Thursday, September 28, 2006

Angkasawan Lembut??


Hensemkan Dr Sheikh Muszhapar tu kan?? Memang I taste sangat kat dia since his face berlambak-lambak keluar kat our local commercials. TAPI......I heard a few rumours about him.
  1. My fren told me that he is gay....and guess what, his boyfren is Chef Ismail *matila citarasa kimpah....yg popular dgn rancangan memasak and both of them had opened restaurant together....tajuk kedai ittew ialah Restoran Rebung. Meletop tak?? Berkongsi segala??
  2. Yang paling menggezutkan I dari mimpi yg panjang ialah aku diberitahu oleh KB I yg dia ittew adalah bottom manakala Chef Ismail ittew adalah TOP...matila apom!! *tapi kalau aku..hmm...dr mudzaphar punya pasal, I dont mind jadi top he he he!!! LAri!!

Hmm....tapi, walaupun dia itu berbadan kekar yg very tasty...tapi apakan daya...suara dia emangnya pecah lobang uols...masa TV interview dia...hayoo very the pecah!!

Anyway, I hope dia dapat merealisasikan impian dia nak jadi angkasawan ittew...sekaligus mengangkat martabat set-set patah agar duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dgn jejaka kendo di luar sana!!

I suujuuud gitu!!

Hikmah



Hari tu...entah macam mana tetiba tertengok sinetron indon HIKMAH kat TV2...hmm best jugak la citer dia. Jalan cerita dia menarik dan penuh hikmah la dan tak la mengarut dan over macam sesetengah sinetron indon yg lain, disamping penggunaan bahasa dan dialog yg menarik *matila komen skrip.....and citer ni lebey bagus kalau nak dibandingkan dgn cerita-cerita tempatan yg tak habis-habis pasal:

  1. rampas laki org dgn tema rampas 'lakimu lakiku jua'
  2. putus cinta
  3. kekasih ku penjahat
  4. cinta terhalang oleh orang tua
  5. kekasih ku curang di depan mata dan lain-lain lagi

DAn....yg paling penting sekali pelakon-pelakon dia.....especially Gunawan (gambar di atas) sangat la my taste...taste syurga gitu he he!! suka...suka...suka!!

Hari ini agak kelam kabut sebab terlupa iron baju semalam......after sahur pulakI pegi bantai tido balik...so bila jaga dalam pukul 7am mcm tu...terus la tergesa-gesa nak bersiap bagai, mrasala pakai t-shirt je pegi clinical...nasib baik sampai on time...dan yg paling penting Dr Tan 'on leave' today.....so, aku la raja kat sini!!

Dalam LRT tadi masa on the way pegi Vision MC, ternampak seorg mat susly yg sgt tasty...matila taste ramadhan!!

Bosannye hari ni, my case study pulak still tak siap, matila due date dah dekat...huhu...rasa macam nak cuti panjang tapi tak dapat....my friend pulak pegi bercuti ke UK this november...huhu bencinyerr tak dapat ikut sebab bebanan tugas yg sedia ada.....benci!! =(

Wednesday, September 27, 2006

Tiket Bus HAbis!!!

Meeowww!!! *pose kucing parsi
Geramnyerr aku....macam nak cakar jerr muka abang jual tiket transnasional tu!!! Dah la tiket bas balik kg from 20th oct onward dah sold out!!! HUwaaa!!! Dapat tiket 23hb jerr....0ne day before raya...buatnyerr raya 23hb???tak ke menangis aku dalam bas ittew???

Hmm...berdoa je la agar raya jatuh pada 24hb oct....huwaaa!! nak balik!!!

Song To My Mummy =)


My Mother

Who should I give my love to?
My respect and my honour to?
Who should I pay good mind to - after Allah,And Rasullullah?
Comes your Mother,Who next?
Your Mother
Who next?
Your MotherAnd then your Father
Cause who used to hold you
And clean you and clothe you?
Who used to feed you
And always be with you?
When you were sick, stay up all night,
Holding you tight?
That’s right no other, my Mother

Who should you take good care of,Giving all your love?
Who should you think the most of - after AllahAnd Rasullullah?
Comes your Mother,Who next?
Your Mother
Who next?
Your MotherAnd then your Father

Cause who used to hear you
Before you could talk?
Who used to hold you
Before you could walk?
And when you fell, who’d pick you up?
Clean your cut?
No one but, your Mother, my Mother

