Saturday, November 24, 2007

Izuan Day OFF~

----------------
Now playing: anggun - kembali
via FoxyTunes

[KEMBALI - ANGGUN]

Kan ku ingat s'lalu sorot mata itu

Dihantu cemburu, dalam tatapnya berjuta duga
Teringat selalu sorot mata itu
Tak pernah tahu di dalam dada hatiku terluka

Ku ingin kembali
Tanpa resah hati dari semua tanya
Dan tak akan kupendam lagi
Cinta ini dari semua yang menyangka
Dan tak berhenti

Kan kucoba mengerti semua pertanyaanmu
Tentang perasaanku walau semuanya biasa adanya
T'lah kucoba mengerti dan jelaskan dirimu
Semua perasaanku dengan dirinya, dia yang kucinta

Kuingin kembali
Tanpa resah hati dari semua tanya
Dan tak akan kupendam lagi
Cinta ini dari semua yang menyangka
Dan biarkan aku kembali
Tanpa semua sangsi yang s'lalu meraja
Di relung hati

Lepaskan diriku dari semua duga
Dan biarkan aku terbang ikuti malam dan pagi
Jalan masih jauh yang harus aku tempuh
Dan harus aku coba meraih asa, cita dan cinta

Lepaskanku dari semua duga

Ku ingin kembali
Tanpa resah hati dari semua tanya
Dan tak akan kupendam lagi
Cinta ini dari semua yang menyangka
Dan tak berhenti
_________________________________________


Kan?? Mrasa semua orang tunggu entry terbaru aku yang bernas dan jitu tu kan?? kan?? Awas tak mengaku!! =p

Tapi, aku nak bagitahu kat korang semua yang aku tak akan update sebab I'm off to Melaka afterward gituh. Atas urusan apa?? Ha...biarlah rahsia yerr....chihihihihi. Tapi kalau korang nak teka, aku bagi multiple choice answer kat sini..hikS:

A) Pergi berdakwah
B) Pergi menyundal
C) Pergi atas urusan kerja
D) Pergi bercuti bersama skandal
E) Semua yang di atas



Lalalalalalalalalalaalalalala...aku pergi dulu ya...Zassss!!!~~

PS: Nantikan kepulangan daku ya....MUAHSS!!~~

Sunday, November 18, 2007

Antara Cinta, Sahabat dan KEKASIH~



[Terlanjur Sayang - Camelia]

Segala cintaku yang kau jala
Membawa diriku pun percaya
Memberikan hatiku
Hanya kepada dirimu... selamanya
Sampai kapan jua
Menjaga segala rasamu
Agar dirimu selalu merasa
Akan cinta kita

Apakah diriku yang bersalah
Hingga pisah di depan mata
Tetapi diriku masih
Tetap cinta kamu kasih... selamanya
Sampai kapan jua
Menjaga cinta kita
Agar tetap di tempatnya
Sehingga takkan sampai punah

Seribu ragu yang kian menyerang
Tapi diriku terlanjur sayang
Walau arah mata angin melawan
Tapi diriku bertahan dan ku berjalan

Santun berkata kau pun menanyakan
Mengapa cinta dipertahankan
Tetapi haruskah dipertanyakan
Bila ku terlanjur, ku terlanjur sayang

Lagu ni merupakan one of my fav song, sung by Camelia, from her fully produced Indonesian composer album, entitled MIMPI. Such a great album and I loved it (I have the cassette...huhuhu masa tu tak mampu beli CD lagik). For me, this is the best album for her. The music and the arrangement was so damn good. This album kind of fusion, mixture of the eastern culture with R&B. But I don't know why it didn't do very well in the market. I think it sold less than 5000 copies??


And I think on the album cover, she look so gorgeous....

