Saturday, March 31, 2007

Hari Ini dan Semalam

HEY UOLS!!!!!

Motif sangat kan kau Lukman carut I tak update blog!! Kau hengat I takder kerja lain ker?? *tu dia mukadimah

*tiba2 I teringat cerita Iris tentang 2 orang pondan bergaduh, dan salah sorang daripada pondan itu telah carut pondan yg sorang lagik menggunakan ayat berikut:

"Kau hengat kau chantekkk kerr?? Muka macam ostrich!!!"

Matila I gelak sampai terkencing….punyala banyak binatang yg keji kat dunia nih, burung unta jugak menjadi pilihan. Kreatifkan pondan2 nih?? Habis keluar semua nama 'fauna berkepak' bagai kan??

**motif korg seru nama mak??

Apapun terlebih dahulu I nak ucapkan "Selamat Menyambut Maulidur Rasul"

Minggu nih banyak sangat kejutan yang berlaku!!

Antaranya, I baru dapat tahu yg Medical Centre yang I mintak kerja tu, tiba2 jerr memberi respon negatif. Adakah ada konspirasi di sebalik kejadian nih?? Siapakah dalangnya?? *matila penuh misteri. Takper la takder rejeki. Nak buat mcm mana kan??

Pastu, I dapat tahu kawan sekerja I (also clinical sonographer) telah resign sebab dapat job offer from Singapore. Ini bermakna, aku sorang jer la full-time Clinical Sonographer kat situ...sbb lagi 4 orang tu part-time jerrr *matilamak

Amirul pulak accident. Kereta dia remuk teruk.....nasib baik dia tak apa2. I tahu pun lambat sebab time kejadian tu, I kat Kuantan.

Tak cukup dengan ittew, I dapat tahu yang si Dirtypap ittew adalah senior I kat UM dulu..matila dulu I panggil dia karipap sajork!!! Kau suka kirai cerita aku dari Betty dgn Mar kan?? **ops

Itu belum lagi kisah si Queen yang bangkit dari alam barzakh, pastu terus carut I sbb tak kenal dia....ayo motif sgt!! Mak konfius nyah!!! Mrasa lepas nih uat reunion kan Queen?? **matila Queen Firaun

Enuff about kejutan....

Matila time malam Maulidur Rasul pun, I tetap dok gigih berjoget kat La Queen. Si Ratu Singa Bella Kangkung pun turut mencemar duli turun ke La Queen. Pondan2 UTP pun turun beramai-ramai ke La Queen sempena cuti Maulidur Rasul.. Motif sgt kan?? Kotnya nak join perarakan Maulidur Rasul kerr *ops

Si Apau siap hilang kawalan diri...siap bukak baju dan menari atas meja DJ kekdahnyerr *pitam.

Pisa pasu pula menari ala-ala malu-malu kucing kurap sambil melessi dgn cikki Lela *pitam. Motif kimie tinggalkan kawan-kawan dia demi sesuap ciknek OC yang uncut dan penuh dgn tahi palat ittew?? *larikkkkkk!!! Lupa diri sangat kan sampai demam-demam?? Rasain...Matila kau kena tulah sebab cikcuran tak mintak restu makhayam terlebih dahulu *koserrr!!

Tapi, I suka comolot dgn bibir seksi si Apau ittew!! Kenapa la malam tu, semua org I comolot. Adakah sbb I gersang?? *tetiba

Awas yerr uols!! I tak gersang occay...I Cuma nak eratkan silaturrahin dgn bercomolot..leyyy??

Dah la I ada morning klinik pagi tu, tetap gigih jugak nih nak clubbing!! Nasib I dah tido sebelum pegi clubbing tu. Balik kerja jerr terus tido.

Pastu, masa on the way berjalan ke La Queen tu, tiba2 berlaku accident antara teksi dgn skuter kat depan mata I, Ken dan R. Nasib baik tak teruk. Panik jugak I masa tu. Nasib yg bawak skuter tu Kelly Ng...kalau jejanz kendo, harus la I bg CPR kat dia *lariikkkkkk!!!

Balik dari berjoget jerr, I tido lepas azan subuh berkumandang *korang semayang subuh tak balik dari clubbing??? **ops...2 jam sajork dapat tido!! Pukul 8 pagi I dah bangun bersiap-siap pergi klinik.

Habis jerr kerja dlm pukul 1 gituh, I bergegas balik. On the way balik tu singgah kejap kat Mid Valley pergi gunting rambut. Huhu…rambut I dah pendek sket. I kembali kepada imej asal I. Mula2 ingat nak trim jerrr kat tepi dgn kat belakang. Pastu nak simpan ala bang kat depan. Tapi, setelah dipujuk oleh my hairstylist, Kelly *bukan kelly ng yerrr....akhirnyerrr I telah memotong pendek rambut I ala messy and spiky gituh. Rambut kat depan telah dipotong pendek sbb si Kelly tu kata ramabut I nih jenis wavy, so better potong pendek supaya ke’wavy’an ittew tidak terserlah. Well, actually si Kelly nih my regular hairstylist...dah lama dah I kenal dia...so she knows what is the best for my hair....tak habis2 dok pujuk I highlight rambut....kau nak mak I kejar I keliling kampung dengan parang??

Actually I nak upload gambar rambut baru I, di samping gambar-gambar masa trip I kat Kuantan minggu lepas, tapi dinch ada cable unutk transfer gambar2 dari digicam...so next week jer la ekkk!!

Hari Ahad petang, I akan bertolak ke Kuantan balik. I akan berada kat sana samapi hari Khamis kekdahnyerrr. So, mrasa la I tak update blog I nih hiks!! Kalau rajin nanti I buat siaran live dari Kuantan untuk feminat-feminat fanatik I *macam ada jerrr.....kalau rajin la...

Kemain lagikan uols semua dok kutuk I conquer PC nih sampai si Ken dinch dapat update blog kan?? Uols jgn tak tahu...si Ken tu kalau dah mengadap komputer, hah...cirit birit pun dia sanggup tahan asalkan aktiviti e-lach dia tidak terjejas yerr...so, sebagai housemate merangkap kakak *tetiba, I bertanggungjawab agar ken sentiasa setia pada laki dia dan tidak 'on rembak' dengan laki2 lain selain dari suami dia..I tanak bersubahat occay!! Dosa tau curang dgn suami!! Tak cium bau syurga uols!! *larikkkkkkk!!!

U mesti suka kan I kena outstation sampai seminggu ke Kuantan kan ken???

**walaupun I tak update, rajin2 la uols melangut kat sini yerr

OK lah uols semua....bayendui!!!!! *sambil heret beg samsonite

Monday, March 26, 2007

Diari Seorang Clinical Sonographer

Jumaat, 23 March 2007

I sebenarnya tak suka sgt clubbing nih......

Tu dia tajuk!!! statement sgt kan??? LOL

Hiks...memang pun sebenornyerr. Tapi dulu la...sebab I tak suka sgt bunyi music dia menggunakan decibel (dB) yg sgt tinggi dan keadaan yg sesak dengan org, lagipun mak I cakap tak baik taw pergi tempat macam tu...menghampiri maksiat katanya *sambil pose2 pakai tudung wardina*

Tapi sekarang......

I dah macam gigih pulak setiap minggu pergi clubbing.....pastu siap naik atas speaker lagik menari, sampai telinga I ala2 pekak untuk tempoh setengah jam selepas clubbing...gila tak I??? Mak I pulak macam ada bela hantu raya...tau jerr apa yg I buat, pi mana, dengan sapa...semua dia dapat detect. Terror kan mak I??? Tapi I dinch ambik peduli *matila ingkar

Actually I start clubbing pun baru tahun nih.....tapi lately la ala2 gigih. Ni sumer bermula bila I rasa sentap, pastu tension...dan I mula buat benda2 gila....akhirnya I pun ikut la housemate I ke lembah maksiat nih *macam pantat sgt ayat!! kekekeke!! Pastu, kat situ...I mulalah bergaul dgn budak2 tak senonoh seperti Cliff *matila I kena bunuh dgn cliff....ampunnn papa!!

Takderla uols.....actually I senang berkawan dgn diorg tu...mcm cliff, jojie, along, zno dan lain-lain. So, bila diorg ajak pegi clubbing tu...susah la nak tolak....walaupun the next day tu I ada morning clinic kan?? matila I bersengkang mata memberi perkhidmatan agar tip top sentiasa. Nak pulak bila 'org tu' yang ajak I...terpaksa la I demam pun pergi. Hei!! dia yg merayu-rayu suruh I pergi yerrr......

I malas nak cerita apa yg berlaku Friday lepas. Tapi I nak bagi beberapa statement:

"Motif marah aku menari dgn BF kau?? padahal aku tak tahu pun dia tu BF kau?? dont blame me!!! blame BF kau yg bgtau aku korg dua takder apa2 hubungan!! lagipun aku dengan dia kawan jerrr....takkan tu pun nak jealous"

"Engkau kalau tak suka orang lain menari dgn BF kau, pandai-pandai la kau ajak BF kau tu menari sbb dia memang suka menari.....kau jgn nak expect dia nak duduk kat sofa layan kau jerrr!!!!"

"Lagi satu, yang dok sibuk ajak menari siap ajak naik atas speakerr bagai tu adalah BF kau....dia yg ajak aku, bukan aku yang ajak dia!!!"

"ENGKAU KALAU TAK PANDAI MENARI DOK DIAM2 KAT TEPI" *hambik kau

Tak payah la I elaborate apa yg berlaku that nite....tapi apa yg I tahu the next mornig, diorang dah clash..AYOOOOO!! *pitam

Bila I tanya si BF ittew....dia kata,

"orang macam tu tak layak untuk saya sebab dia telah memalukan dan menyakiti hati kawan saya iaitu awak....saya tanak kehilangan awak sbg kawan saya..."

