Tuesday, July 31, 2007

Upgrade ME....the rise of innocent DIVA~

Hey hey you you...I don't like your boyfriend!!

Setelah sekian lama menghilang diri akibat kontroversi fantasi seks aku yg tersiar kat majalah VOGUE baru-baru nih, sehingga mendapat liputan di dalam dan luar negeri, sampaikan akak Oprah pun sibuk tanya nak korek cerita, akhirnya aku telah buat COMEBACK.....chihihihi **matila perasan jadik Ning KuraKura..ops~

Motif sangatkan paksa aku hupdate...sori la uols...lately aku busy sangat. Lagipun aku sibuk berjuang dgn exam aku tuh....

Ok cakap pasal exam nih...haish, susahnyerrrrr!!! Walaupun apa yang aku predict tu keluar, malangnya satu soalan yang aku tak suka keluar jugak, iaitu pasal fetal cardiac...dan menjadi lebih malang apabila soalan itu adalah soalan wajib jawab...ditambah pulak aku langsung tak study bab tu...huhuhuhuhuhuhu rasa cam nak nangis jer bila jawab exam tu. Aku just tulis apa yang aku tahu berdasarkan pengalaman aku yang tak seberapa nih....HUWAAAAAAAA!! Bahagian lain, aku buat quite well la sebab apa yg aku predict keluar...cuma yang nih satu jerrrr....**sigh

TAKUT OCCAYY!!

Mrasa la aku pose-pose pijak ketam kat Bagan Lalang bila aku tension kan?? *ops

Apapun, semua tu dah berlalu. Alhamdulillah aku berjaya mengharungi...walaupun tak tau lagi lulus atau tak..tapi doakan aku berjaya yerrr...

Dalam sibuk-sibuk prepare exam tu, macam-macam la masalah yang menimpa aku. Dengan putus cintanyerr, dengan nak to the left, to the left orang-orang perasan yang tak dikehendaki, nak memenuhi undangan pergi party bagai....pastu dgn kawan2 rapat aku kat office resign secara BERJEMAAH.....huhuhuhu sangat membantutkan semangat aku untuk belajar.

Dalam pada tu, sempat jugak la aku menyambut kedatangan dua makhluk hazab ke rumah aku...kan Pisa?? Lele?? chihihihi **larikkkkkkk~~

AWAS PISA!! Awas kalau you seduce I lagik...awas kalau pegang peha I lagi....sensitif tau!! I bukan LESBIAN occay??? mutif lessi dgn I?? TOP katanyerrr **petir!!! LOL~

Apa pun uols, thanks sebab datang melawat rumah aku yg hazab ittew....and sori la if ada terkurang apa-apa...faham2 jer la...aku nih ibu tunggal..leyyyy?? Nanti senang2 datang la lagi...jgn jadi mcm anak i yg durhaka tu....kan Kimi kan?? mrasa sumpahan si tanggang...hiks. Sejak2 dah berumah tangga nih, jarang2 yer balik jenguk mak uols?? Datang KL pun tak bagitau....SENTAP OK!!! ~mutif emo?

So routine aku kembali seperti biasa la....pagi ada clinical session, whether kat centre aku nih atau kat HTAR. Tapi kalau ikut jadual yang telah diberi oleh BOSS aku, i will spend every morning kat HTAR...hayooo matila asyik menghadap muka betina singa itttew!!

Ketam oh ketam....mengapa engkau sgt chomeeyy??~

So sekarang ni, aku busy jugak la nak menghupdate mende alah ni...lagipun since dah tak menulis blog for quite sometimes, so rasa malas la jugak nak menghupdate...hihihihi matila bersawang kekdahnyerr....takper...sbb bagi aku, sawang itu adalah satu keistimewaan pada aku, yg takder kat org lain...hiks **amende la yg aku merepeks nih?

