Tuesday, October 30, 2007

Buses and Trains


[Bachelor Girl - Buses and Trains]

Hey Mom
Why didn't you tell me
Why didn't you teach me a thing or two
You just let me go
Out into the World
You never thought to share what you knew

So I walked under a bus
I got hit by a train
Keep falling in love
Which is kinda the same
I've sunk out at sea
Crashed my car, gone insane
And it felt so good
I want to do it again

Hey Mom
Why didn't you warn me
Coz about boys is something i should have known
They`re like chocolate cake
Like cigarettes
I know they're bad for me
But I just can't leave 'em alone

So I walked under a bus
I got hit by a train
Keep falling in love
Which is kinda the same
I've sunk out at sea
Crashed my car, gone insane
And it felt so good
I want to do it again

I wanna do it again
Oh, felt so good

Hey Mom
Since we're talking
What was it like when you were young
Has the world changed
Or is it still the same
A man can kill and still be the sweetest thing.

So I walked under a bus
I got hit by a train
Keep falling in love
Which is kinda the same
I've sunk out at sea
Crashed my car, gone insane
And it felt so good

So I walked under a bus
I got hit by a train
Keep falling in love
Which is kinda the same
I've sunk out at sea
Crashed my car, gone insane
And it felt so good
I want to do it again
I want to do it again
___________________________________

I've been looking for this song for a long time. This is one of my fav song during my teenage age......errr skrg ni bukan teenage lagi kerr?? LOL~~

Lagu nih memang kira lagu kegemaran la masa sekolah dulu sebab aku suka gila dengan music dia, walaupun time tu sepatah haram aku tak faham apa yg dia nyanyi. Yang pasti, bila dengar lagu ni, I feel so good.....I just don't know why i feel that way.

Dah lama jugak la lagu ni. Aku pun dah lupa...hingga la aku terdengar dlm radio masa on the way pergi kerja, kat Mix.FM. Tiba-tiba teringat kenangan masa sekolah. Sampai jerr office, terus aku cari lagu tu kat internet dan download serta merta. **matila ada org complaint internet slow...lalalalalala~~

So, this is my theme song for the week. ENJOYY!!

Monday, October 29, 2007

Freaky Monday!!~

Hidup PLU!! **tetiba

YAY!! Entry kedua untuk hari nih.....lalalala~~

Eiii...macam banyak sial jerr hari nih. Err bukan hari-hari ker?? Hiks...

Ni nak habaq mai kat hangpa semua...masa cheq tgh tggu cab nak pergi LRT after kerja. Masa tu xde orang yg tunggu dgn aku. Aku tggu sorang jerr. Matila balik sebelum office hour tamat. LOL!!

Sedang aku dok pose-pose cantik kat tepi jalan sambil melihat kereta yang lalu lalang, tiba-tiba lalu la sorang mamat nih yang aku rasa mamak la from his feature dgn motor kapcai buruk dia, terus mamat sial tu menjeling tajam kat aku sambil berkata:

Berdiri macam PONDAN!!! **nanges

Aku sangat SENTAP occay!!! Motif la kan tetiba ada orang carut kat tepi jalan mcm tu. SIAL!! Nasib baik tak ada batu batu kat area berdekatan. Terus la aku sumpah dia mati kena gilis dengan lori tangki minyak tayar 14 tuh!!! Err ada ke?? hiks!!~~

Berarak awan mendung **gambar ihsan MEGAT

Macam la aku nih dok memondan kat situ cari pelanggan. Babi sangat!! Lain la kalau aku mengorat dia or dok menjalang kat situ. Nih tiba-tiba dari mana celah muncul terus carut aku yg innocent ni.

Pastu masa dalam LRT, adala sorang mamat nih yg naik kat KL Sentral. Sangat CANDO dan very the jantan!! Dah la dia berdiri belakang aku. terus rasa berdebar-debar gituh. Hehehe.

Tiba-tiba handphone dia berbunyi. Terus aku terjelepok pengsan dalam LRT bila dengar dia bercakap. AYO!!! very the pondan!! **nanges. Suara dia sangat kontra dengan penampilan dia. Kalau dia pakai ala2 metrosexual or ala2 gayah gituh, boleh la jugak aku detect kan. Ini pakai very the bersopan abang-abang gituh. Nampak typical lelaki sangat. Tapi patah riuk!!

Macam la aku boleh terlepas pandang pasal nih. Padahal gaydar aku nih walaupun tak la sekuat IMAH, tapi kalau setakat nak detect kepatah-riukkan seseorang tu, macam Lukman Al-Qatariah tu takde la aku fail sgt...chihihihi mrasa carut **larikkkkkkkk!!!

Edisi Terjah bersama MakMok...ish ish ish..Jantan mana la dia ikut tu??