*pitam

Motif sgt benda yg kecik2 mcm nih diperbesarkan sampai clash bagai... kotnyer nak bagi peluang kedua...matila I dituduh merosak rumah tangga orang *nanges

Soalan: Adakah I punca mereka clash???
_____________________________________________

Sabtu, 24 March 2007

Hari ni I mintak off dari kerja kat tempat I buat lokum...ayo matila I kena marah sebab tak boleh datang. I bg alasan I tidak sihat dan tak mahu menyebarkan virus selsema I tu kepada pesakit2 I yg ratanya adalah ibu-ibu mengandung!! *matila miss alasan

Padahal sebenarnya kepala I rasa berat sgt and mengantuk. So I tido la sampai pukul 10 mm tu. Pastu banguin, kemas rumah....cuci baju...pastu I layan CD dan DVD sampai malam!!!

Housemate I awal2 lagik dah keluar.....jumpa shuben katanya...hiks!! oh ya si ken sekarang sedang di lamun Bunga-bunga Cinta katanya. Akhirnya penantian dia selama 3 tahun untuk dapatkan laki ni berbaloi....Tahniah nok!!! Semoga berbahagia *sambil nyanyi lagu Selamat Pengantin Baru versi Kak Neta

Matila nama sama dgn laki si Flavio...Fir jugak katanyerrr. Adakah orang yg sama?? *larikkkkk!!

Dah berpasangan nih...kena la kawal sket nafsu tu bila tgk jantan lain yerr!!! *ops

Soalan: Perlukah I jealous?? *nanges

________________________________________________

Ahad, 25 March 2007

Hari ni I diberi tugas untuk terlibat dengan program Ultrasound kat KJMC. Hari Ahad pun kena kerja kerrr?? *nanges

I rasa jeles melihat housemate I bergolek dlm pelukan shuben dia pagi tu...yer la, diorg weekend2 mcm nih boleh tido sampai petang...I pulak kena kerja. nasib baik ada Amirul...tak la aku bosan sgt!! At least ada teman bergedik kan??

Sesuatuh sgt gambar ni kan???

Lepas habis jerr program tu....terus kitorg pergi ke Batu 3 tengok budak Singapore lawan bola dgn MIC *ops.....actually nih program under Religious Youth Society and Amirul adalah antara org penting society tu...so awal2 lagik aku dah diberi amaran supaya coverina LOL!! Keji tau!!!

Ayo mak taste skali dgn budak2 Singapore itu uols!!!! badan melerts sgt!!

Some of the Singaporean....

I taste sgt dia nih...tapi dinch sempat snappy muka dia dah berpusing. Ayo matilah aku dgn si Amirul asyik berair jerrr tgk diorg nih!!

Selepas puas mencuci mata, aku dgn Amirul pun pergi lepak kat cefa apa tatau nama dia kat Sunway Pyramid....dinch pernah datang sinih. Kawan si Amirul, Anisa adn Bf dia Sunny yg bawak kitorg ke sini.....since diorg nih tak suka Starbucks. Heiii???

Nampak tasty sgt kan Cafe Mocha nih?? Rasa dia pun boleh tahan jugak!!

Ini drink yg I order.....green tea (ekceli I mintak Darjeeling tea..motif dapat bende lain??) sajork sbb I can masih lagik batuk adn sakit tekak..and si Nisa cakap kalau letak lemon slice lagi nice...so I pun give a try and not bad...

little pizza yg tasty....

Mati la I bosan..terus snappy gambar sendirik...

Me and Nisa

Actually, Nisa is Indonesian. Dia study mass comm. kat USM. She's such a nice girl. BF dia pun sama. Best la kalau borak2 dgn diorg. Lagipun both of them ala2 cool couple gituh. Tak mcm couple2 yg lain...yg selalu nak tunjuk kononnya diorg tu 'in love' sesangat...tapi diorg ala casual jerr, rileks....dan tak overr.....suker suuker suker!! Tak sangka I dgn Nisa nih minat music yg sama...iaitu New Age and Opera. Kitorg suka gila la dgn Sarah Brightman, Josh Groban, Enya...dan kitorg suka gilerr dgn Anggun!! So faham2 la kan bila dah jumpa org yg minat benda yg sama...bersembang sampai lupa diri....hiks!! Banyak lagi la benda yg kitorg suka!!

Lewat malam baru aku balik...ayo esok kena kerja nih!! *yawn!!

Soalan: Adakah I dengan Nisa mempunyai chemistry?? *tetiba kan lessi

_________________________________________________

Monday, 26 March 2007

Still in the weekend mood!! oh I hate Monday!!! Mrasa la I bangun lewat pergi kerja....tapi disebabkan I nih Diva kan...so, apa I pedulik!! *kekwat tak I??

Tapi, I suka sebab hari nih I kena buat demo dgn si Amirul...hiks. Best!!! At least kuar dgn org sekepala nih tak membosankan....lagipun si Amirul nih ala makhayam tempat aku meluahkan perasaan segala....tapi motif dia panggil aku makhayam?? padahal aku lagi muda dari dia?? *motif sgt bgtau...I nampak tua kerrr uols??

I pun nak pose2 tunjuk dimple I jugak Adam!!! *matila sindrom tanak kalah

sambil pose2 tu, kitorg dok mencarut kat driver2 yg very the kurang ajar bila memandu....tahan telinga jerr la kau dengar makcik nih membebal...kekeke *ampunnn amirul

Tetapkan nak pose2 dalam keta...nasib baik tak terbabas!!

Part yang palin dibenci adalah bila terpaksa menunggu Doctor....huhuhu....samapi tertidor kau dibuatnyerrr. Nasib ada bahagian2 amirul yg empuk dan sedap ditiduri *larikkkk!!

Ayo...muka aku mcm budak spastik sgt....tapi nampak klasik kan gambar nih?? hiks

Hari nih sakan la aku buat demo...biasalah, I kan pakar buat ultrasoun 3D/4D *riak sgt statement.....sekejap kat sana, sekejap kat sinih. Bila la aku akan start kerja kat Medical Centre tu?? Tak larat la asyik ke sana ke mari...kalau dapat jantan takpe la jugak...ini NAN ADO *ops matila kerja tak ikhlas

*matila korang sumerr bosan baca kan?? sori la I dah nan ado idea nak tulis apa...belum mandi kekdahnyerrr!! Bayen pegi mandi jap...kekeke!!

Oh ya...katil si Ken tu tetiba roboh terbelah dua *pitam!! matila katil terbelah, katil bertangkup!! Tetiba nih...gempa bumi takder, ribut takder...terus runtuh kekdahnyerrr.....apa yg kau buat ken??

Soalan: Apakah punca katil ken runtuh terbelah dua?? *larikkkkkkk!!!

Friday, March 23, 2007

Zapin Yang Tinggal - Kak Melah



Tetiba jerr I teringat lagu lama Kak Melah nih....so I pun puas korek2 kat YouTube...akhirnya jumpa jugak lagu Zapin Yang Tinggal ni...lagu nih pernah masuk AJL kategori Irama Malaysia...tapi dinch menang sebab yg menang tu siapa lagi kalau bukan perempuan yg taste kat laki org bermisai tu...Cik Siti Wan kembang Kecut dgn lagu dia Ya Maulai *ops

i bila baca lirik lagu nih tetiba rasa sedih pulak...yer lah dah lama tak balik kampung...agaknyerr kan, ni la kot sbbnye mak aku tak bagi further study ke UK dulu...ye la sedangkan dok kat KL nih pun jarang2 balik kan?? Inikan pulak kalu dah dok kat sana...mrasa la I lupa diri gituh!! *nanges

I nanges lite2 bila dengar lagu nih...especially rangkap yg terakhir tu.

Lagu nih tribute untuk Akak Lee...bila nak balik sinih akak oiiii!!! hiks...enjoy the song naaa...

Zapin Yang Tinggal

Masih ada lagi
Rumah lama tinggalan Ayahanda
Bila aku pulang
Masih lagi
Terbayang lagu mu
Rasa wangi lagi haruman mu Ibu
Keringat Ayah di kamar yang tinggal

Ibu...
Aku telah dimiliki
Jauh...
Ku tinggalkan desa ini
Puisara mu ku siram
Ku rasakan aku direstui
Apa yang kau berikan
Aku kini rasa dihargai

Pulang abang, pulang saudara ku
Masih hijau di desa mu ini
Bayu masih seperti dahulu
Hujan rintik di hias pelangi

Ku pohon ampunmu, pinta ibu tidak ku tunaikan
Ku tinggalkan jua, desa ibu yg sangat ku cinta
Harus ku ikuti, tempat ku berbayu
Selepas kau pergi
kami yang tertinggal
Saudaraku dengar nyanyian ku
Kalau boleh pulanglah selalu...

Mari Mencarut

Yes uols!!! Mari meroyan bersama I!!!!!!

Pagi tadi I rasa sangat tertekan...lalu I pun capai rambu ramba I yg dah bersawang tu sambil melompat dan melibas to the left, to the left...ikut yerr semua

Give me -P-, give -A-, give me P-A-N-T-A-T!!!!!!!!!

Keji betul la RApid KL nih!!! Time2 I nak cepat la ada masalah teknikal segala!!! Satu jam I tunggu kat stesen LRT kekdahnya!!! Kelly tau!! Dah tu bila ada trean jerr...ayo dosi sendat macam sardin uols!! Dah la org2 Malaysia nih, tak pandai nak beratur naik LRT atau bas. Adalah cikki beakang I nih kan...I rasa dia org Pinoy sbb I dengar dia cakap tagalog. Pastu bila tren datang jerr...terus dia tetiba muncul depan I...PANTAT betul!!!! Tapi yg kelakarnyerr, sebab dia tu size dia ala-ala gajah mammoth berbulu panjang zaman dinasour tahun 200juta sblm masihi...so, dia hanya boleh masuk sebelah kaki sajork...kekekeke!!! Confident kan...motif gajah nak masuk peti ais?? *matila peribahasa reka sendiri

So disebabkan I nih lebih petite dari dia....I pun buat sign 'to the left, to the left' kat dia, pastu dengan kekwatnya I berjaya meng'squeez'kan diri I dalam tren yg sendat ittew!! Rasain!!!

