Wednesday, April 25, 2007

Written in the star...

[Can't Take That Away - marIZUAN carey]

They can say, anything they want to say
Try to bring me down
But I will not allow
Anyone to succeed hanging clouds over me

And they can try
How to make me feel that I
No matter at all
But I refuse to fall
Tell me what I believe
Or loose faith in dream
Coz there, there's a light in me
That shine brightly
They can try, but they can't take that away from me....

_________________________________________

Hohoho...matila I gigih update kan??

Motif kau tagged mak, Lan?? Kau henggat mak takder kerja lain?? Bulu pubic mak sapa nak cukur?? **ops

Ayo, malasnya nak buat...sedangkan si kimie punya tag '6 things you don't know about me...' pun I dinch plan nak buat apa **matila tak productive

cantek tak mak?? **tetiba

Anyway, yesterday I went to USJ for my locum thingy. Hmmm lately, the doctor always refer those immigrant (i don't know whether they legal or illegal) to me. And yesterday, he referred me a Nepali and he's so damn good looking!!! **ops

Since he has been referred for KUB (kidney and urinary bladder stone) scan to role out renal stone, I have to asked him to expose his lower part as much as possible *matila niat jahat hohoho

mrasa selak buku anatomy kekekeke

**perlu ker I teruskan cerita kejis nih?? uols agak2 la sendiri bagaimana I mengambil kesempatan terhadap patient Nepali ittew...taste uols. I pegang ciknek dia pun dia tak marah hehehehe ~matila aku kalau kena sue

____________________________________

Last saturday pun sama (matila past tense). Tapi, hari tu patient Bangladeshi la....but still, not bad especially for desperate unmarried gay errr guy like me hehehehehe!! **matilamak

Oh that day, I was sooo berserabut kekdahnya. Dalam tak clubbing, I tetap menten bangun lambat pergi kerja....ayo. Sepatutnya I masuk pukul 10am, pukul 11 baru I masuk *nanges...matila reputasi buruks. Dah la I pakai sgt casual with sandal, tapi tetap menten sarung labcoat...abis tu takkan pakai apron kot??

On the way balik, I berSMS dgn dua-dua adik I, Izlan dgn Ratu Biskut Kering (Hidayah). Tiba2 rasa rindu pulak kat diorg tu. Adik I, Hidayah skrg kat rumah. Dia bagitau yg rumah weols dah mcm rumah setinggan sbb buat renovation kat dapur. Ye la...mummy I kan kekwat. Dia kata nak dapur yg lebih moden. Tanak dapur ala2 kampung kekdahnyerr. Tak ker kau pitam dengar statement macam tu?? Adik I cakap, mak I ada tanya...bila nak bagi sumbangan derma untuk renovation nih?? *pengsan

I yg dah ala2 Brokeback mountain nih dinch ada duit nak hulur **nanges....I mintak tangguh dulu kat mami I huhuhu. Dah la I kena bayar yuran exam I yg mencecah AUD$ 2000......tidakkkk!!! Mrasa la I cari part-time kat lorong2 gelap hiks!!



Miss my lil' sister and brother so much!! Diorang nih dari keci sampai besar selalu makan laksa sepinggan. Tak tau pasai apa...

**awas yer kalau uols taste kat adik lelaki I

Me with my little sister yg cikeding....sapa lagik cantek?? *tetiba

Adik I si Izlan tu mengajar kat sekolah agama mana tatau. Adik I ustaz yerr.....tapi abang dia (abang kerr??) main dengan ustaz ~ larikkkkkkk!!!! Dia dok kat Serdang **motif bgtau. I ingat nak melawat dia dulu before I balik kampung end of this month. Sapa nak ikut??

Actually, I dengan adik-adik I selalu gadoh-gadoh masa kecik dulu. Bila ingat balik rasa kelakar pulak. Izlan dengan Hidayah tu dulu, pantang jumpa mesti bergaduh. Sorang obses dengan Superman, sorang lagi obses dengan Sailormoon...hambik kau!! Bergaduh sampaikan mak aku nih pernah kurung diorg kat luar rumah sebab bergaduh...dalam sehari tu, berkali-kali bergaduh. Tapi bila dah besar-besar nih takkan nak bergaduh kot. Dah besar-besar nih close la....

I nih lain sket perangai dari adik-adik I yg lain...selain dari pondan **matilamak** I sgt la tidak suka jika adik-adik I menyelongkar harta menda I....panthanggg betul!! *sambil buat muka Nyonya Mansur. Ntah la....I memang tak suka org sentuh 'barang-barang' I. Cuma beberapa org jerr yg I atk kisah...antaranya Iris. I tak kisah dia guna atau ambik barang I. Lagipun kitorg nih dah mcm tak kisah...kau guna barang aku, aku guna barang kau.....but never la tukar-tukar laki kan??? kekekeke!! Tu la yg mami I selalu berleter...I nih lagi baik dgn org dari adik beradik sendirik...dah tu sapa suruh diorang panggil aku PONDAN!! Adik2 aku dulu mulot cam gampang sket especially yg bongsu tu...ikut perangai sapa tataw **ops

Tapi tu dulu la......orang cakap 'air dicincang tidak akan putus'. Never tau berdendam dgn diorg nih. Orang kata pengalaman itu mendewasakan kita....kenangan yg macam ni la yg mengeratkan hubungan kita....

__________________________________________

Hari ni sgt la bosan kerja.....

Dah la kena tunggu org, tunggu doctor...mrasa la I jadi penunggu!! fantat tol. Motif aku kena tunggu sampai 2 jam semata-mata untuk tgk Gestatinal Sac SAHAJA!!!.....benda yg sgt mudah but the doc dont know nak buat mcm mana nak tengok, so I pun kan tanak la kedekut ilmu, I ajar je la apa yg I tau kat doc ittew...sharing is caring kekdahnyerr......but, the most shocking news, the couple want to abort the baby!! Adakah I dikira bersubahat?? **nanges

"Ya Allah, ampunkan Nabila ya Allah...Nabila berdosa..."

After kerja, I pun pergi lansing2 kat The Curve, pastu tgk citer 'The Reaping' lakonan Hillary Swank. Sgt gedebas yerr uols!! Penuh dengan suspen!!

Oh YESSS!!!

I punya leave selama seminggu telah diluluskan. So, I nak balik kampung....dah lama tak peluk mami I kekeke. Kind of miss my mum and dad. Yahoooo balik kampung!!! Mrasa la I tak update untuk seminggu. Sebab tu la I update sampai 2 entry leyy?? **larikk

Oklah uols...I dah mengantuk nih. Nak ke alam lain pulak. MUAHS!!!!

PS: uols, esok I akan pergi Kluang untuk kali ke berapa tah untuk mencurahkan bakti kat sana. Jangan risau apau, I tetap akan balik untuk clubbing dgn uols hari Jumaat nih **petir!!

Anything but ordinary...