Cuma, sometimes dia ni sexy sangat kot...sebab tu la orang-orang Malaysia ni kureng minat sikit dgn dia. Cuba kalau dia pakai sopan macam Siti (kununnyerrr), mesti ramai peminat dia kan?? Leyyy?? Eiii serabut la kalau benda-benda yg berkaitan Siti ni. Motif ramai minat dia sebab dia sopan?? Setahu aku, mulut Siti lagi lazer dari Camelia kot?? Sebab Camelia kan ala-ala pendiam gituh dan kurang kontroversi macam Cik-Siti-yang-semakin-kembang-bagai-dipam-pam tuh!! **matila matik

YouTube punya video tu adalah lagu nih yang dimainkan dgn piano. Sapa tak tau yg sgt hebat play this song tanpa notes. Kagum sial!!~

This song also a theme song for Spinning Gasing, a controversial movie yang kena banned from ditayangkan in Malaysia...correct me if I'm wrong. Dan dalam movie ni jugak Craig Fong yg comel tu telah mendedahkan bubblebuttnya tanpa sengaja. Mana nak cari CD dia ek?? Puas aku carikk. Kalau sapa-sapa ada tolong burnkan untuk aku ya....

Hmmmm..rindunya nak tengok cerita Spinning gasing ni.....

Hmmmm......rindunyerr kat orang yang email dia spinning gasing **Dino jgn gelak~~

____________________________________

Have you ever falling in love with your best friend?? **tu diah mukadimah....

Susah kan kalau kita dah TERLANJUR SAYANG kat seseorang tu...nak pulak that person is our best friend?? Kalau setakat sayang sayang biasa tu takpe la...but what if perasaan sayang tu membawa kepada perasaan cinta?? Ha..tak ke haru biru jadinya...

This really remind me of Aishah's song yang lirik dia lebih kurang macam ni la;

Walaupun kau bukan kekasih
Namun bukan sekadar teman biasa
Hadirmu membawa cahaya
Di hati yang terluka

Errr macam tak kena jerr... **whatever

Susahnya nak buang perasaan cinta tu. Adakah dengan meluahkan perasaan itu kepada si dia adalah yang terbaik?? I don't think so. Elok-elok kau kawan dengan dia, tak pasal-pasal terus putus kawan. Nak pulak bila kita tahu yang kita ni terang-terangan bertepuk sebelah tangan. Tapi, bolehkah kita bertahan dengan memendam perasaan tu??

For me, the best way is....try to get rid the feeling. Buang rasa cinta tu jauh-jauh dan kasihi dia sebagai seorang kawan. Memang sukar, but I rather lost half of him. Walaupun kita tak dapat memiliki semuanya, dapat sikit-sikit pun jadi la....daripada hilang semua sekali...tak ker menangis tak berlagu...

Entah la....sometimes I'm confuse with my feeling for him. Maybe sebab dia seorang yang caring, baik dan sifat-sifat mahmudah yang lain yang menjadi punca aku jatuh cinta berdebuk-debuk kat dia. I think I should put a borderline and try not to cross it. Like berdiri sejauh 3 ela everytime I'm with him. Uikss boleh ker?? Hahaha~

Anyway, I think I can handle it now. I just need time to ctrl+alt+delete my cintan cintun feeling over him and try to think that friend is friend. No matter how good, nice or caring are they....they do it because of the friendship!! So, tak payah nak feeling-feeling they threat you like lady and made you feel like a natural woman **ayo carut diri sendiri kah?? LOL~

And I prefer to be nothing but PRIORITY.... **ayat sapa tak tau..chihihihi~

To that person I really really appreciate for what you have done and I feel honoured to have you in my life and I hope our friendship will last forever...LOVE YA~~

PS: Uols...betul ker cerita I dengar yang Siti kena pukul dengan suami dia?? Betul ker??

