Friday, December 29, 2006

Happy New Year 2007

We are almost at the end of 2006

A lot of things had happaned..bittersweet moments, had taught me to become a better person...

Few things I want to say to all my frens...

First of all, it is nice to know all of you.

Thanks a lot for your friendship....

Remember the buddy system....because 2 have more fun than 1

I'm glad to have all of u as my frens....

So, it is a cuti time right now..

Take your time once in a while to just enjoy the moment *muhasabah diri kaedahnyerr...

When someone tries to surprise you....


Let them think they got a way with it....

Don't worry what you see in the mirror....

Beauty is in the eyes of the beholder....

But, the most important thing is beauty from inside....there is no point of jadi cantik if u have ugly attitude and brainless...

And remember...your mother think you are cute...if no one else does!!

Always try to do what you are taught, who knows it may lead you to beautiful things...errm maybe sometimes.

But...don't be afraid to try over and over again!!

Try to give a gentle lift to a friend in need....

Because, sapa tau...maybe hari ni hari dia

Esok lusa, maybe hari kita pulak rite??

"What goes around, comes around"

Search for the best route to what you are hoping for...

(This one not include all khurafat and syirik thingy *matila mak esah!!)

No montain too high for you to climb,

No river too wide for you to across,

No goal is too hard to attain you persevere....

Sometimes it's better to watch from a distance and plan you're next move carefully....

Get to know someone first before accepting that he maybe your enemy....

Sometimes, first impression not always right...

BE CAREFUL with what you put into your body...

Health is too important to ignore...

Love your self...don't do a stupid thing that may cause harm to yourself...

Enjoy your life to the fullest.....hidup ni skali jerrr!!

Present yourself well and mind your manners....

Jangan tergedik-gedik!!

*amaran untuk hadek2 yg sukerr overacting di khalayak umum!!

Then, people will respect you more.....

Remember, no matter how much you resemble your siblings

You are still unique!!

Be proud with yourself!!

Have a good rest....

Take a power nap from time to time, tapi jgn sampai tidur tak hingat pulak!! *kan Bella??

Save your energy for tomorrow hardwork!!

Whenever possible, jangan malu2 kucing to jump and clap for joy!!!

After all, you have the right to have fun is it??

Be happy!!!

Always keep in your mind that the world is filled with marvelous and wonderful thing

Risk it, experience it and enjoy it!!!

HAVE A BLESSED NEW YEAR 2007!!!

MAY GOD BLESS US ALL!!

Lastly, Terima Kasih 2006.......


Thursday, December 28, 2006

I Have Realized That...

I HAVE REALIZED THAT
Lonelier you feel,
Lonelier the world makes u feel...
I HAVE REALIZED THAT
Words had hurt me more....
Than the wound I had suffered in my life...
I HAVE REALIZED THAT
No matter how many times I pray,
I only get what I rightfully deserve...
I HAVE REALIZED THAT
When I am estatic about something,
There are never enough people to share it with....

I HAVE REALIZED THAT
You can't have happiness,
Unless you are already happy....

Breakaway - Kelly Clarkson

Watch Video:

Breakaway (Kelly Clarkson)

Video code provided by Music Video Codes



Grew up in a small town
And when the rain would fall down
I just stare out my window
Dreaming of a could-be
And if I'd end up happy
I would pray (I would pray)

Trying not to reach out
But when I'd try to speak out
Felt like no one could hear me
Wanted to belong here
But something felt so wrong here
So I pray (I would pray)
I could breakaway

I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes til' I touch the sky
I'll make a wish
Take a chance Make a change
And breakaway

Out of the darkness and into the sun
But I won't forget all the ones that I loved
I'll take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway

Wanna feel the warm breeze
Sleep under a palm tree
Feel the rush of the ocean
Get onboard a fast train
Travel on a jet plane, far away (I will)
And breakaway

I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes til' I touch the sky
I'll make a wish
Take a chance Make a change
And breakaway

Out of the darkness and into the sun
But I won't forget all the ones that I loved
I'll take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway

Buildings with a hundred floors
Swinging around wild indoors
Maybe I don't know where they'll take me but
Gotta keep moving on, moving on
Fly away, breakaway

I'll spread my wings
And I'll learn how to fly
Though it's not easy to tell you goodbye
I gotta take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway

Out of the darkness and into the sun
But I won't forget the place I come from
I gotta take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway, breakaway, breakaway

Wednesday with Moody


On Wednesday...still in stress and moody...

Woke up early that morning....and get this message


Yes...he asked for forgiveness and explained why he did that thing.


But, I dont bother to reply anything to him...still in shocked and sentap with his word "stop sms me"....


