Wednesday, May 23, 2007

Do you know how to touch FAGGOT???

[How To Touch Faggot - Jubor *ops]


I think I could like you
I already do
Feelings can grow but
They can go away too
You're takin my hand
Looking into my eyes
Don't be in a rush to
Get me tonight

Feel somethin happenin
Could this be a spark?
To satisfy me baby
Gotta satisfy my heart

chorus:
Do you know how to touch FAGGOT?
If you want me so much
First I have to know
Are you thoughtful and kind?
Do you care what's on my mind?
Or am I just for show?
You'll go far in this world
If you know how to touch a girl

Do you know how to touch, know how to touch FAGGOT?
Do you know how to touch, know how to touch FAGGOT?

I think I could like you
But I keep holding back
Cause I can't seem to tell
If you're fiction or fact

Show me you can laugh
Show me you can cry
Show me who you really are
Deep down inside

Do you feel somethin happenin?
Could this be for real?
I don't know right now but tonight we'll reveal

(repeat chorus)
Bring me some flowers
Conversation for hours
To see if we really connect
And baby if we do
Ooh I'll be givin all my love to you
Ohh

(repeat chorus)

**faggot kah gambar kat atas tu?? **larikkkkk!!

_____________________________________


MaTIker aku?? Ahahahaha...lagu ni aku nak tujukan kepada sumer pencinta-pencinta songsang di luar sana.. **lariikkkkkkk!!

Mrasa la uols-uols semua pose-pose tulis note kan cara2 nak menawan hati FAGGOT yg serba demanding nih seperti APAU, KIMIE dan PISA **matila korang!!!

Tapi tujuan aku tulis nih bukan nak bg tips ke hapa. KOSER TAW!!!

Actually, hari ni aku telah diarahkan ke HTAR, Klang untuk ultrasound clinical attachment. Hayoo aku nih memang excited nak pergi sbb dah lama tak pergi sana and excited nak tgk pesakit yg datang dengan penyakit2 pelik. It doesn't mean yg aku ni happy diorg sakit...cuma aku rasa happy sebab bila aku pergi sana, banyak yg aku belajar dan sekaligus menambahkan pengetahuan aku yg tak seberapa nih...ye lah, kerja kat private nih, susah nak dapat pesakit dgn penyakit pelik2 mcm tu...kalau setakat gallbladder stone, fatty liver tu...bersepah la kat private nih...maklumlah penyakit org kaya katanya. Tapi, bila pergi hospital government nih...hambik kau!!! Macam2 penyakit pelik yg akan dijumpai....

Tapi, bila aku tgk jer jadual Radiologist bertugas....ermmm terus rasa malas sbb doktor yg bertugas adalah Dr. AZ LAHANAT ANJENG ittew!! Rasanya tak payah la aku describe karekter BETINA ANJENG ni sebab aku dah citer dah dalam entry2 yg lepas....mrasa klik kat archieves tu **matila arahan

Bila datang sini, perasaan aku bercampur baur....

1. Excited sbb nak tgk uncommon pathology and disease

2. Menyampah and meluat sbb tgk muka betina anjeng tu *matila asyik membinatangkan org jerr...hehehe

3. Sedih, kesian dan pilu sebab tgk org yang sakit especially kanak-kanak yang dtg dgn wayar berselirat seluruh badan.

Contohnya semalam, Monday hari tu pun aku pergi HTAR (thank GOD bukan Dr. Az punya turn), ada satu budak laki, umur 4 tahun sgt comel. Nama dia Fitri. Actually he is small for his size, tapi sgt bijak bercakap. Bila aku tanya sakit kat mana, berapa lama sakit...he can answer it like an adult. Such an adorable boy....tapi apa nak buat, budak secomel itu ditakdirkan menghidap penyakit yg aku sendiri tak tahu apa dia. I can feel a mass on his abdomen at the midline. The doctor suspect it's a Wilm's tumor. Bila aku scan, I saw a mass at the area of pancreas, and it's extending to the left side of the body, at the area of pancreatic tail. I am pretty sure that the mass could be pancreatic mass or abdominal wall mass. No desicion has been made, we decided to send the patient for CTscan. Unfortunately, image from CT also didn't help much walaupun dah suntik contrast agent kat patient tu.....

Last thing that I know (from the doctor yg rawat budak tu), penyakit dia maybe Lymphadenopathy which probably cause by respiratory bacterial infection yg kalau tak silap aku mungkin Tibi. Aku harap dia akan sembuh...dan pulih seperti sedia kala(amin).

**Aku masih lagi teringat lambaian dia bila dia diusung dgn katil untuk balik ke ward...

Hari ni pun sama. Budak laki tu nama Muhammad Tarkim, umur 3 tahun dan sgt cumil!!! Dia dah ditahan kat wad selama 20 hari sbb ada localized pus collection dalam paru-paru sebelah kiri dia. CT has been done and the pus has been drained out. So, his doctor had sent him to be scan nak tgk ada tak lagi localized pus itu. It is a bit tough to do the scan, especially he is small size and difficult to handle. The best way is to do a CTscan. But his mother refused to do it because she's afraid of her son getting too much radiation.

And this stupid Dr Anjeng ni, suka-suki jerr marah doctor budak tu sebab buat desicion macam tu depan patient, mak patient dan aku serta staff nurse. Mutif nak marah sampai mcm tu sekali?? Tak boleh cakap elok2 kerr?? Sia-sia jer kerajaan buat Kempen Budi Bahasa tu...

Pastu dia cakap;

"BRING THE PATIENT OUT!!!" sambil tgn dia tunjuk ke pintu

Hajar tak?? Dah la cakap depan patient yg tak tahu apa...kesian budak tu merengek-rengek sbb takut...yer la ramai sgt doctor dok keliling dia...

She dont even try to scan...padahal boleh jerr. Hendak seribu daya kekdahnyerr...nih advice from amature ;

"As a doctor, we have to try our best to save patient, the rest terserah kepada TUHAN yg menentukan"

I'm not saying yg dia tak bagus...but just wondering sama ada dia ikhlas tak buat kerja dia...tu jerr.