Thursday, November 15, 2007

Hilang..... Al-Fatihah~



[Dayang Nurfaizah - Hilang]

Bagai semalam ku bersua
Wajah yang memiliki cinta
Masih teguh kupelihara setia
Sanggup kau tinggalkan semua
Membawa segala

Di mana ku letakkan jiwa ini
Seakan berterbangan untuk mencari tempatnya
Hatiku kan selama
Memuja dan menyinta
Kau kekasihku
Hilang
Pergi merantau
Mengapa

Tak rela diriku terjaga
Belum sedarku buka mata
Siang malam berlalu sama
Saja
Sukar untukku lepasi
Hari yang mendatang

Tak daya menahan air mata
Dan meratapi hiba menyesal dan meronta oh
Hatiku kan selama memuja dan menyinta
Kau kekasihku
Hilang

Jauh melangkah
Tinggalkan semua
Berakhirlah sudah tiada gunanya menyalahi
Sesiapa
Bangunkan daku segera
Dari lena

Jauh melangkah
Menghilang
Tiada ku kesalkan
Biarlah
Kurela


**Video YouTube: Hilang oleh Diddy feat. Nikki, Hilang oleh Dayang Nurfaizah - Anugerah Era 2007**
________________________________________

Al-Fatihah......

Takziah diucapkan kepada one of my kawan baik masa kat UM dulu, Aina ayng baru sahaja kehilangan tunangnya, Shidi yang lemas ketika menyelamatkan pelajarnya di sungai...

Bersabarlah sayang...semua ini ketentuan Allah. Kita manusia hanya mampu merancang, tapi Allah yang menentukan segalanya.....

Semoga Shidi diletakkan di kalangan orang-orang yang beriman dan disayangi Allah...Amin~

Wednesday, November 14, 2007

Mimpi Semalam


[MIMPI SEDIH]

Di malam sepi
aku bermimpi
mimpi yang sedih
sekali..........

Kau akan pergi
tinggalkan diriku
aku menangis
terseduuu........

Diriku tak pernah
lepas dari penderitaan....
mimpi yang kini terjadi...

Kau pergi setelah
aku serahkan kasih suci
Itulah nasib diriku........

Angin meniup
membelai rambutku
Yang terurai
tak berseri lagi...

______________________________________________

Korang semua pernah mimpi pelik tak?? **matila mukadimah dgn soalan

Well, itulah yang berlaku kat aku semalam. What a strange dream. Tapi takder la sampai keluar erni segala. Lite-lite jerr...chihihihihi

I can't remember the whole mimpi. Aku cuma ingat detik-detik terakhir before alarm clock aku menjerit....

Masa tu aku ada movie date. Nana dgn Iris pun ada masa tgk movie tu. Ha nak tau sapa yang date aku tu??


Tada!!! Shah Andrew.. *hiks

Yang peliknya, dalam mimpi tu aku panggil nama dia Shah Andrew, tapi muka dia bukan muka Shah Andrew (masa tu aku tak perasan lagi muka dia macam mana...leyy??). Entah macam mana, masa tengah tengok movie tu, tiba-tiba 'Shah Andrew' telah membuat gurauan-gurauan berunsur seducing kat aku menyebabkan kitorang pun kiss kiss gituh...ayooyoyo.

Masa tengah kissing kissing tu, baru aku perasan 'Shah Andrew' yang sedang aku ciumi itu berwajah FREDDY!!!!

Motif Shah Andrew berwajah Freddy??

Motif monyet 2 ekor nih bergabung dan muncul dalam mimpi aku?? *ampunnnn Shah....ampunnnnn Freddy~

Tapi belum sempat aku nak buat mende-mende lain, jam aku sudah berbunyik...potong stim betol la!! Mencikkkk!!~


Apakah maksud mimpi ittew?? Mrasa masing-masing buat spekulasi kan?? Koserrr!!

For me, ia tak lebih dari mainan tido. Tapi ada orang cakap yang mimpi ni ada kaitan dengan aktiviti otak. Kalau kita asyik fikir pasal sesuatu benda, kita akan terbawa-bawak ke mimpi. Masalahnya, bila masa aku dok fikir pasal Shah Andrew and Freddy nih?? Baik aku fikir pasal masalah kebuluran kat Afrika!!

Awas yerr kalau korang gelak...especially Frid dgn Shah Andrew =p

Here we are again, circles never end
how do I find the perfect fit
there's enough for everyone
but I'm still waiting in line

Who doesn't long for someone to hold
who knows how to love you without being told
somebody tell me why I'm on my own
if there's a soulmate for everyone

[Theme song for this week, Soulmate by Natasha Bedingfield]

Hmmmm......will I find my soulmate??