I'm moody because the bus drive still play the Dikir Barat song...which annoyed me a lot...


The moody became worst when I was in Hospital Tuanku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang....and have to meet this vain, arrogant and snobbish radiologist...Dr Azlina Pukek Lahanat.


She made me sick!!! Always pandang rendah to other people...I know I'm not highly educated as you doc, but can u plz respect other people...when people asked u nicely and politely...can u just answer it nicely. Beside you dont even good in doing ultrasound....and my job is to help u to achieve a good images for diagnostic for FREE and then you not even say thank you, plus you said that my method is wrong and start using such phrase like "who's the doctor here??". Then, u scan cincai...missed the pathology with your stupid method..OMG...u still want to call urself as a highly educated people?? DAmn hidung tinggi!!


Let me tell you something biatch...our human brain not only use to memorize thing...but we use it to THINK as well!!


School jer high-high...stupid never finish!! *makhayam Betty punya quote.


In the afternoon, still moody....due to the internet break-down (bcoz of the earthquake kat TAiwan)...huwaa, have to repost my blog again and again...shitt!!


THen, my Patau boss came and said that a doctor in MEdivron Clinic in Alamanda, Putrajaya need my help....He want me to teach him how to scan. SO, without having my lunch, i'm straight away went to Putrajaya with Kim Seng and Amirul....in the car, tetiba muncul lagu Hurt (Christina Aguilera) and yes, I am hurt!! *motif aku feeling over2 cenggini??


Luckily.....the doc was supernice person!! So my moody reduced bit by bit.


On the way back to KL, i received a sms from him again, asked for forgiveness, asked me to reply his sms. That's the end of my moody....


I started to became gila back....dance in the car with Amirul (new worker at our company and he is a nok nok gitu) and sang Beyonce "To the left, to the left" sambil kepit suara...which made Kim Seng want to muntah!! Hehe


And....


He called me last night...and I feel like a big stone have been lifted up from my head..


Hiks...I'm happy =)

Am I happy???

Wednesday, December 27, 2006

Tuesday With Moody

Tuesday with moody....

Memang aku moody tahap cipan....


Dahla bangun kerja lambat. Actually aku jaga awal, tapi kau tutup alarm clock and sambung tido balik...sedar2 jerrr dah pukul 7 am....TIDAKKKK!!!


Aku moody sebab LRT ada technical problem, and move slower than usual....


Aku moody sbb dalam LRT penuh dgn indon yg busuk....diorg ni tak mandi ker pagi2??? Aku takut sgt kalau aku kena infection dari diorg tu. Faham2 jer lah...penduduk Indonesia ada la dlm 700 juta orang, pastu negara dia negara miskin, sah2 la kerajaan dia tak mampu nak bagi suntikan imunisasi kat seluruh penduduk dia!! So kaedahnyerr diorg ni senang dapat penyakit seperti leprosy dan sebagainyerr!!


Aku moody bila dalam bas Rapid KL, pak cik driver tu pasang lagu dikir barat sekuat hati dia....urghhhhh tensennyer!!


Aku moody sesangt bila tiba kat ofis sebab hari ni aku kena train new marketing staff tentang ultrasound machines....


Aku moody bila aku kena ajar kelas anatomy....


Aku moody bila aku chatting....


Aku bertambah moody bila ada diorg gaduh time chat.....


Moody aku bertambah teruk bila aku SMS org tu, tanya dia OK ke tak, dia reply jgn sms and bazir kredit


Aku semakin moody bila org tu cakap dia dah mungkin keluar hang out dgn aku lagi.....


Disebabkan aku moody yg amat sgt, aku ambik keputusan untuk tido awal...


Dan pagi ni aku moody balik bila aku dapati aku langsung tak buat self-reading semalam...


Dan yang menambahkan moody pagi aku ialah org tu sms aku cakap sori dan explain kenapa dia moody smlm...


Perlukah aku moody hari ini???

Saturday, December 23, 2006

Beyonce - Irreplaceable (Live in Japan)



Haha...bukan kesekian kalinyerr aku post entry video Beyonce...ala lagu yg to the left, to the left tu. TAh le aku suka bebenor lagu tu...macam motivasi untuk diri sendirik..bolley??

Lagu ni aku tujukan khas kepada orang2 yg perasan diorang tu bagus sgt, yg dok pergi kompang aku ni gila talak kat dia segala...

Memang at first, aku fikir he's the one..irreplaceable la kaedahnyerr, tapi sebenarnyerrr aku ni yg irreplaceable, ko tu anytime i bole replace....jadi, untuk org ittew, i tujukan khas lagu beyonce ni...live dari Nippon!!