Ayo kalau dah sendat tu kan...faham2 jerrr la. Kekdahnyerr cikki yg ada di depan I telah menggesel, menghenyak, menghimpit, menekan dan menindih ciknek I...ahhh TIDAKKKK!!! Tak rela uols!!!

Setelah menempuh segala onak duri dan lurah dendam bagai...akhirnya...jam 9.30 baru I sampai office. Nasib boss I tak marah.....I pun terkedek-kedek la mencari company car untuk pergi ker Shah Alam sebab ada medical centre ni dah buat appoinment untuk I scan....so, lambat la kekdahnyerr. Tapi, I kan diva....harus la diorg kena tggu I.

motif I kena tunggu diorg?? *matila kekwat

Selesai jerr kes tu, terus terkedek lari balik office...nak pegi tempat lain dgn si Scotty pulak...hiks suker-suker!! *matila Amirul jeles kekeke!! Actually, after he drop me at the medical centre, dia kena pergi tempat lain...tapi I telah menggunakan kuasa menggoda I sambil merengek-rengek hentak kaki bagai...akhirnya dia sanggup tunggu I sampai I habis scan paitent kat situ...hiks!! Hayo, dah petang sket barula I pergi lunch kekdahnyerrr......so, si scott nih bawak I pergi makan kat satu tempat yg femes dgn Mee Rojak...sedap uols!!! matila berat I naik berkali-kali ganda balik lepas nih!!! *nanges...scott, u ruined my diet!!!

So, bila dah habis makan...kekdahnya kitorg nak cabut balik awak..hak hak. I sekali lagi merengek suruh dia hantar I *matila suka paksa kan...pastu dia cakap..

"Stop acting like that!!"

Aku pun sengih; "Like what??"

"Stop acting like GAY.....you're scarying me!!"

"Am I??" Hayo obviously la aku nih GAY!!! Takkan dia tak perasan kot.

Dah la hari tu dia tanya aku; "Eii when you do the vagina scan...you didn't get high meh??" *matila slang OC

Motif aku nak stim??? Aku stim tgk suami patient aku ada la...*larikkkkkkk!!

__________________________________________

HEYYYYY!!! Awas yer Kimie, Ken dan Flavio!!! Bukan main lagi yerr uols dok mengumpat, mencerce, mengeji dan memperkotak-katikkan Lubang Jubur (LJ) I kat TB si Ken Rejwild ittew?? you awas!!!!

Walaupun I tahu LJ I dah lama tak disentuh oleh seseorg yang bernama suami...uols ingat LJ I bersawang tahap Hutan Belum ker??? Keh keh kehjisss taw!!! LJ I sentiasa dijaga dgn rapi...di cuci dgn sabun pencuci nonok occay...di sapu losyen sebelum tido...bila free I akan buat senaman ala2 Kylie Nonok untuk dapatkan shape vontot yg cantik!!!

I tahu...uols semua dengki dgn kejelitaan dan kesucian LJ I kan??? sbb tu la uols carut-carutkan LJ I bersawang dan berlendir bagai kan??? Jaga korang...kalau cek jumpa hangpa kat Aloq Staq...kepala konek hangpa cek putaq!!! Awas yerr kimie dgn Flavio!! Ken dah mendapat balasan yg setimpal dah...mrasa nanti I sumbat LJ uols dua mcm buat tauhu sumbat...I letak carrot, timun pastu I curah mayonis...muahaha!!!! *matila keji

Shadap!!!!! *matila meroyan

Thursday, March 22, 2007

Merepek Tak Tentu Pasal

Hey uols!!! *jom bersiaran dgn I

*kau berani ambik gambar pose renang berirama mcm ni??

Ayo...keji tau blogsipot nih!!! I dinch dapat menhaploadkan gambar pose istimewa I sebagai mukadimah untuk hari nih....setelah 6jam tunggu baru muncul!!!

Oklah sayang-sayang semua, hari ni I feel much more better...tapi pagi walaupun kepala I rasa macam nak pecah, I tetap menten pegi kerja yerr....dah la dlm LRT tu ala2 sendat kan..siap ada sorg mak cik tu, tanpa belas kasihan telah menolak I yg sopan nih untuk masuk ke dalam LRT...keji tau!! Kelly sgt perangai *ops

On the way nak pergi kerja, I terjumpa la kawan lama merangkap senior UM I, Salman (matilah batch Imah katanyerr) yg kerja dekat LAN tu...nak kata rapat tak la rapat, tapi kenal dia pun sbb dia satu rumah kat Vista Angkasa dgn Makhayam I si Baby Betty ittew...so, bila dah jumpa mula la soseh-soseh tentang org di situ sana sini kan?? pondan sgt perangai!!

Dok bercerita segala mak nenek bagai, akhirnya terkeluarlah cerita pasal Queen...sapakah dia?? *ops...kekeke akhirnya I dah tahu siapakah Queen ittew...padahal sebelum nih kan I blur2 sket status dia....si salman ni pulak tak tahu aku nih pembaca blog dia yg setia kekeke...mrasa imah ~ ampunnnnnnnnnnnnn!!!

*terus I pun pose pekup2 mulut dengar cerita dari Salman ittew..

So, mrasa la uols semua tak faham apa yg ai dok merepek nih kan?? hiks

ENUFFFFFFF!!!! *off record

Sambung balik...so, apabila kerja pun ai still penat lite2...terus ai lari balik rumah leyyyyy??? On the way balik tu I singgah kejap pergi meroyan jumpa kawan lama I si Adam kat wisma UOA Jalan Pinang....pastu singgah kat McD beli bubur ayam and balik.

I kalau demam memang akan makan bubur ayam McD....ala2 dinch boleh makanan lain time demam...demand tak I?? Anyway, thanks to my housemate, si Irwan kerana masak bubur ayam kat I yerterday *setelah I puas merengek-rengek kat dia...walaupun simple, tapi disebabkan uols masak dgn penuh kasih sayang, terus rasa dia jadik sedap.....THANKS uols!!!

Bila sampai je rumah, I tgk Irwan tgh kemas2 barang dia...dia akan bertolak pergi ke Melaka, pastu akan pergi ke UTM skudai sebab ada convocation. Tahniah uols!! Akhirnya setelah lama bersengkang mata belajar, setelah mengharungi dugaan hebat akibat video catwalk uols tersebar kat YouTube, akhirnya uols telah buktikan yg uols tak selemah seperti yg disangka oleh jantan2 durjana ittew...yg sanggup menggelar uols ahli neraka segala. Haloooo baik sgt ker diorg tu nak masuk syurga??? mulia sgt kerr dok kirai kain bukak keaiban org dgn upload video2 tu kat YouTube??

Walaupun I nih jahat, I tetap nak pose2 syurga dgn adik I yg bakal bergelar Ustaz ittew *ops!

Have fun noks!!

Now I miss him already...pastu I rasa lapar. Padahal dah melantak bubur, tapi still lapar lagik.....I pun geledah dapur ala2 tikus mondok, akhirnya I terjumpa fettuccine dgn pasta small shell (matila I tatau nama dia apa). Lalu I pun merebus mende alah tu atas dapur.....Ayarkkkk!! Dinch ada sauce kekdahnyerrr...so, I pun berlari-lari anak ke kedai kat bawah apartment I beli Tuna Ayam Brand.....so, tuna tu I campur sket dgn mayo, black pepper dan olive oil....pastu, I gaul sebati dgn pasta2 ittew...TADA!!! jadilah pasta citarasa sukahati I!! kekeke!! I nih malas sket nak masuk dapur..kalau ada si Irwan tu...bukan main lagi meriah dia masak....nok balik la cepat..masak kan untuk I *sambil merengek-rengek

So, petang-petang nih, i takder kerja...I pun melangut la tgk X-Files lagik...pastu melangut blog2 wajib singgah I....ayo bosan!!! PAstu I rasa jeles tgk semua org pakat dok letak lagu playlist bagai kat blog diorg...mrasa I pun tanak kalah...akhirnya I pun letak jugak..so lagu pertama pilihan I adalah lagu Dayang Nurfaizah yang dia nyanyi masa mula2 jadik artis, Hakikat Cinta. First time dengar jerr terus jatuh cinta kat lagu nih...tapi first time I minat kat Dayang nih masa I tgk show dia kat RTM..masa tu dia nyanyi lagu I Believe I Can Fly. Time tu dia kan ala2 baru start menyanyi kan..siap pakai baju kebaya kuning keemasan lagi. I memang suka suara dia sejak dia mula2 nyanyi lagi.....taste sgt kat suara dia...hiks!!

______________________________________________

Petang2 mcm nih, tetiba I teringat kenangan lama....Ni semua AdamDRYX punya pasal. Motif sgt panggil I NUK.....you are the second person yg panggil I NUK (bukan noks yerr...kalau noks tu dah ramai). Org start panggil I NUK adalah si ketam...dia siap minta izin lagi nak panggil I nama tu...manja katanya.....at that time I always complaint, "don't call me NUK sbb bunyi dia mcm binatang...."

Pastu ketam kata, "mana ada bunyi binatang..."

