Tuesday, January 30, 2007

Tahniah IRiS

Hambik kau!! Tak ker kau pitam aku buat 4 entry skali!! Ada org berani naik stage??? *larikk

Anyway, entry ni I tujukan khas buat KB I, Irwan yg baru sahaja tamat menempuhi liku2 hidup dia sbg student Science Comp kat UTM yg terkenal akibat video ponen ittew pada bulan oktober lepas..*mrasa la jeles Lan yg tak habis2 lagi tu hehe

Projek tahun akhir Irwan telah dipilih sebagai Projek Terbaik bagi jabatan dia!!!

TAHNIAH UOLS!!!!

Ini sekaligus menolak dakwaan golongan2 mungkar ittew yg kaum2 lembut dan ponen macam kita ni hanya tahu isap konek jerrr *larikkk!!

Noks, mak vangge dgn uols!!! vangge sangat!! walaupun uols bz sebagai makhayam di UTM sana, tapi ittew bukan penghalang untuk uols berjaya dalam pelajaran. Setelah berhadapan dgn masalah seperti video uols yg diupload kat YouTube.....ahhh...persetan dgn semua ittew. Yang penting sekarang uols telah berjaya membuka mata2 lahanat ittew agar tidak memandang rendah kepada uols khasnya, dan kepada peponens amnya!!

All the best in your future undertaking Irwan (Iris)!!

Jalan-jalan dgn Adik

Owh yer, last saturday aku telah berjumpa dgn hadek aku yg poyo yg digelar Ratu Biskut Kering oleh adik lelaki aku sbb suka sgt makan biskut kering sampai badan pun dah jadik kering. So, tujuan adik aku nak jumpa aku adalah nak pau aku belanja dia makan..cis!! Sambil dia dok membebel yg aku ni makan duit gaji sorg...KOSER!!! Kau hengat aku takder menda lain kerrr nak bayar?? insuran aku sapa nak bayar?? rumah?? mak dgn abah?? PTPTIPU?? Jantan?? *ops!!

Aku sampai jerr...Ya Ampun dia bawah berapa org kawan dia daaaa!! Pastu mrasa la aku jadik Tour Guide diorg sbb diorg nak pergi Pameran Sains Islam kat Convention Centre KLCC. Yaa ampun....second time dtg KLCC ker dik???

Jom kita tengok...apa yg best kat situ!! *sambil rampas mic dari adik aku

Lakaran anatomi terawal oleh Ibnu Sina. Kau ado??


Ni pulak ala2 replika kedai2 yg jual segala mak nenek herba yg diguna pakai oleh org2 Arab dulu unutk merawat kesakitan yg di alami secara lahiriah mahupun sexual *larikkkkk!


Ya Ampunnnn!! Tak ker kau pitam tgk set alat2 bedah dia???

Sebenarnya, org Arab dulu-dulu hebat sgt....Baghdad tu diiktiraf sebagai KOTA ILMU oleh para cendikiawan Islam dan Barat. Dgn hospital dan univesiti dia yg bertaraf vastt (untuk zaman tu la). Dan juga teknologi2 diorg yg sampai hari ni pun masih diguna pakai bukan di negara Arab sahaja tetapi di Andalusia mahupun Tripoli *korg tahu mana tempat tu?? matila korg goegraphy fail!!!

Tapi kau tgk apa dah jadi dgn negara2 Arab skrg??? Huru-hara. Tak payah salahkan sesiapa, salahkan diri sendiri. Malaysia pun kalau uols rasa kita di zon selamat...hah jgn terpedaya!!! So, itulah gunanya uols2 semua yg masih muda ni...belajar bersungguh sampai kita boleh jadik super human yg boleh menerajui dunia!!! Jangan asik nak merempit jerr *kan mak Imah??

Selain itu, org Arab jugak terkenal dgn seni lanskap. Jgn kau tak tahu, taman kat belakng ai tu ditiru dari salah satu rumah pemimpin terulung di Baghdad dolu-dolu...tapi nama dinch ingat *heip sejarah ai A++ occay!!

NI bunga apa ek?? Lily patra kot? *matila nama pelakon...kau kenal IMah??

Ni saja jerr nak try skill ambik pic bagi vass sket ala2 TT. Sakit pinggul i uols!!


Aku dan Adik aku yg kepenatan...JOM MAKAN!!!


Yum-yum....nasik lemak dgn ayam masak merah yg sedap!! ~jum makan

Masa tgh cari meja kat signature tu, I adalah jumpa meja kecik sbb org ramai kan. So terpaksa lah kongsi dgn org lain. So, I pun mintak ijin kat 2 org laki yg kendu dan tasty serta sesuatuh untuk menumpang kasih kat meja diorg. Diorg cakap tak kisah. Pastuh I pun halau kawan2 adik i pergi beli makanan dulu....then, tiba-tiba dua org laki tu terus soal siasat I. Kerja ke belajar, buat apa kat sini?? asal org mana?? haaaa sesuatuh sgt!!