Aku rasa berat aku semakin naik lately huwaaaaa!! Ni semua gara-gara asyik melantak jerr. Maklum la byk open house gituh. Tak pergi kang nanti aku dituduh tidak pandai bersosial **tetibe...hiks~

Wahhh orang tu, sejak-sejak buat confession nih..mulut dia bukan main lagi. Selalu jerr carut aku. Siot jer!! Pantang aku cakap sikit jer...mesti ada hujah balasan. Suka suka suka!! Takder la boring sangat asyik-asyik aku jer yg bercakap kan?? =p

PS: Shah Andrew bukan main rajin lagi kau pergi gym sekarang ya...hmm tak sabar aku nak pegang2 six-pack kau hehehe **wink**

P. Ramlee The Musical

HOLA BIATCH!! **ops

Sorry for not updating this blog for quite sometimes. Well, there's a lot of thing which is I considered more import than writing to this blog **matila aku!!

Ye la, I'm not segigih Kak Lee yang update every 30 second kan?? Chihihihi...Unlike me, dia ada sumber inspirasi untuk menulis blog a.k.a LEMANG!! **larikkkkkk!!

Aku nih mana la ada sumber inspirasi nak menulis. Aku update nih pun setelah dicarut oleh Mat-Salleh-Celup a.k.a Shah Andrew. Motif??? Dah la banyak entry tertangguh...tag-tag yang ditugaskan pun belum terbuat lagi. Entry raya pun tak post lagik....haishhhhh!!

Tapi kali ni, aku nak cerita pasal P. Ramlee the musical yang aku pergi hari Sabtu hari tu. Thanks to MAKMOK sebab telah mengpau credit card abang dia untuk membeli tiket yang tinggal lagi 10% tu secara online. Nasib baik la dapat. Dah la kat depan pulak tu. Kira best la...lebih kurang baris ke-5 dari depan. Boleh la tgk tanpa perlu memebesarkan mata aku yg cantik nih...hiks

Oh mcm mana nak cakap ekk...aku pergi situ takde bawak harapan yg besar. Takder la high expectation sgt. For me, the whole persembahan, aku bagi standing ovation especially to Sean Ghazi (as P. Ramlee) and Liza Hanim (Saloma). Lakonan Melissa Saila as Norizan sgt outstanding as I expected and Atilia (as Junaidah, P. Ramlee first wife) adalah bakat baru yg perlu diberikan perhatian.

Siti?? Ermmm...I can say that I'm a bit prejudice about her. I just don't understand. Dia muncul ada la dlm dua babak. Tapi promotion mcm dia tu muncul dlm every scene. Dah la berlakon kayu. Nama jerr bercinta dgn P. Ramlee (Sean Ghazi), but she stood so far away from Sean masa scene memadu kasih (like she need a separate stage). No star-crossed romance between the two. Scene tu mcm tak bernyawa, except lagu nyanyian Siti tu adalah my favourite song.

Tapi, dalam2 banyak2 scene, aku suka bila part Saloma muncul dan bercinta dengan P. Ramlee. Liza Hanim ada good chemistry dgn Sean Ghazi. And both of them have the P. Ramlee and Saloma aura. From the act to the outstanding vocal performance. Ohh aku suka gila part diorg bercinta ala-ala dlm cerita Seniman Bujang Lapok, sambil nyanyi lagu Gelora. Both of them sgt kelakar especially bila part manja2 between the two of them.

Sean Ghazi....ohhh by the time dia muncul nyanyi lagu Azizah masa awal2 scene, aku dah terjatuh pengsan atas seat. Terbuai aku dgn suara dia tu. Sean...kawin la dgn aku!!! LOL~~

Sean berjaya membawa watak P. Ramlee dengan baik. Dia berjaya tiru style cakap P. Ramlee yang kita selalu tengok dalam filem-filem P. Ramlee dgn baik sekali. Off course I don't expect him to be as good as P. Ramlee, but he done a good job.

Tapi, I have to say that the most remarkable performance dalam tu adalah Melissa Saila. She over-powering Sean masa scene dia mengamuk. Memang mendapat tepukan gemuruh walaupun suara dia ala-ala pecah sket bila menyanyi lagu yg menyatakan kemarahan dia kat Sean Ghazi. Babak ni ala-ala babak Jennifer Hudson dlm Dreamgirls masa part dia nyanyi lagu 'And I am Telling You I'm Not Going'. Dia nyanyi sepenuh hati menyatakan betapa jiwanya merana bersuamikan lelaki seperti P. Ramlee.

Selain tu, penggunaan pentas dan set-set serta props sangat la mantap. Aku sangat teruja bila tgk kepala kereta api muncul atas pentas. Kagum habis la. Perubahan zaman-zaman dari time P. Ramlee kecik sampai la besar nampak teratur dan tersusun. The 'transformers' has done a very good job!!

Overally, P. Ramlee the Musical is definitely worth watching. At three hours long, it never dragged. The ensemble was slick and energetic. They just didn’t have the 50s and 60s’ Malaya feel though, for costumes alone are not enough. The vocals were fantastic. The music soared and roared. Great songs. What a pity they never evoked that special P. Ramlee nostalgia in which all Malaysians have a proprietary pride. I just hope they will play more of P. Ramlee songs.