Ditambah pulak, aku sekarang nih tgh gigih bercinta jarak jauh sorang mamat US nih yang sangat suka dgn aku (tak tau la dia betul2 sincere ke tak), sampaikan sanggup call dari jauh nih...siap phone sex bagai **petirrr!!~ Kononnya I'm the one for him la katanya...aku layan sajorrr.....chihihihi. Nak tau cerita lebih lanjut....TUNGGUUUUUUUU!!!

Aku: Tengok sini cara catwalk yang betul...motif kiki mcm korang dinch tahu catwalk?? malu occay!!

Kak Posh (yang berdiri di tgh): Wah hebatnyerr Sam!! ~sambil buat muka kagum

ShaDOT (yang bersaiz kecik): hek eleh....kalau setakat jalan macam tu, aku pun boleh...senang seperti garu DOT aku jerr... **ampunnnn DOT!!

Kak Yus (yang bertudung hijau): Ohhh...mcm tu ekk catwalk?? ~sambil buat muka innocent

______________________________

Ok...sampai kat sini dulu yerr. Nanti aku hupdate lagi ekk??

PS: Frid...mana aiskrimyang u janjikan?? Nak aiskrim!! Nak aiskrim!! **sambil hentak-hentak kaki!!

Monday, July 09, 2007

I Am Sam~

[What's UP - 4 Non Blondes]

25 years and my life is still
I'm trying to get up that great big hill of hope
For a destination

I realized quickly when I knew I should
that the world was made up of this brotherhood of man
for whatever that means

And so I cry sometimes when I'm lying in bed
Just to get it all out what's in my head
And I am feeling a little peculiar

And so I wake in the morning and I step outside
And I take a deep breath
And I get real high
And I scream from the top of my lungs
What's goin' on

And I say, hey hey hey hey
I say hey, what's going on?
And I say, hey hey hey hey
I say hey, what's going on?
ooh, ooh ooh...

And I try, oh my God do I try
I try all the time in this institution
And I pray, oh my God do I pray
I pray every single day for a revolution

And so I cry sometimes when I'm lying in bed
Just to get it all out what's in my head
And I am feeling a little peculiar

And so I wake in the morning and I step outside
And I take a deep breath
Then I get real high
And I scream from the top of my lungs
what's goin' on

And I say, hey hey hey hey
I say hey, what's going on?
And I say, hey hey hey hey
I say hey, what's going on...

25 years and my life is still
I'm trying to get up that great big hill of hope
For a destination.

____________________________________________

Hmmmm.....ada banyak bende sebenarnya yang aku nak tulis in my blog..

Lately, i keep thinking what am i going to become in the next 10 years. Hmmm....banyak sangat yang aku nak capai but progressnye takde. Haven't achieved anything close to it.

In next 10 years, I want to be somebody that I can proud off. I want to:
  • Have my own company, a screening centre perhaps.
  • Have a kids...hohohoho ~well it doesn't mean that I have to get married right?? boleh ambik anak angkat what??
  • If possible, aku nak bukak Rumah Anak Yatim ker. Tapi aku tau, it's very hard to achieved, sbb mende nih perlukan keazaman yang kuat. If not, i'm going to fail!!
  • Get a PhD maybe in cardiac, vascular or obstetric and gyneacology ultrasound.
  • Write a book...hehehehe ~matila berangan journalist.
  • Travel around the world.
  • Last but not least, maybe ada jalan dinamakan dgn nama aku kot...chihihihihi...matila aku!! LOL ~takder la samapi mcm tu sekali....kerek jerr bunyinyerr...


"Ingin sekali ku capai bulan di langit, apakan daya tangan tak sampai"

Tapi, aku akan terus melompat, if tak dapat gapai bulan pun sekurang-kurangnya aku melompat lebih tinggi kan?? Tu pun kira pencapaian jugak kan??

By the way, class tak gambar nih??

Komen Tyra Bank: "It's such an amazing pose...it kind of combination of beauty and acrobatic. I'm going to end up in hospital if u ask me to do this..."

Mrasa!!

Thanks to my photographer, Kaz aka Queen of the Bees. Long live the QUEEN!!!

Me and Kaz ~motif dia pegang chamber aku yang leper ittew??? larikkkk!!