Tapi ai sukerrr, soo layan jerrr la. Nasib ada adik aku kalau tak harus la ai tanya "Uols ni top kerr?? *larikkkkk!!

Tak sempat aku nak bagi name card, kawan2 adik aku datg bgtau diorg dah jumpa meja besar, cukup untuk semua org duduk. Potong stim betul!! *nanges

Yg pakai cap tu adalah ponen..yg merupakan pak cik kepada kawan adik aku. Yg sebelah dia tu anak ikan dia kot?? Hayo mulut tak cover nih...kalau nampak jantan kendu terus bising nih dgn anak buah dia. I tetap menten coverina. Ya ampun uols,tahu tak soklan cepumas apa yg ponen tu tanya kat anak ikan dia masa kitorg dok cari meja kat Signature KLCC tu??

"Makanan kat sini halal ke??"

*mak pitam

Love, Perhaps??


Am I in love???

Yes…I’m in love…but it is complicated to say it here.

Rasa macam syok sendirik jerrr….orang tu tak feeling apa2, aku pulak yg lebih-lebih. Tapi, I can’t help myself from falling in love with him….

His smile….

His sense of humor…

The way he called me saying….I love it when he call me saying.

Its take my breath away….

Hari-hari yg aku lalui seakan-akan tidak bermakna jika tidak mendapat sms atau call dari dia....pernah skali, I try to stop myself from calling or sms him....i try to stop myself from falling apart…..I have been tried it for few times…..

Tapi…

Dia sms yg mengatakan dia rindu pada aku….bertanyakan khabar aku…bertanyakan apa yg aku lalui sepanjang hari....dan selepas itu, aku tak dapat menahan diri aku dari sms dia balik...cinta sms kaedahnya....

He once call me and both of us have a chat for 3 hours…3 HOURS!!!

Dan kadang-kadang aku jugak ada call dia….

The problem is....is he feel the same way??? Atau he just care and try to be a good caring friend??

Entahlah…aku bingung…

Lagipun siapalah aku ni nak mendambakan kasih sayang dia…

Aku ni hanyalah sekadar ordinary guy on the street…yg dia boleh jumpa berlambak-lambak kat tepi jalan…takder rupa…tak pandai bersosial…cuma ada Master jerrr *matila riak!!

Sedangkan dia tu...hot stuff....mempunyai koleksi anak ikan yg 20 ribu kali lebih bagus dari aku...

It’s ok…I’ve been through this many times…being hurt…

Macam ex aku sblm ni, Adam…both of us drifted apart without any word from him or me. It’s happened tanpa sebab yg aku ketahui…at first, I thought that we can be a good couple because we come from the same medical field, so we can understand each other better…because both of us know the work pressure that we have to face daily…I know he is busy with his schedule…I try to understand it…tapi aku bosan…takkan la nak sms pun takder masa?? Most of the time aku sms…no reply. Dan setiap kali aku jugak yg call dia…..everytime I call him, he keep stressing this word “Adam saying Izuan…walaupun Adam tak call aatu sms, itu tak bermakna Adam dah lupakan Izuan…Izuan kena la faham dgn kerja Adam”….ok fine…aku faham…tapi kenapa sebelum kita declare dulu…bole kata setiap 1 minit kau sms aku???

So, I decided to give up….and the last thing I heard about him from my fren yg bertanggungjawab menemukan aku dgn Adam adalah……..dia ada sugar daddy!!

WHATEVER!!!

Dan kawan aku tu rasa bersalah sgt…takper la, bukan salah dia pun…maybe aku ni takder luck kot…

Aku ni tak pandai dalam hal memikat lelaki ni....langsung tak pandai!!! Sebelum semuanyer kawan yg kenalkan....atau aku kenal sebagai kawan dulu...pastu baru couple.

And mybe aku ni choosy sket la (sentiasa nak yg botak, macho dan sexy kan??? Hehe)...dan kalau boleh aku nak dia tu sayang aku seadanya.....bukan sebab SEX semata-mata!! Walaupun hakikatnya adalah benda alah tu, tapi yg paling penting sekali bagi aku adalah kasih sayang...aku nak ada org yg boleh jadi tempat untuk aku berkongsi segala masalah aku, untuk berkongsi segala suka duka aku. Kalau boleh, bila aku buka mata setiap pagi, the first thing yg aku nak tengok adalah orang yg paling aku sayang ada di sebelah aku...

Aku ni jeles kalau tgk org yg bahagia dgn org tersayang dia.....mcm Lee...dia dah bersama Martin for more than 11 years...which pada aku, itu adalah suatu tempoh yg sangat lama!!! He’s so lucky to get someone yg sayang kat dia day in and day out, susah senang bersama....

Entah lah….

Aku ni bukannya makin muda…makin tua adalah...

Sampai bila aku nak macam ni???

