan. Tapi selepas itu, kenyataan yang dikeluarkan oleh keluarga dia menyatakan yang dia mati bukan sebab drug overdose, tapi sbb sebab kemalangan. Sebelum ni, Heath Ledger pernah didiagnos menghidapi pneumonia.....

Mengimbasi kembali dunia lakonan yang diceburinya, beliau merupakan seorang pelakon berbakat yang mengasah bakatnya dalam teater sewaktu usia muda di Australia, tempat kelahiran beliau.

Beliau kemudian berhijrah ke US, dan filem pertama beliau adalah "10 Things I Hate About You". Siapa yang bole lupa puisi yang dibacakan oleh Julie Stiles dalam filem itu and off course kelibat Heath Ledger dalam filem itu menyebabkan beliau popular mendadak dan ditawarkan pelbagai watak untuk filem remaja yang lain. Tapi semua tawaran itu terpaksa ditolak oleh beliau kerana merasakan watak yang ditawarkan tidak mencabar....

Lakonan beliau yang paling berkesan pada saya ialah watak beliau dalam filem Casanova, A Knight Tale dan tidak dilupakan, a groundbreaking of gay role dalam filem Brokeback Mountain.

Heath Ledger... R.I.P~

*sambil sambung purak-purak buat kerja sebab boss tengah jeling....

Thursday, January 17, 2008

Have I told you that I'm GAY??

----------------
Now playing: Liz Phair - Extraordinary
via FoxyTunes

You think that I go home at night
Take off my clothes, turn out the lights
But I burn letters that I write
To you, to make you love me

Yeah, I drive naked through the park
And run the stop sign in the dark
Stand in the street, yell out my heart
To make, to make you love me

I am extraordinary, if you'd ever get to know me
I am extraordinary, I am just your ordinary
Average every day sane psycho
Supergoddess
Average every day sane psycho

You may not believe in me
But I believe in you
So I still take the trash out
Does that make me too normal for you?

So dig a little deeper, cause
You still don't get it yet
See me lickin' my lips, need a primitive fix
And I'll make, I'll make you love me

I am extraordinary, if you'd ever get to know me
I am extraordinary, I am just your ordinary
Average every day sane psycho
Supergoddess
Average every day sane psycho
Supergoddess

See me jump through hoops for you
You stand there watching me performing
What exactly do you do?
Have you ever thought it's you that's boring?
Who the hell are you?

I am extraordinary, if you'd ever get to know me
I am extraordinary, I am just your ordinary
Average every day sane psycho
Supergoddess
Average every day sane psycho

Average every day sane psycho
Supergoddess
Average every day sane psycho

Average every day sane psycho
Supergoddess
Average every day sane psycho

Average every day sane psycho

_________________________________________

Hey hey...I'm back!!

Lama tak update katanya. Jari pun dah tak reti nak taip and I feel so uncomfortable today because I have this weird back pain yang membuatkan aku tak boleh membongkok.

Late to office due to incompetency of public transport yang entahlah. I thought benda-benda like delayed schedule is a history, tapi it still happening. It has been few days I have to face this thing. Even today, I saw a long queue for cab. Normally I see cabs queue, waiting for passangers. But, thank God I arrived before my boss =p

This is not exactly the place I work hahaha. I just love to take the picture of the building. Dengan menggunkan ilham pucuk rebung, I think this building sangat cantik. And I believe it's more beautiful if you see from the top. Matila kena cari helicopter semata-mata nak tengok bangunan ni dari atas kan?? Office Frid kat tingkat berapa tah. I captured this one while waiting for him to pick me up and go to Celebrity Fitness at Bangsar Village.

Apa benda yang aku nak cerita sebenarnya??

Ok this is the story yang aku nak story mory morning glory kat korang semua...

Sometimes I found, it is funny when to see how difficult for the others to accept that I'm gay. And it is funnier when they start to ask lots of question just to find out why am I gay. I feel so good you know...to tell people the real me, but errmmm just to the selected people and off course the 'uninfluential' one haha.