"To the hell, To the hell" *larik!!

Friday, December 22, 2006

Dayang - Because You Love ME (OIAM)



HOlaaa...ni yg dikatakan tak tau nak post apa menda...so, i just post this vid of Dayang, masa one in a million. She sang Because You Love Me. I love her version much more dari Siti Nurhaliza version yg entah hapa2 tu *sori yerr pada peminat Siti...(sambil angkat kain dan larikkkk!!).

Thursday, December 21, 2006

Isu Gemuks Lagi..

Alahai...pagi2 lagi I dah sentap apabila digelar Ratu BEncana oleh Siti NurHaslele Binti Taruhjubur ittew...macam kesiyal. Bukan i yerrr yg bawak bencana ke Johor ittew....ni sumerr gara2 uols termasuk Napisa Manjakari dan LANNdak yg asyik bercikcuran tak hingat di sana..

Mrasa I dedicate lagu ni kat uols LEle!!

"To the hell, to the hell"

*sambil tangan tunjuk arah ke neraka..larikk!! (macam tau jerrr kat mana neraka ittew hehe)

Anyway uols ada dengar FLY.FM tak semalam?? Ada??

Uols tau tak rancangan Flirtty at Fly.Fm (lebih kurang la tajuk dia). Program ni adalah untuk mereka yg ada crush pada seseorg, dan gunakan Fly.fm sbg org tgh untuk samapaikan hasrat diorg tu untuk keluar dgn org yg diorg ada crush ittew.

So, semalam adalah sorg minah yg dipilih unutk menceritakan pasal lelaki yg dia suka ittew. Pompuan tu pun cakap la yg dia mamat tu adalah kawan kepada kawan dia. Diorg pernah jumpa kat bla bla bla and she describe that guy bla bla and describe herself as a fair skin, long hair an a little bit chubby gitu...

Pastu, DJ radio tu pun call la that guy and told him that ada gurl jatuh hati dekat dia. Pastu DJ tu describe la girl tu mcm mana, diorg pernah jumpa kat mana segala. Korg tau apa jawapan laki tu...

"Are you serious that girl has crush on me...OMG!!"

"Off course I know that girl, she is not a little bit chubby, she is really really really FAT"

Ayo...sentap tak?? Pastu DJ tu kata; "You are so mean!! Actually this girl want to ask u out for cinema and dinner" (actually itu adalah hadiah untuk selected couple yg berjaya ajak org yg diorg ada crush tu keluar). Laki tu jawab apa..

"NOO, definitely NO"

"Why? Because she's fat??" asked the DJ

"Yes", jawab laki tu

"Do you know that the girl that we are talking about is on the line with us right now??" tanya DJ itu.

Laki tu terus terkujat beruk dan terus letak telefon...DASAR PENGECUT!!!!

That girl lagi la kesian...dia siap cakap lagi org yg sepatutnya letak telefon adalah dia, bukan laki tu sbb dia yg di hina.

Hayoo...setan betul laki ittew!!

Kalau yer pun perempuan tu gemuk, perlu ke nak malukan dia kat radio secara live?? Teruk sgt ke kalau gemuk?? bole berjangkit ker??

Memang la dari segi perubatan, org gemuk ni akan berhadapan risiko menghidapi pelbagai penyakit...tapi mereka berhak untuk dilayan sama rata dgn mereka yg kurus!!

Ko hengat pompuan kurus yg ko usung siang malam tu bagus kerr?? entah2 bermacam penyakit sexual transmitted disease dia ada....sifilis, gonorrhea, aids dan lain2 lagi sehingga sukar untuk aku sebut dgn kata2 mahupun tulisan!!


Salah kerrr kalau diorg gemuk?? Ada sesetengah tu tak mintak dilahirkan gemuk pun!! Mungkin sbb genetik ke?? Sapa tau kan??Kalo sumerr org boleh mintak dilahirkan dalam keadaan cantik...aku rasa kat dunia ni takkan ada org huduh!!

Apa hak kita nak menilai kebaikan dan keburukkan seseorg tu hanya kerana rupa paras?? *mrasa jadi yo soy betty la fea kann!!

Yang penting, cantik dari hati. Lain la kalo org tu dah la rupa pun buruk, perangai lak macam kesiyal...harus la kena ludah dgn aku *harrgh ptuih!! (ludah berkahak).

*Chomeyy tak kitorg?? Gemuk2 kitorg pun kitorg tak pernah kacau org, pukul org, rogol org atau maki carut org tanpa sebab tau!!


