Wednesday, November 29, 2006

Hurt Live Video




NI bukan balas dendam ke apa (nanti kang ada la org tu cakap i lepas geram dgn buat entry banyak2 kan noel??).


Just want to share this video with all of you. Sangat bagus dan POWER!! Walaupun Christina nampak macam struggle nak kuarkan sora dia..uols kena ingat..dia menyanyi sambil duduk....nak tercabut anak tekak i dengar bila dia tarik high note...that's the killer!! KAU ADO??


I takderr masa nak update citer baru so far...since I busy dgn task I. Today and day after tomorrow I have to do a demo for health exhibition kat ASTRO...tadi dah gi dah..sempat sembang kejap dgn Asyraf Sinclair *hiks...cumil la dia


*cumil...cumil...cumil

Walaupun dari dekat dia nampak sgt pechah lobang kan?? who cares anyway!! Tapi sayangnyer I tak offer dia buat scan...lagipun I tau...dia mesti busy kan?? Yang nurse I yg pariah tu...tak habis la terkejar-kejar bintang pujaan pariah diorg yg tak seberapa tu!!

Actually ada banyak cerita yg berlaku...nanti I sambung OK??

I busy tahap gaban sekarang ni....cheersss!!

Irreplaceable Live by Beyonce

Beyonce - Irreplaceable



Lately I keep humming this song...love the lyric and the video as well. Music is my passion!!

to the left
to the left

to the left
to the left

mmmm to the left,
to the left
everything you own in the box to the left
in the closet, thats my stuff
yes, if I bought it, then please don't touch (don't touch)

and keep talking that mess, thats fine
could you walk and talk, at the same time?
and its my name thats on that jag
so go move your bags, let me call you a cab

standing in the front yard, telling me
how I'm such a fool, talking 'bout
how I'll never ever find a man like you
you got me twisted

You must not know 'bout me
you must not know 'bout me
I could have another you in a minute
matter fact, he'll be here in a minute (baby)

you must not know 'bout me
you must not know 'bout me
I can have another you by tomorrow
so don't you ever for a second get to thinkin'
you're irreplaceable

so go ahead and get grown
call up that chick, and see if shes home
oops I bet you thought, that I didn't know
what did you think
I was putting you out for?
because you was untrue
rolling her around in the car that I bought you
baby, drop them keys
hurry up, before your taxi leaves

standing in the front yard, telling me
how I'm such a fool, talking 'bout
how I'll never ever find a man like you
you got me twisted

you must not know 'bout me
you must not know 'bout me
I could have another you in a minute
matter fact, he'll be here in a minute (baby)

you must not know 'bout me
you must not know 'bout me
I'll have another you by tomorrow
so don't you ever for a second get to thinkin'
you're irreplaceable

so since I'm not your everything
how about I'll be nothing? nothing at all to you (nothing, nothing)
baby i won't shed a tear for you (I won't shed a tear for you)
I won't lose a wink of sleep (a wink of sleep)
cause the truth of the matter is (truth is)
replacing you is so easy

to the left
to the left

to the left
to the left

mmmmm to the left
to the left
everything you own in the box to left

to the left
to the left
don't you ever for a second get to thinking
you're irreplaceable

you must not know 'bout me
you must not know 'bout me
I could have another you in a minute
matter fact, he'll be here in a minute (baby)

you must not know 'bout me
you must not know 'bout me
I can have another you by tomorrow
so don't you ever for a second get to thinkin' (baby! hey yea)

you must not know 'bout me
you must not know 'bout me
I could have another you in a minute matter fact,
he'll be here in a minute (baby)

you can pack all your bags we're finished
cause you made your bed now lay in it
I could have another you by tomorrow
don't you ever for a second get to thinkin'
you're irreplaceable

Monday, November 27, 2006

Pameran di Menara Telekom


Lalala...aku ni memang suka sgt simpan citer buat pekasam. Actually last week, I was so damn busy with my schedule, that's why blog ni bersarang sekejap. Tapi at least better daripada si noel yg dok kutuk aku tuh!! *larik!!

So, kaedahnyer aku ditugaskan ke pameran kesihatan di Telekom Tower bersama Mr Sam, pemilik Lourdes Medical Centre. Since, Telekom adalah panel diorg, aku ditugaskan untuk buat FREE scan with consultation gitu. *matila bagi nasihat yg salah!!

Orang ramai skals uols!!!! Yang cando ada, yg buruk bukan kepalang ada, cikki pun ada, adik2 pun ada!! pendek kata MACAM2 ADA.

"Yang buta datang bertongkat, yg pekak tertanya-tanya...maka berlangsung la pameran itu selama 3 hari 2 malam!!!" *matila penipulara

Dah la org ramai datang, especially cikki..biasala kan...org hensem scan *larik!! mesti tanak lepaskan peluangkan???

Pastu, yg si boss ni pulak tak faham...dok suruh aku scan cepat2 sbb org ramai. Ko heng ko chan?? Ko henggat senang nak scan?? kalau normal takper, kalau abnormal dan paranormal macm gambar kat atas tu??takkan aku nak scan cincai macam sesetengah doc?? *matila dbi

Ingat senang ke nak dapat gambar kepala baby macam ni for dating?? Ko boleh?? Berani??

Itu belum lagi kena buat 3D macam ni...naik cramp tgn aku nak dapat gambar cenggini tau tak!!


*i am a baby boy!! nampak tak punai saya?? kalau tak pendek umur!!

Patient siap bergaduh lagi kat luar tu...mana taknyerr tiba2 masa aku nak ambik next patient, tiba2 bos pariah ittew suruh aku check sorg pompuan yg kununnyerr VVIP. Motif I jadi rebutan VVIP?? koser!! So, bising la org kat luar tu....kalau sorg takperr, ni adala 4 horg...siyal!! nasib baik patient tak marah I.