I do worry that this thing will jeopardize my life and career. It takes time for me to reveal everything and I only did when I know that he or she comfortable with it. But you can't just help it when they start to point their finger to your face and ask; "Are you gay?". Hmm kind of hard to tell the truth. I always try to avoid from answering the question because you don't know what kind of person you're dealing with. So, i will ask him or her back with: "What do you think? Am I look gay to you? What made you think that I'm gay?". Those kind of question do help me sometimes. If the person start to tell you that he or she have a lot of gay friends and you looks like gay and then they say that they don't mind to have a gay friend....I will just reveal. Better yet if the person also reveal that they themself also one of those LOL =p

I have a colleague, at first I thought that she can accept me the way I am when she started to give me hint that lead to my confession and reveal my dirty little secret. Lets call her Yvonne *matila nama sebenar =p



One day, out of blue she started to annoy me and Amirul (my crime partner haha) with her question...

Yvonne: Izuan, why do you like boy? Why the two of you (me and Amirul) likes boy??

Me: (Dalam hati: Motif perempuan ni??) Because we both like boy la...

Amirul: And because we don't like girl la...daaaa

Yvonne: You cannot like boy!! You should like girl!!

Me: Why not!! I don't have any feeling towards girl.

Yvonne: Because you cannot get marry with guy!! God create boy and girl to be love each other. Not boy with boy. Because you cannot get kids and them human will be extinct!

*cheh.....what a LAME excuse!!*



Amirul: Who said that we cannot get marry?? We can get marry oversea lorr.


Me: Yaa...by the way, I don't bother anyway. I just want to love and be love in return...that's all..

Yvonne: But you cannot have cannot have sex.... *What???*

Amirul: We can have it from the back la...hahaha

Me: Hahahaha....like I told you, I just want to love and be love in return. Sex for me not that important.. *Motif kau kawin?? Takkan semata-mata kerana sex kan??

Yvonne: But cannot get child what if you did it from the back?? Don't you want a family?

Amirul: Who said that we want kids??

Me: Ya...who said that we want a family??

Yvonne: So, you don't want a family and kids?

Me and Amirul: Yaaaa!!

Yvonne: Oh OK..but still, you cannot likes boy..

Me: Well, I rather be the way I am. I don't think that I can love girl and let her sleep by my side on the bed....it just errrmmmm NO!!

And I walked away.......


DUH....LIKE WE CARE!!! =p

*Susahnya nak buat orang faham kan?? Lagi menyusahkan kalau orang tu bukan jenis yang open minded


Will write again soon....have a great day guys!!

Monday, January 07, 2008

Soul and Spirit~


----------------
Now playing: Leona Lewis - I Will Be
via FoxyTunes

There's nothing I could say to you
Nothing I could ever do to make you see
What you mean to me

All the pain, the tears I cried
Still you never said goodbye and now I know
How far you'd go

[Bridge:]
I know I let you down
But it's not like that now
This time I'll never let you go

[Chorus:]
I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

All my life, I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

[Verse 2:]
I thought that I had everything
I didn't know what life could bring
But now I see, honestly

You're the one thing I got right
The only one I let inside
Now I can breathe, cause you're here with me

[Bridge:]
And if I let you down
I'll turn it all around
Cause I would never let you go

[Chorus:]
I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

All my life, I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

[Ending bridge:]
Cause without you I cant sleep
I'm not gonna ever, ever let you leave
You're all I've got, you're all I want
Yeah

And without you I don't know what I'd do
I can never, ever live a day without you
Here with me, do you see,
You're all I need

[Chorus:]
And I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

All my life (my life), I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

[Chorus:]
I will be (I'll be), all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

And all my life, you know I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay
________________________________________


It's been a while I didn't update about music that I currently listen.

Okay, currently I really love to listen to this song, I will Be by Leona Lewis. Actually this is Avril Lavinge song from her latest album, The Best Damn Thing. I put this song on my playlist last week. But I don't know what went wrong, the song cannot play anymore....damn it!! But I have the mp3 anyway hiks =p

I prefer to listen to Leona's verse because I feel connected and off course, her voice. She has this falsetto trademark. Eventhough not as good as Whitney, but hey she is a new comer and she did an excellent job.