Okaylah, enough about my ambitious angan-angan. Lets talk about benda lain pulak. Mesti ramai yang wonder why I put my url as samuelicious....and beside some of the blogger yang kenal aku had called me Sam...I'm copycat ur name my dear Samasam. Hehehe...it's along story anyway.....

Peringatan: Catatan yang berikutnya dipenuhi dgn pelbagai aksi-aksi yang berunsur self-worshiping yang tidak disengajakan oleh penulis....hanya sekadar untuk berkongsi kenangan sahaja. Sila sediakan plastik jika anda merasakan yang anda mungkin akan berasa loya atau muntah hijau kelak. Pihak saya tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang masalah kesihatan yang menimpa anda sesudah anda membaca entry ini....


Mari kita mulakan bagaimana aku boleh dapat nama SAM nih....

Ia bermula ketika minggu orientasi atau haluansiswa masa aku mula-mula masuk ke UM dulu. So, masa tu semua junior dikumpulkan dan sesi memaki hamun oleh senior to junior pun berlaku. Ya hampun, masa nih aku tgk Betty (makhayam besar) mengamuk...bukan main dasat lagi. Takut uols....ye la lagipun time tu kan budak2 lagi...hiks. Aku baru sweet 18 time tu.

Then, senior akan pick junior randomly untuk ke depan dan perkenalkan diri..this is a commit suicide!! mrasa la kau kena bambu then nama gelaran akan diberi.....setelah puas sembunyi di belakang kawan aku, akhirnya....Betty sambil pose tunding jari kat aku suruh aku ke depan...huhuhu...matila dia dah detect aku nih adik-adik kekdahnyerr....masa tu dah dengar dah suara-suara sumbang meng'auw-auw'kan aku...BANGSAT!! whatever la kan....

Pastu, mula la aku disoal siat...faculti mana, course apa and bla bla bla...and then, diorg tanya apa bakat seni yg aku ada...

Senior: Apa bakat seni yang kau ada??
Me: Saya boleh berlakon, menari dan menyanyi **matilamak

Tiba-tiba Betty menyampuk;

Betty: Okay, aku nak kau berlakon, bayangkan dia ni (another senior) sebagai anak tiri kau...dan kau jadi mak tiri dia... **pitam
Me: Okay...."hey apa nak jadi dgn kau nih....dah la bapak kau pemalas, kau pun nak jadi pemalas macam dia jugak!! anak sial!!"

Mendapat tepukan gemuruh uols!!! hiks...pastu terus pakat panggil aku SAM..ley?? macam kebabi...


Orang yang bertanggungjawab bagi nama tu kat aku adalah Abang Apai (paling kiri sekali yang pakai sweater oren hitam tu)....monyet betul!! mcm takder nama lain nak bg....nama I JLO occay!! *ops

Tapi lama-lama, jadi kawan kekdahnyerr..chihihihi **matila scandal

Imah kau kenal dia kan?? ~matila super duper senior

~with my roomate kesayangan...ijad~

Masa belajar dulu, aku simpan rambut panjang...bukan setakat rambut panjang jer...siap bertocang bagai dan dragoon lagik. Matila aku dikutuk dan dilaknat oleh bebudak kat sittew....like I care pun kan......lantaklah...

Tapi, since my laptop yg rosak itu dah dibaiki dan diformat, so byk gambar woman aku ittew telah tiada...THANK GOD!! yang ada pun cebisan-cebisan jerr....so, masa nih...memang ramai gila la org anti dgn aku...yer la, membaca unsur-unsur tidak baik...

Tapi, dalam-dalam woman pun, aku diterima untuk jadik fasilitator KKAA (program motivasi anak yatim)...but during the program aku kena behave la...tak bole sissy sgt..kan imah kan??