Penat betul dok scan org ni...aku sampai pukul 8pg, tak sempat breakfast...dah ada ramai org beratur kat luar. Sabar je la.

And ada sorg pekerja dari TNB yg sgt meletop. Merembes aku masa scan dia. Dah la botak, body dia...ayorrrr meletopss!! Siap ada tindik kat belly button and nipple dia. Ahh....

Aku pun tanya dia....tak sakit ker tindik kat nipple tu??

Dia jawab "sakit sikit dari sunat jerr, tapi sedap!!"

Aku pun bertambah gatal pegi tanya "lebih kurang macam kena gigit la...sedapkan kalau nipple kena gigit!!" *matila pecah lobang sendirik

Hambik kau!! dia ketawa jerr kaedahnyerr. Bestnyerr I pegang body dia ittew. Menyesal tak ambik number phone.

I memang taste habis kat org yg botak2 dan berbadan tasty macam Vin Diesel. Bila tengok jerr terus turn on kaedahnya. *noel terkecuali yerr walaupun dia botak...larik!!


Samuel rizal *matila guna nama org kan??

Budak ni pun I taste jugak walaupun suaranya agak pechah lobang gitu...ahh pedulikk...yg penting botak adn macho!!!

Tapi, kalo botak saja tak cukup...dia kena botak dgn pakej gitu sbb tak semua yg botak tu menarik dan sexy...contohnya pak cik2 tua yg takder rambut dan boroi ittew..ewww puhleeez!!


Sorang lagi yang I taste..nigel barker. Model cum photographer. Uols jgn tak tau yg mak dia ni miss ape tah, miss romania ke uganda tah. Tapi ratu cantik la...nasib baik tak membesar nak jadik ratu jugak kan?? tapi dinch kalau dia ada rambut..buruk gils!!


Melalut pulak...dah la tdi kantoi tulis blog dgn boss. Nasib baik dia bodo, so i pandai la kelentong dia pasal mende alah ni hehe!!

And hari ni I dapat simcard Digi for office use kata boss. Dinch Digi, beside I sayang lagi kat Maxis number aku. So terpaksa la I beli satu lagi phone baru huhu!!

Monday oh Monday


Ngeee..ayo malasnyerr hari ni. Sindrom Blue Monday kaedahnyerr. Tak tau nak buat apa

Sambil pose2 sayu, I dok kat tepi tingkap sambil merenung langit yg mendung dan burung2 gagak berterbangan di kaki-kaki langit. *matila

Ingatkan nak buat report patient....tapi malas la pulak!!

So, untuk mengatasi rasa bosan itu, i pun menulis blog

*matila entry bodo!!






Wednesday, November 22, 2006

Mak Abah



Suddenly I miss my mum and dad....

Entah la nape...tadi pagi I call dad tanya khabar. Hmm...biasala abah, kerja tak pernah berenti. Kalau cuti pun still tak nak berehat. Dia akan buat apa saja kerja kat rumah.

Mak?? Macam biasa la...kalau aku call, aderr je gossip baru...jiran sebelah bela toyol la, anak mak su timah kena tangkap sbb isap dadah la. Tapi mak bukan yg jenis jaja cerita kat org...tapi I tak tau la kenapa la mami-mami jarum kat kampung I tu selalu jerr gi rumah I jual cerita...mak I dengar jerr la, takkan nak halau kot??

Flashback 15 tahun yg lalu...I always ingat my parent especially abah tak sayang kat I. What do u espect dr ex-soldier kan??harusla ala2 tentera pendidikan dia gitu. Pendek kata aku ni membesar dgn kena rotan, tali pinggang segala. Salah sikit jerr..rotan. Adik aku yg buat salah, aku yg kena rotan. Biasa lah kak long katakan *ops!!

Teringat masa kecik2 dulu pegi mandi sungai. Tak bawak adik2....diorg ugut nk bgtau mak. So, bawak la pegi mandi sungai sekali. Mandi vogel kaedahnyerr!! *hiks malu

Lepas jer mandi sambil feeling renang berirama versi vogelnyerr...nak balik ni...tiba2 uols...mak aku muncul (dengan aura yg bersinar-sinhar menandakan dia tengah hangin satu badan) ditepi sungai ittew dgn sebatang rotan!!! So, apa lagi...aku kena rotan depan adik2 dan kawan2 I.

Abah?? Some of my friends said that I looks like my father..which is totally N-O-T. Sbb aku rasa aku looks more like my mum *matila anak mak!.....but I do have the same broad-forehead like my dad, and we do share the same ego and anger...ermm, aku ni takder la pemarah sangat..kan jimmy??

Abah memang tegas. Masa aku kecik dulu2 la...sekarang ni dh kurang sikit tegas dgn aku. Aku dgan abah memang tak berapa rapat sgt. Aku tak tau kenapa. Kalau org lain boleh duduk bersembang dgn ayah diorg and talk about gulf war, world cup and so on, tapi aku selalu bergossip dgn mak aku kat dapur. Pasal Siti la, pasal jiran aku kena cerai la *matila umpat!! Aku hanya bercakap hal2 penting jerr. Tapi, aku dgn abah boleh berbual mesra dalam phone...tapi bila face to face ni aku kurang sket...cuma lately jerr la aku berani bercakap dgn abah. From his eyes aku tahu yg dia sayang kat aku. Sayang tapi tak nak bagitau..gitu lerr kaedahnyerr.

Walaupun begitu, pernah jugak la masa kecik2 dulu dia marah2 aku tak payah la ku bgtau sebab apa. Dia punya marah lebih kurang camni la:

"Perangai macam PONDAN!!!" *I sentap uols

SO, lepas tu adik2 aku selalu la panggil akupondan kalau bergaduh waktu kecik2 dulu...especially adik aku yg bongsu tu. Dia tu memang kurang hajar sikit dgn aku dan adik2 aku yg tua dari dia. Pernah sekali tu aku tampar dia sbb panggil aku mcm tu depan mak aku. PADAN MUKA!!! MAk aku dah warning awal2 dah jgn dok panggil aku mcam tu...tapi tak nak dgr kan??? HAMBIK KAU!! Aku memang sedih gila. Kalau org lain panggil mungkin aku ak kisah sgt...tapi ni family sendiri. Nasib baik sekarang ni dah takder mende2 macam ni.

