Friday, September 28, 2007

Happy Birthday PISA


[Umbrella - Mandy Moore]

You had my heart
And we'll never be world apart
Maybe in magazines
But you'll still be my star
Baby cause in the dark
You can see shiny cars
And that's when you need me there
With you I'll always share
Because

[CHORUS]
When the sun shines
We’ll shine together
Told you I'll be here forever
Said I'll always be your friend
Took an oath
I'm stick it out 'till the end
Now that it's raining more than ever
Know that we still have each other
You can stand under my Umbrella
You can stand under my Umbrella
(Ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh)

These fancy things
Will never come in between
You're part of my entity
Here for infinity
When the war has took it's part
When the world has dealt it's cards
If the hand is hard
Together we'll mend your heart
Because ...

[CHORUS]
When the sun shines
We'll shine together
Told you I'll be here forever
Said I'll always be your friend
Took an oath
I'm stick it out 'till the end
Now that it's raining more than ever
Know that we still have each other
You can stand under my Umbrella
You can stand under my Umbrella
(Ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh eh eh eh)

[BRIDGE]
You can run into my Arms
It's okay don't be alarmed
Come into me
(There's no distance in between our love)
So gonna let the rain pour
I'll be all you need and more
Because ...

[CHORUS]
When the sun shines
We'll shine Together
Told you I'll be here forever
Said I'll always be your friend
Took an oath
I'm stick it out 'till the end
Now that it's raining more than ever
Know that we still have each other
You can stand under my Umbrella
You can stand under my Umbrella
(Ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(ella ella eh eh eh eh eh eh)

It's raining (raining)
Ooo baby it's raining
Come into me
Come into me
It's raining (raining)
Ooo baby it's raining
You can always come into me
Come into me

______________________________________________

**Lagu kat atas ni I tujukan kat Napisa Manjalara a/p Mak Cik Zaiton**

Rihanna: Motif orang lain nyanyi, gambar mak kau letak?? Sentap occay!!

Sori Rihanna...I have to say that yang I dah falling in love dengan lagu Umbrella version Mandy Moore. Sebab genre lagu dia more to my favourite genre. Ala-ala alternative acoustic gituh. Dan maksud lirik lagu ni lebih sampai dgn lagu versi Mandy Moore nih. But, it doesn't mean yg aku tak suka lagu hang.....SUKA!! Aku pun suka jugak lagu hang yg lain Rihanna oii...macam lagu Cry dengan Unfaithful. Tapi la ni, aku tgh suka lagu nih...leyy?? Hang jangan kecik hati naa....tak elok bulan2 posa dok buat muka asam kecut mcm tu....hilang pahala puasa...err hang puasa kerr?? **ops

Rihanna: Whatever la...yang penting, dia ada kaki insuran 1 juta mcm mak?? ado?? nan ado!!

_______________________________________________

Ok lah...dah melalut ke arah benda lain pulak....

Yang sebenarnya, aku nak wish Happy Besday kat seseorang yang berkongsi minat yg sama dengan aku dalam hal-hal yang berkaitan music...


Happy birthday to You...
Happy birthday to You...
Happy birthday to PISA
Happy birthday to Youuuuuuuuuu!!!!


Haaaaa PISA....hang dah berumur 22 tahun sekarang. Dah anak dara...dah boleh menikah dah pun. Orang tua-tua kata dah besaq panjang dah (apa yg besar dan panjang tatau?? *wink wink) ....dah boleh beranak pinak dah...

Dah tak boleh nak gedik2 macam budak-budak....

Dah tak boleh mengada-mengada...

Kena show grow up attitude....think wise, optimist, confident, berwawasan dan berpandangan jauh....bukannya scan jantan dari jauh *ops

Aku bukannya selalu jumpa hang...

Makan minum hang, serta hal ehwal hang, pandai-pandai la hang uruskan sendiri. Hang sekarang dah kira independent women....mak dah tak kuasa nak masuk campur hal hidup hang!! *matila feeling IBU~

Tapi, kalau hang ada masalah...hang mati laki ka, hang kena cerai ka...jangan takut nak habaq kat aku...aku sentiasa ada nak share UMBRELLA (ella ella eh eh) dengan hang... **tetiba emo pulak

Hang jangan la nak segan-segan dengan aku...anggap la aku mcm makhayam hang sendiri...leyy?? LOL~

Apa pun...semoga hang berjaya dalam hidup, murah rezeki dan diberkati ALLAH selalu...

Aku tak dak hadiah nak bagi kat hang....tapi kalau aku bagi kawan aku kat hang (gambar kat atas ni) sebagai laki hang....hang nak dak?? **ampunnn BAD~


Lastly....PS I LOVE YOU~

And for me....another new day has COME~

Monday, September 24, 2007

Mentally Disturbed??