Unfortunately, I'm not really like her other songs in her debut, Spirit. Not as good as this one. She can sing very well during the X-Factor competition. I prefer to listen her cover version of Whitney or Mariah and off course her unforgettable Celine's number "All By Myself", which was spectacular and brilliant!! I prefer to listen to this than her song. I don't even like her debut single. Well, the single, Bleeding Love did quite well errr very well on the chart. She kicked Spice Girls asses from #1 on UK chart!! This single was a HUGE success and it even in Guiness Book of Record for the 2007 Biggest Single (I think it is biggest in UK since it is not in US market yet). Whatever it is, I don't really like this Bleeding Love. Bleeding apa tatau...pecah dara kerr?? *petirrrr!!

There are 14 tracks in this album:

  1. Bleeding Love (Ryan Tedder, Jesse McCartney) – 4:23
  2. Whatever It Takes (Alonzo "Novel" Stevenson, Tony Reyes, Leona Lewis) – 3:27
  3. Homeless (Jorgen Eloffson) – 3:50
  4. Better in Time (Jonathan Rotem, Andrea Martin) – 3:54
  5. Yesterday (Jordan Omley, Michael Mani, The Jam, Sam Watters, Louis, Biancaniello, The Runaways, Nina Woodford) – 3:54
  6. Take a Bow (The Runaways, Watters, Wayne Wilkins, Biancaniello, Tedder) – 3:54
  7. I Will Be (Avril Lavinge, Max Martin, Lukasz Gottwall)– 3:59
  8. Angel (Johnta Austin, Mikkel Eriksen, Tor Hermansen) – 4:14
  9. Here I Am (Walter Afanasieff, Brett James, Lewis) – 4:52
  10. I'm You (Eric Hudson, Shaffer Smith) – 3:48
  11. The Best You Never Had (Josh Alexander, Billy Steinberg) – 3:43
  12. The First Time I Ever Saw Your Face (Ewan McColl) – 4:26
  13. "Footprints in the Sand" (Richard Page, Per Magnusson, David Kreuger, Simon Cowell) – 4:08
UK bonus track
  1. A Moment Like This (Elofsson, John Reid) – 4:17


But, it is not that bad either. There's a few track that catch to ears and it is quite nice. So, my favourite songs on this album are:

Track 07 - I Will Be <-- This is the best!!!
Track 08 - Angel
Track 09 - Here I Am
Track 11 - The Best You Never Had

Apapun, I can say that she is the next best thing. With a very good packages, look and voice, she can make a huge success like other Brit artist....

Setakat ni jer kot aku nak tulis...will update again next time

Till then, take care guys...muah muah

Tuesday, January 01, 2008

This Year....

----------------
Now playing: Chantal Kreviazuk - This Year (Serendipity Soundtrack)
via FoxyTunes

This year, is gonna be incredible
This year, is gonna be the one
All the planets are lining up for me
This year, I'm gonna have fun

This year, I'll paint my masterpiece
This year, I'll be recognized
I can feel like I'll fall in love for real
This year, this year

January, I'll learn to fly
February, love's gonna find me
March, April, May, I'll get carried away
Oh, oh...

This year, I'll reach the pinnacle
This year, I'll get to the top
People will ask where she get that energy
This year, I'm never gonna stop

January, I'll learn to fly
February, love's gonna find me
March, April, May, I'll get carried away
Oh, oh, oh, oh...

This year, is gonna be incredible
This year, is gonna be the one
All the planets are lining up for me
This year, I'm gonna have fun

I'm gonna have fun
Just watch me now
This year
This year
This year

_____________________________________

Banyaknya yang aku tempuh tahun ni. Entah la sama ada apa yang aku impikan tercapai atau tak, itu aku tak pasti...

But, I will try my best to reach what I want this year....

Bak kata Kak Mimi Mariah Carey during her Divas Concert VH1 pada tahun 1998:

"I trying my best to be a DIVA..."