Abah memang pentingkan pelajaran..aku ni kalau dapat nombor 2 atau 3 dalam kelas jerr, habisla kena marah....kalau adik aku takper la pulak. Cuma dia tak pernah paksa aku belajar atau ambik course yg dia suka. Dia lagi suka bagi aku buat pilihan sendiri. Tapi, dia selalu busy sgt dgn kerja dia. Asal ada PIBG meeting jerr, tak pernah la nak pergi. Bila ada Majlis Graduasi jerr, tak pernah pergi. Kadang2 sedih jugak. Yer la, bila tgk org lain dgn family diorg....aku rasa kosong sbb parent aku tak datang tgk aku ambik hadiah setiap tahun. Nasib baik masa konvo parent aku pergi. And the best part is when my father told me how proud himself to see me on the stage and receive the scroll. Thanks abah!!

Aku tak tau la kenapa mak dgn abah aku tak leh terima aku seadanya. Tak suka aku rambut panjang, tak suka aku pakai baju sempit2 walaupun baju tu baju kemeja (alah kan tu style terkini...harus la pakai yg follow body kan??). Takkan aku nak pakai kemeja2 yg besar gedabak maca pakcik2 tu??

Aku mengaku, memang depan family aku coverina habis la. Nak jaga hati. Dulu, kalau pegi kenduri kat rumah org, mak awal2 lagi dah warning "Jangan nak memondan kat rumah org!!".

Masa pergi JB dulu, nana pernah keluar statement mcm ni:

"I rasa, kita ni jadi pondan macam ni mesti sebab mak ayah kita pernah kutuk pondan masa muda2 dulu, dan pondan tu sumpah diorg dapat anak pondan!!" *macam kesiyal!!

Hanjing tol statement ittew!! maybe yes, maybe not. BUt for sure, aku tak pernah salahkan mak dan abah dalam hal ni. Lagipun kita kena ingat, semua laki ada genetik perempuan.

Teruk sangat ke kalau jadi lelaki lembut ni??

Kitorang ni pun manusia jugak...we are a superhuman with capability to understand both genders!! *kau ada?? Take myself for example;

  • kawan2 aku yg lelaki selalu mengadu pasal awek diorg kat aku, tanya hadiah apa yg patut bagi awek dia etc etc

  • Kalau kawan perempuan, diorg selalu dok cite pasal senggugut diorg (mentang2 la aku bg free medical consultation kat diorg...cheh!!), pasal bf diorg yg 2 timing, pasal vaginal discharge la, pasal kenapa lelaki ni ego tinggi la *hello?? aku ni apa?? bukan laki ker??

Now, u see my point??

Aku tak pernah salahkan my parent. Biar la kau pondan ker apa, yg penting aku nak diorg bangga sbb dapat anak macam aku.

Time will tell!!

Goodbye To KEN

FYI untuk semua...Ken telah selamat balik ke Miri pagi tadi selepas terlepas flight semalam akibat kesesatan lalu lintas...tu la sapa suruh gi lambat ke LCCT...sapa suruh leka sgt bercikcuran kat KL Sentral gitu!! I sempat la jumpa dia before dia pergi LCCT.

Entah la...tetiba I rasa sedih walaupun ken balik sekejap (for 1 month) jerr....I pun baru jerr kenal dia. Tapi I tak tau kenapa aku rasa sedey pulak *overkan aku ni??

Ken bgtau kat korg sumerrr tak payah la susah payah pegi blog dia sbb dia tutup blog dia buat sementara waktu....

Sampai berjumpa lagi Ken....dan lagu ni ditujukan khas untuk KENNETH..


Monday, November 20, 2006

Johor Trip part 2


Tada....untuk entry ni, I letak a few gambar yg I captured during the JB trip last week. Thanks to my anak2 ayam yg sanggup membontoti I di sana...thanks to Ramadan sbb drive =)

So disebabkan I ni diva...I duduk kat belakang jerr la sambil pose2 vogy tak hinggat bersama inang2 I....

Ni la JJ Tebrau ittew....macam midvalley kan?? Dia ada bookstore yg sgt BESAR dan best!!!

Jalan2 sajork....bak kata Irwan "Scan dinch bible"


Ni tempat fav Irwan dan adik-adik lain...murah uols ada sale...3 bras for RM129!! *matila size tetek Irwan 36DD!! larik!!

Dan...nana pulak cari push-up bra untuk up-grade nasik lemak dia yg nan ado ittew *matila kena tarik rambut lepas ni!!

Makan time kat Secret Recipe

Gambar2 kat bawah ni special untuk tatapan Kak Bella dgn ucapan: Lupakan je la niat uols nak diet!!! Jom indulge kek2 ni..

1. Caramel cheese cake - pilihan nana untuk santapan di waktu pre-supper untuk alas perut lite2 sambil menjamu mata melihat jejanz yg lalu-lalang

2. Yogurt Cheese Cake - pilihan I...very yummy. Sesuai untuk mereka yg ingin tambah berat badan dgn sihat sbb ada yogurt yg mambantu menguatkan tulang. Juga sesuai untuk wanita yg kuat makan tapi takut kena tulang reput.

3. Chocolate Indulge - tersangatlah indulge...OMG this is sinful. Rasanya sangat ENAK bah!!! Kek ini menjadi pilihan Irwan atas suggestion pekerja kat situ.

4. Walnut Brownies - merupakan brownies of that day yg dilimpahi coklat yg suam-suam kuku. Yang ni merupakan pilihan Ramadan.