[Don't Rain On My Parade - Barbra StreIZUAN]

Don't tell me not to live, just sit and putter
Life's candy and the sun's a ball of butter
Don't bring around a cloud to rain on my parade!

Don't tell me not to fly, I've simply got to
If someone takes a spill, it's me and not you
Who told you you're allowed to rain on my parade?

I'll march my band out
I'll beat my drum
And if I'm fanned out
Your turn at bat, sir

At least I didn't fake it!
Hat, sir?
I guess I didn't make it!

But whether I'm a rose of sheer perfection
A freckle on the nose of life's complexion
A cinder on the shiny apple of its eye

I gotta fly once
I gotta try once
Only can die once
Right, sir?

Ooh, love is juicy, juicy and you see
I gotta have my bite, sir!

Get ready for me, love 'cause I'm a comer
I simply gotta march, my heart's a drummer
Don't bring around a cloud to rain on my parade!

I'm gonna live and live now
Get what I want I know how
One roll for the whole shebang
One throw that bell will go clang
Eye on the target and wham
One shot, one gunshot, and bam!
Hey world, here I am!!!

I'll march my band out
I'll beat my drum
And if I'm fanned out

Your turn at bat, sir
At least I didn't fake it!
Hat, sir?
I guess I didn't make it!

Get ready for me, love, 'cause I'm a comer
I simply gotta march, my heart's a drummer
Nobody, no, nobody
Is gonna rain on my parade!!!

_________________________________________

Motif I dipaksa untuk update??

Korang tau tak I tengah sedih sedey sekarang ni?? Huwaaaaa!!

I tengah bersedih sbb laki I, Paradorn Srichapan had chosen a beauty queen yg bervagina tulen longgar to get marry with, instead of me yg berLJ ketat!! WHY????? **sambil nyanyi lagu pelamin anganku musnah

__________________________________

Date: 23 April 2007
Location: Koh Samui Beach, Phuket

Angin sepoi-sepoi bahasa tamil bertiup perlahan menerbangkan dedaunan pokok rhu. Kedengaran suara kanak-kanak berjeritan pantat bermain air dek sambutan Pesta Songkran. Paradorn mengelus-elus wig aku yg panjang berjurai hingga ke pinggang.....aku menepis tanagnnay yg besar dan berurat itu, kerana aku takut aku tidak dapat melawan nafsu akibat sentuhan erotis dia....

"Maafkan Abang, sayang...abang tak berniat nak melukakan hati sayang. Tapi abang terpaksa...abang keliru", kata Paradorn.

"Terpaksa konon...syudehhhh!!! Apa guna ayang berkorban selama ni?? Semua kehendak abang, ayang turuti. Ayang sanggup pergi ke Monte Carlo semata-mata untuk bg sokongan kat abang sehinggakan ayang terpaksa menarik diri dari menyertai Miss World anjuran Imah!!" kata aku sambil menyeka airmata aku dengan hujung lengan kebaya hitam rekaan Rizalman.

"Am I not good enough for you, Paradorn?? Am I?? Tell me why Abang...why??"

"Ayang, jangan la macam nih....Abang buat semua ni demi kebaikan kita. Abang tak boleh bersama ayang yang bervagina lipat itu selama-lamanya. Abang mahukan anak...abang mahukan keluarga!!"

"Bangsat!!! Jantan tak guna!!! Babi!!" Jerit aku sambil memukul dada Paradorn yg bidang ittew sampaikan burung camar yg sedang menyaksikan sengketa itu turut terkejut beruk.

"Sampai hati abang cakap macam tu....pergi la abang kat pompuan tak guna itu. Abang jangan cari ayang lagi....anggap la ayang telah mati. Selamat tinggal!!"

Aku lantas mengenakan cermin mata gelap jenama Gucci aku dan berlalu pergi....

"Ayang!! Tunggu!! Jangan tinggalkan abang......"

Aku tidak mengendah lagi panggilan Paradorn ittew. Aku terus berjalan ke depan tanpa menoleh ke belakang lagi. Suara Paradorn semakin tenggelam bersama deru ombak tsunami yang menghempas pantai. Itulah kali terakhir aku melihat dia... **matilamak

____________________________________________



Tapi, bak kata orang bunga bukan sekuntum, ciknek bukan sebatang. Aku telah menjumpai cinta baru aku bersama Rafael Nadal yang ternyata lebih hebat dari Paradon **ops. Walaupun dia lebih muda dari aku, tapi aku tak kisah. Biarlah orang panggil aku apa. Aku dah tak peduli. Yang penting aku menghargai apa yg ada depan mata aku sekarang ni...

Kini, aku semakin melupakan Paradorn. Dia telah aku buang jauh dari lubuk hati aku. **sambil buat to the left, to the left

"HANDS OFF FEDEX!!!!! The boy is mine!!!"

**matila meroyan

Friday, April 20, 2007

Kembang perawan....

HANJENG tau semalam!!! **matila mula dengan carut

UOLS semua!! Alkisahnya semalam I baru balik dari minum kat mamak kat tingkat 5. Ken beriya-iya jerr msg suruh turun ada ciktan kendo. I dgn Iris gigih turun nak tengok kekendoan ciktan itu. Ham[eh tol tafsiran kendo oleh si Ken nih...addinch weols!! *ops

Habis jerr supper, we'ols pun pergi la menuju ke lif. Tiba-tiba ada suara perempuan menjerit. I yang masih diba0yangi oleh hantu 'Jangan Pandang Belakang' yang ayo....very the scary, terus la menjerit guna octave ke-7.....ngehehehe, Malu siot. Nasib takder orang. Motif ada org kata I lagik pondan dari dia?? At least, I tak melatah di khalayak ramai bila kucing bergesel dengan kaki I bila I makan kat mamak kan ken??

Ok berbalik kepada cerits pasal jeritan tu....weols ala2 curios sebab jeritan tu disusuli dgn suara org bergaduh dgn kuat skals. So, weols yg mula2 dah naik ke tingkat 14 (rumah weols) bertukar fikiran turun ke parking lot kat tingkat 3 untuk menyiasat dan menyibuk **matila busybody

Haruz la I cuak kan?? Ayo berani mati nih pergi pasang telinga dan mengendap. Kitorg dengar ada sora cikki dok menangis sambil cakap apa tatau dan sora ciktan serta deruan kereta. Antara dialog yg berjaya didengar oleh penyiasat weols Karam Singh Iris;

"Mak aku marah...."

"Kalau taknak apsal aku ikut aku balik..."

Weols yg menyibuk nih pun terus la buat2 ala2 oergi parking ambik barang sbb nak tgk drama tu, tapi dah terlambat...drama tu dah habis. Leyyy????

Hmmm....apa la yg berlaku sebenornyerr??

Adakah cikki ittew dipaksa melayan nafsu serakah ciktan ittew??

