Wednesday, June 27, 2007

And IT happen...again again and again

[Always On Your Side - Sheryl Crow]

My yesterdays are all boxed up and neatly put away
But every now and then you come to mind
Cause you were always waiting to be picked to play the game
But when your name was called, you found a place to hide
When you knew that I was always on your side

Well everything was easy then, so sweet and innocent
But your demons and your angels reappeared
Leavin' all the traces of the man you thought you'd be
Leavin' me with no place left to go from here
Leavin' me so many questions all these years

But is there someplace far away, someplace where all is clear
Easy to start over with the ones you hold so dear
Or are you left to wonder, all alone, eternally
This isn't how it's really meant to be?
No it isn't how it's really meant to be

Well they say that love is in the air, but never is it clear,
How to pull it close and make it stay?
Butterflies are free to fly, and so they fly away
And I'm left to carry on and wonder why
Even through it all, I'm always on your side

But is there someplace far away, someplace where all is clear
Easy to start over with the ones you hold so dear
Or are we left to wonder, all alone, eternally
But is this how it's really meant to be
No is it how it's really meant to be

Well if they say that love is in the air, never is it clear
How to pull it close and make it stay?
If butterflies are free to fly, why do they fly away?
Leavin' me to carry on and wonder why
Was it you that kept me wondering through this life
When you know that I was always on your side

______________________________________________

YES!! it happen again, and this time I left alone and wonder WHY??

WHY this things should happen?? WHAT went wrong??

"It's not you...it's me. I think we better off as friend. Because, when i'm with you, I can be myself"

Tell me?? How am I going to react on this??

After all....after what I did...after I gave all my LOVE, BODY and SOUL to you, you said we better off as FRIEND??

THANKS for giving me so much HOPES!!

and CONGRATULATION for breaking my heart.....

I never be good enough to you....am I??

HAHAHA!! You just made HUGE mistake!! I hope one day you will realized it...

Entahlah guys...apa la nasib aku nih. Tak habis-habis dapat orang yang macam ni. Memang aku sangat sayang kat dia...I love him so bad until I hurt myself...

Tapi, nak buat macam mana kan?? dah nasib badan...

SEDIH?? Memang la sedih....tapi, fasa sedih tu dah berlalu. Aku dah okay dah sekarang...cuma this HURT take some times to heal.


Sekarang, hidup aku dah balik kepada normal.....NO MORE love life. Yang tinggal hanya aku, kerja, buku dan coffee. Started to study MORE SERIOUS since I'm not good in theory.

Rasa sedih tu aku dah buang jauh-jauh. Malas nak difikirkan lagi.

BERCINTA kembali?? hehehehe

Mestila....tapi kena tunggu lepas exam aku. Baru la musim cinta baru akan bermula. Chihihihi. Awas noel carut suruh aku jadi str8, walaupun aku tak nafikan yang aku nih mempunyai good material untuk dijadikan menantu.

Jangan marah, ada sorang makcik staff nurse tu nak kenalkan anak angkat dia yang kerja as a doctor kat HTAR **matila aku!!

Berkenan katanya...aiyohhhhhh!! Siap dok lobi kat aku kata beriman bagai...huhuhu


Apa pun, aku cuma nak enjoy hidup nih selagi aku bernafas....cinta tu akan datang dan pergi sesuka hati dia. Mana tau, nanti aku akan jumpa sesorang yang boleh membahagiakan aku. kan Shayda kan??

Kau nak kawin dengan aku tak makmok?? **ops

I bet you can never met a good husband to be sebaik aku...understanding, penyanyang...selalu teman hang pi shopping, selalu tolong hang pilih kasut...sellau bgtau what not to wear?? chihihi *matila angkat bakul

Lagipun, pernah ka hang jumpa LELAKI (lelaki ker aku *ops) yang sanggup bersusah payah pergi ke rumah hang yang kat hulu banat di celah2 pinggiran Batu Caves sana tengah2 malam semata-mata nak teman hang makan sup?? ada?? **matila mengungkit

Hang tak kisah kan aku nih dah...huhuhuhu...dah tak VIRGIN lagi?? *petir

Tapi, mak hang nak RM12,000!! Mana aku nak cekau sayang oii!! hang ingat hang Ziana Zain kerrr?? huhuhuhu. AKu bukannyer kerja cop duit sayang oii!!! chihihihi **matila gila

Ok lah uols, nanti aku update lagi. Sekarang nih busy sket, lagipun tenet memanjang jer macam anjs!!