Oh...yang ni herbal eggs yg I beli kat herbal shop kat situ. Telur ni ala2 telur piandang gitu. Tapi rasa dia sedap dan baik untuk kesihatan...lagipun I memang suka telur hitam *matila taste telorr negro ops!!

Saturday, November 18, 2006

Johor Trip


Ha...last tuesday I have a business trip to JB *matila bisnes melachor kan?? Anyway, my company had asked my friend (Tan but I called him Atan) and I to go to JB to send this bulky ultrasound machine...and my job is to teach the docotr how to use the machine + how to scan properly on the patient!! *Dbi taknak suruh i hajar ke??


So, we departed from KL around 9am and arrived at JB around 2pm. So Atan yg drive and I slept all the way to JB he he...biasala Datin =). Dah la, on the way masa kitorg kat area Kulai...Atan baru perasan that our petrol almost empty...haisss, I dah berdoa jgn la minyak habis tengah jalan...luckily we managed to find it in Kulai.

So...JB here I come!!


So, the first place we went is Sultanah Aminah Hospital...to do some job there. After that, we went to Pelangi Medical Centre...puas ni nak cari tempat tu. Dah la signboard kat luar tulis nama lain, dalam DO tulis nama lain.

*DO - delivery order

Nasib baik I follow my intinct...walaupn nama kat luar dia Klinik Perbidanan Wanita...Hanjengg!!


Pastu...masa sampai nak kena tunggu Doc pulak. Ada surgery katanyerrr!!

Dah la the doctor treated me like I dont know anything...I nak scan patient pun dia tak bagi..tu belum lagi pekerja2 dia yg suruh aku keluar sbb diorg nak prepare patient..tak mnis katanye...MOtif?? FYI i pernah buat transvaginal scan la!!! so kalo stakat tgk puki tu takdernyerr aku terangsang!!


The next day..since I have to work until 3pm only...so I met my anak ayam yg study kat UTM. Dia datang dgn kawan dia..Nana and Ramadan (laki anak ayam I *ops!! ampunkan mak IRIS)

So, weols pun jenjalan keliling JB tu...the makan kat Stulang..pegi Danga BAy. Pastu gi JJ Tebrau (standard midvalley la kaedahnyerr). Makan lagi kat situ...kat Secret Recipe.

Irwan (IRIS *anak ayam dia kat UTM panggil dia MAK IRIS..kelles kau!!) dgn laki dia...ops!!

Aku, Irwan and Nana *tengok tetek Irwan tu..ori tau uols!! bukan sebab cikmon hehe!!

Aku dgn Nana. Motif kitorg gambar camni?? Motif I kena coverina?? Uols perasan tak muka Nana macam Yukta sket hehe *jgn marah nana I publish gambar uols!!

Ramadan yg pemalu!!

*I ingat nak jumpa Pisa tapi tak kesampaian...sori la uols. Nanti kalau I turun JB kita jumpa naaa...I pun nak melebarkan sayap cikcur I kat JB ni..bole la kita cikcur sama2!! (sambil nyanyi lagu tema Pisa "Pubic Affair")

Friday, November 17, 2006

Sunday, November 12, 2006

Aku dan Racism

I quote this to my friend once;


"I don't care if they are jew, christian, buddha or whatever.....as long as they respect what other people believe"

But now,

Aku rasa aku kena tarik balik la apa yg aku cakap sbb aku memang benci gila dgn org India yg beragama Hindu!! *matila racist...harap2 tak kena ban blog aku nih!!

*takutnyerr muka tuhan dia..ada belalai *larik!!

Setelah beberapa insiden yg berlaku kat kolej kediam masa aku belajar kat UM dulu...aku rasa benci sgt dgn diorg. Bagi aku diorg tu semua sampah yg hanya tahu buang masa melepak sambil menari setan diorg tu tak kira tempat termasuk kat koridor. Pastu, nak dijadikan cerita, pengetua kolej masa tu org India...ayo, banyak la kelebihan org India dapat. Kitorg yg melayu ni...nak jumpa kena buat appoinment dan kena pakai formal nak jumpa dia. Kalau budak2 India tu selamba gajah jer diorg terus jumpa dan pakai biasa jer (tu tak termasuk bau hapak yg yaaa rabbi!!).

Pangetua India tu pualk, bukan main lagi kondem budak melayu ni....kununnyerrr kitorg ni tak memberi sumbangan kat kolej...HALLOOO!!! Selama ni sapa yug bersusah payah mengharumkan nama kolej dalam bidang seni sukan segala?? Sapa yg dok sibuk setiap kali cuti semester dok buat program untuk anak yatim...sapa??? Nak harapkan kaum dia yg pemalas tu...menari tarian india pun tak betul...asyik menari setan jerr....dia lupa kerr siap yg dok sibuk mengajar tarian india klasik kat malaysia ni...dia kenal kerr Ramli Ibrahim yg bertungkus lumus mengekalkan budaya tarian klasik India agar tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas?? *matila karam singh walia!!

Yang jadi student Ramli Ibrahin tu.....lagi ramai org Cina dgn Melayu dr org India sendiri..malah sewaktu Ramli Ibrahim buat persembahan kat Istana Budaya...berapa ramai org India pergi?? Samy vellu pun haram tak pergi!!!

*matilah aku racist tahap gaban!!

Ada sekali tu, dia cadangkan kat student melayu ni (masa student-pengetua meeting) supaya menubuhkan kelab perpaduan melayu dgn alasan pelajar melayu ni tak perform dan semakin lupakan budaya melayu..CHOY!!! macam dia tu BAGUS sgt kan?? aku rasa kalau aku tanya semua 4 veda agama hindu mesti dia lupa...tu belum lagi suruh dia baca verses dr Kitab Geetha diorg tu. BENCINYERR aku. Pastu dia bagi contoh-contoh budaya melayu yg dilupakan. Antaranya ialah:

  • membela kucing
  • bermain gasing
  • main wau

CHOYY lagi....sejak bila bela kucing tu budaya melayu?? BUkan budaya org MESIR ke?? Bukan CLEOPATRA ke yg feeling2 caras kening bila kucing dia mati?? BODOH!! Beside, mana bole bawa kucing ayam itik segala ke kolej...DAA!!