ADUHAI....masalah betul la remaja2 sekarang nih. Motif berani ikut jantan balik tgh2 malam buat apa?? kot ya pun nak buat lawatan cik kiah, tak boleh ka buat waktu siang...pastu, yang I perasan cikki sekarang niu berani sgt ikut ciktan....kadang2 tu gatal merla mengorat ciktan pun ada. Tolong la jaga maruah dikk oii. Nanti bila dah ditebuk tupai baru la nak meraung kan?? Rasain!!!

Yang lelaki pun satu....takder mende lain ker yg diorg nih fikir selain dari merosakkan anak dara orang!! Cuba la fikir kalau adik2 perempuan korang atau kakak korang yg kena benda2 mcm ni?? Apa perasaan korang??

Entah la...apa nak jadi dgn budak2 zaman sekarang ni....

______________________________________________

Hari ni, kerja macam biasa. Cuma hari ni aku kena ikut Amirul ke Klinik kat Damansara Perdana. We've been there for the whole day. Lepas habis jer kerja dalam pukul 5pm mcm tu, weols pun terus pergi berfoya-foya kat One Utama. Then weols tgk wayang cerits 'Wild Hogs'.

Kelakar macam pantat cerita tu. I dgn amirul gelak sampai bergegar cinema hall tu...ayo!! Tapi memang best cerita tu. Worth to watch...korg pergi la tgk sendirik!!eyyyy??

Pastu...SHOPPING!!! I telah beli sandal kat SEED. Sgt murah yerr uols...boleh kata hampir semua stuff kat SEED and Padini dijual dgn discount 50%. Cefat pergi. Last day sale, hari Ahad nih. I makan hati tak dapat shoppping banyak sbb kekurengan cash. Lagipun kena berjimat this month sbb I kan nak ambik exam. Matila I nak kena korek tabung nak bayar yuran exam tu yg mencecah around AUD$ 2000!!! **nanges

Mak I pulak dok bagi hint2 mintak sumbangan untuk renovate dapur rumah kat kampung **nanges

I sgt berkenan dgn satu jaket yg kolar berbulu...I nampak sgt diva bila pakai jaket tu. Dah la discount 50%!!! Tapi, terpaksa la I lupakan hasrat I nak shopping sakan sebab almost broke ala-ala Whitney Houston huhu. Takper, nanti ada sale bole beli

Dah malam sket, dalam kol 9 camtu baru I sampai kat rumah.

I buat yoga sekejap sebelum mandi dalam keadaan naked. Ala bukan ada org nampak pun hohoho **matilamak

Ramai benor yerrr org disitu sana sini gigih nak kurus. I pun sama. Sekarang nih tengah cuba menten berat badan agar berada dalam 65kg ke bawah. Dah lama tak makan nasik. Mcm hari nih, I makan mee sajork...malam memang I tak makan lansung.

Tapi semalam I ala2 lepas geram pulak...pagi makan nasik lemak. Pastu tengahari I makan cake chocolate indulge dan yogurt cheese cake kat secret recipe!!! hehehe...matila diet I tak berkesan lepas nih....tapi nak buat camner kan Amirul kan?? I memang suka kolesterol, lemak dan cheese **matilamak

________________________________________

KEJI taw!!

I dah tgk ceruta 'Janagn Pandang Belakang' tu dah lama dah. Tapi bayangan wajah hantu tu masih lagi dok menghantui I. Celaks betul!!! Dah la tingkap rumah I see through. Takut jugak bila tgk kat tingkap...takut ada benda 'tunggu' kat situ...eiii seram uols!!!

Dah la pintu tandas kat rumah I tu selalu terbuka sendirik...sial tak!! Tetiba I dok berkukik dgn Iris kan..tetba, kreeekkkk pintu terbuka. Babi sgt!!! **ops

Tapi hantu dia tu mmg seram!!!

Dust In The Wind....

[currently listening to Renungan Terakhir by Nora]

**Huhuhu**

Time nih orang sedang bergumbira kat LQ, I dok mengadap PC menghupdate blog. Tapi takper, once in awhile kena la jugak detoxify diri nih diri nih. Lagipun, I nak rehatkan telinga I dari pekak berpanjangan sebab dengar music bingit banyak sgt.

Oklah untuk entry kali nih, I nak bercerits sket pasal album-album yg I baru jerr dengar. Just want to share pendapaty I tentang album2 ni....

_____________________________________________

Artis: Dixie Chicks
Album: Taking The Long Way

Komen:

I'm just managed to listen to all song of Dixie Chicks latest album, Taking The Long Way.

This album is worth to buy...terutama die-hard fan lagu2 country. Sebab, lagu-lagu dia sgt best. Amat sukar untuk pick which song yang I suka, sebab hampir semua lagu I suka.

Tapi off course la kekuatan album nih adalah lagu 'Not Ready To Make Nice' yg juga merupakan Song of the Year untuk Grammy 2007. Album ni turut dinobatkan sebagai Album of the Year. Ini bukan kali pertama Dixie Chicks menang Album of the Year, kalau tak silap I album mereka yg sebelum nih, Home juga turut dinobatkan Album of the Year time Grammy 2003.

Untuk album ni, lagu favourite I (yg I dok dengar berulangkali) selain dari Not Ready To Make Nice adalah:
  • The Long Way Around
  • Easy Silence
  • Everybody Knows
  • Bitter End
  • Favourite Year
  • Vocal Inside My Head dan banyak lagi.....
Pendek kata, semua lagu I suka la. One thing that I love about lagu-lagu dari album nih adalah sebab lirik-lirik dia yg sgt honest dan music country dia yg masih lagi kedengaran seperti music country asal (atau classic) iaitu tak banyak element music moden dimasukkan.

Kalau kita lihat kebanyakkan artis country ni, will end up dgn album pop...atau album dgn lagu-lagu country yg banyak element pop. Contohnya, Shania Twain. I sangat suka album dia Come On Over yg memuatkan lagu2 popular seperti You've Got the Way, You're Still The One, When dan banyak lagi (fyi, semua lagu dlm album ni I suka). Tapi bila dia muncul dgn album baru dia, Up! dia terus merudum. Dan album itu pun sgt la kureng. Menyesal la kalau korang beli album nih!! **ops

I start minat Dixie Chicks bila I dengar lagu Landslide dari album Home. Thanks to my friend, Lee Ling sbb suruh I dengar lagu tu. I sangat salute dgn Dixie Chicks sebab keberanian mereka mengutuk President mereka. Walaupun mereka dikecam dan digelar tidak patriotik oleh sebahagian besar penduduk US, tapi pada pendapat I, salah tetap salah...after all, diorg ada hak untuk bersuara kan?? Nah, sekarang tgk la....tembelang si President dah pecah dan kepercayan rakyatnya terhadap dia semakin nipis....kaalu kat Malaysia buat mcm nih, sah2 la kena ISA kan?? **matilamak

Lepas nih I nak cari sumer album Dixie Chicks; Wides Open Space (1998), Fly (1999) dan Home (2003).

Secara keseluruhan, I bagi 5 bintang untuk album ni.