Arghhhh!! Berat mek dah naik!! *terus capai hotpant dgn sporty bra pegi jogging dgn ayie..hiks

~i'm coming darling...wait!!!

Tuesday, December 19, 2006

Segmen Terjah Bersama Tyra Bankrup

Hi uols...sempena musim tengkujuh yg sedang melanda kita tak berhenti-henti, dan yang menambah-burukkan keadaan ialah kehadiran ribut taufan yg macam2 seperti ribut durian, manggis mahupun langsat yg membawa seribu macam masalah yg sukar diungkapkan dgn kata2 mahupun tulisan!!

So, apa kata kita menhangatkan musim tengkujuh ni dgn berita-berita PANAS?? HEhe *gelak jahat

Jadi untuk rancangan edisi siasat cycle 1 yg mek baru lancarkan, I dgn suka hatinyerr menjemput pengacara jemputan kita yg berkopek besar tetapi asli you...

Dipersilakan....


Tada...akak Tyra Bank!!!

Haluuu ladies and gentleman...do you have what its take to become a supermodel?? ohh salah show rupanya...

Hari ni, iols nak cerita panas dgn uols semua. Tapi first of all, I nak motivasi sikit uols semua yg gila nak kurus ni....apa reason korg semua gila2 diet nak kurus ni?? sampai ada yg pengsan2 sbb ambik CikDura *jawab ayie!!!

Korang ni, kalau sbb kesihatan tu off course la...tapi ada banyak cara nak kurus tau tak?? Contoh: jalan kaki gi window shopping, jgn guna lif kalau rumah tu agak2 di tingkat sepuluh..guna tangga jerrr...penat?? eh korg nak kurus kan?? Beautiful is PAIN sayang oiii!!

Ataupun uols makan makanan seimbang dgn potion yg kecik contohnya roti, mee dan sebagainya.

Ok la berbalik kepada topik panas kita...

UOLS kenal tak lelaki yg kecik skit dari gajah Afrika ni??? *larikk!!

YESSS UOLS...ini lah Chef ZAm yang terkenal dgn rancangan masakan dan buku2 masakan...beliau merantau seluruh dunia, membawa nama MALAYSIA...dgn menggunakan bakatnya yg pandai masak serta memperolehi KA-CHING yg makan tak habis gitu...

Siapakah lelaki yg hansuari ni??? *matila i pun taste jugak!!

YESS uols!!! Jangan marah kalau mak cakap ni adalah anak hikan kepada Chef Zam *pitam!!

SAPA KATA ORG 'PLUS SIZE SUPER DUPER XL' TAK BOLEH DAPAT ANAK IKAN HANSUARI???? SAPA?? *angkat tangan!!!

Merasa uols semua makan hati tgk gambar ni kan?? kan?? kau ado??

Mek pun mula2 tak percaya, tapi setelah KB iols menunjukkan sumerrr gambar ni, iols terus SUJUDD kepada Chef Zam ni...*sujud semua...now!!

Dah la anak ikan botak...iols terus berair tgk gambar ni *seraya ambik KY untuk cikcap...larikkk!!

Bukan saja sorang uols.......

Dua......

Dan tiga malah.....

Ni pin kira sikit jerrr gambar nih...ada berlambak-lambak lagi gambar dia kat friendster uolsss....

Mrasa klik SINI

Komen sket Chef Zam....

"Korg hengat korg chantekk nak dapat anak ikan cam i?? perlu ker pakai wig nak dapat anak ikan yg kendu?? koserr tau!! yg penting cconfident dan cantik dari dalam!!"

Kekwatkan statement *matila kena pukul dgn Chef Zam...ampunnnn!!

Apapun...jadikan ini sbg motivasi untuk anda semua berusaha gigih mendapatkan anak ikan...kalau tak dipecahkan ruyung, mana kan dapat sagu dia...kan?? *merasa semua gigih lepas nihh

Pendek kata, size dan rupa paras bukan halangan untuk merembak anak ikan...yg penting konfiden dan KA-CHING yg ada perbagai warna termasuk KA-CHING plastik...*matila mata duitan!!

USAHA TANGGA KEJAYAAN UOLS!!!

over to you IZuan....