At the end of the show, aku almost menangis especially bila P. Ramlee tanya Saloma, adakah dia akan terus dikenang?? Well no question about it. Lihat la sekarang...P. Ramlee di hati rakyat Malaysia termasuk dikalangan generasi yang hanya kenal beliau melalui filem dan lagu-lagu beliau sahaja. Apa yang beliau korbankan untuk memartabatkan dunia seni...seperti yang sering dikatakan oleh beliau, "Berkorban apa saja, harta ataupun nyawa", semuanya terbayar. Dia kini terus kekal di hati kita semua sebagai Seniman Negara yang terus dikenang....

Wednesday, October 17, 2007

Back to the city that never SLEEP~



HOLA everyone!!

I'm just arrived to KL. After I left this blog for about 2 weeks...now I'm BACK!!! Yelah...since my rumah kat kampung tak ada internet, mrasa la mati kebingungan kat rumah tu....chihihi~

I'm sooo tired right now, but I will update soon...dah ada draft dah pun, cuma nak modify and tambah apa2 yg patut.....

Apapun, this raya soo full of surprises. Terutama sekali confession from one of friend yg finally came out from his closet and admit that he is a big G...GAY!! OMG~

Nak tau cerita selanjutnya kena la tunggguuuuuuu...

Enjoy video YouTube tu...itu ada la video lagu france yg bertajuk 'Un Point C'est Toi' dari penyanyi Zazie. Video tu about girl yang meminati this 2 guys sampai stalker both of them mandi bogel kat sungai....but it turn out 2 org itu GAYAH uols!! Hahahaha...thanks for Dino Si KUpu-kupu Malam yang bimbo kerana memperkenalkan video nih kat aku....ENJOY!!

Last but not least, I hope it's not too late for me to wish all of you a Happy Hari Raya...Maaf Zahir dan Batin. Aku nak mintak maaf banyak-banyak kalau selama aku meulis blog ni, aku ada menyakiti hati sesiapa atau ada yang sentap dengan tulisan aku...sorry sesangat. I'm just a human and not perfect. Please forgive me...

PS: Kalau korang ternampak burung 2 ekor mamat tu, diam-diam sajork **motif bagitau...hiks~

Sunday, October 07, 2007

Never Be The Same Again


[There For Me - Josh Groban & Sarah Brightman]

There for me, every time I've been away
Will you be there for me, thinking of me every day
Are you my destiny, words I never dared to say
Will you be there for me?

Just think of you and me, we could never toe the line
It's such a mystery just to hear you say you're mine
And while you're close to me, so close to me
Just hold me

When you're feeling cold and all the city streets are grey
Walking all along and watching how the children play
Voices in the wind and faces from the past go dancing by
They're asking why

Will you be there for me, everytime I go away
Will you be there for me, thinking of me everyday
Are you my destiny, words I never dared to say
Will you be there for me?

And while you're close to me, so close to me
Just hold me

Can you really want me more for than a little while?
What are the stories hiding there behind your smile?
Wishes in a dream and figures in a world that I could share
And everywhere

Will you be there for me
Will there ever come a day when all the world can see
Things were meant to be that way
Will you be there for me?
Can you hear the people say
That you're just
There for me

There for me ....

There for me.....

I really love this song....and love their voices. Sarah Brightman nampak sgt muda...plastik sgt kan?? chihihihi...enjoy the song and the video....

PS: Josh Groban sgt comel!!
___________________________________________

Selepas puas menabur janji, akhirnya aku telah menunaikan janji aku untuk belanja Spin (Syed Putra) untuk berbuka bersama....and off course it is my turn to belanja him, lagipun yg sebelum nih dia dah belanja aku berbuka..gituhhhh. Kira bergilir-gilir la konsep......

Syed Putra a.k.a Spin

Actually Spin nih kawan aku masa belajar kat UM dulu. Masa first year, bilik dia depan bilik aku jerr. 3 tahun, belajar UM....3 tahun jugak la di satu kolej dgn aku. Dengan Spin jugak la aku beratur tgh panas tunggu giliran nak ambk jubah for convo. Hmm nak kata tak rapat, both of us quite close jugak...hehehehe **matila scandal...jgn marah Spin =p

After lebih kurang 2 tahun dia menghilangkan diri and remain silent, akhirnya aku terjumpa dia online kat YM and rupa-rupanya dia stay tak berapa jauh pun dari rumah aku...leyy??

Spin mana hadiah untuk aku?? Awas ikat reben kat leher =p

Motif besday aku.....aku yg kena belanja?? Hohohooho. So since aku tak tahu nak makan kat mana, aku pun ajak la dia pergi buffet kat Chakri Palace, Level 4 KLCC. Supposely, aku dgn Bella pergi situ hari Khamis hari tu, tetapi perempuan yg hambik reservation tu tersalah dengar bunyi Thursday menjadi Friday...leyyy?? So, Bella suruh la aku guna yg dia dah book tuh...so tak payah la aku susah payah nak book kat tempat lain. Tahu-tahu jer la, kalau tak book merasa la kau berbuka dgn Coke dan Sneaker kat bench kat KLCC Park kan?? **matila Apau...chihihihi~

So aku pun heret la si Spin yg chomel ittew pergi ke sittew....

