Tuesday, February 27, 2007

Sapa Kata Aku Sentap??

Hallu…Konichiwa *motif bahasa Jepun


It has been a week (ye ke??) I didn’t update this blog….first of all, I want to address my sorry bebanyak to Angkatan Pondan UTP (APU) yang diketuai oleh Toh Puan Kimie Agustina Purnama Merindu dan timbalannya, Puan Seri Apau Milah Wibowo serta ahli-ahli majlis tertinggi lain; Cik Puan Napisa Manjasmara Kari, Cik Puan Hazlela Kudup, Cik Puan Acai Cencaru Kebede dan Cik Puan Alex la Pocho kerana gagal menyediakan lapuran penuh tentang perjumpaan kita di Ipoh serta gambar2 due to kelembapan internet yg gagal menghaploadkan gambar yg kita ambik. Sorry uols. Tunggu lagi beberapa hari bila rumah I dah ada streamyxx, I akan upload and update puas-puas yerrrr…ampunn *sambil sembah sujud...gomendasai uols. ~keji noel carut i tak mampu letak streamyxx...sentap tau!!

Sapa kata I sentap?? Soal sentap menyentap nih dah jadi perkara basi tau tak?? *matila tanak mengaku kan?? I tak update bukan sebab sentap yerrr....I malas la uols ~matila berterus terang...tekser story mory morning glory yg boleh I cerita, plus takder masa nak mengadap komputer!!

There’s nothing much I can say or write here since I have to keep everything for myself in order to prevent some useless prat use my so-called ‘statement berani mati’ against me dan mengadu domba di situsanasini serta mengapi-api dan melaga-lagakan I dgn si polan itu dan si polan ini *matila blackmail kan??


Like what I have wrote in previous entry that I have to use ‘penapis’ for every entry that I write. See, I told you…my blog is no longer exciting to read. Kang aku cerita apa yg aku buat setiap hari contohnya mandi, basuh baju, beri-beri bagai…lain pulak jadinyerr kan??


My relationship…errrmm mcm biasa la. No decision has been made yet. Masih lagi berkenal-kenalan. I meet him once a week, since both of us busy with our daily task. He use to send voise sms to me sometimes since I cannot send him sms yang panggil dia sayang or love what so ever sebab housemate dia yg suka baca msg dia without permission. Lagipun dia tu coverina kekdahnya…so, have to put everything under-cover. Entahlah…it’s not that I’m not happy with him. It’s just lately I feel it’s kind of no passion. I feel like a piece of me is missing.
Sometimes I miss him so much which is drive me crazy everytime I think about him. But, when I meet him, everything turn out to be pale, hambar and not exciting. Sometimes I feel that he is not for me…and I miss someone else *bolley??


He always nice to me…hold my hand when we are crossing the road, he always put his hand on my waist when we walk together *ayo kantoi dgn freddy kat malibu


Am I disgraceful??


Oh ya….kitorang belum terlanjur yerr ~awas tau. It is very hard for me to give ‘that thing’ for someone yg belum sah jadi milik I yerr….and actually both of us share the same love philosophy ie; SEX is not a must for every relationship *pitam. Maksud aku, it is not we against it, cuma aku rasa relationship is more than just ‘that thing’. Well, aku ni bukan jenis yg asal jumpa kerja nak main jerrr…walaupun sometimes aku ni boleh tahan jugak miang, tapi setakat miang-miang je la….I don’t do one night stand occay *ambik kau statement…kalau dulu-dulu masa belajar dulu….yes. Sentiasa ‘On-Rembak’ macam my housemate yg sorang tu….sapa yerr?? Nanti I buat satu entry reveal sapakah housemate I yg misteri ittew…kalau yg dah tau tu diam2 jer and act surprise…Hehe *matila aku kena bunuh dgn housemate aku. Tapi aku rasa masa aku tu dah berlalu, and I’m already get enough of it….and right now I want a long term relationship.