Lagi satu dia ni suka marah2 medical student dan practical doctor....oh puh-lease, kau ni tak pernah jadi student ker?? kalau mereka silap, tolong la ajar....so diorg bole belajar dari kesilapan!! Aku tak tahu la macam mana hidup kau asyik kena maki sumpah seranah org....

So, selepas bertelagah, akhirnya Dr Az Anjeng tu akhirnya akur melakukan ultrasound...and the pus still ada dlm lung tu.....kesian aku tgk budak tu terjerit-jerit sakit time scan...huhuhu

Enuff la pasal pompuan nih...kalau aku nak bercerita sampai esok pun tak habis...

Oh I miss my sayang **tetiba

Good news!! Aku lulus my Australian DMU exam untuk bahagian oral and practical..YAHOOOOOO!!! Jadi tinggal written exam jerr.....so right now dah sebelah kaki lulus.

Yes!! I did it!!

Wish me luck guys!! Written exam on 28 July 2007...takut!!!!!

Nak bukak baliks segala notes tu ayo......sgt malas ye....terpaksa la aku kurangkan aktiviti sosial aku...hihihihi

Ayo malasnya nak start study balik

Lately, aktiviti malam aku diisi dgn chat with my baby boy. Semalam kitorg dok gila main Question and Answer...hehehehe...matila takder kerja kan??? Tapi seronok jugak. PAstu aku punya office mate tak habis2 tanya apsal aku asyik senyum sorg2 lately hehehehe. Matila semua org kat office tu dah tahu orientation aku huhuhuhu....

Hmmm lagi satu, aku kena pegi Kelantan hari jumaat nih for one week. So, berswang la blog nih for seminggu...and sapa2 yg ada date dgn aku ke LQ tu, harap maaf la yerr....terpaksa dibatalkan. Lagipun sekarang nih not in the mood untuk pegi clubbing since my babyboy pun tak suka clubbing hehehehe...

Oklah uols semua....

Have a good day!!!

Monday, May 21, 2007

The Rise of Mak Leha's Rage!!!


[Beautiful Liar - Beyonce]

He said I'm worth it, his one desire

I know things about 'em that you wouldn't wanna read about
He kissed me, his one and only, beautiful Liar
Tell me how you tolerate the things that you just found out about

You never know
Why are we the ones who suffer
I have to let go
He won't be the one to cry

**chorus**

Let's not kill the karma
Let's not start a fight
It's not worth the drama

For a beautiful liar


Did he laugh about it
It's not worth our time

We can live without 'em

Just a beautiful liar

I trusted him, but when I followed you, I saw you together
I didn't know about you then 'till I saw you with him again
I walked in on your love scene, slow dancing
You stole everything, how can you say I did you wrong

You never know
When the pain and heartbreak's over
I have to let go

The innocence is gone

**repeat chorus**

Tell me how to forgive you

When it's me who's ashamed
And I wish could free you
Of the hurt and the pain
But the answer is simple
He's the one to blame

**repeat chorus**

______________________________________

Kalau korang kena tipu korang marah tak?? **matila mukadimah dengan soalan

**kisah nih takde kena mengena dgn cinta baru aku yerr...hihihi**

Tujuan aku tulis mende nih adalah untuk melepaskan kemarahan di kalbu yg aku tahan for more than 2 weeks!! Yes...aku nih memang jenis yg memendam rasa...susah nak marah orang. If marah pun, aku diam jerr....TAPI, air tenang jgn disangka tiada buaya!! Jangan paksa aku keluarkan kemarahan aku tu...buruk padahnya!!!

Aku mungkin senyum kat luar...tapi kat dalam hati aku tu terbakar ibarat api dalam sekam!!!


"awas uols!!! saya garang tau!!"

Aku tak faham la dengan perangai mangkuk tingkat sorang nih. Suka sangat buat aku makan hati....tak habis2 nak tagih simpati org dgn cerita-cerita dia kena rompak la, kena pukul la dan macam2 lagi....kalau betul takper..ni PROPAH!!!

Dah la kau ni memainkan perasaan aku...aku tak kisah, ni perasaan kawan aku pun kau nak main-mainkan!!

Kau msg aku kata kau masuk hospital sebab cuba nak bunuh diri dgn makan panadol dan kelar tangan.....cheh..kau ingat aku bodoh??? KAU TAK TAHU KER YG AKU NI ADA MEDICAL BACKGROUND???

Kalau setakat 12 bijik panadol tu apa la sangat....takdenyer boleh mati. Kalau betul2 nak bunuh diri, kenapa tak minum ARSENIC or PESTISID ker...at least it's faster than panadol...sundel!! BANGSAT!! Dari kau telan panadol tu, baik kau telan CIKMON...

And kalau betul kau kelar lengan kau...mana kesan kelar tu?? tak payah la kau nak lindung pergelangan tgn kau tu dgn pakai jam tanagn besar...KAU INGAT AKU BODOH?? Kalau kau kelar tangan kau...dah sah-sah la kau hilang banyak darah kan?? And kalau hilang darah...sah-sah la kau kena blood transfusion sundel!! Masalahnya aku tak nampak pun kesan jarum kat lengan kau...ke kau potong guna pisau roti??

Lagi satu, orang yg katanya bunuh diri nih tiba-tiba ajak aku gi clubbing...MOTIF??? Cepatnya sihat?? Tak ker tu PROPAH namanya??

Aku kalau aku boleh sabar aku sabar....sebab aku tak tau apa masalah kau nak beDRAMA QUEEN sampai mcm tu sekali.....

Tapi kali ni....kau dah melampau!!!

"kau sengaja mengundang kemarahan aku kan??"

Kau ajak aku clubbing, aku nih at first malas kau tau tak!! Malas sebab esok pagi tu aku kena bagi talk kat 3D/4D Ultrasound course. Tapi aku pegi jugak sebab taknak hampakan peraan kau, lagipun kau cakap lepas nih kau mungkin tak bole pergi dah sebab apa tatau......i'm trying not to let you down walaupun that day aku sangat-sangat PENAT!!

Tapi apa yg aku dapat??