Hmm what can I say....food dia ok la. And aku SUKKKKKKAAAA dgn kerabu sotong dia yg sedap hingga menjilat betis tu...LOL =p

Kitorang tak mampu nak melantak banyak2 kat situ...ala2 dalam 3 round jer aku boleh..gituhhh. Tak mampukah bunyinyerrr?? Hehehehehe

Lepas makan, kitorang pergi tengok movie HAIRSPRAY....and that is my second time for that movie...hehehehe. Bahagian permulaan movie tu adalah favourite aku, which is part Tracy Turnbland nyanyi opening song, Good Morning Baltimore. SUKA SANGAT!! Dan satu lagi bahagian yang aku suka adalah masa part ending movie nih, masa diorang semua menari ramai-ramai nyanyi lagu You Can't Stop The Beat. Kelakar gila tgk John Travolta menari hehehehe.

Movie nih worth to watch banyak kali....don't know why, I just LOVE IT!!!

Ha korang jgn tak tahu...si Spin nih dah ada GF. And GF dia memang tahu aku rapat dgn si Spin nih. Yang si Spin nih pulak, everytime keluar dgn aku, dia akan bgtau kat awek dia...tak ker perempuan tu speku yg bukan-bukan siap kata kat aku "HAND OFF FROM MY BOYFRIEND!!"...tak ker kau sentap. Tapi aku takde la ambik hati sbb aku tau dia gurau jerr. Bukannya dia tak kenal aku.

Yang kelakarnya, diorang pernah la sekali ala-ala terdiscuss pasal aku leyyy?? Motif la nama aku diseru dlm conversation diorang?? Aku tak tahu la apa yg diorang bersembang, yang pasti, awek dia tu cakap macam nih....

"I rather you cheat on me with another girl...not with IZUAN!!"


Ayooo rasa terancam kah?? Don't worry dear, BF kau selamat di tangan aku...leyy?? Once he goes to me, he never turn back hahahahaha matila kau **larikkkkkkkk!!

_____________________________________________

Lately, I don't know why I keep thinking about me being alone...and out of sudden aku teringat kisah-kisah lama dan scandal-scandal lama.

Ada one of my friend, tiba-tiba buat confession yang he think he might be BISEX. Tak ker tersedak aku dibuatnya....sbb dia dah ada girlfren. And yes, walaupun kitorang dua pernah errr terlanjur lite-lite gituh, tapi I never expect yang dia akan confess mcm tu. Seriously terkejut!! One thing about relatinship between me and him, walaupun kitorang pernah terlanjur gituh, tapi persahabatan kitorang tetap remain the same. NO AWKWARDNESS langsung selepas that thing happened. Pelik kan?? Sebab selalunya (from my experience), if aku terlanjur with my friend, thing akan become awkward between us...and dia akan give me this silent treatment, manakala ikatan persahabatan tu will never be the same again... **matila makan kawan

Tapi with him, semuanya OK. Walaupun sesekali dia akan joke pasal siapa yg start 'that thing' dulu. Bagi aku, dua-dua orang yg mulakan sebab masing-masing gersang dan takde bende nak buat leyyy?? Brokeback mountain sgt kan?? LOL....or maybe he want to try something new...something that he can't get from his GF. Who knows rite??

I've been keeping this secret for such a long time...even my best friend (Ijad), who always keep a record pasal my scandal (hahaha...makhyam rumah pelacuran sgt!!) pun tak tahu pasal scandal nih. Hanya aku dan dia saja yang tahu pasal nih.

KENAPA la sekarang baru dia bgtau kat aku yang dia adalah bisex?? Kalau tak dah lama aku buat dia jadi BF aku...errrr maybe la kot. Not that I don't like him...trust me, he has a very good package sebagai suami/BF....things that bother me is the fact that dia dah ada GF. Actually aku rasa bersalah pulak dengan apa yang dah berlaku...rasa bersalah dgn GF dia. Tak dapat aku bayangkan if that girl tahu pasal nih. No offence, he is a GOOD GUY untuk calon suami. Kalau aku jadik that girl pun, PASTI AKAN KU JEJAKI PONDAN ITTEW SAMPAI KE LOBANG KUBUR!!! **petirrr!!

Ni siapa yang berani mampus hantar msg mcm nih kt aku?? Sorry I don't entertain stranger!!