Main gasing?? wau?? I am soo freakin pissed....nak main kat celah mana??

Tak cukup dgn tu...dia SIBUK sgt dgn aktiviti surau...sbb dia tak nak org guna surau tu untuk sebarkan risalah pembangkang (i mean pembangkang kat uni...ie gagasan). Pastu, dia nih siap suruh tukar karpet dr hijau ke biru sbb hijau tu warna pembangkang katanya. ayo kaedah sgt!! Pastu semua banner atau risalah yg ditampal yang menggunakan font ARIAL akan diturunkan dgn alasan "ITU FONT PEMBANGKANG!!" Sabar je la...seluruh dunia guna font arial...ni la yg dikatakan:

KECIK2 TAKNAK MAMPUS, DAH BESAR MENYUSAHKAN ORG...SIA2 ADA GELARAN PROF TAPI OTAK LETAK KAT LUTUT!!!

Sbb tu la kawan aku cakap...golongan diorg ni bukan boleh naik pangkat dan kaya sikit...mula la naik dan pijak kepala org. Yang melayu ni pun, ada la set2 yg bangang dok ikut telunjuk diorg nih...MENYAMPAH AKU!! *matila entry provokatif!!

Paling kelakar bila aku baca pasal barang kemas "TUHAN" diorg kena ROMPAK!! Tuhan diorg pun tak dapat protect diri sendiri..siap kena buta report lagi nioh...MUAHAHA *gelak jahat

Pastu, nama masing2 tah hapa2....kanagarajah, muttapan, periasamy, tangeswari (ni dok perasan suruh panggil nama glamer dia iaitu TANGO!!), prema, monosamy, mutusamy, annamalai, teriperi amma (macam ayam peri-peri kat Nandos) dan lain2 nama yg kusut tahap maksimum sehingga tidak dapat diungkapkan dgn kata2 mahupun menulis!!

*aku mintak maaf kalau aku menyinggung perasaan sapa2...terutama JAcklyn Victor...tapi aku tetap lagi fan no. 1 dia.

Saturday, November 11, 2006

Kenapa Aku??

Dulu-dulu...aku selalu bertanya, mengapa aku??

Mengapa dalam berjuta-juta manusia...aku dilahirkan sebagai lembut?? Ya, orang mudah bercakap, mungkin ada hikmah disebaliknya...tetapi acapkali mereka terlupa...maka muncullah gelaran2 seperti pondan, bapuk dan sebagainya.

Dilahirkan sebagai seorang yg secara lahiriahnya patah memang mencabar...tak payah la kau nak coverina macam mana pun orang panggil aku pondan. Apatah lagi kalau aku simpan rambut panjang, bertocang bagai dan mencaras kening. Bermacam-macam kata kejian aku dapat. Serba-salah aku dibuatnya.

Flashback past 2-3 years, aku rasa macam bodoh sgt sbb terkina-kinja sbg pondan tak berpelajaran kaedahnya...korg jgn tak percaya yg aku pernah drag sakan dulu...sampai nak pengsan mak aku dibuatnya apabila tengok gambar aku bertetek dan berskirt pendek masa pergi konsert Mariah Carey kat KL dulu. Itu belum lagi kes aku mengejutkan tetamu termasuk TNC (Ayahanda Hashim Yaakub) dgn berdrag sakan sewaktu terima anugerah masa Malam Anugerah Kolej Kedua UM dulu. Ayoyo, pengsan semua org tengok...tapi walaupun aku drag, aku tetap maintain pegi surau setiap kali subuh tau!!

Pastu, demi mak ayah aku....aku berubah menjadi lebih baik dan aku rasa gembira dgn diri aku sekarang....at least skrg org respect aku...dulu hmm jgn harap la...kalau cantik macam mana pun...pondan tetap pondan...dan sampaikan aku dituduh membawa gejala tak sihat di kolej!!! *sedih siot...sampaikan permohonan aku jadi PM (pembantu mahasiswa) ditolak bulat-bulat!! walaupun PNGK meletopp...diorg sanggup ambik budak yg dapat bawah 2.0 drpd ambik aku!! *Tolonglah!!

Yang tak bestnya, bila aku dah berubah, ada pulak makhluk dok perli aku...insaf ke?? Heh!! *KOrang KENAPA???

Jadi one lesson yang aku belajar...apa saja kita buat semua tak kena. Dalam dunia ni ada 1001 org dengan 1001 alasan komen dan sebagainya...pendek kata ada saja la yg kita buat tu tak betul la...mende la...

So,

Jangan dengar cakap orang...tapi dengar kata hati!! Org kata ikut hati mati!! Ah...persetan semua itu, aku yakin dengan kata hati aku...my intuation!! Tapi, as long as di landasan yg betul. Aku kadang2 kesian...kelakar pun ada bila tengok adik-adik yg baru naik terkinja-kinja tarik perhatian jantan *ops!! teringat masa lampau aku...hehe

Biarlah org nak kata apa...aku tetap akan jadi AKU sampai bila-bila!!

Mimpi Pun Sama

*matila over



HA..ingat bellakangkang je bole buat entry pasal mimpi...aku nyer mimpi pun bole tahan jugak!! Dua hari lepas, aku mimpi aku gaduh dgn lelaki yg aku feeling2 syuben masa sekolah menengah dulu *matila syok sendirik!!