I kata, "Halooo, bunyi dia macam teNUK..you memang saja kan nak panggil I teNUK"

Dia ketawa. So, since that day...dia sentiasa panggil I NUK dan I pun panggil dia KETAM....masing2 membinatangkan diri hehehe. Tapi sumer tu kenangan lama *nanges

_________________________________________

Adik-adik suka sgt kan guna bahasa separuh...kadang2 kelakar bunyinyerr. Pantat tau!! Actually setahu I org2 Borneo, sometimes akan guna bahasa separuh...yer ke?? Sebab, ada jugak cikki yg tahu bahasa nih...dan makcik2 yg kertu dari Sabseraw tahu apa yg kitorg cakap bila kitorg guna bahasa separuh.....

Uols, kalau setakat simple2 tu..I dinch kisah sgt!! tapi kalau penggunaan overr...hayo bole pitam I dengar tau!!

contoh yg simple: "Nyah, mak nak his rok jap" atau "Nok, semals aku sak per tak ings duns"

*matila korg semua tak faham

Irwan ada citer kat aku, ada la 2 org cikki nih dok bersembang depan shuben diorg..so pompuan yg sorang ni nak bgtau kat sorg lagik yg dia ada keputihan...so, dia pun guna bahasa separuh nih...

"aku ada keput-put" *tak ker kau pitam dgr org cakap mcm nih

Satu lagi cerita yg Irwan citer kat I, masa dia tgh lepak2 dengan kawan dia..ada sorg pondan tu bgtau kat dia something guna bahasa separuh nih....

"Uols, cikki belak uols buketi meri"

Aku pun blur...amende "buketi meri" tu???

"BULU KETIAK MERIAH"

*I pitam

*sila abaikan kulit I yg hitam ittew dan rambut I yg ala org asli nih...

p/s: Oh ya..Boss I cakap I kena pergi ke Hospital Ampuan Afzan, Kuantan selama 2 minggu start from next wedensday untuk uruskan satu kes...kes apa tatau!! Horeeyyyy...bole la I bekerja sambil berchoti kat tepi2 pantai di sana.....

Wednesday, March 21, 2007

Unwell



Uols semua yg I sayangi... *matila intro mcm siyalll!!

I ingatkan nak update cerita vast2 yg berlaku sepanjang hujung minngu hari tu...tapi mcm tergendala jerr...sebab skrg nih I kurang sihat akibat demam selsema, batuk, and sore throat segala bagai. It all statrted las monday.....bila I start batuk2 and I tak boleh nyanyi key mariah carey lagik...I cuma boleh nyanyi key Dayang Nurfaizah jerrr *nanges

Hari ni I'm off kekdahnyerr...dok la berguling atas katil, sambil online...sambil tgk x-file first season...hik sukerr!! I taste sgt kat agent fox mulder nih...uols semua jgn tak tahu...I nih dulu bercita-cita nak jadi mcm Dana Scully tu...kagum sgt dgn dia!!

Ok lah...dah merepek pulak!! since ai takleh update nih...I hope uols semua akan terhibur dgn lagu yg I suka gila babi nih!! Lagu yg mendapat anugerah Song of The Year for Grammy tahun nih...Not Ready To Make Nice by Dixie Chicks.

Check out the lyrics here:

Not Ready To Make Nice by Dixie Chicks

Forgive, sounds good
Forget, I'm not sure I could
They say time heals everything
But I'm still waiting

I'm through with doubt
There's nothing left for me to figure out
I've paid a price
And I'll keep paying

I'm not ready to make nice
I'm not ready to back down
I'm still mad as hell and
I don't have time to go round and round and round
It's too late to make it right
I probably wouldn't if I could
'Cause I'm mad as hell
Can't bring myself to do what it is you think I should

I know you said
Can't you just get over it
It turned my whole world around
And I kind of like it

I made my bed and I sleep like a baby
With no regrets and I don't mind sayin'
It's a sad sad story when a mother will teach her
Daughter that she ought to hate a perfect stranger
And how in the world can the words that I said
Send somebody so over the edge
That they'd write me a letter
Sayin' that I better shut up and sing
Or my life will be over

I'm not ready to make nice
I'm not ready to back down
I'm still mad as hell and
I don't have time to go round and round and round
It's too late to make it right
I probably wouldn't if I could
'Cause I'm mad as hell
Can't bring myself to do what it is you think I should

I'm not ready to make nice
I'm not ready to back down
I'm still mad as hell and
I don't have time to go round and round and round
It's too late to make it right
I probably wouldn't if I could
'Cause I'm mad as hell
Can't bring myself to do what it is you think I should

Forgive, sounds good
Forget, I'm not sure I could
They say time heals everything
But I'm still waiting

___________________________________________

Forgive, sounds good...forget, I'm not sure I could

Hayati lirik lagu...ada banyak makna tersembunyi..dan I memang tabik dgn keberanian diorg nih dalam menentang pendirian Mr President diorg...sampai kena ugut kau!!

Hope all of you enjoy the song....and have a nice day!!!

Monday, March 19, 2007

Sentap Sesentap Sentapnyerr

*matila memanjang jerr sentap kan??

Masalah sentap ai takder kena mengena dgn pompuan kat atas ni *ops matila carut..hampun kak onax!!

Meh sinih ai nak citer kenapa ai boleh tersentap....(permintaan si Cliff nih!!)

Entah mcm mana, beberapa hari sebelum hari Jumaat, si R msg i ajak clubbing. Lerrr memang i nak pegi pun ari tu..tapi dgn housemate i dan kengkawan i di sitisanasini. So, since dia cakap dia takder org yg pegi dgn dia..aku pun on jerr la...MOJ kekdahnyerrr. Tapi ai awal2 lagik dah pesan...you awas yer kalau this time dia mungkir janji mcm last2 punya janji...dia cakap kali nih betul2 punya...then he asked my permission to stay kat rumah ai samapi pagi la..fine!! *padahal ai sker sgt!!! kekeke!! Dan dia pun ada msg suruh i jaidk dancing partner dia..okies MOJ!!!

Ok...pada hari yg dijanjikan, I pun mandi wajib bagai...bergegas2 keluar awal...siap buat to the left2 kat housemate I dgn Adam, suruh diorg pergi sendiri sbb ai pegi dgn si R. Si R tu, awal2 lagik dah tunggu kat tempat kitorg selalu jumpa...siap call lagik; "Babe, you kat mana...saya dah kat sini.." Motif panggil aku babe?? sejak bila aku kembali jadik babe kau?? hiks tapi dalam hati tu suka lite2 kekeke *matila uols semua carut ai gatal burit kan?? ops...awas yerrr!!

Pastu, ai pun jumpa dia kat tempat biasa....then gerak saam2 dgn kawan2 weols yg kebetulan terserempak kat situ...terus bergerak ke Malibu sbb ada sorg pondan tu tetiba lapar nak makan!! Oh yerr I terjumap kimi bersama kawan2 dia si puru Halliwel, Deja dan Hasmimi (cumilnyerrr hasmimi dgn Deja tu...ops)...oh ya, si diva ipoh mali aka kimi tu buat lawatan cik kiah kat rumah ai kekdahnyerr...nanti ai buat full story pasal ru yerrr!!! tungggu.....

Dalam pukul 12 tu kitorg gerak pegi ke La Queen. Actually si R ada bgtau yg dia nak jumpa seseorg ie si A kat LQ that nite...and actually ai kenal si A tu, sbb awal2 lagik ai dah check kat myspace ttg blind date si R dgn si A tu...awas yerr korg dua. Yang aku pelik tu, takkan la si A tu tak tahu kot pasal aku dgn R?? aku rasa aku dah story mory morning glory kat dia dolu2 lagiks...hishh...short term memory loss betul!!

Bila sampai jerr kat LQ, kitorg pun pose2 kat luar dulu tunggu ketibaan diva2 yg lain...then baru masuk...org tak berapa raami lgi time tu....dance floor pun kosong jerrr. I dah nampak dah si A tu kat meja Dj (oh ya dia tu anak didik si DJ Ivan kekdahnyerr). Ai bgtau la R yg ai kenal A. Aku tanya dia nak jumpa org tu tak?? R cakap dia segan. Entah mcm mana pulak, ai feeling2 Ratu Muhibbah persis Akak Lee kita...terus la ai lambai2 kat si A suruh datang kat kitorg...pastu bole la si A nih ala2 terkejut tgk R datang dgn I siap speku speki yg kitorg nih couple kerr?? nak jerr aku ckp yerr...tapi si R tu cakap bukan..*huwaaaa keji!!

Pastu, si A tu entah apa jin merasuk dia malam tu, dia dah start rabs-rabs si R...ohh tidakkkkk!!!! ai dgn pantasnyerr tarik R ke dance floor dan menari dgn dia. Si A tu boleh ikut skali...heiiii!! ai tak suka la menari 3 org nih, especially bila org tu tak pandai sgt menari...*mcm la ai nih pandai sgt!!!

So, ai pun dgn ala2 kekwat nyerr menolak dia ke tepi dan take over R sorg-sorg..yay berjaya!! akhirnya dia pergi menari dgn kwn2 ai yg lain!!

Masa ai menari dgn si R tu, dia ada la tunjuk msg yg si A bg kat dia...ayo msg2 propose kekdahnyerr *pitam!! Pastu ai tanya la si R tu.....kau suka dia ke tak?? dia kata tak...dah tu kenapa layan dia?? *matila aku tetiba emo. Pastu, dia sengih jerr...pantat betul!! patut la si cliff tu panggil kau Drama Queen...very the DQ!! Malam tu memang aku menari sakan dgn si R...samapikan aku kena perli dgn kawan2 kau yg lain...tak serik ker nyah??? hiks...uols, kita sentiasa lemah dgn laki kan?? matila jawab balik...tah la uols...benci tapi sayang kekdahnyerr

Bila time show, aku gi tandas jap, sambil mencari-cari si Sam dan Apau...wah apau!!! menari kat tiang2 besi ala2 stripper kekdahnyerr...pitam iols tgk!! pastu sam bawak aku jumpa si mama bosan (sapakah??) dgn Mr Manager. Lepas borak jap...aku balik ke tempat aku dgn R tadik...