Dah lebih dari setahun rasanya aku tak buat mende2 cenggitu. Gersang??? Off course la kan…tipu la kalau aku cakap tak. Tapi, what to do?? Everytime aku rasa gersang, aku akan makan coklat haha!! ~tiru style sapa tatau


And if me and him cannot make it happen this time…I won’t regret and I won’t stop. I will always move on and on to find my true love and my soulmate. Who cares whether it will be he or she….that’s what we called fate and destiny. *kan?? Yer ker I can mend a broken heart?? Boleh ker aku hadapi…tah2 meraung 44 hari 44 malam ~nanges!!


There’s still a long journey to go. I still have a lot of incomplete mission. Salah satunya ialah to get a PhD in order to build my career supaya ia berada on the highest level and open a diagnostic centre.


Well, I will keep holding on selagi terdaya....and if I fall, off course I will cry, but after that nobody can stop me from moving on and reach my dream….yet that is what I want the most in my life. Ia mengatasi segalanya-galanya….


Oh ya…I almost forgot about my parent…the very very very important person in my life. Kebahagian diorg is my happiness too. I want them to be happy all the time. Since I’m the eldest one, so it is my responsibility to take a good care of them….just like what they did when I was a baby. I know I’ve hurt them many times. That’s the only way untuk balas jasa mereka. Biarlah orang lain benci aku, takperr aku tak kisah…jangan mak dengan abah benci aku.


Lately, aku nih rajin la pulak clubbing kan housemate kan?? Boleh kata setiap minggu aku pergi. Last week, kawan2 baru aku ajak aku pergi La Queen. Best la tempat tu...disamping lagu2 yg best. All the people dancing like crazy sambil menyanyi lagu2 yg memang familiar dgn telinga kita. Jgn marah, lagu Drama, Teman Tapi Mesra and Berdua Lebih Baik pun ada...tak ketinggalan lagu2 dance yg lain sampaikan aku nih tak boleh stop berjoget. And terjumpalah aku dgn Si Samasam bersama kawan2 dia yg zass ittew dan Cass bersama Froggy tersayang dia.


So, Since 'yang tersayang' tak dapat hadir sebab dia pun style DQ jugak, so aku menari la dgn kawan2 aku sajork...pastu menari dgn Sam. Tiba2...aku nampak si Freddy tengah berjoget dgn kawan dia kat tengah stage...aku pun apa lagi, terus pergi kat Freddy dan MOVEKAN kawan dia tu and take over freddy...hiks mak suker!!!! *jgn marah yerr Kak Lee, I menari dgn Freddy all night long babeh!!!

Uols...mak suker sgt dreamgirls tu...dah berapa kali aku tgk tatau. Kawan aku siap lap ayer mata lagi bila nengok si Jennifer HUdson nyanyi lagu One Night Only versi sedey tu...aku sangat sgt dgn kemantapan vokal dia especially part dia nanyi lagu apa tah yg ada sebut..and you, and you tu..macam nak tercabut usus aku dengar. Kan best bila bergaduh boleh nyanyi cam diorg....matila carut pantat sambil menyanyi bolleyy?? Watak over diva and demand dia tu menjadi sampaikan aku pun meluat tgk...tapi that's mean lakonan berkesan. No wonder la si Beyonce tu tak dinominasikan dlm Oscar sbb watak-watak dlm citer tu mcm sama rata..aku rasa watak yg lebih menonjol adalah watak Effie White. Apapun TAHNIAH untuk Jennifer Hudson sbb menang Oscar...walaupun bintang dia lambat menyinar dari Fantasia Barrino (rakan seangkatan dlm Americon Idol season 3), org cakap better late than never kan?? Mrasa la dia over-shadow Beyonce dalam tu...tapi Beyonce tetap Ratu dlm cerita tu..meletops sgt gambar2 dia *sambil feeling Cleopatra

Ok entry nih dah makin meleret-leret dan menghanyutkan perasaan aku...sori la aku jamu korg dgn cerita-ceriti yg entah hapa2 nih. So I just stop here...I’ll update a lots of story soon bila rumah aku dah ada streamyx such as CNY party, my mysterious housemate and my new frens. Just in a few days!! YAY!!