Kan?? Very the takde kena mengena....LOL

Tahun 2007 banyak meninggalkan kenangan manis dan pahit untuk aku. Antaranya:

1. KAWAN!!

Paling-paling penting sekali aku dapat ramai kawan melalui aktiviti blogging dan aktiviti cucuk bintang *petirrr!! Walaupun ada dikalangan mereka tu aku kawan tak lama. Biasa la kalau dah berkawan mesti bergaduh kan?? Cuma, kita tak menjangka ia boleh membawa kepada putusnya ikatan persahabatan tu. Apapun, I have learned my lesson well.

Apa pun, aku bersyukur kerana dikurniakan kawan-kawan seperti:


Frid - Best buddy like forever, kawan tempat mengadu nasib, gym buddy, bitch buddy....pendek kata hampir semua aktiviti aku ada dia sehingga kitorang dikatakan couple leyy?? Apapun I really appreciate this relationship. Kalau takde dia, mati kutu aku dibuatnya. Thanks buddy sebab bersama aku through thin and thick **betul ke apa yg aku tulis ni...lantak la =p


Amirul - Kakak dan makhayam kat tempat kerja aku. Tanpa dia dan gelak ketawa dia, suram la tempat kerja aku tu. Dengan perwatakan lembut dia *ops yang BUBBLY ittew, sedikit sebanyak mengurangkan tekanan kat tempat kerja. Dia jugak la tempat aku mengadu nasib aku huhuhuhu. Love you sista =)


SDV - Spicy Divas?? Hmm what can I say?? You guys rock!! Know them early this year masa cucuk binatang eh!! Cliff, Jojie, Anjang, Zno, Along...terima kasih di atas persahabatan yang korang hulurkan...


Bloggers - Too many to name...korang tengok sendiri la kat link sebelah ni. Walaupun ada dikalangan mereka belum pernah jumpa face to face, tapi seronok dapat kenal dengan mereka dan mencarut-marut sesama sendiri seperti Noel *matilakau!! ops. Bella dan suami...nice to know both of you. Sam, Kuten, Yanz, Spin, Lukman, Ken, Abg Yus dan lain-lain...glad to know you guys...


Pondan UTP Family - Acai, Apau, Lele, Pisa, Kimi dan yang lain-lain. Seronot dapat kenal korang yang bermulut LAHA nih...ops

Kak Big - Ibu tiri merangkap Makhayam pelesit sebab drive macam dalam movie Fast and Furios. Dah la laju, emo pulak tu. Ayo, nasib baik umur panjang nooo. Kawan dan peneman tatkala rasa lapar sebab walaupun Kak Big nih berbadan CHUMIL tapi dia tak makan banyak, so bole la aku habiskan makanan dia LOL~


Kawan-kawan lama yang masih lagi bersama aku...Irwan, Shayda Makmok, Ana, Geng 6 Jahanam, ex-coursemate Shasha, Toji, Poji, Shah Andrew, Nizam dan lain-lain lagi yang tak disebut nama kat sini. Hope our friendship will last forever...

2. KERJA

Genaplah jugak setahun aku kerja kat current company aku nih. Setelah berhadapan dengan pelbagai dugaan. Siap pernah kena tindakan tata-tertib gituh. Tapi semua tu tak pernah merencatkan kredibiliti aku sebagai pakar ultrasound yang terulung *matila angkat bakul...but hey, so far I'm the only lelaki melayu yang bergelar sonographer occay!! *tu diah angkat bakul kuasa dua kan?? LOL~

I really hope that I can take my job to the next level...walaupun impian tu tak tercapai tahun lepas. Aku berharap agar aku dapat apa yang aku impikan dapat aku capai tahun ni....

I want to be THE BEST SONOGRAPHER...Pakar Ultrasound Terulung, kalau boleh sampai ke tahap DIVA gituh!! Kan Abang Yus?? hiks...

3. AUSTRALIA

Nampaknya impian ke Aussie ni terpaksa la aku tangguhkan since written examnya aku kantoi *nanges. Ye la, since kerja ni, takde masa nak concentrate study sangat...Takpe, masih ada peluang lagi since aku dah pass Oral and Practical Exam dia. Aku ni bab-bab oral nih terror la sikit, maklum la dok practice selalu kan?? *petirrrr!!