Aku dah rasa macam give up pulak to be back in the love game/love affair....

It has been about 1 year aku menjadi single.

Seronok ada….

Sedih pun ada…

Yang tinggal cuma harapan…

Harapan agar aku menjumpai seseorg yg boleh menyayangi aku selama-lamanya…

I’m sick of bercinta, pastu break up....macam tukar baju!!

I'm tired....and I'm not a doormat

Aku nak long lasting relationship….yang kekal lama

Bilakah impian aku ni nak jadi nyata…

Come to me....

Tiba-tiba Menjelma Cahaya

Finally, I manage to steal some of my time to update this so-called blog sunyi dan bersawang. Well, it is not that easy for me since my schedule yg sangat ketat with a lots of demo I have to do around KL and outside KL. And at night I have to help Dr Subramaniam in his clinic. Ia sungguh memenatkan dan meletihkan. And that time, peneman aku hanya coffee. Pernah sekali aku consumed more than 5 cups per day sedangkan 1 cup sudah cukup untuk merosakkan diri aku. The problem is…I never get enough with it….makin banyak aku minum, makin mengantuk aku jadinya!!

Tidor??? Ohhhh aku rindu untuk bangun lewat…sesekali bila dapat bangun pukul 9 atau 10 pagi during Sunday adalah satu rahmat buat aku. Hari-hari lain jgn harap la. Paling lambat aku bangun ialah 6.30 pagi.

Tidur dlm office jer la....
Ni pulak rumah Belladonna...kelles uols!! Pergi la altantuya kalau uols nak hehe *larikkk!!

*Gurney Height from Damai LRT


Oh ya...aku dah pindah ke rumah baru berkuat kuasa 15 Januari ari tu. Well actually aku nak masuk at the end of bulan January, but since salah sorg housemate to be aku tu tergedik-gedik nak masuk awal...so terpaksa la weols masuk awal walaupun aku dah bayar sewa untuk rumah yg lama....PANTAT betul!!! Tapi takpe la….bonda aku bilang, jika kita berbuat baik sesame manusia Allah akan sentiasa menolong kita ~sambil feeling jadi Nabila dalam Mutiara Hati *ops!!!

*permandangan dr tingkap rumah weols

Anak2 ikan tgh mandi

So, berpindahlah aku ke rumah baru kat Gurney Height. Tapi, aku takleh haploid gambar rumah tu dulu yerr…sbb kosong macam padang jarak padang tekukur kaedahnya…nan ado perabut!!! So korang sumerr tunggu la lagi 6 bulan…bila kau dah decorate cantik2 rumah tu dgn perabut2 dari ikea baru aku upload ekk…hehe. By the way, rumah aku ni dekat sajork dgn MINDEF, housemate aku tu dah siap berangkut beli wig nak gi cikcuran katanya….keji tau!!! Astagfirullahalazim…tak baik tau cikcur-cikcur nih!!…nak pulak tingkap rumah kitorg mengadap ke MINDEF, so jadik motivasi katanya…housemate I baru tgk bangunan dah berair ayoooo kaedah sgt!!! Usaha Tangga Kejayan uols!!! *larik sambil call Makhayam Leez!!

Barang2 ai yg bersepah-sepah

Some of my books collection...

Jum membaca.....

Sepanjang minggu nih…sakan la aku buat demo sekitar KL sempena Health Care Exhibition yg dianjurkan badan2 korporat seperti MIMOS, TNB dan TELEKOM. So, tugas aku macam biasa la….buat ultrasound scan dan bagi consultation gitu. So, bila benda dah free…maka ramai la org dating sekoyong-koyongnyer ke booth I yg vogy de vast ittew!!

The best part that I enjoy about this demo is…I get to scan lots of hot guys uols!!! Haruslah ambik kesempatan meraba bahagian2 yg sepatutnya kan?? Peluang macam ni bukan selalu datang *matila molest patient katanya!!

I paling suka masa kat MIMOS sbb ada sorg abang botak yg kendo....walaupun dia ada cyst kat rt kidney dan splenomegaly..tapi i tak kisah hehehe!! Suker suker suker!!!

Tapi, yg aku tak suka tu bila time makan aku pun dioorg tetap nak suruh aku scan. Diorg ni tak tahu kerr kau dah kebulur nih!! Yg si nurse tu puin satu, yg dia ambik banayk org untuk scan buat apa?? Berpada-pada la...ingat aku robot kerr??? Dah la aku scan sorg2...so, dengan kekwatnyerrr aku mula menunjukkan kuasa superior aku dgn suruh semua patient balik dan datang balik lepas aku lunch, sambil menunjuk tangan ke kiri...terus muka aku bertukar jadik beyonce, lab coat aku bertukar jadik dress...dan aku pun mula bergedik dan melibas-libas rambut sambil nyanyi ”to the left, to the left” *matila imaginasi

Dua hari uols...aku kena buat demo kat situ...ayo meriahs dgn jejanz kendu uols....yg capik datang bertongkat, yg buta meraba-raba, yag pekak tertanya-tanya...maka berlangsunglah pameran kesihatan ittew selama 2 hari 2 malam dgn meriahnya....pastu pada sebelah malam aku kena tolong Dr subramaniam seperti biasa smapai pukuil 10 malam uols!!