Take care uols semua!! and wish me all the best for my exam....

Wednesday, June 20, 2007

Thought of the day....

Hmmmm…where should I start. I can’t think right now. My mind just went blank. Black like a night without stars.

Oh ya, I’ve been schedule to go to Kluang. Alone…Again?? Gosh!! Everytime I come down here, I always bring back the bad moment. And yes…I have to meet this stupid yet arrogant Dr Kluangman. Sorry to say…I’m totally dislikes this kind of doctor. I’m just wasting my time to come here….come on!! My company pays for my expenses. I’m not coming here for fun!! So please appreciate it my dear doctor. I’m here to help you!! Everytime you can’t get a good 3D baby image, you always blame the machine. Plus you call that machine stupid (how could you!!!).

Listen!!!

That machine is operator dependent. No matter how good, how sophisticated or how expensive the machine is….it will become rubbish, if your skill to use the machine is rubbish as well!! Haish!!

I think I told this many times already to him…but still, he always put the blame on the machine…poor machine.

Sorry doc….I don’t have time to entertained you!! If you really want to learn, please respect me, eventhough I don’t have MOG like you. Second, please put an effort to learn, I don’t have time to teach someone who is not interested.

Or do I need to do this. If next time he asks me to teach him, maybe I should reply;

“Sorry dear, I’m busy. I need to feed my Persian cat”. **kan Imah??

Anyway, a day before I went back to KL, I have to travel all the way to Muar Hospital to help out my colleague, Elina to do a demo there, taught the doctors how to scan, how to measure baby’s biometry (and the doctor really want to learn), and help them out to scan a few patients. And….one baby died due to spontaneous miscarriage, another one going to die soon due to oligohydramnion (actually no liquor at all) atau dalam bahasa melayunya, air ketuban dia tu dah takde….maybe sebab ruptured atau baby tak produce the fluid due to kidneys abnormality.

Then, met up with my old friend, Diva Muar Berbibir Angelina Jolie…Afian Mazwan Sapuan!! **matilaaku, nama betul dia Afian Akhbar Mustam ~matila JAWA

Three of us went to Tanjung Emas for makan, and I ate this awesome Mee Bandung (but not as good as the one I had at the bus station), while Elina ate asam pedas which is fantastic sehingga menjilat plate…chihihihi.

Aku tulis nih since kat Kluang dan aku tahu, aku akan post benda nih lambat. Right now, aku kat bilik ultrasound dan sedang tunggu patient masuk…leyy??

Haish!!!

Entahlah…lately, fikiran aku agak terganggu dan tension. Terlalu banyak benda yg aku fikir….

Aku terfikir tentang nasib umat Islam di Palestin. Tak cukup diorg tu berperang dgn Yahudi, diorang dok berperang sesama sendiri. Aku pun tak faham kenapa la puak Hamas dan Fatah ni tak boleh berbaik-baik. Yang seronok siapa?? Dah tentu la rejim Zionis Laknatullah!! Aku pun heran, kat mana2 mesti ada umat Islam berbalah sesama sendiri. Yang kat Iraq, puak Sunni berperang dengan puak Syiah….OH tolonglah!! Hanya kerana berbeza fahaman pun nak bergaduh ker?? Lupakah korang, yang korang tu still menyembah Tuhan yang sama iaitu Allah s.w.t.

Yang jadi mangsa siapa?? Kaum mereka sendiri…merempat dan ditindas, akibat sikap mereka sendiri.

Dan aku tak pernah menyokong dengan perbuatan suicide bomber nih. Korang nak kata aku nih tak semangat jihad or whatever….apa aku pedulik!! Pada aku, itu perbuatan yg SANGAT BODOH!! Apa hak diorg tu (suicide bomber) nak ambik nyawa org lain?? Kalau yang mati tu Bush ker takper jugak. Ini yg jadi mangsa orang yg tak berdosa. Bukankah hukum dia sama seperti membunuh??

Jihad?? Pada aku tu bukan jihad!! Korang tak tahu ker jihad yang paling besar adalah jihad melawan hawa nafsu….kan Imah?? If aku salah tolong betulkan…uols kan student Akademi Pengajian Islam **ops pech lobs..chihihihi

Daripada masalah Palestin, aku fikir masalah negara…masalah Jabatan Kerja Raya, yang bangunan yg diorg buat tu tak habis2 ada masalah….berlaku serentak di beberapa tmpat pulak tu. Hmmmm…Sammi Vellu oh Sammi Vellu!! Nak tergelak aku dengar komen dia kat TV. Dah bertahun jadi Menteri pun still cakap Bahasa MALAYSIA tak fasih. Padahal ada beberapa menteri Cina dapat bertutur proper BM. Dan biasalah, bila mende-mende nih berlaku, masing2 tunding jari antara satu sama lain. Kalau kat Jepun, mesti menteri dia dah letak jawatan dah.