____________________________________________

Artis: LeAnn Rimes
Album: The Best of...


Komen:

Sapa yg tak kenal pompuan nih?? Selain mencatat nama dalam Guinness Book of Record sebagai Youngest Singer yg pernah menerima Grammy Award dan Longest Song in the Billboard Chart iaitu lagu 'How Do I Live' yg dok kat carta Billboard tu dari tahun 1998 sampai la ke tahun 2001 **kau berani naik stage??

So, since dah nama pun 'The Best of....' kan?? Kalau tak best tu tak tau nak cakap apa lagi dah. I memang peminat LeAnn Rimes sejak dari album pertama dia, Blue. Walaupun semakin lama, lagu dia makin berunsur Pop, tapi nilai country dia tu tetap ada dan elemen2 country itu diadun baik dalam album 'Can't Fight The Moonlight' dan 'Twisted Angel'.

Actually album nih dah lama dah di pasaran. I jer yang baru terhegeh-hegeh nak dengar. Rasanya dah keluar since tahun lepas. Album ni sangat berbaloi untuk dibeli dan dimiliki. Ada 20 buah lagu-lagu yang dipetik dari album-album dia yg terdahulu. Album nih menjanjikan kepuasan yg maksima dan bagi peminat mati-keras LeAnn Rimes, album nih adalah 'Must Buy'!!!

Untuk album ni, semua lagu I suka. Tapi lagu yg I paling suka ialah:
  • Please Remember
  • Suddenly
  • Blue
  • We Can
  • Last Thing On my Mind (feat. Ronan Keating)
Secara keseluruhannya, untuk album nih pun I bagi 5 bintang jugak!!!

_____________________________________________

Artis: Corinne Bailey Rae
Album: Corinne Bailey Rae


Mesti ramai yang tak kenal dengan pompuan yg seakan-akan Napisa ni kan?? *matilamak

Well, uols tak kenal maka tak cinta. I rasa lagu 'Put Your Record On' memberi impak yg besar. Kudos to her kerana gadis pulau Inggeris ini berjaya menembusi pasaran Amerika dengan jualan melebihi 1 juta uols!! Walaupun first single dia, Put Your Record On gagal menduduki carta #1 kat Billboard (setakat #17) sajork, tapi itu la pencapaian tertinggi artis UK kat US setakat ni.

Gadis yg born and raised up in Leed memulakan karier nyanyian dia di church. Walaupun mempunyai background menyanyi lagu2 berunsur gospel, namun dia lebih selesa menyanyi lagu berentak soul blues dan jazz.

Graduan University of Leed dalam bidang English Literature ini bukan saja berbakat dalam menyanyi, tapi juga dalam menulis lagu. Diundi sebagai 'Next Best Thing' pada akhir tahun lepas, beliau pernah menyanyi di kelab jazz sewaktu belajar dan pernah mempunyai band yg diberi nama Helen sewaktu beliau berumur 15 tahun. Kumpulan itu berpecah apabila pemain bassnya telah tertelan bola...mengandung la kekdahnyerrr!!

Minah ini sangat meminati music jazz dan memuja penyanyi indie, Veruca Salt.

Honestly, I jatuh cinta dengan penyanyi ni bila I tengok VC lagu Put Your Record On kat TV. Tetiba teringat time kecik2 dulu...dok berbasikal keliling kampung. Leyy?? Pastu I try dengar seluruh album and I really love the album. Her voise kind a sexy lagi exotic. Dan lagu2 dia sangat sesuai dgn jiwa I. Tapi ada jugak lagu2 yg kureng sikit dalam album nih. Tak tahu la kenapa I kata kureng..mcm kurang kick dan boring. Uols dengar dan nilai la sendirik yerr.

Untuk peminat lagu-lagu blues jazz yang ala2 Erykah Badu punya style, album nih adalah suatu yang patut uols ada kat rak CD.

Lagu favourite I dalam album ni:
  • Just Like A Star
  • Put Your Record On
  • Trouble Sleeping
  • Butterfly
  • Choux Pastry Heart
  • Enchanment
Secara keseluruhannya, I bagi album nih 4 bintang sajork!!

Sekian....

Tepuk dada, tanya selera....
Tepuk tetek, errrr....korang sambung sendirik **larikkkk!!!

Thursday, April 19, 2007

I Belong To Me


**currently listen to 'I Belong To ME - Jessica Simpson'

I don't need somebody to complete me
I complete myself

Nobody has got to belong to somebody else

I belong to me

I don't belong to you

My heart is my possession
I'll be my own reflection

I belong to me
I'm one not half of two

And if you're gonna love me
You should know this baby
I belong to me

HI UOLS!!! Sorry yerr sebab tak hupdate for quite long time...kinda busy with my stuff, works...well, I just think that I need time for myself...asyik dok fikir pasal orang lain jer, sampai terabai pulak kemahuan diri sendiri.....

Dalam hidup I tak sah kalau tak ada kejutan kan. Instead of kat my office ada pekerja baru, Alexia (bukan Alexia Meade yerr) she's a Brazilian tapi menetap kat US since 11 years old. Dia punya position I kurang pasti, tapi dalam bidang marketing la. Such a nice chap....outspoken...ermm apa lagi nak describe ha?? Yang pasti, weols byk bercakap pasal byk menda....citer pasal Amazon, Brazil, Gisele Bunchen (betuk ke I heja nih??) hingga la sampai ke country bar....oh ya, dia menetap kat Texas sebelum nih....mrasa la kitorg lagu country lepas nih sambil feeling naik kuda kayu...hohoho.

Tapi, yg sedihnya...one of my crime partner kat office....rakan umpatan dan mengeji serta makhayam paling besar bervagina tulen telah meninggalkan weols and bekerja dgn husband dia *nanges...tapi adik dia cute la **tetiba

Agak terkejut la sebab 24hours notice....patutla dia beriya-iya nak belanja aku makan **matila....padahal aku yg paksa...kekeke

Pastu, salah sorang product staff, Vincent pun resign jugak....aku tak sempat nak kenal rapat sgt sgn dia sbb dia kerja baru 2minggu....tapi nak buat mcm mana, dia dapat better offer kan. Lagipun dia lulusan chemistry, baik dia buat something yg relate dgn study dia instead of doing marketing kan?? On the day dia bgtau aku dia resign, I'm kind of shock...unbelievable!!

Minggu nih...aku agak busy. Asyik terkejar ke sana ke mari bagaikan Siti Hajar mencari air **matila perumpamaan

Hari masa buat lokum kat USJ, buat kesekian kalinya I telah direferkan oleh Dr. N untuk buat Tranvaginal Scan...sejenis teknik untuk scan bagi O&G dengan memasukkan probe ultrasound yg berbentuk seperti ciknek ke dalam saluran vagina untuk melihat imej uterus dan ovari dgn lebih jelas.


TV probe **so kalau gersang bole la masukkan dlm LJ kan abg yus kan?? *larikkkk!!

