Sunday, October 22, 2006

PROMOSI!!!

Dengar sini anak2 ikan semua!!!!

KOrang ingat tak lagik kawan si JImmy tu??? *ala entry pasal dia maki org dalam wayang makan cam kambing tu!!

Hmm...dia sekarang ni dah mula buat blog kat blogspot *matila promo

So...sbg KB yg tawaduk i nak merasmikan blog tu *sambil potong reben pink!!

Mrasa uolss klik SINI *gambar ihsan TV3

Friday, October 20, 2006

SELAMAT HARI RAYA!!


I dengan rendah dirinyerr....
memohon ampun dan maaf kepada mereka
yg pernah i caruti bertubi-tubi
atau memasukkan gambar mereka dalam blog i secara paksa
atau memalukan mereka di public
mahupun di atas ranjang *larik!!
I dgn tawaduk menyusun sepuluh jari
maaf zahir dan batin
semoga raya anda meriah
dan dirahmati ALLAH!!

So sempena raya yg mulia ni, marilah kita bersam-sama menginsafi kejadian kita dan menyelami maksud hidup kita dan kenapa kita diciptakan olehNYA.

Semoga Ramadhan yg akan datang lebih baik dari Ramadhan tahun ni....ahh bisakah aku kembali bertemu Ramadhan yg akan datang!!


*Ikhlas dr: Izuan @ samuelicious.blogspot.com
"kerana diriku begitu berharga"

I benci naik Bas!!!


Aku benci naik bas!!! Benci gila!! *matila kekwat!

Kalau tak disebabkan aku terpaksa naik dan nak save budget...tekdernyer aku terhegeh-hegeh nak naik bus.

Dulu masa skool dulu...i suker naik bas...especially bas yg padat macam tin sardin tu...boleh la i gesel bontot i kat ciknek2 yg ada dalam bas tu...he hehe!!

Kat KL ni, I selalu naik bas Metro atau RapidKL. Bas Metro tu...ayoyo hazab yaa amatz. Ada banyak sebab aku tak suka naik bas ni. Antaranya:

  • Driver bas tu tak pernahnyerr bawak bas dgn kelajuan bawah dari 100km/j!! Orang ramai ke tak selamber jerr dia bawak laju. Kesian kat makcik-makcik tua yg takderr tempat berpaut ataupun berpaut pada dahan yg rapuh. Hari tu aku ni dgn bawak buku tebal berlambak-lambak dgn lab coat segala...tak sempat2 aku nak duduk...dia dah start jalan...apa lagi jatuh terkangkang la aku!!! Nasib jatuh atas seat bas...kalau jatuh atas abang askar macam mana?? *motif ada watak rimau kat sini??

  • Pastu, tak menyempat aku nak turun dah start jalan!! babi betul!! NAsib aku tak jatuh tersembam atas jalan raya!!

  • Driver bas kurang ajar ya amatz...konduktor dia pun sama!!

  • Bas dia memang kotor, berhabuk dan busuk!!

TAPI...yg baiknyerr bas ni adalah menepati masa...kadang2 lu lebih tepat dari biasa!!

Bas RApid hmm....bas ni overall OK...tapi dia punya schedule tulis jer setiap 15 minit la hapa la...tapi lembab macam kura-kura!! Tak pernah la nak ikut jadual..memnghabiskan dakwat jer print jadual bas tu!! Tensen tol!!

BAlik raya ni...ingat nak naik flight jerrr...cepat. Half an hour jerr dah sampai kat Alor Star...tak la flat jubur I (kalau naik bas 6 jam uolss!!)...pastu bole calling my dad fetch me dari airport. TApi this year my dad tak bagi....dia suruh naik bas jerr HUWAA!!! Abis la flat jubur i sempena hari raya ni huhu!!

Motif laki pakai spek tu buat tangan macam tu?? Carut i kerr?? *lari!!