TERKEJUTNYERRRR aku bila melihat si A sedang memeluk R dari belakang....grrrr!! nih takleh biarkan nih!! aku pun dgn kekwatnyerrr pun menarik R sambil menolak lite2 si A ittew....matila berebut!! pedulik la!! Matila Bottom Forever berebut si Versatile (yg dinch tahu B atau T) dgn seorang yg Top Forever...kombinasi yg baik sgt!!! Mrasa 3some...so agak2 uols sapa yg menang?? cerita belum habis lagik...

Ai tetiba suruh si A pergi request lagu Irreplaceable kat DJ...dia pun pegi....akhirnya berjaya jugak iols menghalu dia...mengganggu betul!!

Dan....berkumandanglah lagu 'to the left, to the left' ittew...dan pada masa yg sama...aku ternampak SI DIA yg pernah aku sayang dulu, kini dah tak kawan lagik sbb entry bodoh aku tuh...ohh TIDAKKKKK!!! Dia berdiri dekat jerr dekat tempat aku menari. Oh...aku tak dapat mengalihkan mata aku dari tgk dia...dah la time pasang lagu tu pulak....TIDAKKKK!!!! Aku berbelah bagi nak tegur ke tak...aku ingat nak tegur dia time habis karang...tapi, dinch jumpa dia...dia dah balik dah kot...huhuhu

So, after clubbing....pergi lepak kat Malibu jap. Lepas minum2, aku tanya R dia ikut aku balik kerr?? Dia cakap dia ikut si A...WHAT???????

Mrasa la ai sentap lite2 sambil bagi amaran kat A, awas yerr...jgn apa2kan R!! urgghhhh geramnyerrr aku...adakah aku nih bodoh sgt sampaikan aku dipermain-mainkan mcm nih?? bila perlu baru cari!! Padahal sebelum ni beriya-iya ajak aku...kononnya takder kawan....dan dia rasa kawan2 dia menyisihkan dia..rasain!!! sapa suruh kau DQ memanjang!! Kau hengat aku nih apa?? door mat??

Walaupun sebelum dia ikut jantan tu, dia say sori and kiss on my cheek...tapi itu, tak cukup untuk melenyapkan kemarahan ai dan sentap aku yg membara...so bila ai dah blah dari malibu tu, entah mcm mana tgn ai nih ala2 gatal pergi text dia.."u awas, i sentap!!" boleyy??? yg lagi memantatkan keadaan, yg reply msg tu adalah si A...pantat tol!!! Tapi dia kata, dia tak akan apa2 kan si R aku tu...tapi itu tak cukup..i tetap sentap jugekkkkssss!!!

So, bila dah sentap, mula la i nih moody...dah la pagi tu, ai ada morning klinik kat subang USJ. Balik jerr, tido kejap pastu bangun pergi kerja....pagi tu pulak hujan sgt lebats uols!!!! Puas ai menyelit-nyelit celah hujan nak pegi kerja....kerja pun takder mood...ai siap boleh tertido atas buku ai masa tunggu patient..nasib baik terjaga!! cheh!! Then, bila ai moody, ai akan makan, makan dan makan dgn banyaknya!!! Pastu ai rasa menyesal!!!

Terus msg ajak si kimi pegi pool....petang tu ai, kimi, iris, ken dan adam turun berenang kat pool sambil usha2 janz kat situ yg dok main bola apa tatau!!

Sentap masih ada...so, mlm tu ai pegi tgk wayang citer 300...yg meriah dgn ciknek. nantila ai tulis apa yg best pasal citer tu!!! Still sentap lite2...so, balik dr tgk wayg tu ai makan lagik!!! Tetiba, si ken bagitau kat ai yg R msg dia kat myspace suruh bgtau kat ai yg dia tak apa2kan ai punya A...hayo!!! motif dia speku ai ada apa2 dgn si A ittew?? dinch!!!!! walaupun ai tahu yg badan dan ciknek si A ittew meriah (ken mesti suka kan??), tapi ai tetap dinch tau!! maybe not my type kot sbb dia la2 renek sket dari ai...so OUT!!!

Hari ni, hari Isnin...sentap ai dah makin kurang...nak fokus pada kerja pulak..kekeke. So, ai dah berjaya get over my SENTAP!! Tapi.....tiba2 R msg ai ajak clubbing lagi ari Jumaat nih...ermmmmm...apa kata uols??? *matila akhir dgn persoalan...mrasa komen!!!

Thursday, March 15, 2007

Awas's' Yer!!

*matila aku gigih update lagi!!

Mula2 sekali, akak *tetiba* nak umumkan yang ni merupakan post aku yang ke-100!! Hoyehhhhh!! Walaupun, aku baru jerr start tulis beberapa bulan, belum pun sampai setahun, terserlah kegigihan aku!! *matila kena caci. Kau dah berapa lama tulis blog baru sampai entry yg ke 100 ha kimi?? jawab??

Tujuan aku tulis nih nak bg amaran sket kat adek2 semua!!

Dah ready semua??? Dah puas korang menyalak?? *tetiba

Nih, 'akak' nak bgtau sikit dik oiiii....adala kawan aku tu, suka melepak-lepak kat tasik yg popular kat Cheras tu...port GB kekdahnyerrr!! Ala diorg tu pergi lepak2 jerrr...takder la nak pegi melachor bagai..maklumlah mlm minggu kan?? Al-kisahnyerr....dgn tidak semena-menanyerr mereka dikepung oleh sekumpulan mat rempit yg sekoyong-koyongnya muncul kat situ dan telah merampok diorg!!

Kalau mat rempit tu cantik mcm nih takper la...boleh lessi kan?? *ops

Ini...ya ampun. Mcm maharaja gurkha kekdahnyerr...kawan aku tu kena pukul dgn lampu kalimantang tau tak!!! pecah berderai lampu tu, dia pukul kat kepala kawan aku tu...kena jahit kat bahu kekdahnyerr!!

Bila buat report, polis tu pulak mcm sial!! Masa diorg dok tulis report tu, polis tu dok sibok tanya.."motif korg dok melepak kat situ sampai pagi?"...leyyy??

So, kawan aku yg sorg lagik tu (yg tak cedera)..mulalah men'diva'kan diri!! Motif kitorg takleh lepak??? kitorg bukannyer bawah umur. lgpun sejak bila la negara kita ada curfew bagai nih!! Pastu bila kawanaku bgtau polis tu, yg phone kawan aku yg telah dirampok itu, masih on...dia pun bg la cadangan kat polis supaya trace koordinat perampok ittew guna measat bagai. Kau tahu apa polis tu jawab....ini kerja polis, jgn masuk campur!! leyyyy???

Motif sgt!!

Org bg cadangan tanak dengar...tindakan langsung takderr!! report tu skadar untuk buat statistik jerrr...nak tgk kadar jenayah increase or not!! Choyyy sgt!!

*matila kau...iols malas nak komen byk2 takut blog i kena ban!!

So, pesanan aku...berhati-hati yerr bila pegi tasik!! aku dengar kes terbaru lagi dahsyat...siap berparang bagai!! ayo...seram uols!!

_______________________________________

Ok enufffff pasal cerita tuh!!

Nih cek nak habaq mai kat hangpa semua nih *tetiba slang utara. Dalam tempoh 2 minggu nih, waktu siang aku telah dihabiskan pergi mendengar revision lecture oleh Mr Roger Gent, examiner panel from ASUM (Australian Society of Ultrasound Medicine).

Kaedahnyerrr...aku nih akan ambik exam bulan 5 dgn bulan 7 nih. If aku pass, aku boleh straight away keje kat Aussie sana tanpa perlu ambil the same exam kat sana...melainkan kalau aku fail la *choooyyyy!!

Kelas tak mak nyah??? *ops

So, aku yg dah lama tak baca buku nih...telah dipaksa oleh boss aku untuk pergi lecture ittew untuk refresh balik ingatan aku yg lepas!! leyyyy?? So, aku pun pose2 cantik la masuk kelas dgn pakai baju butterfly tu.

Hayo aku sorg jerr ker yg berfuki belalai gajah...yg lain sumer fuki real *ops. Biasalah, set2 kita ni kan sentiasa nak maju ke depan kan?? set2 pompuan pun sama. cuma set2 ciktan jerr la yg dok buas sgt!! takder kemajuan!! bak kata lee, meletakkan otak kat kepala ciknek!! mek stuju uols!!!

Nak dijadikan cerita, semalam ada mock oral uols!!! bukan mouth oral yerr!! *pekak punya ken!! lain aku cakap, lain yg kau paham!!

*matila aku langsung tak prepare

Asal baca buku jerr mesti aku berangan..leyy??

So, kalau dah tak prepare tu...faham2 jerrr la. Mrasa la aku punya explaination untuk soalan2 physic ultrasound semua dinch masuk akal. Kalau yg melibatkan pathology tu ok la...aku nih fail sket physic2 nih!!

So, mrasalah...out of 20 questions, aku betul 13 sajork!!! walaupn dia cakap lulus...tapi aku dinch berpuas hati dgn performance aku nih!! especially soalan2 berkaitan physic!!

Tapi, masa dalam kelas perbincangan pasal mock oral tu, ada satu soalan berkaitan dgn neonates hip pathology. Dan dia kata, ada sorg jerr yg diagnose betul untuk soalan tu.....

Sapakah dia???

Mak la!!!!

Terus aku pose2 cantik bila dia bgtau aku sorg jerrr yang jawab betul, hips dysplasia...hiks *mrasa!!

*matila untuk soalan tu ada org bagi jawapan hips don't lie ~ pitam!!!