Alkisahnya Dr. N scan wanita OC kertu ittew dan mendapati ada solid mass kat ovary kiri wanita ittew. So , I pun ala2 tergamam bila Dr. n suruh I buat Dopper study solid mass tu. Sinca wanita ittew dah menopause, I decided buat TV scan la...sbb senang dan imej untuk diagnosis lebih jelas. So I terpaksa membutakan mata I seketika untuk melihat nonok auntie tu untuk memasukkan probe ittew ke dalam vagina canal dia **butala mata I



Tapi yg I geram, auntie tu ada 1001 komplen!!! hayoo...lahir dgn nama komplen kah?? Dia kata tak selesa la, sejuk la...pastu dok tanya lama lagi ka....ishhh aku jolok mulot dgn mentang TV probe tu kang!!!

Boleh tolong shadap tak auntie??? *matila budi bahasa budaya kita

Pastu aku pun cefat2 periksa dia. Pastu bila dah siap, aku sexplain la apa mende yg aku nampak....hmmm, aku rasa aku nih kena improvekan aku punya PR kot. Ye la, most of doctor, when they found out something which is benign atau tak merbahaya, they dont bother to explain..diorg akan terus cakap "takde apa2, semua ok"....yg aku nih over peramah pegi bantai segala mak nenek termasuk vascularity, benign mass segala samapikan patient tu naik pucat...padahal aku dah bgtau tak merbahaya...ayo matila TMI 'too much information' kekdahnya!! actually i'm just being sincere jerrrr **ops

Apapun, aku kena improve mende tuh....supaya apa yg aku nak sampaikan kat patient tu jelas dan nyata....tanpa mengguris perasaan patient, especially when it's come to mende2 yg serius seperti cancer whatsoever.

Tapi dalam dok bz tu, I sempat jugak pergi tgk wayang citer 'Catch and Release' dgn Amirul dan mengindulgekan diri dgn Chocolate Indulge kat Secret Recipe after work!!

Ramai yg tanya kat I siapa Erwan yg I letak kat nama I di tagboard. Ok actually I met him masa health roadshow kat Senawang. Dia ni bekas MA, pastu bukak company sendiri untuk supply lab equipment disamping ada lab pathology sendiri ala Gribbles gituh...I sgt taste la kat dia....ala2 siang terbayang, malam merindu gituh....

I sangat taste yerr tgk dia menyuntik...


**Ahhhhhhhhh...sexynyerr janggut dia


I tgh check bone density...matila below normal. High incidence untuk kena osteoporosis *nanges

I rasa nak kurangkan sket aktiviti clubbing I nih...al-maklumlah, dah senja kaedahnya...gituh. Awas yerr uols...I rasa I nak tumpukan masa untuk diri sendirik. Kalau once in a while tu bole la. Takder la gigih every week pegi gituh!! Bulan nih baru la 2 kali I pergi....entahla, malas pulak rasa. Lagipun, I kan kena kerja hari Sabtu...so, better kalau I rest secukupnya kan??

And tomorrow, I'm not going....and for the first time I say 'NO' to Mrs R. Sebelum ni, kalau dia ajak I tak pernah tolak...tapi this time I rasa I kena tolak. Lagipun Iris cakap, "why u want to please someone yg mempermainkan perasaan u dan anggap u sbg kawan??"

Minggu sebelum nih pun I tak pergi. Tapi dalam tak pergi tu, I tetap sentap dgn sorang nih!!! Dia nih I kenal melalui kawan kepada kawan I...just kenal lite2 jerr. I selalu la jugak gedik2 dgn dia, tapi doesn't mean anything, dinch ada perasan sbb I tau dia tu mcm mana dan org yg mcm mana dia taste. So, last 2 weeks I ada msg dia tanya; "Pergi LQ ke mlm ni??"

Pastu, dia reply; "Pergi...."

I reply him and asked; "hmmmm...pergi dgn scandal kerr??"

Then, he reply that his scandal tak dapat datang sbb pi bercuti atau outstation kat mana tatau. I pun gatal text him; "ohhhh...jadik single la malam ni??"

Kalau korg faham ayat bahasa melayu...korg rasa apa maksud soalan aku?? Korg tahu kan?? Boleh mamat nih reply;

"you go with your friend, I go with my friend ok"

MOTIF???? Dia ingat mak suka kat dia kah??

I yg ala2 blur plus sentap nih pun terus tukar topik lain...malas I nak sexplain...perlu kerr?? Dia dah besar...pandai2 la dia sendirik!! So, since that day I dah tak msg dia or tegur dia. Just lambai2 dari jauh jerr....malas la. Rasa tak selesa pulak....ye lah org dah anggap I mcm tu. Lantak dia la. Yg penting dia tak kacau hidup I dan I tak kacau hidup dia....Fair and Square!!

Dah la time tu I tgh penat sbb baru balik dari Kuantan....terus takder mood nak pergi. So, that nite, me n my housemate, bergolek sesama sendiri kat ruang tamu sambil layan DVD...dah lama tak have quality time like this with my housemate....

Lagipun, exam dah makin dekat....so, I think I nak slow down a little bit. Sapa2 yg pegi friday nite nih...have fun ya!!!



IF YOU'RE ALONE, I'LL BE YOUR SHADOW
IF YOU WANT TO CRY, I'LL BE YOUR SHOULDER
IF YOU NEED TO BE HAPPY, I'LL BE YOUR SMILE
BUT ANYTIME YOU NEED A FRIEND, I'LL JUST BE ME.....

Saturday, April 14, 2007

Bisakah yang benci disayangi....



Hohoho...tetiba jari jemari I rasa gatal2 nak update lagi *hiks

Dah lama kan I tak bercerita pasal music kan?? Kali ni lagu pilihan I atau pick of the week adalah lagu Bisakah nyanyian Siti Nurhaliza.

Actually I'm not a big fan of Siti.....she may have a good voice, tapi I rasa mcm tak puas hati pulak bila setiap tahun dia dapat best vocal sbb I rasa ada ramai lagi artis yg ada vocal yg unik dan best mcm Adibah Noor, Jac dan Dayang....yer la kita dah acknowledge her good voice, it's time untuk bagi penghargaan kat artis lain jugak yg tak kurang hebat dia....contoh kita tgk masa Grammy Award, semua org tahu Mariah Carey, Whitney Houston dan Celine Dion mempunyai mutu dan kualiti suara yg bagus...DIVA tau tak?? Kau berani nyanyi sampai 7 octave??...tapi takder la setiap tahun bila diorg tercalon diorg menang kan??

I have to say that...Siti beruntung sbb dia selalu dapat lagu yang best2 dari komposer2 yg best...ditambah pulak dgn bakat dia, dia berjaya mencorak lagu tu menjadi lebih baik....

But I have to admit that this song really close to my heart. I keep on playing the song on PC...Especially when I read the lyric....ada kena mengena dengan current incidence...terkini kah?? ahahaha

Actually cerita lama...kalau uols pernah baca entry2 sebelum nih....