Tuesday, October 17, 2006

Aku, Exam dan Impian

Ayoyo....musim exam datang lagi. I menci!! I menci!! I hate exam uols sbb i rasa kepandaian seseorg itu bukan diukur berdasarkan jumlah A yg diperolehi atau berdasarkan betapa meletupnya CGPA mencapai taraf dean list...kan kimi?? *larik!! Kepandaian seseorang tu, in my opinion adalah berdasarkan macam mana bagusnya org tu mengaplikasikan ilmu yg diperolehi di institusi pengajian untuk memajukan diri. That's why practical, clinical and industrial training adalah sgt penting. Lagipun universiti tu gedung ilmu...bukan gedung untuk korg shopping job yg korg nak!! *larikk!! Alamak...mcm bagi ceramah pulak...hmm sebenarnya i kena PES...pre-exam syndrome *matila reka penyakit baru!!

I tak larat la uols baca buku segala ni....bosan tau!! nak kena hafal segala bagai fakta!!


Korang ingat aku suka sangat ke study pasal mende ni??? Hari-hari tengok konek puki segala??? *larik!!
Tapi....do i have any choice?? So nak ke tak nak terpaksalah I study
Sapa yang tak nak dapat dean list kan?? Siap boleh maintain sampai konvo lagik....sapa tak nak??? *I nak kimie jawab...matila aku!!
So...terpaksalah i berusaha sekuat hati...walaupun kadang-kadang terlena ketika study macam ni!! *matila gigih!! (sori shah)
Tapi....I tetap maintain posing hepi macam ni walaupun penat belajar. Life must go on rite?? yg penting kita ENJOY!!! I pun ada impian dan cita-cita macam uolss jugak....macam mana orang nak pandang tinggi kat kita kalau bimbo...lain la kalau i ni blonde, mata biru, tetek sejambak dan berpuki..bole la melachor!! *opss!!
I pun teringin jugak nak kawin...kalau i bodo ada ker org nk kawin dgn i?? ada ke org nak bagi i kawin dgn anak dara diorg?? sekarang ni org bukan pandang sgt ko pondan ke jantan...yang wang!! emas!! intan!! berlian!! *ala-ala kakak-kakak kepada mastura al masyur al buaya dalam cite Ahmad Albab
I pun nak anak yang comel macam ni untuk meneruskan legasi i!! meneruskan cita-cita I. ye lah....sapa tak nak anak-anak yg soleh dan solehah walaupun parent dia tunggang-langgang kan?? I nak kubur i menjadi salah satu dari taman-taman syurga berkat doa-doa anak i!! *seraya ambik wuduk dan bersolat.


Lagi ramai lagi bagus!!! Anak-anak tukan rezeki tuhan (bukan anak ikan la hanjeng!!)

Walaupun dalam masa yg sama I masih merindui mereka yg I pernah cintai dulu....biarlah kenangan itu abadi di lipatan hati I walaupun dia telah merobek hati I...remuk rendam hati I!! huhu


Salahkan I nak merindui dia yg tinggalkan I demi sesuap puki?? Salahkah?? Salahkah...kah...kah?? (echo)

Dan salahkah kalau I verangan untuk mengecapi hidup yg sempurna ini??

*matila aku meroyan lagi kali ni!!

Sunday, October 15, 2006

Sesuci kelopak mawar...

Right now...this song playing on my playlist. Such a beautiful song, which make me realize how beautiful our life can be.


Hati ingin bicara
Tetapi siapa, yang sudi mendengarnya
Kaki ini...ingin melangkah
Tetapi ke mana??
Ku tiada arah
Kadang ku merasa diriku ini
Seakan terpinggir
Tiada dipeduli
Tak sorang jua cuba memahami
Ertinya derita dan erti sepi
Selagi ada.....alam terbentang
Ku menghimpun sejuta harapan
Kemanusiaanke, Kemanusiaan mu
Tetap satu.....
Sesuci kelopak mawar....
Thanks to God for giving me this chance to live in this beautiful world....and thanks to those who make my life prettier.

Apa yg ku cari???