Haishhhhh bosannyer jadik single!! Kawan aku kata, lebih baik kau cari one nite stand jerr...boleyyy?? Kau nih mcm tak tahu jer yg aku nih tak suka one night stand. Untuk umur yang dah mencecah 24 tahun nih, I'm looking for mutual relationship. Aku pernah gigih ONS masa aku awal 19 tahun...tapi takder la gigih mana pun. Biasa la budak-budak. Tak fikir panjang masa tu. Masa tu aku First Year kat UM. Masuk 2nd Year terus aku dah tinggalkan benda-benda mcm tu. Sebab masa tu aku dah tahu what relation really is...and masa tu jugak la aku kenal this guy, yang aku masih sayang sampai hari nih...malangnya hubungan tu tak lama. Entah la kenapa. Tapi we remain friend until today. Lite-lite jer la. Lagipun dia kan str8, so I just let him jadik str8 la...tak kuasa la aku nak menambah saham neraks aku nih. Walaupun aku tak tahu kenapa aku boleh suka dgn dia...dan aku tak tahu kenapa dia bole ON dengan aku. Just one word....KALAU DAH NAMANYA LELAKI kan?? Do I need to say more??

Oh ya, korang ingat tak pasal lelaki US yang ala-ala couple dgn aku sekejap dulu tapi we didn't make it sebab dia scorn and insult Islam and Nabi Muhammad (pbuh). Sebenornyerr, aku ada baik balik sekejap dgn dia...sekejap jer la...


Ni la message dia yang buat aku baik balik sekejap dgn dia. Tapi that time, I was busy with work. Banyak sangat pergi outstation and takde masa aku nak YM dengan dia, sebab aku tahu, kalau online dgn dia, 1 hour is not enough. Dah la masa kat sana dgn sini sgt berbeza, dan aku tak dapat untuk stay until 4am just to entertain him. Beside, I am totally fed-up when he keep thinking that I'm pretend to be busy, pastu speku yg aku hanya main-mainkan perasaan dia, then tuduh aku pentingkan benda lain dari dia...ayoo. Lagipun, after what he had done, my feeling over him kind of fade away. So, kalau aku online pun, I try to avoid him.

So, nih la yang aku dapat and this is the last message from him. I don't whether I'm completely stupid or what for letting him. Tapi benda dah jadi. Not that I don't like him. Macam yg aku dah cakap, I can't be with people who has no respect to my religion.

Seriously, I don't have a problem with long distance relationship!! Dan aku yakin dengan diri aku sendiri, yang aku tak akan curang pada orang yang aku sayang...that is so not me. I can give a 100% loyalty to him. The matter is, whether he can trust me or not.

Sometimes jadik baik sangat pun susah jugak. Macam kata 'sorang' tu...

Motif kau nak feeling-feeling solehah taat bagai sedangkan dia kat sana, entah-entah dok bergumbira dengan orang lain!!


Hmmm entah la....complicated kan mende nih??

Lagi satu, US tu jauh sangat la uols. Dengan Lautan Pasific dan Lingakaran Api Pasific yang memisahkan kitorang (matilakau!!), boleh ke aku tahan rindu kat dia?? Seriously, aku tak tahu sama ada aku boleh bertahan dengan YM dan phone sajerr. Kalau setakat Ipoh-KL tu bole la. Motif IPOH?? Hehehe sesuatuh sangat!! Awas **Apau jangan gelak~

Dan gara-gara mende nih jugak la ada makhluk Allah nih carut aku kat blog aku. Katanya...

"Kau nih nama jer nak mempertahankan nama baik Islam, tapi dalam masa yang sama kau buat benda yang bertentangan dengan ajaran Islam"


Hmmm pasal benda nih...aku malas nak komen. Biar IMAH jerr komen..leyyy?? **larikkkk!!

Pada aku, orang tu tak layak nak judge aku. BIar Allah yang menentukan segalanya...aku nih sebagai hamba yang kerdil hanya berserah je la...

Right now I feel like I'm floating in the ocean...and hear nothing~


Hmmm...mungkin dah nasib aku kot. NO LUCK in L-O-V-E~

Apelah aku ni...orang lain dok sibuk pikir pasal puasa, pasal raya, pasal amal ibadat...aku dok sibuk bercerita pasal cinta kan?? Hehehehe...ok la aku nak tido kejap...

Before I go, kau nak pesan kat uols semua...JANGAN LUPA BAYAR ZAKAT FITRAH YERRR!!

Daa...

Friday, October 05, 2007

Day Out With Miss BELLADONNA

[Big Girl You Are Beautiful - MIKA]

Walks in to the room
Feels like a big balloon
I said, 'Hey girls you are beautiful'
Diet coke and a pizza please
Diet coke I'm on my knees
Screaming 'Big girls you are beautiful'

You take your skinny girl
Feel like I'm gonna die
'Cause a real woman
Needs a real man here's why

You take your girl
And multiply her by four
Now a whole lotta woman
Needs a whole lot more

Get yourself to the Butterfly Lounge
Find yourself a big lady
Big boy come on around
And they'll be calling you baby

No need to fantasize
Since I was in my braces
A watering hole
With the girls around
And curves in all the right places

Big girls you are beautiful
Big girls you are beautiful
Big girls you are beautiful
Big girls you are beautiful