Until then, I hope it is not too late for me to wish all of you HAPPY CHINESE NEW YEAR!! I hope this tahun babi will bring a lot of kekayaan and money money money. Oh ya org cakap org yg lahir tahun babi mcm aku….tahun ni adalah tahun terbaik dan bertuah untuk kitorg dan zodiac-zodiak lain…and for those yg lahir than babi akan murah rezeki…ye ke?? We’ll see…oink oink oink!!

Monday, February 19, 2007

Listen - Beyonce



Lately, I begitu addicted to this brand new beyonce's song. Lagu ni merupakan lagu dari filem Dreamgirls. I memang suka dengan lirik dia....macam ada kena mengena dgn current event yg sedang berlaku *matila tak habis2 masalah kan??

Tapi lagu 'to the left, to the left' tu tetap di hati yerr....

I hope...u guys enjoy the song and the video!!

Listen - Beyonce

Listen, To the song here in my heart
A melody I've start
But can't complete

Listen, to the sound from deep within
It's only beginning
To find release

Oh, the time has come for my dreams to be heard
They will not be pushed aside and turned
Into your own all cause you won't
Listen....

[Chorus]
Listen,I am alone at a crossroads
I'm not at home, in my own home
And I tried and tried
To say whats on my mind
You should have known

Oh, Now I'm done believin you
You don't know what I'm feelin
I'm more than what, you made of me
I followed the voiceyou gave to me
But now I gotta find, my own..

You should have listened
There is someone here inside
Someone I'd thought had died
Sooo long ago

Ohh I'm free now and my dreams to be heard
They will not be pushed aside on words
Into your arms
All cause you won't
Listen...

[Chorus]

I don't know where I belong
But i'll be movin on
If you don't....If you won't....

LISTEN!!!
To the song here in my heart
A melody I've start
But I will complete

Oh, Now i'm done believin you
You dont know what I'm feelin
I'm more than what, you made of me
I followed the voice, you think you gave to me
But now I gotta find, my own..my own...

Friday, February 16, 2007

Biarkan Ia Berakhir

*matila dah lama tak update...

Bukan takder masa....masa lebih dari cukup.

Cuma aku rasa malas and takder mood nak update sbb aku takut nanti bila aku tulis apa2 jerr mula la org salah erti.

Ahhh biarkan ia berakhir....tu la mak aku pesan, cakap tu berlapik sket. Mulut aku nih jenis takder insuran.....main cakap lepas jerrr.

Bella kata aku nih manja?? yer ke?? memang pun aku ni manja...nama jerr anak sulung, tetap nak feeling kak long...very der manja dgn mak aku...dgn bapak aku nak mampos manja2...kang tak pasal2 aku kena pelangkung dgn dia..haha!! Dulu aku mudah menangis..kena kutuk sket terus menangis...sebenarnya saja jer...supaya diorg sumer tu pujuk aku and mintak maaf kat aku *matila DQ

Kira aku ni ratu air mata mengalahkan Azean Irdawaty!!!

Bila dah masuk sekolah menengah, aku dah kurang sket menangis...aku belajar untuk tahan air mata aku...lagipun masa tu aku ada kawan yg sentiasa melindungi aku dari anasir2 jahat...iaitu Irwan aka Iris. Kalau ada jerr budak2 jahat kacau aku, dia akan muncul sekoyong-koyongnya dari mana tah...terus pose Xio Long Nu..pastu merasa la budak2 tu kena kung fu yg dia belajar secara lisan dari komik Dewata Raya...mati la kena Cakar Hikmat Alam Semesta kaedahnya haha!!!