Dari masalah JKR, aku terfikir pasal banjir kilat, yang berlaku last week. The whole KL collapsed!! Memang sesuai dgn nama Kuala Lumpur. Bila la masalah nih yg menghantui penghuni KL ni akan berakhir. Dah mcm2 projek buat but still takder perubahan. Last2, hujan jugak yg disalahkan…ayoyoyoyo!! Sistem perparitan kat KL nih, ayo urut dada jer la aku tgk…dgn sampah banyak yg boleh buat parit2 tu tersumbat, lepas tu bila hujan…hambik kau!! Rasanya, sistem perparitan Bandar Purba Mohenjo Daro kat Lembah Indus tu jauh lebih baik dari yg kat KL kan?? **mrasa selak buku sejarah tingkatan 4...So, salah siapa?? Salah sendiri…kita nih terlalu mengejar pembangunan sangat sampai lupa diri…

Itu belum lagi kes2 penebangan hutan yg tak terkawal. Aku pun heran kenapa media mcm terlalu provoke pasal penebangan hutan kat Kelantan tu. Padahal aku rasa banyak jer penebangan hutan yg tak terkawal kat Pahang dan Perak. Biasalah….mesti ada kaitan dgn politik. Tak payah pergi jauh2..kat dalam Selangor ni pun banyak. Tengoklah kes kat Bukit Cerakah dulu tu…sejauh mana sgt tindakan diambil?? Pastu sekarang dah diam dah?? Tak dengar la pulak aku dengar orang hentam MB Selangor time tu…hmmmm

Tak cukup dengan isu alam sekitar, aku dok fikir pasal nasib geng pondan PLU bagai yang sering diberi tanggapan negative oleh media. Asyik2 bincang isu yang sama. Dah macam takder isu lain. Balik2 isu pondan dan gay. Hanya kerana sorang dua pondan melacur, habis busuk nama semua lelaki lembut…kerana seorang gay boy kantoi main, habis terpalit lumpur kat semua PLU…oh puhleaseeeee!! Yang paling kelakar, pengacara yg dok bercerita pasal isu pondan PLU bagai tu pun…MAKHAYAM BESAR kekdahnyerr!! Kan?? LOL

Yes uols…kita sebagai golongan PLU nih, jangan cepat melatah dengan benda-benda nih. Tak memberi faedah pun. Yang penting kita jaga diri, dan jaga maruah kita elok-elok. Jangan biarkan diri kita diperkotak-katikkan orang sewenang-wenangnyerr. Majukan diri kita ke depan agar kita dapat bersaing dgn orang lain, duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dengan diorang. Kita jangan mudah menyerah kalah. Hidup nih bukannyer senang mcm makan kacang Ngan Yin. Banyak dugaan yang kita kena tempuh. Even kau tu lembut, jangan kau lembik bila berhadapan dengan dugaan.

Pastu, kita sebagai PLU nih....tak payah la nak bergaduh sesama sendiri. Sepatutnya kita BERSATU!! **matila kempen

Yes uols!! BERSATU….kerana dengan bersatu jer kita menjdai kuat. Janganlah kita dengki-mendengki sesama sendiri. Janganlah kita nak memburuk-burukkan, tikam menikam antara satu sama lain….

Pastu pesanan kat adik-adik yang masih belajar, kejarlah ilmu…jangan asyik nak kejar jantan jerr. Penuhkan ilmu di dada. Belajarlah sampai ke liang lahad kerana belajar tu adalah proses sepanjang hidup. Tuntutlah ilmu tu tak kira la kat universiti ke, kat masjid ker…dan siapa tahu mungkin seorang mak cik penjual nasi lemak jugak mempunyai ilmu yg berguna untuk dikongsi!! Jadi jgn takut untuk terus belajar dan belajar!! Jangan mudah berpuas hati dgn apa yang kita ada….kalau kau kerja jadi salesman kat butik, jangan takut untuk belajar selok belok perniagaan, menjahit, design, mekap dan lain-lain lagi…siapa tahu satu hari nanti kau mampu buka butik kau sendiri!!