Right now....i feel very down. I dont know why. Tiba-tiba rasa macam nak muhasabah diri gitu!! Terasa seakan dosa-dosa semalam mengejar i sambil menjerit-jerit:


matilah kau lahanat!!


matilah kau sundel!!


Dan suara-suara itu, I terbawa-bawa ke dalam mimpi....


Apa yg aku cari dalam hidup aku ni?? What am I looking for??

  • kepuasan nafsu??
  • glamour??
  • sesuap ceknek??

Aku terasa berdosa kepada both my mum and dad...they thought their beloved-genius-son-who-always-make-them-proud adalah seorang yg tawadduk dan angel...walhal, disebalik kelembutan wajah itu, tersembunyi sifat keji yg diorg tak pernah sangka!!

Being born in a religious family menyebabkan aku tak pernah lalai dalam menjalankan tanggungjawab aku sebagai muslim.....tapi dosa tetap menyelaputi tubuh yg kudus ini. Supposely, my parent nak hantar i masuk sekolah pondok....but since my UPSR was meletops, my dad tak sampai hati nak hantar.....so, sebagai pertukaran...my lil'brother yg kena (anyway memang dia nak pergi pun!!) and i'm happy for him because right now he is preparing nak pegi study offshore...Mesir. Even sblm ni, i'm quite hate him because everyone in my family termasuk tok long, tok lang, mak long makngah maksu segala mala adored him very much...unlike me who always being teased with such word:

"awat la hang ni lembut sangat, cuba la keras sikit"

"Laa...awat hang takdak girfren lagi...tu la sapa suruh lembut sangat"

*anyway my dad adalah ex-soldier.....tapi apakah berdosa untuk seorg soldier dapat anak macam i????

Sungguh keji mulut bangsat-bangsat tu...tapi aku tetap sayang adik aku..sebab walaupun i pernah terkantoi dgn adik i, he still menghormati i sbg abang long dia.

This is the reason, why i'm study very hard...JUST TO IMPRESS THEM!! Tapi apa yg i dapat??

Adakah aku berpuas hati?? tentu lah tidak....tapi sekurang-kurangnya i made my parent proud. Takde apa lagi yg aku harapkan selain dr melihat mereka gumbira meniti hari tua mereka. Beside, the idea of further study postgraduate ni pun ayah aku yg suruh....mak aku hmm...dia lagi suka aku kerja dan berdikari katanya.

Tapi.....

Untuk mengundur diri....berpantang ajal sebelum maut. Aku akan terus melompat hingga mencapai bintang dilangit walaupun aku jatuh berdebuk macam nangka busuk beratus-ratus kali!!

Ayah....demi mu aku akan terus berjuang. Biar datang seribu cabaran aku takkan gentar menempuhinya.

Ibu, walaupun satu ketika dahulu kau hanya bersekolah sampai standard 6 jerr....tapi kau mendidik dan mengajar aku betapa pentingnya ilmu dunia dan ilmu akhirat (walaupun engkau menghalang aku sambung belajar ke UK...tapi aku redha untuk belajar kat local sajerr).

Budi kalian tersemat utuh dihati...

Akan ku bawa sampai ke akhir hayat!!

Nanti.....

Apa yg ku cari sebenarnya???

Aku cari damai abadi

yes...that's what i want!!

Damai.....

Abadi

=)

Saturday, October 14, 2006

Friday The 13th

di sini tempat aku study sambil skodeng *larikk!!

Yesterday was my exam day.....on freakin friday the 13th. It doesn't mean that i believe those khurafat thingy, tapi kesian kat my friend yg non-muslim, coz they believe that day as a hari malapetaka...unless you see/saw cat, so hari tu tak malang la bagi those yg terserempak kucing kurap on the way pegi dating ke jalan-jalan ke.