Tuesday, November 13, 2007

Coming SOON~



[Dayang Nurfaizah - Hilang]

Bagai semalam ku bersua
Wajah yang memiliki cinta
Masih teguh kupelihara setia
Sanggup kau tinggalkan semua
Membawa segala

Di mana ku letakkan jiwa ini
Seakan berterbangan untuk mencari tempatnya
Hatiku kan selama
Memuja dan menyinta
Kau kekasihku
Hilang
Pergi merantau
Mengapa

Tak rela diriku terjaga
Belum sedarku buka mata
Siang malam berlalu sama
Saja
Sukar untukku lepasi
Hari yang mendatang

Tak daya menahan air mata
Dan meratapi hiba menyesal dan meronta oh
Hatiku kan selama memuja dan menyinta
Kau kekasihku
Hilang

Jauh melangkah
Tinggalkan semua
Berakhirlah sudah tiada gunanya menyalahi
Sesiapa
Bangunkan daku segera
Dari lena

Jauh melangkah
Menghilang
Tiada ku kesalkan
Biarlah
Kurela

__________________________________________


Hai sayang-sayangku semua. Apa khabar?? Terima kasih la kerana menghabiskan sisa-sisa hidup korang semua dgn mengadap blog ni....ley?? Ayooo intro very the Viviana *ops

Lama kan aku tak update?? hiks matila penyakit kemalasan Bella telah menjangkiti daku...hahahaha. Ampunnnn Bella!! =p

Ni pun aku tulis kat office hehehehe. Matila makan gaji buta macam Makji Esah jugeksss...chihihi **larikkkkkk!!~~

Oh ya, yang sebenornyerrr aku bukannya nak update apa pun. Cuma nak buat promosi ala-ala Noel jerrr. Berikut adalah my upcoming post. Harap-harap korang sumer dapat bersabar yerr menunggu cerita sensasi dari gue ya....

1. Lawatan sambil belajar ke La Queen bersama Miss Qatar

Korang kenal tak siapa yang yang bergambar dgn aku nih?? Tak tahu?? Mampus la korang kena pelangkung nanti.....

2. Kisah Miss Jumbo digoda Pak Arab ber'ENGLISH' hazab dengan pick-up line, "COCK ME"~

Miss Jumbo sedang menambah berat badan untuk masuk kategori heavywight...sebelum nih Lightweight sajorkkk....LOL **larikkkkkk!!!

**Ampunnnn Amirul!!!

3. Deepavali's Open House oleh Jayanthi a/p Mutusamy

"Tahun ni, sari I 2 helai jerr uols...bajet larikk..."

4. Movie bersama Frid, Shah Andrew dan Nizam....again!! hiks (matila gigih tgk wayang)~~

Frid kena morning sickness apa tatau..get well soon no. Nanti jgn lupa belanja I nasi lemak mali yerrr =p

Satu lagi....jgn lupa aiskrim NZ Natural untuk I!! Hiks~

So, untuk mengisi masa yang terluang nih, apa kata korang semua tonton video Youtube tu. Tu adalah preview filem pendek pasal gay yang berjudul COMOLOT. Kan?? Aku sujud dgn orang yang buat filem ni. Siap dengan tema "Desire has no boundaries". Ayoooo~

Dan lagu tema dia, tajuk Hilang nyanyian Dayang adalah my favourite song buat masa nih. Lagu nih ala-ala seram sikit. Sangat sesuai untuk tribute kepada mereka yang dah pergi.....macam Imah **larikkkkkkkkkk!!!

ENJOY!!!!

Thursday, November 08, 2007

Cahaya~


Mengapakah aku seringkali terkeliru
Membeza antara kaca dan permata yang sebenar??
Kilau cahayanya
Memukau mata dan minda....

Jalan yang terbentang hanyalah dua pilihan
Namun ku percaya naluri yang murni kan membawa
Arah bahagia...