Who should you stay right close to?
Listen most to?
Never say no to – after Allah
And Rasullullah?
Comes your Mother,Who next?
Your Mother
Who next?
Your MotherAnd then your Father

Cause who used to hug you
And buy you new clothes?
Comb your hair and blow your nose?
And when you cried who wiped your tears?
Knows your fears?
Who really cares like your mother?
My Mother

Say Alhamdulillah,Thank you Allah
Thank You Allah for my Mother

*I lurve you Mum

Tuesday, September 26, 2006

Pengalaman Semalam

Habis la...pahala puasa aku...tapi takperr geram punya pasal!! Semalam, masa naik bas ada beberapa benda yg aku geram.

  1. Bas tu jalan lambat
  2. Rosak...tetiba jerr overheated tgh jalan..habis berasap kawasan persekitaran.
  3. Makhluk yg kat depan aku telah menurunkan kerusi dia secara maksimum!!! Consider la sikit org kat belakang cik abang oi!! sempit benor!!
  4. Aku terjumpa dgn senior asrama sekolah aku dulu yg kitorang panggil Mr Kalut (sama erti dgn Mr Ribut)...atau nama sebenarnya Azmi....ataupun Jimi.

Sebut pasal seniorita asrama ni...aku ada pengalaman yg aku benci kat dia. Dia ni anyway budak kampung aku, and bila masuk ke asrama, katil dia pulak sebelah aku....tensionnyerr!!! Aku ni memang tak ngam sikit dgn org yg berfikiran sempit macam dia...bukan nak bangga diri kata aku ni bagus ke hapa...just to say that i don't really like people yg berlagak pandai tapi sebenarnya diorg tu tak ubah seperti 'frog under the coconut cup!!'

Dan....yg paling menakutkan ialah dia ni ada penyakit kulit iaitu PANAU yg merupakan penyakit kulit yg aku n geng paling takut n paling dijauhi...CHOYY sangat!! Tak payah la aku nak explain about this fungus disease disebabkan apa...but the most important thing...ia boleh berjangkit melalui sentuhan...dan berkongsi barang peribadi seperti towel, baju mahupun spender spentot bagai.

Satu subuh yg sejuk sehingga ke tulang sum sum, aku yg dah sudah mandi pegi la surau....after sembahyang aku pergi la tandas kan....pastu aku nampak mamat panau ni dgn selambernyerr pakai towel I yg vogy ittew sebagai KAIN BASAHAN!!!! Sial sangat!! So, walaupun dia masa tu form 6 and I baru form 3....dia ingat I nak sujud la kat dia....terus la bermaki-makian dan carut bagai aku bagi kat dia. Aku tanya dia kenapa pakai towel aku buat kain basahan. Dia kata dia ingat takder org punya towel tu...haiyyo kaedah sgt jawapan...takkan la towel yg tak bertuan tu suka-suka dia jerr pegi sidaikan diri dia sendiri kat ampaian tuh??? GERAMNYERRR!! Terus aku buat tindakan drastik mengharamkan dia dari sentuh harta menda aku!! Towel tu, aku rendam dgn clorox dua hari dua malam!! Nasib takder infection.....kalau tak, merasalah aku bakar dia hidup-hidup.

Walaupun benda tu, mungkin sesetengah org fikir benda kecik...tp not me!! I can be very nice to u as long as u never cross the borderline *matila english broken!!

WHATEVER!!!

Bulan Puasa =)



Aku merindui kehadiranmu "Ramadan Al-Mubarak" (Gambar ihsan TukangTaip)
I've just arrived this morning.....got my friend to fetch me up....supposely I sampai a bit earlier but then mana tau the bus overheated kat Simpang Pulai, Perak...so have to change to the other bus.....hati berasa macam sedih...entahlah maybe I miss my mum and dad.

Embun di hujung bunga mulai pudar...

Berpuasa kat kampung with my mum and dad definitely berbeda jika dibandingkan dgn berpuasa di KL...off course food is one of the reason....besides, suasana berpuasa kt KL ni tak sama dgn berpuasa kat kampung.....rasa tenang...damai...dan rasa seronok berpuasa di kampung...walhal berpuasa di mana-mana tempat di muka bumi ini adalah sama. Yg penting ikhlas dalam beribadat. Dah lama rasanya tak berpuasa kat kampung......so, bila breaking fast tu, mula melantak tak hingat...then, pegi terawih with my parent and siblings, and then bangun sahur.....in the afternoon, help my mum to prepare the meal for buka puasa.