Bila dah besar sket, aku ada cara sendiri handle rasa sedih aku.....sama ada aku akan mandi lenih kerap...mandi shower sambil feeling2 mandi hujan. And yes, aku rasa lebih tenang bila dengar bunyi deruan air. Pastu, bila aku tension, aku selalu ajak KB aku, Jimmy pergi ke KLIA, kitorg akan dok kat hujung landasan, so bila kapal terbang tu nak mendarat, ia akan melintasi kepala kitorg and at the same time aku akan menjerit sekuat hati bersama deruan enjin kapal terbang. Lepas tu, aku dgn dia akan pergi pantai Bagan Lalang, tengok air surut time tengah2 malam sambil pijak ketam2 kecik yg ada kat situ...

Pastu, aku akan makan dgn banyaknya...pastu menyesal...mulalah aku over-excercise!!

So, beberapa hari nih...aku cuba untuk lupakan segala masalah aku. Entahlah, aku rasa bulan nih adalah bulan yg paling sukar dan paling sulit yg pernah aku hadapi. Masalah datang bertimpa-timpa. Dan semua tu berpunca dari aku sendiri. Bukan orang lain.

Aku cuba untuk kuat...tapi aku tak berdaya. Aku hanya mampu berdoa...my last resort. Semoga hari2 esok akan lebih baik dari hari2 yg lepas!!

Biarlah "org tu" nak fikir apa. I've done my part already. Soal ikhlas tak ikhlas tu...biarlah Tuhan yg tentukan. But deep inside my heart, aku selalu berharap agar "dia" maafkan aku. Aku tau aku salah dalam hal nih. Mungkin aku cuai dan terlupa yg setiap insan ada batas gurau dia.

Tapi, aku sedih bila "dia" mempersoalkan kenapa aku kawan dgn dia. Memang dia tak pernah mintak aku kawan dengan dia. Aku yg nak berkawan dengan dia. Dan aku tak tahu kenapa??Sebab dia??? I can give you that!! Ia complex dan sukar dimengertikan.

Yg sudah tu, sudah la...

And yess....aku rindu detik kita kawan dulu

I miss your overuse word 'Heip'

I miss your jokes

I miss you......

Biarlah dendam ni berakhir.....

Saturday, February 10, 2007

Masa Untuk Buat Teh Pakai Penapis

Matila tajuk takder kena-mengena... *awas yerrr!!

I rasa I dah kena start letak limit for my entry...eventhought this blog suppose to be my diary...which I write evrything sukahati dgn berpegangkan falsafah "ini blog aku, suka hati aku nak tulis apa!!"...tapi, I rasa I nak ubah sket la....jadik more general. Sbb I takut jugak kalau2 manatau my boss terbca blog I kerr atau adik I kerrr, tak ke huru hara jadinya.

Mcm smlm, I taip jerr nama I kat yahoo, terus muncul nama blog ni...tak ker I pitam nengoknyerrr.

Oh ya, last nite I have this long chat with Abg Noel on the phone. Dia call after membaca latest entry I pasal si ketam tu....cepat jer kan nak kutip cerita sensasi dari I haha!! Sampai habis kredit dia mengkoling I kaedahnyerr...so, I call dia balik and continue our chat. Lama jugak la dia dok bagi nasihat and ceramah free. Actually he got his point about the way i write the entry. Thanks for the advice and i'm trying to follow at least 70% of it.

Abg Noel, ingat tak you ada mention about what if R*** find out about my blog kan?? Tadi afternoon dia ada msg tanya why I have to write all of this?? Dia bgtau someone yg kenal dia, baca blog I and tell him about it. OMG...I memang takut that time. Very the LAHA kan org ittew. TApi salah I jugak...after our discussion, both of us dah decided yg apa2 saja tentang both of us, it is only for both of us. GOD!!! Whoever that person, yg sibuk sgt butting other people business...F**K OFF!!! You are not invited and get lost!! ~sambil buat tangan to d left, to d left

I learn the lesson well.....

I'm so sorry if my blog is no longer exciting to read....