[Through The Rain - MarIZUAN Carey]

When you get caught in the rain
With nowhere to run
When you’re distraught
And in pain without anyone
When we keep praying out
To be safe
But nobody comes
And you feel so far away
That you just can't find you way home
You can get there alone it's okay
Once you say

I can make it through the rain
I can stand up once again
On my own and I know
That I’m strong enough to mend
And every time I feel afraid
I hold tighter to my faith
And I live one more day
And I make it through the rain

And if you keep falling down
Don’t you dare give in
You will arise safe and sound
So keep pressing on steadfastly
And you’ll find what you need to prevail
Once you say

I can make it through the rain
I can stand up once again
On my own and I know
That I’m strong enough to mend
And every time I feel afraid
I hold tighter to my faith
And I live one more day
And I make it through the rain

And when the wind blows
And shadows grow close
Don’t be afraid
There’s nothing you can’t face
And should they tell you
You’ll never pull through
Don’t hesitate
Stand tall and say

Yeah yeah yeahhhh
I can make it through the rain
I can stand up once again
On my own and I know
That I’m strong enough to mend
And every time I feel afraid
I hold tighter to my faith
And I live one more day
And I make it through the rain

I can make it through the rain
Can stand up once again
And I'll live one more day, and I
I can make it through the rain
Oh yes, you can
You’re gonna make it through the rain.

______________________________________________


Hmmmm....entahlah. Kenapa lately, aku rasa macam berhadapan dengan kemurungan yg dahsyat....

First of all, aku sangat sentap dengan bil internet yang dikatakan tertunggak for 3 month sedangkan aku dengan housemate aku semua pakat2 gigih kumpul duit bayar...

Secondly, bil elektrik yg sangat sentap lagi menyentapka kerana mencecah RM100++ (ni bukan tunggakkan okay..). Padahal bil letrik kitorang tak pernah mencecah RM50 sebulan, walaupun ada 2 PC dan 2 laptop kat rumah tu *matila Cybercafe

Yang ketiga, I hate my job...leyyyy?? Not exactly my job. The fact is, I really LOVE my job. I just hate the place dan orang-orang yang tak boleh disebut nama (do i need to elaborate more on this...aku rasa dah banyak kali aku luahkan ketidakpuasan hati aku kat blog nih...haishhh). Rasa macam nak letak jawatan hari ni. Tapi, bolehkah aku hidup menganggur?? Aku cuma tunggu masa jer. Once dapat jer new offer, 24-hour notice!! *matila gila

Yang ke-4, aku rasa sedih sebab setakat nih, no improvement langsung dalam hidup aku...same lame life. Kalau orang lain tu, diorang ada improvement.....tapi aku masih di takut lama. Masih tercari-cari haluan hidup yg aku sendiri tak pasti. Yes, aku memang nampak optimist dan confident kat luar, tapi hakikatnya aku nih just an ordinary person yang selalu fall on my knees and CRY.

Yang ke-5, aku sangat sedih dengan apa yang berlaku ke atas Adik Nurin. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas dia, dan aku pasti dia pasti bahagia di sana. Pembunuh dia tu memang sangat binatang. Takde kata-kata yang aku boleh ungkap untuk menggambarkan betapa aku benci kepada pembunuh dia tu. Kalau aku jumpa dia, aku akan insert brinjal adn cucumber kat dalam setiap lubang yg ada kat tubuh dia. Aku nak cincang anu dia, lepas tu nak bagi makan kat kucing!!

KEJAMM!! BINATANG!!

SETAN!!

Kenapa ada manusia yg sanggup buat dekat budak yg tak bersalah nih?? Ada ker dia kacau hidup pembunuh tu??

Dia curi duit pembunuh tu ker untuk pergi pasar malam??

AKu tak dapat bayang if this thing berlaku to my sisters. Aku ada 2 orang adik perempuan yg aku sayang. Dan aku tak dapat gambarkan kalau benda nih berlaku ke atas adik-adik aku...

Meraung?? Menangis??

MEROYAN??

Pembunuh tu tak pernah terfikir ke kalau benda nih berlaku kat keluarga dia sendiri?? kat mak dia?? adik perempuan dia?? kakak dia??

Sedangkan adik aku baru kena kacau dgn flasher pun aku dah freak out and banned him from balik rumah lambat or keluar sorang2. Aku sangat takut kalau-kalau benda-benda seperti rogol berlaku ke atas adik aku...