Ingin kau ku hampiri
Namun jalan ku penuh onak duri

Dan setiap kali
Dirimu ku jauhi
Jiwa terasa kosong dan sunyi

Menanti, mencari...cahaya mu
Aku tetap gagahi biar apa terjadi
Ku pasti, ku pasti
Kita kan kembali...
Bersatu dalam cahaya cinta...

Hmmmm....I think I fall in love with someone yang tak sepatutnya aku jatuh cinta. It is really complicated because........

Errr...I think I just keep it to myself... =p

Monday, November 05, 2007

Kunang-kunang bontot bersinar di pawagam~

YAYYY!! Finally I managed to watch Stardust setelah berhempas pulas mencari masa untuk tengok wayang. Al-maklumlah, dalam bulan Syawal ni, banyak sangat open house di situ sana sini. Siap I dapat jemputan khas dari bakal mertua aku pergi open house ke rumah sedara mereka *Frid jangan gelak =p

Setelah merancang dengan baik, akhirnya Si Kunang-kunang bersama and Shah Andrew, Nizam dan Kelawar telah pergi menonton Stardust kat One Utama, dengan seat yang sangat best.

Overall, I bagi 4 stars la. It is not as good as I expected, but I enjoy the movie anyway...It is not that bad at all. Just a little few thing. Sometimes I lost, sometimes the excitement hilang sekejap. But overall still worth to spend RM10 for the movie!!

Charlie Cox as Tristan Thorne

It is a story from imagination of best-selling book by Neil Gaiman. A story about an enchanting tale of fallen star who crashes into a magical kingdom. The story begins in english village, The Wall, named for the cobblestone wall that has, for eons, kept the villagers safely apart from the supernatural parallel universerse that lies just on another side. Dekat wall tu ada la penjaga dia yg sangat hilarious nak mampus....

Claire Danes as Yvaine (the fallen star)

Tristan Thorne (Charlie Cox), made promise to prettiest gitrl in the village, Victoria (Sienna Miller), whose heart he hopes to win. He promised the girl to bring back the fallen star. Kira-kira perjanjian supaya Victoria kawin dgn dia la....So, in order to do that, he has to cross the forbidden wall to a unending magical world, Stormhold. But he not expected the fallen star is a beautiful women named Yvaine (Claire Danes).

Michelle Pfeifer as witch (lupa lak nama dia hapa)

Dalam pada yang sama, an evil witch (Michelle Pfeifer) and her sisters need the fallen star to keep the young for the next 400 years. Kan?? Sanggup buat apa saja untuk muda. Watak Michelle Pfeifer ni adalah watak yang paling strong overall. She delivered the character very well!!

Robert De Niro as Captain Shakespeare

Watak Captain Shakespeare sangat kelakar. Seorang Kapten lanun yang ditakuti because of his reputation. Tapi sebenar dia seorang yang sissy!! Leyyy?? Sangat kelakar part dia pakai baju perempuan, pastu menari Can Can. Then, kantoi dengan Primus, putera gila kuasa yang cuba dapatkan loket yang dipakai oleh fallen star itu demi memastikan di ditabalkan sebagai Raja Stormhold...

Victoria (Sienna Miller) with Tristan~

Nak tahu lebih lanjut?? Pergi la tengok yerr...chihihihi. I don't want to be a spoiler by telling the whole story. So, just go and watch. You won't regret, especially for those who love the fantasy type of movie.

Anyway, I found this cool page of the writer. You can read his journal blog. Very interesting!! just click HERE

And Tristan itu sangat chumil lagi CUTE!! Ahhhhh berair...HORNY!! chihihihihi =p

Jamuan makan bersama Captain Shakespeare~

Michelle Pfeifer menunggang kambing....ayoo~

"Kambing ku lari gagah berani...lalalalala"

Sesudah menonton movie, 4 of us pun pergi makan kat Murni SS2 yang terkenal dgn Special Blende drink nyerrr dan Nasi Lemak yang sangat best!!

Frid bila naik pergi makan Nasi Lemak Mali?? I dah seminggu tak makan nasi lemak tu..huhuhu **nanges


Kiwi Special Blended yang berharga RM 4.50 untuk medium, RM 5.50 untuk large. Ada macam perasa, but my fav adalah Ribena, Kiwi dan Mango.....