Dah la kau tarik aku naik atas podium, tiba-tiba kau hilang entah ke mana ikut jantan blind date kau tu....aku tak kisah sangat kau nak hook-up dgn siapa, at least bgtau la...ni tiba-tiba hilang. Aku bukannya kisah sgt...tapi kau kena ingat KAU YG BERIA-IA AJAK AKU DATANG!!! Bukan aku yg offer diri nak datang whatsoever!! Dalam keadaan ni aku boleh tahan lagi...

TAPI, yang buat aku marah bila after clubbing, kau suruh aku tunggu kat luar....kau cakap nak jumpa cousin katanya!! Punya lah lama aku tunggu kat luar tu, tak muncul2 jugak..bila aku call,

"SAYA DAH KAT RUMAH...SORRY"

Pantat anjeng!!! Kau ingat aku ni patung Dewa SIVADHARAMA kat Batu Caves tu kerr?? Ingat aku ni tunggul nak tunggu kau lama-lama?? Tak boleh ker kau bgtau awal-awal kau dah balik?? Buang masa aku.....

SUDEHHHHH!!!

Aku sedar aku ni siapa...tak layak nak kawan dengan og2 macam kau tu...

YE KERR??? Wait a minute, I take that back.....

KAU TU YG TAK LAYAK KAWAN DGN AKU!!! Apa standard kau?? Harapkan glamour je lebih, tapi BIMBO!!!

So, to that person....you are no longer in my A-list...MOVE!! Move out of my life...

.

.

.

I'm so over it...

Thursday, May 17, 2007

I Finally Found Someone....



[SEMALAM - SEAN GHAZI]

Semalam hanya semalam
Kenangan memanggil-manggil
Pulanglah sayang pada ku
Ku ingin mengubat hati yang rindu

Semasa, dulu ‘pabila
Kita yang masih percaya
Betapa indah bercinta
Ku tanya ‘Mengapa perginya dia?’

Hilang tetapi bagaimana?
Tinggal harapan yang membara
Ku doa agarkan lagu
Menyusuk jiwa mu

Di sebalik mentari pagi
Pasti ‘kan kembali
Izinkan ku menyanyikan lagu ini…
Sudikah engkau menanti
Marilah kita menari
Lupakan hati yang sepi
Semoga semalam selamanya

*

Hilang tetapi bagaimana?
Tinggal harapan yang membara
Ku doa agarkan laguMenyusuk jiwa mu
Di sebalik mentari pagi
Pasti ‘kan kembali
Izinkan ku menyanyikan lagu ini…

Sudikah engkau menanti
Marilah kita menari
Lupakan hati yang sepi
Semoga semalam selama-lamanya

******************************************

Hi korang sumer yang aku sayangi.....

Hari ini, entah mengapa...aku rasa begitu gembira sekali. Tak pernah aku rasa happy macam ni.

Sepanjang masa asyik tersenyum jerr....buat kerja pun senyum, makan senyum....sampaikan time beri-beri pun dok senyum **ops


Adakah ini tanda-tanda aku dilamun cinta?? Ohhh.....

Segalanya bermula semalam.....

Mula-mula kenal kat MySpace...si DIA tertarik dgn tagname aku yg dok promote "BF WANTED" tu.....terus dia meng'add'kan aku kekdahnyerr...

Kenal dekat MySpace...membawa kepada bertukar-tukar id YM...

Dalam YM....bertukar-tukar no phone....

Akhirnya YM bertukar menjadi SMS dan call...

Mula-mula...kau, aku...

Lepas tu....bertukar jadi saya, awak...

Akhirnya, semua terungkai sudah...bila nama tidak lagi diguna untuk membahasakan diri, sebaliknya dah bertukar menjadi sayang dan darling...

"BILA DALAM HATI ADA CINTA....SEMUANYA JADI INDAH KAN??"

Tapi, aku takut....

Aku takut pisang berbuah dua kali....dan dia berada jauh di Ipoh, aku kat KL...

"Ahh...si rakuten dgn firdaus tu lagi jauh occay!!"

Apa pun, aku tak nak ulangi kesilapan aku....so, kitorg just kenal-kenal dulu

"Just sit back, relax and follow with the flow", Kak LeeUK, Utusan Melayu, February '07

Yes kak lee, saya akan patuh nasihat Kak Lee ittew!!

Tapi uols, satu benda yg membuatkan hati aku gusar....

DIA BARU 19 TAHUN UOLS!!!! **pitam

Aku sebelum nih belum pernah bershuben dgn bawah umur **ops....dia akan ambik STPM tahun ni....

Aku rasa terkejut bila dia kata....

"Sayang...I'm start to fall in love with you"

So how?? Perlukah aku teruskan cinta ini uols??? Sebab I'm start to fall in love with him too..

**sigh**

Tuesday, May 15, 2007

You Raised Me Up...

Good morning guys......

Pagi-pagi lagi aku dah bloghopping.....after subuh jer terus menghadap PC Iris sambil minum coffee dan melayan lagu Don't Forget To Remember nyanyian Carrie Underwood, diikuti lagu Top of The World by Dixie Chicks dan lagu Everything by Michael Buble.....sambil melayan kesejukan hujan yg lite-lite...

Last Saturday, semua ibu-ibu kat dunia ni menyambut Hari Ibu. I managed to call my mami and wish her 'Happy Mother's Day'. Takder hadiah pun yg aku bagi....not even a kiss to her huhuhu. Apa yg aku ada adalah....rasa sayang yg amat sangat to her. I give all my love and all my life to her.


Walaupun entry ni lambat, better late than never kan?? Lagipun, bukan on mother's day jerr kita tunjukkan kasih sayang kat ibu kita...aku kalau boleh, hari-hari aku nak tunjukkan kasih sayang aku kat mami aku, kalau boleh setiap hari nak kiss dia....mcm yang selalu aku buat kat mami dgn abah before aku pergi sekolah...hik


This is the song yang mami aku dan aku suka.....

My Mother

Who should I give my love to?
My respect and my honour to?

Who should I pay good mind to - after Allah, And Rasullullah?