_____________________________

Uols semua, aku nih tgh dalam process bertukar kerja...wish me luck yerrr!! Next week I akan pergi medical centre tu, dan diorg akan tgk performance aku untuk 2 hari...and after that they will decide whether diorg akan terima aku ke tak...ermm takutnyerrr!!

Anyway, aku dah tek kerja dah kat tempat lama....ada probs sket la. So rite now aku cuma buat lokum kat medical centre kat subang usj sajork!! nak pulak, aku selalu kena nite clinic...ayo penat mcm nak mati!!

So...wish me luck yerrr for my job hunt ya!!! *muahhhh!!

Wednesday, March 14, 2007

Mari Bergossip

Yuols semua...iols kembali menghupdate dgn gigih!! Stay tune with Akak Eva Longciknek yerr adik2 semua....jgn ke mana-mana yerrr!!

Jom bergossip uols....so sempena GBA yg bakal menjelma tak lama lagi...ayo, banyaknyerr kabar2 yg kurang baik yg Akak dengar. Tapi, sebelum tu, Akak nak story mory sket.....berat Akak dah turun 7kg uols!!!! Dari lepas raya aritu, dok maintain berat over 70kg kan *matila berat jantan sangat..ops!!* makan hati la korg semua sbb berat Akak dah kembali ke 65kg *sambil jerit kat Razwan Radzwill suruh jahit kebaya meleret see through kekeke!!

Ya ampun...gigih kan masing2 dok tempah baju untuk GBA kan?? Sapakah yg nak pakai gaun celoreng-celoreng tu?? *matila Leez. Sampaikan designer tak menang tangan...so sapa2 yg tempah last minute tu, mrasa la bersengkang mata menjahit sampai terkangkang!!!

Jom kita bergossip!!! *matila perangai PONDAN sgt!!

________________________________

Akak dengar kemain lagi ada orang tu yang mendapat pencalonan terbanyak sekali (*ops matilah imah!!) sedang pergi menenangkan perasaan kat Middle East gitu sbb dicalonkan banyak sgt!! ghetto....motif sgt!! pergi menghisap madu kah?? *larikkkkkkk!!

Apa2 pun tahniah uols...sbb berjaya membuktikan yg uols nih memang ramai peminat...mrasa tukar stage jadi stage diraja. Lagipun yg dok calon uols tu pun uols punya feminat..tak tau la kalau uols calonkan diri sendirik *ops!!

Kak Eva: Akak pergi tenangkan perasaan kat MinDef sajork *ops

_________________________________

Akak dengar ada org sentap sebab dicalonkan...yer kerr?? *sambil call Mak Ginger

Tapi, atas dasar diplomasi bagai, orang tu dah boleh terima kenyataan yg dia dicalonkan...bukan salah penganjur pun uols. Peminat uols yg calonkan uols!! Lagipun mende nih main2 jerr...bukannya kuar kat TV pun!! Lagipun, kita tulis blog nih pun suka2 kan?? mcm la blog kita nih ada menteri baca untuk dijadikan panduan dalam menggubal dasar ekonomi negara kan??? So, pendek kata...takder kesan pun dari segi reputasi uols dan imej uols!!

Kak Eva: Akak baru sms Pak Lah suruh dia baca blog akak dan blog adik2 yg lain *matilah aku!!

______________________________________

Alahai....Akak benci betul la dengar orang dok bersoksek mempersoalkan kenapa blog diva matahari terbit terbenanm, si Pia Faizaru tu tercalon sedangkan blog tertutup dinch buka-buka *matila entry dua baris sajork!!

uols....uols kena ingat si Pia tu bukannya baru satu hari tulis blog yerr!! Bila korg start baca blog dia?? Awas yer!! Tu best student UFM tau kalau uols nak tahu...walaupun dia sekarangnih tgh tintong sbb tgk kunang2 banyak sgt, tapi kau jgn tak tahu, dlm dok bukak tutup blog tu, peminat dia lagi ramai dari uols semua...so, terima jerr la pencalonan peminat dia kat dia...mcm la si Pia tu teringin sgt kan anugerah bagai tu??

Kak Eva: akak pose-pose DQ kejap *ops

_________________________________

Akak pitam kejap bila si Kimi Sudelrina ittew bgtau kat akak yg ada jantan dok monitor blog dia, sampaikan dia terpaksa ubah link ke SINI....kaedah sgt jantan tu!! bukan ker dah diletak amaran kat situh yg korang tak dijemput...so, pandai2 la nak tekan Alt + F4!!

Yang buat akak nak pitam tergolek-golek lagik ialah bila si Kimi nih hampir kena pukul sbb usha jantan...ha hambik kau!! Tu la kan akak dah pesan...nak scan tu jaga2 sket...bukan semua jantan suka kena scan dgn pondan. Kalau akak yg kena scan dengan pondan pun...mrasa pondan tu kena carut dgn aka *ops

Uols semua kena berhati-hati sket...sekarang nih banyak sgt Gerakan Anti Pondan kat Malaysia nih. Korang nak scan tu jangan la obvious sgt!! *kan ken?? kalau jantan tu senyum takper la..kalau di bagik sebijik penumbuk, tak ker kau malu satu hal...pastu mata lebam mcm panda...sapa nak jawab??

Pastuh, bila uols dok bergelak ketawa kuk kik sakan dgn geng uols....jgn la over sgt samapikan semua org sekeliling dok bagi jelingan benci kat uols...kita kena jaga adab sopan kita kat public...lain la kalau temapt tu memang tempat pondan!! Jgn la dok melaser mencaras sesama sendiri sampaikan satu KLCC garden boleh dengar!! Cover-cover la sket..I know you're proud the way you are...tapi kau kena ingat kau tu kat Malaysia, bukan kat UK!!

Lagi satu, kalau ada ciktan tu yg nampak obvious mcm gayah whatsoever, walaupun dia tak bgtau status dia...tak payah uols pandai nak pegi speku-speki siap buat jerangkap samar bagai...kita kena hormat pendirian dia yg tanak iktiraf diri dia tu gayah ker adik2 kerr. Jgn kau berani2 pegi pegang ciknek dia!! *dengar cakap akak nih ken..ops!! Cuba kau bayangkan kalau kau kat tempat dia...tetiba dgn tidak semena-menanya ada orang tanya uols "are you gay??"...apa perasaan uols?? especially set2 confius..suka ke?? Lagipun buatnya dia memang str8 ker, tak ker kau kena dakwa buat gangguan seks!! *akak nak ken jawab!!

*matila nama ken disebut berulangkali

Lain2 la adik2 yg tanak mengaku adik2...pastu sound uols nih tergedik-gedik macam pondan...kes nih, akak izinkan uols carut dia balik...nak tarik rambut sampai tercabut extension wig bagai pun suka hati korg la...boleyy?? adik2 mcm nih kena ajar sket...

Kak Eva: akak straight gay yerrr *larikkkkkk!!

_____________________________________

Akak dengar si Darah Kotor aka JJJ tu dosi meroyan sbb tercalon dalam kategori apa tatau!! *matila nak berahsia kan??

Siap tulis entry nih pasal mende alah tu...kecoh la lu nyah *matilamak. Kau nih tak habis2 nak bergaduh dgn si polan ittew kan?? walaupun kau did mention yg "benda tu benda la...perlukah diungkit??"...sapa yg dok mengungkit bercerita bagai?? kau kan?? yg tak habis meroyan-royan mcm org gila dok mengata org tu...padahal, ada kerr org tu dok tulis pasal kau kat blog dia?? Nan ado!! Kau dah menang pun kan reality programme tu...so dah la!! walaupun kau cakap kau tak harap menang tapi tetapkan nak kuar statement "Aku layak berada di tempat teratas kan??"...kaedah sgt!! Motif tetap nak caras lite2 org tu?? sapa yg carut maki sapa nih?? koser mak nyah!!

Sudah la kau...mrasa la lepas nih lagi ramai SBE kan blog kau. Mrasa la blog akak pun kena SBE oleh geng2 dia!! *matikah akak??

Kak Eva: Pakai baju kaler merah, Piiiirahhhhhh!! Shadap yu!!!!!

____________________________________

Nih sapa nih yg suka speku bukan2 terhadap status si DBi (Abg Yus) dan Abg Noel (Diva Santau Angin dari Bukit Mertajam)...sapa?? Awa's' yerrr!!

Nih akak nak pesan...hanya diorg jer yg tahu diorg tu sapa. Tapi akak nak bgtau yg diorg tuh dah kawin dan masing dah ada anak2. So diorg punya status mak nenek tu tak payah...motif korg nak tau segala bagai?? Korg gi baca blog diorang, tulis komen lepas tu shadap jerrr!! okiess???

Kak Eva: Akak tak kisah kawan dgn sapa2 asalkan jujur dan ikhlas kawan dgn akak...

__________________________________

Oklah uols...akak nak pergi berenang kejap. Nanti bila ada masa akak sambung yerrr....sambil2 tu kalau ada gossip2, share la dgn akak yerrr!! BAyen ~~~~

Tuesday, March 13, 2007

Kejutan Pencalonan GBA

*owhhhh....iols tak sangka!! tak sangka!! <-- matila plastik

Iols mendapat berita yg mengejutkan!! Iols finalis untuk GBA *pitam kejap!!

Dah la untuk kategori Proclamation of Love Entry of The Year!!! Ya hampun...sapa punya kerja nih calonkan iols kat sinih?? kenapa tak calon untuk kategori Best Newcomer sama?? *matila tamak dan tak puas hati kan?? LOL

Mrasa semua menjengah ke blog Mak Ginger now!!!

Amboi mak Imah...very the perangai penjajah Portugis kan?? semua kategori dia ada nih!! Tahniah uols....