This morning, bangun a bit lambat....and I forgot that they had had scheduled me to go to Poliklinik Shah Alam.....so, lambatlah and I pakai baju casual jerr (T-shirt, khakis n sport shoes)...tak sempat nak iron, but since kena pakai lab coat, tak ler obvious sgt...luckily Dr Tan didn't said anything...and today I'm quite busy with the patient plus I have to guide my junior to do the testis check-up thingy by using ultrasound....huhu LAPARNYA!!! Takder idea lagi nak berbuka kat mana.

Friday, September 22, 2006

Final OIAM

Alif the Cutie pie =p

Lokman...one of my fav cutie pie

Dayang...awesome and fantastic

Cudos to her.......

Top 4

Tonite adalah final one in the million...laast time tertunggu-tunggu rancangan ni...but since dayang keluar terus takder mood nak tengok...eventhough our admin staff Tania got around 10 free tickets...but it didn't get me to achieve my highest level of endorphine. I hope either Aliff the cutie or rockin superman Faizal will won the competition rather that biatch Suki...menci!!menci!!menci!!

That biatch with Ella....if it not Ella, her show will be very very SAD. No wonder the audience jerit nama ELLA.

Balik Kampung!!

Penatnyerr hari ni.....got a lot of pregnancy cases. 15 patients can u imagine???And then have to do a very fast ultrasound scan on each patient which is a big no no for me because the percentage untuk membuat kesilapan and misdiagnosis adalah tinggi...kang tak pasal-pasal kena saman dgn patient...tapi patient ni punsatu...kerja dia...complaint!! Cepat pun salah, lambat pun salah...nasib baik aku tak menghanjengkan patient2 tu!! *matila budi bahasa budaya kita.

Britney!! Bitchy Mom!!

Tonight, I am going back to my tempat tumpah darah...my so-called hometown di Kedah yg terchinta...plus I'm so excited to meet mt mum and dad after more than 1 month I didn't balik kampung and this is my first puasa with my parent after a few years I puasa in KL...YAhoo!! Last year I only puasa a day before hari ray...huhu!!

This afternoon, supposely got O&G class with Dr Wong.....but I think I want to cabuutt early because my frens ajak me to play bowling kat Bangsar!! Chios!!

Thursday, September 21, 2006

Meet Mama Shasha

Ok....yesterday, I met my last time uni friend which is so-called my crime partner. I miss him so much...it's been almost 1 year I didn't meet him since he moved from my room to the next chapter...hmm...anyway, it doesn't mean that we don't like each other.....it's just he want to move on and find the best for himself.

Mama Shasha da vogue

As a good friend of him, what else I can say instead of GOOD LUCK?? We have been through a lot of thing.....and off course, me as his so-called "Mak Hayam", we share a lot of things...problems, study and even boyfriend *lari!! So, disebabkan aku ni Makhayam dia, segala masalah problem dia curahkan kat aku la....especially masalah dgn boyfren dia....Thanks for your trust...I know, smotimes it is a bit harder to trust your friend especially 'set-set patah yg sememangnya bermulut tempayan yg lahanat'....but he trust me A LOT!! Sometimes I do share my dirty little secret with him too....and I believe he will keep it till death.

Right now, he already further his study in Biomedical Science in UKM....Good for him. We talked a lot of things last night....talked about new gossip around....new guy *opps!!...new life and even politic!! Well, we are growin up already.....no more childish thingy talk.

I hope he is doing well in his study and have a lots of happiness through his life.

Mama Sha masa menang PCM cycle ke 8 =)

Kalau sesiapa nak berkenalan dgn dia klik Sini

Wednesday, September 20, 2006

Dayang Terkeluar!!!


Huhu...sedihnya dayang keluar last week dari One in the Million...tak cukup berbakat ke dia tu??? Dah la setiap minggu konsisten bagi persembahan terbaik...sampaikan Paul Moss cakap dia nak tgk Dayang ke Final!!! Kenapa la Malaysian ni tak pandai menilai!! Daripada bagi 1 juta tu kat Suki baik bagi kat Dayang...That bitch langsung tak talented...buat show terhegeh-hegeh bagai...BENCI!!!BENCI!! Hope Dayang tabah!! HIDUP DAYANG!!