Actually, aku dgn dia memang kawan agak rapat la...sampaikan aku feeling dia ni syuben aku...ye la, masa sekolah dulu dia very the caring pasal i...dan dia selalu kongsi masalah dgn i. I ni pulak pendengar yg setia dan pengkritik yg bagus....so, semua benda dia nak share dgn i, semua benda tanya i....dan dia pun admire dgn i sbb i ala-ala genius gitu dalam kelas...siap tanya mcm mana aku belajar segala *matila riak...dosa kerr??

Masa I matriks kat KL dulu....dia pulak di Kolej Tentera Udara Aloq Staq...dia selalu calling2 i. Slalu panggil i sayang...kalau uols, uols tak cair ker??

Jadi dalam mimpi tu i gaduh lite-lite dgn dia sebab apa tah..kalau tak silap i dalam mimpi tu i kutuk dan tak suka kawan dia...dan dia gaduh dgn i sebab benda kecik tu...i rasa sedih sgt uols...belum sempat i buat apa2, i terjaga dr mimpi sbb handphone i berbunyi...ada message.

OMG!!!

Kawan I msg i menkhabarkan dia kawin bulan 12 ni!!!! *masa tu i rasa langit runtuh jatuh menimpa i...bedebuk!! I rasa cam nak pitam kejap..

TIDAK!!!!

I tak boleh terima yg dia nak kawin....huhu!!

I tak leh terima uols...walaupun imah pernah cakap "BERCINTA DGN JEJANZ DINCH KEKAL!!" I tetap tak le lupakan dia uols.....walaupun dah seribu lelaki i tiduri *ops!! i tetap masih feeling2 sayang dekat dia.

Tapi, sapalah i nak menghalang semua benda ni dari berlaku...dia ada hak nak tentukan hidup dia...apa yg i mampu lakukan hanyalah berdoa agar dia bahagia.

*Ku Berserah....

Tuesday, November 07, 2006

Working with 'Kiam' Family

I'va started working with Gideons yesterday. Supposely i have to work with vision medical centre, my boss-to-be Mr. Patau (sindrom patau kaedahnyerr i panggil dia) had asked me to work with his father company, Gideons Malaysia to help them out untuk ultrasound demo until mei ni. Hah, not to mention diorg bayar aku dgn figure yg tak sepatutnya..CIS!!

So, my first task is to attend the FIGO International Obstetric and Gyneacology Conference kat KLCC convention centre gitu.

I tak nak citer pasal FIGO tu....but I feel overwhelming to see those people from all over the world. 8000 peserta uols...tua muda miskin kaya dan gynea2 yg kiut lagi kendu ramai skals.

Actually aku benci la keje dgn family 'kiam' ni. 'Kiam' here means kedekut. So, faham2 la kalau dah family business tu...semuanyerr kena jimat kos sampaikan medical benefit pun takderr...tu belum lagi pasal travel allowence segala....kalau nak claim tu...hmm jawabnya dapat separuh jer la dari yg diclaim.

Pastu, diorg ni kan ala2 vangga aku kerja dgn diorg....so, diorg kenalkan la dgn doctor2 yg jadi client diorg...so, aku pun kenalkan diri jerr la and bgtau yg aku baru jerr habis belajar master aku tu. Ayo...diorg marah i uols!!! Diorg suruh i bgtau kat doctor tu yg i ni dah profesionnal gitu dan banyak pengalaman...sial tak??

*teruknyerrr wayerless 'konek'tion kat sini!!

Pastu, ada sorg doctor tu tanya pasal fetal defect kat I...I pun cakap la, so far I jumpa yg biasa2 jerr. Setakat cleft palate, syndrome down, hydrops tu jerr la. Kes2 besar mana pernah jumpa macam anencephaly, fetal heart defect segala...tapi I tahu la how to differentiate yg mana normal yg mana tak...ayo kena marah lagi. Alasan diorg I kena built my personality in front of doc and dont show that i dont know anything...OMG how stupid they are...takkan i nak tunjuk pandai segala, bukankah tu commite suicide namanyerr!!! Bodo punya org tua with alcoholic stomach...otak letak dekat lutut!!

Sebenarnya I nak type banyak mende lagi tapi otak jammed tetiba!!

WHATEVA la!!

Monday, November 06, 2006

Hadek2 Kekwat!!

I pantang betul kalau hadek2 kekwats dgn I especially hadek2 junior....kalau uols tu dah capai taraf diva makhayam tu lain la cerita kan???Motif uols nak kekwat-kekwat dgn I??

Diva berdentum ke uols??

Belajar pun tak habis lagi...belum tentu lagi pass ke tidak...uols mampu dapat dean's list mcm kimie sundel tu???

Uols graduate dari US macam Leez ke??

Uols ada master cam Imah ker??

Nak bermicheal buble konon.....berapa band MUET uols?? tu belum tanya TOEFL dgn IETLS. Silap2 hari bulan uols tanya i balik menatang hapa tu...

Uolss feeling cantik...chanteeek ke uols???

Uols ada ker hidung mancung macam Ginger de la Longkang??*ops!!

Uols ada kerr body yg genit dan gediks macam Faizaru??? *ops!!

Woman kerr muka uols mcm LKY?? Pernah menang Miss Malaysia ker ??? Entah2 makcik indon yg cuci tandas tu lagi women dr uols.

Uols ingat kalau uols maintain dragon-babun tu ada kerr org minat?? kalau cantik lain la cerita...kalau buruk macam gorila ade ke org nak??

Perlu ker berdragon bagai nak cari sesuap ciknek?? Imah yg berlengan maskul tu pun mampu dalam berlori ciktan nak tau!! *opss!!

Uols lupa kerr...si Lee tu hanya berbekalkan lemang hangus jerr untuk mendapatkan berguni-guni lemang pink!!!

Kalau nak beli wig pun guna PAMA...baik lupakan je la niat nak kekwat dgn I....lain la kalau uols tu kerja lawyer macam makhayam Betty!!