The next day, aku kena pegi TNB pulak untuk buat kerja yg sama….kat TNB ni kureengg best sket uols sbb jantan kendu nan ado dating scan…adakah diorg dapat tau yg ai ni PLU kot?? Matilamak

Yang kelakarnya, ada sorg cikki tetiba minat kat aku sampai dok soal siasat nurse aku tentang latar belakang....dia tanya umur berapa, dah kawin kerr siap suruh kirim salam lagik.....kaedah sgt!! Motif?? Dinch tau cikki *matilamak

Sesudah tu, aku pun dgn pantasnya cabut lari pergi ke KLCC untuk berjumpa dgn Bella, Freddy dan Samasam untuk meraikan besday si Samasam tu dengan tema, ”Kami DINCH merah-merah taw!!!”...Happy 27th Besday uols!!! *matila bagitau umur skali...hiks jgn marah tau sam. Jadik sebagai menghormati permintaan yg mengada-ngada mcm diva oleh si sam ni, maka tiada sebarang gambar yg berkaitan dgn si besdayboy tidak akan disiarkan walaupun gambar itu adalah rambut, tanagn mahupun kuku si besdayboy!!!

Dan sebagai meraikan besdayboy jugak la i terpaksa temankan si sam ni cikcuran sempena besday dia kat Tasik Permaisuri...tu diaaa!!!kot nak sembahyang sunat atau sujud syukur bagai sbb dah hidup 27 tahun....ni tak pergi cikcur...hayo *ampun kat i sam....i tak berniat nak bukak pekung uols...larikkk!!

Well, actually sam ada tunjuk skolah dia sebelah tasik permaisuri...temaph yg dia belajar 10 tahun dahulu....hmmm cepatnya masa berlalu...patut la si sam ni suka ke tasik tu...pendedahan awal katanya *larikkk!!!

Uolss, iols doakan semoga uols berbahagia selalu hendaknya...semoga uols berjaya mencapai cita-cita uols dan semoga hidup uols doiberkati selalu...may GOD bless you.

Then, the next Monday..aku pun terpaksa pergi ke Teluk Intan untuk buat demo skali lagik di Pusat Pakar Rajinder Singh sampai hari Rabu.....belum sempat aku nak lepaskan penat balik dari sana, aku dah kena pegi tolong Dr Subra pada hari yg sama kau balik ke KL....tak ker pitam aku!!! Pastu esok pagi (hari Khamis) awal2 lagi aku dah terpacak kat Telekom Tower untuk Healthcare Exhibition bersama dgn Pantai Medicare...nasib aku kena pegi petang jerr....so petang khamis dgn jumaat aku offf....FUHHHH lega, panjang sket weekend aku!!!

Monday, January 15, 2007

Siti Situ Sana Sini Sundel

Hei uols semua....disebabkan i bengang dgn boss i, i pun mgambil keputusan untuk curi tulang sambil tulis blog *matila makan gaji buta

Ekceli, for this entry, i want to say a few things yg telah berlalu tetapi i tak sempat nak war-warkan due to my period yg tak berapa betul lately *matila hormon tak stabil, di samping my schedule yg busynyerr macam lahanat, so I mengambil kesempatan ni untuk buta entry khas.

*gambar ihsan TV3

First of all, I nak ucapkan Happy 23rd Birthday artis mamak yg terkenal di Malaysia dan jugak my beloved KB, Hajah Azmi Kuyub Abdullah Khan Al-MUbarak.

Semoga panjang umur hendaknya...dan bertambah ramai kroni di serata benua afrika ittew!! Semoga jualan album uols yg lembab ittew akan meningkat sehingga multi-platinum hendaknya.

Jimmy, kini telah melancarkan semula albumnya yg lepas yg berjudul 'The Most Popular Mamak' dgn lagu-lagu yg lebih segar dan diberi nafas baru dan juga nafas berbau seperti 'Pantun PAnda', 'Joget Mamak' dan lain-lain lagi.

Walaupun I tak dapat celebrate besday uols, sbb i sedang berjuang di Kluang...tapi I tetap volunteer unutk potong cake bagi uols.

Tak lupa jugak kepada Dbi yg telah lanjut usia ittew, Happy Birthday!! Nanti kalau nak bukak cawangan (cawangan hospital yerr, bukan tamabh bini *ops), jgn la lupa ajak I invest yerr...moga uols dimurahkan rejeki hendaknya.

Dalam pada itu, beberapa orang artis yg boleh dikatakan suam2 kuku telah mengambil tindakan untuk bersara dari dunia blog ini atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan. Bukan album tak laku, tapi mungkin mereka ada komitmen yg lain....siapalah yg tahu.