Coming punya exam bulan June. So, aku harap dapat prepare lebih awal.

Peringatan: Aku nak pergi sana bukan untuk terus menetap kat sana...jauh sekali nak tukar kewarganegaraan aku. Aku pergi nak cari pengalaman kerja kat tempat orang dan aku ingin bawak balik pengalaman tu ke sini.


4. LOVE

Tahun ni menyaksikan aku banyak frust menonggeng. Semua yang bercouple dengan aku, end up dengan kecewa.

Tapi, setelah kecewa beberapa kali, akhirnya I'm in love again....I love him so much and I hope this relationship will last forever....walaupun dia jauh di mata, tapi dia tetap dekat di hati.

5. GYM

Oh ya...setelah lama verangan nak join gym. Akhirnya aku join jugak Celebrity Fitness kat Bangsar Village. By the way, aku boleh pergi mana2 Celebrity Fitness yang ada kat Malaysia ni termasuk yang kat Gurney Plaza, Penang *motif??

Kisah dia amat la kelakar. Mulanya ingat just nak survey jer. The first place yg aku pergi adalah kat Bangsar Village la. Then, orang yang bertanggungjawab menghasut aku adalah Agus yang COMEL ittew yang juga merupakan team leader untuk marketing kat situ. Boleh ni, masa tengah dok sembang-sembang dgn dia, tiba-tiba dia tanya.... "Selalu ke pergi LQ??"

I'm like.."WHAT??" *sambil ikut ghetto style Dionne ANTM cycle 8

Kan?? Nampak sangat aku ni senang didetect *nanges

So sekarang nih gigih la jadi Gym Bunny kekdahnye...

6. MISC

Tahun ni jugak meyaksikan aku kena pimples outbreak secara tiba-tiba dgn banyaknye..err banyak ker??? Kira banyak la jugak samapi berparut-parut muka aku HUWAAAAA!!! Sebelum nih ala-ala bersih je muka, sekarang penuh dengan cela...bukan CELAKA yer...awas!!~~

Berat badan aku menurun, tapi bila menjelang Raya Korban, berat aku naik sampai mencecah 70kg. Semua org kata aku da nampak gemuk huhuhuhu

Tapi overall, 2007 adalah one of my best year...penuh dengan warna warni keriangan LOL~

So, next year punya resolution adalah:

1. To pass my Australian exam. Tu yang paling penting. Pasal kerja kat sana tu bila-bila pun boleh. Yang penting dapatkan qualification dulu.

2. Kurangkan berat badan and get a good shape. Hey I aim a flat and tone tummy like Scary Spice aka Geri Halliwell.

3. Kalau boleh aku nak kurangkan aktiviti clubbing. Actually aku dah start malas nak clubbing lepas bulan puasa tahun lepas. Aku pergi bila ada orang ajak or paksa aku pergi je. Kalau tak, I rather lepak kat Mali and eat nasi lemak with my best buddy, Frid.

4. To be a better person, physically and spiritually. I will put an effort untuk makesure aku tak tinggal sembahyang. Sebelum ni memang jarang aku tinggal semayang. Cuma lately ni, LALAI sikit dalam menjalankan tanggungjawab aku. Kadang-kadang aku malu kat kawan aku macam Nizam. Walaupun dia pergi shopping dgn make-up yang chucky dan tebal 5 inci, tapi dia tak pernah lupa menjalankan tanggungjawab dia sbg seorang Muslim.

5. YOGA!! Nak belajar yoga and meditation.

6. Keep on learning to be the best sonographer!!

7. Saving!! Tahun lepas ala-ala miskin seperti Patricia dalam citer Yo Soy Betty La fea...so tahun ni nak tambah la jumlah simpanan tu. Untuk masa depan. Mana tau nanti nak guna untuk buat plastic surgery ker *ops

8. Visit my parent sebanyak mungkin dan selalu keep in touch dgn mereka. Selalu call my mum....and sms my dad =)

9. Improve my communication skill and confidence level

10. Last but not least, to love him more and more and more...

Hopefully, this year I will jump high enough to catch the star......