But dont worry, I not the DQ type yg nak tutup bukak blog sesuka hati yerrr...I akan tulis selagi I terdaya menulis.....sbb, I learn a lot bila ada org bagi komen kat every entry yg I tulis...really appreciate it!!

I still akan tulis about my daily life, my work and about my friends around me yg tak kisah ai tulis pasal diorg kat sini....

Thanks for those yg slalu komen and singgah baca serta jerit kat TB I. I never expect yg I akan dapat kawan sebegini ramai..ada kat JB, ada kat Ipoh, ada kat Penang, Terengganu mahupun di UK dan di Jepun. It is a pleasure to know korang semua....and disebabkan korang semua jugak la I keep on writing..ye la, I ni baru jer blog start hujung tahun lepas...takder pun peminat. Tapi, I'm surprise bila ada org tanya bila I nak update...haha. Pstu terus gigih perah idea unutk update, walaupun entry tu sebenarnya entry tak perlu =)

Tanpa uols semua, siapalah samuelicious kan??

.

.

THANKS A LOT!!

.

.

xoxoxo

Friday, February 09, 2007

Kemaafan Dendam Yang Terindah

Oh no....!! Aku tak sangka entry aku yg aku tulis (I'm in Love) sebelum nih telah menyebabkan persahabatan aku dengan ketam telah berakhir. Walaupun pada hakikat, aku hanya bergurau...maybe gurauan aku terlalu kasar kot??

Entahlah...sbb sebelum ni pun aku selalu gurau2 benda yg kasar dengan dia sbb aku tahu kitorg jenis tak kisah...so kau cucuk la tang mana pun, both of us akan coll and accept it as a joke. Tapi tak sangka pulak lepas aku buat entry tu...terus dia putus hubungan dgn aku!!

Sedih??

Off course la aku sedih...aku dah hilang seorang kawan...again!!

++++++++++++++++++++++

Dear ketam,

Ketam, I want you to know that, aku tak pernah berniat pun untuk menyakiti kau atau insult kau atau lain2 lagi. I just wrote what had happened that night and thas all. It doesn't mean that I hate you what-so-over!! And I expect u to give comment something like ~I abandon you sbb you sundal ker or anything else.

Bukan niat aku nak mempertikaikan tentang jadual kau yg sibuk tu...aku saja jer tulis macam tu...aku ni kan suka propah, gediks bagai!! And yes memang malam tu, aku tak salahkan kau pun (aku ada tulis yerr pasal mende tu) sbb salah aku yg memang tergedik-gedik nak jumpa kau....kalau aku tulis entry semata-mata nak bagi kau marah and benci aku, dah sah-sah la aku tak tulis sbb aku memang appreciate kau sbg kawan aku. Lagipun aku tau kau memang baca blog aku, kenapa aku tulis sesuatu yg nak buat kau marah kan?? Kenapa aku nak redah lautan api, kalau aku tahu aku akan melecur dan mati lemas??

And when I put a comment on your myspace pasal aku jatuh kedudukan tu...do you think i take it seriously?? Aku tak kisah la ketam...mcm la kita tak pernah bergurau benda-benda sensitif mcm tu. Apa yg aku komen tu semuanya gurauan semata-mata!! Besides, u pun pernah tulis kat comment box kawan you pasal u turun dari top1 to top2 kan?? Semua tu gurauan....org cakap tanpa gurauan, tak meriah la hidup kita....And aku tak pernah terfikir yang kau akan take the thing seriously sampai delete aku from your friendlist...I am so sad ketam..SO SAD!!

Kalau kau kecik hati dgn statement-statement yang aku tulis nih...aku mintak maaf sangat2 sbb aku tak tahu ia menyebabkan kau kecik hati lagipun mcm kau cakap kan...aku ni skolah jer tinggi2 tapi pemikiran macam budak sekolah rendah. Sorry la sesangat sebab cakap ikut sedap mulut...mungkin sbb dah terbiasa kot. Lagipun selama kita kita kenal, dah berapa banyak statement lahanat keluar dari mulut aku....tak sangka yg kali ni kau terasa...so aku aku mintak maaf banyak2 la dari kau.