Comes your Mother, Who next?
Your Mother
Who next?

Your Mother.....And then your Father


Cause who used to hold you

And clean you and clothe you?

Who used to feed you

And always be with you?

When you were sick, stay up all night,
Holding you tight??
That’s right no other, my Mother


Who should you take good care of, Giving all your love?
Who should you think the most of - after Allah
And Rasullullah?

Comes your Mother,Who next?

Your Mother

Who next?

Your Mother.....And then your Father


Cause who used to hear you

Before you could talk?

Who used to hold you

Before you could walk?

And when you fell, who’d pick you up?

Clean your cut?

No one but, your Mother, my Mother


Who should you stay right close to?

Listen most to?
Never say no to – after Allah
And Rasullullah?
Comes your Mother, Who next?

Your Mother

Who next?

Your Mother.....And then your Father


Cause who used to hug you

And buy you new clothes?

Comb your hair and blow your nose?

And when you cried who wiped your tears?

Knows your fears?

Who really cares like your mother?

My Mother


Say Alhamdulillah,Thank you Allah

Thank You Allah for my Mother


Mami aku was born on 22 July 1963. Mami aku cuma beza 20 tahun dari aku...which mean, ketika aku dilahirkan, she was just 20 years old. So, masa mudanya dihabiskan untuk membesarkan aku dan adik-adik. Aku tak tahula mcm mana my mami met my abah. Sebab beza usia mami dgn abah aku adalah 11 tahun. Yes, time kawin tu abah aku berusia dalam 30 tahun while my mami berusia 19 tahun. Dan, aku dilahirkan kat rumah nenek aku...bukan kat hospital. Air pertama yg digunakan untuk memandikan aku adalah air telaga yg merupakan satu-satunya sumber air kat rumah nenek aku. Sampai sekrang pun aku enjoy mandi telaga...sebab air dia sgt sejuk dan menyegarkan...

Mami tak sekolah tinggi. Sampai Darjah 6 jerr sbb masa tu family mami org susah. Keutamaan untuk belajar telah diberikan kepada Pak Long, the one and only anak lelaki dalam family mami. Mak Ngah pun sama. belajar sampai darjah 6 jer. Tapi, nasib mak lebih baik la sebab tak payah susah payah kerja macam Mak Ngah. Sebab, walaupun that time abah cuma earn dlm RM700 tapi it's more than enough. Lagipun, my family bukannya high maintainence sgt pun.....mami aku pernah cakap yg aku nih tak banyak karenah (hiks). Walaupun manja, tapi aku nih tak mengada-ngada nak itu ini di situ sana sini.

Seiously, time kecik-kecik dulu, aku takder mainan pun. Yang ada pun cuma set Alphabet yg colourful, buku and pencil colour. Mami aku kata, kalau everytime pergi supermarket, bila abah aku tanya nak apa.....aku cuma tunjuk buku dgn pensel jerr.....kekekeke **matila kecik-kecik dah ulat buku...hiks

Unlike my brother, si Izlan tu...barang mainan dia tu...yaa hampun, ada la dua bakul laundry. Yang kelakarnya, semua mainan dia tu cuma ok hari pertama je...masuk hari kedua dah lingkup kehana kekdahnyerr. Dia kalau di bawak pergi ke supermarket, hayooo pitam la mami dgn abah aku....dia akan hentak-hentak kaki, meraung sambil bergolek-golek kat atas lantai supermarket tu sampai apa yg dia nak tu dapat. Hehehe...bila tgk dia hari ni, aku mcm tak percaya...he changed SO MUCH!!!

Masa kecik aku mcm Bella jugak...aku duduk dgn nenek aku kat Penang. Tapi tak lama, sampai tadika je la...pastu abah aku tak kasi aku duduk situ lagi. Sebab dia, biar la aku simpan sendiri....sebab bila-bila dah besar-besar nih baru aku faham kenapa abah tak bagi aku duduk dgn nenek aku. That time, kelaurga aku dah bermastautin kat Baling, Kedah. Aku tak tahu la, macam mana diorg boleh untuk tinggal kat situ...

A lots of thing yg our family hadapi bila tinggal kat Baling....nak pulak our family dok menyewa. Tapi takder la sampai kitorg tak cukup makan....sebab, abah memang kerja kuat. Aku tak rapat sangat dengan abah sebab dia jarang ada kat rumah. Kerja jerr sampai malam. Ye la, siang dia kerja kat TNB sampai malam. Hari cuti dia akan pergi buat rumah....rumah yg family aku duduk sekarang nih adalah hasil binaan abah aku sendiri. So, most of the time aku akan spend with my mami....ikut mami pergi pasar, tercongok kat dapur bila mami masak sambil dok main dgn segala mak nenek bawang dan rempah ratus....

Arwah datuk belah abah aku memang kelakar habis....ada ke patut dia ajar aku segala perkatan mencarut. Yang aku nih pulak ala-ala bimbo pergi sebut benda-benda tu depan mami aku....hambik kau, mami aku kejar aku atas batas bendang sambil bawak cili nak cilikan mulut aku...ayo kena cili dgn cilipadi uols!!! matila lepas tu tak berani nak mencarut secara open....mencarut dalam hati jer kekdahnyerr!! Selepas itu, aku pun jadi seorang yang tahan makan pedas dan mulut bertambah laserr **matila takder kena mengena

Tapi yg paling kelakar sekali, bila aku main lipstick mami aku. Hambik kau....aku conteng satu muka aku dgn lipstik mami, pastu aku tunjuk kat mami aku sambil kata "mami, muka cheq mcm pengantin tak?? **leyy....mami punya gelak sampai kelaur air mata tengok muka aku yg dah mcm clown tak siap...dah la time tu mami aku tgh dok mendengar jiran sebelah dok kompang apa tatau...hambik kau!! matila semua org panggil aku PONDAN lepas tu...