Nasi Lemak yang bersambal tasty~

Tom yam dia pun sedap uols...sebab tu la I decided to eat Tom Yam. While Shah Andrew, Nizam and Frid ate chicken chop yang ala kadar tuh...chihihihi. Shah Andrew makan tak baca bismillah, so dia sgt lapar and order nasi goreng pattaya...AYOOO...very the nafsu binatang kan?? LOL **ampunnnnnn Shah!!~~

Selepas penat makan sambil uuuuummmmpaaattttt, kitorang pun balik.

Oh ya, before I lupa, I nak ucapkan HAAAAAAAAAPPY BESDAY kepada dua orang best buddy I yang cantik (tapi kurang cantik kalau banding dgn aku..hiks) iaitu Ratu Sedut Bella dan Kasteriya Binti Yahya (matila aku!!). Semoga korang dua panjang umur and murah rezeki hendaknyerrr. GOD BLESS!!

Akhir kata, terimalah pose aku yang tak seberapa nih sempena besday korang...LOL~~


Jangan pandang ku sebelah mata... (sila sambung sendiri)

PS: Bella...Lekiu ada ikat tak leher dia dengan reben?? chihihihi **pitam~

Saturday, November 03, 2007

Entry Raya Yang Tertunda

Tu diahh...dah dekat2 nak Deepavali baru buat entry tertundda raya kan?? Chihihihi...keji tak aku?? Awas yerr~~

So, apa azam baru korang sempena Deepavali nih??? **larikkkkkkk!!!

So sempena Deepavali yang akan datang nih, apa kata aku sajikan korang dgn Diari Raya Izuan Kunang-Kunang bervontot lip lap lip lap....LETS!!!

1 Syawal:

I woke up around 7am....terus lompat dari katil pergi ambik wuduk and solat. AYO very the subuh gajah....mami aku dah bising dah. Dengan rumah macam tongkang pecah. After semayang, I grab my towel dan pergi mandi. Lepas siap segala bagai, aku dgn mami berjalan pergi masjid for semayang raya. Kat masjid kampung aku ni, kalau kau pergi lambat, mrasa la kau solat kat kaki lima....sambil2 tu jeling-jeling kat muka yg tak familiar kat dlm masjid **matilakau

Aku di pagi raya...tema tahun nih adalah "Anything but Purple". Nih idea mami aku!! LOL~~

Mesti korang semua tertanya-tanya kenapa aku pakai kopiah putih kan?? Sebab aku kan PAS!!! LOL **petirrrrr!!~~

Takde la..alkaedahnya tempat aku nih kalau kau pakai songkok siap berbaju melayu dgn sampin, merasa la akan dipandang pelik oleh orang-orang kampung yg narrow minded itu....so, since aku nih memang dah pelik dan sering dipandang pelik, aku tanak la menambahkan lagi kepelikan yang ada kat diri aku nih...huhuhuhu **nangis

So, kalau pergi semayang raya, aku akan pakai baju melayu dengan kain pelikat jer la. Dinch pakai full.

Kau tengok adik jantan aku sorang nih....bukan main lagi baju dia nih!! Siap bertukar-tukar warna mengikut mood..leyyyy?? Sejak-sejak bekerja nih, bukan main lagi sakan nohh!!~~

Nih adik perempuan aku yang melaram dengan baju kurung moden dia. Manik2 yang kat lengan tuh baru jahit semalam sebelum raya...tak ker gila namanya!!

I never expected that I'm going to get a HUGE SURPRISE di pagi hari raya...dalam pukul 12 tgh hari macam tu, aku dapat msg from one of my fren. I taught he just send me a sms to wish hari raya...tapi lain pulak jadinya. Ni msg dia:

I've chosen a selected few to tell this. You're the one of them! I'm GAY! Have known since darjah 1. Tapi tak dapat nak gabungkan dgn Islam. Now I know how to do so. I'm not fully out yet. Jadi kalau boleh jgn bagitahu siapa-siapa. We can meet up after raya B-)


First of all.....I"M SOOO FREAKING SHOCK!!! **lantas pengsan

Rupa-rupanya tekaan aku selama nih BETULLL!!! Now you are coming out from your closet...