Korg ingat semua majikan suka kerr pekerja yg drag macam majikan yukta??

Konek panjang sejengkal lagi nalla...masih nak feeling vagina kan???

Uols feeling woman sgt kerr kalau baru 3 bulan ambik cikmon dan tetek ala2 ciput2 manja??

Bak kata mak ayam I (masa on the way nak pergi pesta pantun inter-kolej kat kolej ke-8 UM dulu-dulu):

"Tetek seciput riuh sekampung,
Tetek nasi lemak 50 sen kenapa tak riuh??"

Mrasa KOMEN!!!

So, pesanan I kepada hadek2 baru nak naik dan kekwat tu.....kalau setakat drag dgn cikkap chucky tu, uols ingat I HERAN???

Boleh BLAH!!!


*matila aku meroyan lagi!!

Sunday, November 05, 2006

Perisai Manusia yg bernama WANITA


Aku rasa terharu, kagum dan lantas berdoa ke hadrat Illahi apabila aku membaca berita tentang sekumpulan wanita palestin menjadikan diri mereka sebagai perisai manusia di luar sebuah masjid di Gaza demi menyelamatkan pejuang Islam Palestin yg cedera dan bersembunyi di dalam masjid tersebut.

Benarlah pepatah menyebut "Tangan yg menghayun buaian, boleh mengoncang dunia". Biarpun ia mungkin nampak tidak seberapa, tapi keberanian yg ditunjukkan oleh mereka yg terdiri daripada ibu, janda mahupun balu dan anak dara atau andalusia...mereka tidak gentar menhadapi Israel Laknatullah!!! Terdetik di hati aku...

Mana kaum ADAM???

Kaum yg selalu dikatakan sebagai KUAT, GAGAH dan BERANI???

Aku pernah baca buku yg bertajuk Burn Alive yg ditulis oleh Soaud....seorg wanita Palestin yg dibakar hidup2 oleh abg ipar dia (atas arahan ayah dia) kerana telah melakukan hubungan seks luar nikah (walaupun tanpa kerelaan dia). Malah sewaktu ia diselamatkan oleh jiran dan di bawa ke hospital...bapa dan ibu dia datang bawak racun dan suruh dia minim kerana membawa aib kepada keluarga...mujur seorang aktivis kristian bertindak menyelamatkan beliau dan membawanya ke Swiss...beliau kini telah berkahwin dan mempunyai dua anak (termasuk seorg hasil hubungan terlarang itu).

Yes uols...bapa dia pernah berkata pada dia "keldai dan kambing biri itu lebih berharga dari nyawa anak perempuannya".....*fyi kejadian ni berlaku sewaktu pasca-perang israel-palestin.

Sekarang kita lihat apa yg berlaku di Palestin...dan wanita yg dikatakan sebagai menyusahkan, membebankan dan tidak bernilai itulah yg berjuang dgn berani!!

"Ya Allah, selamatkan mereka dan seluruh umat Islam dari terus ditindas"

Fikir-fikirkan....

Hurt


Seems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were
But I walked away
If only I knew What I know today

I would hold you in my arms
I would take the pain away
Thank you for all you've done
Forgive all your mistakes
There's nothing I wouldn't do to hear your voice again
Sometimes I wanna call you
But I know you won't be there

Ooh, I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you

Some days I feel broke inside
But I wouldn't admit
Sometimes I just wanna hide
Cos it's you I miss
And it's so hard to say goodbye
When comes to this, ooh

Would you tell me I was wrong?
Would you help me understand?
Are you looking down upon me?
Are you proud of who I am?

There's nothing I wouldn't do to have just one more chance
To look into you eyes
And see you are looking back

Ooh, I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself

If I had just one more day
I would tell you how much that I missed you since you went away

It's dangerous
It's so out of line
To try and turn back time

I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself.....

......By hurting you

Currently in love with this brand new song from Christina. Macam ada kena-mengena dgn hidup jerr...

Nak download lagu ni??? Klik SINI

Entry Extravaganza

I nak tanya NOEL....
Apakah persamaan di antara vontot lelaki berbaju pink di atas di atas dgn pompuan bervontot broadband di bawah??



JLO...wanita bervontot mantap lg broadband!!

I nak NOEL jawab now!! I say NOW!!

*matila entry gila lagi melalut

Saturday, November 04, 2006

Dating Dgn Blogger


Hai uols....dah 2 hari aku tak hupdate bukannyerr malas yerr macam sorg tu yg update sebulan sekali jerrr.....tetibe lepas raya terus rajin update setiap hari kann noel??? *larik!!

Alkisahnyerr jumaat lepas, aku yg tgh sibuk buat type patient report nih, tetiba ada massage dari sorg blogger tu msg mengingatkan janji kitorg nak tengok wayang sama2. I pulak boleh terlupa so apa lagi tak cukup tanah la lari pegi midvalley tu. Sudahnyerr janji nak jumpa 2.30pm, I sampai midvalley dalam 3.30pm dan blogger tu lagi la lambat....pukul 4pm gitu (hiks...jgn mara ekk i kutuk uols).

So, pastu kitorg tengok la citer The Convenant.

Citer yg mengisahkan 4 org jejaka yg kendu yg berasal dari keluarga ahli sihir terkenal suatu ketika dulu...dan diorg ni kira ada power la...and then satu insiden happen yg beri petanda kembalinya kuasa jahat.....dan hero citer tu yg I taste skali nama Steven Strait (yg power paling kuat) terpaksa la melawan kuasa jahat ni for the sake of keselamatan dunia gitu.

Steven strait...tgk lengan dan dada dia ittew...taste kan??


Uols jgn tak tahu pulak yg dia ni pernah berlakon dan citer Sky High...tapi dalam citer tu rambut dia very the panjang and sgt buroks!!


Ni salah sorg kawan Steven Strait tu...nama dia Taylor Kitsch. Yg ni pun aku sukerr jugak *matila tamak!!