Antaranya ialah Ayie yg pernah fofuler dgn albumnya 'Spin gemok nak kurus'. Album ittew mendapat sambutan yg menggalakkan sehingga beliau mendapat tawaran berlakon dalam filem 'Spinning Gasing' oleh Belladonna production. Malangnya, tawaran ittew di tarik balik kerana beliau dikatakan tidak berdisiplin *ops!!

Artis yg terkenal dgn imej 'seluar kecik' dan 'dagu terbelah, dagu bertangkup' ini nampaknya lebih gemar hidup bersendirian tanpa publisiti. Beliau kini dilihat begitu aktif dalam aktiviti kebajikan seperti menolong anak2 ikan yg menjadi mangsa banjir di Pagoh untuk dijadikan anak2 ikan angkat *pantat sgt perangai!!

Selain itu, Noel yg nama pernah melonjak popular sekejap selepas melahirkan album 'Just Creativity' yang terkenal dgn lagu 'Neighbour from Hell' turut mengambil keputusan bersara dgn alasan sudah tua dan ingin bertaubat katanya *ops!

Beliau ini sangat terkenal dgn sifat peramah dan murah hati itu sehingga sanggup pos keropok dan kerepek bagai kepada peminat-peminatnya itu. Selain itu, sebagai artis yg paling senior, dia tidak pernah segan silu untuk memberi sokongan dan mencarut kepada artis2 yg baru nak naik.

Beliau yg kini bergelar sebagai pengusaha kerepek yg berjaya masih lagi aktif dalam dunia seni, tapi hanya sebagai silent reader jerr dan menjadi lalat di tb-tb artis2 lain..

Sumbangan beliau dalam memeriahkan dunia maya ini (walaupun blognya berswang dan sunyi *larikkk!!) tidak akan dilupakan *nanges

Di samping, terdapat juga artis-artis lama yg mengambil kesempatan tahun baru ini untuk melancarkan album baru mereka setelah beberapa lama menghilangkan diri...*bertapa kot!

Antaranya, tak lain tak bukan KENNAVARO. Beliau yang sebelum ini popular dgn album 'Rejwild' telah mengambil keputusan untuk berhenti berehat lantaran terpaksa hidup menganggur akibat takder show *matila aku.

Akhirnya beliau kembali ke tempat asalnya iaitu di Miri, Sarawak. Dah susah baru teringat nak balik rumah kan?? Kalau tak...hampeh *ops

Akhirnya, setelah lama bertapa akhirnya beliau kembali dgn buah tangan yg lebih segar iaitu 'Catatan Perantau'. Album yg mengisahkan tentang perjalanan hidupnya yg merantau di kota besar dan dikelilingi oleh mereka yg bisa menggoncang nafsunya...*tuu dia sinopsis!!

Ken yg terkenal dgn sifatnya yg suka melessi dan merodok jantan straight serta anak2 ikan cute nampaknya tidak menoleh belakang lagi. Beliau yg pernah tersungkur semasa konsert prelude Mentor di bawah produksi Imahlenggok Production akibat tersalah 'key' sewaktu menyanyikan lagu 'Madah Celah-Bedah', telah membuktikan bahawa gagal skali bukan gagal selamanya...Usaha Tangga Kejayaan gittu!!

Masih ingatkah lagi anda dgn Rakuten yg suatu ketika dulu vast kebaboom dgn album self-titled 'Rakuten' ittew???

Beliau pernah menggemparkan negara dgn statement2 PLU yg mencarut dan menghina size konek PM *ops..matila Pak Lah, di samping gambar bogel beliau yg self captured katanya telah tersebar di internet menyebabkan beliau bertindak nekad melarikan diri ke Negara Matahari Terbit, Jepun.

Kini, Rakuten telah berjaya bangkit menepis semua tohmahan ittew dan telah buat album come-back yg berjudul Flavio Allesandra dgn lagu yg dijangka hits ialah 'Sengget, Benget, Monyet' yang dicipta oleh Rakuten sendiri untuk orang yg tersayang katanya.

Beliau yg kini telah SAH bergelar isteri kepada pemilik syarikat Insuran terkenal, Datuk Eiffel Fir berkata akan pulang untuk promosi albumnya pada bula MAC ini. Beliau yg berseri-seri semenjak berkahwin ni, mengatakan hari-hari dalam hidupnya menjadi lebih bermakna dgn kehadiran suami tercinta yg dikenalinya melalui inter ittew *matila cinta internet...matila i speku!!

Beliau yg akan berbulan madu di Bali bulan April ni ternyata tidak sabar-sabar lagik untuk pulang ke tanah air...kerana risau suami dia yg hansuari ittew disambar oleh Lan yg sentiasa celah bedah *ops! matila kena pukul dgn alan

Beliau yg belum menunjukkan tanda-tanda sudah 'berisi' menyatakan beliau tidak sabar2 menjadi ibu...

motifff??