Owhhh no!!! Berat aku dah naik 0.5kg. So aku terpaksa berdiet dgn lebih gigih lagi dan banyak mengeluarkan peluh. So, no more naik lif…jom mendaki tangga!!

Kepala aku bertambah pening bila aku memikirkan exam aku yg bakal menjelma 28 July nih. Susahnyerr nak cconcentrate study sekarang ni!! Dengan busy kerja siang dan malam, aku jadi alpa untuk menyelak buku untuk ulangkaji.

Dan yang lebih memburukkan keadaan, aku asyik terfikir pasal kisah cinta aku yang tak berpenghujung nih…entah mengapa, aku berasa sesuatu yang buruk akan berlaku kelak. Adakah aku terlalu paranoid?? Pengalaman silam mebuatkan aku ragu-ragu tentang hubungan aku sekarang nih. Tapi tak salah kan kalau aku berhati-hati?? Kan??

Entahlah….aku keliru…keliru!!

Sometimes, I miss him soo hard sampaikan aku tak berdaya nak buat apa-apa. Memang penyakit cinta ku nih dah parah. Aku harap dia tak mempermainkan aku sbb I’m sick of it. Why me?? Kenapa nasib aku selalu mcm tu?? Aku bukannya jenis yg tak jujur atau jenis yg suka main-mainkan perasaan orang. Kenapa konsep what goes around comes around tu tak berlaku kat aku. Aku ni setia, tapi kenapa aku sukar nak dapatkan yang setia?? Susah sangat ker nak fahami aku ni??

Aku cuba bangun…bangun dari lena yang panjang. Aku cuba buang jauh-jauh perasaan ragu-ragu aku. Aku cuba untuk tidak terlalu memikirkan hal-hal cinta. Aku cuba untuk positif. Aku cuba tumpukan perhatian aku kat exam….

OPTIMIST!!!!

Optimist dengan apa yang aku nak buat dgn masa depan aku…YES!! Career comes first!! Benda lain letak kat belakang dulu.

Wish me all the best for my exam….harap2 aku lulus, dan lepas tu aku nak merantau…merantau seluruh dunia mencari erti kehidupan yang sebenar…pastu sambung PhD…then, maybe buka medical centre aku sendiri or screening centre. Hehe, actually ni idea bapak aku sebenarnya. Aku akan cuba yg terbaik supaya ia tercapai!! Pastu?? Ermmm kawin kot…chihihihi **awas carut…jgn ingat aku tak mampu yerr!! Pasal kawin-kawin, terserah la pada takdir…aku tak kisah sgt hidup mebujang sampai tua…..ye ker?? Hehehe…bab nih no komen la, sebab sometimes aku rasa tak adil untuk perempuan tu….lagipun ada ker org nak PLU super bottom mcm aku ni?? hiks

Apapun, doakan kejayaan aku….sahabat….

“One day I’ll fly away….leave all this to yesterday…”

Saturday, June 09, 2007

Kerana Cinta, Aku Kembara....

[Kembalilah Sayang - Dayang NurfaIZUAN]

Malam tak berbintang lagi
Siang tak bermatahari
Gemersik suara mu
Tak terdaya lagi
Di senja warna indah bersilih lagi

Kelam kelabu merintih jiwa ku
Mengalir jua gerimis
Mana kan ku cari
Mana kan ku temui
Awan yang diwarnai pelangi

Pabila ku buka jendela
Warna-warna sama
Menuju ke ruang angkasa
Lalu hilang jua...
Kembalilah SAYANG
Kembali segera....
Bersama membina bahagia...

___________________________________

Hi korang semua!!

MAtila pakat ramai2 dok carut orang sebab tak menghupdatekan blog orang ni kan?? Awas uols!! LOL

Keji taw tuduh orang yg bukan...bukan sengaja orang biarkan blog orang ni bersawang seperti mana bersawangnya LJ orang nih **matila penjodoh bilangan

*mutif kata ganti diri orang??

Sorry la uols....orang lately sangat busy dgn kerja, balik kerja orang online pun bukan sbb nak update blog...tapi sibuk dok chat dgn dia yang jauh di sana...hmmmmmm. So, sebab tu la blog orang nih bersawang...hehehehe

Tapi hari ni, orang gembira sgt.....segala-galanya bermula semalam...perlu ka orang bg tau pasai apa?? hiks....mrasa la pisa dok nyanyi 'Put Your Record On' seolah-olah dok provoke orang supaya menulis...

Segala-galanya bermula semalam...