Tapi bila dah lama-lama, aku pun mula bosan dgn rambut yg panjang mengerbang seperti kuntilanak tak siap ittew...aku pun potong pendek ala-ala Misha Omar sehinggakan ramai orang panggil aku SAMIHAH (nama betul misha)....pantat betul!!! LOL~

~gambar candid...pose tak siap oleh aku time belajar dulu~

Dan untuk membuktikan betapa kreatifnyer pondan-pondan nih, mcm2 nama lagi yang aku kena panggil dgn menggunakan root-word dia SAM seperti:

SAMsung
SAMdol
SAMrina (ni Zack lentikrina yg gelar aku...hanjs!!)
SAMponen (ni Mar ponen yg gelar aku..cis!!)
SAMantha
SAMbal
SAMsul
SAMuel (ni spin yang panggil...ermm ni kawan aku, nama betul dia syed putra)

So, above all names, aku guna nama Samuel...ley?? awas if speku i ada scandal dgn Syed Putra ittew!! aku cuma kawan biasa jer dgn dia...chihihihi

Akhirnya, aku guna nama samuel ittew for my blog...hehe

~with fren kat Bagan Lalang sambil pose ala2 next top model~

Then, time after time...I CHANGED A LOT!!

Memang aku banyak berubah kalau nak di bandingkan dgn dulu....start to wear appropriately. Try to avoid my 'kampung' + girly style...

~lompat katak lompat...tgk siapa yg lompat paling vast. hiks~

But, thank GOD, I've been blessed with such an understanding friends who accept me no matter what....diorg tak kisah about my appearance. They accept me for who I am..

LOVE u guys sooo MUCH!!

~with 'him'....kalau korang nampak dia dlm gangstarz tu diam jer la~

chihihi...motif bagi hint!! hiks

Dulu muka aku sgt chubby...dan body pun ayoyoyo..berat > 70kg uols!! Muka besar mcm pinggan. Sebab aku dulu kuat makan. So lemak berciciran di situ sana sini..masa nih jugak aku dah tukar style rambut aku menjadi lebih PLU dan lebih JANTAN kot..hehehe

~me with adam ~

**makhluk yg suka menyakat aku tanpa henti sampai at one point...i straight away confess in front of his face that I don't like the way he made fun of me...maybe it's funny for him, but not me....so, after the confession, dia lebih berhati-hati if nak bergurau dgn aku....

Dulu, kulit aku sgt cantik berbanding sekarang...huwaaaaa. Walaupun I tak ambik cikmon, kulit I tetap flawless, small pores, takder jeragat jerawat, gebu.....huhuhu ~matila description berunsur riak

Sekarang...hurmmmm malas la nak cakap..huwaaaa!!

Tengok kening aku...canteeeekk kan?? chihihi **matila caras


~muka sunburn + berparut chickenpox in red~

Pastu kulit aku menjadi ala-ala gelap sikit, dan ditambah pulak dgn chicken pox, so kulit aku menjadi sgt dasat!! huwaaaa!!

~tetap kan pose-pose tepi laut~

So, I keep maintain the same style because i'm comfortable with it. As time goes by, I made a few improvement in myself appearance....I know what to wear, what not to wear. But still, I need to learn more sbb nowdays fashion's industry berkembang dgn pesat....and I guess i'm a bit out dated....

~pose lelaki untuk mereka yg bernama wanita *matila aku~

About behavior pulak...I'm no longer gewdiks in the public...ermmmm okay, i did gediks a liltle bit...tapi bila dgn kawan2 sePLU jerr. Never la memalukan diri dgn tergedik-gedik tanpa sebab hehehe. Entah la sbb apa..lagipun motif nak mencapub kat public mcm tu?? koser!!

Buat apa sengaja nak mengundang maki hamun orang...lain la kalu diorg yg start dulu. Sebab tu la aku tak berapa ngam sgt dgn adik-adik baru nih...sbb diorg suka sgt mencapub **matila, padahal aku dulu pun mcm tu jugeks hiks

~me with my coursemate...aku sorg jerr yang jantan kat situ~

Bila aku dah sambung my post-graduate study, sedikit sebanyak aku mula ubah the way aku berfikir...lebih terbuka dan telus gituh ~matila kementerian penerangan **ops

Nak pulak, aku sorang jer yang lelaki and melayu. But I dont have any problem nak berkawan dgn diorg semua...they are a such a cool friends!! Tak kedekut ilmu....bukan mcm sesetengah coursemate aku masa kat UM dulu...dah la melayu sesama melayu, tapi kedekut ilmu...sbb takut ada org lebih pandai dari dia...ayo...pelik la aku kadang2 dgn perangai melayu nih...tu diahhh aku dah mula selitkan bunga-bunga hujah pasal melayu pulak...hmmm ok enuff sblm aku pergi jauh....