Kau ada vagina kerrrr?? *larikkk!!!

Saturday, January 13, 2007

Berakhirnya Satu Kegilaan Meroyan


Uols...iols rasa macam dah penat sgt la nak mengamuk bagai. AKu rasa the best way is FIGHT BACK!! Daripada kau penat tulis kat blog ni....baik aku jerit kat tepi telinga BABI TUA tu!!

Serius Bell, I dah tak tahan!! Lagi lama I bertahan, macam nak pecah otak I jadinyerr. I ingat i nak rest kejap..sebelum I buat serangan balas...mrasa la ada yg jadik Altantuya lepas ni..ni semua laki hang punya idea...kalau jadik apa2..i nak laki uols jadi lawyer i *bolleyy??

Bella: Nok, kau sabar aja bah!! orang mcm vavi ittew inda boleh dilawan....kita voodoo sajorrr!!

Freddy: Kesiannyerr uols *motiff sgt!! Choyyyy la bella ni...tak baik tau voodoo2 nih..ini semua khurafat dan maksiat!! Kita upah jerr org liwat dia *ops!


Motif sgt liwat2 orang ni....takperr uols, selagi i boleh sabar.....i sabar je la. Thanks la pada yg dah beri nasihat yg baik dan nasihat yg tak baik ittew *ops!!

Lagipun I percaya, Tuhan tu MAha Adil dan sentiasa bersama dgn org yg sabar.

Kalau boleh I nak bertahan sampai contract habis la...melainkan I dapat offer tempat lain. Uols semua doakan la I dapat kerja kat tempat lain...lagipun I ada planning nak sambung kerja (maybe in UK or Aussie) and sambung belajar (for vascular or O&G or cardiology specialization in King's College London), lagipun I kena temankan Ayie kat sana bila dia sambung PhD kat sana nanti *hiks...mithali sgt kan??

Masih adakah ruang untuk kita bersama?? *matila verangan..larikk!!

ps: uols semua...i'm off to JB from 16 to 19 January. I belum pergi lagi dh banjir balik...ratu musibah sgt!! Alan Tanzalia...nantikan kemunculan I yg lebih segar dan gebedas di JB nanti yerr...mrasa uols kena buat tarian naga sambut ketibaan I....

Dr Liew - In another dimension

People change!! Yes..I have to admit it.

And there’s almost everytime we will meet ‘double-face’ people….but in this case is different.

Remember the new year entry?? I hope you still remember that I had mentioned about Dr Liew, the gyneacologist from Hospital Pakar Kluang Utama.

I am sooo GERAM with him (GERAM here means piss off yerr…bukan geram yg lain) *matila tak habis2 mengamuk

Yesterday I called him to tell that I’m going to Kluang to help him using the ultrasound machine. This is because, he called his friend, Dr Heong and complaint about the machine. So, Dr Heong (who have been using the machine for long time and suggest Dr Liew to buy the same machine) pun called my boss and mentioned about Dr Liew problems. So, my boss suruh aku inform this Dr Liew that I’m going to Kluang.

“Dr, I going down to Kluang tomorrow. What time you will be available and I will bring the condom for TV probe as well”.

“Oh, it’s Ok. No need to come here. I am already frustrated with the machine. I don’t know what happen. The resolution not very good. Everytime I do the TVS (trans vaginal scan), I can find the uterus and right ovary…but I cannot get the left ovary. There is something wrong with the machine la. I’ve been doing this thing many years, I never face such thing. I am so disappointed with the machine”.

“Errmm maybe the machine setting. Maybe u didn’t use the right setting or your technique?? Besides not everytimes we can locate both ovary in the women because of the variation of the position right??” *kata aku dgn nada kekwat

“There is nothing wrong with the technique…I’ve been doing this thing for many years”.

“But your friend also use the same machine. No problem so far. That’s why he has suggested you with this machine”.

“I don’t know….I’m already frustrated with the machine. I put it aside already and waiting for other machine for other company”.

TENGOK!! Macam mana la aku tak marah. Last time masa aku ajar cakap ok. Dah la scan TVS guna glove!!! BODOH!! Kan aku dah pesan guna condom atau probe cover?? Because, kalau guna glove nanti banyak bubbles and the image wont be very nice due to bubbles reflected all the ultrasound energy to the probe back!!!

And, don’t you ever learn that the first rule to scan female uterus and ovary by TAS (trans abdominal scan)?? PATIENT MUST BE FASTED AND HAVE A FULL BLADDER!!! BECAUSE BLADDER IS A GOOD WINDOW TO VISUALISE THE UTERUS AND OVARY!!!