Walks in to the room
Feels like a big balloon
I said, 'Hey girls you are beautiful'
Diet coke and a pizza please
Diet coke I'm on my knees
Screaming 'Big girls you are beautiful'

You take your girl
And multiply her by four
Now a whole lotta woman
Needs a whole lot more

Get yourself to the Butterfly Lounge
Find yourself a big lady
Big boy come on around
And they'll be calling you baby

No need to fantasize
Since I was in my braces
A watering hole
With the girls around
And curves in all the right places

Big girls you are beautiful
Big girls you are beautiful
Big girls you are beautiful
Big girls you are beautiful

______________________________________________

**Lagu kat atas ni aku nak tujukan untuk Bella, Kak Big dan wanita-wanita plus size yang lain dan wanita2 yang perasan plus size seperti Bella leyy?? chihihihihi

First of all, I want to say thanks to MISS BELLADONNA for the dinner treat kat Chilli's hari khamis semalam. Kira berbuka puasa la.. **matila berbuka dgn buat ketupat...LOL~

Sorry ya Bella sebab lambat sampai...hiks. Mrasa la aku balik mandi tukar baju segala kan?? Si Lekiu tu, kemain lagi warning aku suruh cepat. If not dia angkut bini pergi berbuka dgn client dia....ayoooo. Mrasa la aku tak cukup tanah berlari ke KLCC...hiks

Dah sampai kat situ, aku ternampak la dua makhluk cumil kat situ....hohohoho **matila Doremon dgn Doralin. Aku tertunggu-tunggu la si Lekiu nih ikat reben kat tengkuk dia...hahahaha kan Bella?? Besday gift katanya. Mampukah aku nak jamah laki uols tu Bella?? Mrasalah aku buat kenduri 44 hari 44 malam pun belum tentu terjamah....terpaksa la i ajak Mak LEEmah join skali.... =p

YEAHHHH!! Bella kata aku dah kurus hiks..kurus mende. Dah la berat aku sekarang 65kg!! **matila sama dengan berat Bella...hahahah. Errr aku dah pechlob uols ker?? chihihihi

Lepas lekiu gerak jumpa client dia, weols pun order la dengan penuh meriah. Macam untuk makan 4 orang, tapi yg makannya 2 orang sajork.

MAsuk jer azan maghrib..terus kitorang start gossip...chihihihi matila umpat sebagai juadah berbuka..LOL~

Ni sumer Bella punya pasal...suka sangat la korek cerita ceriti sensasi dari aku. Aku pulak ala-ala mulut tak reti nak coverina, terus terlepas cakap..leyyy?? Hahahahaha...awas~

Ni la makanan yang weols order. Bella order fish & chip dan mash potato....mash potato tu last minute punya order sebelum waiter tu berambus...leyyy?? Aku ala terkejut lite-lite melihat tiba-tiba akak Bella menambah order...adakah Bella kebulur?? LOL...ampunnnnnnn Bella!!~

Manakala mak cik korang nih pulak order menatang apa tatau...fire chicken and prawn?? Apa yg fire taktau....dah la bila sampai jerr menatang yg aku order, aku felik...KENAPA TAK SAMA MCM DALAM GAMBAR KAT DALAM MENU??? Leyy?? Chihihihihi. Dah la prawn dia tu boleh kira dgn jari jerr...baik tak payah letak nama udang tu kat nama resepi...kan Bella?? **matila complaint

Ye la...aku nih setahun sekali jerr makan chilli's nih. So tak berapa tahu sgt makanan kat sini selain daripada Triple Play. Tu jer yang aku tahu **matila kampung

Tapi aku suka dia punya chicken wing over buffalo tu...matila Kobau **ops

Ishhh Bella nih....kotnya nak kira 1,2,3 before snap....tak sempat aku nak posing ala2 high fashion!! Sabor je la.... =p

So aktiviti kitorang malam tu adalah makan, pastu umpat, pastu makan balik, kemudian umpat semula...hohohoho. Matila asyik membuka pekung orang di situ sana sini kan?? LOL

Punya la banyak aku makan...sampaikan makanan Bella pun aku tolong habiskan. Ayooo matila pelahap nak mampooss ahahahahaha. Ala tak kisah la. Lagipun orang belanja.....biar la orang tu rasa berbaloi belanja kita makan....mutif kan kau nak feeling diet makan karipap pusing bila orang belanja?? hehehehe


Ahhhhh...aku sgt suk suk sukahhh Hi and Mighty Pie nih....sangat best kalau dimakan kalau sambil buat ketupat...hiks. Ye la kat KL nih, sungai dia sgt la HAZAB.....so, kitorang tak bole la nak pose-pose berkemban basuh baju kat sungai sambil mengumpat laki masing2 kan Bella?? Lain la macam Mak LEEmah tu....selalu pergi basuh baju kat sungai dgn Mak Esah dan Goddess...hehehehe

Sesudah makan, dua orang budak perut buncit nih pun pergi window shopping sambil usung perut kitorg yang boyot tu.....dgn konsep "CUCI MATA SAJORKKK!!"