Yes uols...walaupun mami tak sekolah tinggi, tapi dia sangat mementingkan pelajaran kitorg adik beradik. Aku sebagai anak sulung menerima ajaran yg sgt keras dan tegas dari mami aku. Never la kan boleh memondan depan mak aku...mak aku bukannya suka sgt. Hmmmm tak kisah la....bukannya bermaksud dia tak sayang aku. Aku tau sebab apa mami tak berapa suka aku bila aku jadi diri aku yg sebenar.....bukan sebab mami malu...sebab hati mami terguris bila ipar duai, jiran tetangga dok mengata aku.....mami pulak jenis yg tak menjawab balik bila orang mengata aku, mrasa la bukan main seronok lagi depa dok carut aku...koserr!!...ada sekali tu, bila Mak Lang yg Jalang **ops (ala, yg anak dia pun pondan jugak tapi dah kawin....) mengata aku...aku dah ready nak bagi serangan balas...tapi mami aku awal2 lagi dah bagi signal suruh aku KEEP MY MOUTH SHUT!! okay..fine!!

Mami juga sgt protective yer...walaupun aku nih anak lelaki, ayo nak kuar pergi kedai pun aku kena mintak izin yerr **matila kena pingit. Mende nih dah jadi kebiasaan samapi la aku besar...even kalau nak kuar malam-malam pergi berlibur dgn Iris pun aku kena buat surat sumpah bagai...hiks. And yes....mami aku suka yerr check beg aku. Ada sekali tu mami aku jumpa KY dlm beg aku **ops...aku kata tu ubat gatal kalau kena gigit nyamuk..leyy!! white lie uols!!! hehehe

Kalau nak cerits pasal mami aku ni, sampai esok pun tak habis......banyak sgt sweet moment aku dgn dia. Especially bila time raya....kitorg dua la yg paling busy. Mami aku cuma rajin buat kuih bila aku ada jerr....bila aku takder, mcm raya tahun lepas aku balik one day before raya....semua kuih raya, kuih tunjuk-tunjuk jerr kekdahnyerr...ayooo

"YA ALLAH....kau panjangkanlah usia ibu dan abah aku..."

_________________________________________________

Anyway, she asked me to do well in my exam. Ye la, after spending all the money, time dan tenaga.....mesti la kita nak dapat apa yg kita usahakan. But my friend once said, selepas berusaha, tapi kita still gagal....cuma ada 2 jerr kesimpulan

1. Usaha dan effort yg kita buat tu tak cukup
2. We're not belong to the thing yg kita usahakan...kira bukan rezeki kita la...

Tapi, this is not the reason for me to stop from apa yang aku buat, I will keep trying and trying because i'm optimist with what i'm doing....fikir postive, yakin boleh!!!

Yesterday, exam for prctical. So far, rasanya ok....aku harap la sbb after the exam, examiner tu don't bother to discuss about my finding sbb diorg kata diorg believe apa yg aku buat dan diorg satisfy with it. Harap-harap pass la hendaknya...

Oklah....I nak study for Oral Exam pulak. Dan,

"Sayangi lah ibu uols selagi ibu uols masih bernyawa....."

Bye uols!!! Have a nice day.....

Tuesday, May 08, 2007

I'm just ordinary boy next door...


HUWARGHHHHH!!! I rasa bosan tahap chimpanzee dah ni....

Kerja datang bertubi-tubi dgn demo di merata-rata tempat, tapi I taktau nak buat yg mana dulu. That's the problem bila u dapat banyak sgt instruction dari berbagai org sampai u don't which one kena buat dulu...which one perlu bg priority.

Esok I kena pergi Melaka, maybe for 2 days. Balik ari Khamis or Jumaat la, but not decide yet. Hari Jumaat tetap kan maintain nak pergi LQ. Entahla, actually I malas nak pergi sebab the next day I kena bagi talk for Ultrasound 3D course **matilamak. Tapi, si R ala-ala DQ ajak I pergi jugak-jugak clubbing dgn alasan dia akan ke Singapore untuk kursus for 2 month, so nak ala2 farewell before dia pergi sana la kekdahnyerr. So, I pun ala-ala mengalah la kekdahnya...sanggup buat apa saja demi kawan (ye ke???) hiks **matila propah

Actually I'm just coming back from locum...uhhhh i'm sooo tired, stress dan macam-macam lagik. Banyak jugak patient hari ni, dah la kena bersengkang mata menghadap screen black and white...my eyes become soo teary sbb tengak screen on ultrasound machine for a long time. Macam tadi, one lady came with the lab test report which show elevated LDL and total cholesterol. So, her doctor asked me to do assessment on her liver and GB. But she complaint about her pain in left lower abdomen. At first I taught, maybe it is due to bowel movement or ovarian cyst. So, I just ignore it first and do the task that has been given by the her doctor.

But when I scan her left kidney, her left kidney looks a bit swollen may be due to infection (probably UTI). I saw a small kidney stone in the calyces at the lower pole of the left kidney and dilated renal pelvis, major calyces as well as the ureter. She (the patient) suddenly asked me about my findings. Maybe my face expression tell her that something not right had happened. Straight forward I told her that I saw stone in her left kidney. I can see the tears in her eyes already...shit!!! I consoled her and asked her not to worry about it.....and I continue to scan her ureter to see the level of the obstruction because I suspected a stone obstructed the ureter, that's why its become dilated. *sigh* I saw a 1cm stone at the uretero-vesico junction. This thing had caused the urine from the left kidney can't flow very well to the bladder. So I asked the doctor to refer the patient to urologist. Luckily her case not the severe one....you know, I always have a problem to tell bad news to the patient...kind of feeling sorry to them and I just can't face it. Most of the time I will asked my colleague to handle that kind of stuff. The very bad one is when you have to tell the mother that her baby is demised....ohhh!!!!!

___________________________________________

On the way back.....jalan tersangat la jammed. But I don't really bother apa yg berlaku kat luar.....

Entah kenapa, suddenly I feel so lonely...yes, memang la I nih single and lonely is a part of being sing la kan. But most of the time, I can get over it...dgn adanya kawan2 dan kerja which I always love and passionate about it....but not this time...

Aku tak bole tipu yang aku ni happy jadi single walaupun I try to be positive about it...alway telling myself "hey...being single is not that bad, beside...that's not my priority in my life....". Tapi, at that moment sumer kata2 semangat yg aku selalu pegang tu hilang.....