Sori guys...I try to move on, tapi I tak leh buang dia dari fikiran I. Dia seolah-olah dah bersemadi kat jiwa I. I sangat berharap agar dapat kembali dgn dia macam dulu.....I sangat berharap agar I diberi peluang kedua untuk menebus kembali kesilapan I...

Tapi I hampa.....

Teruk sgtkah I?? Jahat sgtkah I sampai I tidak layak untuk diberi peluang kedua?? I sangat2 ingin menebus kesilapan I pada dia....

Lagu nih adalah jeritan batin aku....

Bisakah aku diberi peluang kedua??

Daku Terasa Ingin Membawa
Cinta Yang Terlara Ke Titik Mula
Kembali Mencuba Untuk Kali Kedua
Menggilapkan Gerhana Jiwa

Pernah Ku Terasa Ingin Merayu
Pada Kasih Dulu Pulang Padaku
Lupakan Dosaku Putihkan Kelabu
Tenangkan Amarahmu
Namun�

Chorus
Bisakah Yang Terpadam Dinyala
Bisakah Yang Terhina Dicinta
Walau Ku Himpunkan Sesalku
Bisakah Terbuka Kalbu

Naluri Meminta Kuungkap Kata
Seindah Bahasa Janjikan Setia
Akan Bersemilah Cinta Dihatinya
Percaya Ku Semula
Namun�

Bisakah Yang Benci Disayangi
Bisakah Yang Dusta Dimaafi
Walauku Himpunkan Sesalku
Bisakah Terbuka Kalbu

Bila Senduku Berlinang Sayu
Dalam Rindu Ku Tertanya

Ulang Chorus

Bisakah Yang Benci Disayangi
Bisakah Hatiku Difahami
Walauku Himpunkan Sesalku
Bisakah Terbuka Kalbu
_________________________________________

I hope time will heals everything......

I pray.......

Thursday, April 12, 2007

Kuantan Trip: Part 2

CAK!!!!!!

I kembali menulis blog....ni sambungan trip I ke Kuantan, bahagian 2. Macam telenovela la pulak ada part 1, part 2 bagai.....this time I turun Kuantan from 1-4 April 2007. This time punya trip, I pergi dengan Kim Seng. Si Kim Seng nih ala2 tension sbb dia baru break-up kekdahnyerr. Sabar yerr Kim Seng, bunga bukan sekuntum, amoi bukan seorg....masih ada byk leng loi kat luar sana yang available...

Oh ya...aku rasa sgt sedih sbb Mr Razi akan resing bulan 5 nih....aku sedih sebab bukan senang yerr nak dapat kawan yg bergelar pakcik yg sporting dan memahami mcm dia yerr...dah kurang dah geng kat office...

I tiba-tiba teringat insiden yg berlaku kat office selepas I balik dari Kuantan. Masa tu I tengah dok bergossip dgn Amirul sambil dok bercerita kat Kim Seng pasal I tgk citer Mr Bean dgn Mr Razi. Pastu Kim Seng pun kata kat Mr Razi;


"Ohhh....pergi tgk wayang tak ajak saya...."

Pastu, boleh Mr Razi jawab mcm ni;

"Sapa suruh awak tanak jadik boifren saya!!"

Boleh statement mcm tu...tak ker I dgn Amirul pitam dengar!!!


*motif tayang aurat **ops

Oklah, berbalik kepada cerits I ke Kuantan sekali lagik...I berasa sgt Diva sbb sepanjang perjalanan I boleh tido sbb Kim Seng yang drive...ngehehehehe. Matila I tak entertain dia supaya dia sentiasa segar semasa memandu...

So, Since we decided untuk depart from Kl on Sunday afternoon, so we arrived in Kuantan around 7pm cenggituh. Ala, bukannya jauh sgt pun KL - Kuantan. Estimated duration dlm 4 jam gituh. Tapikan uols...I sgt taste dgn view sepanjang perjalanan ke Kuantan....penuh dgn hutan hujan tropika yg sgt chanteekkk. Walaupun terdapat sebahagian hutan telah digondolkan untuk tujuan pembangunan (which is I totally against it!!)....I ni kan pencinta alam...SAM - Sahabat Alam Malaysia gituh!!!

I tak suka orang tebang2 hutan nih...nak2 pulak kawasan tu di'cerah'kan untuk buat padang golf....ayo...kat Malaysia nih banyak sgt padang Golf, tapi yg guna...hanya mereka yg ber'duit' sajork!! Walaupun in bright side dia membuka peluang pekerjaan.....tapi tetap tidak memberi manfaat!!

Pastu kan, yang perasan...kita punya government nih terlalu suka majukan tempat2 perlancongan such as Pulau Tioman, Pulau Redang dan lain2...which I rasa sooo tak perlu. Motif nak bina banyak hotel2 5 star kat pulau2 tu?? Sbb I rasa kebanyakan pelancong lebih suka tinggal kat chalet murah yg lebih santai....ye lah, kalau dah melancong pun back-packed kan...perlu ke stay kat 5 star hotel.

I pernah tanya kat seorg kenalan susly....apa sebab utama pelancong asing suka datang kat Malaysia?? Antara jawapan yg diberi oleh dia adalah:
  1. Hutan hujan tropika
  2. Cuaca khatulistiwa yg panas
  3. Foods
  4. Beautiful scenery (pulau, pantai dan laut)
Mungkin pandangan I nih nampak sempit...tak kisah la..tapi yg penting, I tak suka org yg tebang hutan sesuka-suki!!!

Oklah, I dah melalut pulak....sambung cerita pasal Kuantan Trip....bila sampai jerr, perut I dah berkoroncong untuk ana kekdahnyerr...so, weols pun decided untuk makan kat Old Town Cafe.


**Old Town Cafe


**Kim Seng tengah control lobang idung ~hiks


Cumil tak I?? Cumil tak?? *matila angkat bakul


Ni diorg punya signature white coffee....rasa dia susah nak describe dan diungkapkan dgn kata2 mahupun tulisan....nak tahu rasa dia mcm mana, try la sendiri!! leyyy??


I try dia punya Ipoh Hor Fun....sgt tasty yerr uols!!!


I makan sampai licin mangkuk tu!!! *matila kebulur

*matila adik2 tak bersopan ketika makan


Dalam pada ittew, I sempat mamarazzi staff kat situ yg I taste...yg choyynyerr dia tgk masa I tgh snappy gambar dia *ops...matila kaedah dan teknik mamarazzi yg fail sgt!!


Pose-pose kat bilik tido...seram pulak rasanya tido sorg2 dgn lagi satu katil tak berpenghuni. Buatnya I terjaga tengah2 malam, tetiba ada org kat katil satu lagi...tak ker naya!! *matila jgn pandang belakang!!

Ayo..seram uols time malam2...I tido bukak lampu occay!!!