TERIMA KASIH BELLA!! Thanks for the dinner and teman aku window shopping!! Nanti senang-senang, belanja la aku lagi...aku memang suka org belanja aku...hiks **matila muka tak malu... =p

PS: Bella, segala sory mory morning glory tu simpan elok2 yerr...biar pecah di perut, jgn pecah di blog...chihihihihi~

Tuesday, October 02, 2007

Happy Birthday to ME

[Try It On My Own - Whitney Houston]

I'm wiser now
I'm not the foolish girl you used to know
So long ago
I'm stronger now
I've learned from my mistakes which way to go
And I should know
I put myself aside to do it in your way
But now i need to do it all alone

And I am not afraid to try it on my own
I don't care if I'm right or wrong
I'll live my life the way I feel no matter what I'll keep it real
You know
Time for me to do it on my own

It's over now
I can't go back to living through your eyes
To many lies
And if you dont know by now
I cant go back to being someone else
not anymore
I never had the chance to do things my way
So now it's time for me to take control

And I am not afraid to try it on my own
I don't care if I'm right or wrong
I'll live my life the way I feel no matter what I'm gonna keep it real
You know
Time for me to do it on my own

I start again go back to one
I'm running things in my way
cant stop me now I've just begun
Don't even think about
It there aint no way about it
I'm taking names go down the line
Yes I'm gonna take my turn
It's time for me to
Finally stand alone
Stand alone

I am not afraid to try it on my own
I don't care if im right or wrong
I'll live my life the way i feel no matter what I'm gonna keep it real
You know
It's time for me to do it

See I am not afraid to try it on my own
I don't care if i'm right or wrong
I'll live my life the way i feel no matter what I'm gonna keep it real
You know
It's time for me to do it on my own

_____________________________________________


YEAHHHH I'M 24 TODAY!!!

Happy Birthday to ME,
Happy Birthday to ME,
Happy Birthday to IZUANNNNNNN Cantikkk **tetiba
Happy Birthday to MEEEE!!


Matila gambar kek recycle...hiks!!~

Awas yer sapa yg kutuk aku dah kertu...walaupun aku dah 24 tapi tetap feeling 14 tahun yerr...chihihihi~


Syed Putra (Spin)...aku nak cake strawberry mcm nih!!

Terima kasih di atas segala ucapan hari jadi yang di hantar melalui Call, SMS, Friendster and MySpace.....really appreciate it..muah muah

Love yall!!!~

ps: entry ni akan bersambung.....

Monday, October 01, 2007

There's Something About Shah ANDREW~

[Don't Say You Love ME - M2M]

Got introduced to you by a friend
You were cute and all that
Baby, you set the trend
Yes, you did, oh
The next thing I know, we're down at the cinema
We're sittin' there, you said you love me
What's that about?

You're movin' too fast; I don't understand you
I'm not ready yet
Baby, I can't pretend
No, I can't
The best I can do is tell you to talk to me
It's possible, eventual
Love will find a way

[Chorus]
Don't say you love me
You don't even know me
If you really want me
Then give me some time
Don't go there, baby
Not before I'm ready
Don't say your heart's in a hurry
It's not like we're gonna get married
Give me, give me some time

Here's how I play, here's where you stand
Here's what to prove
To get any further than where it's been
I'll make it clear; not gonna tell you twice
Take it slow; you keep pushing me
You're pushing me away

[Chorus]
Don't say you love me
You don't even know me
If you really want me
Then give me some time
Don't go there, baby
Not before I'm ready
Don't say your heart's in a hurry
It's not like we're gonna get married
Give me, give me some time

_______________________________________

Hmmm...dah lama rasanya kita puasa kan?? Tapi aku rasa macam hari-hari biasa jer. Ye la sbb aku hari-hari biasa pun jarang makan...cuma dahaga jerr...OMG!! Tu jer yang tak tahan. Nak pulak bila melihat rakan-rakan yg tidak puasa menggonggong ais krim di situ sana sini...NOOOO!! Rasa mcm nak pitam jerr tgk ais krim itu.

Hari Sabtu, macam biasalah...walaupun cuti, aku tetap pose-pose baik pergi kerja kat tempat aku buat locum kat USJ. Ada la 3 patient appoinment kat aku. Ye la, aku kerja 3 jam sajork. Kang appoinment banyak2 sapa yang nak buat?? **ops

Ada la sorang patient tu yang bermuka sgt hazab. Aku rasa, tak payah aku dragoon pun aku lagi cantik dari dia!! Leyy?? Matila pahala puasa kurang sbb kutuk orang....chihihihi. Tapi laki dia uols....sgt makan hati occay!! Tastenyerr kat body dia yg berketul-ketul ittew...ahhhh!! *matila gila. Dah muka dia sgt sweet, pakai glasses and botak lite-lite. Ayo idaman sgt!!