Aku rasa, I need someone special in my life....


Owhh I do have friend and family...they're always special in my heart...

Tapi, aku nak jugak rasa mencintai dan dicintai....rasa disayangi...rasa bahagia. Rasa ingin memeliki seseorang yang boleh aku kongsi perasaan cinta aku.....cuddle me when I sleep....wake me up with his kiss and smile....always give me support when I'm down...always surprise me and take my breath away...


Verangan je la...entah bila semua nih akan berlaku...

Nak kata aku nih choosy...ok, I'm quite choosy dlm memilih teman hidup. Bukan apa, I want the best for me....I deserve the best. I want someone yg betul2 SERIOUS in this relationship sbb aku bukan nak relation ni for 1 or 2 days....kalau boleh biar la bertahan lama...

Yer la...aku ni bukannya lawa sgt pun, Aku sedar, i'm just an ordinary boy next door...boy kerr?? Takder la aku demand nak yg gedebas-gedebas sgt...cukupla sedap mata memandang. Ala ex-ex aku yg sblm nih pun bukannya kendo sgt pun....tapi ada kriteria-kriteria diorg yg aku suka....

Aku masih ingat ada sorang ex aku tu...aku syg sgt kat dia sbb he makes me feel like a woman. Dia layan aku dgn penuh gentlemen. Dia la lelaki pertama yg bukak jaket dan letak atas kepala aku untuk lindungi aku dari basah kuyup sebab hujan.....

Aku nih jenis yg setia....and if kalau aku dah start suka kat seseorang tu....dia jerr la yg aku suka, dia tu jer yg aku puja-puja...takkan ada cinta yg lain kekdahnya. Lautan api sanggup diredahi...semuanya kerana dia!! Possibility untuk aku curang tu rasanya sgt rendah...and i'm not interested to become a swinger whatsoever. One night stand lagi la....tak akan berlaku. Kalau korg baca entry2 aku yg sebelum nih, korang mesti tahu yang aku ni tak berapa suka sgt benda-benda macam tu.

Aku juga bukan la seorang yg sensitif....dan juga bukan seorang yg complicated. Aku ni simple dan sederhana jerr...mudah difahami.....

Entah la....bila la akan akhiri zaman single aku nih....

Orang kata, tunggu jerr...sooner or later akan ada cinta yg datang tanpa kita sedari...

Harap2 masa aku akan sampai jua....

Next week dah start part one for practical and oral untuk the Australian DMU exam....and i'm lucky number one huhuhuhu...orang pertama gituh....takut + seram. Wish me luck guys!!!!

ps: aku kena pegi outstation ke Melaka kekdahnyerr huhuhu

Saturday, May 05, 2007

Call Me Irresponsible....

Hi uols semua.....

Apa kabar binatang-binatang semua?? muahahhahaa **ops

Bukan main lagi semua dok pakat mencarut I sebab tak hupdate. Motif sgt kan?? Siap yang ada suruh I tutup blog nih...hmmmm siap kau nanti LAN!! Cheq nak libas hang dengan penyapu lidi!!!

First of all, saya ingin sesangat memohon seribu kemaafan sebab menghilangkan diri selama seminggu lebih. BUkan merajuk atau meroyan, cuma memberi ruang masa untuk diri sendiri, membaiki diri sendiri dan membaiki hubungan dengan keluarga tercinta. Thanks la sebab uols datang jugak jenguk blog buruk nih walaupun tuan dia tak datang buang sawang2 nih. La ni cheq dah balik dah...cheq nak buang semua sawang kat sini...pastu nak campak buang kat blog NOEL kekekeke **larikkkk!!

Dah lama rasanya tak balik ke hometown I. It has been about 4 months. Patut la mami I bising suruh anak teruna (teruna kerr??) dia yg sulung nih balik. Yes uols, I adalah abang long (abang sgt!!!)...huhuhu

Tak banyak aktiviti yang I buat kat rumah selain dari duduk terkangkang tengok TV, teman mami I tengok gusti tengah2 malam buta, pergi kenduri kendara jiran, pergi surau dan join aktiviti kat surau (tazkirah, ceramah etc) serta pergi melawat sanak saudara sempena cuti-cuti Malaysia. Oh ya, my mami peminat setia wrestling yerr terutama sekali John Cena yg berbody tasty. And yes....just like my nenek....and she always bagi ulasan for every match. Surprisingly, she can explain to me the-whole-story very well what had happened. Dia bgtau yg mana geng baik, yang mana geng jahat, kenapa dia ni bermusuh org tu dan banyak lagi la. She has this 'talk-to-screen' problem. Tak ker kau pitam bila mami I dgn penuh emotional dok jerit "Jaga..jaga...dia kat belakang..". That's my mami. Seronok pulak bila tgk mami I macam tu. There's nothiing wrong rite?? She just being herself...matila time mami I concentrate tgk diorg lawan, I concentrate tgk mende lain hohohoho!!

Rumah I pulak dah jadik macam tongkang pecah dilanggar garuda sebab bahagian dapur tengah renovate, so segala aktiviti kekeluargaan seperti makan, mengumpat, tgk tv dan bergolek adalah kat ruang family yang sesempit lubang tikus. Actually ruang tu sebenarnya tempat belajar, sembahyang dan juga tempat bersolek, pakai baju segala serta menempatkan bilik tidor my mum dan dad. Since dapur kena renovate, jadi ruang tamu utama (bahagian tengah rumah) yg dekat dengan dapur tu ala2 tak terurus sket dan dijadikan tempat memasak buat sementara waktu. Disebabkan tempat tu dah diopen-airkan maka semua perabut telah diremovekan ke ruang family. Bertambah la sempit tempat tu kekdahnya!!