Aku rasa itu je la kot yg aku nak cakap.

Terpulang la pada kau nak terima maaf dari aku ke tak.....but one thing for sure, aku dah kehilangan seorang kawan baik. Knowing you once in a lifetime is already a gift!!

Thanks sbb kawan dgn aku....

Regards,

Izuan

++++++++++++++++

Aku tak pernah sangka benda ni akan berakhir macam...

Biarlah...orang dah tak nak....

Dan hidup aku akan bertambah sunyi....sunyi....

.

.

Monday, February 05, 2007

I'm In LOVE!!

Yihaaaa....first of all, I nak cakap sori bebanyak kepada pondan2 UTP semua sbb I gagal upload gambar outing kita due to kebengapan benda alah ni hapload that pic yg begitu banyak!! Pantat sgt!! Apa dosa ai dilayan sebegitu ropa??? And to sam, sorry dear...gamabr with Dayang also..menci la mcm ni....sori yerr uols

Ok Sunday nite baru2 nih memang ai rasa tertekan sangat!! Sbb apa?? Meh sinih adek2 sumerr ai nak cerita...

Actually that day sepatutnya I keluar dgn ketam, tapi a day before that ketam msg that he can't make it due to his overload work....so, OK eventhought this is not the first time...don't worry ketam, apology accepted.

Pastu, tetiba dia msg I pasal bowling Tournament kat Plaza UE3, Miharja. Boley la pulak kuar kan?? So since dia cakap dia ikut kawan dia yg nak jumpa anak ikan....so, i pun volunteerkan diri untuk jumpa n temankan dia malam tu. Dan sebelum jumpa nih, I dgn gigihnya pergi cari tempat tu diseluruh pelusuk KL nih sbb I memang no idea psl tempat tu, and ketam pun tatau jugak....akhirnya setelah berusaha gigih, harus la kita dapat hasilnya kan?? So, disebabkan rindu I yg mendalam kat ketam, I pun bersiap-siap pergi malam tu ke sana...

Tempat tu?? Ya ampun...very scary and hazab...pasaraya kat kampung aku elok sket!! Choyyy!! Nasib masa nak ke tempat tu, I terjumpa dgn Abg Man, Tukang Taip...tak la aku takut sgt nak naik lif dia yg very the LAHA ittew!! Sempat jugak si abg man tu scan leher aku tgk love bite...awas yerr, tu bukan love bite ok...itu adalah parut chikenpox.

Then I met ketam there dgn kawan2 dia...raaamai uols!! Pitam I tgk. Niat dihati nak temankan ketam, tapi sebaliknya pulak yg terjadi...I telah di'abandon'kan oleh ketam yg sibuk berpeluk cium dgn anak ikan dia yg berduyun tu....aku yg terkontang-kanting sorg. But not his fault anyway...aku jugak yg salah, sbb aku yg tergedik2 nak pergi walaupun dia dah warning jgn datang...biarlah.

"Izu, jgn la asyik berkepit dgn I jerrr, jatuh la saham I nanti!!" ~statement ketam yg kejih!!!

Tak sempat nak panas bontot I, ketam dah cabut kaedahnya....mana I tak geram. Baru jumpa tak sampai 40 minit dah nak balik...huhu ~nanges dlm hujan...dah la abandon I pastu irresponsible...ketam yg jahat!!

So, I pun berlari-lari anak sambil mengesat air mata, malah hampir dilanggar kereta masa nak pergi stesen LRT!! I feel down...then, I terus msg kawan I and ajak him pergi somewhere (tempat dirahsiakan atas sbb2 tertentu) untuk lepaskan tension dan geram I yg tak tertahan nih!!