Terima kasih jer la pada yg calonkan I tu. Tak pernah terfikir la pulak sampai mcm tu sekali....ye la Iols ni budaj baru blajar....kalau salah tolong jolokkan *ops!! Iols nih baru nak berjinak2 menulis blog....tak sampai setahun pun tulis blog nih. Si kimi dgn Si Ken tu dah lama tulis blog pun tak tercalon *ops matila carut di dalam diam kan?? larikkkk!!

So kepada uols semua...mrasa la undi mak yerr *bole kempen..kekeke!!

Peringatan kat pondan2 UTP: jaga korang yer kalu tak undi iols!!! LOL

Layak ker iols menang??

PerPISAHan

Currently listening to: Perpisahan by Anuar Zain
Current mood: mixture...happy, sad and confused

Uols semua...mrasa kali ni aku buat entry meroyan sambil meLARA lite2 *tetiba

____________________________________________

Al-Fatihah

Pertama sekali, Al-Fatihah untuk Pak Cik Hussin atau yg aku panggil sbg Pak Chin yg telah kembali ke rahmatullah minggu lepas sebab serangan jantung. Aku pun baru tau, itu pun lepas aku call rumah......

Pak Chin ni bukannyer relative aku pun, tapi sumbangan dia dalam hidup aku sgt besar!! Dia la org yg bertanggung jawab menghantar aku ke sekolah dan mengambil aku. Masu tu aku masih sekolah rendah, ayah aku pulak masa tu dinch ada kereta lagik...so, since anak Pak Chin yg sebaya dgn aku sama sekolah dgn aku, so dia la yg dok hantar aku adik-beradik ke sekolah dari aku standard 2 sampaila aku habis primary school.

Bagi aku, jasa dia tu tak mampu aku balas...sampai bila2 pun, kerana tanpa jasa dan sumbangan dia....aku tak mungkin berada di tempat aku sekarang ni. Aku ingat lagi masa aku baru2 masuk sekolah tu..sbb aku bukannya asal dari Baling pun...actually aku nih lahir kat Penang, dan membesar pun kat sana. So, masa mula2 masuk sekolah tu...time tu darjah 2..sah2 la aku takder kawan, nak pulak aku ni sorg jer la pondan kat skolah tu...huhuhu. Sometimes aku akan balik naik bas yg setahun sekali muncul..LAHA sgt!! kadang2 bila ada Ko-Kurikulum sampai pukul 5, bas dah takder...terpaksa la aku jalan kaki dari sekolah ke rumah yg jarahnya dalam 7-8km...aku rasa sebab tu la kot aku nih jenis keras hati dah mudah survive kat tempat baru....tapi, bila ada Pak Chin, semuanya jadi mudah..aku dah tak payah struggle naik bas, atau jalan kaki..sometimes, bila aku lupa bawak bekal or buku..nanti dia yg akan pegi rumah aku ambik dan hantar ke sekolah...

Kehilangan dia memang memberi kesan pada aku..selama nih aku selalu jumpa dia dalam keadaan sihat...tiba2 sahaja benda nih berlaku...dan paling aku kesali, aku tak dapat lihat wajah terakhir dia....

Semoga Tuhan mencucuri rahmat ke atas dia dan meletakkannya di kalangan org2 yg beriman...AMIN

_______________________________________

Kembali Single

(sidang akhbar tentang Izuan yg dikatan sudah tidak bersama lagi dgn si R*** ittew)

Ayark!! matila terperanjat semua org kan?? Actually both of us (me and si dia) dah decide untuk kawan saja...kerana ex dia telah kembali ke pangkuan dia. So nak buat mcm mana, dah takde jodoh kan?? cuma aku terkilan sbb benda tu (alkisah ex dia kembali pada dia) aku tahu dari org lain...bkn dari mulut dia sendiri. Benda nih dah lama dah...cuma aku belum bersedia nak buat press conference...

Macam mana mudahnya dia lafazkan kata cinta tu...macam tu jugak la mudahnya dia melafazkan perPISAHan...no wonder people keep remind me supaya be careful dgn dia...

Sedih kerr aku?? sikit la sbb if u read last2 entry, I've told you that I cant feel the chemistry between us...he may have a good look, but we not communicate well...masalah komunikasi yg ketara, sampaikan sometimes aku tak tahu nak berbual apa dgn dia.....i really need people yg boleh berbicara dgn aku in any topic...tak kisah la pasal perang kat Iraq ke, isu politik palestin ke..apa2 la. Communication skill adalah kriteria penting yg perlu ada pada my BF *take note yerrr..ops!!

So kitorg kawan jer la kaedahnya sekarang....kepada pembawa berita ittew, don't worry...you've done the right thing...thanks a lot!! *sapekah org ittew??

Sebenarnya, I lagi sedih bila I hilang seorang kawan kerana entry yg I tulis dulu....

________________________________________

Kerana Entry, Persahabatan Binasa

Mende nih yang paling menyedihkan aku...

Aku try everything untuk memulihkan keadaan....tapi keadaan ini dah tak boleh diubah lagi. Dia (you-know-who) kata, dia telah memaafkan aku, tapi untuk berkawan balik adalah mustahil sebab aku telah melukakan hati dia...irreverseable pain...luka yg tk boleh diubati!! Aku menyesal sgt dgn apa yg aku dah buat...tapi itu tak mencukupi kan?? Aku dah buntu dah nak buat mcm mana....

We use to have a dream nak buat PhD sama2 kat UK...since dia punya thesis dalam bidang image processing, so we kind of thingking buat collabo la kaedahnya sbb image processing tu boleh diapply untuk medical imaging...dan ia adalah satu aspek penting dalam menghasilkan a good ultrasound image for diagnostic purposes...so, since i have experience in ultrasound...kitorg pun merancang la nak buat sama...walaupun aku ragu2 sbb kalau dah nak buat image processing, sah2 la ku kena belajar physic bagai yg sememangnya not my cup of tea!! Masa buat post graduate medical ultrasound dulu pun...2 kali yerr aku ambik exam physic tu....very the nak mati belajar sampai terkangkang terkoyak aku dibuatnyer!!

Tapi nampak...mimpi hanya tinggal mimpi...dan dia semakin jauh dari aku..

Biarlah......

Aku yg bersalah....

Dia bagitahu dia happy dgn hidup dia sekarang and he asked me to move on with my life...and dont bother him...

If that what he want, I have to let him go.....walaupun deep in my heart i still want him....

I'm going to miss him.....

____________________________________

Lagu2 yg aku akan feeling meLARA bila aku dengar time2 mcm nih:

1. PerPISAHan - Anuar Zain

2. Why Can't - Liz Phair

3. Aku Bukan Untukmu - Rossa

4. Gubahan Rindu Puisi Syahdu - Fauziah Latiff

5. Akulah Kekasihmu - Fran

6. Camar Yang Pulang dan Kemaafan Dendam yg Terindah - Aishah

7. Hurt - Christina Aguilera

8. Where Do Broken Heart Go - Whitney Houstan

9. No Promises - Shayne Ward

10. Unbreak My Heart - Toni Braxton

Thursday, March 08, 2007

Mukhsin



I'm just coming back from watching Mukhsin at KLCC with ken and his two other friends. Well, what can I say about this movie instead of giving a standing ovation for Yasmin Ahmad for her good job?? I think I love this one more than the other two.

Well, actually this movie really remind me of myself 15 years ago...when i was 'little boy'...who used to play those galah panjang and pondok2 (matila aku jadi kakak kan??) with my siblings, mandi sungai, main layang2, polis sentri....oh indahnya dunia terasa pada masa tu. Bila malam pergi mengaji...and i do remeber that i'm also have a little crushed on my rakan sepermainan which so-called cinta munyit...tak kisah la laki ker perempuan *perlu kerr sexplain??

Then when the nite fall, pergi mengaji Al-Quran...kena lalu kubur cina segala...kena sergah dgn hantu, spirit bagai sampaikan adik aku lari bertempiaran campak Al-Quran dia dgn basikal...sampaikan adik aku takut nak tido sorg2...tido kena buka lampu segala...

Kawan ramai...main segala mak nenek..pastu gaduh, ada yg merajuk dan ada yg masih kawan sampai hari ni...ada jugak budak2 yg aku benci sbb kutuk aku masa kecik2 dulu, bila besar...jumpa kat kampung diorg mintak maaf atas kekasaran diorg.....all those thing really sentimental to me and always bring tears to my eyes and sometimes i burst into laugh when i'm think about it.

Enuff bout that...anyway i really love the keronchong song that Adibah sung which is called Hujan...and i love the lyrics as well...

Hujan

Mega mendung di angkasa
Hembusan bayu dingin terasa
Gerimis berderai di merata
Bagai mutiara

Rahmat di bawa bersama
Limpahannya meresap ke jiwa
Adakala bahagia terasa
Meskipun duka nestapa

Part paling best bila dekat last scena, mak ayah Yasmin nyanyi lagu nih bersama-sama krew filem Mukhsin...sebak pun ada...suddenly aku miss mak and abah...

Dan...satu lagi lagu yg aku suka adalah lagu french "Ne me quitte pas" by Jacques Brel yang bermaksud "Don't Leave Me". Lagu dia menyentuh hati walaupun dinch paham sepatah haram....but i can feel it...the pain when someone you love, left and abandon you.

About pelakun utama yg membawa watak mukhsin...nothing much i can say instead of my housemate begitu taste kat dia...ayo fidophilia sgt!!! He had potrayed a real kampung boy...but still need to learn how to give an impact in his lakonan...but his innocent face and sweet behaviour telah menyelamatkan keadaan and make the audiens fall in love with him...well I can see that he has a bright future...

Owh...orked, adik beradik yg berbakat (tiga-tiga skali)....really talented, and this film show how good Sharifah Aleya in acting, funny with her companion (laki dia dlm citer tu) and Adibah Noor. Oh ya...jason pun ada, but he kind of weird with long black hair...but still he's such a cute chinese guy...and alan yun also in the moovie...both appear cameo sajork!!