Sangat tak sangka...sebab sebelum nih dia ANTI GAY. That's why walaupun aku tgk dia nih sesuatuh, tapi bila tgk dia yg ala2 anti gay mcm tu, so aku agak maybe he's str8. Rupa-rupanya cempedak jadik nangka. Dulu bukan main lagi kononnya nak jadikan aku nih str8 bagai. Siap ada tulis artikel pasal aku and my sexual orientation...pasal how he against me being what I want to be...hmmmm

Then I found out that he pretend to be anti-GAY as a defence mechanism which is I don't understand. Defence from what?? To defence yourself from becoming what you really want to be??

Ni semua salah MakMOK...kitorg sesat dalam hutan sbb nak cari rumah kawan kitorg yg tak berapa cantik tuh!!! *ops

Raya?? Ermmm biasa jerrr...dah la aku mati-mati ingat mak aku nak buat tom yam masa raya. Tiba-tiba tak jadi dengan alasan dalam paper keluar pasal ayam kena suntik dgn vaksin yang ada lemak babi. So mak aku pun dinch makan ayam sekarang...ayoo motif la sangat!! Bila aku suruh beli ayam belanda dia kata;

"Halal ke uols??" **matila thanksgiving

HAyo hayooo....takkan la penternak kecil kecilan kat tempat aku tu nak guna vaksin yg ada lemak babi segala tu?? Diorang tu, VAKSIN pun diorang tak tau menatang apa!!! **ops

Pastu mak aku suruh aku pi tangkap ayam kampung untuk buat santapan katanya!! Motif suruh MAKHAYAM tangkap ayam?? Tangkap ayam jantan aku tau la..LOL~~

Raya pertama aku tak pergi mana-mana sgt. Setakat raya kat area2 rumah jiran jerrr. Pastu Mak Mok datang rumah dgn Ana. Ellehh datang bukan nak beraya dgn aku....korang saja kan nak menggatal dgn adik aku kan?? KOSERRR!!! Dah la buat kitorg sesat dalam hutan mana tatau...siot jerrr!! Heels sapa taktau terbenam dalam lumur..chihihihihi


Kawan aku, Musrahidin yg gila!!

Suka la kau dikelilingi oleh perempuan TULEN kan?? GATAL!! =p

Apit bersama kawan adik dia...nama apa tak tau. Syed something...

Dua perempuan kebulur....setelah 4 buah rumah pergi tuan dia takdak...akhirnya jumpa jugak rumah yg ada tuan. Sapa la yg bawak sial di hari raya...hiks~~

Permandangan indah di hari raya...

Ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ketika jam 3 petang. So, segala aktiviti beraya sambil curan terpaksa dihentikan buat sementara waktu..huhuhuhu

________________________________________________

2 Syawal:

Hari ni aku dgn family aku pergi melawat saudara mara aku kat Seberang Perai. Bila jumpa sanak saudara nih kena BEHAVE sket. Tak leh menjalang sesuka hati. Motif jalang di rumah sanak saudara?? Tak baek taww!!!

Sedang dok bermesra-mesraan dengan sanak-saudara aku kat Padang Menora, aku menerima ajak-ajak ayam dari dua ekor setan yang tengah curanz kat Komtar **ops...ampunnnnnn!!!

Setelah puas diorang memujuk rayu aku untuk join perkara berunsurkan maksiat tu, akhirnya aku akur kepada kehendak batin aku. **petir!!!