Steven Strait and Taylor Kitsch

Ni pulak adalah salah sorg pelakon yg citer tu yg suka memberontak dan mencetus kekacauan...blogger yg tengok dgn I tu suker kat dia ni he he!! Nama dia Toby Hemingway.

Ni adalah salah seorang geng diorang yg tak berapa hot dan suam-suam kuku kaedahnyerr...nama Chase Crowford, adik beradik Cindy Kerepot (ye ke??)

Ada satu part dalam citer tu uols diorg ni sumer pakai swimming trunk gitu....ayo aku pangsan kejap.....mana taknyerr, punya la seksi seluar diorg tu sampai nampak pelvic brim dgn bulu ari2....ayoyo!! Yg si blogger tu pulak tak habis2 pegang konek I...sajerr kan ambik kesempatan.

I dicabul uols!! TIDAK!!!

Soalan: Perlukah I buat report polis atau tak??

sms YA atau TIDAK ke 32999 untuk memenangi hadiah mingguan berupa set jantan rimau dari kem sungai besi dan secupak KY jelly *larik!!

Friday, November 03, 2006

Catatan Sepi di Aidilfitri



Yes uols.....i kembali ke dunia maya ini setelah beberapa lama bertapa kat rumah. Bukannyerr malas nak update, masalahnya line tak clear la kat rumah tu *matila dok kat ulu sangat!!

Raya tahun ni boring sangat....entahla I rasa saat2 paling best raya masa I kecik2 dulu. Beraya keliling kampung dengan kawan2 dan sepupu-sepapat segala. Tahun ni macam empty jerr rasa....

I yg balik ala-ala 2-3 hari sebelum raya tu....bila sampai jerr rumah...YA AMPUN!!! Bersepah-sepah!! Dgn rumah tak berkemas lagi berantakan segala *matila indon...langsir bertaburan di sana-sini. Belum hilang penat dan kebas kat bontot, terus jerr I laserrr kan adik-adik I. PAstu diorg cakap, "kami saja nak bagi hang kerja lebih sikit". Terus la I meletopsss "hangpa ni kalau takdak kak long, mampuih hangpa tak beraya tahun ni"...terus I feeling kak long.

Mak I pulak malas nak buat kuih raya....tak geng katanyerr. Ayo....abis puki 2 ekor kat rumah tu buat apa??? Mengangkang depan TV jerrr!!

RAYA PERTAMA

Bosan....bosan....bangun pagi jerr mandi segala, bersiap sambil lukis kening bagaib terus I pegi semayang raya dgn adeks I (merempit sakan kitorg pagi raya tu).

Lepas jerr semayang baru la I feeling2 anak durhaka *larik!! terus mintak hampun kat mak abah I...macam biasa la, konsep 3 salam

  1. Salam dan cium tangan (sambil mintak ampun segala)
  2. Peluk lite-lite
  3. Laga pipi sambil feeling miss world *hiks!!

I ni jenis emo sikit...so bila time mintak hampun tu mula la menangis tak henti-henti sampai mak I pun kata "yang hang dok teriak tu buat apa"...sudahnya dia join teriak dgn aku skali.

Lepas habis jerrr sesi tu...I dgn adik I yg jantan ittew pun berempit sakan la ke rumah kawan-kawan weols. Semua org asyikk jerr tanya I bila nak kahwin la mende...busan tol...I pun dgn selamberrrnyerr cakap "I tunggu org pinang" *pengsan

Tengahari tu...oh no hujan turun dgn lebat skals...lantas i pun feeling naima catwalk atas air sambil memperagakan poison ivy boley???

HARI KE-2

Hari kedua...macam biasa la balik kampung dan shocking news, mak aku baru bgtau aku yg nenek (bukan mak ayam nenek) aku accident masa bulan puasa ari tu....sabar jer la. So I pun melawat la nenek I itu kat rumah Mak Ngah I.

Pastu gi rumah rumah nenek I belah bapak I pulak....kat rumah nenek aku ni mengembalikan nostalgia raya tahun lepas di mana I bergaduh dgn sepupu I yg berusia 7 tahun...bole gaduh dgn budak kecik. Budak tu jenis suka main kucing...dia peluk cium kucing tu segala...pastu dgn selamba jer pegi gagau ambik makanan....harus la I meletup. I kan very the hygenic gitu...tahu je la kucing tu..pembawa parasit toxoplasma gondii, so I pun halau dia pi basuh tgn...uols tahu dia kata apa kat I??

"Hang kalut apa PONDAN!!"

Terus kilat sambung menyambung, loceng kat kuil berbunyi bersama bunyi tempikan gajah menyeru nama Dewi Kali dan I terus lupa diri dan PANG!! dgn pantasnyer tgn I hinggap kat pipi kanan dia pastu I cubit pipi kiri...dan budak tu pun menangis dgn raungan yg dasat!! *padan muka!!

Pastu I pegi rumah Mak Lang I yang selalu panggil I Jaafar Onn tu *siyal!! Actually...anak mak lang i tu pun ada pondan jugak...lagi dasyat uols...dulu dragon babun dgn cik mon segala...tapi skrg dah kawin dgn ustazah gitu dan dapat sorg anak...kellass mak ayam besar!! So masa I pi rumah dia tu...dia dok main dgn anak dia...I pun mintak la nak dukung...dia kata

"pegi kat kakak!! pegi kat kakak!!" *hanjeng punya sundel

RAYA KE-3

I bergathering sakan dgn kawan-kawan sekolah I dulu sambil melantak KFC kat rumah Cikgu Saad hehe....budak2 laki lain sibuk dok buat api nak bakar bbq segala...I dgn mak ayam IRIS dok consult budak pompuan pasal period dan penjagaan puki *larik!!

*I rasa berat I dah nak 5 kilo la...especially tang vontot tu!!