Klang Seafood

Actually, this a long-long time ago occasion...but i just get the photo from my fren. It is a quite nice place except the chinese tea is totally sucked!! When I first step to the restaurant, I saw this board says:

Me n my fren: Chee Wei

Me while eating using chopstick!!

It is a bit funny lorrr...because my skill of using that stick very very bad...but I get used to eat. But it is a bit hard especially when i want to take the small thingy...hmmmph and when eating rice i have to put the rice bowl closer to my mouth, so that the rice didn't fall down.

The Crab!!

The foods there look delicious and taste very nice...especially the crab...but Oh NO!!! My fren just now told me that the crab is not HALAL because it amfibian...it is not the type that we always makan.....it is from Paya Bakau or somewhere...UWAAA!!! But it is OK...because I dont know that the crab is not the common type we always eat.

The crabs come with penukul, so u can use it to ketuk the shell to get the isi. All my frens ketuking all the time and sometime somehow a piece of the crab melayang kena muka orang who sit next to you!!! Ha ha ha....ME?? I have my style to eat that thing which is my mum taught long time ago...u just use my teeth and my finger...and BANG!!, i can eat the isi already.......and the result much more better from the penukul!!

But the most important thing is that the food is soooo damn CHEAP!!!!

Tuesday, September 19, 2006

The Banquet 2006

Me n Kak Yus


Yesterday, me and my friends Jimmy and Yus went for movie....The Banquet at GSC mid valley after my clinical session at vision medical centre.

The Banquet 2006

This is a movie about perebutan kuasa in ancient chinese dynasty. I really love this movie...the scenery, the costumes, the probes, the fighting scene which is the movement is like dancing especially when Daniel Wu practise the kung fu with Zhang Ziyi.....I like the dancing thing and the songs...poems...and of course my attention is Daniel Wu...he is soooo 'leng chai'...i like his lips.....sexy...eventhought the movie storyline a bit flat...but overall, it is much more better than Remp-it or whatever.

Daniel Wu!!!

And....before the movie habis....there is song and i like it so much.....it's a mandarin song...but i still remember it especially the lyric (in bahasa...from the subtitles he he!!):

Aku boleh mencintaimu dgn segala yang aku ada,

Tetapi, apa maknanya jika kau tak mungkin lagi ke sisi ku,

Aku kan selamanya menjadi bayang-bayang,

Yang selamanya di masa silam...

Monday, September 18, 2006

Convo Pics!!


Anyway....i want to put all the image in the entry yg sebelum ni....tapi tetiba, it din workout...SHIT!!! Asal nak upload gambar lebih sikit jerrr mula la benda alah ni buat perangai!!
Me and Leonard
Me, Marcus and Sham (maybe...mati la tak ingat nama kawan)


Ald, me and Zack (nama hadik-hadik dia lentikrina..ahaks) =p

Friends convocation

It has been long time i didn't write anything on my blog...hmm...i dont know...lately my life a bit messy....study + friend + the love one + my roomate...all get mixed up together and gave a wonderful colour of my life...sometimes...i feel happy, sometimes not...and sometimes i get headache!! But people do say that "we only know how to appreciate something when it lost"......eventhough my fren jimmy always said "cakap org2 tua ni bukan boleh percaya sgt!!!"....hmm but it's quite true ma....we only appreciate that thing when we lost it......like Mariah said in his debut movie Glitter (before she sang Never Too Far):



"People out there.....don't ever take anybody for granted"
"Because we never know when we might lost them"


So, before it is tooo late....let me show u a bit of my fren convo pics last august....huhu...u can see from their parent eyes which say: "You make me proud son...congratulation!!!"
It is sooo nice to see them in that gown and the 'mortar board' (did I spell it rite???)...but I feel very bad for my bestfriend Ijat for not coming to his convocation day....due to my schedule...uwaaa!!!
Me and my friend Ali during his convocation last August

Me and my sister-in-law (supposely) because her brother is my ex!!!

I took a few pics with my fren and fren-of-my-fren there....and I met Marcus and a few of my gud frens during my study in UM...changing story each other...what they're doing now?? married?? further study??

Anyway, I hope they will do their best in their future undertaking and become a person who is berbrbakti pada agama, bangsa dan negara!!!

Now, I sound patriotic!!

=p