Overall, two thumbs up for Yasmin...bravo!!!

Aku dan Pari-pari *ops!

Kisah 1

Masa nih aku baru 2nd year kat UM. One day, aku dgn si Diva Padang Kota dari Central Market, baru balik survey cenderamata unutk projek kolej *matila adik2 aktif berprojek sgt!! So, masing2 dah penat sgt, maka kitorg decide nak naik cab jerr la instead of ambik LRT.

Sekoyong-koyongnya muncul cab sial hijau dari mana celah tah…so aku pun pose2 model sambil menahan cab itu.

Pari-pari: Nak pegi mana nih??

Aku: Pergi UM, Universiti Malaya

Pari-pari: Ha?? Kat mana tuh??? (with his annoying voice.....mcm aku nih baru sehari dok KL...)

Aku: Lerr...tak tahu kerr?? Kat Kerinchi...

Pari-pari: Awak tunjuk jalan kat saya

Hayo...si Diva tu langsung tak membantu aku. Dok diam jerrrr...hanjeng tau kena berjuang sendirik.

Pastu bila dah sampai area2 UM;

Pari-pari: Laa.....kenapa tak cakap nak pegi UM tadi?? Bodoh punya org!!

Aku: Heh...kan saay dah cakap tadi?? Tak dengar kerr??

Choyy!! Keji kan carut aku....tapi aku diam jerrr la sambil jeling si Diva tu. Lagipun masa tu tak berani nak sound2 lagik...buatnyerr dia rogol bunuh kitorg dua takker naya. Lagipun pariah tu nampak mcm mabuk todi jerrr....dah la bau cab tu very the LAHA

Bila dah nak sampai area2 kolej ke-2 tu, aku pun suruh la dia naik bukit ke kawasan asrama kitorg...tapi dia tak nak dan turunkan kitorg kat bawah jerr...babi tak?? Lepas bayar jerr kitorg terus cabut turun...mulalah kitorang sumpah seranah...eiiii nak jerrr aku baling batu kat taxi nih...si Diva tuh diam2 ambik no taxi tu, aku tak tau la dia buat apa lepas tu....

Cuba kalau sekarang dia buat kat aku mcm tu...mrasa aku seru roh Dewi Kali sambil pose Aishwarya mencarut kat dia!!

________________________________________________


Kisah 2

Kisah nih berlaku masa aku baru balik dari Astro last year selepas habis healthcare exhibition kat situ. Ayo very the susah nak dapat cab...mrasa la aku berhujan panas nak dapat sesuap cab.

Then, bila dapat cab, choyyyy ambik kesempatan sgt pari-pari tu. Ada kerr charge aku RM10 and tanak guna meter. Padahal tempat yg aku nak pergi tu bukannyerrr jauh pun!!! Pagiu tu aku datang naik cab kena 3 hengget jer!!! Fantuek betol!! Aku pun whatever la...dah dapat tu pun syukur *tu dia bersyukur sgt!!

Bila dalam cab tu, si pari-pari nih dok la nak berbual dgn aku yg takder mood dgn mulut munchong sedepa nih....

Pari-pari: You buat apa kat astro tu?? Kerja kerr??

Aku pun ala2 imah kan....terus fikir watak apa nak bawak. Akhirnya aku pilih nak jadik....

Elle Woods!!! *mrasa

Aku pun jawab la soalan dia tu dgn confident sambil pose Elle Woods..

Aku: Tak lah..ada urusan kerja sket..

Pari-pari: Urusan kerja apa?? (sambil buat muka curious)

Aku: Actually saya nih adalah lawyer kepada Astro tu...adahal sket berkaitan dgn hal2 guaman dan legal bagai kat situ *matilah propah

Pari-pari: ohh lawyer rupanya

Aku: yerr lawyer...and actually saya boleh dakwa awak kerana talah melanggar Akta Pengangkutan Jalan tahun 1975 keran tidak mematuhi peraturan yg ditetapkan oleh Kementerian Pengankutan dgn tidak menggunakan meter semasa beroperasi...*matila propah lagi

Pari-pari: Errrrr

Aku: Dan sebagai pengguna juga saya boleh dakwa awak mengikut Ordinan Hal Ehwal Pengguna di mana awak telah melanggar etika dalammemberi perkhidm,atan kerana tidak menetapkan harga sperti yg sepatutnya...yang boleh membawa kepada denda RM3000 atau penjara 3 bulan atau kedua-dua sekali jika didapati bersalah dan lesen awak mungkin akan digantung!!! *hayo matilah menipu tak hingat nih!!

Elok2 habis jerr ceramah aku, aku pun sampai ke tempat yg aku nak pegi...aku pun tanya;

Aku: Berapa nih??

Pari-pari: Errr...ikut harga you pergi astro sebelum nih.

Aku pun keluarkan note 5 hengget...

Aku: Takpe la yerr...keep the change (sambil catwalk dan pergi dari tempat kejadian)

YES!! Terpedaya jugak pari-pari tuh kekekeek...*mak sukerrr (sambil catwalk cam ni)

_____________________________________________________

Kisah 3

Kisah nih pulak berlaku dalam tahun llepas jgak la...tapi masa nih aku dah start kerja dah. Alkisah aku ada temujanji dgn seseorang untuk tgk wayang kat Mid Valley. Entah apa sial hari tu, aku dapat cab pari2 lagik...siyallll!!

Ayo dapat pulak pari-pari yg over peramah....mrasa la aku dgn dia dok bercakap pasal dia main dgn perempuan filipina bagai (uweekkkk mcm la hensem sgt dok cerita yg ramai pompuan minat and nak main dgn dia)...motif cerita semua mende nih kat aku??

Pari-pari: You ada dating ker nih??

Aku: Eh takder la jumpa kawan jerr....tgk wayang..

Pari-pari: You selalu pergi disco and minum tak??

Motif tanya soalan nih???

Aku: Saya jarang2 clubbing…and saya tak minum…

Pari-pari: Ye ker tak minum? Org melayu sekarang nih bukan boleh percaya sgt...ramai jerr yg minum saya tgk

Choyyy kutuk bangsa aku!!

Aku: Lerrr...biasa la tu...tak semua org boleh ikut peraturan agama masing2. Semua agama spt Kristian, Buddha dan Hindu rasanya melarang penganut dia minum minuman keras dan seks bebas...walaupun larangan tu tak jelas dalam kitab suci masing2, tapi semua agama menegaskan yg setiap penganut mesti sayang pada diri sendiri dan menjauhi benda2 yg merosakkan diri sendiri!! Which is minum arak termasuk dalam kategori merosakkan diri sndiri sbb dia boleh menyebabkan pelbagai penyakit seperti kerosakan hati dan pancreatitis*matila reka fakta!! (hambik kau!!)

Pastu tiba2 dia tanya aku soalan cepu gangsa;

Pari-pari: you dah ada boyfren kerr???

Ayoyo pitam mak mcm nih!! Aku diam jerrr....nasib dah nak sampai. Terus bayar and lompat keluar....pastu dia;

Pari-pari: Jumpa lagi yerr lain kali

*mak muntah hijau!!!

___________________________________________________

Kisah 4

Kisah ni berlaku dalam minggu lepas sewaktu mak balik clubbing naik cab nih *matila kena carut imah sbg adik2 gigih naik public transport pegi clubbing...hanjeng tau!!mek dinch ada kereta yerr!!

Alkisah aku tunggu cab depan malibu, bila dah dapat taxi, aku pun berpeluk comolot sakan la dgn si dia dan kawan2 yg lain....pechah lovang sgt!!!

Dalam cab, driver dia yg pari-pari Islam (matila India muslim kan???) mulalah tanya soalan bertubi-tubi kat aku...motif??

Pari-pari: You selalu ker clubbing

Aku: Tak lah jarang2…sbb bz dgn kerja…bila ada kawan ajak baru pegi (matila propah lagik)

Pari-pari: You mabuk kerr?? (motif tanya??)

Aku: Kenapa?? Nampak cam mabuk kerr?? Saya tak minum la...

Pari-pari: Baiknyerr you tak minum....err mcm mana nak pegi area rumah you nih?? Saya tak berapa cam jalan la boleh tunjuk tak?? (layyy?? Tak tau jalan takpayah la bawak taxi!!)

Aku punbercerita pung pang jalan pi rumah aku kat dia..bila dah nak sampai..dia pun tanya;

Pari-pari: Berapa org dok kat rumah you???

Aku: 3 org

Pari-pari: Housemat ada kat rumah?? Kat area u autsider boleh parking tak??

Aku: Motif tanya??

Pari-pari: Kalau boleh saya nak tido kat rumah awak...boleh??

CHOYYYYYY!!!! CHOYYYYYY!!! Kaedah sgt!! Kau heng kau chan??? Puas nih aku bagi alasan...babi tau!!!

Aku: Berapa??

Pari-pari: RM30

CHOYYY lagi!! Ambik kesempatan sgt...dari ikut meter terus charge suka hati kan sbb aku tak bagi dia tido kat rumah aku....babi!!

Aku: hah??? Apsal tanak ikut meter?? Selalunya saya kena 8 ringgit jerr!! Jgn nak mengada!! (mula la aku nak hot temper...tapi takut gak kena bunuh kerr, kena langgar kerr...)

Pari-pari: Ala saya ada cakap tadi..you tak dengar kerrr?? (propah sgt)

Aku: Dah jgn nak over...saya bg RM15 jerrr

Pari-pari: Ok la...you punya pasal...mintak no phone bole??

Heh...tak sempat dia nak cakap aku dh cabut larikkkk!! Ayo matila trauma naik cab pari-pari!!!