Pose2 gersang kat bilik...I dah tak tau nak buat apa malam cenggitu selain dari ambik gambo sendirik...pastu dok gamabr2 self-captured I, sbb I rasa I cumil *matila self-worship sgt!!


Tada sapa yg nak teman kan I tido *nanges

The next day, my old fren Shayda Makmok yg study kat UIA, Kuantan telah ajak I mating eh dating...ngehehehe padahal I yg ajak sebenarnyerr....matila I paksa!! So berjumpa la kitorg kat Coffee Street...

Motif semua kawan hang tau aku nih bengkok?? saja kan nak pecah lobang I kan?? I yg ala2 pergi dengan imej abang2 yg bersopan...tiba2 belum sempat panas kerusi lagi kawan dia dah offer no phone kawan laki dia...hayooooo!!! *pitamm

Gaydar hebat sgtkah cikki ittew??


**Shayda MakMok

Dia nih kawan I since sekolah menengah lagik....minah nih samseng sket masa sekolah dulu...kerja dia bergaduh dgn budak laki yg berfikiran sempit sesempit liang lahad *larikkkk!!

Dia nih suka mengamuk dan rebellious la kekdahnyerr. Satu geng dgn I dalam kelas dulu...kitorg nih jenis yg anti dgn budak2 yg perasan baik...set2 verangan alim *matilamak

Weols suka memerikan kelas weols dgn hilai tawa pada tahap pitching yg tinggi...so, sah2 la budak2 yg jenis study 24/7 dlm kelas tu anti sgt dengan weols.....ala2 I pernah dengar statement dari set2 ittew; "kena study sebelum Izuan dgn Shayda sampai...kalau tak takleh study sbb bising"...gituh!!! Tapi, yang aku peliknyerrrr yang jadi best student masa SPM dulu adala kitorg dua...takder sekor pun budak2 set2 study tuh yg jadik best student...kan shayda kan??

Itu belum lagi set2 alim ulama yg sgt anti dgn weols sbb suka bertepuk tampar dlm kelas dan mengilai sekuat hati...suara itu aurat katanya *ops.....tapi, bila org yg dikatakan alim tu, yg sentiasa pakai tudung labuh, lengan panjang dan pakai stokin...tiba2 I jumpa dia kat KL pakai t-shirt lengan pendek, jeans dan pakai sandal tanpa stokin sambil memeluk BF dia...tak kerr I pitam??? Culture shock kah??


Mesti korg tak caya kan kalau aku cakap yg baju pink tu pun budak uia.....diorg nih sempoi habis and mudah mesra...suk suk sukah!!!


**laki tu str8 yerrr....ops


** si cumil dgn makmok

Balik jerr, dari jumpa shayda, I dah rasa tak sedap badan....actually I still batuk...and sometimes kuar darah. At first I don't really bother about it...sbb darah tu sometimes ada, sometimes takderr...so, I assume it's due to luka akibat batuk terlalu kuat...

Tapi, bila the next morning I demam...pastu I batuk berdarah, I dah rasa takut sbb ala2 simptom TB...so, since I kena pergi HTAA the next morning, so I request them to do sputum test on my kahak....tapi Kak Ba (nurse) kata alang2 buat la chest x-ray terus...kan senang, tak payah tunggu sbb boleh dapat result on the spot...I nih sebenornyerr malas nak expose tubuh I yg halus mulus nih kepada radiasi sbb I takut nanti ia akan membahayakan kandungan I *larikkkkk!!!

**matila kau mandul!!

Tapi, disebabkan I ala2 takut and curios sbb ye la mana tau kena TB ke hapa kerr...mrasa Pisa dgn Apau kena infected sbb diorg comolot dgn aku hari tuh...hohohohoho



So, I pun ambik borang untuk buat chest x-ray....


Yang bestnya...walaupun giliran I ala2 yg 100 lebih kan, tapi diberi priority untuk dixray terlebih dahulu...siap pakcik pembantu juru-xray tu panggil I lagik kat ultrasound room..hiks!! mrasa layanan melampau...dah la potong que patient lain huhu *matila I dituduh ambik kesempatan

uols shadap!!! *ops


**Gambar X-ray I

Alhamdulillah...takda apa2.....


**Siap dapat ubat lagiks!!



Terima kasih ya for your hospitality....I rasa terharu pulak diberi layanan mcm tu...

Balik dari Kuantan, I terus ambik leave sbb tak berapa sihat. I masuk ofis on Friday. Baru nak mengumpat dgn Amirul, Boss I dah suruh I balik and berehat...YAY *saaayangg Boss

**matila kipas



Oklah uols....

Nanti I sambung cerita pulak pasal Health Roadshow kat Senawang...dan bagaimana I boleh jumpa Abg Erwan yg I gilakan ittew *ops

Bayen........

ps: thanks to Adam sbb bgtau pasal ikan patin tu...I dah lupa nama ikan tu kekeke

Kuantan Trip: Part 1

Motif korang sumer sibok dok suruh I update?? *matila mukadimah dgn makian

ngehehehe!!!

Hai uols semua!!! Apa khabar??? Sihat ka??

Sorry la uols...sejak akhir-akhir nih, masa begitu mencemburui I untuk update segala mak nenek kat blog nih. Kerja I begitu banyak...masuk nih, nah 3 minggu berturut-turut I dok berulang-alik turun ke UIA (kampus Kuantan) dan hospital Tunku Ampuan Afzan (HTAA), Kuantan. Sekarang nih ppun, actually I baru sampai dari Kuantan, terus update nih!! Gigih tak I?? Ala bukannyer ada org baca pun...blog sunyi katakan *nanges

Oklah...meh sini semua I nak cerits sket pasal trip I ke Kuantan pada 28-30 March 2007 *matila cerita basi...eh tunggu tu baru part 1 yerr. Ada banyak part lagik yerr...


Tada!!!! Akhirnya sampai jugak I ke bumi Kuantan ni....

Untuk trip kali nih, I kena pergi dengan Mr. Razi (Product Specialist) dan Ravin (Engineer). Sebaik jejak jerr kat bumi Kuantan tu, I terus heret 2 ekor tu pergi makan kat area2 UIA.

Tu la kerja I bila pergi trip, I akan try semua local food....sangat taste ye ikan apa tah (matila i lupa nama dia) masak tempoyak....yum yum. Dan satu lagi yg I taste adalah ikan keli dia yg digoreng bercili...ikan dia rasa fresh... *i tak tau nak sexplain mcm mana rasa fresh tu...tapi g pasti rasa dia manis-manis gituh...

Kau tengok gula dlm air dia!!! *pitam

Pastu, tiba2 I dapat call dari Esnu. Ropa-ropanya, dia pun ada Keantan kekdahnyerr. Business trip katanya *matila competitor

So, I pun laaayan jer la. Sebenarnya I taste kat Esnu tu...tapi, dia dah berpunya *nanges....sembang punya sembang sambil dok bergelak kuk kik bagai akhirnya dia ajak I keluar...Yay!!