Maka, aku dengan gigihnya telah mengambil public transport untuk pergi ke Jeti Feri yang dipenuhi segala umat manusia yang tak mengenal bangsa. Dah la tempat nak naik feri tu sesak dengan pendatang. Nasib la dalam feri tu tak sesak sangat. Maka aku pun pose-pose cantik kat tepi buritan feri ittew melihat permandangan yang cantik sambil menyanyikan lagu "AYUH JURAGAN" kat situ **matila Kak Ani...LOL~

Akhirnya sampai la aku kat Tanjung, lalu berjumpalah aku dengan Diva-diva maksiat UTP *ops. Mereka adalah:

Puan Seri Chan AhCai, PJK, PTS, PANTAT

Cik Puan Saripah Haslela Sheikh Iqbal Siratul Mustaqim

Dan tak dilupakan kepada Datin Seri Peah Jai Maddox (ayooo anak angkat Kak Anjenglina ka??) chihihihi....

Lepas pusing-pusing kat pulau, weols pergi la beraya di rumah Saripah Lele. Then terjumpa abang dia, yang turn out to be kawan to Amirul, my close friend. Hayo hayo abang dan adik PLU gituh...meriahhhhh!!!! *matila kongsi tips memikat...ops~

Then Acai and Jai Peah pergi ke rumah nenak aku kat Sg. DUa. Hayooooo seperti tahun lepas, sebaik saja aku jejak kaki ke tanah...terus anak-anak sedara dan jugak sepupu akau yg kecik-kecik tu jerit ramai2...PONDAN!! PONDAN!! Tak ker Acai dengan Jai terkesima melihat kekurangan ajaran mereka!! HANJENG PUNYA ANAK SIAL!!! Matila korang semua kena gilis mesin padi!!! **ops~~

BEnci!! Benci!!! Malu occayyy!! Aku bawak tetamu datang...terus aku kena carut pondan kan?? Bangsat punya anak sial!! Nasib baik ada tetamu...kalau tak, memang tak selamat la anak sial tu semua!!

Yang kelakarnya, Acai dengan Jai macam terkena badi carutan ittew apabila Acai telah dicarut lite-lite oleh sedara mara dia...gituhhhh!!! So, bersempena tragedi yg berlaku, kitorang sepakat menamakan kejadian yang berlaku sebagai Tragedi Sungai Dua.... **awas....Noel jgn gelak =p

___________________________________

3 Syawal

Masuk jerrr hari ni dah rasa macam tak raya pun ada...leyyy?? Mana taknyerrr aku pose-pose bangun lambat ketika ada tetamu datang kat rumah. Ayo motif mami tak kejutkana aku bangun..cheh!! Tak pasal2 aku dituduh sebagai anak dara pemalas...hiks~~

Hari ni aku pergi la open house kat rumah kawan sekolah aku dulu. Abang dia tasty uols!! **tetiba...chihihihi. Matila niat tak baik kan?? LOL

So since adik jantan aku dinch ada kat rumah terpaksa la aku pergi sorang-sorang sajork!!

Kat sini kira macam reunion budak-budak sekolah aku la. Masing-masing dah lain gila. Dah macam bapak-bapak orang. Aku rasa aku jer yg stay the same **matila tak berkembang..LOL~

I really have an issue with one of my friend. We are not friend exactly. Actually he was my ex-schoolmate, but we were not in the same class, since we have A VERY DIFFERENT QUALITY I guess. But he is really LOW CLASS anyway.

I don't know why he bothered for every single move that I made. I'm comfortable being myself whether you like it or not. So what?? Suka hati aku la nak gedik ker, nak menjalang ker...bukannya aku menjalang dengan kau!! Kau ingat kau bagus sangat!! Try to act so cool and macho in front those girls...EEEEWWWW!!! You made me puke dude!! Uweeekkkkkkk~

Sudehhh....kau hingat aku heran sangat dgn kau yg obviously tak penting dalam hidup aku dan hidup orang-orang lain, because my momma tell me I'm BETTER than you!! Bluueeekkkk =p

HUik...kesimpulannya, raya kali nih aku byk meroyan leyyy?? chihihihihi. Apa yang pasti...aku dah jatuh bankrupsi uols!! huhuhuhu **nanges~~

PS: Kawan-kawan yang ada gambor-gambor masa open house or raya etc...jgn lupa email kat cheq naa....motif simpan sorang-sorang?? Cantik ker kau?? **ops