Degil!! Bodoh sombong!! Bila aku cakap jerr, kau cakap not necessary…not soo important la. Tapi hakikatnya your technique sangat la weak. Tapi tak nak mengaku. Aku tau la I’m not a doctor like you…..tapi perlu ker under estimate kepakaran aku?? Sedangkan Dr Choong, pemilik Orrdoff Clinic kat Bukit Bintang tu, fyi bagi standing ovation kat aku bila aku buat scan demo dgn dia. And fyi dia tu adalah Fellow of Royal College lagik. Kau ado??? Kalau setakat dapat MOG dari UM tu, tak payah la nak kekwat dgn aku!! *matila statement kekwat of the year

Ni la yg aku benci bila kerja dgn doktor2 ni (bukan Dbi yer hiks)!!

If you don’t know, just say you don’t know la….don’t pretend. Human are imperfect. Semua org ada kelebihan dan keburukan masing. If we know what we are weak at…LEARN from someone yg tahu!! Put your ego down and don’t be BODOH SOMBONG, because at the end of the day you will find out that you memperbodohkan diri sendiri by pretending that you are good enough!! There is nothing to be ashamed anyway. And the truth is I will respect you more if you are very down to earth person!! That’s all what we need after all…RESPECT dan di RESPECT *betul ke English aku ni?? Matila kene smash dgn mak imah!!

It’s not that I’m saying all the doctor is like that. I met a few good doctors and they become good friends of mine. Contohnya Dr Ramli from Labuan yg sanggup datang ke KL untuk belajar dgn aku….siap aku digossipkan dgn dia lagi oleh rakan sekerja aku kononnya aku ada skandal dgn dia…CHOYYYY!!! Dah la doctor tu tanya soalan yg buat aku sentap (nanti la aku cite).

Lain-lain doctor yg baik dgn aku mcm Datuk Dr Subramaniam (pemilik QHC medical centre), Dr Fatimah Najla (KJMC), Dr Paul Tay si duda kendu (PPUM) dan ramai lagik la. Bukan apa, kena la kumpul kroni byk2, mana tau nanti aku berenti dari Gideons nih, boleh la aku kerja dgn diorg….ker Dbi nak hire I?? I sanggup direlocate ke Terenganu sana hehe!! (tapi gaji above 5k yerr) *matila demand

Moral of the story,

Sebagai manusia, we are not perfect, Tyra Bank is not perfect *tetiba….apatah lagi Miss J. Alexander ittew…walaupun muka dia buruk dan rambut dia berantakan, tetapi kaki dia masyaallah shanteek dan dia catwalk very the supermodel….kau ado??

Selain ittew, BE HUMBLE…tak rugi pun kalau kita humble…people will love you more *kan mak imah!!

As human, jgn malu nak mengaku salah dan belajarlah dari kesilapan!! *sambil tarik key Gemilang….gementar harus jangan, jiwaku harus bertenaga!!!

Sorry yerr I meroyan lagik!!

Wednesday, January 03, 2007

New Year 2007...WELCOME!!


Happy new year semua!! Dah bersedia kerr nak menempuh tahun 2007??

Tapi sebelum tu...lets bermuhasabah diri ttg apa yg dah berlaku masa 2006...yg baik jadikan tauladan, yg buruk jadikan sempadan.....yg kendu simpan untuk masa2 kecemasan, yg buruk buang jerrr la tak pun bagi kat anak2 ayam kita makan *ops!!


Awal2 pagi lagi si Ayie dah kejutkan aku suruh bangun...tak kerr kau pitam org kejutkan ko pukul 4 pagi...subuh pun belum lagi...so, aku pun bersms dia dgn mata separuh sedar sehingga aku tulis apa mende tah, yg membuatkan Ayie gelakkan aku..sial tol!!


Dalam pukul 6.30 pagi gitu, i pon bangun dan menyucikan diri sblm semayang subuh, pastu breakfast dan berlari-lari anak ke masjid PPUM untuk semayang raya =p


Lepas jerr semayang terus i bertandang ke KLCC beraya bersama akak BIG!! mrasa aku pau dia belanja aku makan kat Chilly...tu la sapa suruh tak buat bubur durian kat aku...hehe

Apa tgk2?? Hang ingat hang lawa??

Hang jaga na...bila hang pi Aloq Staq, kepala hang aku putaq!!

Kaedahnyerr, walaupun hari raya haji kan...i tetap nak gi sambut new year eve dgn kb i...mak IRIS dan kwnnyerr Lorna La Usurpadora *takker kau pengsan dgr nama dia

So, selepas beraya sakan kat KLCC...i pun gerak la ke Bukit Bintang dalam kol 9 malam cenggitu. Jimmy dah tunggu kat sana dah!! Lagipun kat KLC ni ramai Indon...dah jadi Jakarta kaedahnyerr...so, i pun berjalan ke Bukit Bintang bersama Iris dan Lorna sambil memondan lite2...bila lalu depan mat2 rempit dgn bebudak punk terus jalan macho hehe!! *takut kena kejar kan...tangkap itu pondan!!