Izuan: *pitam*

Monday, December 18, 2006

Gathering (Pics)

Akhirnya...dapat jugak i menghaploadkan gambar2 gathering yg dah berkulat di simpan oleh Bella, Mama dan Ayie. Si Yanz punya jgn cakap la...tahun depan baru dapat gamaknyerrr.....biasalah, panas dan lembab sepanjang tahun *matila khatulistiwa.
So, sbg kenang-kenangan hari tua...we ols pun berposing sakan la. Yang tengah berambut cam singa lapar ittew adalah Mak Nenek Ayam generasi yg pertama. Kat belakang tu sumernyerr cucu ayam dia kecuali Yanz la...dia versi ayam pencen yg bonzai.. *larikkk!!
Ni asam laksa yg sangat SEDAP sehingga i menjilat betis Ayie *ops!!
Mama: Ko tgk waiter tu...vontot flat. Dah la muka macam pondan. *matila kutuk pondan!!* Excuse me (sambil kepit sora), mana Maggie Goreng saya??? Apsal lama sgt...kena pergi order maggie kat uganda ker??

Yanz: Ha ah la mama (sambil kunyah fish n chip dia)...tu memang pondan la. Motif dia pose2 depan kita, dia ingat kita top kerr??

Uiihh lazatnyerrr banana split Ayie ni...tasty kan?? errr aku salah cakap ker?? *motif dia makan dessert jerr??
Bella: Meh sini pisang ko ayie!! (guna sora petir)

Ayie: Tidakkk!! Pulangkan!! *sambil muka dia bertukar iras2 maya karin versi tong taik...larik!!!

Mama: Yanz, ko kenapa asik masuk bawah meja saja?? ko tgk anu freddy kah??

Mama: Apa korg buat ha?? Ko heng ko chan nak mamarazzi i?? I mamarazzi kan korg balik.

Bella: Awat ayaq ni rasa lain macam ha?? Rasa cam hanjjj!! WAITERR *guna falsetto

Bella: Ala, akak tak kisah balik lambat pun. Berani lekiu tu nak marah akak?? Baru akak libas2 rambut dia dah takut. Akak kan makhayam!!

Freddy: Hehe...iyo la tu. Aku rampas kang, mrasa la hang jadi janda tak laku!! *sambil kenyit mata kat izuan...matila speku (sambil pengsan lite-lite)

Mama: Apa kao buat dak yanz oiii...tak cukup manis lagi ka air tu??

Yanz: Tahla, dari tadi tak manis2 pun. Dia guna limau purut kot?

Izuan: Ko asal gambar dgn aku jerr tido, asal tido jerr bergambar..

Ayie: Aku malu arrr.....

Izuan: Malu-malu anaak anjing laut konon...tgk aku menten senyum sampai telinga ni (sambil tangan raba2 bahagian pangkal ari2 ayie...ops!!)

Ayie: *sentap....terus diam

Bella: Senyum sumerrrrr!!!

MAma: Aku dah penat senyum daaa

YAnz: Bising la korang ni...takleh concentrate senyum aku!!

*kopok kapal terbang noel...

sblm terhempas ke lantai...

Bella: Ermmmm sedapnya kopok noel ini. Sedap sehingga menjilat tumbler. Yum yum!!

Izuan: Tidak...jangan jilat tumblerrr daku...PULANGKAN!!

*kejadian ini disusuli gempa meja yg lite2 menyaksikan seluruh kopok kapal terbang ittew jatuh ke lantai. sume org tergamam kejap.

Pandang kiri...pandang kanan

CABUTTTT....terus berlari ke Gloria Jeans

Bella: Yanz masih skolah tadika lagi kerr??

Yanz: Hello, org dah kerja yerr...designerrr lagi. kau ado??

Bella: Hehe...nan ado dek non. Mak hari2 kerja kangkang sambil giling rempah dan tumbuk cabai jerrr...errr ni malam jumaat kan?? *girang*

Yanz: Koserr tau!! Ni baru malam Khamis la nok.

Bella: Ko kalau tak senyum dalam gambar ni siap!! aku ramas bijik ko yg terkeluar ni!!

Ayie: *sentap!! OK..ok (matila my balls) sambil senyum paksa....

Freddy: Amende la diorg ni...nak bergambar pun bising2. Tgk kita...rileks jerr kan?? Izuan, rapat la sikit...nanti Lee tak jeles lak..

Izuan: *malu* I malu la fred, lagipun i takut nanti Lee hantar bom ke, antrax virus kerr kat i...tak kerr naya *nangess

Freddy: Nak takut apa?? I kan ada...cinta mengatasi segala-galanya...jgn kata Lee....Azleee, Roslee pun I tak heran (sambil peluk lite2) *matila speku

Izuan: Owhhh *terharu!!!!

Bella: Syudehh!!! Jgn korg nak bermanja-manja kat sini. Kasik balik toyboy mak!!

Izuan: Ko heng ko chan??? *sambil pose senyum. Ko nak jantan tu...ambiklah. I tak mahukan jantan, i mahukan lelaki!! *matila Ida Nerina