Disebabkan I tak minum, so I pun lepaskan tension dgn minum Caramel Cappucino kat San Francisco dekat stesen monorel Bukit Bintang, sambil tunggu kawan I datang ambik. I memang rasa nak mengamuk and baling2 barang...kalau tak dihalang oleh kwn I, memang i dah baling mug San Francisco tu....so, I baling bende2 ringan seperti tray, resit dan tisu jerrr...boley??

Pastu, kitorg pun gerak...and jumpa kawan kepada kawan I sebelum pergi tempat tu. Berjemaah kaedahnya. And that time, I met this sweet guy...R***.

Such a sweet guy...dia yg temankan I sepanjang malam. Hilang tension I bila I dgn dia walaupun tu first time I jumpa dia.

He is my age, cuma dia tua sebulan jerr. Masih belajar.

Malam tu memang I berkepit dgn dia jer la samapi ke pagi.

After I balik ke rumah, he sms me....dia kata, I telah membuatkan dia tenang sepanjang malam and he miss me ~ahh I feeling uols

Dia cakap I cute...

Dia cakap dia suka kat I...

Dan I pun suka kat dia...

And kitorg merancang to give a try...

BUT both of us masih diperingkat kenal-kenal, I hope this time akan menjadik la hendaknya. Wish me LUCK!!

So, ada hikmah jugak la...I mengamuk malam tu and tak berkepit dgn ketam sepanjang malam!!

=p

ps: so, ketam if u still want me...u better masuk meminang cepat before I change my mind!!!

Hari Ahad Lepas Yang Bingung

Ermmm hari ni hari apa ekk??? *sambil pose2 tgk labcoat aku

Oh ya...hari Ahad. Boleh la sambung tidur neh!!

*muka baru bgn tidur

Tetiba jer kan si bella nih bgtau yg dia nak jumpa Dbi kat Hotel Hilton PJ. Mutif kena jumpa kat hotel?? Sesuatuh sgt kan Dbi....so disebabkan aku takut si Dbi tu apa2kan bella yg innocent tu...aku pun pi la ke sana jugak..

Matilakan keluar dialog mcm ni;

"Jgn...jgn rogol Bella, rogol lah saya!!" *larikkkkk

*ayark...rambut ai dah jarang!!

So, aku pun bersiap-siap la mandi ~sila abaikan body ai tu yerrr

Dah siap mandi dah!!!

Lepas tu bersiap-siapan lah ai...ermm nak pakai baju apa nih?? Malu la ai mcm nih...asyik pakai baju recycle jerrr huhu ~matila org kutuk ai...motif adik2 recycle baju??

Heii!!! Ai takder duit uols mahupun jantan untuk speedo ai!!

This Sunday goes PINK!!!

Oh ya...rambut ai belum dipacak-pacakkan lagi ~ketika entry ini di tulis, rambut ai dah di cantas pendek yerrr *matila entry pekasam kan???

Sebelum keluar, pastikan muka uols di sapu beberapa layer face serum dan sunblock untuk mengelakkan kulit uols yg dah sedia ada extra melanin tu bertambah gelita kaedahnya *ops!! ~mrasa pose ala2 dalam cleo haha

I'm ready!!! *matila nampak cam pondan tak siap ~hanjs

So, terkedek-kedek la aku berlari-lari macam nak buat sai' ke LRT station. Sampai jerr kat sana terus aku pegi Hotel tu...ayo batang hidung sapa pun tak nampak....tetiba bella msg yg dia ada kat coffee beans opposite Hilton.

Hayo...mak singa hari nih puntual uols...selalunya aku nih kena tunggu 1 jam baru la nampak dia.

Lepas tu, kitorg nampak dari jauh kelihatan aura yg bersinar-sinar ke langit. Sapa tuh?? Rupanya si Sam tu dah sampai...dari jauh lagi dah nampak lenggang mak imah dia tu hehehe

Lepas tu, Big and cik wa pun sampai....