Bilik air pun open air kekdahnyerr sbb bilik air tu kat sebelah dapur!! Matila kalau mandi lambat time2 maghrib. SERAMM uols!! Dah la I masih lagi dibayangi hantu 'Jangan Pandang Belakang'. Ayo....buatnya ada entiti-entiti yg tiba2 muncul buat Peek-a-boo kat kau...tak ker kau pitam!! Ada la sekali tu I emergency pukul 3pagi. Kalau mengikut kitab Injil perjanjian lama, ni la time segala mak nenek setan dicipta...ayo seram. Tak tenang I nak beri-beri. Yang paling celaka bila I keluar jer dari bilik air, adik I ada kat depan pintu tunggu turn. TERKEJUT BERUK I uols!!! Nasib tak melatah sambil mencarut. Balik ke bilik, I sempat check bilik adik I tgk adakah yg kat depan pintu bilik air tadi tu adik I yg betul...berani mati tak?? Fuhh nasib dia takde kat tempat tido...means yg tadi tu memang adik I..

Bila balik ke kampung ni, watak I terus berubah. I mean, I still la dgn diri I cuma behavior tu berubah la. Balik jer, mami I akan bebel2 suruh I pergi jemaah kat surau. Mami I memang dah lama dah geram dgn I sebab malas pergi surau. Ye la, dulu-dulu I la yg rajin pergi, siap azan lagi kat surau tu. Complete 5 waktu tak miss berjemaah kat surau. Adik I si Izlan tu jgn cakap la. Dia take over tempat imam tu. Mami I kata sejak I belajar kat KL, I dah malas nak pergi berjemaah kat surau huhuhu.

MEMANG PUN!!! I dah banyak berubah. I'm not the old Izuan yang mami I kenal. The old Izuan sangat la nerd, skema dan menurut perintah. Izuan yg sekarang nih lebih daring, sexy, independent and stand up for himself **self-worship kah??

Bila time cuti-cuti cenggini, maka banyak la jemputan kenduri bagai. Dan macam biasa I yang pemalas nih telah dipaksa oleh mami I untuk pergi dengan alasan nanti bila our turn punya kenduri takde org datang. Leyy?? Disebabkan mami I mempunyai alasan yg konkrit, maka I pun pergi la terkedek-kedek naik moto dgn daddy I dgn pakai baju melayu dan kain pelikat. Habis terselak kain I masa naik moto tu.

Salah satu dari kenduri tu adalah kenduri kesyukuran oleh satu family yg memang rapat dengan my family, sehinggakan ada satu ketika dulu ada kedengaran desas desus pasal nak jodohkan I dgn their daughter. KOSERRR!!! Kenduri tu actually adalah untuk meraikan kepulangan anak diorag, Z yang baru balik dari program terjun bebas Kutub Utara anjuran sebuah Putera apa tatau **matila buat2 tak tau. Ala program yang kononnya disertai oleh bekas2 mat rempit kekdahnya. Masalahnya, si Z tu bukannyer REMPIT!!! Motor dia tu agaknya kalau kelajuan dia mencecah lebih dari 40 km/j pun dah boleh tertanggal segala komponen motor tu. Selayaknya dibuat tukun tiruan. Motor tu very the zaman tok kaduk, kalau jual kat muzium pun tak laku ~matila hina **oops

Budak tu sangat baik, kawan baik dgn adik I...dia dia nih dgn adik I adalah generasi muda yg disebut-sebut sebagai bakal ulama di masa hadapan. I pun pelik macam mana dia boleh termasuk mende mcm tu. Akhirnya, terbongkar la kisah yg pergi tu, hanya beberapa org jer yg mat rempit...yang lain tu, tak pernah pun merempit!!! Pendek kata tangkap muat jer!! I sebenarnya tak faham apa motifnya program ni dibuat?? Ada kesan ke pada mat-mat rempit tu??? sangat tak berbaloi bukan?? kalau setakat rekod2 yang dicipta tu...hmmm esok lusa dah ada org lain yg pecah rekod tu...

Sebut pasal rekod, I sebenarnya heran dgn sikap org Malaysia yg suka buat rekod yang bukan-bukan. Contohnya, sandwich terpanjang la, kek terpanjang la, keropok lekor terpanjang la....eleh, kalau setakat ambik roti Gardenia yg diletak seciput sardin dan tomato, pastu susun bagi panjang....tu bole jadi satu yg dibanggakan ke?? Ok la maybe tu untuk kepuasan sendiri diorg...

Takder ke orang yg terpikir nak jadi orang pertama yg menjumpai vaksin bagi AIDS instead of jadik orang yg berjaya menghabiskan 30 hotdog dlm masa 1 jam???? HALOOO, Malaysia ni tergolong dalam 7 negara MEGABIODIVERSITY!!! Kaya dgn kepelbagaian flora dan fauna yg kita tak tahu apakah kelebihan dan keistimewaan yg ada padanya melainkan kita ambik inisiatif untuk explore HUTAN kita....bukannya dengan menebang dan meneroka hutan-hutan tu untuk buat padang golf terbesar di dunia atau buat lebuh raya bertingkat tercanggih di dunia!!!

Pernah ke kita terfikir yg pokok bunga kemunting cina atau Madagascar Periwinkle, atau nama saintifiknya Catharatus roseus yang tumbah dgn pelbagai warna depan rumah kita mempunyai kesan positif dalam melawan sel kanser bg Leukemia?? Atau pokok dukung anak yang banyak dalam semak itu boleh merawat jaundice??

Begitu juga dgn individu2 yg belayar solo keliling dunia, menjelajah kutub utara, mendaki gunung everest, berbasikal keliling dan sebagainya. Semua tu untuk kepuasan diri, untuk membuktikan kebolehan diri. NAMUN DEMIKIAN, pada masa yang sama ia juga bagi motivasi dan inspirasi kepada orang lain supaya mereka sedar tentang keupayaan diri masing, supaya mereka sedar USAHA YANG BERTERUSAN AKAN MEMBUAHKAN HASIL!!....TAPI, kalau guna belanja duit sendiri tu tak kisah la...yang jadi masalah adalah bila orang tu mengharapkan bantuan kerajaan dan sponsor especially aktiviti berprofil tinggi contohnya penjelajahan kutub selatan oleh seorang wanita pada bulan lepas.