*Dr Rozaman

Tetiba I taste pulak tgk mulut dia dalam gambar nih....hiks *matilamak

HTAA, Kuantan

So, since nih my very first time yg betul2 turun kat Kuantan (sebelum nih lalu sajork), so I kurang arif sgt dgn jalan2 kat sinih. So, bila kitorg nak pergi ke Guest House Air Putih yg telah di'book' oleh secretary kat ofis, i cuma ikut jer la kereta Encik RAzi dgn harapan dia tahu kat man Guest house tu. Cheh, harapkan pagar, pagar pun reput *matila peribahasa* dia pun dua kali lima kekdahnyerr. Ada kerr dia bawak kitorg sampai ke pinggir pantai mana tah. Aku yg mula2 ala2 happy, sbb ingatkan Guest House tu kat seaside...bole la aku pose2 duyung nanti....impian tinggal impian jer la. Guest House tu kat hutan hujan tropika mana tah *nanges.

Tapi, not bad la...sgt murs-murs yer uols!! 35 hengget sajork untuk bilik yg besar dgn 3 katil. Masing2 tamak kan tanak kongsi bilik, so kitorg ambik bilik sorg satu gituh!!

Pabila malam menjelma, aku merengek kat Mr Razi ajak keluar...akhirnya kitorg pun keluar la pergi ke Megamal unutk makan-makan.

Pastu Mr Razi ajak tgk wayang citer Mr Bean. So alang2 nak tgk wayang, I ajak la Esnu join kitorg. Yang jadi mangsa beli tiket sapa lagi?? I la....2 ekor tu dah 8 tahun tak tgk wayang kekdahnyerr...ayo!! Mrasa la I pose-pose depan kaunter dlm setengah jam tunggu dia bukak tiket booking yg tidak dicollect ittew.....


Kelakar la Pak cik Bean nih!! Pecah perut aku ketawa tengok aksi-aksi slapstik dia. Part yg paling kelakar sekali masa dia terpaksa makan seafood tu...pastu dia buang sisa2 tiram tu ke dalam beg pompuan yg dok sebelah dia...hehehe...satu lagi part yg aku suka masa dia miming nyanyi lagu opera masa nak cari duit untuk pergi ke Cannes. Siap pakai kain kat kepala ala2 biarawati...yg kelakar tu, cara dia miming sambil berlakon tu ala2 best pulak I tgk.......


Esnu yang montel *ops


Kawan Esnu yg I taste...cumil kan dia??


Oh ya, kat Kuantan nih banyak sgt kopitiam contohnya Kemaman Kopitiam, Old Town Kopitiam, Coffee Street, Lemon Tree dan lain-lain lagi. Setiap kopitiam ada kelebihan dia massing2. Off course tarikan utama dia adalah coffe dia. Macam kopitiam yg I pergi nih apa tah nama dia, tapi origin dia dari Melaka. Signature coffee dia tu I dah lupa nama, kalau tak silap baba nyonya menda tah...tapi ada kaitan la...


Coffee dia sgt kaw yerr uols....dan bau dia sgt harum. Celaka betol si Esnu nih dok pecahkan lovang I dah dah pecah terlohong nih!! kejisss!! Pandai yerrr....bila tima I nak pecah lobang dia, dia bg sign suruh zip mulut...leyyy??

Ada satu masa tu, Mr Razi tanya bila nak kawin bagai?? Pandai dia kelentong kata putus tunang...kan??? Kau hengat I tak tau yg kau tu songsang?? *ops

The next morning, I breakfast kat Kemaman Kopitiam pulak. Dia punya nasik lemak sgt tasty dan pulut panggang ayam dia adalah to die for yerr uols!! Sedap sehingga menjilat betis!!! hiks


Mr Razi....makan apa tu?? lalalala


Pastu, selepas selesai jerr kes that morning terus I berangkat balik. Actually that time I still batuk dan flu bagai. Tah la this time, my batuk mcm lama pulak. I just ambiik ubat batuk yg I preskrip sendirik sajork *matila pandai2 sendirik. Tapi mcm takder respon jerrr....

I try ambik woods...ok kejap. Pastu muncul balik. Tension tau batuk2 and flu nih...


Hari Jumaat yang bosan....

Walaupun I pergi office dgn imej SOLEHAH, tapi I tetap maintain pergi ronggeng kat La Queen malam tu *larikkkkkk!!

Balik dari clubbing, I tido dalam 2 jam cenggitu...pastu I bangun bersiap-siap pergi kerja kat klinik tempat I buat locum....gigih tak??? kekeke.....mrasa uols semua kagum kat I sbb balik clubbing terus gi kerja kan?? *matila riak

*matila pergi kerja pakai T-shirt pink

Oh ya, that day I dapat buku log dari management clinic tu untuk tulis segala appoinment dan record tentang patient2 yg I check. Motif diorg bagi kat I buku pink?? Faggot sgt kah I??

On the way balik, I singgah pergi Mid Valley untuk gunting rambut I yg dah panjang ittew. I terjumpa mak cik yg selalu mintak sedekah kat stesen LRT mahupun stesen bas komuter segala...yg I rasa peliknyerrr, last time anak dia lain, this time anak dia lain pulak...sindiket kah??

Sometimes, I rasa kesian dan timbul jugak rasa sangsi..whether I perlu bagi duit atau tak. Sebab manatau, yg diorg nih adalah sindiket mengemis bagai. Entah la...most of the time, I ikut mood....kalau that day I rasa SOLEHAH, I akan bagi la...kalau I rasa BITCHY, hah mrasa la ada yg kena hamun dgn I. Dan I paling geram kalau yg mintak sedekah tu cukup sifat...apalah guna tulang empat kerat tu?? At least cuba la bekerja...walaupun kat McD. Walaupun gaji dia kecik...at least ia datang dari usaha sendirik.

I tahu, I tak bole expect semua org untuk buat apa yg I fikirkan...and I juga kena terima hakikat yg I tak faham atau tahu apa masalah yg diorg hadapi sebenarnya.....tapi, entah la, I still think that...selagi seseorg tu mempunyai kudrat tulang empat kerat, gunakan la kudrat yg ada tu untuk berusaha mencari rezeki...bukan hanya sekadar meraih simpati org....

uols kalau I salah I mintak maaf yerrr....tu hanya pandangan peribadi I...

Matila I dah melalut dan merapu...

Tada!!! Rambut baru I yg dah gonjeng!! *nanges ~ sambil pose tunjuk lesung batu....hiks


HHmmmmm.......ok tak??

I punya batuk makin teruk...boleh kata I batuk berterusan tanpa henti, sampai sesak dada I dibuatnya....siap dgn kahak hijau lagik!!

And one morning, I batuk dengar teruk sekali..dan bila tiba-tiba I rasa takut sangat bila I tengok kahak I....ada DARAH!!!!!

Adakah...????

To be continue........