And the coolest thing is...they know that i'm GAY and they dont mind about it...siap berkongsi cerita pasal BF masing2...hehhehe...girl talk sgt!!

Satu perkara yg aku perasan lepas aku sambung post-graduate, aku menjadi lebih independent woman!! ~sambil pose beyonce LOL

Bila dah start kerja ni, aku mula start fikir nak koroskan badan aku...nak pergi?? hmmm i'm not ready for that la...sbb timetable aku sgt la tak mengizinkan aku meluangkan masa ke gym...penat uols!!! So I just control my diet, walk a little bit more....use staircase instead of elevator...

Hasilnya.......


Aku nampak koros sikit berbanding dulu...and muka aku pun dah tak sechubby dulu. Tapi ada la kawan aku kata...muka aku nampak cengkung dan tak chomel..huhuhu **nanges

Siap ada kawan aku masa kat UM dulu tanya my best mamak fren, Jimmy whether aku nih hisap dadah or not. Yang bangangnyerr si Jimmy tu bole jawab mcm nih...

"Percayalah...yang sebenarnya dia isap 'benda' lain.."

Macam PANTAT!!! Lol~

Pastu, aku try eksperimen sket dgn tukar style rambut...so daripada pacak-pacak ala2 Beckham, aku try sikat ke depan...sampai mak aku kata muka aku mcm kanak-kanak spastik...hhuhuhuhu..sampai hati....

But most of my fren dont really like my hairstyle sbb diorg cakap ia menampakkan muka aku seperti Hazami...leyyy?? Chooooyyyyyyy!! motif aku disamakan dgn Kak Mimi ittew??

So, sekarang ni aku selesa dgn style messy and spiky aku nih....cuma yg sedihnyer, rambut aku dah tak lebat mcm dulu...huhuhu..dah nampak bald spot...and rambut aku makin nipis **nanges..mrasa buat treatment kat Yun Nam


Well, what can I say...sometimes a change would do you good...

Next, beberapa perubahan akan aku buat ke atas diri aku...bukannyer buat face-lift atau surgery bagai...cuma nak improvekan my skin complexion *tu diah!! Pastu nak buat rawatan rambut...chihihihi..sebenarnya aku dah start first scalp treatment with my hairstylist...hmm tak tahu la berkesan ke tak....try and tawakal jer la....if Tuhan nak bagi aku botak jugak nak wat mcm mana...beside, BOTAK itu SEXY occay!!

Then, I'm planning to kurangkan berat badan and start to build my 6 pack **matiker aku?? And berazam nak get serius bersenam...hmmm perhaps yoga??

Oh ya...tak lupa...menjaga kesihatan, makan makanan seimbang, do a regular medical check-up (yang nih takder masalah sgt kot)....and lastly, try to be seorang yang lebih baik dari dulu...

If dulu aku mulut laser, maybe aku try untuk tidak atau kurang melaser...

If dulu aku selalu terlupa semayang, I'll try to make sure yg aku cukup semayang 5 waktu..

And enjoy my life in positive way.....nak kurangkan stress....nak to the left, to the left kan semua benda tak penting...

ermmmm apa lagi ek??



Mungkin suntik kolagen kat bibir supaya seksi seperti Angelina Jolie?? LOl~

~the new me with Amirul~

**matila gambar lama sebenornyerrr LOL~

Apapun, I'm just happy to be myself....this is me. I don't care what people say as long as I'm happy with myself. Lantak la org nak cakap apa kan??