Berjumpalah kitorg dgn Jimmy kat depan Lot 10...sambil dia bg ceramah kat kitorg sbb lambat. Org ramai skali uols!! Tapi yg i benci sgt...motif semua ucapan, persembahan dan sebagainya dilakukan dlm bahasa mandarin?? padahal ramai org arab, melayu dan sebagainya...kenapa tak guna english jerr?? kann kita menyambut Tahun Melawat Malaysia 2007...so, why not kita buat upacara tu guna english?? ni tak...mana tah datang tetiba muncul si Daniel ponen tu..nyanyi lagi Mimpi versi mandarin!!

Tak cukup dgn ittew...mana tah datang penyanyi2 yg aku tak kenal...harap kan rambut jerr stylo...suara mcm hanjengss!! Koser mak dengar...baik mak pergi main sembur2 dgn Pak Arab yg meriahs kat situ.

Kat sini la tempat kitorg tgk bunga api...hehe!! Best uols!!

Tapi, aku tak faham la kenapa la ada parent dok bawak anak2 kecik mai kat tempat ni...nanti hilang ka, jatuh ke...sapa yg susah??

*sambil feeling Deanna Yusuf, "Mereka dan keluarga mereka".

Dgn budak2 melayu yg perangai mcm hanjs...kalau dah besar takper...ni sumer budak skolah lagik!! mcm bagus!!


Setelah puas jerit (ayo Iris dgn Lorna jerit guna pitching Mariah Carey...nak tercabut gegendang telinga aku)...kitorg pun pergi menyundal kat BlueBoy..ada show uols!!

So apalagi, berjoget sambil melessi la kaedahnyerrr sbb i tak brani nak menggatal kerana for sure yg datang tu berpasangan kan??

Ada skali masa i drink kat bar, tetiba ada sorg mat salleh yg kertu tapi kendu menggeselkan kaki kat celah2 kaki i..so, i pon menggatal la...tiba2 datang BF dia...terusss i cabut pergi kat jimmy hehe!! *nasib tak kena baling dgn heels

Ahh...i taste skali kat abg botak sabseraw yg asyik tgk i *kata jimmy la....tapi i tak berani nak menggatal uols...i ni memang tak pandai bab goda2 jantan ni...slalunyer diorg yg approach i *matila speku....Lee, cepat la ajar i!!!

So, lepas tu tgk tgk show dgn MC dia yg mulut cam kesiyal..tapi memang happening melihat show ala2 fighter Christina Aguilera...punyala feeling nyanyi smpi sepak terajang penari tu betul2...ayo..

Abis jerr show, terus aku dgn jimmy lepak kat mamak sblm balik bilik...huwarghhhh!!

Happy New Year semua!!

ps: skrg ni I kat kluang..outstation...Dr Liew ittew sgt kendu...mak sukerr!!!!

Monday, January 01, 2007

From This Moment On


I love this song very much!!! Lirik yg best!!

From This Moment - Shania Twain

From this moment life has begun

From this moment you are the one

Right beside you is where I belong

From this moment on

From this moment I have been blessed

I live only for your happiness

And for your love I'd give my last breath

From this moment on

I give my hand to you with all my heart

Can't wait to live my life with you, can't wait to start

You and I will never be apart

My dreams came true because of you

From this moment as long as I live

I will love you, I promise you this

There is nothing I wouldn't give

From this moment on

You're the reason I believe in love

And you're the answer to my prayers from up above

All we need is just the two of us

My dreams came true because of you

From this moment as long as I live

I will love you, I promise you this

There is nothing I wouldn't give

From this moment......

I will love you as long as I live

From this moment on

Malam Bulan Di Pagar Bintang



Happy New YEar everyone!!

Korg celebrate kat mana semalam?? hiks..sentap dgn statement Freddy...tanak celebrate sbb menghormati Aidiladha katanyerr.....kaedah sgt!! Motif?? *pitam

Ok actually I have a lots of fun yesterday with my frens...weols celebrate kat Bukit Bintang sbb kat situ tak ramai Indon and pendatang asing yg lain...mcm KLCC tu dah jadi macam jakarta pulak jadinya...pengsan aku bau rokok kretek. I story mory about New Year eve nanti ekk.

Actually for this entry, I want to share dayang's video with you. This is her performence masa Zoom-In bersama Dayang kat RTM last year.

I really love this cover-version of Allahyarham Tan Sri P. Ramlee...and I love Dayang version more sbb music arrangement dia sgt sedap and FRESH!!! And aku suka gila version spanish lagu ni....seolah-olah terbuai ke alam lain *matila imaginasi

Aku ada full version of this song in spanish...sapa nak?? nanti aku email ekkk

Have a joyous new year everyone...yg lepas tu biarkan berlalu, kita mulakan new chapter tahun ni...jadikan kesilapan lalu sbg pengajaran supaya kita tak mengulangi kesilapan yg sama!!

HIDUP MESTI BERANI!! *tema baru hehe

Love you guys sooo much!!

xoxoxo