Apa yg I pelik tu, penjelajahan itu adalah sekadar penjelajahan (ibarat pergi melancong) yang langsung tidak memberikan sebarang signifikasi kepada Malaysia khasnya, dan global amnya. Dan apabila beliau pulang, beliau disambut sebagai wira negara!!! WIRA?? Apa sumbangan dia?? Maaf kalau ayat ni terlalu kasar, tapi itulah hakikatnya. Lain la kalau beliau ke sana untuk kaji pemanasan global, atau kaji kepupusan beruang kutub, atau buat kajian tentang kadar pencairan ais di kutub selatan dan signifikasinya terhadap peningkatan aras laut secara global!!!

2 orang pensyarah UM, dan salah seorangnya yang I kenal masa belajar kat UM dulu iaitu Prof. Phang yang merupakan salah seorang pensyarah Institut Sains Biologi, Fakulti Sains telah pergi ke Kutub Selatan dan telah mengutip beberapa sampel lumut dan kulampair yang dipercayai mungkin satu-satunya tumbuhan yang mampu hidup di tanah gersang berais Kutub Selatan itu, yang sebelum ni dipercayai tiada tumbuhan yang dapat hidup!!! Daripada penemuan ini, 1001 teori boleh keluar, contohnya kenapa setelah berpuluh-puluh tahun kajian ini dijalankan, baru sekarang ada tumbuhan mampu hidup di Kutub Selatan?? Adakah sebab peningkatan suhu di kutub selatan yang sejajar dengan pemanasan global menyebabkan tumbuhan tersebut mampu hidup di situ?? Dari mana asalnya tumbuhan tersebut?? **maaf jika fakta yg saya kemukakan ini tidak tepat..

Dan mereka tidak disambut sebagai WIRA negara sekembalinya mereka ke tanah air.....

Berbaloikah membelanjakan duit yg banyak untuk kepuasan individu tertentu dalam mencapai impian mereka??

Inilah berlaku apabila Siti Nurhaliza mahu buat konsert beliau di Royal Albert Hall, London. Konsert nih bolehla saya katakan projek serampang 2 mata di mana dalam mempopularkan Siti sebagai seorang penyanyi yg berbakat, ia turut membantu mempromosi Malaysia, budaya Malaysia dan music Malaysia, yang sekaligus boleh menarik pelancong datang ke negara kita. Satu promosi perlancongan yang bagus. Tapi, kenapa Royal Albert Hall?? Kenapa tak buat di mana2 stadium tertutup kat London?? Atau kat shopping complex?? Persoalan tentang venue tentulah bukan perkara pokok asalkan matlamat itu tercapai. Bukankah matlamat dan prinsipnya tetap sama bukan?? Iaitu mempopularkan Siti dan mempromosikan Malaysia?? Tentulah tidak sebab IMPIAN Siti adalah untuk menyanyi di Royal Albert Hall. Jadi, Siti tak patut complaint atau mengeluh bila tiada pihak yg mahu tampil membantu merealisasikan impian beliau (dalam memberikan sponsor ect) sbb bukannyer murah sayang oiiii....

Kita kena ingat jugak...kat Malaysia nih masih ramai orang memerlukan bantuan. Masih ada rumah yg belum dapat bekalan air bersih, elektrik...masih ada kanak2 yg tidak dapat pendidikan yang sempurna...Tengoklah rancangan BERSAMAMU kat TV3 untuk tahu lebih lanjut. Kan lebih elok jika kita salurkan dana2 tu kepada mereka yg memerlukan terutamanya pendidikan untuk kanak2 sebab merekalah pewaris kegemilangan negara. Jika mereka tidak mendapat pendidikan yg sempurna, apa akan jadi pada masa akan datang...

I sangat kagum dgn Tun Mahathir. Kenapa?? Dulu, tak banyak masyarakat luar dan antarabangsa kenal Malaysia. Malaysia satu nama asing bagi mereka. Tapi, Tun Mahathir berjaya menaikkan nama Malaysia di mata dunia sehinggakan negara kita terkenal di mata dunia. Bagaimana perkara ini boleh berlaku?? Apakah cara yg beliau gunakan?? Tu uols fikir-fikir la sendiri...

Ayo....banyak pulak I dok membebel kat sini. Balik ke topik asal....

Ha....ni satu lagu perkara sensasi. I thought last time i've already made things clear about the marriage thingy to my mami. Hmmm macam tak jerr. Entah macam mana, di suatu petang yg bingung, my mami ada bagitau about our neighbour's daugther akan kahwin. And the hantaran dalam RM 9,000. Ayo mahalnya!!! I pun membebel la kat mami I macam2 termasuk isu banyak andartu segala bagai adalah sebab hantaran tinggi. Mami I cakap, mahal sebab budak tu lepasan universiti...hek eleh!! kalau setakat lepasan Akademi Pengajian Islam (API) UM tu apa la sgt kan?? Matila I kena carut dgn Imah lepas nih **larikkkk!!!

Tiba2 mami I cakap;

"Tu la...kalau nak kawin nanti, cari la pompuan Kelantan...hantaran murah!!"

KOSERRRRRR!!!! I tak akan kawin selagi I takder title Professor kat depan nama I!! Boleyyy?? Motif sgt mami ni....hint nak suruh I kawin cepat kah?? **nanges

Tension tau bila balik kampung jumpa makcik-makcik aku yg bermolot PUAKA lagi LAHA dok sibuk tanya pasal girlfren la, bila nak kawin...HALOO!!! Korang ingat hidup aku nih semata-mata untuk kawin jerr ker?? Banayk lagi benda yg bole aku buat untuk menikmati hidup yg indah ini taw!!! **matila main belakang

OOPPss!! **petirrr

Yang paling setan sekali bila aku cakap yang aku nih takder gilrfren, adalah MAKCIK BINATANG LAHANAT apa tatau kata;

"Dah hang tu lembut lembai sgt....mana ada orang nak...cuba keras sikit..." **sambil gelak kuk kik kuk kik

BABI SGT!!! Matila korang dapat cucu pondan!!! **sambil pose tunding jari

ps: uols nanti I akan updatekan gambar rumah I dan adik I yerrr **matila umpan kekeke