9 June 2007

Hari ni orang rasa sangat sentap!! Sentap dengan sapa tatau...biarlah rahsia **hiks

0500pm:
Orang dapat sms dari dia. dia bagitau dia akan datang sini...YAY!! Tiba2 hilang rasa sentap tu...chihihi. Tak sabar pulak nak jumpa dia...hmmmm. Sebelum nih ada jumpa dia dgn mummy dia....tapi sekejap je. Kali maybe akan jumpa lama kot sbb dia nak datang sini...YAHUUU..

0700pm:
Orang dapat sms dr dia yang dia tak jadi dtg malam nih, may be bertolak esok pagi...hah?? huwaaa. Orang sexcited nak jumpa dia tetiba kena tunda pulak huhuhuhu. Orang pun reply, "takperla, nak buat mcm mana....esok pun esok lah...."

0800pm:
Tiba2 dia sms, "Sayang, why don't you come here first, then esok kita pergi sana sama2".....ermmm fikir jap...

1030pm:
On the way pergi sana....

Yes uols, orang dengan gigihnya telah ke sana tatkala kawan2 mengajak pergi clubbing, orang terpaksa lupakan ajak2 anak ayam dari KIMIE ittew...muahaha!!! kekwat tak orang??

Mula2 tu takut jugak...walaupun tempat tu bukan suatu yg asing bg orang. Dia kata dia akan pick me up bila orang sampai sana....hehehehe. Dalam hati tu dok cuak...what if he didn't come at all?? hmmmm

____________________________________

10 June 2007

0130am:
Orang pun berjaya sampai kat sana setelah mengharungi onak duri sepanjang malam tu...pastu tunggu dalam 20minit, dia puncung sampai dgn muka tak siap dia **ops

Pastu...orang pun merengek-rengek kata lapar. Luckily ada 24hours McD...so kitorang bergerak ke McD. Ayo akak cashier tu very the perangai cam anjing. Cakap dgn customer mcm sial. Orang siang2 lagi dah pesan dia jgn sound pompuan tu...kalau tak mau tunggang tebalik McD tu...hish!!

Sambil2 makan....sambil2 pegang...hiks pegang apa tatau...

0230am:
Sampai kat rumah dia. Main dgn kucing2 dia kejap before masuk tido. Dia tanya nak tido bilik asing ker?? ayo motif sgt kan soalan?? chihihihi. Orang bgtau kat dia...tak payah susah2 nak sedia kan bilik...org boleh tido dalam bilik dia...gituh!!!

0300am:
Tido...cuddle-cuddle..kish-kish...
Errrrm perluker orang bgtau apa yg berlaku masa tu?? **hiks

Awas speku Kimie!! Kalau tak mak akan tulis satu entry pasal aktiviti rembak uols!! ops **matila tajuk SNOW KIMIE AND FIVE DWARF SHUBEN ~~larikkkkk!!

Ayo matila orang telah melanggar prinsip orang sebelum nih...huwaaaaa!! Tapi perlu ke menyesal sekarang??

Hmmmm...org tido dalam pelukan dia **mutif bagitau

0800am:
Wake up dalam pelukan dia.....hmmmmm **matila gila

Pastu mandi, siap-siap....then kuar.

0900am:
On the way ke sini (KL)

1130am:
Sampai kat sini dgn dia, balik rumah....and rehat-rehat kejap sambil tengok tv dan gedik-gedik dengan dia...

0200pm:
Kuar pergi KLCC dengan dia, makan lunch pastu jalan2 tawaf KLCC sambil pegang tangan dan sembang2...banyak mata yg tengok...tapi pedulik apa!! **mampus keras org di situ..

Makan aiskrim...jalan2 sambil suap2 aiskrim...hmmmmm

0450pm:
Dia balik ke sana....huwaaaaaa!!!!

_____________________________________

So uols....orang tgh angau sekarang walaupun cinta tu adalah cinta yang tak pasti... **gilakah aku??

Mah sini orang nak bercerita sikit pasal penyakit angau nih dari kaca mata sorang pakar ultrasound yang PLU... **matilakau

Nama Penyakit: Angau
Punca: Jatuh cinta
Simptoms: Meroyan, tak lalu makan, senyum sorang2 (especially bila dapat sms dari seseorang), mimpi basah selalu *ops, dan selalu berangan

Implikasi atau kesan jangka masa panjang:
Boleh membawa kepada rectal prolapse, disentri (beri-beri berdarah), rectal dislocation, hilang keupayaan untuk mengawal pengeluaran najis **larikkkk!!

betul tak KIMIE?? uols pernah mengalami semua nih kan?? **pecut!!