NAUZUBILLAH...Kau lindungilah adik-adik aku YA ALLAH. KAU lindungilah mereka dari segala bahaya dan perbuatan jahat...KAU lindungi dan peliharalah semua kanak-kanak dan wanita-wanita daripada manusia-manusia durjana yang bertopengkan syaitan ini....

Al-Fatihah untuk Adik Nurin dan mangsa-mangsa pembunuhan kejam yang lain...

Monday, September 17, 2007

T A G G E D~

BLUEEKKKKSS!!!!

Ewah-ewah..kaedah sangat!! Baru beberapa minggu aku tak hupdate, dah ada suara2 sumbang carut aku suruh hupdate....sorry y'all...I've been very busy lately sampaikan pubic hair pun terlupa nak trim...leyyy?? **ops~

Tapi demi tidak menghampakan permintaan peminat-peminat setia seperti Frid dan juga Cik Puan Shasha yang sanggup SMS sewaktu aku tgh bercuti bersama keluarga di kampung suruh aku update...aku pun tanpa membuang masa memulakan sesi update blog dgn TAGGED oleh si [Y] yang dah berkurun tu. Kang aku tak buat sentap pulak dia...mrasa dia buat satu entry carut aku kan [Y] kan?? kan??

You've been T A G G E D ! ! ! - "List out 5 people whom you would like to bring along with you to Istanbul, Turkey; where you will spend with them a week- long stay at the luxuriously furnished Grand Sultan Suite at the ever majestic Ciragan Palace Kempinski Hotel. Owh and do tell us why these 5 lucky people deserve to be there with you…" And to that 5 lucky people listed in the entry, C O N G R A T U L A T I O N S ! ! ! You've just been T A G G E D ! ! !


Motif?? Motif aku kena berangan mende2 mcm ni?? Ulu Yam jerr aku mampu...LOL. Apa pun off course, top on my list adalah Mak Abah and adik beradik susuan aku la....but since aku takleh bergedik if pergi dgn depa, maka aku decide untuk pergi dgn org lain.. **matila derhaka

5 org jerr ke?? Aku nak bawak lebey boleh?? hiks

Mereka yang bertuah itu adalah:

1. Mak Leha a.k.a Iris Dealova

Yes korang...mana mungkin aku boleh meninggalkan rakan comolot aku since form 1 nih. Dia la org yang bertanggungjawab membawa aku ke lembah PLU nih...chihihi **larikkkkk!!

Ampunnnn Iris!!!

2. Puan Sri Amirul Aguilera

Teman penghibur di kala suka dan duka. Tak lengkap rasanya kalau dia ni takde **motif emo ttbe??

Hehehe...mana aku boleh tinggal kawan comolot kat office nih...rakan bergossip kat tandas pabila boss ada di office dan rakan ponteng kerja pastu gi tgk wayang kat cineleisure, the curve....LOL. Aku tak tahu la apa akan jadik kat aku kalau dia takde kat office tu..mati kutu aku dibuatnya....hiks

3. Miss Jay a.k.a Jayasegaran a/p Gunasegaran **larikkkkkk!!

Ahahahhahaa...kalau bawak Amirul, mesti la kena bawak perempuan nih skali....ala2 belangkas gituh. Sampai kan kalau nak kuar, bila aku tanya Amirul, Amirul kata tanya Jay...bila aku tanya Jay, Jay kata tanya Amirul...sudahnya aku yg buat keputusan...pantat sgt!!

Jay ni sgt kelakar...lawak2 dia hanya boleh didengari oleh orang-orang yang mempunyai esophagus yang bersifat kenyal pada tahap tertinggi...kalau tak mati la terburai perut korg...chihihihi

4. Shahida Mak Mok

Alahai Mak Mok...kau nak ikut aku ker kalau aku ajak?? Hiks

Perempuan ni sangat satu kepala since sekolah dulu. Walaupun aku selalu berebut jantan dgn dia dan lebih menyakitkan hati dia bila laki tu choose me over her kan?? ahahahahaha...tapi weols tetap menten kawan baik gituh...yer la...BF bole di cari uols...kawan baik yang very the memahami kemahuan dan orientasi korang..senang ke nak dapat??