Ok, enuff said about the freaky friday, may EXAM sucked...huhu. The essay writing especially....my lecturer keep saying that this year probably the pancreas and fetal abdominal wall will come out....but the thing is none of us (me and my friends) listen to her...ye lah, she keep saying "it might come out, or might not come out..." and the paper questions come all the way from Aussie for the sake of quality to get a good sonographer *sigh*....I dont know whether i did well or not *matila aku!! Pastu, ditambah pulak soalan pasal vascular and neonate brain hemorhage segala huwaaaaa!! aku jawab dgn tak confident dan yg lebih memburuk kan keadaan ialah tulisan aku ygtak konsisten berserta english yg tunggang langgang...plus i forgot all the medical terms!!

I did study about the pancreas and other stuff as well...but when i look at the exam question..."i'm blurred" (deep inside my screaming...help!!!)

Tengok ni...sampai kat food court aku study!! *matila poyo!!

Oski (betul ke aku heja ni?? lantaklah) exam dgn MCQ lagi la teruk...rasa mcm tak study jerrr...i hope i do well for my practical exam and oral as well.

Argghhh!!! I hate exam!!

Aku benci!!

Benci!!!

*Aku nangis*

Friday, October 13, 2006

Kawanku JIMMY

Tetiba jer aku rasa nak buat entry pasal kawan aku yg bernama Jimmy, ni semua gara-gara kejadian sewaktu menonton The Devil Wears Prada aritu...nak dijadikan cerita, adalah sorg makhluk jantan bermata sepet berumur dalam lingkungan 30-40 tahun duduk kat sebelah aku. Yang buatkan akau tension ialah....sepanjang menonton citer tu, dia asyik dok menghentak badan dia atas kerusi...tak taula sebab apa....so, kawan aku si Nini pukek tu buat beberapa teori:
  1. Dia tu stim tgk model-model dalam cerita tu...part hentak-hentak badan dia tu kira klimaks la...(macam sial teori)
  2. Dia kena penyakit saraf seperti Alzheimer, Parkinson dan Acute Arnold-Chiari Disease type II
  3. Dia kena tungau, kutu segala mala yg ada atas seat tu
  4. Dia tu bodo dan baru first time tengok wayang jadi dia tak tahu menggoncang seat sampai ganggu org sebelah itu adalah satu kesalahan yg besar!!

Aku rasa macam nak lempang jer mamat tu sambil menggoncangkan badan dia dan makin hamun "which funckin jungle that u come from, moron!! Did ur mama teach u how to behave in the cinema?? I dun give a damn if this is ur first time or ur so excited to watch those sexy girl whatsoever....but please do respect other people!!" (*nampak tak Lan...macam mana aku marah...ni pun kira baik sikit la sebab bukan kes berebut jantan..lari!!). TAPI, disebabkan aku puasa, so aku malas la nak cari gaduh dgn org...nanti sakit tekak kang takleh minum!! So, aku diamkan jer la.

Ni la Jimmy Gonzales anak lelaki Kupusamy (He he...nama betul Mohamed Azmi Rasheed Khan....adik beradik Kublai Khan)

Tapi, kalau aku pegi dengan si Jimmy (gambar di atas *ihsan dari TV nasional Mumbai)...nescaya lelaki tu akan mendapat maki hamun yg paling hebat dalam abad ni!! Aku ada banyak la kenangan tengok dia maki hamun org lain masa dalam wayang. Antaranya:

  1. Tokyo Drift: Masa kitorg tgk seronok dok tengok cerita ni, ada la pompuan yg begitu ayu belakang kitorang ni mengunyah popcorn dgn kuatnyerr...dah la dtg dgn bf, tak malu ke??? Jimmy yg memang bengang masa tu terus bangun dan pusing ke belakang dan cakap dgn kuat "makan macam KAMBING!!!" Terus perempuan tu berenti makan sampai la abis wayang....ambik ko!!
  2. Pirates of The Carribean: Ada la sorang pak cik yg dok selang 3 kerusi dari kitorg tido dan BERDENGKUR!! Pastu, si jimmy ni memang pantang la org berdengkur dgn base tinggi ni...dia ambik sudu sweet corn yg kitorg beli sebelum masuk wayang tu...pastu dia baling sudu tu tepat kena hidung pak cik tu...terperanjat dia bangun sambil terpinga-pinga dok pikir mana datang sudu tu.
  3. Da Vinci Code (kot...lupa tajuk apa): Sebelum movie to start, biasa la kan berduyun-duyun org masuk...masa tu dah start iklan dah. Pastu ada la sekumpulan budak sekolah cina mana tah...pompuan masuk dan duduk belakang kitorg. Dah la bising, pastu dok tendang-tendang kitorg punya seat....dia ingat tarian naga ke hapa!! Jimmy dah bagi signal kat aku dah...tanda dia nak mengamuk...aku pun bagi semangat kat dia "You go girl!!"...dia terus bangun dan pusing belakang dan cakap macam ni "Can you please shut your fucking mouth up??" dgn sekuat hati....diorg diam kejap, pastu diorang keluar pegi tandas ke hapa tah...on the way diorg nak keluar tu....diorg sempat tendang seat si jimmy tu...memang salah lorong la....elok jer diorg keluar, jimi ambik beg skolah diorg dan campak ke depan sampai kena skrin, pastu dia ambik botol air budak-budak tu and curah atas seat diorg.....org lain yg tengok diam jerrr sampaikan masa budak2 tu cari beg diorg, diorg tanya la couple yg dok sebelah diorg....diorg kata, diorg tak tahu...ha ha ha lawak gila masa tu!! Serve them rite!!

Korang berani pegi tengok wayang pakai macam ni???

Tu adalah sebahagian daripada rentetan peristiwa-peristiwa lucu y aku hadapi dgn dia...pendek kata, kalau berkwn dgn mamat ni, org tu harus la mempunyai esophagus dan usus yg kenyal dan kuat supaya tak pecah bila ketawa...selain itu, dia ni bercakap...ayoyo laju mcm LRT pastu kalau berita-berita hangat dari parlimen sampai la ke berita-berita di sebalik lorong semua dia tahu nih...kira macam karam singh walia jugak la....dan yg paling aku tension skali...bila aku tanya soalan yg dia tak tahu atau dia malas nak jawab....dia jawab macam ni:

Siapalah yg tahu?? Hanya TUHAN yg Maha Mengetahui!! *sambil tangan dia di angkat 30 darjah ke langit!

Memang Sial!!

*Aku, Jimi, Ijat and Kak Yus (dalam keta jimmy on the way nak pergi berbuka kat Nelayan Titiwangsa...THANKS pada orang yg belanja..HAMDAN JLO he he he!!)

Thursday, October 12, 2006

Berbuka Dgn Shah Andrewrina *Hehe!!

The curve!!
Ockkay....ni sebenarnya cita basi...tapi tetap nak buat jugak entry. Actually, ni kisah I pegi berbuka puasa kat The Curve sana bersama Mat Salleh Celup 'Shah Andrewrina' *matila aku kena pukul sebab letak rina kat belakang nama dia he he...tu la sapa suruh tak nak mengaku adik-adik kan...i pun konfius status dia!! Dan sorang lagi yg bersama kitorang adalah Nini Puki Lipat (nama betul mohd nizam!!)

Cantikkan accessory kat flea market kat the curve!! Tapi mahal nak mamposs!!

So, sementara nak tunggu si Shah sampai.....I dgn Nini pukek pergi merewang kat flea market tu.....banyaknyerr brg2 yg cantik-cantik...tapi disebabkan bulan puasa ni untuk mengawal nafsu...so i terpaksa kawal nafsu i nak berbelanja sakan....tapi i berkenan sangat kat satu bracelet kristal...aper tah nama dia tiger blue eyes kot!! auntie yg jual tu dok pujuk I beli...dia kata beli la untuk girlfren u skali sambil tunjuk kat Nini pukek....motif dia kata nini tu girlfren I??

Shah Andrew (ramai pondan minat kat dia...biasalah american size katanyerr....skali hambik ko!!!identiti confius!!)