Masa aku tgh check baby diorang, mata aku ni tak habis2 la dok jeling kat dia...huhuhuhu. Beruntungnyer pompuan tu!! *ayoo dengki sgt!!

Oh ya sepanjang bulan puasa nih, beberapa kali jer la kau berbuka kat rumah. Most of the time aku berbuka kat luar dengan kawan-kawan aku dan memenuhi jemputan berbuka....matila orang yg sama hiks**awas Frid~

Hari Sabtu, berbuka kat rumah Manager aku, Kaz yang buat housewarming party.

Me and Kaz

The food was awesome. Mexican food gituhh. Walaupun, aku tak tahu apo kobondo yg aku telan tu. Ada mcm pita wrapper ala-ala capati gituh, with a filling like ayam, beef...ada mushroom, cheese and green paste yg sgt tasty. Apa tah nama dia, yg aku tahu dia campuran avocado with cheese cream. SANGAT SEDAP!!

Thanks Kaz...for the lovely party!!

On Sunday, aku keluar pergi Mid Valley dengan....

Tadah!!! Geng Papan Lapis!!~ LOL

So aku keluar dgn Shah Andrew and Nizam kekdahnyerrr. Dah lama tak jumpa diorg. Bulan posa nih, makin kering aku tgk diorg especially Shah Andrew. Shah, I like your new hair...nampak lebih kemas...hiks

Kitorang jumpa dalam pukul 1 cenggitu and weols tengok cerita Hairspray.

Rasanya, tak payah la aku cerita pasal movie ni. All I can say, citer nih sangat best macam bangsat!! Kelakar nak mampus. John Travolta sgt kelakar jadi Big Mama dalam cerita nih. Zac Efron sgt comel dgn rambut dia...and new girl, Nikki Blonsky (watak utama) sangat talented....and lagu Good Morning Baltimore dah jadi lagu favourite kat playlist aku sekarang.

Senang cerita..pergi la tengok sendiri!!

Lepas movie, kitorang pun gi jalan-jalan sambil shopping baju si Shah Andrew. Then kitorang pergi berbuka kat Little Penang Cafe. Berani mampus tak buat reservation...nasib baik baik ada kosong untuk kitorang.

So melangut la kitorang kat situ sampai masuk waktu berbuka...

My favourite rojak from Little Penang Cafe~


Little Penang Cafe~

Oh ya, Shah Andrew dah bukak balik blog dia (sila rujuk kat link di sebelah). Motif bukak tutup blog?? Kau pun nak DQ mcm Noel jugak ka?? ops matila carut....ampunnn NOEL!!

Shah Andrew sejak-sejak habis belajar nih, lain aku tgk. Dulu masa sama-sama belajar kat UM, dia sgt pendiam. Senyum pun jarang. Aku pernah sekelas dengan dia masa aku ambik subjek elektif luar jabatan, Pengurusan Alam Sekitar. Shah pulak masa tu memang from that department. Aku nih mana la pernah bercakap dgn dia sehinggalah dia satu group assignment dgn aku. Tu pun sbb ada Shasha. Kalau tak, matila aku tak bertegur sapa dgn dia. Yer la, dia nih jarang bercakap, serius jerr...so aku ingta dia nih ala2 snobbish gituh. Sorry Shah.

Lepas tu pun, aku still jarang-jarang bercakap dgn dia. Entah macam mana aku boleh rapat dgn dia aku pun tak tahu....

Seriously, he is not what I think he is. And sangat comel dengar dia cakap melayu. Dia ni nama jer mat salleh celup, tapi dia jarang comunicate in English, except kalau diperlukan la. Even dlm blog dia pun 100% english. International value katanya....matila BI aku ibarat sampah..hiks~

Shah, kau ni, bila aku kata kau last on my list...kau marah. Katanya, "I never be the last on anyone list!!"...kan?? Tapi bila aku nak letak kau kat top of my list, kau suruh aku cari girlfren kat kau!! Bolehh?? GIRLFRIEND?? YUCKS!!! chihihihihi *matila aku

So since kau suruh aku cari GF untuk kau, meh aku buat promo besar-besaran kat blog aku. Matile semua pembaca adalah PLU...hahahahah **larikkkkk~

This is one of his pic yg aku suka. Nampak artistic gituh. Like me, dia pun suka photography, kan?? Maybe sbb pengaruh abang dia yang photographer tu kot...ermm entah la. TAPI abang dia sgt HANSAMU uols!! Jgn marah Shah...hehehehe. Tapi abang dia dosi kawin uols. Huhuhuhu * nanges

I can say that, this picture show much more character than Shah Andrew himself~ ops


Tapi, aku Shah Andrew yang mcm ni...nerdy with his glasses...heheheh. Confession kah ini?? LOL~

Anyway, HAPPY 24th BIRTHDAY SHAH!!! Semoga panjang umur and murah rezeki, semoga semua impian kau jadi kenyataan......and jangan lupa PROPOSE aku sebelum terlambat..hahahahaha~

DAaaaaa~