I dgn Sam pergi jemput Dbi kat Hotel, sbb Dbi kata barg dia banyak. Mutif suruh kitorg yg wanita nih angkat segala mak nenek tu?? Dah la first time jumpa, maka tercangaklah 2 ekor pondan yg menggelitis mencari Dbi kat lobi hotel tu...semua org tgk pelik kat kitorg...apa?? ingat kitorg cari pelanggan ka?? Nasib la, ai ni slalu pose2 gambar sendirik kat blog...terus Dbi jerit panggil nama kitorg..gituh!!

*pose tangan Dbi

Jgn marah uols....Dbi bawak buah tangan dan buah2 lain dari Ganu *ops

Mrasa la pakat ramai2 dok selongkar bagasi Dbi dok cari keropok lekor dan kain batik bagai...thanks Dbi!!

Ni sumer barang mumuk punya...jgn curik taw!!!

Big: Lerrr....kalau si Bella ambik semua kita nak bawak balik apa che wa oii!!!

Che Wa: Kita bawak balik Dbi la naik scooter hang *larik!!

Big: Dbi, meh la naik scoot dgn cek...ada lagi ruang kat belakang, kat depan dgn kat bawah ni *ops

Dbi: Takpa la mung, aku naik teksi jerr la *sambil kejar bella

Lepas tu, Bella pun pergi hantar Dbi ke KL Sentral untuk ambik ERL, I pulak telah diheret oleh Sam ikut dia balik rumah dia

Ni la rumah Sam....lawakan uols!!!

Di sebabkan takder kerja nak buat, kitorg pun goreng kopok lekor tu sampai habis uols!! *matila nafsu beruang

Keropok lekor yg ni belum di masak yerrr uols. So, basuh lite-lite dgn air...pastuh potong ikut bentuk yg korg suka...tanak potong pun takpa sbb dia punya saiz ala2 "sabseraw yg sedey" *matila quote makanan dgn benda kejis ~pitam!!

Tangan sam ketika menggoreng kopok lekor!! Adik2 sgt style goreng!!

Tada!!! Dah boleh di makan!!

Lepas tuh, kitorg pun dgn gigihnya bersiap-siap nak pergi tgk Dayang kat Planet. Padahal baru pukul 7 kan??

Nak cari parking memang hazab!! So bila dah dapat parking kitorg terus berlari-lari anak pergi kat entrance.

So, sementara menunggun show, kitorg makan kat situ dulu.

Tepat jer jam 10.30 malam, keluar la pompuan gila yg rambut dia iras2 beyonce nyanyi lagu DEJAVU

Pastu, mulalah Dayang meroyan dgn seleksi lagu2 yg memang best dan vast seperti Beep, Button, Irreplaceable, Erti Hidup, Mencintaimu dan lain2 lagi. Pendek kata memang best la walaupun dia nyanyi lagu org, dgn cara dia sendirik....tapi memang best ~kau hingat siti jerr yg pandai menyanyi kat M'sia ni?? Motif menang vokal AIM banyak sgt??? Dah takder penyanyi lain yg bagus ker??? MAriah Carey, Celine Dion, Whitney Houston yg Diva Gedebas tu pun menang skali jer Vokal Terbaik masa Grammy...padahal, dah sah2 la suara diorg tu dasat kan??? Whatever la....nanti kena pukul pulak dgn Ustazah Hazlela Taruddin tu *matila idola


I can have another you by tomorrow, dont ever for a second get to think it.....that you're irreplaceable!!


Ramai skali org uols terutama skali adik2...tak kurang jugak beberapa selebriti panas yg datang mcm Awal (owhhhh sukerr), Ashyraf Sinclair (suka suka sukahh!!) dan ramai lagi!!

Dayang tengah melayan peminat!!


Tada!!! Rupa2 nya, dayang lebih gelap dari I haha *larikkk!!!

Pendek kata, show dia memang best!! I tak puas....tak puas!! Overall, I bagi full-mark...bravo dayang!! *sambil buat standing ovation