5. Ratu Cleavage a.k.a Kak BIG

Mak hayam mana boleh tinggal...nak kena pelangkung?? ops...lagipun kalau keluar dgn makhayam, aku bole pau duit dia untuk beli itu ini...ley?? parasit sgt!! LOL...ampunnn makhayam!!~

6. Ijad Gediks

Ni adalah kawan baik merangkap teman sebilik masa kat UM dulu...banyak sangat pahit manis yg kitorang kongsi bersama. Haishh rindu la pulak aku kat dia ni yang telah bergelar CIKGU kat selatan tanah air....jangan ajar mende lain yerr Cikgu Ijad....and jangan pilih kasih yerr...chihihi **matila baik dgn anak ikan kendu jerr...hiks~

7. Persatuan Pondan dan Bekas-bekas Pondan UTP *matila aku

Hmmmm.....what can I say. Aku sangat seronok bila bersama dgn diorang. So kalau boleh angkut semua skali best jugak...bole I lessi dgn Pisa dan Apau....matila 3some **petirrrr!!

Sebenarnya nak bawak ramai lagi contohnya Geng 6 Jahanam Kolej Kedua UM, rakan2 blog....lelaki pujaan (matila umpan...awas Pisa) dan ramai lagi..tetapi memandangkan kuota telah ditetapkan so terpaksa la aku pilih huhuhuhu

Oh ya...tak semua yang aku sebut nama ni ada blog...tapi yg ada blog pandai-pandai la buat yerr...so, to Kak Big, Pisa, Lele, Acai, Kimi, Shayda MakMok dan Deena...jgn lupa yerr siapkan tugasan nih!!

Okaylah korang semua....sampai di sini saja yerr...aku ingat nak update cerita baru...tapi mcm tak sempat jerrr...so lain kali je la ekkk...aku nak pack barang pegi outstation ke JB nih...chihihihihi

Last but not least....SELAMAT BERPUASA!!! Kepada Pisa, Kimi dan Lele...korang jgn nak pose-pose datang haid yerr....chihiihihi **larikkkkkkkk!!

PS: Lan...jgn lupa sambut aku dgn kompang yerr...hiks~

Saturday, September 01, 2007

Happy Birthday Amierul AGUILERA~

HEY uols!!! Salam Kemerdekaan Izuan ucapkan!!~

Dalam kesibukan Izuan memenuhi undangan dating di situ sana sini, Izuan tetap gigih menghupdate kan?? *ada aku ambik kisah?? LOL~

Dah 50 tahun kita merdeka, tapi merdekakah kita?? Well penafsiran merdeka ni, secara literalnya adalah bebas, freedom, independent dan mcm2 lagi la. Tapi kalau ditafsirkan secara konseptual, lain pulak maksudnya...mungkin maksud hampir sama, tapi kefahaman yg berbeda...leyy?? **matila debat inter-varsiti

Bagi Izuan, pengertian kemerdekaan tu sgt besar. Dan cara Izuan menghayati kemerdekan pun berbeza. Bukan setakat tengok bunga api, sambil jerit merdeka atau terkinja-kinja melihat konsert ambang merdeka. Patriotik sahaja tidak cukup. Dan untuk menjadi patriotik tak semestinya perlu bertutur bahasa melayu sahaja, menonton sinetron melayu, mengamalkan cara-cara hidup orang melayu....tapi ia lebih dari tu. For me, the most important thing is adalah mcm mana kita nak memajukan diri kita, bangsa kita dan negara kita agar duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dgn bangsa-bangsa lain di seluruh dunia. Tak guna kalau kita merdeka jika kita masih berfikiran sempit dan masih ditakuk lama. Gunakan KEMERDEKAAN yang kita kecapi ini untuk memajajukan diri kita, bangsa kita dan negara kita.

So pesanan Izuan kepada remaja-remaja di luar sana yang masih terumbang ambing dan tak tentu hala....just remember this, gunakan peluang yg ada sebaik mungkin dan jgn buang masa anda dgn buat benda-benda bodoh dan tak berfaedah!!

Melalut pulak Izuan kali ni. Actually tujuan Izuan menulis nih nak mengucapkan SELAMAT HARI JADI to rakan Izuan yang sangat Izuan sayangi....


TADA!!! Miss Amirul Aguilera!! **matila nama taknak kalah

So, sambutan birthday ni telah di buat kat LQ. Ayo suka la pompuan tu asyik nama diseru berulang kali oleh DJ IVARN, siap ada Aguilera lagi kat belakang nama dia...LOL~

To Amirul, all the best na....Izuan doakan yang terbaik untuk amirul dalam apa jua keadaan sekali pun....

As a friend, I'm honored to have you as one of my closest friend....

You always right me when I'm wrong...

You lift me up when I'm down...

You cheer me up when I'm sad...

You always there for me through thin and tide...

Thanks dear....I'm really appreciate it......


I wish you all the best....

You deserve the best because you always became an angel to everyone...



We love you AMIRUL!!! muah muah~


Izuan tak tahu, kenapa lately Izuan selalu mengadap gambar ni...kenapa ekk?? hmmmmm.....