~Huarghhhh..apa la yg kau membebel ni sundel!!~

Oklah uols....rasa mcm worship diri pulak kan?? chihihihi...blog aku, sukahati aku la...blueeeeek =p

Yang penting aku tak kacau orang...hiks

Till then, have a great week uols....I'm going to take a long leave before my exam. So, if blog ni tak berupdate...hmmm paham-paham sendirik la yerrr. Lagipun i nak balik kamping makan durian!!! Heehehehhe...

GO Izuan!!! GO Izuan!!!

Daaaa~

Wednesday, July 04, 2007

Aku Kempunan Bubur DURIAN~

HEY UOLS SEMUA!!! Apa khabar sundels?? ~ops

Sihat ka?? I di sini sihat- sihat sajork di bawah lindungan syurga!! *matila kau

Kurus tak I sekarang?? baik uols cakap kurus kalau tanak kena tulah...chihihihi *matila gambar lama hiks

Yess uols!! I telah kembali dengan semangat baru....hehehehe

Dan I sangat happy hari Ahad lepas sebab I telah berjaya memaksa seorang perempuan BIG yang channteeeeekkk dan ber'chamber' of secret yg sgt meletops lagi gedebas untuk kuar dating dengan I....dan I jugak telah berjaya menghabiskan duit gaji dia untuk belanja I makan, bersama anak ayam I dan shuben anak ayam I...chihihihi!!

Tu dia...konsep berjemaah sgt kan???

Tapi...sapakah perempuan tu??

CHAKKKK!! Cheq la pompuan tu!!

Cantik tak cheq???

Kalau cheq tak cantik pun...kau berani pose2 tunjuk cleavage mcm ni?? berani?? *ops

I jugak telah menjemput anak hayam I yang muka tak malu untuk join sekaki bersama shuben baru dia yg malu-malu meow ittew...kan?? Konsep memperkenalkan shuben kepada mak hayam sebelum shuben ittew dicaras oleh makhayam uols...leyy?? chihihihhi

Ni lah anakhayam I yang bercheek bone tinggi seperti makhayam dia jugak...chihihhihi. tetapkan statement tanak kalah ~matila aku di situ

Nama dia Kimie Carrera. Hobi dia adalah semua yang berkaitan dgn ciknek **petir!!

Hehehe....uols...cumil la laki uols tu. Ala-ala malu-malu meoww gituh. Padan sgt dgn uols yang muka tak malu tu... ~matila carut kuasa dua...hiks

So, weols yang sgt DIVA ni telah sampai lewat daripada yang dijanjikan sehingga Kak BIG terpaksa tunggu sampai 2 jam...ampunnnn kak BIG. kitorg tak sengaja..huhuhu. Mrasa la kitorg kena sembur sesudah weols sampai kat KLCC.

KAn?? Kak BIG yang lapar terus jadik kenyang sbb tunggu kitorang....chihihihihi. Nasib baik budak yg hambik order tu very the pech lobs tapi kendu kan?? tak kisah la dia ala-ala...lagipun sekarang nih kan, I dah rasa mcm taste pulak kat hadek-hadek...boleyyy statement berani mampus mcm nih?? **petir!!

TAPI!!! Mana bubuq durian cheq?? huhuhuhuhuhu...matila I kempunan nak makan bubur durian ~sambil berlari-lari anak panggil batu belah batu bertangkup

Apapun thanks kepada Kak BIG kerana belanja weols makan Pizza sambil menggatal dgn budak pizza kat situ dgn menggunakan aset chamber kak BIG yg gedebas ittew...chihihiiihi ~larikkkkkkk!!!

Nanti senang2 belanja la lagi...kali nih I ajak anak2 hayam I yg lain...leyy??

So, sebagai hadiah di atas sumbangan Kak BIG....I dgn rela hatinyer publish gambar topless I untuk tatapan kak BIG **petir!!!


THANKS KAK BIG!!!! muahs!!

ps: nanti I publish gambar adik lelaki I topless pulak untuk tatapan kak BIG...chihihihihi **ops