Then lepas tu...shah call kata dia dah sampai dah...anyway kitorg plan nak tgk The Devil Wears Prada kat Cine Leisure....best sgt!! I memang suka dgn karakter Mirinda Priestly tu...memang sebijik macam perangai kawan I...si jimmy tu....mulut macam sial!!

Lepas abis tgk wayang....kitorang jalan-jalan kejap kat area tu...pastu gi kedai buku jap teman si Shah tu beli buku...pegi Ikea...Ha nak dijadikan cerita...i ni kan suka snappy-snappy gambabr yg menarik dn dabomb especially gambar lanscape, decoration segala...so masa kat ikea tu...i kena marah dgn pekerja kat situ...siap suruh i delete lagi gambar yg i hambik tu (dgn slang american lagik)....ciss!!Sial!! Bermulalah episod carut dalam hati...kang carut guna mulut kang batal puasa pulak.

On the way to Ikano....

Then, kitorg makan kat foodcourt Ikano.....dia punya food...hmmm OK la...not too bad tapi harga dia mahal sial!! Pastu, si shah tu pulak asyik dok buat lawak bodoh mat salleh dia yg aku sukar untuk aku gelak...aku ni gelak kesian je la (sorry shah)....anyway..hari tu birthday dia...sial tak bagitahu..aku tahupun kat friendster jerr...so, HAPPY BIRTHDAY SHAH!!!

"Semoga kau dapat jumpa identiti yg ko cari selama ni" *larikk!!

Tuesday, October 10, 2006

Lama Tak Hupdate!!!

Hmm...lama benar rasanya tak update my blog ni. bukan sebab malas tapi takder masa...sejak akhir-akhir ni busy sikit dgn study, clinical dan nak siapkan final case study lagi.....ditambah pulak dgn laptop i yg tetiba rosak...hanjeng betul.

*motif dandelion ini dgn entry i???
Ni semua salah roomate i yg burit ittew!!! Nak dijadikan ceita one day i keluar supper with my friends kat kolej 6, UM...so, dah terlanjur ke sana, roomate i yg burit ittew suruh i tapaukan dia untuk sahur....OK fine. Pastu on d way nak balik ke MC i lalu PPUM la kan...then mana tau tetiba hujan turun dgn lebatnyerr...so, i've been stucked kt PPUM tu for about 2 hours la. I siap tertidor lagi kat kerusi yg ada kat bahagian pesakit luar gitu...dah la menakutkan tempat tu. Pastu yang i bengang skali adalah......si pondan burit tu lupa nak tutup tingkap dan dia tidur mamposss atas katil...BABI sangat!!! HAbis basah i punya notes, buku dan LAPTOP kesayangan I!!!!!!! Dah la semua case review and case study i dalam laptop tu...Hanjeng!!BAbi!! Siyalll!!Lahanat!!! Pendek kata aku nak carut semua benda kat dia mengikut turutan alphabet kaedahnyer!! LAgipun aku dah lama geram dgn pondan siyal ini.....dah pemalas, pengotor segala (bawah katil dia tu bersepah dgn barang...silap-silap haribulan harimau pun ada!!)....kalau nak keluar bukan main merias sakan (walaupun cikkap chucky habis!!!)...pastu suka menggatal dgn pak guard...ajak pegi bilik la....hayooo i never la main dgn guard segala ni...dah la nepal (very the tak hygenic)...kang sia-sia jerr kena penyakit kurap, toxoplasma, oncocerca volvolus bagai...CHOYY!!!
Bunga raya......bunga kebangsaan

Nasib la.....medical centre yg sponsor i bagi pinjam diorang punya laptop....tapi i terpaksa buat semula case study i dgn write case review yg baru, dan cari patient yg baru untuk buat case study yg baru.....i ada back-up....dah la nak kena hantar next monday and benda tu adalah nyawa i untuk qualified jadi clinical sonographer......hei geramnyerr!!!
SO...setelah diperkenankan oleh makhayam i yg diva berstatus LAWYER ittew......I dgn bangganyer mengistiharkan PERANG ke atas roomate i yg berkelentit panjang ittew *habisla puasa aku...asyik carut jerrr!!